2214
  • Breki33
    Jól néz ki, szeretnék majd ide is eljutni
  • CattiBrie

Hajóval mentünk. És van egy reptér is a szigeten. :)
    A Mamma Mia véletlen valóban egy jó film. :)
  • Breki33
    Oda és Skopelosra énis szeretnék eljutni.

Márcsak a Mamma Mia helyszínek miatt is

Viszont Hydra hallatlan előnye, hogy a szemétszállító teherautókon kívül Hydra földjére nem hajthatnak be autók. A szomszédos szigetekről szárnyashajókkal juthatunk el ide.

Hydra másik különlegessége a tradicionális építészet, ugyanis egy érvényben lévő szabályozás szerint új házat csak egy korábbi épület helyén és annak maradványai felhasználásával lehet építeni. A szigor eredménye számtalan régi stílusú, hangulatos halászfalu, ahol azért divatos és elegáns éttermekből sincs hiány. Méltó vetélytársa Caprinak, vagy St. Tropeznek.
  • CattiBrie
    Ez hasonlít Skiathos-ra. :)
    Nekem az tetszett nagyon. :)
  • Breki33
    Akik csak Horvátországban gondolkoznak azoknak egy kis ízelítő milyen Görögországban az egyik kedvenc szigetem

Pár különleges kép

Hydra Harbour Panorama

Eredeti méretben

http://farm3.static.flickr.com/2119/2079858644_2c26b140bc_o.jpg

http://farm3.static.flickr.com/2097/2079859334_84c2490328_o.jpg

• Heted7
    Hi!

Van egy jó kis belföldi program a nyár közepére!

http://www.heted7vigassag.hu

Jó kis zenei, családi programnak ígérkezik, ha vki kikapcsolódni vágyik, vagy bulizni kicsit, az megtalálja a helyét!
  • Breki33
    ügyes jány :)
  • CattiBrie
    Köszi! :)

Közben találtam egy ilyet is:
    http://www.nagyutazas.hu/magyar/uzemanyagarak/?affiliate_id=holtankoljak
  • Breki33
    Ha így sem menne

Benzinárak Horvátországban

http://www.ina.hr/default.aspx?id=203

INA benzin töltőállomások

http://www.ina.hr/default.aspx?id=474
  • Breki33
    Hello

Horvátországban úgy olvastam kéthetenként változik az üzemanyagok ára, a dollár árfolyama és a mediterrán jegyzési árak változásától függően.

Horvátország legnagyobb olaj- és gázipari csoportja, az INA
    Ina honlapja

http://www.ina.hr/
  • CattiBrie
    Hahó! :)

Meg tudná valaki mondani, hogy hol lehet utánanézni, hogy milyen benzinárak vannak most Horvátországban?
    Esetleg összehasonlítást a magyarországival.
    Vagy esetleg tök egyértelmű, hogy kint olcsóbb? Mert én nem tudom. :S

Köszi,
    Catti
  • Breki33
    ja persze és azért regisztráltál most alregként ide, hogy ezt elmondhasd :P
  • cukorr
    Ez nem reklám volt!

1909#
    Hallott valaki a Home and Holiday Utazási Irodáról? (link)

Ezeknek van valami Holiday Plus UNLIMITED csomagja. Érdemes beleugrani? Jó helyekre lehet vele utazni? Ki mit tud róluk?

Erre a beírásra volt válasz.
  • Breki33
    no REKLÁM !!!!!!
  • Breki33
    no REKLÁM !!!!!!
  • cukorr
    Helló.Én hallottam erről a holiday plus unlimited kártyáról.Nekem van.1 éve vettem kb.Használgatjuk a barátnőmmel és tényleg elég jó.Lehet vele spórolni.mióta van töször elmentünk hétvégékre nyaralni.
  • Breki33
    Menj ki nézz körbe és helyben keress olyan apartmant ami tetszik.
  • Firerock
    vagy ajánlhatnátok valami jó apartmant tökmind1 hol,esetleg többet is,de úgy hoyg ne legyen több 4 főre 60€/nap/apartman főszezonban:)
    nem tudunk dönteni egyszerűen,már tiszta ideg vagyok
  • Firerock
    horvátországban melyik részen a legtisztább a tenger?Dubrovnik közelében hogy áll ez a dolog?:D esetleg szigetek mögött(a szigettel szemközti szárazföld partján) kevésbé tiszta a víz mint a nyílt tengernél?
  • Breki33
    Vivariról - Toló mellett található találtam pár nagyon jó képet

[/quote]
  • Breki33
    Pár érdekes kép

Bourtzi erőd gondolom ilyen közelről kevesen látták

Hydra a kanyarban

Viharban

És újra jó az idő

A legszebb csacsi - Want to Ride?

Nafplio a Palamidi-ből nézve

Egyenlőre ennyi
  • Breki33

• Breki33
    Elég fura igényeid vannak :P

Horvátország az ezer sziget országa, de nem emléxem, hogy egyszer is eszembe jutott volna balaton feeling, mert látszik egy sziget a távolban
  • Breki33
    mármint hova?

