torrent (ne kérj meghívót!)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pharaoh
A http elõtt a plusz jel és lenyílik a többi és ott lesz

utorrent titkosítás

CroftManor
és azt hol?
na addig eljutottam hogy web access protection, HTTP, de web browsert nem találok

Nothing is True, Everything is Permitted

Pharaoh
UPC szûri a p2p-t. Az utorrentban kapcsold be a titkosítást. Akkor gyorsabban fog menni, de nem tudom a passzívításon segít-e.

CroftManor
[/url][/img]

Pharaoh
Passzívításon nem segít, de gyorsíthat a letöltésen:

NOD32
Setup
Antivirus and antispyware
Web Access Protection
HTTP
Web Browsers
EXCLUDE µTorrent.exe Vagyis ha zöld pipa van elõtte, azt vedd ki és piros xeld be.

Pharaoh
Ha megkérdezi pipáld ki, hogy ne kérdezze meg többet, hanem mindig hazsnálja azt amit megadsz neki a kérdésnél. (remember action).

Meg nem szerencsés egyszerre 2 tûzfalat használni, ha az esetet használod a win kikapcsolhatod nyugodtan.

Milyen neted van?

CroftManor
a windows tûzfalban nekem ez van most kikapcsoltam. Annyi történt hogy hirtelen felugrott 400 kb/s-re, aztán kb 2 perc után visszaesett 10-20ra

eset-et nem vágom, hogy ott mindent jól állítottál e be, próbáld meg kikapcsolni az egészet egy idõre, hogy megnézd jó e

utorrent meg router beállítások jók kell hogy legyenek

ha a tûzfalak (windowsos, eset-es) kikapcsolása után is piros marad, akkor sehogy sem tudod megoldani, valószínû már a szolgáltatónál elakad a dolog, ugyanis ilyen is van.

régen mikor kábelnetem volt akkor nekem se lehetett sehogy se zöld, mert már a szolgáltató nem forwardolja a portot, és ahhoz te nem is tudsz hozzáférni h beállítsd

amúgy meg egyszerre csak egy tûzfalnak szabad mûködnie, szal a windowsosnak amúgy is ki kéne kapcsolva lennie ha az eset be van kapcsolva
CroftManor
persze mondanom sem kell h most se jó... most ez a köcsög eset minden szarra rákérdez hogy allow vagy deny. hát marha jó...

CroftManor

Úgy érti a jó portot, hogy amit utorrentben megadsz, az legyen a tûzfalon, vírusírtóba stb. engedélyezve, routeren megnyitva.
CroftManor
hát de honnan tudjam h jó portot adok e meg? már beírtam vagy 5 félét és mindegyikre pirosat jelez utorrentben.
most allowra mentem és most ezt írja és persze most sem jó...

Pharaoh
Ne a deny-t, hanem az allow-t válaszd, mind a 4 zónában. És itt is úgyelj, hogy jó portot adjál meg.

CroftManor
most emgcsináltam azt is amit lejjebb linkeltek hogy az ESEtben is kell nyitnom egy portot, mindent úgy csináltam ahogy írja a linken de nekem most ilyeneket ír na jó én feladom...

CroftManor
na most így jó? csak mert most is pirosat jelez

Pharaoh
A 192.168.1.1 a router ip-je, amit a böngészódbe beírsz.
A 192.168.1.100 a gépedé. amit majd a portforward-nál is be kell majd írni.

Tigristank
Tévedés! Te 192.168.1.1-et írtál be, ami a routered IP-je. Viszont a te gépedé 192.168.1.100...

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

CroftManor
pfff hát de pont az írta lejjebb két sorral Andresh, hogy a az a routerem IPje! nem a gépemé

Azért ne a torrentoldalt, vagy engem hibáztass mert lassú a neted... nekem 8mbites adslem volt, kisvárosban, és mégis tudtam tartani az arányom. Vagy vannak fórumok ahova felrakják rapidshare, vagy data.hu esetleg más fájlmegosztó oldalakra feltöltve, akkor nem kell az arányod miatt izzadnod.
Narxis
Vagy vannak sms alapú szolgáltatások is.. ;D

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

hát fizetni 1 nem fogok seedszeróra, 2 kertávros, nincs más net 3 meg miaz h ne kötelezõ tölteni? problémával hozakodtam elõ, amire ez nem válasz.<#crazya>
Tigristank
192.168.1.100

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

CroftManor
na most szted ezek közül melyik az IP címem? khm...

Pharaoh
Jó a szemed.

