torrent (ne kérj meghívót!)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

w77d
sziasztok! az hogy a wco (warez center online)-rol ma déltõl nem tudok letölteni, annak lehet köze a mai razziához??

Vagy a diákok amin tanulnak, még az kéne, hogy azért is fizesse!!!!444 Az free.

Tartsa is meg a BSA a szokását.
de akkor én miért tartsak fenn egy ilyen kiadót amelyik nem az izlésemnek megfelelõ alkotást támogat?
Bucser
Az hogy valami szabálysértés még nem jelenti azt hogy büntetendõ (szóbeli vagy írásbeli figyelmeztetés is lehet a vége). Idétlen idõk óta csak a pénzért való terjesztést büntették Magyarországon (ugye CD másolási bizniszek sorozatos bebukása vagy a privát FTP szerverek lefoglalása), vagy a hasznot hajtó hasznosítást (tehát cégek vegyék meg amivel terveznek, internet kávézók a szoftvert amit használnak a játékosok és a userek, valamint a diákok amin tanulnak)

A BSA mindig is békénhagyta a végfelhasználókat.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

alább a hangfelvétel itt is szerepel ezekszerint a torrent, mig nem veszel VIP-t vagy valamit addig hajrá.
Bucser
Támogatás alapon mûködik. Csak éppen elõfinanszírozásban. Azaz a kiadók támogatják a szerzõt, hogy csináljon valamit. csak éppen miután õk a jog tulajdonosai (és õk kockáztatják a pénzüket) megkövetelik, hogy a produkció az õ ízlésük szerint menjen.

És sajnos emiatt a "mûvészeti" szektorokban egyre kevésbé mernek az innovatív ötletekre és az egyéniségre törekedni, hisz a fejõstehenek életbentartására törekednek hisz azzal nem bukhatnak sok pénzt, mert a mainstreamet szeretni fogja a többség. Ergó kockáztatni sem fog. (kivéve ha jó érzéke van és ebbõl látjha teljesülni álmait, de az ilenek kihaltak sajna)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Shady313
17:36 - Kossuth Rádióban most hallgassátok
- ASVA nyilatkozott hogy nem volt közük az esethez
- letöltés NEM törvényellenes, sõt: feltöltés sem büntetnedõ ahol nem kérnek érte pénzt
- "a szerver nem tárolják az adatok"
- "a rendõrök inkább visznek el mindent, mint hogy megtalálják amit keresnek"

Ezt az asva.inforól másoltam. akkor msot jogsértés a torrent vagy sem?

Azért ez nem épp így van, hogy másolunk össze vissza és senki nem kap belõle semmit mert akkor nem volnának megfizetve alias éhenhalnának azok a kreatív emberek akik a szellemi táplálékunkat adják, csak legyen meg a lehetõségem, hogy ne zsákbamacskát vegyek, lássam a filmet elõre, miért fizessek ki valamit is azért mert az elõzõ mûve hûbejó volt az év végén a legszarabb alkotás díjat nyeri.ez az egész támogatás alapon kellene, mûködjön, és akkor nem jönne ki ennyi olyan alkotás ami a kutyának se kell.
Bucser
Ezzel teljes mértékben egyetértek.

Bucser
Egy reprodulkálható termék esetén ahol a szellemi érték magasabb mint amateriális érték (azaz a gyártási és újrahasznosítási) abban az esetben a másolás=lopás.

HA nem bírod megfizetni ellopod? Ha bemész egy boltba és gy könyvet nem bírsz megvenni mert nincs pénzed kölcsönveszed és lefénymásoltatod? Vagy bescannelteted? na kb ugyanez a helyzet a softwarekkel és a zenékkel is.(példa) (az hogy silány minõségû a temrékek nagy része és drágán adják még nem jusztifikálja az értékesebb darabok ellopásának tényét.)

BTW tudtommal a torrent nem warez célokra jött létre, hanem Free softwarek és open licenc alá tartozó linux, unix, és egyéb alkalmazások filecseréjére. valamint a hatalmasméretû free linux disztibúciók terjesztésére oly módon, hogy ne legyen szükség nagy és drága FTP szerverekre)

Úgyhogy a torrenten seedelés jogsértés miután feltöltöd a másolt tartalmat azaz terjeszted mégha ellentételezés nélkül is.

