A.C. Milan

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sheva
így van egyetértek veled de majd meglátjuk mi lesz ebbõl remélem erõsítünk a télen a védelem terén

.:.FORZA AC MILAN!!!.:.

Johnny23
Gallas-t tagadják megint,DE nemértem,hamár védelemben vannak gondok,meg hiányoznak "alternativák",akkor most mért nem kell GALLAS??!!<#fejvakaras><#fejvakaras><#nemtudom>...merthogy sztem õ klasszsokkal jobb játékos,mint pl. Dellas,v. akiket szoba hoztak velünk korábban. Ráadásul nem is lyan öreg,de tapasztalt,megbizható és nemutolso sorban a Chelsea-ben évek óta a kezdõk kõzõtt

!! FORZA MILAN !! -Johnny-

Sheva
Tizenhárom Milan játékos volt érintve a hétvégén lejátszott válogatott mérkõzéseken. Közülük egyedül az ukrán Sevcsenko volt eredményes, míg a brazil trió (Cafu, Dida, Kaka) pályára sem léptek. A legelégedettebb az olasz különítmény lehet, hiszen nekik most sikerült kiharcolni a 2006-os németországi világbajnokságon való részvételt.

Ausztrália: KALAC
Ausztrália – Jamaica 5-0

Brazília: CAFU, DIDA, KAKA’
Bolívia – Brazília 1-1
Ezen a mérkõzésen egyetlen Milan játékos sem lépett pályára.

Horvátország: SIMIC
Horvátország – Svédország 1-0
Simic a 92. percben Prso helyére állt be, így nem kapott sok lehetõséget a játékra.

Grúzia: KALADZE
Grúzia – Kazahsztán 0-0
A Kaladzét végig a soraiban tudó grúz válogatott meglepetésre csak döntetlent ért el a kazahok ellen.

Olaszország: GATTUSO, GILARDINO, NESTA, PIRLO, VIERI
Olaszország – Szlovénia 1-0
A kezdõcsapatban négy Milan játékos: Nesta, Gattuso, Pirlo és Gilardino kapott helyet, Vieri pedig a 88. percben csereként állt be, Nesta és Gattuso végigjátszotta a selejtezõt, míg Pirlot és Gilardinot a 81. illetve az 59. percben lecserélte Lippi mester.

Svájc: VOGEL
Svájc – Franciaország 1-1
A nyáron a PSV csapatától igazolt Vogel mindvégig a pályán volt.

Ukrajna: SHEVCHENKO
Ukrajna – Albánia 2-2
Sevcsenko kezdõként lépett pályára, és a 45. percben meg is szerezte a vezetést Ukrajnának, majd a második félidõ 14. percben Bellik váltotta.

Sheva
Az AC Milan alelnöke, Adriano Galliani tagadta, hogy Carlo Ancelotti a Real Madridba távozik. A Spanyolországban keringõ hírek szerint az olasz edzõ a spanyol fõvárosba megy Wanderley Luxemburgo helyére, akinek 2006 júniusáig szól a szerzõdése. Azonban Galliani a klub hivatalos honlapján erre így reagált:

„Ancelottinak 2007-ig szóló szerzõdése van, és ezt tiszteletben fogja tartani.”

Sheva
A védõ William Gallas a szezon végén kész elhagyni a Chelsea csapatát. A News of the World szerint a játékos múlt este megdöbbentõ kijelentést tett Jose Mourinhonak, miszerint el szeretné hagyni a klubot.

Gallas amióta a Chelsea mezét viseli, remek teljesítményt nyújt, de arról álmodik, hogy az AC Milanban fejezze be a pályafutását.

„Bevallom, nem vagyok biztos abba, hogy a következõ szezonban is a Chelsea gárdájában leszek. Hat hónapom van arra, hogy meghozzam a döntésemet, de 28 éves vagyok, és lehet itt az ideje a váltásnak. Talán új kihívásra van szükségem. 1999 óta vagyok a Chelseanél, és természetesen boldog voltam emiatt. Öt vagy hat évem van még a karrierem befejezése elõtt, és még szeretnék egy óriási sikert elérni.”

