SG: Eger Connection

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lolita
amugy ez a pénz szaga dolog nem igaz😊legalábbis az én környezetemben😊

Lolita
mondtam már h szeretlek?😊

Kage Kage
Haha, esküszöm a pénz szaga a legjobb parfüm férfiaknak... :-))))

-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'

Lolita
mennyi az egyheti fizetésed?

Kage Kage
Azt hallottam hogy vannak akiknek a fogai érzékenyek a huzatra. Tudván hogy mekkora ventillátorok hûtik ezeket a gépeket, máris nyilvánvaló a fogfájás oka... :-)

De tudod mit? Legyen boldog az egyheti fizetésemmel! :-DD

-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'

Lolita
fuu vazzz télleeeg te irtad😄Looooollllll

Lolita
ezt most komolyna nézzem vissza?😊

Erre gondoltál, Lol? 😄 ->

Az élet olyan, mint egy motor: ha nem megy, be kell rúgni.

Punker
fogfájás nem munkahelyi baleset.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Kage Kage
Hát most nem állok messze tõle, de azért jólesik hogy számíthatok rád... :-))

Kage Kage
Hát nem tudok róla, amennyire én szeretem a biztosítókat, biztos nincs... :-) De majd megkérdezem. Ha otthon alkalmazott vagy, akkor a cégnek köteles téged biztosítani valamennyire? Vagy csak álomvilágban élek?

Punker
CoD2 demo tölthetõ 😊

kép1

kép2

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Lolita
eeeez deee looooool😊)))

Hasztaqrvaszencségit' - ezt nem hiszem el... 😄DDDD

HATÁRSÉRTÕ:

<#eplus2><#nevetes2><#eplus2>

\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"

Lolita
neeem..mondom vm tuja v tujon v ilyesmi😊

Lolita
nah má ezis baj?😊de amugy...télleg szolj bátran hamár nem akarsz élni😊

Nincs biztosításod? Mert akkor behajthatod itthon. Én anno csináltam egy 650$ -os számlát, pedig csak néhány vizsgálat volt. Hazajöttem és kifizettettem.

Köszi Loo az utánajárást. Úgy határoztam, hogy 1Mbit-es kapcsolatot köttetek, mert a webfejlesztésnél nagyon sokat kell le-fel töltögetnem. 512-vel az egy örökkévalóság lenne és amúgy is el vagyok kényeztetve. <#vigyor3>

Kage Kage
Nem, a sírás-rívást most tudom le: voltam fogorvosnál. Azonkívül, hogy 3 hétig élhetek fájdalomcsillapítón, meg fog b@szni 1400 dollárra. Ez forintban olyan 250 rugó lehet...

Én mondom, a legjobb a torok- és tüdõgyulladásosoknak... :-))

Punker
én mondtam 😊

Loogan
Aha csak most olvasom az apróbetûs részt!
"A kedvezményes havidíj az ADSL-modem árát, és annak szerelési költségét nem tartalmazza. A modem ára bruttó 5990 forint (magában foglalja a futár költségét is), amelyet a szolgáltatás megrendelését követõen számlázunk ki."
Faszom, az embert mindig palira akarják venni. :-(((

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

Loogan
Visszatérve az ADSL elõfizuhoz, ha én most otthonra netet köttetnék, akkor az Externet 512 szereld magadot választanám. Árban nagyon kedvezõ. És a modemet postázzák, bekötni meg nem egy nagy szám, meg amúgy is tudok segíteni. Szerintem még akkor is elég ha töltöget az ember lefelé is, nekem 512 volt egészen addig, amíg meg nem duplázták központilag. Persze jobb lett, de a régi is elég volt.

" Az új „Szereld magad 512” csomag megrendelése után az elõfizetõ maga köti be modemet az otthoni telefonaljzatba. A modem telepítése alig pár percet vesz igénybe, amit a részletes útmutató is segít, ezt követõen máris használható a korlátlan, széles sávú internet-hozzáférés.

A modemet a megrendelést követõen futárral küldjük el az Ön címére, és az ADSL szolgáltatás életbelépésekor már használhatja is az internetet! " - idézet.

De aztán nem akarom a sírás-rívásodat hallagatni hazafelé menet...

A netes géppel es megoszthatja...és akkor csak egy másik hálókártya kell...

Punker
tudod nekem nem elég a 15 col viszont 1280*1024 igen 😊

Amcsiban, ha veszel egy wireless routert vagy valami hasonló szirszart, egy DSL modemet vágnak hozzád...

Azt nem én írtam? 😄

Mit akarsz ezzel a gagyival? Csak 1280x1024-et tud.... a 15 colos 3 éves TFT-m jobb ennél...

Kage Kage
Óóóó, dehogynem... Akár még az életem is rádbíznám, tudod. Fõleg ha már nem lenne szükségem rá... :-))

Amúgy feltûnõen aktív vagy. Mi bajod? ;-)

Kage Kage
Hi! A rúterek miatt egészen átfutottam reggel rajtad... :-)

Csuklani nem csuklottam, de abban biztosak lehettek, hogyha egyszer hazajutok, akkor reggelig tartó kártyaparti lesz! Sys-t még a gatyájától is megszabadítom!!!! :-D

Lolita
mostmé?😊nem hiszel nekem?😊adtam én erre valaha is okot?😊

Punker
tudja SG sajátosság 😊

Kage Kage
Haha, hát igazából nem, de azért köszi! ;-)))

Kage Kage
A tulaj (már nemtom a nevét) tud errõl? Azér' ez elég durva bug...