Ha ezt nem látod be akkor sajnálom. majd ha lesz egy jó találmányod és ellopják akkor azt mondják, hogy sry ez csak olyan mintha az autódat másoltam volna le. (btw azokat is szerzõi jogok védik csak nem a tulajdonost hanem a gyártót)

"Egy játék max 1500 ft-ot ér nem többet."

Nos nézzük. Igencsak olcsókategóriásnak számít az a játék, melynek a fejlesztése és marketingje kijön 1 milliárd Ft-ból (kb. 6 millió USD). Ez azt jelenti, hogy levonva a terjesztõk hasznát, az elõállítás költségét, az anyagárat és az adót, körülbelül a fele összeg jut el a kiadóhoz és a fejelsztõhöz. Hány darabot kellene 750 Ft-ért eladni tehát, hogy megtérüljön a befektetés (tehát profit még nincs is, csak kockázat)? 1 333 333 példányt. Ennyi pedig nagyon kevés PC-s játékból fogy, pláne nem ilyen low budget-bõl, amilyen a példában szerepel.

Néhány további megjegyzést fûznék hozzá:

1. Nem egyszerû megoldani, hogy csak a szegényebb régiókban legyenek olcsóbbak, hiszen ez esetben indulnának keletrõl a játéküzérek nyugaton értékesíteni a portékájukat, kitolva a kiadóval és a helyi forgalmazókkal. Az már megint egy más kérdés, hogy miért drágább gyakran nálunk egy játékszoftver, mint tõlünk nyugatabbra. (Persze lehet külföldrõl is rendelni, a XXI. században élünk.)

2. A legtöbb játékhoz hozzá lehet jutbni elõbb-utóbb 1500 Ft-ért, ha máshogyan nem, akkor használtan. És akkor még hardverre is kevesebbet kell költeni.

3. Nincs azzal bajom, ha valaki warezol, hanem azzal van, ha ezután valaki azt hiszi, hogy természetes módon alapból mindent ingyen meg kell kapnia, pénzt pedig nem is áldozna a hobbijára. Nem kellene arányt téveszteni.

4. Aki viszont az illegális másolatokon nyerészkedik, az számomra semmiképpen nem Robin Hood, hanem olyan ember, aki másnak a szétgurult almáit felszedi, de saját maga hasznára árulja tovább. persze olcsóbban, hiszen neki nincsen befektetett munkája, tõkéje benne.
mindent visznek ami mozdítható LoL.
Nem volt az. Mert itt se más kezébõl veszik ki, hanem a rls csapat saját magának veszi meg. Hoppá. Tehát tessék még egyszer átgondolni az egészet!
QuippeR
éppen azért mondom, mert a feltöltõ feltölt, ezért valakinek kicsi kell hogy legyen az aránya. azért ez annyira nem nehéz logikailag szerintem, mint ahogy itt néhányan beállítjátok.

aki nem érti, annak ajánlom, hogy írogassa fel szépen sorban egy torrent esetén, hogy hogyan alakul a résztvevõk aránya. megsúgom, aki utoljára töltötte le a fájlt, az lesz mindig az aktuális "szemét leecher". az egész tracker logikailag teljesen ugyanúgy mûködik ezer torrentnél is mint egynél, azaz mindig lesz "szemét leecher", akármilyen emberi magatartással is számolunk.

ettõl függetlenül, aki 0.2-0.3 alatti aránnyal rendelkezik, arról valószínûleg tényleg elmondható, hogy nem is nagyon akar visszatölteni. fõleg ha van egy-két free leech alkalom is közben, ami felborítja a logikát, és látványosan megnöveli azoknak az arányát, akik akarnak feltölteni is.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Bucser
Ha az én alvászszámommal és motorszámommal+ rendszámommal tenné igencsak zokon venném... Szal elég szar példa volt.

jAsOn VoOrHeEs
Kossuth krónika

Fél hetes híreket nézte valaki a TV-ben, volt bennük szó a razziáról?

