Crossmotorok és Endurok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hát, van aki rendszeresen, én inkább arra gondolnék felujitás ügyileg, meg persze h hogyan használják... itt általában enduroként használják ezeket a gépeket, csak olysan helyeken másznak vele ahol elönyösebb az erös és könnyü motor, a forgalmi meg (sajnos) nem érdekli öket... egyik barátom RM-jét például alig alig használja, néha kijár a közeli homokbányába meg megy vele egy két havonta hosszabb utra, de neki sem kellett még dugot cserélni, mondjuk vigyáz is rá. az évente dugo tényleg huzos kicsit de ilyen a motoros világ is😛 szerintem kérdezz meg egy szerelõt vagy valami szakembert, gondolom üzemorához vagy kilométerhez van kötve, meg amit mondta, nem mindegy hogy mennyit pörög a gép, endurozásnál ök olyan áttételt használnak h majdhogynem pihen a powerszelep...

Hogy milyen gyakran használom az attól függ. Általában csak 7végeken, nyáron gyakrabban, de ez nem ilyen száz kilométereket jelent. Csak azért reménykedek benne, mert azért évente új dugó gyûrû az rengeteg, még ha utángyártottat rakok bele is. A másik meg hogy motorfelújítás után min vgay 600 km bejáratás, mert csak akkor lesz normális. Hát ezt nem gondoltam volna.
És ismerõsöd egyébként milyen gyakran megy vele, vagy õ mennyit rak bele egy szezonban?
hát, attól függ milyen gyakran használod, általában évente érdemes (kell) dugot, gyürüt cserélni, meg amugy a kopo alaktrészeket, 2-3 évente meg fötengelyfelujitás, ezeket tudom mondani, nekem nincs crossom és nem is lesz sztem de sok iserösnek van CR-e, vagy RM-je

Heló!
Nekem olyan kérdésem lenne hogy most akarok/fogok venni egy Suzuki 125x crossmotort, kétütemû power szelepes. Hallottam néhány embertõl hogy mivel elég pörgõs gép hamar megadja magát a motorja, azaz olyan 2-3 szezononként motorgenerál szükséges. Ez tényleg így van? Aki tud vmi okosat hozzászólni írjon, tapasztalat, ismerettség bármi érdekel.
Köszi elõre is!
Akos 001
Keeway Exceed,200ccm-es...olyan 4hónapos lehet,2800km-el.

...ami a csövön kifér... \"For those who think Life\'s a joke, consider the Punch line\"

pszihopata
Több száz hibája lehet így lehetetlen megmondani!Milyen motor ez?

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

Akos 001
Ahha..köszi,majd megpróbálom.
Hát nem tudom...eléggé el van rejtve és eddig nem is nagyon piszkáltam,csak akkor tunk föl hogy meg van olvadva a cucc.

Hát ha nem ez akkor mi más lehet még?Mert utánna még be tuttam gyujtani a motrot,de mindig leált...aztán már meg sem hajtotta.

...ami a csövön kifér... \"For those who think Life\'s a joke, consider the Punch line\"

pszihopata
Ki kell iktatni!

Dugózd le mindkét csövet külön-külön,ha nem lett jó akkor kösd össze õket!Ha így se jó,akkor más okozza a gondot.

Ez az elolvadás biztos hogy most keletkezett?Mert könnyen lehet hogy nem ez okozza,ez csak egy sekunder levegõ membrán /környezetvédelem/.

Akos 001
hello.lehet nem a legjobb topikba irom,de lenne egy kérdésem...
tegnap szaladgaltam kicsit terepen,es egyszercsak lealt a motor.elosszor csak lassult,aztan szepen megalt...fura hangja volt meg minden.és az lenne a kérdés hogy mi ennek az alkatrésznek a pontos neve..mert asszem o lenne a ludas..egy vastag csõ vezet bele innen..a kipuffancson van...szal tudja valaki mi annak az (olvadt) muanygnak a neve???

mrbaba
Sziasztok! Egy Suzuki RM85 tervezését szeretném és kérnélek titeket h mondjatok véleményeket h mégis hogy megy meg ilyenek.
Köszi!

