Crossmotorok és Endurok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pszihopata
Láb szigorúan a hátsóféken /a féknek hibátlannak kell lennie-kicsi holtjátékkal/,gumikba 1 bar,aztán kuplunggal emelgetni egyre magasabbra.

Ha már megy 10-20 méter hosszan,néha muszály belefékezni,hogy rögzüljön a mozdulat.

Minimum 3 hónap kemény gyakorlás,aztán már kezd látványossá válni.

Én tudok körözni is,ahhoz 4 év kellett!

/térdvédõ+minimum bakancs+jo bukó nélkül neki se állj/

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

Sziasztok!
Iden csinaltam a jogositvanyomat 125cm3-ig, van egy 5 eves Yamaha DT 125 R-m, nagyon meg vagyok elegedve a motorral. Egy kis segitseget kernek, meg szeretnek tanulni egykerekezni, vagy egyeb latvanyos dolgot csinalni enduroval (mar ha lehet). Tudom, elmeletben ezt nem lehet tanitani, de megis irjatok tippeket, vagy hogy ki hogyan tanulta meg. Elore is koszonm a valaszokat!

hoy ehh

a 80as tökugyanaz, csak kicsit lassabb meg gyengébb... 4T meg szvsz kisköbcentiben egyelöre föleg rohangálni jo a városban, endurozásra vagy még durvább tevékenységre egyáltalán nem valok, ahhoz gyenge az egész gép 😊

nem jobb ha kétsebességes, és én még kétsebességes crosst nem is láttam, 125ben inkább az 5 sebességes a nyerö azt hiszem, nem kell olyan sokat kapcsolgatni a pályán, legalábbis nekem ez lenne a fontos 😊

pszihopata
A beta alp 4.0-ban suzuki dr 350-es blokk van.
Az enyém 240-es kétütemû volt,az saját fejlesztés.

de valahol azt olvastam hogy a betákba is yamaha motor van....ez igaz?
háth igen csak az a baj hogy dt 125-öm már volt és most nem akarok olyan nagyot...most elég egy kisebb egy 70-80-as...áá négyütmûek nem jönnek be...mindig is kétütemûm volt és szerintem még lesz is egy darabig..
pszihopata
A váltó szétugrott egyszer 1 hónap alatt jöttek meg a cuccok 33 000-. /motorom kft õ a hivatalos importõr/.

Bármi jó lehet ha szép állapotú,és minden szar ha le van gyalázva.A legtöbb talán a dt 125-bõl van,az frankó gép.
De én egy négyütemût vennék, fõleg hondát vagy yamahát,esetleg suzukit.

és mi a véleményed a yamaha dt 80-ról? mert vagy ez vagy a beta...vagy van még valami jó kis enduró gép?
jah igen és milyen az alkatrészellátása? nem tudom..nem bizok én az ilyenekbe...
pszihopata
Nekem volt egy beta alp 240-es triálmotorom.

Nem rosszak,de azért a japánok váltója-kuplungja stb. finomabb,és azokkal kevesebb is a gond.

Egyébként ugyanaz a cég,amelyik a híres beta szerszámokat gyártja.

hali!
motort akarok venni és láttam olyat hogy betamotor és errõl szeretnék érdeklõdni hogy milyen motorok ezek?
jók?megbízhatóak?mert én még nem naon hallottam róla...kinézete jó de hogy miylen motor azt nem tudom..válaszotokat elõre is köszi..hali
degenerator
egy kérdés: a 250 és a 125 köbcentiseknek mik az elõnyei, és a hátrányai? ugyanígy érdekelne, hogy miért jobb a kétsebességes, mint a négy, vagy több.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

degenerator
300 körül keresnék fogralomba helyezhetõ crossmotort, 250 cm-vel.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Helló

Most vettünk egy 50 cm3-es Gilera R1 endúrót! Azt szeretném kérdezni, hogy miket kell átnézni a motoron? Mit kell szervizelni rajta? A váltómû olajat le kell cserélni az tudom, de azt nem tudom hogy milyet rakjak bele, mert nem mindegy, mert olvastam hogy a rossz olajtól összeragadhat, vagy csúszhat a kuplung! Víhûtéses, 6 sebességes a motor! Légyszíves írjatok le mindent, mert ezelõtt egy egyszerû simsonom volt, nemhogy hidraulikus fékû vízhûtéses motorom! Elõre is köszönöm!
Énvagyokazapád
üdv!

