2214
  • Breki33
    "Mi is a Diogenisben laktunk.
    A katalógusban azért kicsivel jobban néz ki, az alapján egy nagyon extra apartmanra gondolnál, de azért annyira nem extra. A bár pl nem is működik (na jó nem mintha ott akartam volna iszogatni, a városi tavernák hangulatosabbak..)
    Összevetve apartmanoknál egy jó, igényes kategória.

A konyha nem túlságosan felszerelt, de ami kell, az van, 2 személyre tányérok, egy edény eóamiben pl lehet tésztát főzni, egy másik amiben pl krumplit sütni, de sajnos ilyen vékonyfalú rozsdamentes - ergo minden ragad le benne... Evőeszköz, poharak, kávéscsésze volt. Nekem nem hiányzott semmi, esetleg egy teflon..

Saját terasz minden apartmanhoz van, a miénk nagyon nyitott volt, és a mellettünk lévő apartmannal majdnemhogy közös, csak egy kb méteres fal választott el minket. De nem bántuk, mert egy nagggyon jó fej házaspár volt ott, és mindig beszélgettünk, osztottuk az élményeket meg a tapasztalatokat.
    Van szárító, teraszon kerti asztal, székek (enni itt tudtok majd, mert bent nincs asztal - ezt én nem bántam..)
    Van TV, bőven szekrény ahová paskolni lehet.
    A fürdőszobában szerencsére van zuhanytálca, függöny persz nem, de már a zuhanytálca is mázli görögben, Sartin még az se volt, folyt mindefelé a víz.. Mondjuk it is..icon_smile.gif

Relatíve a legjobb apartman szerintem az Aeolus-nál, a többi borzasztó távolságra van a várostól.. De még innen is lehet sétálgatni, rengeteget.. Készüljetek a hatalmas sétákra (a városban lépcsőkkel, a vár közelében emelkedőkkel..)

Jah még valami, az apartmannál, a szobák elhelyezkedésénél, azok, akik emeletit kaptak, panaszkodtak hogy meleg van, nekik végig odatűzött a nap. Nekünk nem is földszinti, hanem még annál is lentebbi apartmanunk volt. De ezt nem úgy kell elképzelni, hogy mi a földben laktunk, hanem Ahogy van az épület (egy dombon, jó magasan) melette (a domb lejtésére) építettek még egy kis épületrészt, amiben van 4 apartman. 2 azon a szinten, ahol a főrésznek a földszintje van, 2 pedig még lentebb, na mi itt voltunk, a lentiben. Először bántuk, de aztán rájöttünk, hogy klíma szempontjából nagyon jól jártunk, nem volt szükség légkondira, jó hűvös volt bent.. "
  • Breki33
    " Árak a pékségben, italok(üdítő , sör) nem olcsóak, de hát olyan finom a görög kenyér..icon_smile.gif6-os víz 1.60-1.80 ez jó árban van. Napernyőt 5.50től kb. 9euroig lehet venni, mi inkább ezt választottuk mert a bérlés egy napra ennyi a strandokon. Nekünk mindegyik stand tetszett, de legtöbbet talán a városin voltunk, szép halakat láttunk búvárkodásnál,akik nem ilyedősek, ott uszkáltak mellettünk:) átúsztunk a szembelévő kis kápolnás szigetre-ezt ne hagyjátok ki, gyönyörű fentről a kilátás..icon_smile.gif

