torrent (ne kérj meghívót!)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rotator
Hát te iszonyúan naív vagy, barátom! Az életben nem úgy megy, mint a Harry Potterben, hogy az államfõ tapsol egyet, azt' mindenkinél terülj-terülj asztalkám lesz!

Itt a magas posztban lévõ emberek gondolkodásával van a baj. Nem látják be mi, miért van. És hogy pl. a warez miért létezik és mi a megoldás rá. A megoldás nem az hogy a warez ellen kell tenni, mert ez nem segít semmit. Hanem pont az ellenkezõje. Természetesen nekik az árak lejjebb vitelérõl, és az ország anyagi helyreállításáról kellene gondoskodniuk. Itt kiemelem a KELLENE szót.
Én elfogadom a más véleményeket, de azért léteznek ténykérdések is. Ilyen az, hogy rosszabb az életszínvonal idehaza, mint néhény tõlünk nyugatabbra lévõ országban. Etiópiában pedig még rosszabb, és a vezetõk államok közötti cseréje nem oldaná meg egy ország gazdasági körülményeit. Konkrét vezetõk vagy gazdasági programok értékelésébe nem mennék bele, nyílván nem mindegyik egyformán eredményes, de világot megváltani senki nem tudja a semmibõl és azonnal - pláne nálunk... Mindig is hátrányban voltunk, erre pedig gyakran a jól ismert történelmi körülmények is rájátszottak, ugyebár a XX. század sem a legszerencsésebben alakult számunkra.
Met
A magon néztétek, hogy minden torrentet egy valaki töltött fel?😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Pedig teljesen úgy viselkedsz. Jó lenne tényleg átgondolnod a helyzetet, és ne write-only módban írj. Ez egy jótanács!
Bucser
nekem úgy tûnik, hogy nem...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Pedig tudom hogy mûködik, itt marha egyszerû dolgokról beszélünk. Elõször ez jusson el a gondolatodig.
Bucser
Nem vagyok a jogvédõk szócsöve, csak nem szeretem amikor valaki lop csal és mellé meg veri is a mellét, hogy "én vagyok a példa engem kövessetek".

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Jahh és úgy járnánk mint Románia a Lej leétékelés elõtt😊 20.000 lenne a kenyér.

Ha valamit nem tudsz hogyan mûködik miért beszélsz róla?

Átlagbérekre gondolok, ha most 2 milka lenne és a termékek ára meg a mostani, akkor lenne az ország helyzete jó.
Fejezzetek mar be a valodi kezzel foghato termekek hasonlitasat a digitalis masolatokkal. Nem ugyanaz a ketto!
Es folytassatok lecci nagyon jot szorakozom a sok hulyesegen es hulye erveleseken amik elhangzanak. <#idiota>

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Pedig ezt a gondolatmenetet egy felsõ vezetéshez csatolom, de ha nem akkor nem. Neked is megvan a saját véleményed.
rotator
Ha 2 millió lenne a fizetésem, akkor nem érnék rá játszani, mert állandóan vagy kampánygyûléseken kéne megjelennem, vagy azért ingáznék Pestre, hogy egy rohadt gombot megnyomjak. 😄

Az államfõt szerintem elírta aki mondta, vagy keveri a kormányfõvel, mert ebben az országban az államfõnek nincs olyan hatalma, amivel befolyásolhatná az emberek pénzügyi helyzetét.

Ugyanis az államfõ=köztársasági elnök, kormányfõ=miniszterelnök.
Nem egyéni döntés kérdése, hogy nincs itt olyan életszínvonal, mint Svájcban vagy Luxemburgban. Ha az utóbbi 20 évben csak jó döntések születtek volna gazdasági téren, akkor sem tartanánk ott. Azon mosolyogtam, hogy a kommented mögött álló elméletet naívnak találtam. Egyébként minden más is drága. Az árképzés pedig végképp nem a poltikához tartozik, kár belekeverni.
Inkább nem töltöm le köszi. Csak jobb lenne elgondolkoznod rajta ENNYI.
rotator
Te Newfronter, no offense, de az árukat meg nem érõ játékok helyett szerintem inkább töltsd le a basic_economy_for_dummies.pdf-et és tanulmányozd picinyt. 😊

Mindegy hogy mi mihez igazodik, a lényeg az hogy az állami vezetés egy nagy kalap kaki. Amúgy sajnos politikához vezet ez is. De ebbe jó lenne nem belemenni. A lényeg az hogy szarul élünk. 😊
Pont azt próbáltad mondani, hogy nem arányulnak a bérekhez az árak. Ez így is van. Most ezzel ellentétest próbálsz állítani?

