Adobe Encore DVD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gyerekek! Ennek nem kéne kihalni. Jó kis topik ez csak szerintem már mindenki megfeledkezett róla

És valaki tudja-e azt, hogy hogyan kell After-ben olyan szöveganimációt csinálni, hogyha én azt behívom az encor-ba menünek, akkor külön rétegekként kezelje és gombá tudjam konvertálni!

Valakinek van olyan ötlete, amivel feldobható egy menü? Gondolok én olyanra, hogy átmeneteket rakni a menük közé és ez nem gond az ide oda lépések miatt.Tehát ha van egy fõmenü és egy almenü, akkor ha kiválasztom azt hogy a fõmenübe vigyen akkor azt egy átmenettl tegye. És én nem olyan választ szeretnék erre kapni, hogy csináljam meg afterbe, hanem azt hogyha abba kell akkor hogyan. A segítséget elõre is köszönöm...

adobepremiere
Miért kell az elözõ verzió?
Hiszen a 2.0-a profibb!
Gondolom hátha valaki megakar szabadulni tõle?

Légy kreativ..........

remus500
):

Az élet olyan mint a motor, ha nem megy , be kell rúgni...

Gladiator
a topikhoz?

Vagy nincs ilyen?

Valaki tud Tutorialt ehhez a topikhoz? Vagy ötleteket?

Sziasztok!

Keresek megvételre jogtiszta EncoreDVD 1.5-öt. A boltokban már csak a 2.0-át árulják.
nagyon szépen kösz!Gyors neted van😄?Ha tudsz még meghálálom.Gmail meghivó?vagy valami?

Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92

úton vannak

feltudsz tölteni pár jó templatet?Ha kell tárhely adok.

eredetim van, nemtom honnan tudnád 😉 (pl torrent)

megtudnád mondani honnan szedhetném le azt a verzióját az Encore DVD nek amibe benne van az öszes template.MErt az enyém valami trial+crack verzió és ezért csak 3menü van benne kb.

ha nem eredetid van, akkor is ki tudod szrintem próbálni az updatet
ps-ben olyan menüt kreálhatsz, amilyet akarsz 😊

annyi van a gyáriba is

Sajnos meglehet, de szerintem kár volna érte

Szerintem kihalt a topik

Gyári menüket és további fontos kiegészítõket csak az eredeti programmal rendelkezõk tudnak az internetrõl letölteni vagy lehet találni máshol is?

azok a templatek is jók lennének amik a gyári teljesbe benne vannak mert az enémbe kb csak 5db van.

honnan lehet leszedni template-t?vagy valami tutort?😄

így csináltam hasonlót: fekete képbõl kellett piros kép (háttér). premierbe beimprtáltam a 720x576-os piros képet, ami lehet psd is, mind1 ..., elejére ráraktam Cross Disolve-t, hossza is lényeges, attól függ mennyi ideig szeretnéd lejátszani az adott menüt, mikor ismétlõdjön..., itt megcsinálod a felíratokat is. pl a linkek v cím, majd ezekre is valamilyen effektet rádobsz, majd ezt exportálod dv aviba, ha egyéb célod nincs vele, tömörítheted is mpeg2-be, vagy majd encore megcsinálja, mind1.
ps-ben megcsinálod a menüt, de nem kell a szöveg, csak a linkek (=1) highlight és átetszõ háttér legyen.
majd az egészet bepakolod encorba
menü hátterének belinkeled az avit, beállítod, h forever, ha kell (biztos kell) renderingezed a mozgó hátteret és kész

Ezt egy kicsit részletesebben el tudod nekem magyarázni? Azt értem, hogy photoshop-ban csinálok egy piros hátterû menüt. Erre ott megcsinálom a jelenetgombokat is. Aztán a premieres és encoros rész nem tiszta...

pl.: .psd.ben van egy piros háttér és a menüablakok, ami lehet csak szöveg is, mind1, lényeg, h linkek. azt a piros hátteret megcsinálod premierbe mint abi, majd encorba a menü.psd-nek adod mint háttérvideó. Természetesen a .psd nem tartalmaz hátteret, az áttetszõ ...