egyébként még kis vonatoztunk Ali pasa várához, voltunk Paxosos hajókiránduláson, ión túrán és acheronnál.
    Paxosos kiránduláshoz kis hajót választottunk(ionian star)igazi kis görögös kék.fehér hajó.kb.12en mentünk velle, a többi hajón meg csüngtek az emberek..és ez a hajó bement a barlangba is, nagy élmény volt. sokat beszélgettünk a kapitánnyal is, nagyon kedves volt, visszafelé pedig hullámlovagolunk, erős szél volt és nagy hullámok- még este is úgyéreztük, hogy hullámzunk a vacsinál..icon_smile.gif
    A pargai vár(kastély) lenyűgözött, gyönyörű a kilátás..érdemes több napszakban meglátogatni..
    A ión túra azért más mint a paxosos-oriási nagy hajóval mentünk és nagyon nagy tömeg volt rajta, de persze Egreminiért megérte, csak lassan ment a kiszállás a sok embernek. Kefalónia és Ithaka is nagyon tetszett. Szép kirándulás volt , hamar elment a nap vele
    Aki drágálja Acheronos fakultatívot (37eur)a kikötőből naponta mennek kis vizitaxi szerű hajók oda. ez 10euro. 10kor indul, közel halad a partokhoz, kis szűk helyen megy át sziklák között a hajó, majd egy ideig felvisz a folyón. A kapitány azt mondta régebben fel lehetett menni a forrásig de most már túl sok az ág meg minden ilyesmi a vizen. de nagyon szép volt meg érdekes volt látni a folyó- tenger határvonalat. Visszafelé megálltunk Ammoudiánál-kicsi időnk volt strandolni -nagyon tetszett:) aztán hajóztunk vissza-bementünk egy barlangba-nagyon érdekes volt, ezután kb. 1re a Lichnosra értünk és ott strandolhattunk este 6ig. gyönyörű volt itt a viz, csak az volt a baj hogy kb 3-4 napig volt valami áramlat, vagy nem tudjuk mi de jég hideg volt a víz a Lichnoson és Pargán is- aztán visszamelegedett hálisten:)
    Nekünk a Bacchos étterem lett a kedvencünk, nagyon finomakat ettünk .jó nagy adagokat és annyira kedvesek- a végén szó szerint könnyes búcsút vettünk..icon_smile.gif
    hát röviden ennyi, Parga gyönyörű, nekünk minden nagyon jól sikerült a nyaraláson, biztos mindenki hasonló gyönyörű élményekkel fog hazatérni erről a helyről!"
  • Breki33
    "A kilátás:imádtuk,hogy minden strandhoz tartozott egy "magasles" is.Mikor már fáradt voltál a fürdéstől,vagy egyszerűen csak menni akartál,bármelyik strandról el lehetett indulni.A Valtosról fel a várba...ami csodálatos.Valóban nem forditanak nagy gondot rá,de ezt sajnos már mejdnem "megszoktuk" a görögöknél,hogy csak a Narancspartra gondoljunk...fel kell menni a legtetejére,de bármely részéről csodás a kilátás,akár nappal,akár éjjel.A Krinoerin a kis sziget tetejéről lehet ámuldozni,és az a jó,hogy másfelé látni el,mint a várból...valóban ez is szemetes...iden a bátrabbak akár uszva is jöhetnek,zacskóban a fényképcuccal.
    A Piso Krinoerin pedig a strand bal oldalán lévő sziklás rész tetején lévő bárból csodás a kilátás.Aki ez után megy,nem akarom lelőni,majd meglátja...meglepődtem,hogy mennyire mélyen benn a tengerben is usztak emberek-én nem vagyok ennyire biztos uszó.Az egész partrészt sziklaszigetek szegélyezik,és még a kinn lévőkről is ugráltak be a vizbe,szédületes volt nekem még nézni is...
    és az Ali pasa vára,hát az is egy óriási térélmény...szinte a lábad előtt hever a világ...mindenképpen ajánlom.
    Étel:imádjuk a görög konyhát,sok mindent kipróbáltunk.Sajnos azt kell mondjam,a gyros pita nem egy csúcs,mintha kisebb lenne,mint emlékeztem és roppant kevés benne a tzaziki...de az éttermekre csak jót mondhatok,mindenhol jót ettünk./egy helyen akartak átvágni minket-Krinoeri étterem,de feledjük el.../Érdekes,hogy a kikötő menti éttermek nem drágábbak,mint a városiak,és nekünk nagyon jó tapasztatalataink voltak:konkrétan ajánlani tudom a Zorbast,To Soulit,Bacchost,Symposiumot.A legjobb a To souli muszakája és a Bacchos metaxaszószos gyrosa-étlap 107.Ezeken a helyeken egyébként ingyen aperitifet adnak...vagyis amig vársz az asztalra,a ház kontojára lehet fogyasztani,és apincér kiviszi neked az italt a padhoz,ahol várakozol...
    Praktikusan még annyit:a Piso Krinoerin lévő Coop marketben-valaki már irt róla a hátsó részen van vonalkód leolvasó.Ez leröviditi a vásárlási időt,mert nem kell bogarászni a kiirásokat... "
  • Breki33
    "gyönyörű nyaralásban lesz része mindenkinek,aki ide megy.Nekem komoly fenntartásaim voltak dolgokkal kapcsolatban még 3 hete,mikor a döntés született,de ennyire olcsó ajánlatnak nem lehetett ellenállni.Nem is bántam meg...
    Gyaloglás:egyáltalán nem vagyok sportos tipus,ettől nagyon féltem.Tény:a prosikban leirt távolságok valószinűleg légvonalban értendők.Mert még attól is többet kell gyalogolni.Jó hir azonban,hogy nem lehet észrevenni,hogy már régóta mégy,mert annyi minden leköti a figyelmedet menet közben.Az ut nagy része a városközpontom belül,majd a házak között,virágerdőben,bóditó illetfelhőben...mikor esténként mentünk haza a Christinába,4 illatfelhőn mentünk át.És mindig uj és uj kis közöketz fedeztünk fel...
    A város:sokkal több lehetőséget rejt magában,mint az eddigi nyaralóhelyek,ahol voltunk...az óvárosi-Castle-részben bolyongva,mág a z ötödik estén is találtunk olyan kis utvcákat,közöket,ami ismeretlen volt.Gyanitom még mindig találnánk ujat...mivel a város több részre tagolódik,el lehet töltetni ugy az időt,hogy szinte minden nap tudsz olyan dolgot csinálni,olyan helyre menni,ami a tegnaphoz viszonyitva ujdonságnak számit./Természetesen autó és motorbérlés nélkül gondolom ezt...mert egyébként nem ügy ez/
    Strandok:igy többes számban,mert a városban 3 strand van és elérhető közelségben még jó néhány.A Valtos a legnagyobb,nekem legkevésbé tetsző,de hát nem vagyunk egyformák.Nekem kevésbé volt karakteres,mint a másik kettő.Vitathatatlanul szép,nagy tiszta vizű.Kétszer voltunk itt,de jobban szerettük a másik kettőt.A városi strand tényleg városi,náhény lépcső lefelé a városi sétányról.A partja nem homokos,hanem aprókavicsos.Öreg Sartiimádó vgyok,engem lepett meg a legjobban,hogy egyáltalán nem hiányzott a homok!!!!Remek volt a vize,és szemben a kis sziget,és a kiálló sziklaszigetek állandó néznivalót kináltak a szemnek...szerintem kötelező program a vizibicaj bérlés,és azzal körbejárni a szigetet és a környező részeket!
    Abszolut kedvenc volt a Piso Krinoeri Beach.Stzintén nem homokos,sőt,a jobb oldalán nagy kavicsok-már-már kövek-bár a vizből kijőve remek volt ezekre lefeküdni,átmelegedve,mint valami jade kövek,és kellemes volt rajtuk a fekvés.A középső részen már aprókavicsos.Hangulatos kis ,sziklákkal határolt öböl,rengeteg felfedezési lehetőséggel.A sziklákon rákok mászkáltak,halacskák uszkáltak közöttük...és a viz alatti élet mát 15-20 méterre a parttól is ájulás volt.Nekem első nyaram volt,amikor búvárkodtam.Nem tulzok azt állitani,hogy halrajokat láttam a viz alatt,hatalmas élmény volt.Jó,nyilván nem kell Vörös tengerbeli kék,piros stb. halakra gondolni,de a 10 cm-től a fél métesekig....sajnos volt olyan utastársunk,aki ugy jött haz Pargaból,hogy egyáltalán nem volt ezen a strandon...talán azért,mert Barbara nem igazán szeretheti ezt a részt.Az ismertetőjében 1 mondatot szánt rá.Még jó,hogy itt a Hellaszon olvastam róla és keresni kezdtük!
    Egyébként hajóval,vizitaxival,fakultativokon több strandon is voltunk,és meg kell mondanom,a legkevésbé a homokos Ammudiai strand rtetszett.Valószinűleg nem azért mert homokos,hanem, más miatt.De azt a turát,ami a Pargai kikötőből indul Acheron folyó torkolata,nyilt vizi fürdőzés,Ammudia dalu,majd Lichnos beach,mindenkinek ajánlom...Lichnoson is gyönyörű a viz...na és persze Egremni...én örülök is,hogy nem poro katzikire ment a hajónk... "
  • Breki33

