torrent (ne kérj meghívót!)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

itt a kért kép testrõl, most viszont jobbak az eredmények mint tegnap.

D-link DI-624+ a modemem neve. Amikor portot szeretnék nyitni akkor ugye kéri a felhasználót meg a jelszót beirom, hogy admin a felhasználóba (ahogy a dlinkes segitség kéri, azt is kéri, hogy a jelszót hagyam üresen) amint be nyomom a bejelentkezést semmi nem történik csak az, hogy megint kéri a jelszót. mit tegyek, hogy tovább mehesek? esetleg torrentbõl valahogy lehet portot nyitni?
MR ME
egy képet dobj már azért plz a speedtest mérési eredményérõl

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Pharaoh
Akkor szólj a szolgáltatódnak. A 300 sem túl sok. Hívd fel az ügyfélszolgálatot és mond el a gondodat, õk be tudják mérni, stb, hogy mennyit kell bírnia a vonalnak, stb. Melyik cégnél vagy?

a speedtest is 50 kb mért régebben pedig 300kb/s (múlt héten) de akkor is cssak 150kb/s volt a torrent és minden letoltes sebessége.
más is ilyen lassú. tegnap meg csak 50kb/s töltött le. :S
MR ME
mérd le speedtestel, am aktív a neted? van port nyitva a modemen?

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Pharaoh
A 150kB nem sok egy 8 megabitestõl, annak elvileg 1MB/s-nek vagyis 1024KB/S a sebessége.

Speedtest.net mekkora sebességet ír ki? CSak torrent ilyen lassú, vagy más is?

150kB/s az nagyon jó sebességnek számít.
ki volt kapcsolva alapból, de az alatta léve rész: protokoll titkositás az engedélyezve van és pipálva.
esetleg a modemel kéne valamit babrálni? Nagyon idegesitõ, hogy ilyen internetel ilyen szarul szed le.
lck
Ha 2-es utorrentet használsz akkor kapcsold ki a Beállítások > További beállítások > BitTorrent > Sávszélesség szabályzó engedélyezése opciót.
Hello!
8MB bites az internetem (ami ha jól tudom 1 megabite/s-s sebességel tölt) de nekem max 150kb/s sebességel szedi le a fájlokat pedig van egy csomó seedjük. Van valami tippetek, hogy hogyan tudnám gyorsitani a letöltést?
bertino
nincs kedvetek még többet flémelni ?

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

ProGabe
kerüld csak, õk úgyis 6-szor annyit dolgoznak, mint sok fos relanzer csapat, akik a gyorsaságra mennek, nem a minõségre^^

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

igen, az õ releaseik amiket messze kerülöm ált 😄

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Ezek szerint még életedben nem csináltál releaset. Nem csak a nagy scene csapatok vannak, akik 20an összeülnek, aztán persze hogy megvan kép, hanganyag, sávszél..

Vannak magányos farkasok, és az õk releaseit nem ftp-n fogod elõször megtalálni.. pl. nem egy embert ismerek aki torrentre tolja fel a releaseit.
azért az a release ami torrentrõl kerül ftp-re már régen érdekes...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Flamer
updater még nem találja 😄

http://loal.atw.hu

Narxis
Letölthetõ a végleges 2.0.1 uTorrent!

We've finally released 2.0.1 stable! The highlight of this release is greatly improved uTP performance over previous versions.

Release Notes

* uTP performance and TCP rate control have been greatly improved!

* BEP22 has been fixed

* Access denied problems should be virtually non-existent

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

nem csak így kétszer annyi helyet foglal, pl leszedsz egy 4 gigás iso-t, progi, játék vagy film tökmind1. aztán ha használni is akarod meg közbe seedelni is akkor máris 8 gigát foglal a gépeden.
Most tényleg ilyen nehéz valamit kitömöríteni?

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Kivéve a releasereket, úgy gondoltad ugye? Mivel rengetegszer torrentrõl kerül ftp-re az adott scene, tehát ha 5en töltenek fel különféle ftpre, akkor 5 különbözõ tömörítés lenne, ezzel elvesztené/elveszthetné a scene jellegét, mert abba már ki tudja ki nyúlt bele. Esetlegesen olyan lehetne, hogy választható legyen, hogy kitömörített, vagy tömörített változatot akarsz torrentrõl húzni, persze ezt anélkül, hogy a feltöltõnek duplán kellene megosztania.
tedd hozzá hogy a scene releasek ma is ftp-n terjednek, tehát az ftp mint terjesztési forma még mindig bent van a "láncban" mire eljut a végfelhasználóhoz 😊

igazából annyi kéne hogy a torrent siteoknak legyen vér a pucájában ahoz hogy a féltöltõket kötelezzék arra hogy tömöritsék ki a scene releaseket is és ne becsomagolva tegyék fel, így mindenki jól járna (kivéve a feltöltõket 😛)

mert még mikor nem volt torrent, ftp-rõl szedték a cuccot az emberek, és mire lejött 50k-val a 700 megás film az elég sok idõ volt. és mikor kiderült h hibásan jött le, akkor lehetett letölteni újra mind a 700 megát. ha viszont sok kis rar-ból áll, akkor egyrészt ellenõrizni lehet hogy jók e, és ha valamelyik hibásan töltõdött le, akkor elég csak azt a kis részt újra letölteni.

torrent esetében ez az egész automatikusan történik, szeletenként, általában 1-2 megánként.
[HUN]FaTaL
Mert ez a scene szabály, jóval korábbról minthogy p2p létezett volna egyáltalán.

http://goo.gl/gd6Zi5

A nagyobb torrent fájlok/filmek általában miért rar formátumban kerülnek fel az oldalakra? Elég idegesítõ mikor egy sorozat 200 részét egyesével kell összeillesztgetni. Arra gondoltam, hogy a torrent kliensnek könnyebb így a szeletek fel/le töltögetése, de nem látok különbséget ahhoz képest mint amikor avi fájlban van.