a routered IP-jét írtad be a saját géped IP-je helyett, így nem csoda hogy nem megy...
Gondolom nem ugyanazon a porton megy a két utorrent, xp-s engedélyezve van, win7es portja meg nincs a routerben. Állítsd be a win7en utorrentnek azt a portot, amit xpben, vagy nyisd meg azt a portot neki a már alább leírt módon. Ennyi..
Hali. Az lenne a problémám, hogy van két gép. Az egyiken Xp van, azon az utorrent aktív módba van, a másik gépen Win 7 van azon pedig mindíg passzív módba van, pedig tûzfalban is engedélyeztem a torrentet. Tp-link TL-R402M routerünk van, de nem tudom hogy mit kellene beállítani rajta és azt se értem hogyhogy az egyik gépen semmi gond a másikon meg igen. Valaki segítsen pls.
Pedig nem kevesen csinálják így... vagy feltöltenek és akkor megvan az x gb feltöltés, hogy utána nyugodtan tudjanak tölteni, vagy gyorsabb netre fizetnek elõ, esetleg seedszervert bérelnek. Nem kötelezõ tölteni, ugye tudod?
Köszönöm, h válaszoltál, de kétlem h az lenne a megoldás, h 1szerre 1 torrent töltsek le, amit h, visszatöltsön, max. 5kb/seccel tehetem meg, ami kicsit lassúnak találok!😄 😄 sztem csak van vmi megoldás, mert ez így para.. érted! torrentezzek 10kb/s sávszélességgel?<#crazya>
Pharaoh
Az ESET-ben is nyitnod kell egy portot a torrentnek.

Egy kis segítség

Pharaoh
A router válaszás után ne a baromi nagy reklámra klikklej, hanem a jobb felsõ sarokban erre:
Click here to skip this advertisement

Utánam meg kiválasztod a kívánt progit és leírja részletesen

UPnP-t a routerben is engedélyezted?

CroftManor
azóta már átírtam a tplink oldalán is 4500ra, de így se jó. :S

CroftManor
hát igazából én nem vagyok egy nagy letöltõs, és le is jöttek a játékok ha kellett valami de nagyon ritkán használom. routerben nyitottam egy portot. Kb ennyit csináltam. @MR ME, van ESET Smart Security 4 és ezt írja

MR ME
és ha win tûzfalat kilövöd akkor se jó? nincs másik tûzfal a gépen ami befoghatná? mert ahogy írták alattam a portforward az csak a passzívitásra jó, mennie attól még mennie kéne, ha egyálltalán nem megy és piroslik akkor azt befogja vmi
esetleg egy spyware keresõ lefuttatása sem ártana

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Mióta van ilyen probléma? Routerben állítgattál dolgokat, vagy volt win reinstall?
CroftManor
nincs
most átírtam a portot 4500-ra de így se jó

A portforwardolás a passzívitásra gyógyír, nálad más lehet a gond.
1024 és 5000 közzé állítsd a portot, szerintem az a portszám nagyon magas, bár gyakorlatilag azzal is mennie kell.
MR ME
sztem kapcsold ki a win tûzfalát...am utorrentben nincs bepipálva a random port minden indításnál opció ügye?

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

CroftManor
mondom h a routerem (TP link) oldalán csináltam egy portot.
na de a képek: kép1 kép2 kép3

Akkor még jó hogy a router beállítások oprendszertõl függetlenek. Utorrent engedélyezi a portot amit megadsz, már ha be van pipálva a Windows tûzfal kivétel hozzáadása az utorrentben. Tehát akkor a tûzfalat sem kell piszkálnod. Router beállításait meg csak eléred böngészõbõl nem? Mutass már egy képet, vagy mit ír, mert lehet egyszerûen csak azért nincs adatforgalmad, mert kizártak, vagy rossz passkey, stb..
CroftManor
hát ha kiválasztod a routered típusát bejön egy oldal hogy kattints ide és akkor kiírja hogy Buy 19 dollár.. de már azon túl vagyok... találtam videókat arról hogyan kéne engedélyezni a windows tûzfalban a UDnP-t de a videó win xp-hez készült, nekem win 7 an és nem találom azt a beállítást... mert emgcsináltam azt hogy a routerem oldalán nyitottam egy új portot, de hiába írom be a portot az u torrenten a beállíátsokban, most is pirosat jelez alul.

Pharaoh
MI lenne fizetõs?
A portforward egy opció a routerben. Amit linkeltem az egy honlap ami pontosan leírja hogyan is kell csinálni. Fizetési opciót nem is látok sehol.

Ne szedj le gyorsan... olyan arányban szedj le, amilyenbe fel tudsz tölteni. Vannak olyan oldalak ahol a régebbi torrentek seedelése szorzóval történik. Tehát 1gb feltöltés helyett mondjuk 2, vagy 4gbot számol el, azokat is érdemes seedelni. Feltölthetsz olyan dolgot ami nincs fenn, szintén jó arányjavítás. Vagy megkérsz valakit hogy segítsen seedelni (szerverrel, gyors nettel).
CroftManor
igen ami fizetõs... köszi

http://portatiranyitas.uw.hu/
seedelnek én, semmit nem törlök, csak akkora a diferencia a le és feltöltés között, h csuda!😊 így sajna "gyorsan" 140kb/sec-mal leszed, s max 20 a fel, s a az szétoszlik a már meglévó torrentek között, s így 0 egész valamennyis feltöltések meg lókukira sem elegek! de majd lesz vmi! ha vkinek lesz megoldási ötlete, akk szívesen várom!
Pharaoh
Portforward -al nyitsz egy portot a routereden.

CroftManor
hali
Nekem olyan gondom van, hogy ha elkezdek tölteni valamit, akkor alul egy sárga háromszögbe felkiáltó jel jelenik meg,ami utána átvált piros karikává.. és kiírja nem lehet kapcsolódni. A router/tûzfal korlátozza a hálózati forgalmat.. Mit lehet tenni ilyenkor?

Met
meddig seedeled a dolgokat?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae