36663
-
#11915 A Milan eddig nem remekel a Serie A-ban, a piros-feketék egy győzelemmel és két döntetlennel kezdték az idényt, s a hétvégi, Siena elleni bajnokijuk nem egy formába lendülő együttest mutatott. Carlo Ancelotti vezetőedző azonban nem aggódik, pedig több kulcsjátékosát is hiányolni kényszerül a Benfica elleni összecsapáson.
- El kell ismernünk, hogy nem úgy kezdtük az idényt, ahogyan azt elterveztük, de csapatom az igazán fontos mérkőzésekre rendre összeszedi magát. Nincs miért aggódnunk, a Benfica elleni összecsapást nem hasonlíthatjuk a múlt heti bajnokihoz - nyilatkozta Ancelotti.
A hazaiaknál Ronaldo és Maldini egész biztosan nem léphet pályára a találkozón, de kérdéses Filippo Inzaghi játéka is, aki a hét elején jelezte a szakmai stábnak: kisebb sérülése miatt nem biztos, hogy vállalni tudja az összecsapást.
--------------------------------------------------------
fasza lassan csak egy csatárunk lesz aki góltalansággal küzd -.- -
#11914 Silvio Berlusconi a La Gazzetta dello Sport-nak adott rövid interjút:
"Remélem a ma esti mérkőzés az első lépés egy újabb döntő felé, ahol olyan klasszis csapattal szeretnék találkozni, mint a Real Madrid vagy a Barcelona. Mi mindig a legmagasabb célokat tűzzük ki, minden sorozatban. Ezt természetesen a bajnokságra is vonatkozik."
Gilardino:
"Felhívtam őt hogy hogy biztosítsam róla, mindannyian mellette állunk. Gila az utóbi időben balszerencsés volt. Kiváló képességekkel rendelkezik és biztos helye van a Milan jövőjében."
Kaká:
"Úgy gondolom neki már semmit sem kell bizonyítania. A most következő mérkőzések arra lehetnek jók, hogy tovább növelje a közte és riválisai közti távolságot az Aranylabdáért folyó versenyben."
Dida:
"Ő egy igazi bajnok. Olyan hibát mindenki követhet el, amilyet ő csinált a Siena ellen."
Ronaldo:
"Adjunk neki elég időt a felépülésre és meglátják ő lesz az extra erő a Milan számára."
Az interjú végén az elnök megerősítette hogy kilátogat a San Siroba és személyesen is megtekinti a mérkőzést.
Forrás: acmilan.com -
#11913 A Milan az előző kiírásban nem számított esélyesnek, mégis sikerült elnyernie a trófeát, miután a döntőben legyőzte a Liverpool gárdáját. Silvio Berlusconi klubelnök ezúttal egy nagyobb csapatot szeretne ellenfélnek a fináléban.
- Remélem, a ma esti, Benfica elleni meccs lesz az első lépés az újabb BL-döntő felé vezető úton. Nekem egy nagy csapat elleni finálé az álmom, a Real Madrid, vagy a Barcelona is jó ellenfél lenne. Sőt, az Inter sem lenne rossz, ezúton is a legjobbakat kívánom Massimo Morattinak, és azt, hogy találkozzunk a moszkvai döntőben - nyilatkozta Berlusconi. -
#11912 A Milan-Benfica kapcsán a milánóiak legendás játékosa José Altafini is megszólalt, akinek a portugálok elleni találkozó különösen szép emlékeket idézhet fel.
1963-ban a londoni Wembleyben Altafini két góljának köszönhetően győzte le a Milan az akkori címvédő Benficát a BEK-ben, első olasz csapatként elhódítva a serleget.
"Ahogy lenni szokott, az olasz bajnokságban nem ment túl jól a csapatnak, míg az európai porondon sikeresek voltunk. Tudtuk, hogy az aktuális bajnokkal kell játszanunk. Ugyanakkor nagyon akartuk a sikert, hiszen még élénken élt bennünk az 1958-as Real Madrid elleni vereség a brüsszeli döntőben."
Altafini 1958-ban csatlakozott a milánói klubhoz, és azonnal beilleszkedett az olasz csapatba. Első szezonjában 32 mérkőzésen 28 gólt szerzett. A brazil születésű játékos 1963-as döntőben szerzett két gólja összesen 14 találathoz jutatta a sorozatban, ami azóta is egyedülálló rekord.
"Még senkinek sem sikerült megdöntenie ezt a számot, és szerintem a jövőben sem fog sikerülni. A Bajnokok Ligája manapság már teljesen más formában zajlik mint annakidején."