Mellesleg a bérekrõl nem egy tollvonással döntenek, és végképp nem az államfõ. De kár lenne itt az ország mûködésérõl beszélni, abból csak politizálás sülhet ki.
Sok köze van hozzá. Ha a te fizetésed 2 milka lenne, rögtön megvennéd a játékot.
Nincs ebben semmi humoros, csak nem gondolod át a helyzetet, ez meg inkább a te bajod már.
Hülyeségeket beszélsz...
Indok nuku...
1. Lehet külföldrõl rendelni, általában nem vészes a postaköltség, lehet közösen is csinálni. Persze mindehhez legalább olyan mélyen bele kell ásnia magát az embernek, mint egy torrentkliens kezeléséhez.
2. Én is nagy kritikusa vagyok a hazai árazásnak, de a kétszeres árazás nem áll, ekkora különbségek egyáltalán nem általánosak.
3. Nem minden drágább idehaza, sõt olcsóbb termékek is akadnak. A budget kategória pedig kifejezetten olcsóbb idehaza, mint nyugaton. És akkor a használt játékokat nem is említettem.
Pedig nagyon is sok köze van. Elég annyit mondanom hogy bérfizetés. Ez itt a varázsszó.
DjDano
Bucser te a jogvédõk szócsöve vagy? Szerintem jobb lenne itt benn a levegõ, ha szépen csöndben eltünnél... Én büszke vagy arra, hogy naponta több tízezer forintnyi eszmei értékû szoftvert töltök fel egy torrent oldalra. Amivel aztán milliós kárt okozok a jogvédõk számításai szerint (Persze tudjuk, hogy a valóságban sose venné meg a szoftvert a delikvens)

Peace

UI: Warez or die 😉

De az a helyzet, hogy itt SOKKAL DRÁGÁBBAK a software-ek.
Nem azt várjuk el, hogy olcsóbb legyen, hanem azt, hogy ne kerüljön 2x annyiba, mint más országban, ahol ráadásul 4x ennyit keresnek.
Bucser
10 éves A4 audi itthon kb regadóval együtt 1,2 milliótól egészen 2,4 millióig megy Egyébként a 10 éves A4-es Audinak max az indulórészlete 1500 font a többi meg finanszírozva van lízingcég álltal (vagy bank vagy hitelintézet)... (most néztem neten 3000 font volt egy A4-es audi és még csak nem is London körnéykénami már itthon közelíti az alsó árat ugye + regadó ami 20 szazlék plusz a kereskedõ haszna)

Persze a megélhetési körülményeket valóban nem kell hasonlítani a brit és magyar területen.

rotator
Az államnak semmi köze egy szoftver árához, azt a (külföldi) fejlesztõ + kiadó + terjesztõ határozza meg. A Lamborghini Gallardot se fogják neked 4 millióért odaadni 40 helyett, csak mert itthon tizede a bérszínvonal a külföldinek, ezeknek nincs egymáshoz közük. A számítógép és a videójátékok a jólétben élõ társadalmak alacsonykategóriás luxuscikkei, nálunk ez átlagban már felsõkategóriás, ha tetszik, ha nem. Örülj annak, ami van, rosszabb is lehetne, Afrikában azt se tudja egy átlaggyerek, a számítógépet eszik-e vagy isszák.

Államfõi döntések?! 😊

Megnyugtató, hogy úgy "döntöttek", a jó konfig azért jár...

No offense, de ez az "érv" tényleg csak a humor szempontjából értékelhetõ.
Bucser
Ha nem éri meg a termék a pénzét akkor ne használd. ennyi.

a 17149 meg no comment...

"Mindennek oka az állam. Az állam kisemmizi a szegényeket, ennek a következménye a warez."
No comment.
Maak
ezzel igencsak egyet kell ertenem...miota kikoltoztem angliaba, fel eve, tobb jatekot megvettem mint otthon 28 ev alatt...mellesleg, amit nem ertek es fajlalom, itt olcsobb is, pl amit otthon ps2-re 16eft alatt nem kapsz meg az itt max 20£ es ez nevetseges...persze peldazhatnek hasznalt autora is...itt egy 10 eves A4-es audi 1500£ otthon meg lehet nezni mennyi...

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Tehát a warez miatt "kárba veszett" szoftverek árát az államfõkkel kellene megfizettetni, hisz az õ döntéseiknek a hibája hogy a warez elterjedt.
Az én szememben az a termék nem éri meg a pénzét. A magyar piacon irreális árak vannak. Ha egy játék 500Ft-ba kerülne megvenném. Errõl ennyit.
Mindennek oka az állam. Az állam kisemmizi a szegényeket, ennek a következménye a warez.
Az összes játék fog is annyiba kerülni. Igaz, akkor már nem annyira divatos játszani velük (ezt általánosságban mondom, nem feltétlenül a személyedre célozva). Például a Fantasy Wars állítólag 5000 Ft-os áron nyit majd idehaza - jó kis ruszki TBS, többet ér jó pár csili-vili játéknál, de elavultnak nem is mondanám. De emlékezhetünk a FlatOut 2-re is, igaz, az egybõl budget kategóriában jelent meg, nem csak ár szempontjából.

Nincsenek rendben a hazai árak, talán a világpiaciak is lehetnének olcsóbbak, érthetetlenül drága a Steam is. De ennek mind speciálisabb okai vannak. A hardvert, a benzint mégis megveszi az ember méregdrágán, pedig azokra is igaz mindez.
Bucser
meg azok akik minimálbéren bejelentve dolgoznak hisz õk adómentesek. (legalább járulékot fizetnek utánuk, csak épp nem annyit)

Bucser
gondolom pihennek kicsit.

w77d
tehát mégegyszer: nem tudtok arról valamit, hogy a wco szerverre is kihatott-e esetleg ez a botrány? Csak érdekelne, hátha ti tudtok valamit, mivel déltõl gyakorlatilag megszûnt onnan a forgalom!

grebber
Már aki!