keresek 125ös endurot, szorakozni, 200.000Ft-ért, valaki tud vmi jót? (típus)

inkább megbízhatóság, mint teljesítmény 😊

A függő kényszeresen és ismételten kielégíti szenvedélyét, függetlenül attól, mennyire árt magának és környezetének Ha nem vagy első, vesztettél Száguldó Donor

csá.én ajánlom neked a légszürö tuningot vágd ki azokat mélyedéseket vagy mi alapba kettö van nyitva és van vagy 10 nekem majdnem az öszes nyitva van.nekem az dobot rajta.de mostmár sportlégszüröm van.lánckerék varja-henger-vagy a suberen álitasz leteszed a legalsóra töb anyagot kap.az enyémnek 90-95kmh a vége
II. Mad Bikers Party
2008.augusztus 9.
Helyszín: Alap(Dél Fejér megye,Sárbogárd alatt), krosszpálya
Programok:
8:00-11:00 Szabadedzés az endurópályán
11:00-15:00 : Versenyek
Kategóriák: I. 50ccm
II.125ccm- 250ccm
III.250ccm-650ccm
A versenyeken a nevezés díjtalan, bárki, bármilyen motorkerékpárral indulhat!!!
18 év alatti induló esetén, szülõi beleegyezés szükséges!
15:30 Motoros Felvonulás
16:00-18:00 Junior Team nyilvános edzés és Mad Scooter Team bemutatója
18:30 Vetélkedõk : Sörpörgõ, Motorblokk hajító verseny
19:00 Vacsora
20:00 Caelestis koncert
22:00 Suprema koncert

hali!valaki tud olyan odlalt ahonan a mikuni karburátoromhoz lehetne rendelni cucosokat!vagy ha van valakinek mikuni-hoz 100fúvóka az irjon pls!!elöre is kösz!!!
Szevasztok van egy eladó cross csizmám egy sisakom meg egy páncél hozzá a sisak egy CMS helmet márkályu M-es méretû 2-éves de csak 2-hónapot használltam baleset miatt a csizma kicsit viseltesebb ZAG-márkályû nagyon kényelmes csimma a páncél nem tul divatos piros fehér színü márkát nem tudok mondani ha valakit érdekel hívjon:06 70 628 4604-es számon vagy írjon az [email protected] ugy 25.000.- gondoltam rá de megegyezünk biztos.!!!
Sziasztok!!!
Nemrég vettem egy Szuzuki RMX 50-es enduró!!
Videokón láttam hogy 90-100-at megy de az enyém csak 70-et!!
Nincs vkinek vmi ötlete, hogy mivel tunningoljam???
Válaszotokat elõre is köszönöm!!
mid van pontosan és mennyiért? képet tegyél be ha lehet légyszi

ja.....ha gyûjtesz hozzá még egy kicsit akkor az enyém eladó,ja.mellesleg teljesen jó állapotban van,ha érdekel,[email protected] irj!
Üdv!hát annyiért 125 öst szerintem nem kapsz,csak olyat ami nem megy,és nem is fog.
Bocsesz 1992-es S.O.S
yamaha yz 250 2992 -es hez kellene ülés tud valaki 06209727037 [email protected]
mazsola89
azt szeretném kérdezni hogy Yakimotohoz lehet kapni alkatrészt???

sziasztok!!

kelle egy kis segitség keresek cross motort nem baj ha rosz álapotban van
az a lényeg hogy menyen,125ccm es legyen a motor és az ára 100.000ft alat legyen,akinek van elado motor az szoljon léci
a segitséget is eröreis köszönöm😄
email:[email protected]

tudna nekem mondani egy honlapot, amiben az szerepel, h játékok letöltés
ha igen erre az email címre:[email protected]
elõre is köszi!
😊
csákány
sziasztok
kele egy kis segitség keresek cross motort nem baj ha rosz álapotban van
az a lényeg hogy menyen,125ccm es legyen a motor és az ára 100.000ft alat legyen,akinek van elado motor az szoljon léci
a segitséget is eröreis köszönöm
email:[email protected]

hali!vlk tud km/h spirált szerezni rmx 50-hez??és lehetöleg olcson mert én csak 8000ft tok, ami elég huzos:S:Selöre is kösz!!
sziasztok! most váltok nagyobbra, suzuki dr 350s milyen vas? valami vélemény, tapasztalat? elõre is kösz
aha köszi akor következö lépés az h megmérjük!!ma valami furcsak fütyülös zajt halottam magasabb fordulatokon rendesen mintha füyült volna valaki ez nem tom mi lehet....
pszihopata
Ha nagyon kopott a henger hidegen csak akkor indul el,ha már a kicsapódott benzin letömít a gyûrûknél.Meg kell mérni a kompressziót.