Ez egy meglepõ átigazolás lenne, hiszem a Chelseavel angol bajnok lett. Mourinho csapat 9 pontos elõnyre tett szert a bajnokságban, és a legrangosabb európai küzdelemsorozatban is jól áll, de az elvágyódó Gallast a Milan hívta, hogy igazoljon hozzájuk.

„Van néhány erõs külföldi klub, akik csábítóak a számomra. Emlékszem, amikor egy francia csapattársam egyszer azt mondta nekem: ’Amikor a Milan mezét viseled, akkor az, biztos sikerrel jár.’ Ez gondolkodóba ejtett.”

Sheva
AC Milan rubbish Real Madrid link with Ancelotti
tribalfootball.com - October 9, 2005

AC Milan vice-president Adriano Galliani has dismissed talk of Carlo Ancelotti leaving for Real Madrid.

Reports in Spain had linked the coach with a move to the Spanish capital as a replacement for Wanderley Luxemburgo, who is under contract with the Meringue outfit until June 2006.

However Galliani has told Milan's official website: "Ancelotti has a contract until 2007 and he will respect it."

Sheva
Nelson Dida 1973. október 7.-én született Irarában, tehát ma ünnepli 32. születésnapját. A klub, a csapat, a szurkolók, az acmilan.com és a Milan Channel is a legjobbakat kívánja a piros-feketék brazil kapusának.

Sheva
Remekül sikerült az egykori olasz válogatott, Filippo Inzaghi visszatérése. Pippo a Legnano elleni mérkõzésen lépett pályára az ifik között, és 3 góllal, valamint egy gólpasszal vette ki részét a 4-2-es gyõzelembõl. A Milan ifjúsági csapata Antonelli révén már az 5. percben megszerezte a vezetést. Ennél a gólnál Pippo még csak az elõkészítésben jeleskedett, de késõbb megmutatta, hogy nem felejtette el a góllövés mûvészetét. Most már jöhetnek az éles mérkõzések, és remélhetõleg sérülésektõl mentes, gólokban gazdag szezon következik a számára.

MILAN-LEGNANO 4-2
Gólszerzõk: Antonelli 5', Inzaghi 21', 76’, 77’ illetve Bruzzi 70’, Montanini 88’
Játékvezetõ: Colla

MILAN: Favaretti; Marzoratti, Astori, Lombardi (Piazza 60’😉, Legati; Antonelli, Bottini, Bloudek (Lambrughi 89’😉, Di Gennaro; Inzaghi (Tentardini 79’😉, Ardemagni.
Vezetõedzõ: Baresi

LEGNANO: Bonfiglio; Bertini, Porcelluzzi (Cocchiere 1’😉, Pagani (Gargano 67’😉, Curto; Scalzotto, Fais (Montanini 15’😉, Bruzzi, Romano; Anzelmo, Riva.
Vezetõedzõ: Farina

Sheva
Mauro Tassotti beszélt Pippo Inzaghi, Marek Jankulovski valamint Massimo Ambrosini visszatérésérõl és a csapatkapitány Paolo Maldinirõl.

„Ez lehetõséget ad Carlo Ancelottinak, hogy több játékos közül válogasson. Több variációs lehetõségünk lesz középen és elõl is. Ez nagy erõsítést jelent, mivel sok meccset játszunk. Jankulovski fontos lehet a védelemben, illetve a középpályán. Maldini mindig elkápráztat, de ebben az évben még inkább. A szezon elején volt néhány problémája a térdével, de az orvosi csapat segített neki, hogy megfelelõen tudjon edzeni, és a mérkõzések elõtt ne érezzen fájdalmat. Amikor pályára lépett, mindig nagyon fontos volt a játéka, és nem csak a gólok miatt.”

Sheva

Sheva
én Gerrardra szavazok

forza milan
na igen!valamelyik inter majom kapjade sztem ronaldinhonak van rá nagy esélye!

Megérdemelne egy Aranylabdát, de sztem nem fogja megkapni sajnos. Ez tényleg nem életmûdíj.

16-odikán 20.30-kor

Sheva
de akkor is megérdemelné <#mf2>

Jó de nem életdíjat adnak hanem az év legjobbjának adják a díjat és az messze nem Maldini

Sheva
15 vagy 16

forza milan
mikor lesz a CAgliari elleni meccs?

