1223
Crossmotorok és Endurok
  • MTZ1025
    Valaki tud eladó 50ccm-es supermotot vagy endurót?
    De lehetőleg jó állapotú gép legyen és 250 000ft alatt.
    Előre is köszi
  • pszihopata
    Eszembe jutott hogy van egy régi videónk,még robogóval hülyültünk.
    Már jó ideje viszont csak a triálmotort nyomjuk.

Katt.

Rengeteget kell motorozni,aztán minden jön magától.
  • WOLF3x6
    Koszonom a segitseged, igyekszem majd kitartoan gyakorolni.
    Remelem hamarosan ugy fog menni mint ebben a videoban:
    http://www.youtube.com/watch?v=ciQnvIFcEeo
    Amugy olyan 1:20-tol amikor murvan driftel azt hogyan kell? Csak gazzal, vagy itt is kell hasznalni a kuplungot?
  • pszihopata
    A motornak teljesen mindegy a hőfok.A gumi mintája nem lényeges,érdemes 1 barra leereszteni-úgy oldalirányban stabilabb a motor.

Az elsőt meg azért érdemes puhábbra venni,hogy ne üssön akkorát mikor leesik az eleje.
  • WOLF3x6
    Ha nem fog esni az eso, megyek minel tobbet gyakorolni. Amugy a hideg befolyasolja az egykerekezest? Marmint ugy ertem hogy a motor is hidegebb, nem megy olyan jol. Sokat art a motornak ha hidegben hasznalom? Masik kerdesem, hogy a krossz gumival nehezebb / veszelyesebb az egykerekezes?
  • pszihopata
    Kb. valahogy így!

Ha nem megy kettőben,próbáld egyesben.Ha már megérezted rendesen a kuplungot,és a felsőtesttel is tudsz segíteni akkor 2-ben is menni fog.

Az ember sajnos csak egy dologra tud rendesen koncentrálni,úgyhogy rögzülnie kell mindennek hogy autómatikusan jöjjenek a mozdulatok.
    A hátsófék nagyon fontos,mert ha hibázik az ember csak az menti meg az eséstől.

A lógatott lábú egykerekezés -sokan így kezdik-csak időpocsékolás.

Aki gyors sikert remél,jobb ha neki sem áll,mert csalódni fog!
  • WOLF3x6
    Na voltam egy parszor gyakorolni, igaz tul hosszu egyenest nem talaltam, de van egy jo kis hely gyakorlasra. Hat eddig sok sikerem nem voltam, de ennyi idotol nem is varok sokat. Ezt a kuplungozast ugy erted, hogy amikor kettesben gurulok akkor kuplung segitsegevel felporgetem a fordulatszamot 7-8 ezerre es hirtelen kienged + huzom a gazt?
  • WOLF3x6
    Ok, koszonom a valaszt. Igyekszem majd kitartoan gyakorolni.
    Amugy mi a velemenyed a DT-rol, jofajta motorok?
    Szabolcs-Szatmar-Bereg megyeben (foleg Nyiregyhaza) kozeleben nem tud valaki enduro-zasra alkalmas helyet?
  • pszihopata
    2-esben gyakorold minimum,hogy oldalirányban stabil legyél!

Egyenletes gázból /kicsivel a legjobb a nyomaték előtt/ először vissza kell venni-ekkor beül az elsőteló-és onnan kuplung./így segít a rugóerő.
    Rángatni nem érdemes az elejét,elég a felsőtesstel hátradőlni miközben emelkedik.

Az időzítés,és összehangolt mozgás a lényeg.Aztán meg kell szokni a magasságot,és végül hogy negatívban fékkel fogja az ember-így lehet lassulni is.

Az elején mivel nem emeli az ember elég magasra,nagyon hamar kifutja a sebességet,de idővel ezzel nem lesz gond,mert a holtpont körül már nem gyorsul-vagyis igen keveset.
    A váltást nem kell megtanulni-sőt az esések főleg ilyenkor történnek-ha igazán jól megy az úgyis magától jön.

'lehet hogy nem lehetseges egy 125cm3-s enduroval"

-mókus egy szakadt simson sztárral tanult meg-nem is akárhogy!

Csak olyan helyen gyakorolj ahol egyátalán nincsen forgalom!

Kevés embernek van hozzá kitartása,de szerintem értékesebb dolog mint pöffeszkedni egy többmilliós motoron!

