293
src=http://sgtagok.srv.hu/pictures/1848banner.jpg>
www.48.hu
-
#173 jól beszélsz -
#172 10 milla, hmmm. Gondolom egy magyar fejlesztésű stuff-ért ez nem rossz pénz. Az már más kérdés, hogy mondjuk mennyit keres egy Blizard-os játékfejlesztő. Na de ez nem is ide tartozik.
Rákóczi-szabadságharc szuper!!
Bocskai-szabadságharc mégszuperebb!!! Mivel a családi hagyomány szerint őseim hajdúk voltak és Bocskai telepítette le őket. Akár igaz, akár nem, keménykezű hajdúként harcolnék.
Amerikaji szabadságharc nem kell! Abból amúgy is annyi van, hogy dunát lehetne vele rekeszteni, na meg azt csak fejlesszék az amerikajiak. -
Cat #171 http://www.sg.hu/cikk.php?cid=35947 -
Cat #170 Ingyenes játék az 1848-as szabadságharcról
Ingyenesen elérhető az a magyar fejlesztésű stratégiai játék, mellyel az 1848-as szabadságharc eseményei játszhatók újra. A játékot a fejlesztők eredetileg fizetősnek szánták, ám az Oktatási Minisztérium fantáziát látott a programban, és támogatása révén ingyenessé vált a szoftver.
Az 1848-49-es szabadságharc eseményei elevenednek meg abban a magyar fejlesztésű játékprogramban, melynek teljes verziója mától tölthető le a 48.sulinet.hu címről. A hazai Hydrogame által fejlesztett stratégiai játékban újrajátszható a szabadságharc teljes egésze vagy akár csak egyes hadjáratai is. A program terjesztését az Oktatási Minisztérium vásárolta meg közel 10 millió forintért - ennek jóvoltából lett a játék ingyenesen elérhető.
A játék a korabeli Magyarország térképén játszódik, a játékos ezen irányíthatja a hadseregeket. A játékban három nemzet színeiben, 14 féle hadegység fordul elő, hetven tábornok, képpel és egyedi tulajdonságokkal vezetheti a csapatokat. A történelmi múlttal ellentétben itt választható, hogy a cári csapatok beavatkozzanak-e a küzdelembe, vagy se - ezzel is nehezítve vagy könnyítve 48-as tábornokaink dolgát.
A program fejlesztőinek korábbi nyilatkozata szerint talán még idén elkészül egy, a Rákóczi-szabadságharcot feldolgozó játék, várható továbbá az amerikai függetlenségi háború, a Bocskai-felkelés, továbbá az egyetemes történelem több nagy háborúja, mint például a porosz-osztrák és porosz-francia harcok. A távlati fejlesztési tervek közt szerepel az egyes csaták játszhatósága is - jelenleg még a számítógép futtatja le a csatákat, s számítja ki az egyes seregek erősségéből, moráljából, ellátottságának fokából, hogy ki a győztes. -
#169 Természetesen örülök, hogy ingyenessé tették. Csak nem értem hogyan. Mármint hogyan lehet elérni, hogy az OM vagy bármi más minisztérium támogasson egy játékprogramot. Na meg arra is kíváncsi vagyok, hogy kaptak-e érte annyi pénzt mint amennyit az árusítás hozott volna. -
#168 -
#167 Hardwireden írták, hogy win98 alatt grafikai bug van + egyéb.
Végülis ez sok embernek nem számít, de én majd a teljeset szedem le, illetve a javítottat. :-) -
Thanatos #166 mi benne a hiba? -
#165 Szedem azt majd kiprobálom. -
#164 itt a full gamma -
http://48.sulinet.hu/letoltes.html
-
#162 Nemtom, holnap akarom letölteni... -
#161 Amit most elérsz, állítólag hibás. A holnap nyilvánosság elé kerülő verzió lesz a jó. Várjuk! :-) -
#160 már ma is leszedheted
-
#159 hardwireden most olvastam: OM támogatással ingyenesen elérhetővé teszik, március 10.-től. -
Grenzjager #158 még pár nap :D -
#157 "02-18
Az 1848 végleges magjelenési időpontja: 2005 március 10."
