36663
-
#11995 Október közepe előtt nem léphet pályára Paolo Maldini, az olasz AC Milan labdarúgócsapatának kapitánya.
A 39 éves hátvédlegenda augusztus 16-án szenvedett bokasérülést.
Az augusztus közepén elvégzett orvosi vizsgálatok szerint Maldini egy hónap kényszerpihenő után újra pályán lehetett volna, de a sérülése egyelőre nem jött rendbe. A Milan orvosai szerint legkorábban október második hetében viselheti újra a piros-feketék kapitányi karszalagját.
A legvalószínűbb, hogy Maldini az október 21-i Empoli elleni bajnoki, vagy a 24-i Sahtar Donyeck elleni BL-mérkőzésen lép majd először pályára.
-
#11994 Ez már szégyen.... 4 meccs, 6 pont... -
#11993 nem hiszem el h megint 1:1 -
#11992 épp láttam a meccset... megint ráültünk az 1-0ra...leengedtünk és jött az egyenlítő gól (nem hibáztatom Nestat...talán ha jobban helyezkedik Bonera... akkor nem kapjuk be), utána próbálkoztunk a lefújásig de még szerencsénk sem volt... ami ilyenkor jellemző...mindenesetre remélem holnap a rangadón X lesz..valamint a merda is döntetlent játszik..mert szerintem 4-5 ilyen meccs még bennünk van védekezésen javítanunk kell..és a befejezéseknél sem ártana... várom a nyilatkozatokat a csapattól... jó8 -
#11991 heh én már megtettem:):D nem is 1x:A -
#11990 Mint azt sokan tudjátok, az olasz bajnokságban szerdán is rendeznek fordulót. A mérkőzések közül azonban csak egyet közvetít a tv, méghozzá azt amelyikre a legtöbben szavaznak.
Szükség van tehát minden milanos voksára, hogy hétközben élőben láthassuk kedvenc csapatunk palermói vendégjátékát.
Szavazni lehet:
sms: 06 30 30 30 001
e-mail: [email protected]
Ne legyél lusta, irány szavazni! -
#11989 énisénis :D -
#11988 én látom szerencsére... most olvasom Di Natale kellene nekünk, én vele is kiegyeznék -
#11987 mér szombat este játszunk=/ ... megint nem látom a meccset-.- -
#11986 Drogbának én se mondanék nemet sztem :) -
#11985 nagyon jó h akar meg minden, de bizonyítson is már könyörgöm!!! -
#11984 Carlo Ancelotti nyilatkozatában egyetértett Paolo ,Maldinivel aki a napokban kemény kritikával illette a San Siro közönségét. A Milan mestere leginkább Alberto Gilardino védelmében szólt, szerinte ugyanis a szurkolók igazságtalanul támadják a fiatal olasz csatárt.
"Paolónak igaza van, a San Siróban jelenleg nem túl jó a helyzet. A támogatás, amit mi mindig is fontosnak tartottunk, jelenleg nincs meg a csapat mögött, és emiatt csalódottak vagyunk. Reméljük a problémák hamarosan megoldódnak, és a stadion megint a csapat mögé áll majd. Végső soron a tavalyi Bajnokok Ligája hajrája a szurkolók lelkesedésének és támogatásának köszönhetően is alakult ilyen jól. Gilardinónak nincsenek fizikális problémái, csak lazítania kell. Edzésen jól szokott teljesíteni és küzdeni szokott a labdáért, ezt kellene tennie a mérkőzéseken is. Meg kell tanulnia, hogy tudja függetleníteni magát a környezetétől a meccsek alatt. Ez kulcsfontosságú. Az első két évében 35 gólt szerzett nálunk, tehát ha továbbra is hozza ezt az átlagot, elégedettek lehetünk. Gilardino nem jelent problémát a csapatnak. Parma? Teljesen más mérkőzés lesz, mint a keddi találkozó volt, ugyanis a Parma le fogja zárni a területeket, azonban mi nem fogjuk megváltoztatni a játékunkat. A Siena ellen gyengék voltunk, de ennek nem a rotáció volt az oka. Szerintem a Milannak nincs első és tartalék csapata. Pirlo? Andrea sokkal kiegyensúlyozottabb és érettebb lett. Az, hogy a csapattársai és az ellenfelei elismerik és tisztelik képességeit, motiváló tényezőként hatott rá, és azt hiszem lassan mindenki kezd rájönni, hogy ő egy igazi világklasszis játékos" - fejezte be Ancelotti.