• WOLF3x6
    Allo helyzetbol ugymond ki tudom kapni az elso kereket, tehat turaztatom kicsit hogy menjen fel a fordulatszam, majd hirtelen engedem el a kuplungot. Igy eleg szepen jon kerekre, csak az a gondom, hogy nem tudom megtartani. Meg en nem is ezt szeretnem igazan megtanulni, hanem inkabb azt, hogy 2-3-asban 30-40 km/h-nal emelkedjen fel az elso kerek. Bar ez lehet hogy nem lehetseges egy 125cm3-s enduroval, de gondoltam megkerdezem, hatha megis. Ehhez valami tipp? Vagy eloszor elindulasnal gyakoroljam?
  • pszihopata
    Láb szigorúan a hátsóféken /a féknek hibátlannak kell lennie-kicsi holtjátékkal/,gumikba 1 bar,aztán kuplunggal emelgetni egyre magasabbra.

Ha már megy 10-20 méter hosszan,néha muszály belefékezni,hogy rögzüljön a mozdulat.

Minimum 3 hónap kemény gyakorlás,aztán már kezd látványossá válni.

Én tudok körözni is,ahhoz 4 év kellett!

/térdvédő+minimum bakancs+jo bukó nélkül neki se állj/
  • WOLF3x6
    Sziasztok!
    Iden csinaltam a jogositvanyomat 125cm3-ig, van egy 5 eves Yamaha DT 125 R-m, nagyon meg vagyok elegedve a motorral. Egy kis segitseget kernek, meg szeretnek tanulni egykerekezni, vagy egyeb latvanyos dolgot csinalni enduroval (mar ha lehet). Tudom, elmeletben ezt nem lehet tanitani, de megis irjatok tippeket, vagy hogy ki hogyan tanulta meg. Elore is koszonm a valaszokat!
  • csoola
    a 80as tökugyanaz, csak kicsit lassabb meg gyengébb... 4T meg szvsz kisköbcentiben egyelöre föleg rohangálni jo a városban, endurozásra vagy még durvább tevékenységre egyáltalán nem valok, ahhoz gyenge az egész gép :)
  • csoola
    nem jobb ha kétsebességes, és én még kétsebességes crosst nem is láttam, 125ben inkább az 5 sebességes a nyerö azt hiszem, nem kell olyan sokat kapcsolgatni a pályán, legalábbis nekem ez lenne a fontos :)
  • pszihopata
    A beta alp 4.0-ban suzuki dr 350-es blokk van.
    Az enyém 240-es kétütemű volt,az saját fejlesztés.
  • blackbull
    de valahol azt olvastam hogy a betákba is yamaha motor van....ez igaz?
  • blackbull
    háth igen csak az a baj hogy dt 125-öm már volt és most nem akarok olyan nagyot...most elég egy kisebb egy 70-80-as...áá négyütműek nem jönnek be...mindig is kétüteműm volt és szerintem még lesz is egy darabig..
  • pszihopata
    A váltó szétugrott egyszer 1 hónap alatt jöttek meg a cuccok 33 000-. /motorom kft ő a hivatalos importőr/.

Bármi jó lehet ha szép állapotú,és minden szar ha le van gyalázva.A legtöbb talán a dt 125-ből van,az frankó gép.
    De én egy négyüteműt vennék, főleg hondát vagy yamahát,esetleg suzukit.
  • blackbull
    és mi a véleményed a yamaha dt 80-ról? mert vagy ez vagy a beta...vagy van még valami jó kis enduró gép?
  • blackbull
    jah igen és milyen az alkatrészellátása? nem tudom..nem bizok én az ilyenekbe...
  • pszihopata
    Nekem volt egy beta alp 240-es triálmotorom.

Nem rosszak,de azért a japánok váltója-kuplungja stb. finomabb,és azokkal kevesebb is a gond.

Egyébként ugyanaz a cég,amelyik a híres beta szerszámokat gyártja.
  • blackbull
    hali!
    motort akarok venni és láttam olyat hogy betamotor és erről szeretnék érdeklődni hogy milyen motorok ezek?
    jók?megbízhatóak?mert én még nem naon hallottam róla...kinézete jó de hogy miylen motor azt nem tudom..válaszotokat előre is köszi..hali
  • degenerator
    egy kérdés: a 250 és a 125 köbcentiseknek mik az előnyei, és a hátrányai? ugyanígy érdekelne, hogy miért jobb a kétsebességes, mint a négy, vagy több.
  • degenerator
    300 körül keresnék fogralomba helyezhető crossmotort, 250 cm-vel.
  • nagylaci23
    Helló