A Milan jelenlegi csillaga Kakà tíz gólt szerzett az előző kiírásban és a klub ennek köszönhetően megnyerte a serleget. Kaká teljesítménye a 70 éves Altafiniből is elismerést váltott ki.
"Kakà egyértelműen a legjobb játékos a világon. Ezt megmutatta a pályán. Ronaldinho nem tudott hasonlót produkálni a tavalyi szezonban, talán majd idén sikerül neki."
A csapat formán kívüli csatárának, striker Alberto Gilardinonak is tanácsot adott.
"Nem szabad a gólt hajszolnia. Csak várnia kell rá, és majd eljön magától. Nyugodtnak kell maradnia."
A csapat címvédési esélyeiről is beszélt a legenda.
"Nagyon nehéz feladat lesz, hiszen sok csapat megerősítette a keretét a nyáron. Persze vannak együttesek, melyek könnyedén jutnak túl a csoportojukon, aztán elvéreznek a kieséses szakaszban. Ilyen például a Lyon. A Milan inkább az ellenkező utat szokta járni. Mindig azok a csapatok a legfőbb sélyesek a trófeára, melyek a legjobb formájukat a kieséses szakaszra időzítik." -fejezte be Altafini
Forrás: uefa.com
-
#11911 Carlo Ancelotti a ma esti BL mérkőzés előtt beszélt csapata helyzetéről, esélyeiről.
A csapat címvédésre készül az legrangosabb európai sorozatban, az ehhez vezető út pedig 20:45-kor kezdődik a portugál Benfica ellen.
Ancelotti úgy tűnik az augusztus végén Monacoban pályár lépő tizenegyet küldi harcba a Bl elős mérkőzésén, bár Andrea Pirlo játéka még kérdéses.
“Pirlo egy ideje nem edz a csapatal vádlisérülése miatt. Ha nem jön rendbe estére, akkor Emerson vagy Brocchi lép a helyére. Mindenki más teljesen egészséges, Kaká térdével sincs probléma. Ahogy már korábban is mondtam, a támadások nem a csatárok számától függnek, hanem attól, milyen gyorsan tudunk előrefele játszani.”
“A Bajnokok Ligája az egyik legfontosabb célunk a Klub-világbajnoksággal együtt. Különleges hangulatú torna.”
Ancelotti fiainak az első körben a tavalyi nyolcaddöntős Celticet, a Cristiano Lucarellivel megerősített Shakhtart, és a Rui Costa vezette Benficát kell felülmúlniuk, hogy aztán később egészen a moszkvai döntőig juthassanak.
“Ebben a sorozatban nagyon nehéz megvédeni a címedet, de mindenképpen szeretnénk a döntőig menetelni. A bajnokságban nem kezdtünk jól, de eddig még nem volt lehetőségünk nyugodtan készülni.”
A Benfica csapatában egy régi ismerős is feltűnik. Rui Costa az elmúlt nyáron igazolt el Milánóból.
“A Benfica egy nagy múlttal rendelkező klub, stílusos támadó focival. Rui Costa külön említést érdemel, hiszen a Milan történetének egyik kiemelkedő alakja. Az hogy ennyi idősen is ilyen magas szinten játszik, megmutatja mennyire profi játékos.”
Forrás: channel4.com -
#11910 úgy látszik nem tud betelni a trófeákkal :D -
DJ BP #11909 amúgy valóban respect neki, nagyon hajt
Mondjuk azt nem értem, mennyii trófea kéne neki még? :)) -
#11908 azaz :D nagy ember és játékos:DDD -
DJ BP #11907 szerény Gattuso :DD -
#11906 A Milan középpályájának motorja, Gennaro Gattuso hisz abban, hogy a Milan sikereinek kulcsa az öltözői hangulatban keresendő.
A BL címvédője kedden este a Benfica ellen kezdi meg a 2007-2008-as európai szezont.
A szombati csalódást jelentő, Siena elleni döntetlen után egyesek szerint a keddi találkozó akár gondot is okozhat a rossoneriknek. Gattuso azonban más véleményen van.
"A sikerek kulcsa a Milan öltözőjében keresendő, ez nem titok- nyilatkozta a spanyol El Pais újságírójának.
"Amikor olyan embert látsz magad mellett mint Paolo Maldini, aki 39 évesen is képes egy BL döntőben játszani és vérét, verejtékét és könnyeit adni a sikerért , akkor bolond vagy ha nem érzed mit jelent ő nekünk."
"Aztán ott van Clarence Seedorf, aki már 4 trófeát nyert három különböző klubbal, mégis láttam ahogy a tavaszi, Manchester elleni diadal után sírva fakadt."
