A.C. Milan

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

horpeti
jó volt a meccs :)

Palinko
:))) csak meg lesz a 3 pont
leho94
már 2-0 , 2 gólos ronaldinho

\"Minek inni és mászni, ha lehet szívni és szállni?\"

leho94
hm 1-0 ^^

\"Minek inni és mászni, ha lehet szívni és szállni?\"

szucsy89
én is:)
LasCar16
na összefoglaló: Samp faszán megszervezte a játékát, vkp részlegük folyamatosan letámad ez nekünk nem tetszik, alig volt kapu elõtti helyzetünk pár kényszerítõ volt amit ki lehet emelni, Janku-Dinnyó és Pato-Dinnyó között (ez gól lett volna ha nagy bravúrral nem piszkál bele egy védõ) Flamini,Antonini halovány szerintem, Borriellonak csak jó labda kellene, többiekkel nincs gond..jobban kellene pörögnünk, Ricky-t azért behozhatnánk csak kinek a helyére?

#acm

banok
huzzatok bele, csesszétek meg, mert fogadtam rátok... :)

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

szucsy89
na félidõ...hát persze h most játszik jól a samp ellenünk-.-

tulajdonképpen teljesen kiegyenlített a meccs, hátul néha bizonytalanok vagyunk, elõl küszködünk (kivétel ezalól dinnyó 2 kényszerítõje amikbõl majdnem gól lett), a 2. félidõre mindenképp legalább kettõt cserélnék CA helyében
horpeti
Ronaldinho cselezget. :)

horpeti
Hajrá hajrá :)

Palinko
ha nézed a mérkõzést, kéretik kommentálni :)
LasCar16
én is így állítottam volna fel a kezdõt, Nesta sztem a szünetben váltja Capitanot

#acm

LasCar16
MILAN: Abbiati; Antonini, Bonera, Maldini, Jankulovski; Flamini, Seedorf, Ambrosini; Ronaldinho; Pato, Borriello

SAMPDORIA: Castellazzi; Lucchini, Gastaldello, Bottinelli; Padalino, Sammarco, Franceschini, Ziegler, Pieri; Delvecchio, Cassano

acmilan.com

#acm

Nuno88
Na a mai meccset meg kell nyerni nincs mese!!!
Sajnos nem fogom látni =(

\"AC Milan, Tu sei tutta la mia vita!\" !!! Ale ale ale MILAN ale, Forza - lotta - vincerai, Non ti lascieremo mai !!! Paolo Maldini || AC Milan 1984-2009

szucsy89
másfél, 2 év? hát majd megltájuk idén mit nyerünk :D
LasCar16
FT Dijon <2 - 0> Chateauroux
27' <1 - 0> P.E. Aubameyang
72' <2 - 0> S. Morisot

FT Bordeaux <2 - 1> Toulouse
29' <1 - 0> Y. Gourcuff
40' <2 - 0> D. Bellion
90' <2 - 1> E. Capoue

Oddo gólpasszt adott. (Bayern 1-0ra nyert)

<#whatever><#whatever>

#acm

LasCar16
Carlo Ancelotti, a Milan mestere megtartota a meccs elõtti szokásos sajtótájékoztatót.

CARLO ANCELOTTI:

"Úgy gondolom, hogy ez a kéthetes szünet jól ött nekünk, hisz olyan játékosok épültek fel ezidõ alatt, mint Nesta, Borriello, vagy Inzaghi. De Ronaldinhónak is jól jött a pihenõ, hiszen lassan már kezdi megközelíteni a legjobb formáját. Itt az idõ, hogy újra elinduljunk az ösvényünkön."

"Kaká nagyon fontos játékos, még akkor is ha fáradt; de egyértelmû, hogyha a 15 órás repülés nagyon megviselte nem fog játszani. Ezügyben beszélni fogok vele. A játéka csakis magán múlik."

"Nesta a padon fog kezdeni, de valószínû, hogy be fog állni. Nem akarom elárulni a kezdõt, de a védelem így fog felállni: Antonini, Bonera, Maldini, Jankulovksi."

