36663
-
#24686 na Beckham vágya teljesült, megkaptuk a Manchestert! Én örülök neki, jobb, mintha Chelseat, vagy Barcát kaptunk volna. -
#24685 mi Kaká, ők Ronaldo nélkül...érdekes:) Beckham jóslata bejött -
paly90 #24684 háát nemtom....lehetett volna könnyebb is......
habár szte mfelszívjuk magunkat ellenük -
#24683 Manchestert kaptuk...hááát -
#24682 nah megy a sorsolás, remélem nem vmi nehezet kapunk... -
#24681 így sincs pénzünk még minőségi cserékre sem, nemhogy 45fős keret -
#24680 AC Milan: Adriano Galliani szerint 45 fős keretek kellenek
A sérülések nagy száma miatt a 45 fős keretek meghonosítását javasolja a futballkluboknál Adriano Galliani, az AC Milan alelnöke.
„Eddig mindenki azt gondolta, hogy egy posztra két bevethető játékos elég egy keretben, úgy, mint a világbajnokságokon vagy az Eb-ken. Csakhogy az elmúlt harminc évben megváltozott a futball, felgyorsult. Emiatt gyakoribbá váltak a sérülések is, aminek következtében a kereteket is bővíteni kell" – idézte a La Repubblica című lap a sportvezetőt.
Galliani az AC Milan alapításának 110. évfordulójára rendezett ünnepségen beszélt az ötletéről. -
paly90 #24679 Szeretett klubunk, az AC Milan ma ünnepli 110. születésnapját.
Az 1890-es években néhány olasz városban már meg is alakultak az első "foot-ball clubok", míg máshol a testedzés egyéb formáit választó egyesületek- elsősorban tornászok és vívók - döntöttek úgy, hogy megpróbálkoznak az új sportággal.
Milánó - a már ekkortájt a leggazdagabb olasz városnak számító Milánó - némiképp lemaradt a "foot-ball-ügyben" szomszédaitól, elsősorban Torinótól és Genovától, még akkor is, ha Mediolanum néven létezett már egy egyesület, amely azonban még ahhoz is túlságosan szegény volt, hogy benevezzen a bajnokságba. A város leghíresebb sörözőjében, a Spatenben egyre többen egyre többet beszéltek arról, hogy kellene alapítani egy futballklubot, és onnan néhány száz méterre, egy másik szórakozóhelyen, a zömmel angolok által látogatott American Barban is szó esett ilyesmiről. A két fél között már csak egy összekötőre volt szükség, ekkor lépett színre Herbert Kilpin.
Kiplin 1870-ben született az angliai Nottinghamban, Játszott az angol másodosztályban is. Húsz évesen Olaszországba tette át székhelyét, de nem a labdarúgásból élt, hanem cipőfűző-kereskedő volt. Kilpinnek tetszett az olaszok lelkesedése, nem véletlen, hogy játszott az FC Torinesében is, majd 1898-ban, mikor átköltözött Milánóba, tagja lett a Mediolanumnak. Azt azonban érezte, hogy ebből a klubból semmi sem lesz, ezért bátorította barátait a Spatenben és az angolokat az American Barban, hogy találkozzanak egymással.
A találkozóra végül 1899. december 16-án (más források szerint 18-án) került sor, a Hotel du Nord egyik helyiségében. Angol részről Kilpinen kívül egy cipész (Davies), egy utazási irodai alkalmazott (Allison), valamint két kereskedő, Charles Barnett és és Nathan, továbbá Alfred Edwards alkonzul jelent meg, az olaszokat Alberto és Piero Pirelli (a későbbi gunigyárosok), Giovanni Camperio, Daniele Angeloni, Antonio Dubini és Guido Valerio képviselte.
Ők tizenketten alapították meg aznap este a Milan Cricket and Fotball Clubot, amelynek végül székhelyéül a Via Berchetben lévő toszkán italboltot jelölték meg. A klub célja a "foot-ball megismertetése és a cricket gyakorlása volt" az alapító tagok szándéka szerint.
