A.C. Milan
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"AC Milan, Tu sei tutta la mia vita!\" !!! Ale ale ale MILAN ale, Forza - lotta - vincerai, Non ti lascieremo mai !!! Paolo Maldini || AC Milan 1984-2009
kezdõt tippelek
#acm
Kaká - Pato és Shevchenko támadoszekció lesz sztem.
de a középpálya karcsú :S
\"AC Milan, Tu sei tutta la mia vita!\" !!! Ale ale ale MILAN ale, Forza - lotta - vincerai, Non ti lascieremo mai !!! Paolo Maldini || AC Milan 1984-2009
KAPUSOK: Abbiati, Dida
VÉDÕK: Antonini, De Vito (n.53), Favalli, Jankulovski, Kaladze, Maldini, Senderos, Zambrotta
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Cardacio, Emerson, Flamini, Gattuso, Pedrocchi (n.52)
TÁMADÓK: Kakà, Pato, Shevchenko, Viudez (n.20)
KIMARADTAK: Bonera, Nesta, Ambrosini, Pirlo, Borriello, Inzaghi, Seedorf, Ronaldinho
Forrás: acmilan.hu
A Milan és a rögbi
A héten az új-zélandi rögbiválogatott látogatott el Milanellóba, ahol az Adidas szervezett találkozót a Milannal közösen. Gennaro Gattuso szerint a Milan sokat tanulhat az új-zélandi rögbisektõl.
Az "All Blacks", azaz Új-Zéland büszkesége, a nemzeti rögbiválogatott a héten tiszteletét tette a Rossoneri sportközpontjában, Milanellóban, hogy találkozzanak Kakáékkal egy Adidas-szervezésû programon.
A találkozó jó ötletnek bizonyult, hiszen mindkét csapatnak tetszett egymás játéka. Mint ismeretes, a Milan rossz passzban van, hiszen nemrég vesztették el 16 meccses veretlenségi sorozatukat, és sorozatban kétszer is kikaptak.
Épp ezért volt jó ötlet ez a találkozó Gattuso szerint, mert az All Blacks segítségével újra önbizalom szállhat a Rossonerókba.
"Igaz, hogy technikailag hatalmas különbség van a két csapat közt, de sokat tanulhatnánk tõlük, hogy mennyire szenvedélyesen kell játszani egy sportot." -mondta Gatta.
Richard Kahui, az All Blacks centere szerint a Milan hamaorsan újra a legjobb formájába fog lendülni. "Mi sem vagyunk hozzászokva a vereségekhez, és ennyi bajnokkal a csapatukban, biztos vagyok benne, hogy tudja a Milan mit kell tennie, ahhoz, hogy újra a toppon legyenek."
Ricky Kaká, a Rossoneri irányítója most kipróbálhatta milyen érzés nem kerek labdába rúgni...
"Nagyon nehéz dolog volt elõször eltalálni az ovális labdát, de többszöri próbálkozás után már tudtam kontrollálni a rúgásaimat. Csak akkor kezdtem érdeklõdni egyébként a rögbi iránt, amikor átkerültem Olaszországba, hiszen Brazíliában nincs túl sok hagyománya ennnek a sportnak." -mondta Kaká.
A Milan vasárnap hasznosíthatja az új-zélandiaktól tanult szenvedélyt, hiszen a Catania fog a San Siróban vendégeskedni.
#acm
Dinhoról: alkalmazkodott és beilleszkedett szerinte a csapatba. Eddig automatikus játékot játszottunk See-vel és Pippoval mint ékkel. De most h jött Dinnye, új automatizmusokat kell keresnünk. Elmondta, h sose játszotta azt ami Dinnye játszik, õ mindig középrõl lépett a játékba. Megjegyezte, hogy szerinte Dinnye korlátozza õt a játékban, mert így mindig ki kell lépnie bal oldalra, és az nem az õ pozíciója. A válogatottban sokszor játszottak együtt, de az teljesen más - mondta. Új erõket, új megoldásokat kell keresni a taktikában ahhoz, h jobbak legyünk.
#acm
Az ex-Manchester United középpályása január 4-én érkezik meg hivatalosan Milánóba, és 10 hétig, azaz három hónapra marad a klubnál.
Kaká:"Sokan úgy vélik, hogy az érkezése fölösleges, de itt mindenki tárt karokkal várja."
"Becks remélhetõleg minden tudását magával hozza.Nagyon nagy értéke lesz a Milannak, mégha csak 3 hónapra is.Vele könnyebb lesz Scudettot és UEFA Kupát nyerni.Aztán remélem meghosszabítja szerzõdését, és még évekig marad nálunk."
forrás: tribalfootball.com
#acm
A Milan készen áll újabb nevekkel megerõsítenie csapatát, pont a szezon felénél.
