A.C. Milan
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...
FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...
Kapusok: Dida, Fiori, Kalac
Védõk: Costacurta, Kaladze, Nesta, Jankulovski, Serginho, Simic, Stam, Marzotatti (n°46)
Középpályások: Ambrosini, Gattuso, Kakà, Pirlo, Rui Costa, Seedorf, Vogel
Csatárok: Gilardino, Shevchenko, Ardemagni (41), Di Gennaro (49)
.:.FORZA AC MILAN!!!.:.
tribalfootball.com - December 20, 2005
Manchester United are keeping tabs on AC Milan striker Andrei Shevchenko's situation in Italy.
The Ukraine international has had an inconsistent season and been at the centre of touchline flare-ups with coach Carlo Ancelotti.
The Manchester Evening News says United boss Sir Alex Ferguson is monitoring news on Sheva, with reports suggesting he could become available from Milan in the summer.
Ferguson is expected to do most of his shopping next summer with a list of top international names already on the Old Trafford boss's wishlist.
But he wants to add numbers to his small squad next month after the departures of the likes of Keane and Phil Neville, plus the long-term injury to Gabriel Heinze.
"A Milan komolyan dolgozik egy új stadion megvalósításának tervén, amely a Schalke Arena-hoz hasonló lesz. Sehol a világon nem oszt meg egymással stadiont két olyan nagy klub, mint a Milan és az Inter. Hogy mit szándékozik tenni az Inter? Vagy építenek õk is egy újat vagy maradnak a San Siroban. Már többször beszéltem a Schalke menedzsmentjével és õk elmondták, hogy amióta megépült az új stadion nemcsak több nézõjük van, de több a gyerek és a nõ is. Jelenleg nekik van az egyik legjobb minõségû pályájuk Európában és úgy gondolom, hogy a természetes fû is jobb, mint a mû. A stadion egy szponzor nevét fogja viselni, ahogy az Németországban és az Egyesült Államokban is szokás. Egy ilyen névszerzõdés akár 10 évig is fenntartható. Még csak az elején járunk a dolgoknak, de a szándékaink komolyak"
Az olasz AC Milan csapatát kapcsolatba hozták a Chelsea védõjével, John Terry-vel. A piros-feketék vezetõi, Ariedo Braida és Adriano Galliani már régóta keresnek egy fiatal középhátvédet, mivel Jaap Stam a szezon végén valószínûleg távozik, míg Paolo Maldini jelenleg sérült.
Gallianiék számára elõnyt jelenthet, hogy Hernan Crespo kölcsönszerzõdésének köszönhetõen az olaszok jó kapcsolatban vannak a Chelsea-vel, és már érdeklõdtek is a londoni óriásklubnál Terry ügyében. A Kékek csapatkapitánya fontos láncszeme a gárdának, de a Milan nem sajnálná rá a pénzt, ahogy két évvel ezelõtt Nesta esetében sem.
tribalfootball.com - December 20, 2005
AC Milan patron Silvio Berlusconi admits he'd love to bring Marco van Basten to the club.
Former Milan star Van Basten will lead Holland into next year's World Cup and Berlusconi declared: "I would love him here, but we have never tried for him.
"We are happy with Carlo Ancelotti."
Celebrating 20 years with Milan, Berlusconi also admitted his admiration for Juventus director general Luciano Moggi.
"Moggi is the best," declared Berlusconi. "But we have never spoken about him coming here."
Az ausztráliai születésû középsõ védõt nemrégiben már megfigyelte az Inter valamint a Sampdoria is, de úgy tûnik, hogy a Milannak sikerült megelõznie riválisait, és már meg is tette az elsõ lépéseket az ügyben.
Azonban, mielõtt júniusban ingyen távozhat, a berlini klub szeretne némi pénzt kapni Simunicért. A piros-feketék már január elején szeretnék megszerezni a játékost, akinek az ára csak 700 ezer Font.
LA GAZZETTA DELLO SPORT:
MILAN: Dida 6; Simic 6, Stam 6.5, Kaladze 6.5, Serginho 5.5; Gattuso 6, Pirlo 7 (Vogel -), Seedorf 6 (Ambrosini -); Kakà 7; Shevchenko 6.5 (Vieri 5.5), Gilardino 6.
MESSINA: Storari 5; Zoro 5.5, Olorunleke 5.5 (Donati 5.5); Cristante 5, Aronica 5; Zanchi 5, Mamede 5, Sculli 6 (Rafael -); D’Agostino 5; Di Napoli 5, Zampagna 5 (Muslimovic -).