"Remélem, hogy a Milannak jó szezonja lesz. Mi mindent megteszünk ezért, és a Lazio, és az Inter elleni gyõzelmek csak erõt adnak nekünk a továbbiakra.Elnézve viszont a Roma és a Juventus formáját, a legnagyobb riválisoknak épp az Inter és a Lazo tûnnek. Ezért is nagy szó, hogy mindkét csapatot legyõztük."

"A csütörtöki UEFA kupa mérkõzésre Kaladze, Pirlo és Senderos még nem fognak felépülni, de Kakha visszatérése erre a hétre van kiírva. Mindenesetre csütörtökre még nem lesz eérhetõ állapotban."

"Cassano a Milanban? Nem halottam róla, hogy ezek a hírek biztos forrásból jönnének. Nekünk nincs szükségünk hasonló karakterû játékosra. De az nem igaz, hogy a csapatból sokan nem akarták piros-feketében látni. Sõt, úgy tudom, hogy Gattuso jó barátja Cassanónak."

"Ha Beckham velünk szeretne készülni télen, az nem jelentene semmilyen problémát számunkra. Megerõsíthetem, nemrég le akartuk igazolni õt, sõt, még tárgyalások is voltak érte, ám azokat elbuktuk,"

"Ha, az Inter el fog költözni a San Siróból, akkor a Milan maradni fog. Az összes Rossoneri-siker ide köthetõ. Ez a mi igazi otthonunk."

"Saját magamról annyit, hogy szeretnék rekordot dönteni, ami a Milan kispadján töltött meccseket illeti. Ehhez durván 70 meccs kell. (Nereo Rocco 459, Ancelotti 381...). Az körülbelül másfél, két év."

Forrás: acmilan.com

#acm

LasCar16
Carlo sajtótájékoztatójából az derült ki hogy az Antonini, Bonera, Maldini, Jankulovski védelemmel kezdünk.
Ricky nagyon fáradt úgyhogy nem biztos hogy játszani fog, Sandro pedig csere lehet.

#acm

LasCar16
Nyilvánosságra hozta Carlo Ancelotti a holnap délutáni meccsen esetleges pályára lépõk névsorát.

Kapusok: Abbiati, Dida

Védõk: Antonini, Bonera, Favalli, Jankulovski, Maldini, Nesta

Középpályások: Ambrosini, Emerson, Flamini, Seedorf

Csatárok: Borriello, Inzaghi, Kaká, Shevchenko, Pato, Ronaldinho.

Sérültek: Cardacio, Gattuso, Kaladze, Pirlo, Senderos, Viudez.

Nem nevezettek: Darmian, Kalac.

Eltiltott: Zambrotta.

A keretben két sérülésbõl visszatérõ játékos is helyet foglal, nevezetesen Alessandro Nesta és Marco Borriello.Nagy meglepetés ám, hogy Gennaro Gattuso és Mathias Cardacio a sérültek névsorán szerepelnek.

acmilan.com

#acm

LasCar16
Adriano Galliani felfedte Ronaldinho Gaucho leigazolásával kapcsolatban, hogy amióta leigazolták a brazilt, már 18 000 Ronnie-s meznek sikerlt gazdát találni.

Ronaldinho a nyáron érkezett a Milanhoz a Barcelonától 21 millió euró fejében.

Amióta Ronnie a Milan játékosa több mint 18 000 Ronaldinho neévével és számával ellátott mezt adott el a klub, szûk 3 hónap alatt.

Galliani, a Milan elnöke szerint a klubnak sikerülni fog még több Ronaldinhos mezt eladni.

"Ronaldinho nagyon népszerû lett Milánóba.A sok bevételt a meccsekbõl és a mezekbõl szinte mindet neki köszönhetjük"-mondta a kopasz a La Gazzetta dello Sportnak.

"A játékos érkezésével az UEFA Kupából is, amolyan BL-t csináltunk."

"Mi elsõsorban tehetsége és akarása miatt igazoltuk le.Népszerûsége csak második volt."

"Ronaldinho megmutatta a világnak, hogy tud még világszinten focizni, és belõlünk is képes lesz újra BL-ben induló gárdát faragni."