Real Madrid Club de Fútbol | FIFA Award - Best Club XX Century

Shady313
Boccs karácsonyr akaptma enm is tudtam róla.... Arról nem tok honnan van a pénz rá de tudom h a mamám nem gazdag tehát gondolom spórolt rá vagy anyum is beszélt, lényegtelen, nem én kértem....

Nem lopás az ha az eredeti nem mozdul el a helyérõl. Ha a kocsidat lemásolná valaki, azt te sem bánnád. Akkor mirõl beszélünk?
Bucser
Gratulálok, hogy ily cudarul jól bírod ezen nehéz idõket😊 Szal amíg gépre van pénzed sajnálni nem foglak.

HA nagyon szar lenne az anyagi helyzetem lehet az elsõ az internet kikötése és a gépem eladása lenne (vagy egy gyengébbre cserélése). van elég más dolgom játékon kívül. (húhh az elmúlt 1 hónapban összesen kb 10 órát játszottam azt is csak a Witcherrel😄)

Shady313 A Mamámak meg az utolsó filléreibõl meg nem TFT-t kellett volna talán venni. (sõt ha ennyire sajnáod mamád akkor kinézhettél volna kicsi önzõ világodból, hogy ne vegyen neked jó még a crt pár évig)

Shady313
Oké gondolj amit akarsz ki h fogja fel, emberek vagyunk mki másként gondolja, különben a vitának sem lenne értelme. Csak sztem ettõl még nem kéne elkönyvelned semminek sem mert nem ismersz. Az meg cska egy megoldás amit leírtam, más is biztosan használja. Akinek van esze onnan szedi ahol nincs aránymérés. az meg ne fájjon h máshova is seedelek, tudtommal pont h azzal segítek, de te tudod rád hagyom

Bucser
Egy játék annyit ér amennyiért megveszik. Ugyanez van a filmekkel is. Az meg hogy kollégáknak töltesz a saját ügyed. attól még nem lesz igazad, hogy te úgy érzed kibasztak veled...

Newfronter: hála az égnek semmilyen kapcsolatban nem állok a médiakurvákkal. És nem akkor lopsz ha az eredetit lemásolod! Az már az, ha úgy van nálad valami, hogy az eredetiért nem fizettél.

Egyébkénmt ebben a kicsi magyar valóságban mindenki mutyizik, mindenki csal és közben meg nyavajgunk, hogy milyen szar nekünk.. el kéne gondolkodni, hogy talán azért szar, mert mindenki átbassza saját magát is az önáltatással.

Utoljára lassan 1 éve vettem bármit is a gépembe, ramot fél éve szeretnék bõvíteni, de sose jön rá össze...

Utoljára amúgy egy eredeti játék(csomag)ra költöttem pénzt számítógép ügyben, az Orange Boxra, mert jó játékok vannak benne, és az 5 játék került 10000-be.

Ha van még valami, amibe bele szeretnél kötni, szívesen hallgatom 😊
mit gondoljak at? ha ezt csinalod , amit irtam kepmutato vagy ez teny.

Shady313
Sokan meg kölcsönbõl veszik, szóval asszem emiatt magyarázkodnod sme kell 😊 Én bolhapiacon dobáltma össze... nekem bõven elég... 2600+ Bartonos Abit NF7 S 2.0 Radeon 9600 250 GB HDD DVDRW egy TFT amit a mamám vett utolsó filléreibõl és 1 giga ram

Neked lopás egy film lemásolása? Mert nem az, azt te csak hiszed.
Gondolom most téged is fizetnek hogy ezeket mond.
Elöször is apád lehetnék, másodszor úgy van ahogy írtam.Nehogymár a jogvédõ hivatal fejének a rokonai nem onnan töltenek.A filmesek pénze meg nem érdekel.Amíg a szinészeknek 20 millió dollárt fizetnek, legyen egy kis csend.Billy vagyona is több milliárd dollár, azért mert itt nem veszik a Windowst nem fog elszegényedni.Igenis dühös vagyok mert kibasznak rengeteg emberel.Megigértem pár kollégának filmeket erre megállnak 60 %-nál.Te örülnél neki?Ne meladásra került volna(2 filmrõl volt szó).Játékot természetesen nem fogok venni 14000 ft-ért.Ezeknek teljesen elment az agyuk.Egy játék max 1500 ft-ot ér nem többet.
De mondom úgyis visszajönnek.
Bucser
mégis inkább gépet vettél... vannak itten prioritások azt látom😊