IL CORRIERE DELLO SPORT:
MILAN: Dida 6; Simic 6, Stam 6, Kaladze 6.5, Serginho 6; Gattuso 6, Pirlo 7.5 (Vogel -), Seedorf 6.5 (Ambrosini 6.5); Kakà 7; Shevchenko 7 (Vieri 5), Gilardino 6.5.
MESSINA: Storari 6; Zoro 5.5, Olorunleke 5.5 (Donati 6); Cristante 5.5, Aronica 5.5; Zanchi 5, Mamede 5, Sculli 5.5 (Rafael -); D’Agostino 5.5; Di Napoli 5, Zampagna 5.5 (Muslimovic -).
TUTTOSPORT:
MILAN: Dida 6; Simic 6.5, Stam 6, Kaladze 6, Serginho 5.5; Gattuso 6.5, Pirlo 7.5 (Vogel -), Seedorf 6.5 (Ambrosini 6.5); Kakà 7; Shevchenko 6.5 (Vieri 5.5), Gilardino 6.5.
MESSINA: Storari 6; Zoro 5.5, Olorunleke 5.5 (Donati 6); Cristante 5.5, Aronica 5; Zanchi 6, Mamede 5.5, Sculli 5.5 (Rafael -); D’Agostino 5; Di Napoli 5, Zampagna 5 (Muslimovic -).
IL CORRIERE DELLA SERA:
MILAN: Dida 6; Simic 6, Stam 6.5, Kaladze 6.5, Serginho 5.5; Gattuso 7, Pirlo 6.5 (Vogel -), Seedorf 6.5 (Ambrosini 6.5); Kakà 7.5; Shevchenko 7 (Vieri 5.5), Gilardino 6.
MESSINA: Storari 5; Zoro 5, Olorunleke 5 (Donati 5.5); Cristante 5.5, Aronica 5.5; Zanchi 5, Mamede 5, Sculli 6 (Rafael 5.5.); D’Agostino 5.5; Di Napoli 5, Zampagna 6 (Muslimovic -).
LA REPUBBLICA:
MILAN: Dida 6; Simic 6, Stam 6, Kaladze 6, Serginho 6; Gattuso 6.5, Pirlo 7 (Vogel -), Seedorf 6 (Ambrosini -); Kakà 7; Shevchenko 7 (Vieri 6), Gilardino 6.5.
MESSINA: Storari 5; Zoro 5.5, Olorunleke 5.5 (Donati 5); Cristante 5.5, Aronica 5; Zanchi 5.5, Mamede 5, Sculli 5 (Rafael -); D’Agostino 5.5; Di Napoli 5, Zampagna 5 (Muslimovic -).
IL GIORNALE:
MILAN: Dida 6; Simic 6.5, Stam 6.5, Kaladze 6, Serginho 6.5; Gattuso 7, Pirlo 7.5 (Vogel -), Seedorf 6 (Ambrosini 6); Kakà 7.5; Shevchenko 6.5 (Vieri 5), Gilardino 7.
MESSINA: Storari 6; Zoro 6, Olorunleke 5 (Donati -); Cristante 5, Aronica 5.5; Zanchi 5, Mamede 5, Sculli 5 (Rafael -); D’Agostino 5; Di Napoli 5, Zampagna 5 (Muslimovic -).
ANCELOTTI:
„Az elsõ perctõl jó mérkõzés volt, amelyen mi irányítottunk végig. Sok dologban fejlõdtünk a múlthéthez képest. Nagyon fontos az a tény, hogy nem kaptunk gólt, és ezen a délután jól oldottuk meg a pontrúgásos szituációkat is. Dida jó teljesítményt nyújtott, ami megnyugtató a jövõre nézve. A Messina az elsõ gól után feljött, mert túl sok helyet hagytunk nekik. Ezen a meccsen láthattunk néhány szép megoldást, mint például a második és a negyedek találat. A teljes csapatot dicséret illeti”
Ezután Ancelotti kitért a szerdai Livorno elleni összecsapásra is.
„Nehéz mérkõzés lesz, nehezebb, mint a mostani volt. Egyébként az ilyen meccsek csak határozottabbá és eltökéltebbé tesznek minket.”
GALLIANI:
„Fontos volt, hogy megnyerjük a mérkõzést. Az a két pont, amit behoztunk a Juventuson, jót tesz a morálnak. Most el kell felejtenünk ezt a sikert, és a Livorno elleni találkozóra kell összpontosítanunk. Csak három pontra vannak tõlünk, amiért elismerés illeti az edzõjüket, Roberto Donadonit. Ez is fontos meccs lesz, mert mindenképp gyõztesen kell elhagynunk a pályát.”
