torrent (ne kérj meghívót!)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A napokban azt csinálja az utorrentem, hogy elkezd valamit tölteni 10mb/s el, majd vissza esik 0.8kb/s re ott ingadozik. Ha kilépek és vissza akkor megint tölti egy darabig 10mb/s el utána megint vissza esik. Valaki tud valami megoldást? 3.3.2 es verzió.
BattleTag: kabel15#2672
Utoljára szerkesztette: Kontrakcio, 2015.05.24. 10:27:24
TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
valaki kiszivárogtatta, volt már ilyen.
a folytatásra soha be nem rendelt sorozatokból is felkerült már néhány korábban. (maskarásoknál maradva: pl. wonderwoman)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
....pilotját (azaz első, bevezető részét) idén novemberben fogják sugározni....
....Most azonban valami más történhetett, hiszen a premierig még fél év van hátra.
Hát, ez annyira nem megszokott dolog. A legkissebb 720P-s RIP nincs 200MB! Ha, nem akarsz GB-okat töltögetni, a kíváncsiság végett.
Pont emiatt csinálták ezt meg.
Az új oldalra tegnap feltettem 14 GBot, arra a nagyra csak 3at sikerült.
De ha már seedelek akkor legalább valamit töltsek vissza.
Znetes netet kb 7-8 éve építették ki. akkor 1megás net került 6000 FTba XD
Az a baj, hogy sok a seed-er, a te netednél gyorsabban feltöltők, így a letöltők rájuk csatlakoznak elsőként, s te a háttérbe szorulsz. Ha kilépne pár atomszerverről seed-elő egyén, akkor jobban eloszlana a dolog. De így kb ~kib@szás a lassabb net-el rendelkezőkkel szemben.
Ezt utáltam is, meg utálom is, minden torrent oldalon. Hogy a bánatba?????? csinálj, 0.3 -as arányt, meg seed-eld vissza a felét, stb...??? HA pl (mondjuk már nem, mert 100-as net-em van, ami nekem már elég is) csak 20-as net-ed van? Beáll pár szerverről seed-elő (fának a föld alatt lévő része) egyén és csapatja neki napokon át ~1000Mb-os feltöltéssel!!! Van már neki 6421012344 -es aránya!!! vagy 8921374191 pontja! Akkor MINEK??????? Miért NEM hagyja a lassabb net-el rendelkezőket seed-elni, hogy legalább a szabályzatban leírt adatmennyiséget vissza tudja tolni!? Így ha leszedsz egy szutyok dvd-t pl, vagy egy ~cca 10Gb-os game-t! Amit jó eséllyel szerver seed-elők nélkül vissza tudnál tolni 0.3-as arányban ~2-3 nap alatt. Így viszont a büdös életbe!!!! NEM fogod tudni visszaosztani. (ahogy én sem tudtam... spoilerba leírom miért) Aztán toljad neki 2 hétig a nagy semmit (mivel senki sem szedi), mert ha kilépsz a seedkötelezettségből, egyből jön a WARN, megrovás, letöltés elvonás, stb...
Na ezért az összes olyan dolgot, ami NEM INGYENES, amit rendesen számol, stb... Mindent más, nyílt torrent oldalakról szedj le.
S csak azt szedd le regizett oldalról, ami ingyenes, ami nem igényel seed-et, ami nem számolja a letöltést!
S legyenek boldogok a szerverrel 892348791-es arányú seed-erek. PFf.
Te meg ne várj csodát. Hogy passzív is vagy, a port-od sincs kiengedve. így nem fogod tudni rendesen feltölteni, visszaosztani.
Na itt már tudok rendesen feltölteni és pár órás seed-el elérni a kiírt adatmennyiséget, vagy visszaosztási arányt.
De ettől függetlenül CSAK ingyenes, nem arányszámolós torrent-et szedek le regizett oldalról.
Bocsi az agymenésemért. De ez akkor is így van.
Nem tudom, hogy az mennyire igaz, hogy visszaszerezhető 20%. elvileg nem volt ott beállítva semmi.
Amúgy meg kétszeresen számolja a feltöltést. nem vettem észre akkor.
De most jó, arra az új oldalra tudok feltölteni. 350 kb/s el megy felfelé.
Viszont a régi oldalra már megállt a feltöltésem, 5000 seeder, 1300 leecer van. Még délután ment olyan 100 kb/s körül meg az új oldalra is olyan 250kb/s el.
Programban az utorrentben, a jobb alsó sarokban, zöld ikon van pipával.
Viszont ha futtatom a tesztet, ott még mindig narancssárga pipa van és azt írja, hogy a port nincs nyitva.
Ha rámegyek a feladatkezelőre a hálózatoknál, ott csak 5% ot számol.
Az össze-vissza számolás is lehet attól is. De az még abból is eredhet, hogy a DHT be van kapcsolva beregizett oldalon való töltésre.
Ezért nem ajánlott bekapcsolni, mert akkor a csomópontokban (dht) elvész az "adat" az éterben és össze vissza számolást eredményez.
Regizett oldalról (mintahonnan te töltenél pl: enkór) töltéskor ajánlott kikapcsolni DHT-t. Nyilvános (mint pl pirétbéj) ajánlott bekapcsolni a dht-t.
Regizett oldalról a szervertől kapod a jelet, kitől mit, hogy töltesz, nem kell dht. összezavarodik és hibás lesz az arányod a feltöltött adatmennyiség, stb.
Nyilvános oldalról ajánlott bekapcsolni, "csillagpontos" rendszerként működik, mert több tracker tud ellátni "infoval", több feltöltőre is csatlakozni tudsz és gyorsabb is lesz a letöltésed.
Ezért jó, ha egyszerre csak: vagy enkórról töltesz dht off-al, vagy pirétről dht on -al.