Ronaldinho-nak köszönhetõen a meccsre kilátogató nézõk száma is 10-szeresére nõtt, és ezt a pénzt Galliani a Milan megerõsítésére fogja használni, hogy jövõre ütõképes csapat legyen a Bajnokok Ligájában.

forrás: goal.com

#acm

LasCar16
Tegnap a San Siro stadion egyik elõadójában tartott beszédet Adriano Galliani a Milan szponzorai számára tartott rendezvényen:

"Azért vagyunk itt, hogy bemutassuk a klub új támogatóit. Az idei szezon csak most kezdõdött, de máris sikerült néhány fontos eredményt elérnünk. A szponzoraink számának növekedése többek közt a nyári igazolásainknak köszönhetõ, így mára elmondható, hogy a Milan rendelkezik a legtöbb támogatóval, annak ellenére, hogy nem indultunk a Bajnokok Ligájában. A négy fõszponzorunk mellett, Sky, Dolce e Gabbana, Bwin és Adidas, rendelkezünk öt kiemelt támogatóval, tizenkét további szponzorral, és huszonöt hivatalos szállítóval. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a kereskedelmi osztályunknak, és különösen az nyolc új cégnek, melyek most csatlakoztak hozzánk."

"Az átigazolási idõszak, és Ronaldinho megszerzésének következtében a Milan továbbra is rendületlenül halad elõre. Mi vagyunk az elsõ és egyetlen olasz klub, ahol bevezették a szurkolói kártyát, a Cuore Rossonerót, melybõl már eddig is nyolcvanezret igényeltek. Ez a tény is kedvezõ a szponzorainknak, akik látván a törekvéseinket, a jövõben is kitartanak mellettünk."

A sajtótájékoztató után Galliani a San Siróban maradt és az újságíróknak beszélt néhány aktuális dologról is:

BECKHAM ÉS A MILAN

"Nem hallottam róla azóta, hogy eligazolt az Egyesült Államokba. Akkor közel volt hozzá, hogy a Milanba igazoljon, de a mostani pletykák hátterérõl semmit sem tudok. Ha Beckham nálunk szeretne edzeni, elõször meg kellene kérdeznem errõl Ancelottit, de a klub részérõl nem okozna problémát."

A SZPONZOROK SZÁMÁNAK NÖVEKEDÉSE

"Ez a klub hírnevének erõsödésével magyarázható. Minden támogató tisztában van vele, hogy a labdarúgásban az eredmények ciklikusan ismétlõdnek. A Milan a közelmúltban felmutatott egy BL trófeát, egy Európai Szuperkupát és egy klubvilágbajnoki címet. A Milan, mint márka azonban attól függetlenül képvisel egy értéket, hogy a Bajnokok Ligájában vagy az UEFA Kupában indulunk. Itt kell megemlíteni, hogy egyedül Ronaldinho érkezése, üzleti szempontból, az UEFA Kupát egyenlõ szintre hozta a Bajnokok Ligájával. Az õ szerzõdtetése elsõsorban szakmai okból történt, de nyilvánvaló, hogy üzletileg is rengeteget jelent."

"Ebben az évben az egyenlegünk rosszabb lesz, mint az elmúlt években, mert a klub BL szintû együttest alkotott, miközben az UEFA Kupában szerepel. Azonban most úgy döntöttünk, hogy nem engedjük, hogy a BL hiánya befolyásolja az igazolásainkat. Szeretném megköszönni a szurkolók nevében is Berlusconi elnök úrnak, hogy lehetõvé tette a nyári igazolásokat."

GOURCUFF

"Remélem a kölcsönszerzõdése végén majd visszatér a Milanhoz, de azt tudnia kell, hogy a keretben Pirlo, Gattuso, Flamini, Ambrosini, és talán Emerson lesznek a riválisai. Velük kell megküzdeni a helyéért. Enélkül az egészséges rivalizálás nélkül a klub nem lett volna versenyképes a múltban sem."

SAN SIRO

"A San Siro a Milan otthona, és örömmel felújíttatnánk, hiszen 1947-ig egyedüliként használtuk. Amennyiben az Inter új stadiont építene, az elsõ kanyarban kialakítanék 75 üzleti páholyt. Jelenleg még 2030-ig szóló bérleti szerzõdésünk van a várossal."

acmilan.com

#acm

szucsy89
kötelezõ gyõzelem, fogadtam is a Milanra úgyhogy tényleg nyerni kell:D
LasCar16
A Sampdoria védõje Mirko Pieri súlyosan megsérült a térdénél, így a Milan ellen nem lesz bevethetõ állapotban.