GILARDINO:
„Az egész csapat megérdemelte ezt a gyõzelem, és nagyszerû dolog, hogy így történt. Szeretek küzdeni a csapattársaimért, de gólt szerezni is jó érzés. Több tizenegyes-gyanús szituáció is volt, amikor feltartottak minket a büntetõterületen belül. Még van hova fejlõdni. Egyik nagy vágyunk, hogy mindig jól játszunk. Nagyon sajnálom, hogy Storari kivédte az ollózós lövésem. A tavalyi szezonban négyszer voltam eredményes a Livorno ellen, és remélem, hogy szerdán is jól fog menni a játék.”
PIRLO:
„Milanelloban sokat gyakorlok azokkal a labdákkal, amiket hazai pályán használunk, ezért könnyebb gólt szereznem. Az idegenbeli meccseken más labdák vannak, így kevésbé vagyok pontos. Ma igazán jó meccset játszottunk. Két egymás követõ vereség után most nem kaptunk gólt. Visszanyertünk az önbizalmunkat. Remek érzés hazai közönség elõtt gólt lõni. A szurkolóink tényleg sokat segítettek. Most jó formában vagyok, és remélem, hogy a lehetõ legtovább így is marad.”
locsog messina
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
tribalfootball.com - December 19, 2005
AC Milan coach Carlo Ancelotti insists they won't be buying in the January market.
"The work of Gilardino, Vieri, Jankulovski and Vogel have enriched the team," said Ancelotti. "We have made optimal purchases and we have recovered players like Simic and Kaladze.
"It is difficult to find elements better than these, you must try very hard. Absolutely nothing will arrive; just nothing."
A Milannak egy fokkal azért nehezebb dolga volt a Messina ellen: a 23. percben még egy vitatható tizenegyest kellett belõnie Andrij Sevcsenkónak, ráadásul a szicíliaiak is vezettek egy-két veszélyes akciót, de a szünet után elõbb az ukrán csatár duplázott, majd a végjátékban Andrea Pirlo és Alberto Gilardino is betalált, így nem férhetett kétség a piros-feketék sikeréhez.
A Milan gyõzelmével fel is lépett a dobogóra, miután a Fiorentina némi meglepetésre csak egy ponttal távozott az Empoli otthonából.
MILAN-MESSINA 4-0
Gólszerzõk: Shevchenko (22., 47. – az elsõt 11-esbõl), Pirlo (83.), Gilardino (85.)
Játékvezetõ: Tagliavento
Sárga lap: Seedorf 60.
MILAN: Dida; Simic, Stam, Kaladze, Serginho; Gattuso, Pirlo (Vogel 84.), Seedorf (Ambrosini 76.); Kakà; Shevchenko (Vieri 63.), Gilardino.
Vezetõedzõ. Ancelotti.
Cserék: Kalac, Costacurta, Rui Costa, Ambrosini, Jankulovski Vieri.
MESSINA: Storari; Zoro, Olorunkleke (Donati 68.), Cristante, Aronica; Zanchi, Mamede, Sculli (Rafael 76.); D’Agostino; Zampagna (Muslimovic 78.). Di Napoli.
Vezetõedzõ. Mutti.
Cserék: Pansera,Rezaei, Donati, Giampà, Sullo, Muslimovic, Yanagisawa.
FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!
23' <1 - 0>1 - 0> A. Shevchenko (pen.)
47' <2 - 0>2 - 0> A. Shevchenko
70' C. Seedorf (sárga)
83' ❤️ - 0>3 - 0> A. Pirlo
84' <4 - 0>4 - 0> A. Gilardino
Ezaz!
Marzoratti a Milan ifjúsági együttesének kapitánya, és talán hat hónapra a Messina alkalmazásába kerülhet, ahova két csapattársa, Dario Simic és Marco Borriello is követheti.
Kapusok: Dida, Kalac
Védõk: Costacurta, Kaladze, Jankulovski, Simic, Stam
Középpályások: Ambrosini, Gattuso, Kakà, Pirlo, Rui Costa, Seedorf, Serginho, Vogel
Csatárok: Gilardino, Inzaghi, Shevchenko, Vieri
BUONE FESTE 
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
A lista:
Kapusok: Dida és Buffon
Védõk: Cafu, Zambrotta, Maldini, Nesta, Cannavaro és Thuram
Középpályások: Pirlo, Camoranesi és Nedved
Csatárok: Kaka’, Shevchenko, Adriano, Ibrahimovic és Toni
Boldog Születésnapot szeretett klubunknak!
