36663
  • WuFraZselic
    az atalanta hullagyenge, 3 gólt tuti nem fog lőni... én 0-0ra szavazok :)
  • szucsy89
    3-1
  • LasCar16
    tippek a holnapi meccsre?

Atalanta - Milan 2-1
  • Yulcsa
    Fabregas: I love Milano & San Siro
    persze ezzel az Interre is célozhatott, de jó tőle ezt hallani :)
  • laca70
    Lényeg olvasható :)

• DONGUBA
    hopp ez rosszul sikrerult
  • DONGUBA
    A legtöbbet kritizált sztárcsapat ebben a szezonban az AC Milan, amely nemcsak a bajnokságban kezdte messze várakozáson alul az idényt, de szerdán Zürich-től is kikapott hazai pályán a Bajnokok Ligájában. A klubvezetés nyáron Leonardo személyében egy teljesen rutintalan szakembert nevezett ki edzőnek, de a csapat játékában a fő problémát a kreativitás hiánya jelenti a középpályán, amiért Ronaldinhót tartják felelősnek.

Ronaldinho a pályán keveset mutat

Szurkolj velünk!Játssz a Kvízpart és
    a T-Mobile közös olimpiai nyeremény-játékán és nyerj értékes ajándékokat!

TeniszblogHeyholetsgo
    Minden, amit a teniszről tudni érdemes.

>>>
    CsapatunkTenisz, kajak-kenu
    Friss hírek, információk

>>>
    Sport24Az elmúlt 24 óra legfrissebb sporthírei
    Minden, amit tudni kell a sport világából!

AjánlatVidea
    Forma-1
    MotoGP
    AjánlatGólok sarokkal és CSZKA-mesterművek a BL-ben
    KORÁBBANBL: a Milan égett, a Real villogott, a MU fordított
    Berlusconi: Katasztrofális a Milan
    Pato 2014-ig a Milanban marad
    Szerbeket figyel a Milan
    Beckhamet ismét megszerezné a Milan
    Az AC Milan az új Kakát keresi
    Kadhafinak adhatja el Berlusconi a Milant
    OK.huA milánói csapat az elmúlt szezonban javított korábbi helyezésén, bronzérmes lett a Serie A-ban, ennek köszönhetően egy év kihagyás után visszatérhetett a Bajnokok Ligájába. Ennek ellenére a szurkolók úgy érezték, hogy új arcokra, új impulzusra van szükség, és amikor eldőlt, hogy Carlo Ancelotti nyolc év után távozik a vezetőedzői posztról, úgy tűnt, teljesülhet az óhajuk. Ezt követően azonban szinte semmi nem alakult jól a csapatnál. Leonardo kinevezése még támogatható volt, mert bár a brazil nem rendelkezett semmilyen edzői tapasztalattal (nyárig az egyesület dél-amerikai tehetségkutatójaként dolgozott), játékosként a milánói közönség egyik kedvence volt.

A problémát a keret alakulása jelentette, azon belül is elsősorban az aranylabdás brazil, Kaká távozása. A középpályás az elmúlt években meghatározója volt a csapat játékának, és amikor januárban a Manchester City csillagászati ajánlatára is nemet mondott, úgy tűnt, nem hagyja el a Milant. A Real Madridnak azonban végül sikerült megszereznie, ami a drukkerek szemében mind a futballista, mind a klubvezetés tekintélyét alaposan megtépázta. Ráadásul az érte kapott 65 millió eurónak csak minimális részét fordították erősítésekre: hosszas huzavona után 15 millióért megvették a Real Madrid holland csatárát, Klaas-Jan Huntelaart, de ő volt az egyetlen új szerzemény, akiért komolyabb összeget áldoztak. A Torinótól kevesebb mint hárommillióért vásárolták vissza a milánói nevelésű, Ignazio Abatét, a Genoa csatára, David di Gennaro alig több mint kétmillióért érkezett, az amerikai középhátvéd, Oguchi Onyewu pedig ingyen igazolt Milánóba.