áh már honnan lenne baj Gilával. jó fizikumú, jó edzésen? érdekel ez minket mikor pályán nemsokat ér? hányszor mondják még hogy mennire akarja? de akarni meg szórni...
-
#11983 megromlott a viszonya a vezetőséggel meg nem bírta az egyre nehezedő nyomást kb ezeket olvastam, de végikielégítésképp kapott 20 milla fontot:|| lehet h Portugál szöv. kap. lesz.. -
#11982 hát egy ilyen dolgot biztos figyelnek. de hát már vége az átigazolásnak... de remélem (de gonosz vagyok :D) valami rossz edzőt kapnak és tényleg eljön hozzánk Drogba. Mourinho miért távozott? nem követek másik csapatot tudjátok ... :D -
#11981 asszem erre lehetett számítani... remélem Gallianiék is látják vagy figyelemmel kísérik a helyzetet ... egyet írok Didier Drogba -
#11980 A brit lapok szerint Drogba könnyezett Mourinho távozása miatt
Szerették a játékosai Jose Mourinhót, a Chelsea labdarúgócsapatának távozott vezetődzőjét. Erről tanúskodnak az első nyilatkozatok, amelyekben a futballisták megdöbbenésüknek és szomorúságuknak adtak hangot. A The Sun szerint a játékosok lázadoznak, Didier Drogba pedig máris távozni akar. A BBC brit közszolgálati médium weboldala a várható exodusról cikkezik. A szurkolók szimpátia-tüntetést rendeztek a Chelsea-székház előtt. -
#11979 bár csak így lenne és a magasba emelt kupával vonulhatna vissza:) -
#11978 hát jah én se értem a szurkolókat :(
remélem összekapják magukat és minden olyan lesz mint régen! -
#11977 -
#11976 Paolo, gondoltál már az utolsó meccsedre?
PM: Moszkvában lesz, a BL döntő. ... engem ez a két kérdés érintett igazán:) az egyiken jót mosolyogtam a másikon pedig nagyon elgondolkodtam -
#11975 A Benfica elleni meccsen, már sokadszorra, a Milan rajongói nem hallatták hangjukat. Szomorú voltál emiatt?
PM: Több mint szomorú: mérges voltam, ugyanúgy mint a csapattársaim. Mindazok után amit a Milannak adtunk és amit nyertünk, nem ezt érdemeljük. Ez a hozzáállás a rajongók részéről az előző szezonban kezdődött az inter elleni tavaszi meccsen. A curva támogatásával nem vesztettük volna el azt a meccset.
Szerinted mi az oka ennek?
PM: Nehéz megmondani. Gazdasági okai lehetnek, hatalmi játékok. De ha ezek az okai annak hogy valaki kimenjen a stadionba akkor nem tudom hogy mit gondoljak. De nem csak a curva nem támogat minket, a többi szektorokban is csak hallgatnak a rajongók. Úgy gondolom hogy ha azt éneklik hogy "A Milan van a szívemben", ezt talán ki is kellene mutatniuk. Mostanra olyan mintha mindig idegenben vagy semleges pályán játszanánk, sohasem hazai pályán. Egyszerűen nem értem.
Dida és Gilardino irányában is érdekesen nyilvánulnak meg...