Kage Kage
Ugyan én már régóta nem foglalkozok úgy számítógépekkel, mint te vagy Loo, de nekem megvan majdnem az összes cucc a sufniban, ami ehhez kell. Nem hinném hogy ez gondot okozna. Ami gondot okozhat az a software, legyen aki megcsinálja.
Pont emiatt ajánlom én is Balunak egy erre a célra készített kütyü beszerzését, mert sok fejfájástól szabadítja meg, de akkor sem ez a legolcsóbb megoldás, mint mondtam.

Amit ti itt 6ezer forintos router-nek neveztek, az nem router. Aki mást állít, az nincs tisztában a kapcsolódó informatikai fogalmakkal. Tudom én is, hogy a dobozra ezt írják, de ez akkor sem az.

De má' megin' flémelek...

Punker
Kage 2 db hálókártya + a ronc sgép is többe kerül mint egy router ami szerinted nem router 😊

Kage Kage
Áh, nem flémelek, bár tényleg fáraszt ez a router ami nem router, de majd megszokom.

Csak amit hozzáfûznék: a _legolcsóbb_ megoldás az internet megosztására egy régi P1-es alaplap egy mezei 2x-es CD meghajtóval. Igazából még ez is malmozni fog, de ennél szarabbat már beszerezni se tudsz. Ja kell még bele 2 hálókártya, régi 10 megabites is megteszi.

Ezzel akárhány gépre meg tudod osztani a netet, viszont akkor még egy switch is kell. Ha csak két gépre akarod megosztani a netet, akkor teszel bele egy harmadik hálókártyát és kész.

Ezeket a cuccokat a szemétteleprõl össze lehet guberálni, halk mert nincs benne vinyó, mehet éjjel-nappal, fogyasztása jelentéktelen. Akármelyik gépet kikapcsolhatod, neted mindig lesz.

Loogan
Ha esetleg a Linuxos téma elsõre nem menne (na itt Kage mindjárt beszól... :-D), akkor itt egy jó kis cikk, mikor 2 Windowsos gép között kell megosztani. Kicsit jobb, mint a Winfos beépített hálózati megosztója.
Link, egy cikk a szamitogep.hu-n.
Továbbá van egy router-es megosztás: itt.

Persze. Menni is fog. Ezzel nincs is semmi gond.

Punker
ergó h ate a saját gépeden melózni akarsz akkor mennie kell a másiknak is.

Értelemszerûen annyira hülye nem vagyok, hogy egy külön gépet üzemeltessek a net miatt. Egyszerûen arról van szó, hogy kell egy netes gép, amin a bnõm böngészgeti a divatvilágot meg az állatos honlapokat és kell egy munkagép, ahova kizárólag én ülök le.

Punker
ööööö izé most lehet én vagyok a hülye de szerintem egy külön gépet üzemeltetni stb drágább mint 1 router.....

Otthonra kell, nem a céghez.

A webes gépen Linux megy majd, arról pedig szépen rútol' a második felé + a biztonság is beton lesz. Ráadásul egyszer kell belõni, mert nem hasal meg.

Az a gond, hogy félreértetek. Én nem a router ellensége vagyok. Egyszerûen nincs pénzem. Vennem kell egy monitort, egy vinyót és be kell kötnöm az adsl-t + az autóra is félre kell tennem. A lehetõ legolcsóbb megoldást valósítom meg.
Majd egyszer, ha lesz rá 8 rongyom.

Punker
LooGan gyorsabban válaszolt, szal ha nem akarsz magaddal kib@szni akkor veszel egy alap router-t.

Punker
kivéve az akciós szereld magad csomagot ahol nincs modem (vevõtõl tudom).

Loogan
Ha sorba kötöd Õket, akkor az elsõbe 2 hálókártya kell. A hálókari kb. 1500 HUF. Plusz, ha a 2. gép akar netezni, az elsõnek is üzemelnie kell. Harmadrészt, a Windows hálózatbeállító varázslója nagyon jól mûxik, egészen addig, amíg nem gondol egyet, és... akkor kezdheted a megosztást elölrõl. (Sajnos tapasztalat.)
Szóval ha cégnek kell, akkor tényleg érdemes egy olcsó routert venni. Amúgy meg ha csak böngészéshez kell a net, meg levelezéshez, akkor elég az 512kbites ADSL is. Szvsz.
ADSL modemet meg szerintem mindenhol adnak, azt ált. a Matáv biztosítja, akivel szerzõdésben vannak az internet szolgáltatók. Most a D-Link-et nyomják.

Loogan
Az a gáz, hogy novembertõl nincs Sulinetben monitor, addig meg 108k-t nem tudok kipréselni. Meg az, hogy a 60k-s adókedvezmény nekem elmegy az egyetemi tandíj visszaigénylésre. Szal nekem nem érdemes Sunyinetben gondolkoznom.

Na errõl van szó. A szétosztáshoz viszont nekem 2 géphez nem kell router. Egyszerûen sorba kötöm õket. A biztonságot pedig megoldom.

Punker
alap router 8k körül van és nem kezdõdik azzal csak ha szét akarod osztani.

Akkor azzal kezdõdik az adsl, hogy veszek 15k-ért egy szaros routert?