2214
-
#1934 -
#1933 -
cherys #1932 http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/295763551/
-
#1931 -
#1930 -
#1929 -
#1928 -
created by Thiltshiftmaker -
-
#1925 Ahhhhhh most kezdem nagyon sajnálni, hogy erre nem mentem el kikötőnél felfelé jól látszik Google Earth-on hol visz az út
Képek a Valtosról onnan
át a Monastery-hez ahonnan ilyen a kilátás
aztán tovább az úton, csak pár kép az azt követő strandokról
Spartila
Agios Sortis
Sarakiniko
[/quote] -
marci0913 #1924 sziasztok!
kérek szépen mindekit, hogy segítsen a szakdolgozatom sikerességében azzal, hogy kitölti a kérdőívet!
3perc alatt lehet vele végezni, főképp csak ikszelgetni kell!
http://ripet.hu/feedback.php?kid=eyata5xsd85yi06w
köszönöm előre is!! -
#1923 Ha valaki körbe akar nézni éjjel a Pargai kikötőben 360 fokban teljesen az kattintson ide.
http://www.360cities.net/image/port-of-parga-northwestern-greece
Ugyanitt
Sivota kikötője Dimosari vízesés Lefkada-n és több közeli hely.
Akiknek van Google EArth érdemes arra kattintani akiknek nincs Hide Controls és Full Screen
Ráadásnak
Porto Katsiki Lefkada View From the Bridge Greece
http://www.360cities.net/image/porto-katsiki-lefkada-view-from-the-bridge-greece
Ide még el kéne jutni kár, hogy nem volt több időnk felül körbenézni
-
#1922 Google Earth-os képek
-
#1921 -
#1920 -
-
-
-
-
#1915 akkor kérünk részleteket.
Nekünk is két túránk vezetett oda egyik a Nidri Star-al egy pedig egy napos körutazás mikrobusszal.
-
BBaresz #1914 Ohh Lefkada csak egy kis csipet volt abból a gigantikus nagy hadjáratunkból amit véghezvittünk most nyáron -
#1913 Lefkada-n voltatok, vagy csak kirándulás volt? -
#1912 Parga reggel
-
BBaresz #1911 Úristen most voltunk nyáron családdal ezen a gyönyörűségen valami eszelős szépség oylan igazi arcul csap a látványés megjegyezetem hgoy én addig még nem láttam kéket életemben igazán -
#1910 Porto Katsiki (Lefkada), a világ 6. legszebb strandja. Hihetetlenül szép türkizkék színe van a víznek, a part meg tulajdonképpen egy hatalmas szakadék.
-
#1909 Hallott valaki a Home and Holiday Utazási Irodáról? (link)
Ezeknek van valami Holiday Plus UNLIMITED csomagja. Érdemes beleugrani? Jó helyekre lehet vele utazni? Ki mit tud róluk? -
#1908 A Diogenis felszeretsége: 2 lapos, 2 kis tányér, 3 vizes pohár, 2 kanál, 2 villa,2 kisebb kanál. Elektromos főző 2 lapos, hűtő, 1 nagyobb, 1 kicsi lábas,
nincs mikro, vágó deszka, rövid italos pohár, kávés csésze, éles kés,tálca, szóval csak a minimum. Egy kis asztal terítőt is érdemes vinni a kinti asztalra. Szegényes a felszerelés, viszont minden nap takarítanak és többször is húznak ágyneműt, kiviszik a szemetet. -
#1907 -
#1906 lichnos strand
-
#1905 A Diogenis a Valtos part felett egy jókora dombon van , aránylag egész nyüzsgö forgalommal közvetlenül az út mellett. A part felé biztosan kellemesen lehet lemenni, de felfelé elég fárasztó lehet, föleg a strand cuccokkal együtt. Viszont a ház nagyon szép, felmerészkedtünk az udvarig is, ami igazából egy hatalmas terasz, benn sajnos nem voltunk, a szobákhoz való erkélyek is tágasak, éppen amikor ott jártunk májusban, akkor építettek hozzá egy új részt, ami már teljesen kész. Az egész szállás több részböl áll, mi a szomszédos utcából a felsö emeleti erkély magasságából néztük meg a kilátást, ugyanis a katalógus azt írja, hogy onnét a tengerre van a kilátás. Hát az igaz, hogy a tengerfelé néz, de az olivafáktól sajnos nem lehet látni a tengert. A Diogenestöl nagyon könnyen ellehet jutni Pargába, arra mentünk legalább háromszor, egy olyan utca vezet a várig, aminek a jobb felén a vár irányában gyönyörü kilátás nyílik a Valtos öbölre. Szerintem nem fogtok csalódi a szállás igazán szép, talán csak partról való járás felfelé fog megedzeni benneteket