PM: Ez a másik dolog amit nem értek. Füttyök mindig voltak, de ez már jóval több ennél. A San Siroban ironikus ujjongást is lehet hallani időnként amikor Dida 1-1 könnyű lövést hárít. Mindezt a manchesteri döntő kapusa ellen teszik, vagy a világbajnok Gilardino ellen. A San Siro mindig varázslatos volt, most viszont elveszti a varázsát. -
#11974 Maldini-interjú a gazzettáról:
Mikor fogsz már játszani?
PM: Egy hónap múlva, október második felében Ancelotti rendelkezésére állhatok. A hónap elején meglátogat Martens professzor, ha mindent rendben talál akkor felgyorsíthatjuk a munkát. De már 20 napja intenzív munkát végzek, csak a pálya hiányzik.
Hetente hányszor gondolsz arra hogy ez lesz az utolsó szezonod?
PM: Elég gyakran. Mivel nem játszok, elég sok időm van gondolkodni...Furcsa ez a helyzet: egyrészt nyugodtan kell dolgoznom, másrészt viszont egyre inkább fogy az időm.
Mik a várakozásaid?
PM: Azt szeretném ha mindig bevethető lehetnék, ha nem kellene választani, hogy melyik meccsen játszom és melyiken nem. Egy normális szezont szeretnék olyan befejezéssel, amire mindig is vágytam.
Ancelotti szerint a kevésbé fiatal játékosoknak meg kell érteniük hogy nem játszhatnak mindig.
PM: Minden játékos szeretne mindig játszani és főleg a legfontosabb meccseken. A döntést természetesen az edzőnek kell meghoznia. Nagyon jó a kapcsolatom Ancelottival, gyakran megbeszéljük a dolgokat.
Mennyire lehet nehéz neki a padon hagyni téged?
PM: Tavaly már kétszer is megtörtént ez, az inter és a Palermo ellen. Gondolom nehéz lehet neki egy ilyen döntést meghozni de végülis ez az ő dolga.
Milyen most a Milan?
PM: Jobb mint az előző szezonban és még jobb lesz Ronaldo és Serginho felépülésével és Pato csapatba épülésével.
A Milan európai elhivatottságának technikai okai is vannak? Úgy tűnik mintha a Milant ezekre a sorsdöntő meccsekre teremtették volna...
PM: Szerintem inkább a motiváció az ok: a fontos meccseken 100%-ot hozunk ki magunkból, szinte verhetetlenek vagyunk az ilyen meccseken. Persze az is igaz hogy az európai porondon a csapatok nem zárnak annyira és ez kedvez nekünk.
A Milan nagy bajnokai csak a nagy meccseken adják ki magukból a maximumot?
PM: Nem. Egy bajnok, ha igazán bajnok, akkor mindig megtalálja a kellő motivációt. Ez teszi őt különlegessé. A Milannál ez nem probléma. Például én már 7 scudettot nyertem de szörnyű érzés januárban olyan helyzetben lenni hogy esélyünk sincs a scudettora. Meglátják hogy idén végig versenyben leszünk a Romával és az interrel.
Ha sikerül magasba emelni a klubvilágbajnoki trófeát Tokióban az a lehető legszebb befejezése lenne a pályafutásodnak?
PM: Nem. Számomra a Bajnokok Ligája sokkal fontosabb mint a klubvilágbajnokság.
A hosszú évek alatt egy csapatban vagy ellenfélként léphettél pályára Maradonával, Platinivel, Zidane-nal, S...(az ukránnal :D) és Kakával. Szerinted Patot egyszer majd ezekkel a nagy bajnokokkal kell egy lapon említeni?
PM: Túl korai lenne még ilyesmit kijelenteni. Most sokaknak úgy tűnhet hogy egy drága vétel volt, de én úgy gondolom, hogy jó, intelligens beruházásnak fog minősülni.
A Benfica elleni meccsen, már sokadszorra, a Milan rajongói nem hallatták hangjukat. Szomorú voltál emiatt?