Mint a nevekből is látható, Kaká helyére senkit sem szerződtetett a klub, pedig a keret nem hemzsegett a kreatív középpályásoktól. Mindez már csak azért is érdekes, mert Leonardo jó előre kijelentette: elképzelései szerint 4-3-1-2-es felállásban játszik majd csapata, vagyis egy klasszikus játékmesterrel. Erre a posztra a korábban a Girondins Bordeaux-nak kölcsönadott Yoann Gourcuff is alkalmas lett volna, ráadásul ő az előző szezonban remekelt a Ligue 1-ben, ám szerződésében szerepelt, hogy a francia klub egy meghatározott összegért megveheti - a Bordeaux pedig boldogan kifizette a szóban forgó 15 millió eurót. Ha Adriano Gallianiék meg akarták volna tartani, minden bizonnyal megoldható lett volna, azonban a Milan vezetői másként gondolkoztak.

Leonardo eddig nem alkotott nagyot

A klubnál ugyanis úgy vélték, hogy a tavaly nyáron a Barcelonától megvett, első olaszországi szezonjában nem remeklő Ronaldinho összeszedi magát, és a csapat igazi karmesterévé válik. A hírek szerint leginkább a klub tulajdonosa és teljhatalmú ura, Silvio Berlusconi bízott a brazilban, mi több, a felkészülési időszak elején állítólag megeskette, hogy profihoz méltóan él majd - mert korábban nem éppen ez volt rá a jellemző. A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint Berlusconi a teljes keret előtt rábírta Ronaldinhót, hogy egy asztalra felállva megfogadja: nem lesz probléma a a magaviseletével.

Minden jel arra mutatott tehát, hogy a Milan szezonja Ronaldinhón áll vagy bukik. Az első bajnoki forduló történései optimizmusra adtak okot. A Siena ellen ugyanis úgy nyert 2-1-re a csapat, hogy az egyik gólpasszt Ronaldinho adta Alexandre Patónak, a másik találat előkészítésében pedig fontos szerepe volt. Ráadásul kifejezetten jól futballozott: kétszer lőtt kapura, passzainak 77 százaléka pontos volt.

A folytatás azonban egyelőre katasztrofális. Az azóta lejátszott öt bajnokin a csapat mindössze egyetlen gólt szerzett, vagyis hat fordulóból négyszer nem tudott betalálni. Ronaldinho teljesítménye is jelentősen visszaesett: az Inter elleni derbin a 63. percben lecserélték, miután összesen két párharcot nyert meg, és csupán 17 jó passza volt. A Livorno ellen már csak 55 percet kapott (a szűk egy óra alatt egyetlen párharcot nyert), azaz három forduló alatt ki is játszotta magát a kezdő tizenegyből. A folytatásban Clarence Seedorfra várt a csapat játékának irányítása, aki a Bologna ellen győztes gólt szerzett (az Olympique Marseille elleni BL-mérkőzésen pedig két gólpasszt adott), és bár a következő két bajnokin a Milan megint csak eredménytelen maradt, a holland sokkal aktívabban focizott, mint előtte Ronaldinho. Seedorfnak az Udinese ellen 65 pontos passza és hét megnyert párharca volt (vagyis több, mint Ronaldinhónak az első három bajnokin együttvéve), és most úgy tűnik, hogy Leonardo a továbbiakban a hollandot akarja irányítóként szerepeltetni.

És hogy mi lesz Ronaldinho sorsa? Amikor először kimaradt a csapatból, és a Bologna ellen be sem cserélték, olyan híresztelések láttak napvilágot, hogy vissza akar vonulni, amit az ügynöke azonnal cáfolt, de tény, hogy mellőzése aligha tett jót a lelkének - márpedig ő az a futballista, aki csak akkor tud játszani, ha érzi a bizalmat. Látszik is, hogy Leonardo szeretne neki más posztot találni, mert a legutóbbi, Bari elleni bajnokin már csatárként szerepeltette a brazilt, aki aktívabb is volt, kétszer próbálkozott lövéssel, ám a La Gazzetta dello Sport statisztikái szerint nyolc cselezési kísérletéből mindössze egy volt sikeres. Hol vannak már azok a legendás cselek, varázslatos szólók, amiért korábban a világ legjobbjának tartották?

Leonardo mindenesetre hangsúlyozta, hogy nincs problémája Ronaldinhóval. "Igaz, hogy nem játszik olyan jól, mint három évvel ezelőtt. Őt is, akárcsak a keret többi tagját, igyekszünk a legjobb állapotba hozni, de személy szerint nincs gondom vele" - mondta edzője, de a szakemberek véleménye már megoszlik a brazil klasszisról. A Juventus egykori lengyel csillaga, Zbigniew Boniek, aki jelenleg szakkommentátor az egyik olasz tévénél, például kijelentette: "Ronaldinhónak már nincs meg a megfelelő kondija. Ha nála van a labda, még mindig veszélyes tud lenni, ám a mai futballban nagyon sokat kell futni, és erre már nem képes."

