1223
Crossmotorok és Endurok
-
Bacsa Szabolcs #1143 sziasztok
kele egy kis segitség keresek cross motort nem baj ha rosz álapotban van
az a lényeg hogy menyen,125ccm es legyen a motor és az ára 100.000ft alat legyen,akinek van elado motor az szoljon léci
a segitséget is eröreis köszönöm
email:[email protected] -
rmxtommy #1142 hali!vlk tud km/h spirált szerezni rmx 50-hez??és lehetöleg olcson mert én csak 8000ft tok, ami elég huzos:S:Selöre is kösz!! -
jafi #1141 sziasztok! most váltok nagyobbra, suzuki dr 350s milyen vas? valami vélemény, tapasztalat? előre is kösz -
rmxtommy #1140 aha köszi akor következö lépés az h megmérjük!!ma valami furcsak fütyülös zajt halottam magasabb fordulatokon rendesen mintha füyült volna valaki ez nem tom mi lehet.... -
#1139 Ha nagyon kopott a henger hidegen csak akkor indul el,ha már a kicsapódott benzin letömít a gyűrűknél.Meg kell mérni a kompressziót.
Az hogy magas fordulaton jól megy,nem jelent semmit,mert a kétütemű eljár még 3-as kompival is,csak az alapjárat ingatag a gyenge szívás miatt!
/Az ilyet meg tekergetheti bárki napestig ugye./
Én ezzel indítanék!
Ha 6 bar felett van,és nem indul,na akkor érdemes megnézni a beállításokat a karbón. -
rmxtommy #1138 halí!van egy suzuki rmx-em 12le egy baja van h hidegen nem akar elindulni vag ysokadjára vagy bekel tolnom valaki segitsen h mivel lehetne orvosolni!!Meg multkor nem pörgöt ki apámmal szétszedtük a légszüröt és vizes volt aza betét akor azt megszáritottuk és utánna pöpec lett de amikor majnem alapjáraton lenne és ráhozum nyélre akor nem mintha lenne egy szünet egy naon pici kihagyás és utánna szoval lassan pörög alapjáratrol de amikor teljes fordulaton van akkor pöpec meg a karbin az alapjáratos csavar bevan ragadva nem lehet tekerni!!segitségekérrt meg minden egyéb hozzászolásért elöre is kösz!!
-
damoniel #1137 Kösz az infókat psziho! küldtem üzenetet az alkatrészeseknek remélem lesz nekik és tudnak olcsón adni. mégegyszer kösz! -
#1136 Eltört váltótengelyt meghegeszteni?
Nem akarok ünneprontó lenni,de ez még senkinek sem sikerült.Mármint lehet küzdeni vele,de hogy 2-3 óránál többet nem fog bírni az biztos.
Még összetör valamit aztán kuka!
Én vennék másik tengelyt,szerintem van bontott is.
pl :1
pl:2
A váltót ritkán modosítják,lehet hogy régebbi blokké is jó bele. -
damoniel #1135 üdv nektek!
eltört a váltótengelyem (debri senda sm r 50) a kardán gyűrűnél. begyököltük majd CO-val megheggesztettük. A gáz az hogy a heggesztés után eltünt a kardán gy.-nak a helye és most nem tudjuk hova esztergáltassunk barázdát neki :( tud nekem valaki segíteni ebben? már vagy egy hete ezen forgok, próbáltam neten képet keresni róla de semmi nincs :( légyszives valaki segítsen! -
csoola #1134 akkor jol irtam:P ugyanez volt havernál is de neki volt egy másik hengere is:) a nikasilost eltette de nincs megcsinálva, neki cagiva w8-asa van, elég sokat költött rá mikor megvette, henger, dugo gyürü uj volt, fötengelyt felujitották stb... -
#1133 A nikasilos hengert ha lehúzza az ember át kell nézni,ha egy pici helyen sérült a bevonat,már felpattog iszonyatul zörög tőle a motor.
Ilyenkor már csak az utólagos hüvelyezés segít,minimum 35000 forint. -
#1132 A kis kompresszió legegyértelműbb jele az,hogy hidegen nehezen indul egy kétütemű.Kompressziómérés a legegyszerűbb,7 bar fölött kell lennie.