PM: Több mint szomorú: mérges voltam, ugyanúgy mint a csapattársaim. Mindazok után amit a Milannak adtunk és amit nyertünk, nem ezt érdemeljük. Ez a hozzáállás a rajongók részéről az előző szezonban kezdődött az inter elleni tavaszi meccsen. A curva támogatásával nem vesztettük volna el azt a meccset.
Szerinted mi az oka ennek?
PM: Nehéz megmondani. Gazdasági okai lehetnek, hatalmi játékok. De ha ezek az okai annak hogy valaki kimenjen a stadionba akkor nem tudom hogy mit gondoljak. De nem csak a curva nem támogat minket, a többi szektorokban is csak hallgatnak a rajongók. Úgy gondolom hogy ha azt éneklik hogy "A Milan van a szívemben", ezt talán ki is kellene mutatniuk. Mostanra olyan mintha mindig idegenben vagy semleges pályán játszanánk, sohasem hazai pályán. Egyszerűen nem értem.
Dida és Gilardino irányában is érdekesen nyilvánulnak meg...
PM: Ez a másik dolog amit nem értek. Füttyök mindig voltak, de ez már jóval több ennél. A San Siroban ironikus ujjongást is lehet hallani időnként amikor Dida 1-1 könnyű lövést hárít. Mindezt a manchesteri döntő kapusa ellen teszik, vagy a világbajnok Gilardino ellen. A San Siro mindig varázslatos volt, most viszont elveszti a varázsát.
Az olasz foci a politikai viták és a hatalmi játékok áldozata lett. A tavalyi történések után szerinted elszalasztották a megfelelő alkalmat a megtisztulásra?
PM: A sportvezetőket nehéz lecserélni és ez átfogóan nem is történt meg. Mindenesetre most már több ex-focista kapott szerepet.
Ha Platini hívna az UEFÁ-hoz, mennél?
PM: A múltban kritikus voltam vele szemben, de most már egyre jobban tetszik amit csinál. Latba kell vetnie a hatalmát hogy megvalósítsa az elképzeléseit. Szerintem jogos hogy nagyobb teret szeretne adni a kisebb nemzetek bajnokainak a BL-ben.De azt is meg kell érteni hogy itt jelentős gazdasági érdekek is szerepet játszanak.
Aranylabda. Kaká vagy Pirlo?
PM: Ricky az előző szezonban hihetetlenül jól játszott, Andrea pedig mindennap végzi a dolgát, ahogy szokta. Kaká az esélyes, mert egész Európa jobban láthatja az összefoglalókban a góljait, mint Pirlo karmesteri munkáját.
A Milan játékában ki a fontosabb, Kaká vagy Pirlo?
PM: Lehetetlen erre a kérdésre válaszolni.
Olaszországban az utóbbi időben kevés a jó védő: generációs probléma ez vagy a képzésé?
PM: A képzésé, de nem csak itthon, hanem az egész világon. Talán nem tanítják már olyan jól az emberfogást, a helyezkedést...
Figyelemmel kíséred azt hogy hogyan kezdte el Costacurta az új életét visszavonulása után?
PM: Igen, de végülis Billy megmaradt a természetes környezetében, az egyetlen változás, hogy az edzésen piros mezben van és nem fehérben (:D). Ez az ő inaséve.
A válogatottság valóban teher lett mára a játékosoknak?
PM: Azok számára akiknek fizikális problémái vannak, igen. Túl sok meccset kell játszani.
De te 34 éves korodig játszottál a Milan mellett a válogatottban is.
PM: Igen de 34 éves koromig nem is voltak komoly sérüléseim.
A fiad Christian hogyan fejlődik?
PM: Nyugodtan, nyomás nélkül. Balhátvédet játszik... furcsa, mi?
Paolo, gondoltál már az utolsó meccsedre?
PM: Moszkvában lesz, a BL döntő.
Ez az álmod, de ez még nem biztos.
PM: Persze, ez igaz, de ez az egyetlen amire gondolni tudok.