A korábban a Fiorentinánál és a Napolinál is megfordult szakember, Emiliano Mondonico másban látja a problémát: "Ronaldinho akkor mond csődöt, ha olyat kérnek tőle, amire nem képes, és ez az, hogy vezéregyéniség legyen. Sem a személyisége, sem a kvalitásai nem teszik erre alkalmassá." Ronaldinho korábbi klubjának, a Barcelonának az elnöke, Joan Laporta viszont nem így gondolja. "Szerintem hamarosan ismét varázsolni fog a pályán, mert nagyszerű játékos" - vélekedett a klubvezető, ám ennél fontosabb, hogy csapattársai is bíznak Ronaldinhóban.

"Szerencsések vagyunk, hogy olyan játékos van a keretben, mint ő. Lehet, hogy nincs százszázalékos állapotban, de továbbra is fantasztikus futballista" - mondta Mathieu Flamini, míg a brazil védő, Thiago Silva váltig állítja, hogy Ronaldinho pótolni tudja Kakát: "Nyilvánvaló, hogy Kakát nem könnyű helyettesíteni, de Ronaldinho képes rá. Megígérte nekünk, hogy a vállára veszi ezt a terhet, és én hiszek benne."

Egyelőre azonban hiába a társak bizalma, a Zürich elleni szerdai BL-meccsen a szünet után beálló Ronaldinho sem tudott segíteni a Milanon, amely hazai pályán kapott ki 1-0-ra jóval alacsonyabban jegyzett ellenfelétől.

A kínos vereség egyelőre nem veszélyezteti Leonardo pozícióját, legalábbis ezt állítják az AC Milan vezetői. "Újra megerősítem, hiszünk Leonardóban" - nyilatkozta Adriano Galliani, a klub alelnöke, aki egy szezon előtti nyilatkozatában azzal viccelődött, hogy a tréner csak azért ülhetett le a kispadra, mert olcsó volt, és már amúgy is a klub alkalmazásában állt. A piros-feketék drukkerei szerint ez a vicc sokkal inkább tükrözte a valóságot, mint azt hitték.

"Jelenleg nem vagyunk jó formában, de a futball egy furcsa játék. A csapatnak vannak tartalékai, biztos vagyok benne, hogy megoldjuk ezt a helyzetet" - mondta Leonardo.
  • vasznpszvotsz
    Én eddig azért bíztam a vezetésben, mondván hogy azért csak jóindulatúak, de szerintem most már leginkább a csapat ezen része szorulna először fiatalításra.
    A keret egyébként nem annyira öreg, mint inkább öreges. Talán érettnek mondanám. A nevek alapján marhára nem itt kellene tartaniuk, a legtöbb "öreg" játékosban is lenne még pár jó idény. Persze ez Kaladzére nem vonatkozik, ő tőle a jóg ég (sérülés, akármi) mentse meg a csapatot.
    Érdekes, hogy ez Leonardo első edzői munkája, nem tudom miért éppen őt szúrták ki. Azt sem, hogy például van Basten mire lenne képes a helyében. Szerintem, ha már edzőváltás, akkor egy rabszolgahajcsár kellene, mondjuk Terim. Megnézném, hogy rettegnének tőle ezek a jómadarak... Mindegy, a lényeg, hogy ide egy jóval tekintélyesebb edzőre lenne szükség.
  • Yulcsa
    Én nem mondtam, hogy világsztárok nélkül nem lehet bajnokságot nyerni! Kaká szerinted világsztár volt, amikor 2003-ban BL-t nyert a csapat??

Nem világsztárok kellenek, hanem ésszerű igazolások. Fiatalítás! Milliónyi tehetséges európai játékos van - hogy a brazilokat ne emlegessem - akiket meg lehetne szerezni, és akikre nagy szükség lenne. Egy Huntelaarral nem lettünk kisegítve. De ha szerinted pénz nélkül lehet valamit kezdeni a kerettel, hát kívánom, hogy igazad legyen!
  • LasCar16
    ide egy kemény kezű ember kell, aki nem a vezetők bábja, akinél hajtanának az alibiző játékosok, aztán lehet nyitni januárban a piacon majd nyáron nagytakarítás, de amíg ilyeneket nyilatkoznak addig nem lesz változás
  • Fabio Capello
    AC Milan: a korábbi legendás gólvágó válthatja Leonardót?