:P -
#156 Várjuk! -
Grenzjager #155 márc 10 :D -
#154 nem tudom,nekem vhogy nem jött be,pedig nagy híve vagyok a körökre osztott stratégiának,de még próbálkozok azért,hátha elkapom a fonalat -
#153 na volt időm megnézni és IGEN! Nekem is bejön... bár vona mit javítani, de nem rosz! -
Grenzjager #152 Na Görgei bevette Bukarestet :D
...tényleg marha jó lenne, ha tovább is lehetne játszani, és lenne benne "fejlesztgetős része" is .
amúgy BELGRÁD figyel a térképen. Aminek van úgye szép magyar neve is, ha már Európában képes mindenki a magyar nevén is említeni.
sok Nagy-Magyarországon(az akkori "Nagy" mert ugye volt "még Nagyobb is" :D... kivüli városnak van magyar neve is.
mint a játékban Bécs (Wien), és Bukarest(Bucuresti), és gondolom ha nagy lenne a térekép, Lipcse lenne Leipzig helyett. pl szerintem jó, hogy Brno-nak is a német neve szerepel nem pedig a cseh.
Ezeket a településeket 1848-ban például magyarul hívták. (+Zsilvásárhely és Karácsonykő városneveket pedig a mai napig lehet hallani Erdélyben.)
Belgrád -> Nándorfehérvár
Tirgu Jiu -> Zsilvásárhely
Piatra Neamt -> Karácsonykő
Sinaia -> Szinaja -
#151 Teljesen egyetértek. -
csatarij #150 Sztem nagyon cool játék lesz, megéri majd megvenni, már csak azért is hogy a magyar játékfejlesztőket támogassuk. A demót kipróbáltam, elsőre fura volt az irányités, de később már nagyon belejöttem. Hajrá HydroGame! -
#149 Hát szerintem az lenne a legjobb,ha 1848tól kezdhetnénk a játékot,és mennénk szép lassan előre az időben,talán egészen napjainkig! Nemhiszem,hogy ezt olyan nehéz lenne megvalósítani,és úgy mégjobban stratégia lenne,ha fejlesztgetésekre is lehetne figyelni! Civ-nél ez nagyon bejött,itt is lehetne hasonlót! -
nick név #148 :D -
#147 A fórumukat valóban nem böngésztem.
Eddig a szabadságról volt szó, meg hogy a kiadó nem szól bele semmibe így februárra halsztották a kiadást a tökéletes munka érdekében.
Azért a hozzászólásból kiderül, hogy nincs még kiadó. Talán majd a teljesen kész művel kopoktatják végig őket.
Azért ez egy picit nagyképű beírás, hogy "Kiado eseten nem az a kerdes, hogy lesz-e, hanem hogy melyik ceg.". Valami konkrétumot is írhattak volna. Mondjuk azt, hogy az EA és az Activison öldöklő kűzdelmet folytat a kegyeiért, míg 3 másik árgus szemekkel figyeli ki kerül ki győztesen bár meggyengűlve a kűzdelemből, akire majd ügyvédek hadával lecsaphatnak.
Ez olyan mintha azt mondanám, hogy Playboy-os címlaplány lesz a holnap esti csajom, de még nem döntöttem el melyik :-)) -
nick név #146 én a forumon olvastam
Varhegyi
Elküldve: Kedd. Dec. 07, 2004 7:26 am Hozzászólás témája:
--------------------------------------------------------------------------------
Demo: Karacsony elott lesz varhatoan.
Ket dolog hatraltatja a demot:
1. Nincs vegleges megegyezesunk kiadoval.
2. Multiplayerrel vannak problemaink, otthon LAN-on mukodik, de egyik teszterunknel se fut.
Kiado eseten nem az a kerdes, hogy lesz-e, hanem hogy melyik ceg. A demo kiadasat lehetoleg a kiadoval kozosen kidolgozott strategia alapjan szeretnenk megtenni.
-
#145 Nincs kiadójuk. Legalább is a FAQ szerint nincs. Saját kiadásról van szó.