Parga viszont olyan szép, ahol teljesen mindegy, hogy hol laktok, az ottani nyaralást csak élvezi fogjátok -
#1904 Tavaly julius30- aug 14ig a Diogenisben voltunk,az apartman megfelel a leirtaknak, nagyon szép, elõl hátul terasz,nagy terasz! Minden nap takaritanak,törölközõket cserélnek,3 naponta ágyat húznak,és még a teraszokat is locsolják a nagy melegben. A konyha rendelkezett mindennel, van TV, légkondi,szunyogháló,es redõnyök. A kert gondozott, a háziak ott vannak és minden kerti bútor a vendégek rendelkezésére áll. A Valtos beach rövid séta a hatalmas olajfák árnyékában, a kabócák orditanak,nagyon szép. A központ egy rövid séta de a látvány álomszép. De egész Parga egy hegymenet,de észre sem veszed annyi a látnivaló. -
#1903 Parga és a táj gyönyörû icon_biggrin.gif . Az ott élõ emberek, mint általában a görög emberek nagyon barátságosak! icon_wink.gif Szerintem, aki teheti és szeretne Pargán kívül a környékre is eljutni, annak érdemes autót bérelni. A robogó a pargai közlekedéshez(partról -partra,vagy városból a környékre) jó megoldás. Mivel nekünk nincs jogosítványunk, így aztán a legkézenfekvõbb megoldást választottuk: gyalogoltunk!!! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Napi 15 km-t biztos megtettünk. De szuper volt!!! Megérte icon_biggrin.gif icon_wink.gif Pargából a buszos közlekedés körülményes. Prevezába mentünk el (jegy oda-vissza 13 euro). Onnan lehetett volna pl. Igoumenitzába, vagy Ioanninába menni. icon_cry.gif Athén felé pedig Kanalakiból indulnak a buszok.
A taxi Pargán "elfogadott" közlekedési eszköz, a centrumból( bank elõtt, a templomtól nem messze) állnak és 5-6 euróért elvisznek pl. a Valtosra. A Valtoson a napágy 2 eu/fõ, az ernyõ 2,5 euro egy napra. -
#1902 Pargában nagyon sok a látnivaló, a Valtos part jobb felén a kikötö felett egy kolostor romjait néztuk meg , ahova gyalogszerrel jutottunk egy olivaligeten keresztül. A város felett van szintén egy vár, azt is megnéztük, bár csaknem naponta vezetett az utunk azon a Valtosról a városba, mi ugyanis a Sakisban laktunk, ami a Valtos jobb felén van, távolabb a várostól egy olivaligetben. Kényelmes sétával kb. 25 perc alatt a városban voltunk, és a part a Valtoson a legszebb. Megnéztük Anthussa felett magasló Ali pasa várát is, ide kisvonattal jutottunk el, 8 euro volt. Voltunk a Lichnos beachen is , oda gyalog mentunk, kb. 5-6 km, nagyjából 1 óra alatt voltunk ott, de igazán nem tudom pontosan az idöt, mert ilyenkor az ember nem az óráját figyeli:). Visszafelé vizi taxival jöttünk, ami 25 percig tart, de nem tudom, hogy mennyi be került. A Lichnos nagyon szép , meg kell nézni. Voltunk a Sarakino beachen is, az egy kissebb part, oda 40 perces vizitaxis út vezet, oda-vissza fejenként 10 euro. Persze lehet menni oda is gyalog, de szerintem messze van. A Paxos-Antipaxos hajókirándulást tudom még ajánlani, kék lagunával és kék barlangokkal egybekötve meglátogattuk Paxos fövárosát Gaiost is, ez fejenként 20 euro, de az angoloktól elkérik a 25-t is, úgyhogy kell rá figyelni. Persze nagyon sok látni való van a városban is, és voltunk gyalog még Anthussában is , ahonnét nagyon gyönyörü a kilátás a Valtosi öbölre, megérte oda ezért felmászni. icon_smile.gif Van még sok fakultatív kirándulás is , pl. Korfura ami azt hiszem 30 euro, vagy körüt hajóval a Jón szigetek körül - Lefkáda, Kefalónia, Ithaka, Scorpio /Onassis szigete/, ez 40 euro, és volt még buszos kirándulás az Acheron folyohoz, vagy a Meteorákhoz, vagy Albániába, -