Az hogy magas fordulaton jól megy,nem jelent semmit,mert a kétütemû eljár még 3-as kompival is,csak az alapjárat ingatag a gyenge szívás miatt!
/Az ilyet meg tekergetheti bárki napestig ugye./

Én ezzel indítanék!

Ha 6 bar felett van,és nem indul,na akkor érdemes megnézni a beállításokat a karbón.

halí!van egy suzuki rmx-em 12le egy baja van h hidegen nem akar elindulni vag ysokadjára vagy bekel tolnom valaki segitsen h mivel lehetne orvosolni!!Meg multkor nem pörgöt ki apámmal szétszedtük a légszüröt és vizes volt aza betét akor azt megszáritottuk és utánna pöpec lett de amikor majnem alapjáraton lenne és ráhozum nyélre akor nem mintha lenne egy szünet egy naon pici kihagyás és utánna szoval lassan pörög alapjáratrol de amikor teljes fordulaton van akkor pöpec meg a karbin az alapjáratos csavar bevan ragadva nem lehet tekerni!!segitségekérrt meg minden egyéb hozzászolásért elöre is kösz!!
Kösz az infókat psziho! küldtem üzenetet az alkatrészeseknek remélem lesz nekik és tudnak olcsón adni. mégegyszer kösz!
pszihopata
Eltört váltótengelyt meghegeszteni?<#wow2>

Nem akarok ünneprontó lenni,de ez még senkinek sem sikerült.Mármint lehet küzdeni vele,de hogy 2-3 óránál többet nem fog bírni az biztos.
Még összetör valamit aztán kuka!

Én vennék másik tengelyt,szerintem van bontott is.

pl :1

pl:2

A váltót ritkán modosítják,lehet hogy régebbi blokké is jó bele.

üdv nektek!

eltört a váltótengelyem (debri senda sm r 50) a kardán gyûrûnél. begyököltük majd CO-val megheggesztettük. A gáz az hogy a heggesztés után eltünt a kardán gy.-nak a helye és most nem tudjuk hova esztergáltassunk barázdát neki 😞 tud nekem valaki segíteni ebben? már vagy egy hete ezen forgok, próbáltam neten képet keresni róla de semmi nincs 😞 légyszives valaki segítsen!
akkor jol irtam😛 ugyanez volt havernál is de neki volt egy másik hengere is😊 a nikasilost eltette de nincs megcsinálva, neki cagiva w8-asa van, elég sokat költött rá mikor megvette, henger, dugo gyürü uj volt, fötengelyt felujitották stb...

pszihopata
A nikasilos hengert ha lehúzza az ember át kell nézni,ha egy pici helyen sérült a bevonat,már felpattog iszonyatul zörög tõle a motor.
Ilyenkor már csak az utólagos hüvelyezés segít,minimum 35000 forint.

pszihopata
A kis kompresszió legegyértelmûbb jele az,hogy hidegen nehezen indul egy kétütemû.Kompressziómérés a legegyszerûbb,7 bar fölött kell lennie.

99% hogy NIKASIL-os a henger,fúrni nem lehet dugó+gyûrûcsere maximum.