• Breki33
  • Breki33
    Parga közelében van 3 homokos strand is. Mind a három 30 km-en belül van.
    A rangsorunkban a:
    3. az amoudiai beach az Acheron folyó deltájában. A strand lassan mélyülő homokos. A strandon vannak kiépített tusolók, napernyők ágyakkal (5 eu/nap), a közelben étterem és bolt is van. Egy hátránya van , hogy az áramlat a folyó vizét az öbölbe hozza és a vízfelszín 3-5 fokkal hidegebb. A vízben is a hideg és meleg áramlatok váltják egymást.
    2. Arillasban az Arilla beach. Fekete, finom homokos, lassan mélyülő. Napernyők, ágyak bérelhetők (6 eu/nap), tusoló (1 db), étterem, kulturált wc. A legalkalmasabb gyerekekkel nyaralóknak, mert nincsenek sokan, nincs zsúfoltság. Viszont a frappé (2 eu) itt volt a legrosszabb.
    1. Loutsa beach. Több km hosszú homokos part. Az elején lassan mélyülő gyerekeknek nagyon alkalmas. Egy kis hátránya van csak, hogy a víz elején van egy 2 méteres szakasz, ahol kavicsos a homokos rész. Az egész partszakasz napernyőkkel, ágyakkal kirakott (fogyasztás ellenében használható), tusolók, ejtőernyő, ufo és egyébb motorcsónak által húzott alkalmatosság bérelhető (10 eu-tól).
    Ajánlom még a Sarakino beach-et, aprokavicsos, de nagyon szép és jó a frappé (2 eu).
    Vagy ott van Agia Paraskovi, itt nagyon sok kagylót, csigát találtunk és van egy sziget a parttól nem messze, amit vizibiciklivel, vagy úszva is meg lehet közelíteni.
    Vagy egy kis eldugott kis öblöt, amit kicsit nehéz megközelíteni, de annál izgalmasabb. Ez Arilla és Karavostasi között van. Itt kifogtam egy polipot, de a fotózás után visszaengedtünk.
    Bejártuk a környék jó néhány beach-ét volt amelyik nagyon látványos volt, de hideg volt a víz (a hegyekből befolyó vizek miatt). A legszebb helyek mind kavicsosak, de nagyon jól kiépített tavernákkal.
    Érdemes túrákat szervezni, motorral, kocsival, nagyon szép látványban lehet része az embernek.
    Én csak ajánlom, hogy tervezzetek túrákat a környéken.
  • Breki33
    Strandok: NINCS HOMOKOS STRAND PARGÁN!!!
    olyan van, hogy be van szórva homokkal a part EGY RÉSZE vagy találsz a vízben egy 5x5-es részt de aprókavicsostól KÖVESig minden van...az összes hamar mélyül már 6-8m után 2m mély a víz
    Piso Krioneri Beach: Köves, hamar mélyül de nincs akkora tömeg és jó kissziklák vannak ahonnan lehet ugrálni
    Krioneri Beach:na ez van egy részen leszórva de ez is kavicsos meg hamar mélyül
    Valtos Beach: hamar mélyül de legalább apró kavicsos
    Lichnos Beach: hamar mélyül de legalább apró kavicsos végig kinn is benn is…