"Mi egy olyan klub vagyunk, amely a legnehezebb időkben is talál motivációt, a győzelem pedig a DNS-ünkbe van kódolva."
Saját maga szerepéről Gattuso a következőt mondta:
"Néha lenézek a lábaimra és szidom őket, amiért nem okoztak nekem elég örömet. Mindig mondogatom Carlo Ancelottinak hogy képzelje el, milyen lenne ha tehetséges lábakkal rendelkeznék - nem lenne elég hely a trófeák számára!"
"Néhány játékos, mint például Kaká, sztárnak született. Mások, mint jómagam, aprólékos és kitartó munkával, végtelen szorgalommal jutnak el a legmagasabb szintre." -
#11905 ezt hazai pályán simán hozni kell-.- -
#11904 -
#11903 A holnapi, Benfica ellen mérkőzésre készülő keret:
Kapusok: Dida, Kalac
Védők: Bonera, Cafu, Favalli, Jankulovski, Kaladze, Nesta, Oddo, Simic
Középpályások: Ambrosini, Brocchi, Gattuso, Emerson, Gourcuff, Kakà, Pirlo, Seedorf
Csatárok: Gilardino, Inzaghi
Forrás: acmilan.com
2007.09.17. -
North #11902 http://www.d1g.com/video/show/?id=1382225 -
#11901 utolsó másodpercben Seedorf akkora kapufát lőtt szabiból... -
#11900 nem láttam a meccset....nesta góljáról egy vidit?:Dnem mindennapi h ő gólt lő::D -
#11899 91. percben egyenlített Nesta, 1 pont lesz megint de ezt sem érdemelnénk meg szvsz -
#11898 1:0 a Sienának van még 15 perc, szégyen... a játék meg borzalmas -
#11897 tavalyi szezonról egy hatalmas videó..kötelező!!!:) -
#11896 Milánóba történő visszaérkezése napján Ronaldo kizárólag a Milan Channelnek adott interjút.
Ronie. Először is köszöntünk újra Milánóban, igaz csak pár napra utaztál vissza Brazíliába. Jó újra látni és tudni hogy teljes erővel a visszatérésre készülsz.
"Köszönöm. A brazil út fontos volt számomra. Szükségem volt egy olyan ember véleményére is, aki nagyon közel áll hozzám, nem elvitatva a korábbi orvosi vélemények fontosságát sem. Néhány dolgot tisztába tettünk, így most már a helyes úton játunk."
Mit gondolsz, mikor játszhatsz újra?
"Nem tudok biztosat mondani, mert az izomsérülések esetén mindig nehéz megjósolni a felépülés időtartamát. A lényeg, hogy most már tisztában vagyunk vele, hogyan kezeljük a dolgot, ezáltal pedig a lehető leghamarabb visszatérhetek a pályára."
Sokféle hírt lehetett olvasni az elmúlt napokban az állapotodról. Van valami, amit most szeretnél tisztázni?
"A mi részünkről, mindig is próbáltunk tisztességesen végezni a munkánkat. Sajnos ez a sérülés felborította a felkészülésemet, néhány hibát elkövettünk, de már minden tisztázódott. "
Szombaton a csapat a Sienához látogat. Van benned nosztalgia a meccset illetően? Ellenük lőtted az első milanos góljaid, most pedig nem lehetsz a pályán.
"Igen van. Mindenesetre még nagyon a szezon elején járunk. Biztos vagyok benne, hogy lesz alkalmam gólokat szerezni miután felépültem. A Siena elleni meccs szép emlék, de most a többieken a sor, hogy hazahozzák a három pontot."
Elmondható, hogy a történtek ellenére a jó kapcsolatod megmarad a Milannal?
"Egyértelműen. Megbízom a MilanLab munkájában és a Milan orvosaiban. A kapcsolatunk eddig is remek volt, és ez így is marad."
Szóval a Te történeted még nem ért véget.
"A történetem elkezdődött. Nem régóta vagyok itt a Milannál, de ilyen sérülések sajnos előfordulnak egy landarúgó életében. Természetesen minél hamarabb szeretnék visszatérni és azt csinálni, amit a legjobban szeretek."
-
#11895 Néhány kezdőember pihentetése következtében Siena ellen mérkőzésen Yoann Gourcuff újra esélyt kaphat a csapatba kerülésre. A fiatal játékos maga is erről beszélt:
"Carlo Ancelotti még nem hirdette ki a kezdő tizenegyet, de remélem hogy én is lehetőséget kapok. Ha így lesz, megmutathatom a képességeimet. A francia válogatottban összeszedtem egy kisebb sérülést, de most már minden rendben. Nagyon szeretnék bizonyítani ebben a klubban és megmutatni a tehetségemet."