"We have no transfer operations in January, no one is coming or leaving this club."
"Nincs átigazolási ügyletünk januárra, senki sem érkezik vagy távozik a klubtól"
ENNYI
1967-68 Elõdöntõ
MILAN- Bayern München 2-0
Bayern München-MILAN 0-0
Bajnokok Ligája
1989-90 Elõdöntõ
MILAN- Bayern München 1-0
BayernMünchen-MILAN 2-1
Bajnokok Ligája
2002-2003 Csoport
Bayern München-MILAN 1-2
MILAN- Bayern München 2-1
Összesen:
6mérkõzés
4 Milan gyõzelem
1 Döntetlen
1 Bayern gyõzelem
Gólkülönbség 8-4 a Milan javára
A Milan a német Bayern München-nel játszik majd a legjobb 8 közé kerülésért. Az elsõ mérkõzés Münchenben lesz.
Nyolcaddöntõ: 2006. február 21-22., március 7-8.
Negyeddöntõ: március 28-29., április 4-5.
Elõdöntõ: április 18-19., április 25-26.
Döntõ: május 17., Párizs
A párosítások:
(elsõ mérkõzések az elöl álló csapatok otthonában)
Bayern München - Milan
Chelsea - Barcelona
Real Madrid - Arsenal
Werder Bremen - Juventus
Ajax - Inter
Benfica - Liverpool
Rangers - Villareal
PSV - Lyon
„Ez szokatlan helyzet a számunkra. Nem értem, hogy az eredmények miért nem jönnek, mivel mi mindig hajtunk a meccseken. Vasárnap este is jól játszottunk, különösen a második félidõben, amikor sokat birtokoltuk a labdát. Mindig vannak ilyen periódusai a mérkõzésen, mert nem lehet végig egyenletes teljesítményt nyújtani. Elõre kell néznünk, és össze kell szednünk magunkat a Messina elleni találkozóra. Ha valaki azt gondolja, hogy feladtuk, akkor nagy tévedésben van. Mindegyikünk arra összpontosít, hogy minden meccset megnyerjünk, és ott legyünk a végelszámolásnál.”
Real Madrid - Arsenal
Werder Bremen - Juventus
Bayern München - AC Milan
PSV Eindhoven - Lyon
Ajax - Inter
Benfica - Liverpool
Rangers - Villareal
Tv: az Eurosport 12 órától a BL, 13 órától pedig az UEFA-kupa sorsolását közvetíti élõben
A Milan lehetséges ellenfelei:
Rangers(skót)
Chelsea(angol)
Real Madrid(spanyol)
Ajax(holland)
Bayern München(német)
Benfica(portugál)
Werder Bremen(német)
Az elsõ meccset idegenben játsza a csapat
Maldini a Schalke elleni december 6-ai Bajnokok Ligája mérkõzésen szenvedett lábizomsérülést, miután menteni igyekezett egy veszélyes szituációban.
"Nem vagyok egészséges, továbbra is izomproblémáim vannak. Az elkövetkezõ napokban a teljes felépülésre koncentrálok majd"
-mondta Paolo
"A derbin volt néhány lehetõségünk, de inkább a küzdelem dominált. Sajnos nem értünk el jó eredményt, pedig Stam góljával visszahoztuk a meccset, mégis Adriano fejese döntött. A Chievo és az Inter elleni kudarc dacára mi még mindig hiszünk a bajnoki címben. Tudjuk mire vagyunk képesek, és a megkezdett úton haladunk tovább, keményen dolgozva. Véleményem szerint ha ezt tesszük, jönni fognak a kiváló eredmények."
"Meg kell találnunk a pozitívumokat a bajnokságban, és ezzel térni vissza februárban a Bajnokok Ligájában is. Elvesztettünk négy mérkõzést a bajnokságban, melyeken nem játszottunk jól, de most már meg kell találnunk az egyensúlyt és hozni az eredményeket."
Egy végsõ gondolat az elsõ milanos Karácsonyáról: "Egyszerûen gyönyörû, teljesen más érzés, mint a Parma-nál. Olyan mintha egy nagy család tagja lennék, ahol mindenki egy közös célért dolgozik. Azok is, akik eddig még nem juthattak szóhoz, nagy segítséget jelentenek és ez rendkívül fontos itt a Milan-nál"