Olasz sajtóértesülések szerint az AC Milan vezetői felvették a kapcsolatot Marco van Bastennel, a klub korábbi holland csatárával, aki Leonardót válthatja a piros-feketék kispadján.

Az Il Corriere dello Sport információi szerint a milánói klubvezetők egy meccset adtak Leonardónak, hogy bizonyítsa, képes motiválni a játékosokat. Ha az Atalanta elleni bajnokin is gyengén szerepel a Milan, akkor jöhet el Van Basten ideje.

A Milan tegnap este a Zürichtől szenvedett vereséget a Bajnokok Ligájában, és az újabb sikertelen mérkőzés után a sajtó össztüzet zúdított Leonardóra, a csapat nyáron kinevezett vezetőedzőjére.

Van Basten edzőként az Ajax és a holland labdarúgó-válogatott szakmai munkáját irányította korábban.

+hozzászólások, van egy két érdekes:

"Ezt úgy szerettem mindig... Ha nem megy a csapatnak elküldjük az edzőt... Nem is a játékosok a szarok...ááá dehogy... Motiválatlan az egész csapat...jöhet ide bármilyen edző...nem neki kell megtanítani focizni a játékosokat!"

"Minek??Inkább a 40 éves átlagon kéne változtatni(már vagy 4éve).De erről köv nyárig lecsúsztak,bár,ha nem jutnak tovább a bl-ben,akkor már télen el kéne kezdeni..."

"Szerintem eg ez az egész 60%-ban Silvio és Galliani hibája és a maradékon osztoznak a játékosok meg az Edző! Ez a keret egy Kaka-val gyengébbmint tavaly és igaz jött huntelaar aki eddig még egyetlen egy épkézláb labdát nem kapott mert valami elképesztően gyenge a középpálya! A Játékosok lehet kihozzák a maxot csak bennük már nincs több mint jóval 30 fölött vannak!"
  • Matthew Prosac
    egy új edzővel sem fogtok sokkal acélosabban szerepelni, kénytelenek lesztek valahogy januárig "kihúzni" és ott szétvásárolni magatokat, ezzel csak annyi a baj, hogy nyáron is szükség lett volna már rá, de akkor sem tették meg az illetékések.. hát nem irigyellek titeket mostanság.
  • szucsy89
    hát gyereket, azt hittem a BL azért BL, és a fiúk összekapják magukat, de nem, egy Zürich ellen otthon kikapni...remélem a Realtól oda-vissza kikapunk, meg lesz még 2-3 vereség zsinórban a bajnokságban, és akkor jöhet egy új edző...
  • icemankimi
    wolfsburg tavaly hogyan lett bajnok 1 világsztár sem játszott benne.
  • Yulcsa
    azért nagyon látszik, hogy ahol pénz van, ott győzelmek is vannak... pontosabban ahol pénz van, és költik is, mert lehet, hogy itt is van, csak itt smucigok a vezetők.
    már várom, mikor tesznek bejelentést, hogy Berlu eladja a klub X %-át...
  • Palinko
    na a nagy milanos miket nyilatkozik már :D
  • Oziris666
    Ne, csak ti hanem a többi olasz csapat eléggé bekezdtek idén a BL-ben
    Még a "kis" Fiorentina teljesítményea legkorrektebb eddig...
  • Nuno88
    - Számunkra nagyon jó hír, hogy a Milan kikapott a Zürichtől, hiszen így a simábban vezetjük a csoportot. Most kétszer fogunk velük játszani, és csakis rajtunk múlik, hogy bebiztosítjuk-e csoportelsőségünket - mondta Kaká.
  • Nuno88
    SZÁNALOM AZ EGÉSZ!!!
  • LasCar16
    "We had many wonderful years," snapped Galliani.