Ahhoz. hogy tudják tartani a rivális Interrel az iramot, a sérültek ellen is kell tenni valamit, hisz a védelembõl több kulcsjátékos is kidõlt.
A Tuttomercatoweb értesülései szerint a Milan háromtagú listájában az Arsenal francia védõje William Gallas, a Liverpool dánja Daniel Agger valamint egy újabb dán, Simon Kjaer a Palermoból.
A három közül legalább 1 mindenképp csatlakozna a klubhoz januárban, de a kérdés, hogy a Milan mire hajt, hisz ha a rutinra, akkor a 31 éves Gallas kell, ha a fiatalságra akkor Agger vagy Kjaer.
A következõ bajnoki meccsen a Milan a San Siroban fogadja vendégül a Cataniát, és a múltheti 3-1-es Palermoi vereséget mindenképp kikell javítani.
#acm
A Milan már elért pár borzasztó eredményt a Serie A-ban, ennek köszönhetõen már 6 ponttal vannak lemaradva a városi rivális Interrel szemben.A Catania ellen már tudatta taktikáját a csapattal Carlo Ancelotti, és ez Ricky Kakának nagyon nem tetszik.
Az ANSA-nak nyilatkozott Ricky, és úgy tûnik, hogy õ inkább ebben a Ronaldinho-Kaká-és egy csatár pozícióban érzi magát jól.
"Van pár probléma ezzel a mostani felállással"-mondta."Én személy szerint ebben a rendszerben érzem magam jól.Mellettem például Seedorf, elõtünk pedig általában Inzaghi."
"Ronaldinho?Kell a csapatba, ez tény.A támadásokat nagyon jól tudja segíteni, de én most boldogtalan vagyok ezen a poszton."
Kaká, még a kedve szerint focizhatott a Palermo ellen, Ronaldinho mentén, de a csapat kikapott.
#acm
Az angol válogatottságért küzdõ középpályás nagyon várja, hogy a Milanban szerepeljen, reméli, hogy ezzel a válogatottban is képes lesz helyet biztosítani magának.
David Beckham januárban csatlakozik a piros-feketékhez, a Los Angeles Galaxy szélsõje kölcsönben szerepelhet az olasz gárdában. Az angol játékos azt reméli, hogy Európában könnyebben tud bizonyítani Fabio Capello szövetségi kapitánynak, és nagyobb esélye lesz helyet biztosítani magának a háromoroszlánosok csapatában.
- Nagyon fontos, hogy folyamatosan játékban legyél, hogy megtarthasd a formádat. Ez az egyik oka annak, hogy a Milan mellett döntöttem – mondta Beckham. – A világ egyik legjobb csapatában szerepelhetek, és ezzel egy idõben a válogatottban is bizonyíthatok, ami a legfontosabb dolog egy labdarúgónak.
Az angol kitért Fabio Capello munkásságára is, Beckham szerint az olasz szakember kiváló munkát végez az angol válogatottnál.
- Csapatot épít, és ez nagyon fontos azok után, hogy a gárda nem jutott ki az Eb-re. A fontos, hogy tovább folytassuk a megkezdett munkát, és az eddig mutatott játékot, és akkor biztosan kijutunk a 2010-es világbajnokságra – mondta Beckham.
samsungsport.hu
Ha Olaszországba igazolna, akkor a Milan lenne az egyetlen csapat, amely szóba jöhet Cesc Fabregas számára. Azonban egyelõre nem akarja elhagyni az Arsenalt.
Cesc Fabregas már szezonok óta a londoniak legjobbja, a spanyol válogatott játékos az elmúlt hetekben ráadásul megörökölte William Gallastól a csapatkapitányi karszalagot. Az ágyúsok meghatározó játékosát korábban több klub is csábította, ám Fabregas eddig kitartott az Arsenal mellett.
- Nagyon büszke vagyok rá, hogy én viselhetem az Arsenal csapatkapitányi karszalagját, száz százalékig kötõdöm ehhez a gárdához. A jövõm ide köt – mondta Fabregas, aki azt viszont elismerte, hogy a Milan vonzó klub a számára: - Valóban, már korábban is nyilatkoztam, hogy a Milan nagyon szimpatikus együttes, gazdag az eredménysora és a legjobb focit játssza az olasz élvonalban.
samsungsport.hu
rémlett valami ilyesmi, csak nem emlékeztem pontosan, hogy ez biztos vagy csak én tudom így.