A nyáron a Milan vezetősége úgy határozott, hogy új középpályás szerződtetése helyett inkább Gourcuff kap majd több lehetőséget a szezonban. Remélhetőleg ez így is lesz.
-
#11894 várható felállások a mai meccsre(calciomercato szerint) :
PROBABILI FORMAZIONI
Siena-Milan (ore 18)
SIENA (4-5-1): Manninger; Rossettini, Portanova, Loria, Grimi; Alberto, Jarolim, Vergassola, Galloppa, De Ceglie; Maccarone. All. Mandorlini
MILAN (4-3-1-2): Dida; Cafu, Nesta, Kaladze, Jankulovski; Gattuso, Emerson, Brocchi; Seedorf; Inzaghi, Gilardino. All. Ancelotti
Arbitro: Banti -
#11893 Olaszország: Kaká évi nyolc millió eurót fog keresni
Bár eddig is vezette az olasz fizetési rangsort, a jövőben még busásabb gázsit kap Kaká , az AC Milan brazil futballsztárja.
A klub további 30 százalékkal megemelte a 25 esztendős középpályás járandóságát, aki így 2011-ig már évi nyolcmillió eurót keres.
A Milan azzal indokolta a döntést, hogy mindenképpen keresztül kívánja húzni a Real Madrid Kaká megszerzésére vonatkozó terveit. (MTI)
-
#11892 mai meccsen nem lép pályára Pirlo és Kaká pihennek a 7közi BL meccsre:) -
#11891 na akkor jó:) mondjuk azért szerintem erősíteni kellene majd télen de nem csatár sorba hanem inkább védősorba. Legalább is én ezt így észlemem érzem:) -
#11890 én is így gondolom mint te, meg amúgyis nb1.hu :) -
#11889 hát azért sztem nem ilyen gyorsan váltana meg hát azt nyilatkozta hogy jól érzi magát Milánóban szóval sztem Kacsa -
#11888 nb1.hu-n olvastam h Ronaldo januárban távozik o.o
ha elmegy Kanutét akarjuk megvenni, remélem kacsa... -
#11887 hát én megőrölük ha őt akarják... -
#11886 ha télleg ilyesmiben gondolkodik a vezetőség akkor már inkább Carew-t vinnénk el... -
#11885 A csatárgondokkal küzdő piros-feketék a Portsmouth színeiben szereplő, sokszoros nigériai válogatott, olimpiai aranyérmes csatár leigazolására készülnek a télen.
A 31 esztendős Nwankwo Kanu korábban megfordult már Milánóban, 1996 és 1999 között a városi rivális Internazionale igazoltja volt, de szívproblémái miatt mindössze 11 mérkőzésen szerepelt, és azokon csak egyetlen egy gólig jutott.
A Bajnokok Ligája címvédőjénél a rejtélyes erőnléti problémákkal küzdő Ronaldo távollétében, csak a veterán Inzaghi, a frissen igazolt, még "tejfelesszájú" Pato és a közönség által kikezdett Gilardino áll Carlo Ancelotti vezetőedző rendelkezésére. A nem túl ideális állapot javítására a télen mindenképp csatár igazolására lesz szükség, méghozzá lehetőleg olyan érkezőre, aki majd tavasszal a BL küzdelmeibe is bekapcsolódhat. Ilyen szempontból ideális választás lehet a rutinos Kanu, hiszen jelenlegi klubjával nem szerepel az európai kupaküzdelmekben. :SSSSSSSSSSSSSSSS
-
#11884 A misztikus Ronaldo-sérülés kapcsán kialakult orvosbotrány hamarosan a végére érkezhet, miután minden félreértést tisztáztak a milánói és a brazil doktorok, és az is kiderült, hogy a csatár esetében nem vetnek be génterápiát Dél-Amerikában. Milánóban elismerték, hogy nem jó kezelési módszert alkalmaztak a futballistánál, mert alábecsülték a sérülése súlyosságát, miközben Brazíliában kijelentették: kizárólag a megszokott terápiával kezelik Ronaldót.
- Meggyőződésem, hogy három hét múlva Ronaldo ismét harcra készen áll majd, addigra teljesen felgyógyul sérülésből - nyilatkozta a csatár brazil orvosa. - Volt némi félreértés az ügyben, mert aznap, mikor Ronaldo hozzánk érkezett, egy másik brazil játékost is felvettünk, akinél génterápiás kezelést alkalmazunk, Olaszországba azonban már úgy jutott el ez az információ, hogy a Milan játékosát kezeljük ezzel az eljárással. Egyébként a génterápia is bevett és elfogadott módszerré vált az utóbbi években, így ez ellen sem merülhetne fel kifogás, de Ronaldo esetében nem volt szükség ilyesfajta kezelésre.