A Milan nagy elõnyben élvezheti magát, mert a nemzetközi szünet miatt két játékosa, Marco Borriello és Alessandro Nesta is felépült sérülésébõl, így vasárnap a Samp ellen már minketten bevethetõek lesznek.

A Milan a hat meccsébõl a felét megnyete, kétszer kikapott és csupán egy döntetlent játszott.Ehhez képest a Sampdoria mérlege sokkal rosszabb, hisz összesen csak egy gyõzelme van a Genoa ellen.

A rossz hír azonban a Sampd drukkereknek, hogy a védõ Mirko Pieri térde súlyosan megsérült, így õ a Milan ellen nem lesz bevethetõ.Helyettesítése Reto Zieglerre lesz bízva.

Hugo Campagnaro és a kapitány Angelo Palombo szintén nem lesz bevethetõ a Milan ellen, így egy tartalékos Sampdoriát láthatunk vasárnap délután a San Siroban.

#acm

LasCar16
Gianluca Zambrotta, a Milan és az olasz válogatott világbajnok jobbszélsõje roppant boldog, hogy az Azzurik szerdán legyõzték Montenegró válogatottját.

A Milan védõje végig pályán volt, amikor Marcello Lippi legénysége Leccében 2:1-es gyõzelmet ért el Montenegró ellen.Az ex-Barca játékos volt a gyõztes csapat egyik legtöbbet futó játékosa, és veszélyes beadásaival számos helyzetet alakítottak ki a Azzurik.

A meccsnek 80 percén át az Olaszok támadtak, de a 10 perc megmaradt a Szerbeknek.Ennek okát keresi a védõ.

"A csapat támadásai rendre a jobb oldalon kezdõdtek.Ezt alkalmaztuk a bolgárok ellen is"-mondta Gianluca a Sky Sports Italianak."Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, és nem tudtunk élni, csak kettõvel.Idegesítõ ez a sok kihagyott helyzet, de a fõ az, hogy megszereztük a három pontot.Nem tudunk, és nem is lehet minden meccsen látványos focit játszani"-folytatta.

Marcello Lippi 4 új játékost is behívott a keretbe a Bulgária ellenihez képest.Ennek okát is kereste Zambi.

"Le a kalappal az edzõnk elõtt.Több olyan fiatalt is behívott a keretbe, akik képesek voltak helytállni a meccseken.Ilyen Simone Pepe, Riccardo Montolivo, Giuseppe Rossi, Christian Maggio és Fabiano Santacroce.Ezek a srácok eltökéltek, és mindent megadtak annak érdekében, hogy örömteli legyen a bemutatkozásuk."

Befejezésül az olasz beszélt egy kicsit az olasz válogatott keretének összhangjáról:"Roppant családias a légkör.Mindnyájan boldogok vagyunk, és nevetünk ezek után az eredmények után"-fejezte be.

forsás: goal.com

#acm

LasCar16
Adriano Galliani és a Milan tárt karokkal várja az angol csillag David Beckham érkezését.

Angol, valamint olasz jelentések szerint az angol labdarúgó januárban csatlakozik a Rossonerihez, hogy itt a Milannal készüljön fel a MLSZ amerikai labdarúgó bajnokság 2009-2010-es kiírására.

Habár Galliani még nem tudott az érdeklõdésrõl sem (!) de nem mond nemet az üzletre, és ha alkalom nyílik rá, õ is szerzõdtetné a reklámarcot.

"Nem vagyok jártas ebben az ügyben, de ha igazak a hírek tõlem nyugodtan aláírhat.Rontani nem tud helyzetünkön, sõt vele még erõsebbek lennénk."

"Nem hallottam még az õ látószögébõl a dolgokat, de ha jönni akar, jöhet.Isten hozott nálunk Becks, elõre is"-mondta.

