1223
Crossmotorok és Endurok
-
csoola #1103 nekem a 125 4T-k nem jönnek be, kell az a sebesség amire egy 2T képes... amugy még öszintén meg mondom csak a dominatorral mentem 4T-ben, de azt mondják h a nyomaték a lelkük, de nem tudom h az milyen egy 2T 125 höz képest egy 4T-ben... azt tudom h ismerös honda XR-je is 110-et megy, aztán héló, nekem az meg nem elég... meg ilyen sárban nem tudom h ki tudnék jönni, valszeg nem sürün járnék iylen helyen de endurozni szeretnék komoly hobbi szinten:D amugy a gumi is számit, persze, ez teljesen egyértelmü, de az is h mi hajtja a kereket amin rajta van:D -
#1102 Ilyen sárban a gumi a lényeg,persze hogy krosszgumival lehet egyedül kijönni belőle,és nem a Dt alig-bütykösével.
Krosszmotoron se a sárba kell a lóerő,hanem a sebességhez meg a siratófalhoz.
Amúgy sem célszerű egy 50 lovas kétüteművel kezdeni,az profiknak való,meg is kell tanulni előbb motorozni.Meg aztán mikor egy óra altt kiszívja a tankot,20 üzemóránként nagygenerál az elég kemény.
Elkocázni tökéletes egy Dt,vagy egy 4T 125-is,legalább akkora élmény,persze valami durvább mintás gumival. -
csoola #1101 ésa yamahával is egyetértek, megvan egy éve a DT-m és még sztem elég szép állapotu, ahhoz képest h 15 éves... -
csoola #1100 dominátor persze h süllyed, nem arra gondoltam:) de azért ismerd el h ez nagyon durva sár, hát elmerült félig aza gép! ilyen helyre én 250 2T-t gondolnék, vagy vmi nagy Husaberget, azok erre valok, vagy KTM... (a régi tonnás 4T-k amugy tényleg mezöre jok:D kár h nem ott probáltam ki, akkor lenne jogsim...) -
#1099 'ilyen helyre" pont nem kell lóerő,egy dominátor még mélyebbre sűllyedne benne,még nehezebb lenne kiszedni.Kemény-technikás terepmotorozásra kitűnő a DT 125 bőven elég az ereje,ott úgyis a súly számít.
Az 500-600-as négyüteműek itt már esetlenek,azok csak száguldozásra valók a mezőkön, igazából közútra készültek.
Persze erősebbek az olasz 125-ösök,de a yamaha kétüteműinél még tartósabbat nem gyártott senki,és már nem is fog sztem. -
Límyster #1098 Sziasztok!
Múlt évben vettem egy Yamaha DT 50-es motort,most szedték ki belőle a folytást,így megy olyan 70-et kb. A kérdésem az lenne hogy nem lehetne valahogy növelni a teljesítményét,vagy esetleg bele lehetne tenni DT 80-as vagy 125-ös blokkot? -
csoola #1097 de gyik, azért uj DT-vel nem mennék ilyen helyre, egy az h nem olyan erös h ezt jol kiállja, a másik meg h qva drága:D (volt, sajna nem gyártják többé:() -
#1096 DT125 :D -
csoola #1095 ugy elmennék motorozni:( nem kellett volna felülnöm arra a dominatorra:S lenne jogsim:S -
csoola #1094 ok, én du. érek rá mert de. dolgozom-4 körül érek haza általában -
#1093 ha egy picit több időm lesz felveszlek. -
csoola #1092 vegyél fel msn-re, [email protected], ott mindent meg tudunk beszélni, aztán eldöntöd h érdekel-e! -
#1091 nálam is az aprilia vezet egyelőre.
és ahogy írtad softendurok
ami itt a környéken van ilyen földes utak (igazából nem is hegyi, csak dombok vannak :DD) oda elég az 50-es. igazából lehet hogy egy jobb utcai motor is elmegy ezeken a helyeken, de azért mégis az érzés nem mindegy. (egyébként a saját DT80-odról tudnál képeket adni? és hogy mennyiért adnád) -
csoola #1090 hát terepen meg egyértelmüen a DT-böl 80-as kell minimum! annak erősebb a futóműve (bár az enyém első teloja is gyengécske...) de az 50-esé az ritka gány szerintem! ezek mind softendurok, tehát hegyi utakra sztem jok, cross pályán én sem hajtottam a sajátom, de a földesutakat jol birja, a DT-mben az a jo h motorikusan egészen jo, nem kell szervizelni fél évente, külsöleg meg olyan mitn egy átlagos gép, 15 év karcolodásai azok megvannak rajta:D de eredeti a tanjk fényezése és az üléshuzat is rajta, szoval nem szadizták... ha olyan állapotut találsz mint az enyém (merthogy a sajátomra nem foglak rábeszélni, ha ilyet akarsz akor lehet megtalálod neten:D) akkor jol jársz ezzel, de megint csak azt mondom h a te döntésed, ha az a legfontosabb h 50-es legyen és egy kicsivel sem nagyobb akkor én RX-re szavazok, az kb tud majdnem annyit mint a 80-as DT, ha erösebb motorja lenne akkor az ideál, de nekem a hondák meg yamahák nem jöttek be 50-esben... -
#1089 az hogy 65 nél leszabályoz, nekem nem lenne gond. terepen nem olyan fontos a sebesség. (persze nem valami vad terepre gondolok-ilyen lájtos hegyi utak).
de igazából én nem értek hozzá, azért is kérdezősködök.