Én kb 2 évente szoktam gépfejlesztést csinálni.150 ezerbe fájt most is azt 2 év alatt bõven túlszárnyalja bárki aki cigizik,piál,discozik stb.

Nem kell senkit sajnálni azért mert nemtud megvenni valamit ilyen mocskos országban élünk ahol minél többet dolgozol azzal csak az állam jár jól.

Next PC upgrade: 2022

"azokat is szerzõi jogok védik csak nem a tulajdonost hanem a gyártót"

Ez így van, a kínai autógyártókat is szarrá perelik, mert pofátlanul másolják pl.: a német gyártók autóit...

Csak egy autógyártót könnyebb perelni, mintha a kiadó az összes torrentezõt beperelné, aki letöltötte a játékát/zenéjét/filmjét. Arról nem is beszélve, hogy ez lehetetlen.

Az ízlésednek megfelelõt kell támogatnod. Zenét hallani a rádióban (persze stílustól is függ, de elég sok rádió van, vannak netrádiók is), filmet, játékot megnézed havernál (vagy a demót, de azok mostanában elég soványak), esetleg elolvasod az ember a véleményeket. A film- és a zeneipar ennyibõl kedvezõbb helyzetben is van a szoftveriparhoz képest, hiszen õk kapják a jogdíjat az adathordozók, a televíziók, rádiók után, ráadásul õket azzal is lehet gazdagítani, ha az ember koncertre vagy moziba megy. Szerintem alapvetõen nem baj, ha a mûvészet tud szabadon terjedni, minél több emberhez jut el. Az pedig szintén nem rossz dolog, ha az ember a vásárlás elõtt bizonyos módon ki tudja próbálni a terméket.

De amikor a dolog átfordul abba a különös helyzetbe, hogy a szellemi javak elõállítóit a közönsége nem kívánja támogatni, de az újabb produktumokat elvárja, akkor baj van. A "minden filmet megnézni a megjelenés elõtt két nappal, minden játékkal játszani a gyakran sokszázezres gépen a megjelenés elõtt" mentalitás már kezd egyre inkább visszataszítóbbá válni, pláne, ha mindennek még mondvanicsinált erkölcsi alapokat is szándékoznak létrehozni. Ezen idehaza két dolog segíthet: az életszínvonal növekedése és a mentalitás megváltozása - ez a kettõ bizony szorosan összefügg. Sajnos sokakban még megvan az a régi reflex, hogy a munkahelyrõl, szállodából, kollégiumból satöbbibõl ki kell emelni mindent, ami csak ingyen van.

Félreértés ne essék, nem örülök a szerverlefoglalásoknak, értelmük meg pláne nincs, de a ló túloldalára átesni is súlyos hiba.
Bucser
Bocs akkor talán ne játsz...olvass végszökség esetén tévézz vagy kosmázz haverokkal. sokkal hasznosabb.

Nem fogom az átlagjátékost sajnálni, hogy nem tudja megvenni a játékot mikor otthon villog a high-end vagy középkatos pécéje amit folyamatosan fejleszt.

Bucser
fizetsz érte? kinek? hol?

#17136: Azt nem tudom, hogy Erdélyben vagy Romániában hogyan mûküdik a szabályozás. Nem is érdekel.

Mert valami olyanért fizetek, amit nem láttam, hallottam, csak esetleg mondták, hogy jó.
grebber
Nem lenne itt semmi gond ha 3-5 ezer forintok lennének a játékok.Jó nem azt mondom senki nem warezolna de sokkal de sokkal többen vennének játékokat.

Külföldieknek szinte semmi mert ott keresnek 300-500 ezret mi nekik 10ezer ft lószar semmi.
Itt meg pl keres valaki 120 ezret bból kb 60-70 a rezsi kaja azt marad kb 10 ezred azt ha ne költse már 1 szaros játékra.

Next PC upgrade: 2022

Igen Az ÁLLAM álta, tehát nekem FREE és itt nem 5000FTs XP-m van hanem 0Lej es VISTÁM, És eszt a Mikorszopsz álta. 😊
Bucser
Miért tartanád fenn? nem veszed meg a termékét.

Ez akkor sem jusztifikálja a lentebb elhangzottakat.

Ahogy a az ASVA és Artisjus/BSA által nyomott duma is hülyeség, hogy mennyi veszteségük van az illegáli letöltés miatt a kiadóknak hisz semmi sem bizonyítja, hogy aki letölt valamit az biztos meg is venné az adott terméket...

Dying Soul
aztakurva. én csak most hallottam ezt. elég durva.

Bucser
Az Oktatási Minisztérium vásárolta a licencet. Nem free. Sõt az egyetemen sem véletlenül van az 5 ezer forintos Xp és Office sem (a különbözetet szintén az állam állta)