Látnivalók: Krioneri Beachel szemben kis sziget, 1x átúszol elég…hangulatos kis templom van meg lehet ugrálni de mondjuk van ahol meg tiszta szemét az egész…
    Castle: szuper kis vár lenne ha törődnének vele de nem teszik így lehet a tetejéről NAGYON jó képeket csinálni de ez is olyan koszos meg áááá….

A Lichnos felé vezető úton (ha gyalog mész az erdőben) akkor egy elágazásnál fel lehet menni Elena templomához, kb az elágtólmég vagy 20perc de megéri. Majd szúrok be képet.

Étkezés:
    Perivoli Restaurant Parga jobb szélén a Piso Krionerin is túl. Nagy adag, olcsó, hangulatos és mindig sokan vannak tehát annyira rossz hely nem lehet.
    George’s középen a vasmacskánál kell bemenni a kis utcácskába és belebotlasz.
    2€ a gyros nagy és finom.

Árak: Piso Krioneri Beachnél van egy COOP SUPERMARKET
    Lényegesen olcsóbb mint bármi más Pargában.
    1,5l tej 1,47€, 1,5l Pepsi1€, rengeteg 1et fizet 2őt vihet akció
    100g felvágott 1,6-2€ és úgy általában MINDEN 0,1-1€-val olcsóbb mint máshol.
    70cl Metaxa is 2-3€val volt olcsóbb mint beljebb vagy a bor 0,5-1€val.
  • Breki33
    a fakultativ programok magyar idegenvezetessel zajlanak, vagyis amint egy magyar is van a csoportomban en mondom magyarul is, sajnos toleralni kell, hogy szlovakokkal vagytok egyutt, ugyhogy vegig kell hallgatni szlovakul is.
    A programok a kovetkezoek:
    Jon szigeteki korut: Lefkada /Porto Katsiki/, Kefalonia /Fiskardo/, Ithaca /Frikes vagy Kioni/, Maganissi /Papanikolis barlang/, Scorpios /Onassis maganszigete/. Minden szombaton es szerdan van, 45 euroba kerul. Egesznapos kirandulas, reszleteket minden kirandulashoz elmondom mindig a welcome meetingen. Egyebkent a welcome meetinget mindig kulon szervezem magyaroknak es szlovakoknak, konnyebb nektek is, meg oszinten szolva nekem is egyszerre csak egy nyelven mondani icon_smile.gif
    Paxos/Antipaxos: hajokirandulas, elso megallo Antipaxos /Voutumi strand, aztan Paxos /Kek barlangok, majd Gaios fovaros/. 20 euroba kerul.
    Mitoszok es folyok: Nekromanteion josda, Lia strand, Acheron folyo, 30 euroba kerul es minden hetfon jarunk.
    Meteora: Nagy Meteora kolostor helyi idegenvezetovel / tolmacsolas magyarra/, ikonkeszito muhely, Kalambaka varos, Metsovo falu. Minden csutortokon, 48 euro.
    Korfu: individualis kirandulas, 30 euro, az ar tartalmazza a hajoutat oda/vissza kozvetlenul Pargabol. Korfura el lehet jutni Igoumenitsan keresztul is, ha busz/komp kombinacioval mentek kb. 26 euro oda/vissza, csak lehet hogy macerasabb busszal meg komppal, egyszerubb kozvetlenul hajoval.
    Albania: Butrint /regeszeti lelohely, az UNESCO listajan szerepel/, Saranda varos / "Alban riviera"/, minden szombaton van a kirandulas es 75 euroba kerul.
  • Breki33
    Szállás meletti medence