Valaki tud-e nekem abban segíteni, hogy egy menüben, amiben egy fõmenü és egy almenü van, azok közé, hogyan tudnék valamilyen effektet rakni, hogy ne élesvágásban menjen át az egyik a másikba? Pl.: Cross Disolve, Slide, Dip to black stb...

csekkolom, köszi
Az elsõ esetben a régi mpeg-eket importáltam be a timeline-ra és így csináltattam vele dvdt, a második verzióba a timeline-ra az eredeti avit raktam és beállítottam a trascode settings-et majd transcode, dvd-create és újra 10GB os lemezt gyárt a 7,1GB helyett. Az 1.5-öt már upgrade-eltem 2.0 ra és már nem tudom regisztrálni az 1.5-öt. (Egyébként is nagyon lassú volt az 1.5 a 2.0-hoz képest amikor a timeline-okat szerkesztgettem.)
Elég fura hogy az elsõ esetben transode-ol de a sources\transcodes mappa üres.
Második esetben persze ott van az m2v a mérete is normális kb akkora mint ami az 1,5 ben volt de a dvd mégis nagyobb lesz mint az elõrejelzett.
a kiválasztás és a távirányító történõ gomblenyomás szinét is külön be lehet állítani az encorba. példa: 2 menüpont, egyik: lejátszás, másik: fejeztek
mind a kettõ sima text layer ps.-ben. másolod mind2-t, és a másolt rétegnek adod a (=1) highlight parancsot. most van lejátszás text és lejátszás (=1) highlight utóbbibók kiveszed szemet, hasonlóan megcsin a fejezetek-et is, beimport encoreba, menu/edit/edit menu color set és itt be tudod állítani hogy a (=1) highlight milyen szinû legyen ha kiválasztod és milyen ha benyomod a gombot ...

ez az, amit én is tudok. Kiválasztással nincs semmi gond, ott más színe van, ahogy kell. viszont egy normál menüben akkor is más színe van, ha benyomom a gombot, nem csak, ha kiválasztom. Tehát az megint külön layer és külön szín.Próbáltam (=2)stb.-re elnevezni, de az csak arra jó, hogy ha a gombkiválasztásnál több színt akarok használni, nem csak egyet, ami alapból (=1). ez így talán érthetõbb, mint az elõbb.<#wink>
nem lehet, hogy a 2.0-ba nem állítottad be az avis importnál a megfeleelõ bitrata tömörítést? elsõ verziót nem értem, de ott is a bit.beállításnál lehet a bibi. miért nem 1.5-el szerkeszted újra ha ennyire hisztizik a 2.0?

Szerbusztok,

Lenne egy kis problémám a 2.0 val:
Az 1.5 összeraktam régebben egy dvd-t és most egy kicsit át akartam szerkesztgetni a menüt, amikor az új project-be beimportálgattam az m2v-ket akkor a transcod nál jelezte hogy nem kell újra trascod-olni és amikor ellenõriztetem vele hogy ráfér-é egy lemezre akkor nem talál hibát, de amikor dvd-t akarok belõlle csinálni mégis trascod-ol és a klippek mérete 1.5 szeresére nõ. Amit az 1.5 rárakott egy dvd-re az a 2.0-ban nem fér rá.
Ezekután fogtam és újrakezdtem az egészet, dvavi-t imprtáltam be és trascodoltattam vele az eredmény ugyan az, amikor dvd-t csináltatok vele újra trascod-ol és ismét nem fér rá a disc-re.
Keresgettem a neten megoldást de csak a problémával találkoztam válaszolni senki sem tudott...
a gomb lehet bármilyen layer, akár egy egyszerû jpeg v. bmp is, ahhoz h más színe legyen nevezd el (=1) highlight -nek és vedd ki a szem ikont. importáld be encorba és ott tudol neki szint is adni ha nem lenne megfelelõ az amit ps-ben kreáltál neki, kész, kiválasztásnál más színe van

az elõzõ Encore-ban nem jöttem rá, reméltem, h ebben benne lesz, ill lehet, h benne van, csak nem jövök rá, h hol. Arról lenne szó, h minden menüt ps-ben csinálok meg, amivel nincs is semmi gond, de nem tudok rájönni arra, h hogy kéne elneveznem a layert, ha azt akarom, h a a benyomott gombnak is külön színe legyen, mert a gombkiválasztás az ugye(=1), vagy ha több színt akarok, akkor(=2), (=3)...stb, de a benyomásra nem jövök rá
adobepremiere
Látogass el az adobe oldalára és ott regisztálj és töltsd le a próbaverzíót.
És a többi jön magától................
Egyébként jó a progi!