99% hogy NIKASIL-os a henger,fúrni nem lehet dugó+gyűrűcsere maximum.
Az olajat sem égeti el rendesen,ha már harmatos a henger,ezért folyhat a kipuf-ból.Vagy rövidtávon használod,alacsony fordulaton.
Én kipróbáltam sok olajat,az IPON füstöl szerintem a legkevésbé,az igaz viszont hogy rohadt drága. -
csoola #1131 nekem is van egy imserösöm, az ö RM-jét most csinálták meg mert rosszul rakták össze és lesimitotta magát egy fogaskerék benne... de amugy az is jo motor, most meg van csinálva, ismerös alig használta, asszem 97 körüli, 300 körül akarja eladni, mert nem használja és kel a sulira pénz...
hát ha nagyon tetszik akkor vedd meg, bár ha még nem próbáltál 4T-ket akkor nézd meg öket azért:) -
istván87 #1130 Visszatérve kicsit az én mocimra,sztem ezért nem mondok le róla. Igen amúgy én is gondolkodtam 4T-sen de miután kipróbáltam ezt a 2 ütemű powerszelepest, egyből beleszerettem:) Mondjuk ismerősöm akitől venni akarom már vagy 2 éve használja, de ő is inkább ilyen hobbiszinten gyilkolássza, akárhányszor berugtam, azért rendesen "visszapofázik" a berugókar,szal jó állapotvan van a motorja. Lényeg hogy még ha kell is csinálni a motorját ha béha gyilkolom, de mondjuk 2 évnél hamarabb nem, akkor már nem jártam rosszul. Ezt persze a gyakorlat majd kideríti, azért köszi a hasznos infókat. -
csoola #1129 én ara gondoltam volna akkor h az olajszivattyu adta meg magát már majdnem... nekem régebbi 80-as DT volt, most adtam el még nicns egy hete, mert 125-ös aprilia RX-et szeretnék, de a DT-nek ilyen gondja nem volt, leült benne mondjuk az olaj és inditásnál füstölt mint az állat de amugy nem volt baj vele... amugy dugo az attol függ milyet veszel, meg milyena hengered, azt hiszem azt amelyik nacasilos (nem tuti h igy irják:D) nem lehet furni, havernak is volt vele baja, akkor uj henger is kell. dugobol sztem prox 20-25 rongy körül van szereléssel, gyűrűkkel -
#1128 Suzuki RMX 50cc. 125ös rm kifli van rajta (így könnyebb volt kivenni a folytást meg kicsit izmosabb a hangja). Különolajzású nem keverékkel megy. De lehet tényleg igazad van mertma mikor mentem vele egyszercsak a hurutos hangis kitisztult meg mostmár nem is ömlik úgy az olaj.. Fogyott a tartájból gondolom és nincs akkora olajnyomás nem megy annyi a hengerbe.. yó hát annyira nem foylik csak ugy néha néha rácsöppen a kerékre az meg felkúrja a hátamra és elég kellemetlen.. régen is volt ilyen hogy egy kevés rácsöpögött de annyi sosem hogy a hátamon kössön ki.. De a motor még mindig gyengus :L. Szerintem mindenképp uj dugó lesz belőle mert már nemtudok más baját elképzelni.. Karbit multhéten pucoltam mert azthittem kevés benga megy a keverékbe me volt má rá példa hogy eldugult a fuvóka.. légszürőt is, benzincsapot + benzincsöveket is.. meg még ami igy a gyengüléssel egyhuzamban jött az az hogy nehezen indul .. hidegen szinte lehetetlen berugni.. ugyszoktam beinditani hogy 2esbe legurulok vele az utcavégi lejtőn :D. -
csoola #1127 milyen motorbol folyik az olaj? talán tul sok az olaj a keverékben, bár sztem pszihopata tud majd segiteni:P de ird le milyen gépnek van gondja -
#1126 bakker nem tudjátok mitől lehet az hogy a motorból ömlik az olaj? (kipufogón) nem tudok vele már mit kezdeni.. Gyürütörésre gondoltam de a hangján nem hallani hogy valami baja is lenne.. Mindig yóminőségü olajjal használom (valvoline 2t főleg..) de mégis folyik belőle .. és mintha már kezdene is begyengülni.. Mennyibe kerül kicserélni egy 50es dugót nemtudjátok? Ya meg azt akartam kérdezni hogy 98as rmx-ben nem vágja vki hogy furni kelle dugó cserénél a hengert vagy ilyen .. cserélhetőhüvelyes? -
csoola #1125 igaz, bár ahogy látom ö 2T-re gondolt -
#1124 Régebben a versenyzők 8 üzemóránként újítottak én úgy tudom,de hobbyszinten jóval kevesebbet kap,és ha kicsit gyengébb az még nem akkora gond,mint egy versenymotoron.Érdemesebb kicsit sűrűbb keverékkel járni.