• Breki33
    Fakultatív programok nagyon jók:mi voltunk a Paxos szigetin(25 euro), Ali pasa várában a kisvonattal(8 euro).Ezután mi kismotort béreltünk 80 cc 18 euro/ nap. Ha akartok fantasztikus tájat látni menjetek el az Acheron folyóhoz.Kb.50 km. Láttuk Igumenitsát (hatalmas kikötőváros 50 km északra). Visszafelé még gyönyörü városka Sivota.Akik voltak a korfui fakton azok is szép élményekkel jöttek vissza.(kb.40 euro)
  • Breki33
    Aktuális műholdkép

http://www.sat24.com/
  • Breki33

• Breki33
    A Diogenis szerintem jó hely, de egy kis erõnlét kell hozzá!
    400-500 méter a tenger, ami felfelé egy kissé meredek úton vezet, mi már ötvenesek vagyunk, de nekünk nem okozott problémát.
    A város viszont egész közel van, de csak ott van bolt legközelebb, így ha nagyon bevásároltok, bizony cipekedni kell egy darabig.

Három épület van, 2-2 szintesek. Mi a középsõben/4-5 ap./ voltunk, így csak azokról tudok véleményt mondani. A konyhai berendezés kicsit szegényes (edények), de az egyik apartmanban még kávéfõzõ is volt. Légkondi, tv is van (görög adókkal), a terasz hatalmas, és csodálatos a kilátás, tõlünk mindkét várat és a tengert is lehetett látni.
    A falon képek, az asztalokon terítõk, igazán otthonos a berendezés. Naponta takarítanak, 2-3 naponta cserélik a törölközõket és az ágynemût.
    Egy dologra kell figyelni: fáraóhangyák bõven akadnak, így mindent a hûtõben kell tartani.
    Mi nem bántuk meg, hogy ezt az apartmant választottuk.
  • Breki33
  • Breki33
  • Breki33
  • Breki33

• Breki33

• Breki33
    Térképek

http://www.compurite.co.uk/parga.htm
  • Breki33

• Breki33

• Breki33

• Breki33
  • Breki33
    Sarakiniko beach, Parga-tól északra 12km.

• Breki33
    Sarakiniko beach, Parga-tól északra 12km.

[IMG]ttp://web752.can01.de/RIZOS/images/grBilder/5.jpg[/img[/IMG]
  • Breki33
    Parga és környéke strandjai.

• Breki33

Az alsó részen látható kis strandhoz érdemes elmenni ha szelesebb az idö mert akorra hullámok keletkeznek amit ritkán lát az ember élöben icon_eek.gif Fördésre inkább a toplesre éhes nyaralók használják mert ez a rész köves de a tengernek olyan hangja van ahogy a köveket megmozgatja amit egyszer érdemes meghalgatni icon_exclaim.gif Akövetkezö a városi starnd ahol mindig nagyon sokan vannak !aztán a kikötö jön ,és a hegy amin az esti kivilágitásnál gyönyörü a vár icon_lol.gif Ennek a hegynek a háta mögött van a Valtos ami 3szor akorra mint a városi strand.
  • Breki33
    SIVOTA