Elnöknek Edwards urat jelölték, míg a klubszíneket Kilpin maga választotta ki: a vöröset, amely az ördögöt jelképezi, és a feketét, amely félelmet kelt az ellenfélben.
Boldog születésnapot!
az a ma tegnap volt:) -
paly90 #24678 ez kész:D:D:D:D:D:D -
#24677 humorosból:ASDASDadsasdASD
-
paly90 #24676 igazad van, biztos ezért:) -
#24675 szerintem jan. 13-án játszunk, mint a Juve.
nem lehet véletlen, mert akörül van a Juve elleni rangadó is, szerintem valami igazságosság lehet benne -
paly90 #24674 igen, azt en is neztem de nem láttam sehol sem, hogy játszanánk-e ma
itt sincs: http://uk.eurosport.yahoo.com/football/ac-milan/results/2009-2010/ -
#24673 csak mert az Inter játszik ma a Livornoval, ha minden igaz, SportKlub adja élőben. -
paly90 #24672 tudtommal nem de nem vagyok benne biztos:) -
#24671 Ma lesz kupameccs? -
paly90 #24670 Kaladze felőlem is mehet, azt olvastam h jöhet Diniz a Livornoból vagy Astori a Cagliariból......
Én Hunternek adnék még esélyt...... -
#24669 Gattuso hosszabított! 2012-ig...
Huntelaar és Kaladze távozófélben, Kaladze mehet, helyére jöjjön egy normális fiatal védő, Huntelaarért sem hullajtanék krokodil könnyeket... -
#24668 Olaszország legnevesebb sportlapja, a La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Juventus és az Inter mellett a Serie A harmadik gigásza is le akar csapni a Lazio macedón támadójára, Goran Pandevre.
Pandevet Claudio Lotito klubelnök egyszerűen kirakta a Lazio keretéből, amiért a macedón nyáron távozási szándékairól beszélt. A helyzet mára egyértelművé vált, hiszen Pandev mindent megtenne azért, hogy januárban megszabadulhasson a fővárosi klubtól.
A Juve és az Inter már régóta figyelemmel kíséri Pandev játékát, de a hírek szerint most a Milan is beszállt a támadóért folytatott versenybe.
"Egy olyan játékost keresünk, aki képes az oldalvonal mentén támadni. Egy ilyen támadó a következő szezonban érkezhet, de az is lehet, hogy hamarabb." -mondta Galliani tegnap délután.
A kérdésre, miszerint van-e esély Pandev januári érkezésére, a kopasz alelnök így felelt: "Nem tudom. Jelen pillanatban gondolkozunk rajta."
"Természetesen, amikor Ronaldinho vagy Pato hiányzik a csapatból, akkor kiderül, hogy hozzájuk hasonló játékosokból szűkölködünk, ezért is gondolkozunk a témán."
"Ha zseni lennék az átigazolásokkal kapcsolatban, akkor Pato és Ronaldinho keverékét keresném a piacon, vagyis olyasvalakit, aki képes jobb és bal oldalon is játszani, és emellett sok gólt is szerez."
Forrás: football-italia.net -
#24667 Adiyiah meglepte a többieket az edzésen.
A ghánai játékos szokatlanul gyorsan és technikásan játszott a klub mai edzésén, amivel felhívta magára az edző és a játékosok figyelmét.