Részlet a FAQ-ból:
" Nagyon fontosnak tartjuk, hogy kész játékot adjunk ki, sajnos manapság sok cég félkész állapotban adja ki a játékot. Szerencsére a Hydrogame független csapat, az anyagiakat saját magunk fedezzük, így nem kell attól félnünk, hogy a kiadó ránk kényszerít egy korai megjelenést." -
nick név #144 "Kiado eseten nem az a kerdes, hogy lesz-e, hanem hogy melyik ceg." -
#143 Tudhatnád, hogy ez nem "csak" pénzkérdése. Itt nagyon erős ideológiai okok vannak a háttérben. Nagyon el akarják hitetni, hogy mi csak egy gyökértelen, ázsiából ideszakadt jött-ment söpredék vagyunk, akinek még történelme sincs. Ezért történelmi stratégiákban sem szereplünk, nehogy néhány virtuális győztes csatával erősítsék azt a bitang magyar öntudatot.
Még a végén kevesebben hinnék el a kommunisták hazugságait.
Összességében elmondható, hogy nagyon kényes talajra tévedt az 1848 készítőinek csapata. Ilyen "magyarkodó" programok készítését nem nézik szívesen és ezért nem is találtak kiadót és szponzorokat. -
#142 Amúgy tényleg érdemes lesz megvenni! Nem ártana belőle egy magyar-török háborút szimuláló játék sem, ha lehet ötleteket adni. Abból ugyanis - bár több mint 150 évig itt voltak a török "testvéreink" - nem született semmilyen kisérlet. Aztán remélem kinyílik pár magyar játékfejlesztő cégnek is a szeme, és a sok űrstratégiáról, fantasyról legalább 1x átvált egy magyaros játékra.
A Panzersben is voltak magyar jelek. Ott valami elindult, bár az a játék nem ide szólt. De ha 1x elég pénzük lesz rá, hogy csak itthonra is "termeljenek", remélem megteszik. -
#141 Miért akarsz technológiai fejlesztést két év háborúzás alatt? :)
Amúgy fejlődnek a hadseregek, meg tapasztalati pontokat gyűjtenek. Szerintem ez elég. -
#140 Egész jó játék lesz ebből! Csak előszörre nekem egy kicsit nem volt áttekinthető,de most már megszoktam.. Kár,hogy nem lehet technologiát fejleszteni,mint pl civben! De így se rossz! -
#139 Petőfit megtalálta már valaki?????? Vagy ebben nem is lesz köd?????? -
Grenzjager #138 ..akkor még 2 hónap a teljes játékig.
iagzság szerint a demókat szinte mindig kihagyom, mert "megszakad a szívem" hogy ilyenkor csak 1-2 hadjárat van, de a 48at nem tudtam kihagyni.
Mondjuk érdekes volt ahogy nándorfehérváron rommá vertem a császáriakat.
Wysocki-ra, Kiss Sánodorra érdemes 1-2 gyengébb tábornokot kicserélni. (hadsereg kiválasztása, jobb klikk -> menü: tábornok) -
#137 Bem volt és a fősereg, amit összevontam egy másikkal. Mondjuk tökig kiéhezve értek vissza Magyarországra. :) -
#136 Nem vesztettél semmit. Arra a kaptafára készült, mint az első táblás PCs-Windowsos tili-toli: The Ardennes Offensive.
Előtte persze volt pár, de az TheAO volt az egyik nagy wargamer stílusú mérföldkő. Amúgy letölthető innen:
Stratégiák -
#135 Na ja, ha igazán érdekelne a táblás stratégia téma. De nem.
:P -
#134 Nagyon le vagy akadva ennél a Panzer General témánál. Ha igazán érdekelne a táblás startégia téma, akkor láthatnád, hogy százával készültek táblás startégiai játékok az elmúlt 20-30 évben. Szinte e történelem összes nevezetes/kevésbé nevezetes eseményét feldolgozták már. Képzeld vagy 10 éve megjelent egy játék amiben a 90-es évek magyar hadseregével revansot lehet venni románián Erdély ügyében. Ez nem is magyar fejlesztés volt, hanem egy külföldi játékban szerepelt és én is az 576 Kbyte-ban olvastam róla, beszerezni sajnos nem sikerült. Az is táblás játék volt, de már akkor sem hasonlítgatták a PG-hez.
Szóval nem egyedi ez a témakör, úgyhogy ne szajkózd folyton a PG-t, mert csak a lámák maradtak le ennél az egyetlen táblás játéknál.