Aki csak 'kocázik' az jobban jár egy négyüteművel,mert sokkal olcsóbb vele motorozni hosszútávon. -
csoola #1123 hát, van aki rendszeresen, én inkább arra gondolnék felujitás ügyileg, meg persze h hogyan használják... itt általában enduroként használják ezeket a gépeket, csak olysan helyeken másznak vele ahol elönyösebb az erös és könnyü motor, a forgalmi meg (sajnos) nem érdekli öket... egyik barátom RM-jét például alig alig használja, néha kijár a közeli homokbányába meg megy vele egy két havonta hosszabb utra, de neki sem kellett még dugot cserélni, mondjuk vigyáz is rá. az évente dugo tényleg huzos kicsit de ilyen a motoros világ is:P szerintem kérdezz meg egy szerelőt vagy valami szakembert, gondolom üzemorához vagy kilométerhez van kötve, meg amit mondta, nem mindegy hogy mennyit pörög a gép, endurozásnál ök olyan áttételt használnak h majdhogynem pihen a powerszelep... -
istván87 #1122 Hogy milyen gyakran használom az attól függ. Általában csak 7végeken, nyáron gyakrabban, de ez nem ilyen száz kilométereket jelent. Csak azért reménykedek benne, mert azért évente új dugó gyűrű az rengeteg, még ha utángyártottat rakok bele is. A másik meg hogy motorfelújítás után min vgay 600 km bejáratás, mert csak akkor lesz normális. Hát ezt nem gondoltam volna.
És ismerősöd egyébként milyen gyakran megy vele, vagy ő mennyit rak bele egy szezonban?
-
csoola #1121 hát, attól függ milyen gyakran használod, általában évente érdemes (kell) dugot, gyürüt cserélni, meg amugy a kopo alaktrészeket, 2-3 évente meg fötengelyfelujitás, ezeket tudom mondani, nekem nincs crossom és nem is lesz sztem de sok iserösnek van CR-e, vagy RM-je -
istván87 #1120
Heló!
Nekem olyan kérdésem lenne hogy most akarok/fogok venni egy Suzuki 125x crossmotort, kétütemű power szelepes. Hallottam néhány embertől hogy mivel elég pörgős gép hamar megadja magát a motorja, azaz olyan 2-3 szezononként motorgenerál szükséges. Ez tényleg így van? Aki tud vmi okosat hozzászólni írjon, tapasztalat, ismerettség bármi érdekel.
Köszi előre is! -
#1119 Keeway Exceed,200ccm-es...olyan 4hónapos lehet,2800km-el. -
#1118 Több száz hibája lehet így lehetetlen megmondani!Milyen motor ez? -
#1117 Ahha..köszi,majd megpróbálom.
Hát nem tudom...eléggé el van rejtve és eddig nem is nagyon piszkáltam,csak akkor tunk föl hogy meg van olvadva a cucc.
Hát ha nem ez akkor mi más lehet még?Mert utánna még be tuttam gyujtani a motrot,de mindig leált...aztán már meg sem hajtotta. -
#1116 Ki kell iktatni!
Dugózd le mindkét csövet külön-külön,ha nem lett jó akkor kösd össze őket!Ha így se jó,akkor más okozza a gondot.