• Breki33
  • Breki33
  • Breki33
    Pargán van élet! A parti sétányon mindent megtalálsz hajnalig lehet sétálni ,enni szórakozni icon_biggrin.gif Az árak Giros 1.5 Euro,de óriási adag sültkrumplival,mussaka 4 euró környékén van attól függ hol eszel .Kb más étermi ételek is 4-6 euró között mozognak.Egyébként Parga az Angol turistákra van ráálva tehát drágább valamelyest mint pl Parália ,Stavros ,OlimpicBeach,de kilehet birni!Valami kis angol tudás igényeltetik mert azt nagyon jól beszélik a lakosok.AZ Aeolus irodának van kitelepitett idegenvezetöje(magyar)aki sok mindenben segit.Aki szeret turázni itt 2 hét alatt sem tudja bejárni a vidéket!Anyi helyre lehet menni .REngeteg kiskápolna van az olajfás ligetben és gyönyörüek.Kis vonattal 8euróért elvisznek Ali Pasa várába ez fél napos program. Paxos szigeti kirándulásra 25 euróért visznek ,de vannak helyi hajók amik 15 euróért elvisznek de oda sorba kell álni.Ide egész napra kell menni de megéri mert csodás kék a tenger azon a részen ,és hatalmas barlangok vannak.Korfura is van program de az nagyon huzós mert kompal hosszú az ut.és drága mert Korfu megér egy nyaralást,nem futó városnézést.Ja és mivel Parga Velencei stilusban épült tehát hegyekbe vájt házak vannak igy mindenhova lépcsön vagy lejten lehet eljutni de nagyon romantikus icon_biggrin.gif 3strand közül lehet választani szerintem a legjobb a Valtos volt mert ott homokos rész is van.
  • Breki33
    Öblök: (Pargatól északra és délre)
    Az öblök egy része teljesen magányos és érintetlen, de vannak olyanok is, amelyek a középpontban találhatóak kiváló szolgáltatásokkal. Különösen Sivota és Parga környékén találhatóak a csábító, hosszal elnyúló homokos szakaszok, kristálytiszta vízükkel, a fák általi árnyékkal és kicsinyke szigetekkel hívogatnak.
    A tengerparton egymást váltják az erdõs, sziklás partok idilli homokos partjukkal, ezeket akár bérelt csónakkal is fel lehet fedezni. Igoumenitsától Prevezáig számtalan természtes naturstrand és sok nyugodt, magányos fürdésre alkalmas öböl található.
    Parga strandjai is gyönyörûek, a látogatót minden alkalommal dilemmába ejtik, hogy éppen melyiket is keressék fel. A régió tiszta, frissítõ vizei az összes strand közös ismertetõjegye.
    A látogató elõször azokkal a partokkal kezdhet, amik közvetlenül Parga városában találhatók pl: Kryoneri, Piso Kryoneri-Strand és nyilvánvalóan a Valtos-, Lychnos- és a Sarakiniko-Strand.
    Idilli „intim” strandok terülnek el Parga tengerpartján sûrûn egymás mellett. A kisebb, homokos szakaszok azok számára alkalmasak, akik nyugodtan szeretnének napozni.
    Különösen érdekesek a Lychnos öblében található barlangok. Az egyedüli, amire szükségük lesz egy csónak és sok idõ, hogy az elvarázsoló szépséget és nyugalmat élvezhessék.

SIVOTA: (Pargatól 25 km-re északra)
    Egy kedves, zöld dombos vidék veszi körül a kicsi Sivota helységet, amely Pargatól 25 km-re északra található és Igoumenitsatól 35 km-re délre. Igoumenitsából indulnak kompok Korfura és Olaszországba is. A prevezai repülõtér további 110 km-re található déli irányba.
    Sivota még mindig ismeretlen nyaralóhely, pedig sok gyönyörû öble és strandja van. A kicsi kikötõjébe gyakran érkeznek vitorlások, továbbá egy összehasonlíthatatlan atmoszférával rendelkezik, sok apró sziget fekszik itt is. A nyár hónapokban szervezett kirándulásokon van mód részt venni, pl. Pargara, Paxi és Antipaxi szigetére. A szórakozási és vásárlási lehetõségek adottak.

Perdika:
    Egy pici helység, amely magasan a tenger fölött fekszik, ezért pompás kilátás kínálkozik a tájra és a szigetekre. Páratlan naplementében lehet itt része az embernek! Középpontjában található a piactér, kávézókkal és tavernákkal. A közelben fekszik a gyönyörû Ariffa és Karavostasi strandja.
    Karavostasi az Epirus egyik legszebb strandja, és csak az elmúlt évek óta kezdik felfedezni a turisták. Nagyon nyugodt és csak néhány taverna található itt. Ezen kívül még ezen a strandok megfigyelhetõ egy pár hotel és néhány magányház.

Perdikai természeti park: (18 km-re északra Pargatól)

Perkika egyik legszebb részén a "Saint Athanasios" régióban található ez a természeti park. Itt vad állatok és magyarak egyaránt alkalmas élettérre találtak. A parkban található egy kb. 1000 éves híd, és egy régi vízimalom is.
  • Breki33
    Idei terv

Fehér házak, színes ablaktáblák, virágzó cserepek, vörös tetőcserepek. Szűk lépcsők a sikátorok közt, székek a házak előtt, szaladgáló napbarnitotta gyermekek, folyamatos kellemes hangzavar. Ringadozó hajók, pici szigetek a láthatáron, égszinkék tenger, halászok és halak. Parga – a görög szárazföld szépséges töredéke.

