Crossmotorok és Endurok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És ismerõsöd egyébként milyen gyakran megy vele, vagy õ mennyit rak bele egy szezonban?
Heló!
Nekem olyan kérdésem lenne hogy most akarok/fogok venni egy Suzuki 125x crossmotort, kétütemû power szelepes. Hallottam néhány embertõl hogy mivel elég pörgõs gép hamar megadja magát a motorja, azaz olyan 2-3 szezononként motorgenerál szükséges. Ez tényleg így van? Aki tud vmi okosat hozzászólni írjon, tapasztalat, ismerettség bármi érdekel.
Köszi elõre is!
...ami a csövön kifér... \"For those who think Life\'s a joke, consider the Punch line\"
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
Hát nem tudom...eléggé el van rejtve és eddig nem is nagyon piszkáltam,csak akkor tunk föl hogy meg van olvadva a cucc.
Hát ha nem ez akkor mi más lehet még?Mert utánna még be tuttam gyujtani a motrot,de mindig leált...aztán már meg sem hajtotta.
...ami a csövön kifér... \"For those who think Life\'s a joke, consider the Punch line\"
Dugózd le mindkét csövet külön-külön,ha nem lett jó akkor kösd össze õket!Ha így se jó,akkor más okozza a gondot.
Ez az elolvadás biztos hogy most keletkezett?Mert könnyen lehet hogy nem ez okozza,ez csak egy sekunder levegõ membrán /környezetvédelem/.
tegnap szaladgaltam kicsit terepen,es egyszercsak lealt a motor.elosszor csak lassult,aztan szepen megalt...fura hangja volt meg minden.és az lenne a kérdés hogy mi ennek az alkatrésznek a pontos neve..mert asszem o lenne a ludas..egy vastag csõ vezet bele innen..a kipuffancson van...szal tudja valaki mi annak az (olvadt) muanygnak a neve???
Köszi!
Intel Celeron 1,7Ghz, 768MB Ram, 7600GS 256MB
Hajrá Magyarország!
Ez egyenlõre csak terv, de szeretnék majd venni egy endurót. Kinéztem egy Suzuki DR-Z 125 L típusút. Nézegettem az üzleteket, és arra lennék kíváncsi, hogy miért van az, hogy az ár mellett kifejezetten feltûntetik, hogy nem tartalmazza a regisztrációs adót. Talán ez a típus nem helyezhetõ forgalomba? Nem vagyok tisztában a motoros dolgokkal, mert még nem nagyon ástam bele magam. Azt is láttam, hogy a motoron (legalábbis a képek alapján) nincs elsõ világítás. Mennyibe fájna ha egy elsõ fényszórót rátesznek (feltéve ha lehet)?
Hogy lehet a kettõt összehasonlítani?
Egy triálmotort még egy krosszmotorral sem lehet összehasonlítani,menj át egy autón egy krosszmotorral!
'szebb-jobb"-hát nem is pózolok vele egy kávézó elõtt,arra tényleg nem jó,de még az afrika sem szerintem,a kinézet engem nem érdekel.
A motort én egy eszköznek tartom,hogy segítségével minnél többet tanuljak.Ennyi és semmivel sem több!Egy cél van,minnél elõrébb végezni a versenyeken,mert csak ott derülhet ki mit tudok.És csak ez számít!
Krosszmotoron se a sárba kell a lóerõ,hanem a sebességhez meg a siratófalhoz.
Amúgy sem célszerû egy 50 lovas kétütemûvel kezdeni,az profiknak való,meg is kell tanulni elõbb motorozni.Meg aztán mikor egy óra altt kiszívja a tankot,20 üzemóránként nagygenerál az elég kemény.
Elkocázni tökéletes egy Dt,vagy egy 4T 125-is,legalább akkora élmény,persze valami durvább mintás gumival.
Az 500-600-as négyütemûek itt már esetlenek,azok csak száguldozásra valók a mezõkön, igazából közútra készültek.
Persze erõsebbek az olasz 125-ösök,de a yamaha kétütemûinél még tartósabbat nem gyártott senki,és már nem is fog sztem.
Múlt évben vettem egy Yamaha DT 50-es motort,most szedték ki belõle a folytást,így megy olyan 70-et kb. A kérdésem az lenne hogy nem lehetne valahogy növelni a teljesítményét,vagy esetleg bele lehetne tenni DT 80-as vagy 125-ös blokkot?
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
és ahogy írtad softendurok
ami itt a környéken van ilyen földes utak (igazából nem is hegyi, csak dombok vannak 😄D) oda elég az 50-es. igazából lehet hogy egy jobb utcai motor is elmegy ezeken a helyeken, de azért mégis az érzés nem mindegy. (egyébként a saját DT80-odról tudnál képeket adni? és hogy mennyiért adnád)
Hajrá Magyarország!
de igazából én nem értek hozzá, azért is kérdezõsködök.
és köszönöm hogy válaszolgatsz a kérdéseimre 😄
egyébként a Honda MT50 nem tetszik, az mtx meg 80cc-tõl megy; a yamaha dt bõl ritka a jó állapotú. viszont az aprilia rx az külsõleg nagyon szép. de ahogy mondod ki KELL próbálni ezeket. meg viszem magammal apámat és nagybátyámat is, ha próbára kerül sor. (õk már több mint 20 éve foglalkoznak ezzel, szerelik is a motorokat, autókat).
Hajrá Magyarország!
közben megkérdeztem egy hozzáértõt (ezzel nem azt mondom hogy te nem értesz hozzá).
Azt mondta hogy ki lehet fogni olyat 50-esben is ami jó. (neki most XT600 van)
De mondta, hogy Aprilia RX, Honda MTX és Yamaha DT közül érdemes válogatni.
Aprilia Touareg nem annyira, Cagiva nem annyira idõtálló. (persze kivételek vannak, ez csak általánosság).
Hajrá Magyarország!
Szeretném kérdezni, hogy szeretnék venni egy K3as Suzuki Rm125-öt és az lenne a kérdésem, hogy mennyibe kerülne kpb egy elsö fejidom, hátsó lámpa meg az index?
( És mennyibe kerülne forgalomba helyezni kb..)
A választ elöre is thx!
Üdv.:Baba
Intel Celeron 1,7Ghz, 768MB Ram, 7600GS 256MB
mi minden nap kinnt vagyunk, én piros tzrel ha jön vki 😊
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
Hajrá Magyarország!