Orebicre vagy Korculára?

Előbbi simán autóval megközelíthető utóbbi szemben van vele tehát hajóval lehet átmenni.
  • Firerock
    ez nagyon jó lenne csak sajnos balaton feelinges a közeli sziget miatt
    az nagyon fontos hogy a horizont látszódjon:D
  • Firerock
    húú
    ez gyönyörű
    ide hogy lehet eljutni?
    olyan part kéne ami erősen sziklás:)
    mennék én görögországba de kevés beleszólásom van a dologoba:D
  • Breki33
    Dubrovnik

• Breki33
    Orebic strandok

http://www.orebic.eu/strandok

Térkép

• Breki33
    Az miért baj, ha messze van, pont az a lényege az utazásnak, hogy minél távolabbi tájakat kulrúrákat ismerj meg.

Dubrovnik szerintem nincs is olyan messze

Ott egyébként betonozott strand van a városban, orebic-en nagy és apróköves.

Szerintem sokkal jobb az aprókövers meg a homokos de te tudod.

Búvárkodásra én Görögországi helyet ajánlanék, horvátban még nem búvárkodtam ott kajakkal jártuk végig a kis szigeteket.

Megis szívtam a tengeri sünnel, hálisten ez görögben nem volt.

• Firerock
    az meg kurva messze van:)
    Dubrovnik környékére se szeretnének menni mert messze van
    akkor búvárkodásra melyiket ajánlanád?és a homokos part kizáró ok mert attól kiráz a hideg apával 1ütt:D
  • Breki33
    Viszont én Horvátország helyett inkább Görögországot ajánlanám főleg tiszta víz és búvárkodás függvényében.

Ezzel nem azt akarom mondani persze, hogy Horvátország nem szép csak van még jobb.
  • Breki33
    Dubrovnik csodálatos hely régi neve Raguza így szerepelt pl a Sándor Mátyásban.

Kétszer jártam ott, de remélem még sokszor visszatérek.
    Szerintem korábban volt is itt szó részletesebben róla.

Mondjuk nem azért ajánlanám amit írtál inkább csodálatos hangulata miatt, fürdésre bűvárkodásra jobb helyet is el tudok képzelni.

Még alternatíva lehet a közelben Korcula
    sokszor "kis Dubrovniknak" is mondják itt született Marco Polo

"A sziget szépsége, sok napsütéses órája, és csodálatos környezete nem csak ma vonzza a turistákat: itt már az újkőkorban is laktak, majd megjelentek a görögök, a rómaiak, és a velenceiek, mely népek egyedülállóan gazdag kulturális emlékeit szigetszerte felfedezhetjük. A sziget szépségét az a legenda is bizonyítja, mely szerint Poszeidón, a tenger istene a gyönyörű Kerkyrának ezt a szép szigetet adományozta."

Vagy vele szemben Orebic

"A kisvárost a strandok és vízisport-lehetőségek mellett éttermek, tengerparti pubok és hangulatos utcácskák teszik vonzóvá. A tengerpart tagolt, számtalan fürdési lehetőséget kínál a település teljes hosszában. Kisebb-nagyobb sziklás, kavicsos, és aprókavicsos öblök, valamint két strand várja a fürdőzőket. A városi strand a Pelje¹ac-félsziget leghosszabb strandja (kb. fél tengeri mérföld), itt a part homokos és aprókavicsos. "

Innen fakultatívként könnyen eléthető Dubrovnik, előszőr énis Orebic-ről mentem egy napra oda.
  • Firerock
    sziasztok
    Nyáron a családdal Horvátországba szeretnénk menni
    voltunk(Rab sziget,Isztrián többször,Primosten) már pár helyen és most valami újra vágyunk, a féltételek a következők:minél tisztább víz,mivel imádunk búvárkodni(csak tüdővel és pipával:)),ne az előbb említett helyek legyenek és legyen tenger hatása,szóval hogy lássam a horizontot és ne olyan legyen az érzésem mintha a Balatonnál lennék(a nyílt vízre gondolok én itt:))
    Tudnátok adni alternatívákat?én Anyáékat Dubrovnikra szeretném rábeszélni.Van valakinek tapasztalata a környékről?(víztisztaság,árak,stb)
    köszönöm:)
  • Breki33

• Breki33
  • Breki33
  • Qeki
    Sziasztok!
    Nemrég indítottam egy blogot, ahova várok minden utazással kapcsolatos történetet, élménybeszámolót, stb.
    vilagutazo.blog.hu
  • Breki33

• Mahone
    Van itt valaki aki Francia országban lakik? tudom nem ide kellett volna írni, de nagyon nagy szükségem lenne ha valaki tudna segíteni. Maximum 2 hét múlva megyek ki a francia légióba jelentkezem és ha nem sikerülne bejutni, lenne valaki aki tudna ott francia országi munkát szerezni nekem? hálámból 1 évig a fizetésem felét neki is adnám! nagyon nagy szükségem lenne!
  • Breki33
    Parga jelenleg