Most vettünk egy 50 cm3-es Gilera R1 endúrót! Azt szeretném kérdezni, hogy miket kell átnézni a motoron? Mit kell szervizelni rajta? A váltómű olajat le kell cserélni az tudom, de azt nem tudom hogy milyet rakjak bele, mert nem mindegy, mert olvastam hogy a rossz olajtól összeragadhat, vagy csúszhat a kuplung! Víhűtéses, 6 sebességes a motor! Légyszíves írjatok le mindent, mert ezelőtt egy egyszerű simsonom volt, nemhogy hidraulikus fékű vízhűtéses motorom! Előre is köszönöm!
  • Énvagyokazapád
    üdv!

keresek 125ös endurot, szorakozni, 200.000Ft-ért, valaki tud vmi jót? (típus)

inkább megbízhatóság, mint teljesítmény :)
  • rmxtommy
    csá.én ajánlom neked a légszürö tuningot vágd ki azokat mélyedéseket vagy mi alapba kettö van nyitva és van vagy 10 nekem majdnem az öszes nyitva van.nekem az dobot rajta.de mostmár sportlégszüröm van.lánckerék varja-henger-vagy a suberen álitasz leteszed a legalsóra töb anyagot kap.az enyémnek 90-95kmh a vége
  • systmatyk1985
    II. Mad Bikers Party
    2008.augusztus 9.
    Helyszín: Alap(Dél Fejér megye,Sárbogárd alatt), krosszpálya
    Programok:
    8:00-11:00 Szabadedzés az endurópályán
    11:00-15:00 : Versenyek
    Kategóriák: I. 50ccm
    II.125ccm- 250ccm
    III.250ccm-650ccm
    A versenyeken a nevezés díjtalan, bárki, bármilyen motorkerékpárral indulhat!!!
    18 év alatti induló esetén, szülői beleegyezés szükséges!
    15:30 Motoros Felvonulás
    16:00-18:00 Junior Team nyilvános edzés és Mad Scooter Team bemutatója
    18:30 Vetélkedők : Sörpörgő, Motorblokk hajító verseny
    19:00 Vacsora
    20:00 Caelestis koncert
    22:00 Suprema koncert
  • rmxtommy
    hali!valaki tud olyan odlalt ahonan a mikuni karburátoromhoz lehetne rendelni cucosokat!vagy ha van valakinek mikuni-hoz 100fúvóka az irjon pls!!elöre is kösz!!!
  • stuki
    Szevasztok van egy eladó cross csizmám egy sisakom meg egy páncél hozzá a sisak egy CMS helmet márkályu M-es méretű 2-éves de csak 2-hónapot használltam baleset miatt a csizma kicsit viseltesebb ZAG-márkályű nagyon kényelmes csimma a páncél nem tul divatos piros fehér színü márkát nem tudok mondani ha valakit érdekel hívjon:06 70 628 4604-es számon vagy írjon az [email protected] ugy 25.000.- gondoltam rá de megegyezünk biztos.!!!
  • RMX50
    Sziasztok!!!
    Nemrég vettem egy Szuzuki RMX 50-es enduró!!
    Videokón láttam hogy 90-100-at megy de az enyém csak 70-et!!
    Nincs vkinek vmi ötlete, hogy mivel tunningoljam???
    Válaszotokat előre is köszönöm!!
  • csoola
    mid van pontosan és mennyiért? képet tegyél be ha lehet légyszi
  • hsfat
    ja.....ha gyűjtesz hozzá még egy kicsit akkor az enyém eladó,ja.mellesleg teljesen jó állapotban van,ha érdekel,[email protected] irj!
  • hsfat
    Üdv!hát annyiért 125 öst szerintem nem kapsz,csak olyat ami nem megy,és nem is fog.
  • Yozsopapa
    Bocsesz 1992-es S.O.S
  • Yozsopapa
    yamaha yz 250 2992 -es hez kellene ülés tud valaki 06209727037 [email protected]
  • mazsola89
    azt szeretném kérdezni hogy Yakimotohoz lehet kapni alkatrészt???
  • Bacsa Szabolcs
    sziasztok!!

kelle egy kis segitség keresek cross motort nem baj ha rosz álapotban van
    az a lényeg hogy menyen,125ccm es legyen a motor és az ára 100.000ft alat legyen,akinek van elado motor az szoljon léci
    a segitséget is eröreis köszönöm:D
    email:[email protected]
  • gera11
    tudna nekem mondani egy honlapot, amiben az szerepel, h játékok letöltés
    ha igen erre az email címre:[email protected]
    előre is köszi!
    :)
  • gera11
    csákány