36663
-
#8817 áhh a médiának csak jó cucc ilyesmiket túldramatizálni és akkor máskor is megnézed (elolvasod) őket. nem azt mondom,hogy mindég hazudnak, de szeretik picit ferdíteni az igazságot + még nagyrahangzó címekkel érdekesebbé tenni híreiket azok számára akik semleges nézők... -
#8816 De ha ezt mondták!:D -
#8815 na azért ne dramatizáljuk túl a helyzetet... -
#8814 De az azért elég komoly, hogy vége az olasz focinak!! -
#8813 Hát nem tudom de szerintem, hogy ha már egy rendőr is meghal, akkor ott már nagyon nem a fociért voltak kint a szurkolok. Mert most, azért mert kikap a kedvenc csapatom, nem fogok ölni meg ilyenek szóval valamit tenni, kell. -
#8812 De most mondták a tv-ben, hogy az olaszok foci nélkül semmit nem érnek! és azt mondták hogy lehet hogy semmit nem érnek, de ez már nem foci, hanem hulligánság! Ez jó lépés... -mondták -
#8811 Az alábbiakban a tegnapi sajtókonferencia fordítását közöljük, amelynek keretében a Milan hivatalosan is bemutatta új szerzeményét, Ronaldót a sajtó képviselőinek. A csatár társaságában Adriano Galliani is válaszolt az újságírók kérdéseire.
ADRIANO GALLIANI: Üdvözlöm Önöket. Ha nem találták volna ki a szót, hogy "Fenomén", akkor ki kellene találnunk. Most nincs értelme az eredményeit felsorolni. Augusztus 23-án már le akartuk igazolni, sajnos akkor nem sikerült, mivel a feltételek nem voltak teljesíthetők. Akárhogyan is, akkor el kellett vetnünk a lehetőséget, azonban a második alkalommal már jó véget ért a próbálkozásunk. Számunkra ez egy technikai lépés volt, nem médiakampány. A döntést Berlusconival, Ancelottival és a játékosokkal közösen hoztuk meg. Büszkeség és boldogság tölt el. Most már engedem őt is szóhoz jutni.
RONALDO: Számomra mindig a kihívások voltak a legfontosabbak. Elutasítottam a pénzt, hogy szembenézhessek egy igazi sportolói kihívással. Szaúd-Arábiában és az Egyesült Államokban több pénzt kínáltak nekem, de nem fogadtam el. Akár a Realnál is maradhattam volna, de a Milan új kihívást kínált nekem és én ezt elfogadtam. Az én történetem még nem ért véget.
Nincsenek kétségeim, csodálatos pályafutás áll már mögöttem. Viszont jött ez az új kihívás, és én örülök, hogy itt lehetek. A tárgyalások során voltak nehézségek, de attól kezdve, hogy csatlakoztam a Milanhoz, elfogadtam az ezzel járó kihívásokat is.
Öt szép évet töltöttem Milánóban, és még mindig sok barátom van itt. A Milannál játszani óriási öröm, ez minden játékos álma.
Természetesen mindenkitől elvárom a tiszteletet, azoktól is, akik már nincsenek velem. A tisztelet a legfontosabb dolog. Az Internél eltöltött idő igazán csodálatos volt, de csúnya véget ért. Mondhatjuk, hogy az edző kivánságára adtak el, és hát Madridban kötöttem ki. De most visszatértem, hogy felvállaljam ezt az izgalmas kihívást, és remélhetőleg a szurkolók is elégedettek lesznek a teljesítményemmel.
Mindenkinek a saját útját kell járnia, én a Milanhoz vezető utat választottam. Remélhetőleg sikerül igazán jól teljesítenem itt, meghálálva a klub és az emberek bizalmát, akik igazán megható szeretettel fogadtak Milánóban. Morattinak és bárkinek, aki úgy érzi megbántottam, inkább sok szerencsét kivánok. Én már megválasztottam az utamat.
A szabályokat mindig is tiszteletben tartottam, rendesen jártam edzésre, ezért nem értem, hogy Sacchi miért mondott rám bizonyos dolgokat. De az emberek beszélnek, így ez előfordul. Sok trófeát nyertem már, és sosem kaptam semmit ajándékba. Izzadtsággal és áldozatokkal nyertem meg mindent, és remélhetőleg képesek leszek ezt itt is folytatni.
Azt hiszem, elég motivációt jelent már önmagában az is, hogy itt lehetek a Milannál. Elutasítottam sokkal kedvezőbb anyagi lehetőségeket, ez nagyszerű motiváció. A pénzügyi szempontok helyett az vezérelt, hogy megmutathassam mindenkinek: még mindig ugyanaz vagyok, aki voltam.