Egyenlõre nem lesz hosszú ez a kaland, de ha májusban mikor lejárna a kölcsönszerzõdés tovább él a Milan érdeklõdése, akkor még az is megtörténhet, hogy David a 2009-2010-es szezont is a Rossonerinél kezdené.

#acm

LasCar16
Egyes információk szerint a barzil Ricky Kaká már a Chelseavel és a Reallal kacsintgat, de a játékos arról nyilatkozott a napokban, hogy õ nem akarja elhagyni Milánót.

A játékos a brazil válogatottól tért vissza Milanelloban, és készülnie kell, hisz csapata vasárnap a Sampdoria ellen játszik.

Kakát több klub is megkörnyékezte a nyáron, de õ ragaszkodik a Milánói klubhoz, és sosem írna alá más klubhoz, pénztõl függetlenül.

"Akik ismernek tudják, hogy hogy a szívemhez nõtt ez a klub.Nem bírnám megtenni, hogy elhagyom õket"-mondta Ricky az Il Corrierro dello Sportsnak.

"Pénz?Rengeteg van a Chelseanek és a Realnak, de engem nem érdekel.Szeretem Olaszországot, Milánót, és a Serie A-t."

"Néha persze gondolok arra, hogy mi lett volna ha aláírok a Chelseahez, vagy a Madridhoz, de mikor erre gondolok rögtön az jut az eszembe, hogy én már nyertem egy BL-t, Klub VB-t és mindezt a Milannal, nem mással."

Kaká a nyáron még nagyon hivatkozott, hogy eligazol a Chelseabe, vagy a Real Madridba, de ahogy múltak a napok, annál jobban tagadta ezeket.

A mai napig már teljesen valószínûtlenná vált, hogy Kaká eligazol, mert a Milan rosszul kezdte a bajnokságot, de aztán javított, és ezt nagyrészt a brazilnak is köszönheti a csapat.

#acm

LasCar16
Elég súlyosnak tûnõ sérülés hátráltatta Marco Borriellot ebben az idényben, de a játékos elfogult, és saját bevallása szerint sikerülni fog bepótolni lemaradását.

A csatár a Reggina elleni bajnokin gólt szerzett, de még ugyanezen a meccsen összeszedett egy izom sérülést is, ezért idáig nem léphetett pályára.Most azonban úgy tûnik, hogy a játékos készen áll arra, hogy a Sampdoria ellen pályára lépjen.

"Készen állok a megmérettetésre.Az izmom már formában van"-mondta Marco a La Gazzetta dello Sportnak.

A támadó az elõzõ szezonban a Genoa színeiben 19 találatot jegyzett, és emiatt érte el, hogy felkeltse a Milan, és még temérdek neves klub figyelmét.

"Én mindig is éreztem magamban a gólokat.5 évig játszottam a Milanban a nagy semmiért.5 évembe tellett míg felfedtem, hogy tudok gólt szerezni ebben a klubban.Viszont most, hogy rájöttem a dolog nyitjára nem engedem elúszni a lehetõségem, és a Milan meghatározó tagjává akarok vállni."

"A sok elvesztegetett év, meghozta gyümölcsét.Most érinthetetlennek érzem magam, talán már csak Kaká fontosabb ebben a klubban"-nyilatkozta, kicsit nagyképûen Marco.

A Milan ugyan megnyerte a városi derbit az Inter ellen, viszont az olasz szakérõk azt állítják, hogy a Nerazzurik képesek lesznek felállni, és júniusban a Scudetto ismét az Interé lesz.

"Még korai erre gondolni.Csak sajnálni tudom õket, ha alábecsülnek minket.Az azonban igaz, hogy õk vannak lépéselõnyben, ezért nekünk sem kell õket lebecsülni.Mi nem is tesszük."

"A Milan célja ebben az évben egyértelmûen a Scudetto megszerzése.Tudjuk, hogy nem lesz könnyû feladat, hisz versenyben áll még a Juventus és a Roma is.Abban viszont mindenki egyet érthet, hogy a fõ riválisunk az Inter lesz."

"Mi még az UEFA Kupában is harcolunk, és nem könnyû két szinten helytállni.Én azonban mindent megteszek, és a Milan történelmének tagja akarok lenni"-fejezte be.