Intel Celeron 1,7Ghz, 768MB Ram, 7600GS 256MB

meg elhet oldani rá és nem tudom h csak elöl nincs-e, de gondolom akkor hátul sincs ha elöl nincs, és a forgalmoba az is kell... plusz a tükör, de az megoldhato, emg még nem tudom... sztem a legjobb az elne ha oda küldenél egy e-mailt ahol kinézted

Zsolti9014
sztem az elsõ kérdésre a válasz az lehet, hogy a motor alapára mellett pluszban ki kell fizetned a regadót is, ha forgalomba akarod helyeztetni.

Hajrá Magyarország!

Hello!
Ez egyenlõre csak terv, de szeretnék majd venni egy endurót. Kinéztem egy Suzuki DR-Z 125 L típusút. Nézegettem az üzleteket, és arra lennék kíváncsi, hogy miért van az, hogy az ár mellett kifejezetten feltûntetik, hogy nem tartalmazza a regisztrációs adót. Talán ez a típus nem helyezhetõ forgalomba? Nem vagyok tisztában a motoros dolgokkal, mert még nem nagyon ástam bele magam. Azt is láttam, hogy a motoron (legalábbis a képek alapján) nincs elsõ világítás. Mennyibe fájna ha egy elsõ fényszórót rátesznek (feltéve ha lehet)?

hát nem funkcioban hasonlitottam össze hehh😛 csak nekem az africa twin jobban tetszik, meg amugy is a turagépek jobban tetszenek mint a triálmotorok...😛 de az endurokat szeretem nagyon, ha lesz egy faszább tuti egész nap a kávézo elött fogok vele állni (amig nem lesz tiszta sár😛)

pszihopata
'nem szeretem a triálgépeket nagyon, az africa twin az sztem szebb-jobb"

Hogy lehet a kettõt összehasonlítani?
Egy triálmotort még egy krosszmotorral sem lehet összehasonlítani,menj át egy autón egy krosszmotorral!

'szebb-jobb"-hát nem is pózolok vele egy kávézó elõtt,arra tényleg nem jó,de még az afrika sem szerintem,a kinézet engem nem érdekel.

A motort én egy eszköznek tartom,hogy segítségével minnél többet tanuljak.Ennyi és semmivel sem több!Egy cél van,minnél elõrébb végezni a versenyeken,mert csak ott derülhet ki mit tudok.És csak ez számít!

nem szeretem a triálgépeket nagyon, az africa twin az sztem szebb-jobb😄 de biztosan jo arra amire kitalálták😛 nekem enduro mániám van inkább, néha cross😄

pszihopata
3 hónapos,de már igen szarul néz ki.

Ilyen

hát tutira nem 16 vagy😄 hajrá, biztos jol nyomod, az africa twint meg szeretem, a shercocat meg nem ismerem, bár én ugy hallottam h azok inkább versenygépek...

pszihopata
Közúton egy afrika twint használok,oda kell a dinamika ha elõzni akarok.Terepezni/versenyre egy 290-es sherco /2007/ triálmotort ott meg csak a súly/nyomaték a lényeg,a fontos úgyis az hogy mennyit tudok.

jah meg tudom h jo a DT, az enyémet se adnám el szivem szerint, de muszály mert különben nem lesz nagyobb...

nekem a 125 4T-k nem jönnek be, kell az a sebesség amire egy 2T képes... amugy még öszintén meg mondom csak a dominatorral mentem 4T-ben, de azt mondják h a nyomaték a lelkük, de nem tudom h az milyen egy 2T 125 höz képest egy 4T-ben... azt tudom h ismerös honda XR-je is 110-et megy, aztán héló, nekem az meg nem elég... meg ilyen sárban nem tudom h ki tudnék jönni, valszeg nem sürün járnék iylen helyen de endurozni szeretnék komoly hobbi szinten😄 amugy a gumi is számit, persze, ez teljesen egyértelmü, de az is h mi hajtja a kereket amin rajta van😄