Utoljára szerkesztette: lck, 2015.05.12. 13:12:14
Semmit nem csinál, ha beírom azt a számot. Időtúllépést ír ki.
Ez a net simán olyan mint egy kábeles net lenne, csak éppen kábel helyett mikrohullámú az internet. Vagy mint a mobiloknál.
Nincs semmi, windowsban tudom állítani a kapcsolatot. Elvileg az ipcímet automatikusan kéri régen ezt nekem kellett beállítani.
kaptam egy papírt, amire leírták ezeket az értékeket.
Van egy torrent aminél 1000 letöltő van és csak 1hez kapcsolódok. egynek tölt vissza. de ilyen 10 kb/sel.
Hogy lehet azt megcsinálni, hogy minél több emberhez csatlakozzak?
Írták, hogy állítsam nagyobbra az utorrentben a sávszélességnél az értékeket, valamelyik oldalon olvastam. de visszaraktam alapra. 200, 50, 4, re.
Beregisztráltam egy másik oldalra. A régebbi oldalról letöltött torrentet próbálom meg feltölteni oda. de hibásan számolja a feltöltést. összeadja a két oldal feltöltését.
És ha azt írod be böngészőbe címnek, hogy 192.168.10.254 , akkor hova lép, vagy mit csinál?
Nem jön elő semmiféle lehetőség, amivel a "dobozt" állíthatod?
Most a parabola helyén van egy doboz. onnan a vezeték egy csatlakozóba megy, mint egy régi telefontöltő adapter lenne. az bele van dugva a 230Vba. amiből a vezeték megy a gépbe a LAN csatlakozóba. Az adapter ilyen pici nincs rajta semmi gomb, csak két bemenet, egyik a POE a bemenet, a másik a LAN a kimenet.
Ha a TCP/IP 4 es protokollra rámegyek, ott az ip címet automatikusan kéri, nincs kitöltve semmi. ha én beállítom kézzel azokat az értékeket, amik a képen a harmadik ablakban vannak, akkor sem leszek aktívba.

Port forard router-ben! + megspékeled géped MAC címét egy fix IP-vel (hogy mindíg egy IP-t kapj, router ne kevergesse az IP-ket a rá csatlakozott eszközöknek), tehát port kiengedés router-ben, tűzfalon. (pl ESS-ben, mind port, mind *.exe kivételek közé rak) DHT kikapcs utorrent-ben BitTorrent résznél (2db pipa) (ha regizett oldalról szedsz!, ha nyílt torrent, ajánlott bekapcsolni), sávszélesség/kapcsolatok száma alapértelmezetten hagy, és véletlenszerű port elől pipát kivesz, nehogy másikat adjon utorrent.
Ennyi... És tuti aktív leszel és zöld pipád lesz mindíg.
24/5 Megabit/s-es csomagom van.
oda ahova fel akarok tölteni, nagyon nem is lehet, mert sok a seeder. 4-5-6 akkora sebességgel töltenek fel mint nekem a letöltési sebességem.
Amúgy meg most töltöm a rokstar játékot. van 1200seeder meg 5000leecer. de nagyon nem akarja szedni.
Viszont míg jön a letöltés, zöld pipám van a programban az alsó sarokban. Ha letöltődött és mást nem töltök, akkor átvált sárga háromszögre, hogy hibás a kapcsolat.
http://zebra.nhely.hu/ Zebra Privát Szeméttelepe http://www.hulyesuttyok.nhely.hu/ Hülye Suttyók Szeméttelepe
Még mindig passzívban vagyok, nem tudom megoldani, hogy aktív legyek. Windows 7em van, AVASt antivírus, megcsináltam a vírusirtóban is a portokat, és a windowsban is hozzáadtam a TCP, UDP portokat a kimenő, bejövő kapcsolathoz, hozzárendeltem a programot is.
utorrent 2.2.1 et használok. Használjak másik klienset? A 56838 port van megadva, csináljak több portot vagy kisebb portot kellene nyitni. 20000-30000 között?
Utorrentnél kivettem a DHT kapcsolatokról a pipát.
Nincs ruterem se proxy, igazából fogalmam sincs hogy ez mi, mármint a proxy.
Az IP cím automatikusan kéri le, nem látom beállításnál nem látom az ip címet, alhálózati maszkot,
az alapértelmezett átjárót és a DNSeket.
Igazából azóta lettem passzívba amióta ezeket automatán generálja, régen ezeket nekem kellett beállítani. kaptam egy papírt amire ezek le voltak írva, ha újra kellett telepíteni a gépet.
Ugyan az a problémám mint az alattam lévőnek.....
http://zebra.nhely.hu/ Zebra Privát Szeméttelepe http://www.hulyesuttyok.nhely.hu/ Hülye Suttyók Szeméttelepe
Add hozzá a torrent fileokat újra (ha nincsenek meg akkor töltsd le újra) és letöltési helynek add meg azt a könyvtárat ahol már le vannak töltődve, újraellenőrzi és elkezdi seedelni.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Ez hogy lehet? Nem tudok így visszaseedelni. 😞
Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.04.04. 14:10:56
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Az egyik pillanatról a másikra bármilyen torrent oldalról akarok letölteni a torrent fájlra vírust jelez a vírusírtó és nem szed le semmit 😞
Next PC upgrade: 2022
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Azért köszönöm a segítségeket...😞
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
újraraktam a gépet, win 8.1 64bit, de az istenért nem tudtam telepíteni a fent nevezett utorrent verziót. mindig kiírt hibát telepítésnél. végül meguntam és felraktam a legfrissebbet, igazából nincs vele problémám, de másnál is előfordult ez, vagy csak nálam?
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.