-
#11883 na jah -
#11882 aztán csodálkozunk hogy miért szeretnek az angol első ligában focizni... -
#11881 A hónap játékosa a milan.hu fóruma szerint Andrea Pirlo lett. -
#11880 Kakának a sportújság szerint hatmillió euró (1,53 milliárd forint) marad a zsebében, s ezt az összeget a szerződése szerint 2011-ig kapja a milánói piros-feketéktől.
Összehasonlításul: John Terry, az angol Premiership legjobban kereső játékosa tízmillió eurót kap évente, és még az angol toplista 10. helyén álló Fernando Torrest is jobban honorálják Kakánál (6,9 millió euró).
Nem sokkal marad le Kaka mögött a kereseti listán az AS Roma csapatkapitánya, Francesco Totti, akinek 5,46 millió euró marad meg, miután befizette az adókat.
Totti után négyes holtverseny alakult ki Patrick Vieira, Zlatan Ibrahimovic és Adriano (mindhárom Internazionale) és Gianluigi Buffon (Juventus) között; valamennyien nettó 5-5 milliót keresnek.
A Gazzetta szerint az AC Milan többi játékosának fizetése kettő- és négymillió euró között változik, és a Silvio Berlusconi tulajdonában lévő klub bértömege évente eléri a bruttó 120 millió eurót (30 és fél milliárd forint).
Az Inter 110 millió euróval második, megelőzve a Juventust (96,9 millió), az AS Romát (59 millió), a Fiorentinát (30 millió) és a Palermót (24,6 millió).
A legszerényebb bérköltséggel a Reggina, az Empoli, az Atalanta és a Cagliari bír, ennél a négy klubnál évi 11 és 12,6 millió euróból kigazdálkodják a fizetéseket.
Ugyanakkor a középmezőnyhöz tartozik a Napoli, a Catania, a Lazio, a Livorno, az Udinese és a Parma 14-19,8 millió eurós bruttó bértömeggel.
Érdekesség, hogy a legjobban fizetett „kispados” Santiago Solari, az Inter argentin középpályása, aki 3,5 millió eurót keres, csakúgy, mint Christian Chivu, Dejan Sztankovics, Luis Figo és Hernan Crespo.
A Laziónál nincsenek ilyen drága futballisták, ennél az együttesnél senkinek a „zsoldja” nem éri el a 800 ezer eurót, pedig a római csapat a Bajnokok Ligájában szerepel.
A legolcsóbb munkaerőnek a Cagliari két futballistája, Marco Mancosu és a szlovén kapus, Jan Koprivac, valamint Simone Iacoponi (Empoli) számít – mindhárman beérik 40 ezer euróval.
Érdekességképpen: az angol Premier League-ben a Deloitte nevű nemzetközi könvvizsgáló cég jelentése szerint az összes bérkiadás a 2007–2008-as szezonban meghaladja majd az egymilliárd brit fontot (1,616 milliárd euró – 412 milliárd forint).
A Chelsea már a 2005–2006-os idényben is több mint 167 millió eurót fizetett játékosainak és a technikai stábnak, tehát már akkor majdnem másfélszer annyit költött erre, mint most a Milan. -
#11879 hát én simán bedobnám a mélyvízbe, sztem megállná a helyét, lehet jobban mint Gila -
#11878 igen és azt se felejtsük,hogy Pato oké,hogy nagy tehetség,de még csak 18 éves, tehát nem lehet sztem "full-ra belökni szerencsétlent a húsdarálóba", csakmert nincs más. -
#11877 Az ESM, az Európai Sportújságok Szervezete, Carlo Ancelottit választotta meg a 2006/2007-es szezon legjobb edzőjének. A díjat szeptember 22.-én a Milan-Parma mérkőzés előtt adják át.
A szavazásban résztvevő újságok: Bola (Portugal), don Balon (Spain), Fanatik (Turkey), La Gazzetta dello Sport (Italy), Kicker (Germany), Voetbal International (HOlland), Voetbal Foot (Belgium), Sport Express (Russia), World Soccer (England)
Gratulálunk Carlo!
-----------------------------
-
#11876 Erőcsatár kell mindenféleképpen még Carewnak is örülnék... nála jobban talán csak Ibrahimovic tudja fedezni a labdát...nekem tetszik a játéka... és nem is lenne drága