pszihopata
Ilyen sárban a gumi a lényeg,persze hogy krosszgumival lehet egyedül kijönni belõle,és nem a Dt alig-bütykösével.
Krosszmotoron se a sárba kell a lóerõ,hanem a sebességhez meg a siratófalhoz.
Amúgy sem célszerû egy 50 lovas kétütemûvel kezdeni,az profiknak való,meg is kell tanulni elõbb motorozni.Meg aztán mikor egy óra altt kiszívja a tankot,20 üzemóránként nagygenerál az elég kemény.

Elkocázni tökéletes egy Dt,vagy egy 4T 125-is,legalább akkora élmény,persze valami durvább mintás gumival.

ésa yamahával is egyetértek, megvan egy éve a DT-m és még sztem elég szép állapotu, ahhoz képest h 15 éves...

dominátor persze h süllyed, nem arra gondoltam😊 de azért ismerd el h ez nagyon durva sár, hát elmerült félig aza gép! ilyen helyre én 250 2T-t gondolnék, vagy vmi nagy Husaberget, azok erre valok, vagy KTM... (a régi tonnás 4T-k amugy tényleg mezöre jok😄 kár h nem ott probáltam ki, akkor lenne jogsim...)

pszihopata
'ilyen helyre" pont nem kell lóerõ,egy dominátor még mélyebbre sûllyedne benne,még nehezebb lenne kiszedni.Kemény-technikás terepmotorozásra kitûnõ a DT 125 bõven elég az ereje,ott úgyis a súly számít.
Az 500-600-as négyütemûek itt már esetlenek,azok csak száguldozásra valók a mezõkön, igazából közútra készültek.

Persze erõsebbek az olasz 125-ösök,de a yamaha kétütemûinél még tartósabbat nem gyártott senki,és már nem is fog sztem.

Sziasztok!
Múlt évben vettem egy Yamaha DT 50-es motort,most szedték ki belõle a folytást,így megy olyan 70-et kb. A kérdésem az lenne hogy nem lehetne valahogy növelni a teljesítményét,vagy esetleg bele lehetne tenni DT 80-as vagy 125-ös blokkot?
de gyik, azért uj DT-vel nem mennék ilyen helyre, egy az h nem olyan erös h ezt jol kiállja, a másik meg h qva drága😄 (volt, sajna nem gyártják többé😞)

ColdFire

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

ugy elmennék motorozni😞 nem kellett volna felülnöm arra a dominatorra:S lenne jogsim:S

ok, én du. érek rá mert de. dolgozom-4 körül érek haza általában

Zsolti9014
ha egy picit több idõm lesz felveszlek.

Hajrá Magyarország!

vegyél fel msn-re, [email protected], ott mindent meg tudunk beszélni, aztán eldöntöd h érdekel-e!

Zsolti9014
nálam is az aprilia vezet egyelõre.
és ahogy írtad softendurok
ami itt a környéken van ilyen földes utak (igazából nem is hegyi, csak dombok vannak 😄D) oda elég az 50-es. igazából lehet hogy egy jobb utcai motor is elmegy ezeken a helyeken, de azért mégis az érzés nem mindegy. (egyébként a saját DT80-odról tudnál képeket adni? és hogy mennyiért adnád)

Hajrá Magyarország!

hát terepen meg egyértelmüen a DT-böl 80-as kell minimum! annak erõsebb a futómûve (bár az enyém elsõ teloja is gyengécske...) de az 50-esé az ritka gány szerintem! ezek mind softendurok, tehát hegyi utakra sztem jok, cross pályán én sem hajtottam a sajátom, de a földesutakat jol birja, a DT-mben az a jo h motorikusan egészen jo, nem kell szervizelni fél évente, külsöleg meg olyan mitn egy átlagos gép, 15 év karcolodásai azok megvannak rajta😄 de eredeti a tanjk fényezése és az üléshuzat is rajta, szoval nem szadizták... ha olyan állapotut találsz mint az enyém (merthogy a sajátomra nem foglak rábeszélni, ha ilyet akarsz akor lehet megtalálod neten😄) akkor jol jársz ezzel, de megint csak azt mondom h a te döntésed, ha az a legfontosabb h 50-es legyen és egy kicsivel sem nagyobb akkor én RX-re szavazok, az kb tud majdnem annyit mint a 80-as DT, ha erösebb motorja lenne akkor az ideál, de nekem a hondák meg yamahák nem jöttek be 50-esben...