Légy kreativ..........

Valakinek meg van a 2.0-ás verzió?

Gladiator
torrent

és ha (teszem azt :-)) nem lenne eredeti, akor honan lehetne új "Library" mintákat szerezni?
Gladiator
amúgy úgy csináltam, hogy a menu remote hoz beállítottam a legutoljára használt menüt.
viszotn azt nem értem, hogy ha a fõmenüben simán elindítom a filmet, és akkor nyomok menü gombot, miért a jelenetválasztáshoz lép vissza, és nem a fõmenübe. na mind1, ezt már leszartam😄

Gladiator
ha eredetid van, akkor az adobe oldaláról tudsz letölteni hozzá pár egész jót.

Sziasztok,
meg tudja mondani nekem valaki, hogy honnan lehet új "Library" mintákat szerezni?
Alapból elég kevés található csak a programban.

elõre is köszönöm:
Józsi
Gladiator
õõõ.... aha.... köszi... majd megnézem.

adott: menü 1-es, 2-es, 3-as film
project ablakba rákatt az 1-es film Timeline Type-re és Properties ablakban end actiont beállítod pl: 2-es filmre (ilyenkor ha végignézed 1es filmet, 2-esre fog ugrani a menüben a választó, ha nem nézed végig, hanem távirány gombbal lépnél ki adott filmbõl, akkor is 2-esre fog állni. Ezt így tovább minden menünél (1es film End A. 2, 2-es film End A. 3, 3-as filmnél pedig célszerû az elsõre lépni.)
Ha az End A.-ba sajátot írsz (2-es filnél 2-es filmet) akkor lejátszás után a 2-esre fog állni ismét és kézi irányítással tudol továbblépni
kb így 😊

én tisztába vagyok vele, azért adtam a tanácsot ...

akyyy
ez akkoor is müxik ha monjduk nem jelenetket akarok hanem az egyik gomb maga a film, a másik képek, a harmadik meg mégegy film.
és az elsõ és utsó gombja mozogjon, vagyis kis animációkat villantson fel az éppazon filmbõl. ( akár úgy h külön erre készitek vmi gif, avi ,vagy animációt)

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Gladiator
még egy kérdés:

ha azt akarom beállítani, hogy a film nézése közben, ha megnyomom a menü gombot melyik menübe lépjen vissza hol és mit kell beállítanom?

menü tulajdonságainál van, rákattansz a beimportált menünek szánt psd-re és látható lesz a properties-nél

Gladiator
ok, megvan, köszi😊

Gladiator
köszi.kerestem ilyesmit de nem találtam. ez gondolom a propertiesben van. viszont a button tulajdonságaiban nincs. melyikben van? a menüében? bár nem tom minek kérdezek rá, ugyanis amint elküldöm megnézem, de azért írtam vmit😄 na köszi, heló!

jobb oldalon (1.5 verzió) Animate Buttons-t pipáld ki, Loop#-ot állítsd Forever-re (végtelen ismétlés), majd File/Render Motions Menü.
Esetleg Durationt is beállíthatod, mennyi idõt mozogjon a kisablakban a film.

Gladiator
kérdés:

akartam a filmemhez ilyen jelenetválasztós menüt.
csináltam egy új menüt, fekete háttér, tök üres. aztán a timelineról a chapter pointokat ráhúztam a menüre. nagyon szép és jó, elindul onnan a film, viszont hogy lehetne azt megcsinálni, hogy mozogjanak? vagyis menjen minden kis négyzetben a film? kicsit sürgõs lenne. köszi