#acm

LasCar16
az inter allitolag veglegesen elhatarozta, h uj stadiont fog epiteni. galliani erre ma azt mondta, h igy mi meg keszen allunk a san siro felujitasara.

#acm

<#wow2>

REAL MADRID

Nuno88
most akartam írni...

\"AC Milan, Tu sei tutta la mia vita!\" !!! Ale ale ale MILAN ale, Forza - lotta - vincerai, Non ti lascieremo mai !!! Paolo Maldini || AC Milan 1984-2009

limperatore
jaja :D

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.&#8221; Peppino Prisco

szucsy89
végül is tökmind1 hogy vele vagy nélküle nyerünk bajnokságot:P
limperatore
jó lesz nektek beckham, 30 felett van szóval ;)

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.&#8221; Peppino Prisco

LasCar16
másra nem lenne jó, osztogatni meg ott van Pirlo.. és amúgy sem játszunk szélsõ kpk-al

#acm

LasCar16
de így is többet nyertünk mint az Arsenal -.-

#acm

Gunnersboy
A_S:DA:DSD:AD

We\'re the Arsenal, a new generation, playing whith a style that\'ll capture the nation, this new team is a sensation, let\'s give Wenger a standing ovation...

szucsy89
fogyna pár beckhames mez:P
shad0w
a legkevésbé sem hiányzik a csapatból egy szélsõ, mi a rossebet kezdenénk vele?

don't give a fuck

Yulcsa
ja, de állandósítani akarják, vagyis leigazolni. Nem bánnám, tényleg hiányzik a csapatból egy jó szélsõ. Nem mellesleg Becks volt az elsõ kedvenc játékosom 9 évvel ezelõtt :) Kár, hogy elment az USA-ba :(

\"If you can dream it, you can do it\" (Enzo Ferrari); \"A.C. Milan, Tu sei tutta la mia vita\" \"Racing is life. Anything that happens before or after... is just waiting\" (Steve McQueen)

LasCar16
mivel télen nincs MLS ezért jön hozzánk edzeni, tavaly az Arsenalban edzett

#acm

Nuno88

Sport 1.

Nuno88
Flamini szavai

A tegnap délutáni edzés elõtt Flamini mondott pár szót a Milan Channelnek:

Mathieu, hogy érzed magad?

"Sokkal jobban vagyok. Úgy döntöttem, hogy a válogatott szünet alatt Milanellóban maradok, hogy kezeltessem a bokámat, ami már egy jó ideje hátráltat a munkámban. Valószínûleg mostantól már rendszeresen edzhetek és rövidesen ismét minden rendben lesz."

Sajnos a tiranai mérkõzés nem sikerült túl jól a csapatnak.

"Az igaz, hogy elveszítettük a találkozót, de ez csak egy barátságos mérkõzés volt. Ezekre pedig nehéz megtalálni a kellõ motivációt. Emellett a csapat a meccs napján hagyta el Milánót, így igen fárasztó utunk volt. Nem hiszem, hogy az eredmény miatt aggódni kéne."

Az elmúlt hetekben sokat hallani Gourcuff jó teljesítményérõl. Az olasz bajnokság ennyire különbözne a többitõl?

"Igen. Itáliában sokkal nehezebb játszani. A védelmek jobban zárnak, a taktika sokkal nagyobb szerepet kap, az ellenfelek nagyon kevés helyet hagynak a játékra. Egy támadó szellemû játékosnak, mint amilyen Yoann is, ezért sokkal nagyobb gondot okoz a Serie A."

acmilan.com

horpeti
Azt a 15:00-sat fogja valami közvetíteni, vagy kereshetünk streamet?

LasCar16
jóvan matyi köszönjük, mehecc a picsába

#acm

limperatore
õk már csak abból élnek régóta :)

LasCar16
na majd akkor befanolsz :DDD

#acm

LasCar16
nem baj Nyunyesz majd kommentálunk :D

#acm

Nuno88
Vasárnap végre tétmeccs megint, de sajnos most nem látom =(

Gunnersboy
álmodozni még szabad -.-

We\'re the Arsenal, a new generation, playing whith a style that\'ll capture the nation, this new team is a sensation, let\'s give Wenger a standing ovation...