A Milan visszavonultatja a 3-as számú mezt?
PM: Ezt mondta nekem Galliani. És ez nagyon tetszene nekem.
1 év múlva mit fogsz csinálni?
PM: Még nem döntöttem el. De február, március környékén eldöntjük, a klubbal együtt.
Szóval maradsz a Milan-nál?
PM: Igen, ez az elképzelés. -
#11973 rendben. véleményed tiszteletben tartom -
#11972 jó oké én is örülök neki h feljött meg jól fejel meg stb. de engem nem tudsz meggyőzni Sheva megvételének negatívumáról mert nekem ő jelenti a csatár szót :D -
#11971 na jó mondjuk hülye szerintem nem vagyok és rosszat sem szeretnék a csapatnak. csak tudod mitől félek? hogy nem tudja a régi formáját nyújtani és akkor hiába fizetnénk érte mert kábé ezt amit a Chelsea ben nyújtott azt tudja Gila is... Aubemeyang ban nagyon bízok mikor kellett fenn volt és fejelt. nálam ez jelenti a jó csatárt :) én örülök neki hogy feljött és remélem nem fog csalódást okozni -
#11970 igaz Kaká kihagytam de én nem tekintem csatárnak csak támadónak... Willy Aubemeyang, hát nem is tudom, KELL SHEVCHENKO vissza :) -
#11969 #11967: nemtom hány éves és most a wikit sem kérdezem meg :D Didával nekem sincs semmi bajom de állítólag ahogy öregszik az ember a refelex lassul és Dida már nem fiatal még van pár éve de jó kapus vételre meg nincs nagyon azért fogalakoznák a problémával
hát kicsit kezdek Gallianisan gondolkodni de :D :
-Ronaldo: meggyógyul nemsokára
-Pippo:egyetértünk
-Gila: szintén egyetértünk
-Pato: a január itt van
-Kaká: na őt kihagytad...
és én abban is bízok akit nem nevezek nevén mert bonyolult leírni :D (na megmpróbálom mgéis Aubeyang vagy hasonló :) ) -
#11968 nagyszerű támadóink?
-Ronaldo: sérülékeny kitudja mennyit játszhat idén
-Pippo: egyedül ő biztos pont a csapatban
-Gila: iszonyat gyenge, nem találja magát
-Pato: csak januárban jön az még fél év
van 2 csatárunk per pill... húúú de jó -
#11967 Petr Czech?:D -
#11966 nagyszerű támadóink vannak nem kell ide Sheva. én jó kapust és védőt néznék -
#11965 én nem szedném szét, nekem cask Sheva kell na jó egye fene jöhet Carvalho is és Essien is :D -
#11964 dupláznánk:D -
#11963 lehet páran megköveznének érte de én nem hoznám már vissza Shevát, inkább Drogbát meg még vkit a védelmükből:) (Alex,Carvalho):D .. azért fasza h. egyből szétszednénk a csapatukat de a nyilatkozatokból minden ki fog derülni -
#11962 AC Milan's Pirlo: Champions League more important than Scudetto
de miért? mostmár legyen meg a 2. csillag a címer felett és utána jöhet az ujabb BL, vagy idén jöjjön mind2 :D -
#11961 na Mourinho lemondott a Chelsea-nél, így 3 lehetőség van Sheva körül:
- marad ilyen gyenge mint volt
- lekerült a válláról a teher és így bombaformába fog kerülni
- télen visszajön a Milanba :) -
#11960 én is elégedett lehetek a közvetítéssel és a közvetítés alapján a csapattal is :) -
#11959 én is de azért szebb lett volna egy 2:0 és nem 2:1 :) -
#11958 3 pont a lényeg és a mutatott játék:D én elégedett vok -
#11957 tudtam h kapunk egy szar gólt a végén... nyerhettünk volna 5:0-ra is erre 2:1 lett na mind1 FORZA MILAN!!! -
#11956 Pippo le - Gila be