-
#1900 Ma jöttem haza Párgáról, nagyon jól éreztük magunkat! Diogenis apartmanban vtuk, ami Párga legjobb helye!icon_smile.gif
Pár hasznos infó:
robogóbérlés: Aeolus 15euro/nap
autó: Aeolus 48euro/nap (mi kocsival mentünk Lefkadára, Porto Katsiki és Egremni strandra...jó döntés volt NAGYON!) + 20euro tankolás!
Paxos, Antipaxos kiránduás: erre mindenképpen menni kell!! 20euro- nem Aeolusal (náluk 25 és tömve volt a hajó + alig volt "idegenvezetés")
GLIKInél Archeon folyó: ide robogóval érdemes menni!!!! -
#1899 Gyönyörű hely!!! Az Aeolussal voltunk a Sakisban. Az utazási irodával semmi ,de semmi gondunk nem volt!!!!! Sőt!! Kicsit késtek egy baleset miatt,de ezt időben megtelefonálták! A buszon 10 magyar volt és mégis volt magyar videó a buszon, volt ,hogy CSAK magyarul! Igenis van kihelyezett magyarul tökéletesen beszélő hölgy ,aki minden kérdésünkre szívesen válaszolt, még a motor bérlést is Ő intézte,amit kihoztak a szálláshoz és onnan is vittek el! Voltunk fakultatívon is - hajó kiránduláson - csak nekünk magyaroknak volt idegenvezetés. Ezeket azért írom le,mert előtte én is sokat aggodalmaskodtam,hogy így az Aeolus megy úgy az Aeolus....Ja! és az út cirka 17 órás volt,80 % autópálya! Köszönöm Aeolus az utat! icon_biggrin.gif -
#1898 a ión túrát ahogy nézegettük, nem láttuk olcsóbban és bár 40 euro nem kevés, de reggel 7kor indulsz és este 9 felé érsz vissza Pargára és közben sok gyönyörű helyből kapsz egy kis ízelítőt..mi nagyon jól éreztük magunkat és már az első megállóért is megérte volna mert Porti katziki és Egremini hihetetlen..-az a vízszín ami ott van.. icon_eek.gif icon_lol.gif
csak azt sajnáltuk, hogy ennél az egy fakultatívnál jó lett volna ha eljön az idegenvezető, mert a kapitány sok mindent elmondott a szigetekről amiken jártunk görögül, angolul meg fele annyit(legalábbis a szöveg hosszúságából ítélve.. icon_smile.gif és bár jól megy az angol, de mikrofonon át néha még azt is nehéz volt meghallani mikor vált a kapitány görögről angolra.. icon_rolleyes.gif icon_smile.gif
meg egyébként Acheron előzetesen 35 euro körülre számoltuk aztán mikor láttuk a kikötőnél lévő bódéra kiírva, hogy naponta megy oda kis hajó 10euroért inkább ezt választottuk és nem is bántuk meg , mert meg volt a varázsa a folyón való hajókázásnak , bár biztos a forrás is gyönyörű, azt egy picpt bánjuk, hogy nem láttuk..de majd egyszer legközelebb motorral.. icon_wink.gif -
#1897 Acheronos ut 2 van.Az egyik valóban egész napos,de nem fördőzős.Azért Acheronos,mert a folyó FORRÁSÁHOZ mennek,és ott van a program jelentős része.Mi nem voltunk,ezésrt csak hallomásból tudom,hogy egy szép zöld táj a bugyogó forrásvizzel,ami patakká szélesedik,és hihetetlenül hideg a fooró nyári napban.Pancsolni,sétálni lehet benne...a program további része Epirus megye látnivalói...de mondom nem voltunk.Egyébként 37 Eu a Walteros irodánál.