Sheva

Sheva

Sheva

Sheva

Sheva

Sheva

Sheva

Sheva

Sheva
Corriere della Serának és a Tuttosportnak adott interjújában Galliani egy lehetséges új stadionról beszélt:

„A San Siro nem a legrosszabb stadion Olaszországban. A pálya pompás, mindenhonnan jól lehet látni, a legtöbb szurkoló nem ázik el, ha esik az esõ, és könnyû bõvíteni. Az elsõ üléssort 1926-ban építették, és nem könnyû az Interrel együtt használni. Talán itt az ideje elgondolkodni egy új milánói stadionon. A mostani olyan, hogy nem csak a futballra tudunk koncentrálni. Ha nem jók a látási viszonyok, vagy elázol, ha esik, akkor nem megy úgy a játék. Én beleszerettem a gelsenkircheni arénába. A felépítése 200 millió Euróba került, de 2015-ig visszahozza az árát. Olyan stadion kell nekünk, ahol csak a focitudás számít, mint Európa-szerte szinte mindenhol. Nem szabad ezt elhanyagolnunk, mert ezek az épületek 10 évente elhasználódnak.”

Sheva
nagyon jó csak lassan visszavonul

fsgh
Sziasztok!
Csak egy észrevétel...: Maldini télleg nagyon jó játkos õt szeretem a Milanból(talán csak õt...)

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

Sheva
szerintem is

tep
meg is érdemelné

\"SLICE of LIFE\"

Sheva
GALLIANI: 'Ancelotti will respect his contract'
10/5/2005
MILAN - Adriano Galliani spoke about Carlo Ancelotti's contract: 'Ancelotti has a contract until 2007 and he will respect it. We managed to resist Shevchenko leaving and we will resist in this situation as well.' In his role as football league president, he also called on the building of new stadiums: 'The problem is not the football but that you can't see well and get wet when it rains.'

Sheva
Roberto Baggio a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozott az Év Európai Labdarúgója díjátadóról, és a várható gyõztesrõl:

„Az elmúlt három alkalommal tették fel nekem ezt a kérdést, és mindig egy nevet mondtam: Paolo Maldini. Mindent elért a karrierje során. Komoly, intelligens, igazi gyõztes, és még sorolhatnám a hasonló jelzõket. Paolo mind megtestesíti ezeket.”

Sheva
„Évek óta nem láttam ilyen izmokat Pippo lábán. Most már jó úton halad.”
Vasárnap este ezt nyilatkozta Adriano Galliani, és mint minden szurkoló, azt szeretné, ha Carlo Ancelotti legnagyobb problémája az lenne, hogy melyik csatárral kezdjen. Az edzõnek minden szerdán és vasárnap el kell döntetnie melyik két támadó lépjen pályára, és az Andriy Shevchenko, Alberto Gilardino, Christian Vieri, Pippo Inzaghi négyesbõl kik szoruljanak a kispadra. Mind a négyen képesek rendszeresen megtalálni a kapuba vezetõ utat, és mindegyiküket szívesen látnák Európa számos klubjánál. Az elsõszámú csatár a jelenlegi aranylabdás, aki most van karrierje csúcsán, és csillaga magasan ragyog, de Pippo is letette már névjegyét a San Siroban. Továbbá Ancelotti kijelentette: Marek Jankulovski, aki Nedved szerint a legjobb cseh játékos, visszatér, és teljesen motiváltan foglalja el a helyét a középpályán, vagy a védelemben, ahol sokat tud majd segíteni Paolo Maldininek.

Pippo góljai:

2001-2002-es szezon:
28 hivatalos mérkõzés
Serie A: 10 gól
Olasz Kupa: 2 gól
UEFA-kupa: 4 gól

2002-2003-as szezon
49 hivatalos mérkõzés
Serie A: 17 gól
Olasz Kupa: 1 gól
Bajnokok Ligája: 12 gól

2003-2004-es szezon
28 hivatalos mérkõzés
Serie A: 3 gól
Olasz Kupa: 2 gól
Bajnokok Ligája: 2 gól

2004-2005-ös szezon
15 hivatalos mérkõzés
Bajnokok Ligája: 1 gól

Sheva
A Hollandiában keringõ hírek szerint a Milan a januári átigazolási idõszakban ajánlatot tesz a PSV Eindhoven védõjéért, Alexért.