http://goal.com/en/news/1716/champions-league/2009/09/30/1533420/we-have-had-many-wonderful-years-milans-adriano-galliani
  • LasCar16
    Milan:Cavese 2-0
    L.A. Galaxy - Milan 2-2
    Milan - Club America 1-2
    Milan - Chelsea 1-2
    Milan - Inter 0-2
    Bayern Monaco - Milan 4-1
    Milan - Boca Juniors 5-6 d.c.r.
    Benfica - Milan 5-4 d.c.r.
    Milan:Inter 0-1
    Milan:Juventus 0-2
    Milan - Juventus 6-5 d.c.r
    Siena:Milan 1-2
    Milan:Inter 0-4
    Livorno:Milan 0-0
    Milan:Bologna 1-0
    Udinese:Milan 1-0
    Milan:Bari 0-0
    OM:Milan 1-2
    Milan:Zürich 0-1

19 meccs

5 győzelem (ebből egy a 4. ligás Cavese ellen, egy pedig tizikkel)

11 vereség (kettő büntetőkkel, kettő pedig a TIM kupán)

3 döntetlen

13 rúgott és 26 kapott gól

remélem fejek hullanak majd...
  • LasCar16
    megnéztem a gólt, megint szöglet és ki marad le az emberéről... Janku....
  • LasCar16
    Szánalom amit művelünk, az AC Milan jelenleg egy közép(csapat???)... van egy 5lettelen edzőnk, egy mellédumáló vezetőségünk, és rengeteg problémánk, köztük a játékosok fizikai állapotával, a formával, a motivációval, ezer sebből vérzünk, és közben nekünk szurkolóknak el kell tűrnünk egy kurvapecér szenilis vén barom tulajdonos, és egy folyamatosan hazudozós elnök minden cselekedetét, amikor cselekedhettek volna akkor nem tették, hol van az a Berlu vélemény h mi vagyunk a legerősebbek???? ők szövegelnek h nekik is szar a jelenlegi helyzet??? ők idézték elő, ők tudnának tenni ellene de ilyen rohadék sóher bandát, ennél már csak a kiesés lenne rosszabb... ha nem tudnak mit tenni akkor könyörgöm adják el, én ezt már nem bírom tovább nézni... nagyon mérges vagyok, ha ezekután nem mennek az utcára Milánóban... ha nem fizették le az ultrákat...
  • LasCar16
    komolyan én már csak a meccs végi füttykoncira vagyok kíváncsi
  • Yulcsa
    legalább egy döntetlent fiúk!
  • LasCar16
    3-0 a Madridnak, azt hittem h ennyire nem jók, ilyen játékkal idegenben kapunk egy 6ost.....
  • Yulcsa
    Most egy Pato és Pippo helyzet is kimaradt
  • Yulcsa
    jó kérdés... mindenesetre Onyewu a helyén. Közben Kaká gólt lőtt a Realban a Marseille ellen, 2-0 nekik
  • LasCar16
    most értem haza , mérnem lepődök meg
  • vasznpszvotsz
    Miért Nesta jött le? Megsérült?
  • Yulcsa
    Ronaldinho, Zambrotta be, Flamini, Seedorf le
  • vasznpszvotsz
    Titkon abban bíztam, hogy ez a kritikán aluli teljesítmény azért volt, mert a kopi a bl-t akarja, és arra fókuszálnak. Sajnos nem így van, úgy tűnik semmit sem akarnak.
    Igen, Storarinak van mit megköszönni mostanában.
  • Yulcsa
    Storari nagyot védett, nem először az elmúlt mérkőzések során... 0-1 a félidőben, sajnos nem változott semmit a kép vasárnap óta...
  • Yulcsa
    szívesen
    kb. 20 centin múlt a 0-2 :s
  • vasznpszvotsz
    Á, köszönöm szépen. Nem nehéz elképzelni a szituációt...
  • Yulcsa
    szögletet rúgtak, és egy gyönyörű sarkazással került a labda a hálóba
    közben Pippo helyzet, de sajnos kimaradt, kicsit hosszú volt a passz
  • Davidke007
    ezt kilehetett hagyni basszus??? INZAGHI... egyenlitési esélyünknek annyi... basszus :((((((((((... amúgy, szöglet után kaptunk golt.... mert mindenki baszott megmozdulni...
  • vasznpszvotsz
    mi történt? pont áramszünet volt...
  • Davidke007
    ennyi szerintem ennek a meccsnek... szar az egész csapat... MÁR MEGINT!!!!!!!!!!!!!! ezért szerettem én bele a Milánba... hogy ezt lássam... :(
  • Yulcsa
    vezet a Zürich...