Nagyon elégedett vagyok, a szurkolók kitörő szeretettel fogadtak, és biztos vagyok benne, hogy a dolgok javulni fognak, lassan, de biztosan elkezdek gólokat termelni.
Nem érdekel, mit mondanak mások. Én most itt vagyok. Vieri felől még nem hallottam, de szerintem hamarosan fogok. Még házat kell találnom, be kell illeszkednem és edzenem kell. Nem volt még időm felkeresni a barátaimat. Berlusconival már volt alkalmam beszélgetni, és nagyon örültem neki. A Roma elleni mérkőzés nem alakult túl jól, de biztos vagyok benne, hogy a dolgok változni fognak.
Dungával még nem beszéltem a válogatottbeli jövőmről, de ez úgyis attól függ, hogy mit nyújtok a gyepen, nem attól, hogy mit mondok neki. Nem tudom, mikor fogok játszani, ezt az edzőim dolga eldönteni. Egy hónapja nem léptem pályára, viszont csináltunk néhány tesztet és elég jól haladunk.
A Bajnokok Ligájában nem játszhatok, de a cél az, hogy elérjük a negyedik helyet a bajnokságban. Remélem, hogy kijutok a Coppa Americára, de az elsőleges célom az, hogy segíthessem a Milant. Első alkalommal nehéz volt itthagynom Milánót, a fiam itt maradt, de ez nem jelentett nagy gondot, mivel visszatérhettem volna a pályafutásom befejeztével. Most talán kicsit nehezebb volt Madridot elhagyni, hiányozni fognak a barátaim, de itt is sok barátom van. Nem érdekel, hogy a Juve a másodosztályban van, csak a Milannal foglalkozom.
Ez egy nagy lépés volt, de meg vagyok győződve róla, hogy végül jól fog alakulni és minden megtérül. Az öltözőben nagyszerű hangulatot tapasztaltam az edző és a játékosok között. Nagyon régóta nem láttam ilyet. Capellóval nem voltak problémáim, egyszerűen nem bízott bennem, nem kaptam lehetőséget. Sosem mondta meg, hogy miért, én pedig nem kérdeztem. Csúnya, szomorú história volt.
GALLIANI: Ronaldo minden futballkedvelő együttes fantáziáját testesíti meg. Szerdán együtt ebédeltem Capellóval, és azt mondta nekem, hogy Ronie a legtehetségesebb azon játékosok közül, akiket volt szerencséje edzeni pályafutása során. Márpedig Capello sok játékost edzett. Ronaldo már beírta magát a futballtörténelembe. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy egy ilyen játékosunk van itt, a Milannál. Tudásban ott van közvetlenül Maradona és Pelé mellett. A tárgyalások folyamán egy ponton Ronaldo ügyvédje azt mondta, hogy ügyfele a Milannál túl sokat veszítene jelenlegi fizetéséből, de Leonardo felhívta Ronie-t és végül megváltoztatta a véleményét. A végén a motivációja volt a döntő tényező, hogy továbbra is magas szinten futballozhasson, és nem a pénz.
RONALDO: Morattival folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Mindig felvettem a telefont, ha hívott. A legutóbbi hívása nem arról szólt, hogy az Interhez akarna vinni, de ez már a múlt. Most a gólszerzésre akarok koncentrálni, és nem csak a derbyre. Csak most tértem vissza, körül kell néznem, hogy mi minden változott Milánóban. Ugyanazt a vágyat érzem, mint akkor. Már ezerszer hallottam ugyanazt a szöveget a súlyommal kapcsolatban, de egy futballista számára nem ez a legfontosabb dolog. Nem tudom, mennyi gólt fogok szerezni. Szeretem a felelősség érzését, ez mindig jelen volt az életemben. Imádok játszani. A játék számít egyedül, nem a szavak.
Cassano tudja, mit kell tennie. Jó srác és nagyszerű játékos. Minden bizonnyal sok csapat bejelentkezik majd érte. Az elmúlt hat hónapban nem volt lehetőségem megmutatni, hogy mire vagyok képes, de remélhetőleg ez itt megváltozik. Tényleg jól akarok teljesíteni. Mindenki ugyanarra a célra törekszik, és persze külön öröm számomra, hogy nem én vagyok az egyetlen brazil az öltözőben.
Ronaldinho-Ronalo-Kaká? Tényleg nem tudom mit mondjak erről. Még csak most érkeztem ide, meg kell szereznem a helyem a csapatban, tehát tiszteletlenség volna a csapattársaimmal szemben, ha Ronaldinhóról beszélnék. Ő nagyszerű játékos, de nekem be kell illeszkednem, mielőtt ilyen dolgokkal foglalkoznék.