Shady313
nem hinném h azzaé lenne gond h több helyre seedelek, még midnig jobb mintha sehovase csinálnám. Gondold át!

vegicsek
Többek közt az olyan hülyeségek miatt torrentezek, mint pl. hogy a Szökés és Dr. House egy ideõben van.Mindkettõt figyelemmel kísérem, tehát egyiket, vagy néha mindkettõt egyszerûen hétvégén letöltöm.Nem vagyok médiaszakértõ, de szerintem nézettség szempontjából sokkal jobban járnának, ha külön idõpontban adnák õket...

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

meglehetosen ketszinu magatartas verni a melleteket , hogy milyen faszan tartjatok az aranyt, kozben meg mellekesen megjegyezni, hogy kuloldi oldalrol ti is leleptek... pfff

Shady313
Néha úgy érzme h törvénytelen az ország.... Tudod akik akarják azt is megkerül. A sajátos kifejezésért meg elnézést, nem úgy értettme mint lenézendõ kutyák, hanem mint gyenge keresettel rendelkezõ polgárok.

u.i: mondtma már több emebr szemébe is senki nem tépte le a fejem, de te is tudod mire gondoltam... akkor enm értem miért jegyezted meg

A világ bonyolult de egyszerûsíteni muszály 😉

Nem. Akire azt lehetne mondani, hogy összelopják, azok a releaserek.
A seederek csak tovább adják, átvitt értelemben megkönnyítik másoknak kicsit, hogy hozzájussanak.

De nem ez a lényeg, hanem az, hogy senki nem várhatja el, hogy ilyen áron eredeti termékeket vegyenek az átlag magyarok.
(Mielõtt azzal jönnél, hogy nem volt olcsó a gépem: nem volt az, de most kajára is alig van...)
Bucser
Elég egyszerûen látod a világot.

Azzal basznak ki akivel ki lehet. Az erõssel is kibasznak néha, csak vele nehezebb. de mindig az állam baszik ki mindenkivel a szar törvények révén. Az meg hogy a magyarok közül majdnem mindenki az aljanéphez tartozik kíváncsi lennék,hogy mernéd.e ezt mondjuk a szüleid szemébe mondani? vagy bármely ismerõsödnek... Aljanép (szebben a szegény réteg) azok azok akiknek számítógépre sem telik meg oktatásra sem. A HÜLYÉKKEl basznak ki és nem a szegényekkel...

Shady313
Tisztelet pont, amikor a torrent siteot megcsinálják, nem is számítanak bevételre, ioylanok õk mint a mi megmentõink, h ami kell elektronikus úton, mi megkaphassuk.

Azt meg súgja már meg vki, h az ilyen okosok akik begyûjtik a gépeket, megveszik az összes DVDt ami érdekli õket? (vagy éppen a gyerekeket??? vicces lenne a saját fiát lecsukná a muksó) Sztem egy rakat másolt cuccuk van nekik is, mégha nem is a netrõl szedik, de támogatják a terjesztést, szóval õk is ugyanolyna emberek mint mi.... Sztem bekaph*tja az egész világ, mindig az aljanéppel szúrnak ki. Magyarok közül meg mondjuk ki nyíltan majdnem mki odaztartozik

Bucser
"A seederek meg olyan emberek lennének, akik összegyûjtik a nehezen hozzáférhetõ helyre esett pénzeket, "

A Seederek olyan emberek akik nagy mennyiségbn LOPJÁK össze a cucokat és osztják szét a szegények között mint holmi robin hoodok.