Ez az elolvadás biztos hogy most keletkezett?Mert könnyen lehet hogy nem ez okozza,ez csak egy sekunder levegő membrán /környezetvédelem/. -
#1115 hello.lehet nem a legjobb topikba irom,de lenne egy kérdésem...
tegnap szaladgaltam kicsit terepen,es egyszercsak lealt a motor.elosszor csak lassult,aztan szepen megalt...fura hangja volt meg minden.és az lenne a kérdés hogy mi ennek az alkatrésznek a pontos neve..mert asszem o lenne a ludas..egy vastag cső vezet bele innen..a kipuffancson van...szal tudja valaki mi annak az (olvadt) muanygnak a neve??? -
#1114 Sziasztok! Egy Suzuki RM85 tervezését szeretném és kérnélek titeket h mondjatok véleményeket h mégis hogy megy meg ilyenek.
Köszi! -
csoola #1113 meg elhet oldani rá és nem tudom h csak elöl nincs-e, de gondolom akkor hátul sincs ha elöl nincs, és a forgalmoba az is kell... plusz a tükör, de az megoldhato, emg még nem tudom... sztem a legjobb az elne ha oda küldenél egy e-mailt ahol kinézted -
#1112 sztem az első kérdésre a válasz az lehet, hogy a motor alapára mellett pluszban ki kell fizetned a regadót is, ha forgalomba akarod helyeztetni. -
mikusmate #1111 Hello!
Ez egyenlőre csak terv, de szeretnék majd venni egy endurót. Kinéztem egy Suzuki DR-Z 125 L típusút. Nézegettem az üzleteket, és arra lennék kíváncsi, hogy miért van az, hogy az ár mellett kifejezetten feltűntetik, hogy nem tartalmazza a regisztrációs adót. Talán ez a típus nem helyezhető forgalomba? Nem vagyok tisztában a motoros dolgokkal, mert még nem nagyon ástam bele magam. Azt is láttam, hogy a motoron (legalábbis a képek alapján) nincs első világítás. Mennyibe fájna ha egy első fényszórót rátesznek (feltéve ha lehet)? -
csoola #1110 hát nem funkcioban hasonlitottam össze hehh:P csak nekem az africa twin jobban tetszik, meg amugy is a turagépek jobban tetszenek mint a triálmotorok...:P de az endurokat szeretem nagyon, ha lesz egy faszább tuti egész nap a kávézo elött fogok vele állni (amig nem lesz tiszta sár:P) -
#1109 'nem szeretem a triálgépeket nagyon, az africa twin az sztem szebb-jobb"
Hogy lehet a kettőt összehasonlítani?
Egy triálmotort még egy krosszmotorral sem lehet összehasonlítani,menj át egy autón egy krosszmotorral!
'szebb-jobb"-hát nem is pózolok vele egy kávézó előtt,arra tényleg nem jó,de még az afrika sem szerintem,a kinézet engem nem érdekel.
A motort én egy eszköznek tartom,hogy segítségével minnél többet tanuljak.Ennyi és semmivel sem több!Egy cél van,minnél előrébb végezni a versenyeken,mert csak ott derülhet ki mit tudok.És csak ez számít! -
csoola #1108 nem szeretem a triálgépeket nagyon, az africa twin az sztem szebb-jobb:D de biztosan jo arra amire kitalálták:P nekem enduro mániám van inkább, néha cross:D -
#1107 3 hónapos,de már igen szarul néz ki.
Ilyen -
csoola #1106 hát tutira nem 16 vagy:D hajrá, biztos jol nyomod, az africa twint meg szeretem, a shercocat meg nem ismerem, bár én ugy hallottam h azok inkább versenygépek... -
#1105 Közúton egy afrika twint használok,oda kell a dinamika ha előzni akarok.Terepezni/versenyre egy 290-es sherco /2007/ triálmotort ott meg csak a súly/nyomaték a lényeg,a fontos úgyis az hogy mennyit tudok. -
csoola #1104 jah meg tudom h jo a DT, az enyémet se adnám el szivem szerint, de muszály mert különben nem lesz nagyobb...