A brazil Alex egyike Európa legkiemelkedõbb védõinek, és ezt a kontinens legjobb játékosai ellen is megmutatta. Eddig úgy nézett ki, hogy a Chelsea lehet a következõ állomás. A PSV csapata különleges kapcsolatban áll a gazdag angol bajnokkal, és a hírek szerint 2004-ben a Chelsea támogatta a holland klubot Alex megszerzésében.

Alex tavaly klubcsapatában bebizonyította klasszisát, mint a Bajnokok Ligájában és a holland bajnokságban (Eredivisie), de fáradozásai ellenére a nyáron nem került a Stamford Bridgere. Most viszont bejelentették, hogy már nem készül Nyugat-Londonba. miután a pletyka szerint a Milan kész januárban leigazolni.

A Milan öregedõ védelmében Jaap Stam, Paolo Maldini valamint Alessandro Costacurta is elmúlt már 30 éves, és Carlo Ancelotti úgy érzi, Alex lehetne Alessandro Nesta ideális partnere a San Siroban.

Jose Mourinhonak, a Chelsea edzõjének, John Terry, William Gallas és Ricardo Carvalho személyében bõven van kiváló középsõ védõje, és ha januárban nem jön létre az üzlet, akkor szabaddá válik az út a Milan elõtt Alex megszerzéséhez.

Sheva
Ismét Nelson Dida töltötte a legtöbb idõt a pályán. Annak fényében ez nem meglepõ, hogy az elõzõ idényben is a brazil kapus játszotta a legtöbbet. Dida eddig a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában összesen 720 percet szerepelt. A második helyen 676 perccel (496 a bajnokságban és 180 a nemzetközi kupában) az ukrán gólvágó, Andríj Sevcsenko áll. A képzeletbeli dobogó harmadik fokát a védelem oszlopa, Alessandro Nesta foglalhatta el, miután 625 percen keresztül keserítette meg az ellenfelek csatárainak életét. A Serie A-ban eddig 19 játékos lépett pályára, míg a Bajnokok Ligájában 17-en kaptak lehetõséget. Az új játékosok közül a legtöbbet (443 perccel) Gilardino játszotta, míg a cseh Jankulovski, egy sérülés miatt csak 3 percet segíthette csapatát. Érdekesség, hogy a holland Jaap Stam a bajnokságban a 465 perccel a rangsor harmadikja, míg a legrangosabb európai küzdelemsorozatban 14 perccel az utolsó helyen áll.

Élcsoport:

1. Dida 720 perc / 8 mérkõzés
2. Sevcsenko 676 perc / 8 mérkõzés
3. Nesta 625 perc / 7 mérkõzés
4. Pirlo 585 perc / 7 mérkõzés
5. Kakà 552 perc / 8 mérkõzés
6. Maldini 540 perc / 6 mérkõzés

További statisztikák:

Bajnoki mérkõzések
(6 forduló után)

Nelson Dida: 540 perc/ 6 mérkõzés
Andriy Shevchenko: 496 perc / 6 mérkõzés
Jaap Stam: 465 perc / 6 mérkõzés
Alessandro Nesta: 445 perc / 5 mérkõzés
Andrea Pirlo: 425 perc / 5 mérkõzés

Clarence Seedorf: 402 perc / 6 mérkõzés
Ricky Kakà: 388 perc / 6 mérkõzés
Paolo Maldini: 360 perc / 4 mérkõzés
Alberto Gilardino: 360 perc / 4 mérkõzés
Marcos Cafu: 336 perc / 5 mérkõzés

Serginho: 306 perc / 5 mérkõzés
Kakha Kaladze: 287 perc / 4 mérkõzés
Massimo Ambrosini: 287 perc / 4 mérkõzés
Rino Gattuso: 279 perc / 5 mérkõzés
Christian Vieri: 183 perc / 3 mérkõzés

Manuel Rui Costa: 181 perc / 3 mérkõzés
Johann Vogel: 90 perc / 1 mérkõzés
Alessandro Costacurta: 5 perc / 1 mérkõzés
Marek Jankulovski: 3 perc / 1 mérkõzés