OKÉ! Végre sikerült, átvált zöldre! Thanx!<#eljen>
Ja oké, megvan, bejött, csak usert és passt nem kért, ez zavart össze.😊
Pharaoh
Be kell jönnie a router-nek és kérnie kell a user/pass-t

Hollandul te lehet jobban tudsz: KPN

A pass ez lehet:
Vul als standaard gebruikersnaam 'kpn' en als wachtwoord 'admin' (dit is standaard) of het door u aangemaakte wachtwoord in en klik op 'OK'.

Igen, az volt. Beírtam a címsorba, és azután akkor hogy is?
Pharaoh
nem a googleba kell
A böngészõ címsorába, ahova google-t meg az sg-hu-t is írod.

192.168.2.254 volt a default gateway mellett? Mert szerintem http://192.168.1.254

KÉP

Beírtam az IP-címet (192.168.2.254) a google-ba, és a kapott találatok közül melyikre kell, hogy menjek?
Pharaoh
Ezt nem igazán értem.

Ha õk adták tuti van leírás a honlapjukon a routerrõl.

Õk adták.
Beírom, oké, és a találatok közül melyiket?
De az is lehet, hogy a szolgáltató alapból passzív netet ad (még mielõtt nagyon feltúrod a dolgokat).. ezt a szolgáltató oldalán kellene megnézni, néztem, de nem vágom a hollandot😊
Pharaoh
Õk adták a routert? Mert akkor a pass lehet más. A szolgáltató honlapján tuti van ugyan ilyen manual, mint a magyarén.
Ha meg te vetted, akkor a dobozában tuti volt leírás.

Azt nem mondtam, én nem Magyarországon élek, hanem Hollandiában, és az itteni KPN nevû szolgáltatónál vagyok. De ez talán remélhetõleg nem fontos. Vagy igen?
Pharaoh
A böngészõbe beírod a router IP-jét.
Ha nem tudod nézd meg a gépeden a kapcsolat tulajdonságainál. Az átjáró/gateway címe a router ip címe.

Ilyened van?
Mert akkor a 192.168.1.254

Pharaoh
Azt mondom, hogy nincs, de hasonló menüvel tuti van, Amúgy a 3B594A szerintem nem tipus csak vmi sorozat szám lehet.
Próbáld meg a leírást amit betettem.

Oké, ezt megpróbálom, de a második lépést hogy és hol kell?
De ez a baj, hogy az én routeremet (Thomson3B594A) nem találom a listában.
Pharaoh
Ha valóban T-homes cuccod van akkor ez kell neked:

Speedtouch esetében:

1. Az uttorent programba Beállítások->Beállítások->Kapcsolat részben beállítasz egy fix portot (kiveszed a pipát, hogy véletlenszerûen váltogassa a portot minden indításnál).
2. Belépsz a HGW admin felületébe (user: 3play, pass: 3play)
3. Toolbox -> Game & application sharing -> Create a new game or application
4. Name: tetszõleges (pl.: utorrent), Manual entry of port maps rádiógomb be -> Next
5. Protocol: Any
6. Port range: portszám (mindkét helyre azt írod, amit az uttorentbe megadtál).
6. Translate to: portszám ugyanaz,mint elõzõ kettõ
7. Trigger protocol: Any
8. Trigger port marad üresen
9. Add gomb
10. Alul az "Assign a game or application to a local network device" linkre katt
11.Game or Application legördülõben, ahol elvileg elsõként az ABC(Another Bittorrent Client) szerepel válaszd ki azt a portforward nevet, amit a 3. lépésben megadtál
12. Device legördülõbõl keresd ki a gépet, amelyikre irányítani szeretnéd a portot (azt a gépet, amin a uTorrent fut)
13. Add gomb

Leírás angolul itt: LINK

Pharaoh
Port Forward itt van egy csomó Thomson tipusú router, amiknél részletesen leírja, a tiedet épp nem találom, de te talán találsz olyat, aminek hasonló a menüje.
(A router kiválasztása után a köv oldalon egy nagy hírdetás lesz, nem arra kell klikkelni, hanem erre: Click here to skip this advertisement.)

Alapból belépsz a routerbe a van portforward/virtual szerver menü. ott meg kell adni a portot amit ki akarsz engedni és kész. Plusz még az UPNP-t is engedélkyezheted.

De ezt hogy is kellene?
Pharaoh
A kérdés az volt ,hogy milyen neted van. DSL, kábel, vagy rádiós. stb. De a válaszodból itélve vezetékes. Talán T-home-os?

Ha aktív akarsz lenni, nyiss egy portot a routerben, amit a torrent progi is használ

Hogy érted a kérdést?
Odalent a nagyszobában be van dugva a router. Én pedig a lakásban akárhol befoghatom a netet.
A netet is vezeték nélkül kapod? Tehát nem úgy hogy be van húzva a lakásba, és bedugva a routerbe? Mert lehet alapból passzív a neted, és abból nem lesz aktív bármit is csinálsz.
Komolyan kérdem, sorry, én ilyen hozzá nem értõ vagyok.