A kikötőből induló Acheronos program nem egész napos ...vagyos a vége egyéni szervezés...10-kor indul a hajó,elmentek az Acheron TORKOLATÁHOZ.Ott felhajóztok 2-3 km hosszan.Állitólag tovább már nem hajózjató a behajlott fáktól.Szerintem azért még lehetett volnamenni,de mindegy,biztos igaz....a viz ZÖLD,teljesen.Kör5ülötte is minden zöld,és siri csend van...érdekes.Visszafelé megálltok a torkolatnál lévő faluban egy órácskára.Nekünk ez felesleges volt,de nem vagyunk egyformák.Ujra hajóba szállás,majd nyilt vizi fürdőzés,és a part menti barlangok meglátogatása.Mi nagyon érdekes barlangot láttunk.Afrodité barlangjának mondták,és azt mondták róla,hogy afal szine a vizével együtt változtatja a szinét.Nyilván a napsütés és napszakok alatt.Innem elvittek a Lichnos beachre.És ekmkortól tkp.fakultativvá vált a program.Kiszálltál,és önállóan töltötted az időt,strandolás,sziklanézés evés-ivás.Ekkor 2 óra körül volt,hazafelé pedig önállóan mehettél a beszálláskor kaőpott jeggyel-4,5,6 órakor.Hatkor indult az utolsó járat.Tehát a szervezett progra, 10-2igy tartott és a folyóban nem lehetett fürdeni.Senkit nem is láttam.
Ezt a programot több hajó is bonyolitja,nem mindenkinek volt ugyanez a progra,attól függ,melyik hajóval mégy.Szerintem jobb kicsivel menni,mert több helyre be tud menni...megéri -
#1896 kishajó a kikötőből indul minden nap 10-ko-egyébként minden hajó ekkor indul.A Kikötő elején lévő bódéban lehet jegyet venni.10.Euro.Először elvisz az Acheronhoz,majd kis pihenő a torkolatnál Ammudia faluban-semmi érdekes,lehet sétálni,enni,gondolom ez a fő cél,majd ujra hajóba szállunk,kis nyilt vizi fürdőzés,barlanglátogatás.A bezsélgetésekből ugy tűnik nekem,a programnak ez a része attól függ,melyik hajóval mentek...mi kisebb hajóval mentünk össz.12-en voltunk rajta.Majd a Lichnos beachra viszi az utasokat.Itt kiszállunk,mi 1 óra körül voltunk itt.Ezután fakultativ a hazaút.Indul hajó 2,4,5,6 órakor,6-kor az utolsó!Arra szállsz fel,amelyikre akarsz...ez a visszaut is valami szédület volt.Miután elég kicsi ez a hajóis egészen a sziklák mellett megy-motoros-ésnbéha félelmetesen közel voltunk,de gyönyörű volt!Véleményem szerint mindenképpen megéri ezt az utat választani,mert a Lichnosra mindenképpen el kell menni egyszer,és a vizitaxi-csak oda-vissza-más program nélkül 4 Eu.Akkor már többet ér ez 10-ért! -
#1895 Robógó bérlés.
Az Aeolus az Andreast fogja ajánlani, ez közel van a Diogenis házhoz. Néztük máshol is, de tényleg ő a legjobb. (egyébként nagyon hasonlók az árak, talán a többnapos engedménynél annak különbségek..)
1 nap 15 Euro
2 napra mi 25ért megkaptuk, a szomszédok 28ért.. Szóval lehet alkudozni..