Bajnokok Ligája mérkõzések:
(Két csoportkör után)

Nelson Dida: 180 perc / 2 mérkõzés
Kakha Kaladze: 180 perc / 2 mérkõzés
Paolo Maldini: 180 perc / 2 mérkõzés
Alessandro Nesta: 180 perc / 2 mérkõzés
Andriy Shevchenko: 180 perc / 2 mérkõzés

Marcos Cafu: 166 perc / 2 mérkõzés
Ricky Kakà: 164 perc / 2 mérkõzés
Rino Gattuso: 160 perc / 2 mérkõzés
Andrea Pirlo: 160 perc / 2 mérkõzés
Christian Vieri: 97 perc / 2 mérkõzés

Massimo Ambrosini: 90 perc / 1 mérkõzés
Clarence Seedorf: 90 perc / 1 mérkõzés
Alberto Gilardino: 83 minutes/1 mérkõzés
Serginho: 20 perc / 1appearance
Johann Vogel: 20 perc / 1 mérkõzés

Manuel Rui Costa: 16 perc / 1 mérkõzés
Jaap Stam: 14 perc / 1 mérkõzés

Sheva
A Real Madrid átigazolási politikájáért felelõs embere, Ernesto Bronzetti nyilvánosságra hozta, a királyi klubnál felmerült a Milan jelenlegi vezetõedzõjének, Carlo Ancelottinak a spanyol fõvárosba való csábítása.

“Luxemburgo szerzõdése júniusban lejár. Ha a Real úgy dönt, hogy nem hosszabbítja meg a kontraktust, akkor Carlo Ancelotti lesz a poszt legfõbb várományosa. Mind Perez, mind Sacchi kedveli õt.” -nyilatkozta Bronzetti az olasz ‘Il Guerin Sportivo’ nevû újságnak.

“Sacchi nem az egyetlen, aki csodálja Ancelotti képességeit. Az klub egész vezetése az elnöktõl elkezdve ugyanígy gondolkodik. Azonban ha Luxemburgo eredményei jók lesznek, akkor elképzelhetõ, hogy õ marad a vezetõedzõnk."

Ancelotti munkakapcsolata a Milannal úgy tûnik a szezon végével befejezõdik. Egy esetleges bajnoki vagy Bajnokok Ligája elsõség ellenben könnyen eredményezhet számára egy újabb évet a San Siroban.

Sheva
A La Gazzetta dello Sport és a Corriere dello Sport is terjedelmes cikket közölt Pippo Inzaghiról. A sokáig sérült játékos visszatérésérõl a következõket mondta:

„Amikor Belgiumban voltam, azért dolgoztam, hogy újra játszhassak. A legjobb, hogy végre fájdalom nélkül edzek. Számomra ez felér egy Bajnokok Ligája döntõvel. Egy hónapot vártam a visszatéréssel, hogy többé nem fájjon a térdem. Remélem, van egy második esélyem, mivel a labdarúgás az életem. Különbözõ érzések kavarognak bennem. Pszichikailag fejlõdtem, de nem változott az a vágyam, hogy a Milanért és a szurkolókért játszhassak.

tep
Sheva is furcsán néz<#vigyor4>

\"SLICE of LIFE\"

Sheva

Sheva
nem semmi 😛

Sheva

Stam 😄D

Sheva

Sheva

Sheva
Uefa.com -ról berakom a képeket

Sheva

Sheva
Galliani defends Jankulovski deal for AC Milan
tribalfootball.com - October 3, 2005

AC Milan vice-president Adriano Galliani has defended the signing of former Udinese winger Marek Jankulovski.

The midfielder is still to play for Milan after joining the club injured, but is expected to be available after the international break.

Galliani said: "Nedved said that Jankulovski is the best player from the Czech Republic. We had an agreement with Udinese in January to acquire the player in July.

"We could not know that he would be injured on the 10th of May as a result of a hard tackle from Cufrè.

"Therefore the signing was not a mistake, in football such episodes can happen, it's not the fault of anybody.

"Marek is recovering and will return to be the great player he always has been."

Sheva
thx <#eljen>

McFrost

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8