Egyébként a cikkben az is benne van, hogy Adiyiahnak nem elsz sok lehetősége pályára lépni a Milanban, hiszen januárban vagy mikor jön az Afrikai Nemzetek Kupája, ahol Ghána számít a szolgálataira.http://www.tuttomercatoweb.com/milan/?action=read&idnotizia=14898 -
#24666 http://www.elmundodeportivo.es/gen/20091211/53842899555/noticia/cuantos-toques-da-ronaldinho-con-los-ojos-vendados.html
egy kis fun -
#24665 A 7 GOLD TV legfrissebb híre szerint kevésbé súlyos
Thiago Silva sérülése, mint az előrelátható volt. Már szó
sincs hosszú kihagyásról. A Fiorentina elleni
meccset is csak elővigyázatosságból hagyja ki! -
#24664 A Word Soccer indított egy "A 2009-es év legjobb fiatal játékosa" szavazást, amelyben ugyan nem Milanos nyert, de a 10-es listán két játékosunk mégis ott van. Alexandre Pato és az új szerzeményünk Dominic Adiyiah kapott helyet ezen a listán.
1-től 10-es lista:
1 Sergio Aguero 45.1 pont
2 Alexandre Pato 25.2
3 Stevan Jovetic 9.8
4 Karim Benzema 4.6
5 Bojan Krkic 3.6
6 Mesut Ozil 2.5
7 Theo Walcott 2.3
8 Alan Dzagoev 1.2
9 Sergio Busquets 1.1
10 Dominic Adiyiah 0.6 -
#24663 Beckham már alig várja, hogy újra visszatérhessen a Milanhoz. A Sportweeknek adott rövid nyilatkozatot: „Capello csak akkor hív be, ha jól játszol, ellenkező esetben nincs esélyed. Ezért is nagyon fontos nekem, hogy újra a Milanban szerepelhessek. Tudom, hogy a keresztlabdáim hasznosak lesznek Huntelaarnak.”
Leonardo tegnap nyilatkozott Albertazziról is: „Szerettem volna megerősíteni a Primavera játékának színvonalát, ezért a vezetőséggel együtt döntöttünk. Ez azért is fontos, mert ők is hasznosak lehetnek az első csapat számára, ahol fontos játékosok szerepelnek- így nekik nincs sok lehetőségük... Albertazzi hasznunkra válhat a jövőben, de még folytatnia kell az útját a fejlődésben. Mindössze egy hónapot volt velünk eddig, válogatott béli elfoglaltságai miatt, ezért úgy vélem időre van szüksége, hogy beilleszkedjen az első csapatba.”
-
#24662 index - A milánói dómmal dobták meg Berlusconit -
#24661 thx ez jó kis oldal -
paly90 #24660 a meccshez pedig csak annyit hogy szörnyű.....:S:S -
paly90 #24659 http://uk.eurosport.yahoo.com/football/ac-milan/results/2009-2010/ -
#24658 vki linkelne egy következő meccsek felsorolást ? -
#24657 azért a palermo nem kiscsapat, inkább közép -.- -
mrroma #24656 orok igazsag hogy egy bajnoksagot elsosorban a kiscsapatokkal kel, es lehet megnyerni,es ami a mecset iletti szerintem a masodik felidoben csak fele anyira jol jatszot volna a Milan akkor siman megnyerik a mecset, ezt mar lehet hogy a kor szamlajara lehet irni -
#24655 az, hogy az Inter x-elt, nem teszi semmissé a milan mai játékát. Huntelaar miért nem játszott pl? -
paj01 #24654 Nincs nagy baj.. x-elt az inter...Leo helyebe ilyen kegyvesztett 0-2 allasnal behoztam volna huntit. Pato ma csak utban volt a palyan.Ilyen botlasok sajna vannak mindegyik csapatnal, majd meglatjuk a top csapatoknal mennyi lesz ezekbol, mert az lesz a donto...Meg az hogy mit jatszik majd egymassal a milan-inter-juve 3-as -
#24653 htnx a Milannak, hogy elcseszte a tippmixem... -
#24652 még 1-2nevet fel lehetne sorolni...a meccsről inkább nem írok semmit. -
#24651 Remélem az egész banda a héten szibériába megy edzőtáborba büntetésből mert ez kb megye 2be nem lenne elég... -
#24650 PATO, SEEDORF, PIRLO = 000000000000000000000000000000 -
#24649 0:2 -
#24648 0-1 -
#24647 jöjjön Pato...