és köszönöm hogy válaszolgatsz a kérdéseimre :D
egyébként a Honda MT50 nem tetszik, az mtx meg 80cc-től megy; a yamaha dt ből ritka a jó állapotú. viszont az aprilia rx az külsőleg nagyon szép. de ahogy mondod ki KELL próbálni ezeket. meg viszem magammal apámat és nagybátyámat is, ha próbára kerül sor. (ők már több mint 20 éve foglalkoznak ezzel, szerelik is a motorokat, autókat). -
csoola #1088 cagivája van havernak, 125-ös, 50-esekhez nem értek, azoknak meg a powere szarakodik általában... RX az 50-esben nekem nem tetszett, halálig kell pörgetni h menjen (persze lehet h az fos volt motorikusan, nem tudom), Tuaregnek meg teljesen ugyanaz a blokkja volt mint az RX-nek, DT meg a régiek közül az 50-es 65-nél leszabályoz gyárilag, tehát... de te tudod, probáld ki, nézd meg öket, aztán vegyél olyat ami neked tetszik:D -
#1087 köszi a választ.
közben megkérdeztem egy hozzáértőt (ezzel nem azt mondom hogy te nem értesz hozzá).
Azt mondta hogy ki lehet fogni olyat 50-esben is ami jó. (neki most XT600 van)
De mondta, hogy Aprilia RX, Honda MTX és Yamaha DT közül érdemes válogatni.
Aprilia Touareg nem annyira, Cagiva nem annyira időtálló. (persze kivételek vannak, ez csak általánosság).
-
csoola #1086 80-assal van, bár jelenleg elado, mostanában nem mek vele majd mert elvették a jogsim... (kiprobáltam egy 650-es honda dominatort) nekem azt mondták h az 50-esek szutykok, mármint amik régebbiek, uj 50-eseket nem ismertem... de a régieknél jobban jársz egy 80-assal -
csoola #1085 csak ennyitöl forgalmoba helyezhetö? sztem ez még kevés oda, nem tudom, bár sztem ezek a cuccok 30k-bol megvannak simán -
#1084 Hi all!!
Szeretném kérdezni, hogy szeretnék venni egy K3as Suzuki Rm125-öt és az lenne a kérdésem, hogy mennyibe kerülne kpb egy elsö fejidom, hátsó lámpa meg az index?
( És mennyibe kerülne forgalomba helyezni kb..)
A választ elöre is thx!
Üdv.:Baba -
#1083 Nem találom -
#1082 Vettem DRZ-t -
#1081 én nem, de ide is beirom, elseéig ingyen van a kecsói gokart pálya motorossoknak, meg mindenkinek :D
mi minden nap kinnt vagyunk, én piros tzrel ha jön vki :) -
#1080 Itt nézz körül! -
#1079 Hello!
Yamaha DT 50-nel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? -
sskh #1078 kecskemét vagy környékén -
sskh #1077 tud vki eladó simsont??? -
csoola #1076 xD kihalt a forum:S nincs miröl beszélni? -
kocka03 #1075 mindenki úgy élvez,ahogy tud -
csoola #1074 -
kocka03 #1073 Van DR-Z club lépj fel oda! -
csoola #1072 azt hallottam h a hondák jok, nekem a WR tetszik, az sem lehet rossz, a KTM a kedvenc márkám, bár az meg tul szervizigényes, és ezek közül ahhoz a legdrágább MINDEN:D de ha tehetném én KTM-et vennék, DRZ az olcso és jo, meg erös, bár én ezek körül egyedül DRZ-n ültem, hát kenni nem mertem neki az igaz:D kövér gáztol lehet hátravágott volna... -
#1071 Szerintetek melyik jobb CRF450 vagy WR450? KTM-ek mennyire megbízhatóak?
DRZ400-a van itt valakinek? -
csoola #1070 mivel látom elég ujat akarsz sztem tökmind1, tudásukban ezek sztem egyformák.. -
#1069 Sziasztok!
Tudna valaki abban segíteni, hogy egy Cagiva Elephant 125 ccm -hez hol találok szerelési útmutatót? -
#1068 hát eggyértelmüen azt veszed meg, ami neked szimpatikus:) -
#1067 CSÁÁÁÁÁ! Szerintetek meiket vagyem meg??? Aprilia SX50, Yamaha DT R 06 vag Suzuki RMX??? NEKEM AZ APRILIA A SZIMPATIKUS?? SZERINTETEK MEIK A LEGJOBB??
A VÁLASZT ELÖRE IS THX!!
CSÁÁÁ -
nyunyivagyok #1066 a kicserélt régi alkatrészek megvannak -
csoola #1065 kár h se pénzem nincs, se nem tudnám mire használni, midnenképpen oylan enduro kell ami 125-ös és rendszámos:D de amugy ha mondjuk lenne a családba, vagy kurva sok pénzünk lenne meg szállitoeszköz hozzá akkor tuti megvenném:D -
nyunyivagyok #1064 annyiban nem igaz,hogy az ára nem 590.000,-
hanem 550.000,-HUF :)