Az olajat sem égeti el rendesen,ha már harmatos a henger,ezért folyhat a kipuf-ból.Vagy rövidtávon használod,alacsony fordulaton.
Én kipróbáltam sok olajat,az IPON füstöl szerintem a legkevésbé,az igaz viszont hogy rohadt drága.

nekem is van egy imserösöm, az ö RM-jét most csinálták meg mert rosszul rakták össze és lesimitotta magát egy fogaskerék benne... de amugy az is jo motor, most meg van csinálva, ismerös alig használta, asszem 97 körüli, 300 körül akarja eladni, mert nem használja és kel a sulira pénz...
hát ha nagyon tetszik akkor vedd meg, bár ha még nem próbáltál 4T-ket akkor nézd meg öket azért😊

Visszatérve kicsit az én mocimra,sztem ezért nem mondok le róla. Igen amúgy én is gondolkodtam 4T-sen de miután kipróbáltam ezt a 2 ütemû powerszelepest, egybõl beleszerettem😊 Mondjuk ismerõsöm akitõl venni akarom már vagy 2 éve használja, de õ is inkább ilyen hobbiszinten gyilkolássza, akárhányszor berugtam, azért rendesen "visszapofázik" a berugókar,szal jó állapotvan van a motorja. Lényeg hogy még ha kell is csinálni a motorját ha béha gyilkolom, de mondjuk 2 évnél hamarabb nem, akkor már nem jártam rosszul. Ezt persze a gyakorlat majd kideríti, azért köszi a hasznos infókat.
én ara gondoltam volna akkor h az olajszivattyu adta meg magát már majdnem... nekem régebbi 80-as DT volt, most adtam el még nicns egy hete, mert 125-ös aprilia RX-et szeretnék, de a DT-nek ilyen gondja nem volt, leült benne mondjuk az olaj és inditásnál füstölt mint az állat de amugy nem volt baj vele... amugy dugo az attol függ milyet veszel, meg milyena hengered, azt hiszem azt amelyik nacasilos (nem tuti h igy irják😄) nem lehet furni, havernak is volt vele baja, akkor uj henger is kell. dugobol sztem prox 20-25 rongy körül van szereléssel, gyûrûkkel

duran5r
Suzuki RMX 50cc. 125ös rm kifli van rajta (így könnyebb volt kivenni a folytást meg kicsit izmosabb a hangja). Különolajzású nem keverékkel megy. De lehet tényleg igazad van mertma mikor mentem vele egyszercsak a hurutos hangis kitisztult meg mostmár nem is ömlik úgy az olaj.. Fogyott a tartájból gondolom és nincs akkora olajnyomás nem megy annyi a hengerbe.. yó hát annyira nem foylik csak ugy néha néha rácsöppen a kerékre az meg felkúrja a hátamra és elég kellemetlen.. régen is volt ilyen hogy egy kevés rácsöpögött de annyi sosem hogy a hátamon kössön ki.. De a motor még mindig gyengus :L. Szerintem mindenképp uj dugó lesz belõle mert már nemtudok más baját elképzelni.. Karbit multhéten pucoltam mert azthittem kevés benga megy a keverékbe me volt má rá példa hogy eldugult a fuvóka.. légszürõt is, benzincsapot + benzincsöveket is.. meg még ami igy a gyengüléssel egyhuzamban jött az az hogy nehezen indul .. hidegen szinte lehetetlen berugni.. ugyszoktam beinditani hogy 2esbe legurulok vele az utcavégi lejtõn 😄.

"Illaberek nádak erek, motorosok jóemberek!"

milyen motorbol folyik az olaj? talán tul sok az olaj a keverékben, bár sztem pszihopata tud majd segiteni😛 de ird le milyen gépnek van gondja

duran5r
bakker nem tudjátok mitõl lehet az hogy a motorból ömlik az olaj? (kipufogón) nem tudok vele már mit kezdeni.. Gyürütörésre gondoltam de a hangján nem hallani hogy valami baja is lenne.. Mindig yóminõségü olajjal használom (valvoline 2t fõleg..) de mégis folyik belõle .. és mintha már kezdene is begyengülni.. Mennyibe kerül kicserélni egy 50es dugót nemtudjátok? Ya meg azt akartam kérdezni hogy 98as rmx-ben nem vágja vki hogy furni kelle dugó cserénél a hengert vagy ilyen .. cserélhetõhüvelyes?

"Illaberek nádak erek, motorosok jóemberek!"

igaz, bár ahogy látom ö 2T-re gondolt

pszihopata
Régebben a versenyzõk 8 üzemóránként újítottak én úgy tudom,de hobbyszinten jóval kevesebbet kap,és ha kicsit gyengébb az még nem akkora gond,mint egy versenymotoron.Érdemesebb kicsit sûrûbb keverékkel járni.
Aki csak 'kocázik' az jobban jár egy négyütemûvel,mert sokkal olcsóbb vele motorozni hosszútávon.