Forrás: acmilan.com -
#8810 mit pánikolsz? Kaká témát már hadjuk korábban le lett zárva a klub és Riki részéről is...de nyugodtan menj válassz új csapatot:) ajánlom a MU-t...
az ítélet sztem is túlzás 2csapat miatt szívunk...elég lenne őket megbüntetni szvsz -
#8809 :DDDDDDDDDD
de nem értelek titeket, meghallotok Kakáról egy KACSA hírt és bepánikoltok, nem fogják eladni megmondták h soha de soha nem adják el, mert nem bolondok... -
#8808 na erre én is ilyesmit válaszoltam volna... -
DJ BP #8807 dehogyis :)
ebben az évben ne legyen, arra is csak 5% van legfeljebb, úgyhogy nyugi :) -
#8806 igen soha az életben nem lesz már bajnokság,több olasz futballistát láttak már ma egy péktanfolyamon -
zsilike #8805 bövebben?roni gáz,olvasom h ha kaka megy akkor vége.uj csapat kell ugy néz ki! -
#8804 De most az a tét, hogy soha nem lesz olasz bajnokság, vagy hogy ebben az évben, vagy mi????? -
zsilike #8803 ronaldo???miért,sztm nem ebbe az irányba kéne fiatalitani és erősiteni a csapatot,tippem sincs h ezt h találták ki.talán elöbb a védelembe kéne igazolni,elvégre csatár az még van,ha nem is a legjobb formában,de roni.. -
#8802 "akár mennyire is szeretnék nem fogják megkapni :)"
ja ez a szép az egészben :) -
#8801 ez hiányozna hátha mégtöbb klasszist veszít a Serie-A... -
#8800 o.0 -
DJ BP #8799 az biztos elmarad állítólag... az egész bajnokság befejezése is lehetséges extrém esetben, de ennek szvsz 5% az esélye -
#8798 hát ha elmarad akkor Roni bemutatkozása még várat magára -
#8797 de remélem nem marad L a 7végi forduló -
#8796 hát meg Kaká se szeretne eligazolni szóval.... -
#8795 jó mondjuk nincs semmi valóságalapja, Gallani tagadta, meg akár mennyire is szeretnék nem fogják megkapni :) -
#8794 lehet hogy csak blöff -
#8793 ugye megmondtam! -
#8792 na a madrid megint elkezdett Kakával foglalkozni, hogy bizony esett szó Kakáról a "Ronaldos találkákon" -.- -
#8791 Maldini lehet folytatja -
#8790 akkor nem lesz meccs vasárnap? -
-
#8788 Ronaldo bemutatása:
-
#8787 Az Olasz Futballszövetség felfüggesztette a Serie A és a Serie B bajnoki találkozóit, miután a tegnapi Palermo-Catania mérkőzésen kitört rendbontás során egy rendőr halálát okozták.
A szövetség elnöke, Luca Pancalli így nyilatkozott az ügyben: "Azonnali tárgyalásokat kezdeményezünk, hogy tisztázzuk a sport és a politika közötti helyzetet. Ezt így nem lehet tovább folytatni. Ha ez a futball, akkor én leállítom az egészet."
Forrás: channel4.com, goal.com -
#8786 Marco Van Basten behívta Clarence Seedorfot a szerdán megrendezésre kerülő Oroszország elleni mérkőzésre készülő holland válogatott keretébe.
Forrás: acmilan.com -
#8785 3 bevethető van rajta kívül, Gila, Oli és a "kis sötát francia srác" :D
de remélem főszerephez jut Roni holnap :) -
#8784 aha, hallottam róla! -
#8783 épp ezért vonul vissza idén végén.... -
HeCki #8782 Roniet maris szopatjak az Inter szurkolok .. remelem visszavag nekik mondjuk azzal h. mindne meccsen rug par golt meg az Internek 1 csomot .. Nagy esely van ra h. az Ascolli meccsen mar jatszodjon mivel csak 1 bevetheto csatar van rajta kivul. -
#8781 Szép.. De már öreg ehez! -
#8780 Coustacurta dicsőséglistája:
7 Bajnoki cím
4 BEK-et, illetve BL trófea
2 Világkupa
4 Európai Szuperkupa
5 Olasz Szuperkupa
1 Olasz Kupa -
#8779 OFFICIAL A.C. MILAN ANNOUNCEMENT
2/1/2007
AC Milan announce they have extended Rino Gattuso’s contract until June 30, 2011.
HIVATALOS: Gattuso hosszabított 2011-ig, Coustacurta pedig az idény végén visszavonul.
Billy szép volt jó volt köszönünk mindent, de kicsit későn vonulsz már vissza. -
#8778 oké-oké