Sok sikert, remélem megveritek a Barcát ^^
\"If you can dream it, you can do it\" (Enzo Ferrari); \"A.C. Milan, Tu sei tutta la mia vita\" \"Racing is life. Anything that happens before or after... is just waiting\" (Steve McQueen)
Sevilla, Barca, Valencia, Villarreal ha jól tudom.
Sok sikert nektek! 😊
És persze nekünk is...
#acm
Szar Bayern, szar Bayern :)
Carlo Ancelotti, a Milan szakvezetõje szerint a kupakiesés ellenére csapata jól teljesített a Lazio ellen.
A Milan hosszabbításos meccsen 2-1-re kikapott a Laziótól hazai pályán az Olasz Kupa nyolcaddöntõjében, így az már biztos, hogy ezt a trófeát nem nyerheti meg a szezonban. A találkozó 78. percében Sevcsenko még a piros-feketéket juttatta elõnyhöz, ám a Milan nem sokáig örülhetett, a 87. percben a Lazio egyenlített, majd a 93. minutumban a gyõztes gólt is megszerezte.
A mérkõzés krónikájához hozzátartozik, hogy Carlo Ancelotti csapata a 66. perctõl emberhátrányban játszott, és a szakvezetõ szerint éppen ez volt az a momentum, ami megpecsételte együttese sorsát. Ronaldinhóék ugyanis elfáradtak a meccs végére, és a hosszabbításban ezt már nem lehetett ellensúlyozni a lelkesedéssel.
- Az összecsapás kulcsfontosságú periódusában történt a kiállítás, és végül ennek fizettük meg az árát, túl sok energiát emésztett fel a hajrá, és nem bírtuk a tempót. Elfogadjuk a vereséget, mert mindent egybevetve jól játszottunk, és egy erõs csapat ellen kellett megküzdenünk - jelentette ki Ancelotti.
A szakvezetõ a szezon elején jött "krízisbõl" ügyesen kivezette csapatát, de sokak szerint máris itt a második, hiszen a gárda az elõzõ négy mérkõzésén egyetlen gyõzelmet sem ünnepelhetett, sõt azt megelõzõen is csak egy vitatott büntetõvel verte meg a Chievót. Az egyedüli jó hír, hogy Andrij Sevcsenko a kupameccsen megvillantott valamit régi fényébõl, és egy remek góllal bizonyította, hogy alkalomadtán még nagy segítségére lehet a gárdának.
- Fáj a vereség és a kiesés, de hiszem, hogy képesek leszünk összeszedni magunkat a Catania elleni vasárnapi találkozóra. A kupameccsnek ráadásul volt egy pozitívuma is, nagyon fontosnak tartom, hogy Sevcsenko bevette az ellenfél kapuját - fogalmazott a tréner.
omg..
háát ezt pozitívan zárni egyúttal azt is jelentené hogy jó formába lendülünk ismét😊 bízok én is benne...a juve elleni derby sorsdöntõ lehet remélem arra felszívjuk magunkat és nyerünk😊
08.12.14. Juventus – Milan -Serie A
08.12.17. Milan – Wolfsburg -Uefa Cup
08.12.21. Milan – Udinese -Serie A
09.01.11. Roma – Milan -Serie A
09.01.18. Milan – Fiorentina -Serie A
Remélem a hétvégén végre összejön már egy gyõzelem!
\"If you can dream it, you can do it\" (Enzo Ferrari); \"A.C. Milan, Tu sei tutta la mia vita\" \"Racing is life. Anything that happens before or after... is just waiting\" (Steve McQueen)
dinhotól nem várhatjuk el hogy mindég mindenhol, számomra a kupa nem számít, gyakorlásnak jó.
shevának nem az utolsó gólját láthattuk, reméljük bele fog õ is jönni hamarosan, didát is kiemeltétek nem jön rosszul, ha abbiati mellett van.
a védelmünk meg nem tudom hol van, télen mindenképpen kell valaki középre.
de a legfontosabb, hogy boldog szülinapot Yulcsa!
Közben vezet a Lazio, ez biztos volt.
Kaká és Ronaldinho ezen az este egy nagy NULLA volt a szememben. Phöööj...
Na megyek aludni.
Szép volt Sheva! Remélem ez a gól rátett a helyes útra!
Na jóccakát!
Vége a rendes játékidõnek, jöhet a hosszabbítás, és ha nem lesz döntés akkor tizik jönnek.
Mi már nem fogunk a kapujuk közelébe jutni úgy érzem.
Pedig de szép is lett volna Sheva góljával nyerni °°