Zsolti9014
az hogy 65 nél leszabályoz, nekem nem lenne gond. terepen nem olyan fontos a sebesség. (persze nem valami vad terepre gondolok-ilyen lájtos hegyi utak).
de igazából én nem értek hozzá, azért is kérdezõsködök.
és köszönöm hogy válaszolgatsz a kérdéseimre 😄

egyébként a Honda MT50 nem tetszik, az mtx meg 80cc-tõl megy; a yamaha dt bõl ritka a jó állapotú. viszont az aprilia rx az külsõleg nagyon szép. de ahogy mondod ki KELL próbálni ezeket. meg viszem magammal apámat és nagybátyámat is, ha próbára kerül sor. (õk már több mint 20 éve foglalkoznak ezzel, szerelik is a motorokat, autókat).

Hajrá Magyarország!

cagivája van havernak, 125-ös, 50-esekhez nem értek, azoknak meg a powere szarakodik általában... RX az 50-esben nekem nem tetszett, halálig kell pörgetni h menjen (persze lehet h az fos volt motorikusan, nem tudom), Tuaregnek meg teljesen ugyanaz a blokkja volt mint az RX-nek, DT meg a régiek közül az 50-es 65-nél leszabályoz gyárilag, tehát... de te tudod, probáld ki, nézd meg öket, aztán vegyél olyat ami neked tetszik😄

Zsolti9014
köszi a választ.
közben megkérdeztem egy hozzáértõt (ezzel nem azt mondom hogy te nem értesz hozzá).
Azt mondta hogy ki lehet fogni olyat 50-esben is ami jó. (neki most XT600 van)
De mondta, hogy Aprilia RX, Honda MTX és Yamaha DT közül érdemes válogatni.
Aprilia Touareg nem annyira, Cagiva nem annyira idõtálló. (persze kivételek vannak, ez csak általánosság).

Hajrá Magyarország!

80-assal van, bár jelenleg elado, mostanában nem mek vele majd mert elvették a jogsim... (kiprobáltam egy 650-es honda dominatort) nekem azt mondták h az 50-esek szutykok, mármint amik régebbiek, uj 50-eseket nem ismertem... de a régieknél jobban jársz egy 80-assal

csak ennyitöl forgalmoba helyezhetö? sztem ez még kevés oda, nem tudom, bár sztem ezek a cuccok 30k-bol megvannak simán

mrbaba
Hi all!!
Szeretném kérdezni, hogy szeretnék venni egy K3as Suzuki Rm125-öt és az lenne a kérdésem, hogy mennyibe kerülne kpb egy elsö fejidom, hátsó lámpa meg az index?

( És mennyibe kerülne forgalomba helyezni kb..)
A választ elöre is thx!
Üdv.:Baba

Intel Celeron 1,7Ghz, 768MB Ram, 7600GS 256MB

GyuriX2572
Nem találom <#fejvakaras>

GyuriX2572
Vettem DRZ-t <#nyes>

ColdFire
én nem, de ide is beirom, elseéig ingyen van a kecsói gokart pálya motorossoknak, meg mindenkinek 😄

mi minden nap kinnt vagyunk, én piros tzrel ha jön vki 😊

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Zsolti9014

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
Hello!
Yamaha DT 50-nel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

Hajrá Magyarország!

kecskemét vagy környékén
tud vki eladó simsont???
xD kihalt a forum:S nincs miröl beszélni?

mindenki úgy élvez,ahogy tud
<#finom><#vigyor3><#buck>