Egyébként nem a filecserével van a probléma hanem az ipar színvonaltalanságával. Szóval miuán döglõdik a filmipar jo ha havi 1-2 film üti meg a mércét amit megnézek. annyit dvd-n is kibírnák vagy moziban tök 8. A Sorozatok totál más tészta mert nagy részükhöz máshogy nem férsz hozzá. (pl a premier amcsi sorozatok ottani kábeltvrõl)

Shady313
Kössz a célzást, de azért ne kívánd kössz! 😄

Igazából pont ezért van különleges helyzetben magyarország, ugyanis itt más országok árainál 1.5x többért adják a softwareket(meg gondolom a cd-ket, dvd-ket, de azoknak a pontos árával nem vagyok tisztában), de az átlagfizetés meg azokhoz az országokhoz képest harmad, vagy negyed annyi.

Az én szememben olyan a warez, mintha jönne a rabló, kirabolna egy pénzszállító autót, majd a pénzt szétszórná az egész városban mindenfelé, majd egy csomó járókelõ felszedegetné a pénzt, ha épp arra jár, amerre elhullott egy. A seederek meg olyan emberek lennének, akik összegyûjtik a nehezen hozzáférhetõ helyre esett pénzeket, majd elérhetõbb helyre rakják, hogy könnyebben összeszedhessék a járókelõk. És szerintem ilyenért ilyen körülmények között nem kéne büntetni az embereket, akik felszedik azt az elszórt pénzt. Aki kirabolja a pénzszállítót, azt lehetne, de aki már csak kihasználja a lehetõséget, azt nem kéne.
És ezt most miért nekem mondod? Nem én kezdtem el itt sírni, hogy a szar netem miatt nem tudok visszatölteni eleget...
Bucser
MAjd ha felnõsz látod, hogy a világ nem fekete meg fehér...

fsgh
ez így ebben a formában nem igaz😊 nem törvényszerû hogy a legrosszabb netû embereknek van 0.3 alatti arányuk...van aki csak simán nem tölt fel és az már nem net hanem ember függõ😊

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

Köcsög zsaruk.Kit érdekel a szerzõi jog?Adják egy ezresért a filmeket játékokat akkor megveszem vagy legyen az átlagfizu 400000 ft nettó.Akkor megveszem.Pont a Crysis elött csinálják.Bezárják az aranybányát.Biztos vagyok benne hogy a rendörök is onnan töltik meg az Asva fejese is(hogy rohadna el).Na nem baj remélem visszatérnek és a zsauk leszophatják.
DjDano
Borg te sosem hazudtolod meg magadat.... <#levele><#levele><#levele> Igazi faszkalap mentalitásod van.

lol öregem, pedig a te gépedet de jó lenne ha vinnék
Shady313
Azon röhögnék (és egyben meglepõdnék) ha vki azoktól a szervezetektõl olvasgatná ezt a fórumot is és a mi gépeinket is elvinnék 😄 Én nem engedném mert rajta vna az a tonna Eminem cucc (fúúú vagy 300 lemez borítókkal de nem mindenél) nah háát attól nem tudnék emgválni mert rengeteget fektettem bele (munka persze 😄). Különben meg ha lenne eszük rájönnének h sokan elõbb leszedned egy filmet és utána veszik meg, akik nem tehetik emg egyébként sme veszik meg szal ezek a számadatok kicsit furák. Ha nem lenne letöltés, akkor is annyi lenne az eladás kb, csak akkor nem szenvednének azért h leszedjük. Utálom a bûncselekményeket, de ez még nálam is belefér. Én pl nem azért szedek le cuccokat a netrõl emrt hûde gazdag vok... Azért mert nincs pénzem, én is ember vok és érdekelhet egy film nem? Az meg nem létezik h egy hónapig ne egyek kenyeret mert kell egy film 😄

a legalacsonyabb arányom 0.9 😛

Flamer
1024/1228 ? LOÁL 😄Dd

http://loal.atw.hu

Pont akkor határozzák meg a minimális "sebességet", amikor kibasszák a 0.3 alattiakat.
fsgh
rossz párhuzam😊 Autopályán van minimális sebesség meghatározva míg ezeken az oldalakon nincs...

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

ffxi
Akkor nyugodtan fogok aludni 😊

Fákjúal!

Miért, te is oda vagy beregelve?? Mert ha nem, akkor men értem, hogy mit ugatsz. Ha igen, hálás lehetnél azért a pár torrentért, amit tõlem kaptál. Persze mindegy, mert érdekes módon õk hálásak, te meg nem érdekelsz.