Gondolják, hogy létezik a szárazföldön olyan hely, ahol úgy éreznék magukat akár egy szigeten? Igen létezik, ez Parga. Görögország északnyugati részén fekszik, a Jón-tenger partján, Korfu, Paxos és Antipaxos szigetekkel szemben. A tavasz vadvirágos rétekkel köszönt be és a táj üde és zöld marad egész nyáron, telis-tele édes illatokkal és madarak csicsergésével. Parga egy olyan hely, a mely mindenkinek képes valamit felkínálni. Ne várják a tömegturisztika vívmányait vagy híres hálózatok szállodáit. Itt minden bájosan pici maradt. Minden közel van, bár lehet hogy első látásra ez nem egészen úgy tűnik. Például a szálláshelyek. A városka jellegéből kifolyólag, mely teraszosan van felépítve, némelyek picit messzebb fekszenek a strandtól, de a távolság fel sem fog tűnni, mert figyelmüket leköti minden, amit meglátnak. Sikárok labirintusa, tarka portékájukat kínáló üzletecskék, vöröstetős házak. Mindenre egy velencei erőd romja ügyel. A levegőben pedig az olajfák és borókák illata száll. A tengerparti sétányon sétálva elcsábulnak az ottani tavernákból és éttermekből áradó illatok hatására.
    Pargának máris több strandja van. Finomhomokosak- kavicsosak és hihetetlenül fehérek. A városi strand (Krioneri), egy kisebb strand a város végén (Piso Krioneri) és a kikötőből 30-percenként vízi taxik közlekednek két hatalmas és nagyon attraktív strandra – a Valtos és Lichnos beach-re.
    Pargának, hasonlóan, mint a görög városok többségének az antik időkben vannak a gyökerei. Hosszú történelme alatt a velenceiek, törökök, franciák, oroszok és angolok uralkodtak fölötte. Az antik időkben Torininek hívták a városkát és a mai várossal szemben északabbra volt a területe. A helyi legenda szerint egyszer eltűnt egy értékes, Szűz Máriát ábrázoló ikon. Később egy pásztor talált rá azon a hegyen, ahol ma a velencei erőd romja áll. A helyiek ezt az eseményt intő jelnek tekintették és átköltöztették az egész várost. Valószínűleg helyesen cselekedtek, mert későbbi források szerint Torini városa elsüllyedt és örökre elveszett – egy földrengés következményeként. A Jón szigetek akkori uralkodói, a velenceiek elefoglalták Pargát és itt uralkodtak egészen 1797-ig. Ezen idő alatt viszont a törökök is háromszor hatalmukba kerítették a várost. Akkor lett Barbarossa kalóz által teljesen tönkretéve az eredeti vár. A törökök beözönlése ellenére a velenceiek visszaszerezték uralmukat, újjáépítették a várat és megújították az olajbogyók termesztését. A velenceiek ereje már 1791-ben enyhült és Parga iránt Napóleon kezdett érdeklődni. Viszont a franciák veresége Trafalgarnál-i az angolok vették át az uralmat Parga fölött és ugyanakkor kezdett a város iránt Ali Pasha is érdeklődni, aki uralkodni szeretett volna egész Észak Görögországban, leginkább az akkori török szultán, II. Mahmud felügyelete nélkül. Végül is az angolok eladták Pargát Ali Pashának azon feltétellel, hogy lemond az összes jón-tengeri sziget uralmáról, 150 000 aranyért. Több büszke Parga-i lakosa felháborodott és átszöktek a szomszédos Korfu szigetére, magukkal víve szent ikonjainakat és elődjeik hamvait.
    Parga végül is kivárta felszabadítását, de a törökök itt maradtak egészen 1924-ig, amikor is Görögország és Törökország lakosainak kölcsönös cseréjére került sor. 1930-ban Pargának vissza lettek adva azok az eredeti ikonok, melyeket a lakosok szökésükkor Korfu szigetére vittek. Parga mozgalmas történelmének ezen utolsó fejezete minden évben augusztus 15-én van megünnepelve, Szűz Mária napján. Ha szerencsések és éppen ebben az időszakban itt nyaralnak, Önök is részesei lesznek az év legnyüzsgőbb napjának Parga naptárában.
    Parga a egyike a legkedveltebb nyaralóhelynek a skandinávok és olaszok között, de egyformán keresett a görögök körében is. Gazdag történelme, dús természet, valódi ízek és illatok, fakultatív kirándulások, a jón szigetek közelsége, fehér strandok, kedves és vendégszerető hazaiak, közvetlen hangulat. Mindez Pargát kétségtelenül Görögország legszebb helyei közé sorolja.
  • Breki33
    Szia

Ha mindenképpen olaszba akartok menni érdemes megnézni az index fórumait a pontos uticél ismeretében

pl

Bibione
  • james69holden
    Hali!

Nem tudtok olyan utazásokkal foglalkozó oldalt vagy fórumot, ahol emberek véleményt nyílvánítanak nyaralásaikról, tippeket adnak szálláshelyekre, árakra meg úgy minden egyébre?
    Pontosabban Olaszország lenne az úticélunk, ezért valami olcsóbb apartmant szeretnék keresni az északi részen.

üdv
  • Breki33
    Mantaléna a nagy felső fedélzettel

És a kilátás fentről elöl ülve

Vitorlás

Induláskor a felső fedélzet ilyenkor még tömve visszafelé simán van hely

• Breki33
    Ez az utazási iroda hetente szokott küldözgetni nekem utazási ajánlatokat, hát mit mondjak nem olcsó

• abraxas
    Örömmel jelenthetem, hogy bár a topikot fél órája törölték, viszont öt perce kaptam a mélt, hogy hétfőn visszakapom a pénzem.

Mégsem reménytelen ez a világ :o)
  • abraxas
    Sziasztok!

Az alábbi történetet eredetileg a VISTA fórumán tettem közzé, de ők kevesebb mint egy órán belül letörölték a honlapjukról nyom nélkül. Úgy látszik, csak dícsérni szabad Őkat, vagy kuss a juss :o(

Ezért ahol tudom, porlasztom, jusson el minnél több emberhez.

Egyike vagyok annak a bő félszáz embernek, aki bebukta az 5kontinens utazási iroda csődjét. Hogy mégsem az 5Kontinens viselt dolgairól írok most, az annak köszönhető, hogy a füstbe ment utat a VISTA utazási irodán keresztül kötöttem.
    Időközben az 5kontinens biztosítója visszautalta az irodának befizetett pénz orcapirító 22%-át, nem ideértve természetesen a közvetítői jutalékot, ami a csődbe jutott vállalkozáshoz soha el sem ért. Ugyanis azt a VISTA jó magyar szokás szerint előre lecsípte magának.
    Felmerül persze a kérdés, hogy ha az út nem az 5K csődje, hanem mondjuk
    földrengés, vagy más efféle miatt marad el, és az 5K visszautalta volna a saját részét(de szép álom), akkor is ráült volna a VISTA a pénzre? Végtére is ők még nem mentek csődbe!
    No, szóval azt mondták a biztosítónál, a jutalékot kérjem a közvetítőtől. Más sorstársaim is megtették ezt a maguk közvetítőivel (Questor, Start stb), és szép szóval, vagy kevésbé széppel, de pénzükhöz jutottak.
    Nosza én is telefont ragadtam, és felhívtam a VISTA-s ügyintézőmet, hogy én is kérem szépen a pénzecskémet. Ő nem kompetens -mondta-, de megkérdezi a főnökséget. A főnökség a következőt üzente SZÓBAN!
    Ők a maguk részéről a vállalt feladatot ellátták jól, azaz összehoztak engem egy csőd szélén támolygó céggel, részükről a fáklyásmenet. Egy vas nem sok, annyit sem adnak.
    Erre felhívtam a biztosító jogtanácsosát, aki megerősítette, hogy mégiscsak a VISTA kell visszaadja a pénzemet, és felajánlotta, hogy közvetít.
    Hamarosan hívott, és közölte a VISTA gazdasági igazgatója, J.A. Úr várja levelem, és azt ígérte intézkedik.
    Én persze rögvest levelet rittyentettem, amiben leírtam szerény kis kérésem, és mi tagadás keresetlen véleményem is.
    Nos, rá kellett jöjjek, egy gazdasági igazgató elfoglalt ember. Mert bár ígérete szerint repesve várta levélkémet, a cselló tanúbizonysága szerint 50 óra nem volt elég, hogy odáig eljusson, legalább megnyissa a levelet, nemhogy válaszoljon rá, vagy akár -horribile dictu- INTÉZKEDJÉK!

Abban a reményben zárom soraimat, hogy előbb utóbb csak sikerül erre is sort kerítenie, és végre én is hozzájutok nehezen keresett pénzem töredékéhez legalább.

Addig is legyen ez tanulság minden utazást tervezőnek!

Abraxas