Mûholdfelvételek és Légifotók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Esrohnoil
Persze, jégesõt én is láttam már, de nem olyat, ami embervastagságú ágakat szed le a fákról...

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

tuti hogy látott, ha azt mondom neked hogy a nyári jégesõ nem ritkaság akkor elhiszed ?

persze hogy el, mert mindenki látott már... csak mindenkit szokatlanul ér sztem az ilyesmi, az öregebbek meg egyébkéntis hajlamosak gyakran túlzásokba esni :D

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

menyus77
hasonót már láttam, de ilyen súlyozottat még nem. A nénike is v.szinû látott már hasonlót csk má elfelejtette szegény<#crazya>

Esrohnoil
Felétek régebben is elõfordult ilyen?
A szomszéd 87 éves néni - aki még az elsõ világháborúban született, azt mondta ilyet még nem látott.

Pár mostani kép:

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

KM
Majdnem pontosan 1 éve Miskolcon is volt hasonló, csak ott nagyobb jégdarabok potyogtak...

Esrohnoil
Hmm... Teljesen tönkretesszük ezt a bolygót.
Itt Zalában pár napja olyan jégesõ volt, h. még diónyi darabok is potyogtak, százmilliós károkat okozva.
Mellesleg azt hallottam h. már ózonlyuk van Európa felett is.

Dzsini
sokat segít ha megtalálod valamilyen külsõ oldalon a szélességi meg hosszúsági koordinátáit, és azt valamelyest google-érthetõ formára hozva (tizedespont vesszõ helyett) már lendületbõl rá is áll.
ennek itt lett meg: http://www.answers.com/topic/arecibo-observatory (itt a fok-perc és fok-másodperc '-ket kellett átjavítani)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

The Garrett
hehe esküszöm 1 órán át néztem, kezdtem azthinni hogy nem is látható odafennrõl (vagy eltakarjaa felho :P ):)

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

The Garrett
ugyanilyen felhos eget lehet latni puerto rico és környékén. Ott az Arecibo -t kerestem, de sajna nem elég jó felbontású arra a terkep( vagy csak rossz a szemem )

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Dzsini
Felhõk és árnyékaik Mongoliában
egyenesen északra egy hegy túloldalán Ulanbator, a fõváros kb 500ezer lakossal, az ország teljes 2.1 milliójából (magyarországnál 17x nagyobb területen)

Dzsini
Bajkál tó - Földünk folyékony édesvíz készletének 20%a a legnagyobb (636x80km) és legmélyebb tóban (1670m). A világörökség része, szigorúan védett, többezer állat és növényfaj él a partján és benne, amelyek sehol máshol nem élnek.
érdemes a déli oldalon a folyódeltát megnézni közelebbrõl - nagyon szép látvány, a keleti részén pedig itt is látszik a "szigetelõszalag" egy rövid része - ugyanabban az irányban, ahogy a kínai és a kanadai is áll (a fórumosok álláspontja szerint az áthaladáskor a fotózó mûhold hibás jelet sugárzott és mivel egyetlen adat a környékrõl így nem tudták megfelelõvel kicserélni)

menyus77
naggyon misztikus:)

Dzsini
Itt történt 1908 Június 30-án (pont 97 éve) a Tunguzka folyó mellett valami, ami egy akkora pusztítást és földrengést okozott, mint egy 12.5 megatonnás robbanás 8.5 km magasan. a környezõ kb 2000 négyzetkilométeren a fák felborultak/elégtek. Mivel meteoritdarabkákat nem találtak, ezért a feltételezések szerint egy üstökös darabja lehetett nagyrészt jégbõl és porból, ami délkelet felõl közelítette meg a helyszínt (plusz természetesen vannak teóriák egy miniatûr fekete lyukról, Tesla kísérleteirõl, elektromágneses csapásról, antianyagról, UFO-ról... ezeket inkább a tudomány topicban kérjük kitárgyalni :) )
térkép

fotó 1927bõl és fotó 1996ból

menyus77
nekem egybõl a Balaton jutott eszembe. Reméljük nálnuk nem lesz ilyen..

Dzsini
Aralszk (szellem)városa, a 60as évek elején még aktív kikötõ és halászváros volt az Aral tó partján, most már a tó legközelebbi része jó 50 kilométerre van ha magas a vízállás. gyönyörû (és szomorú) látvány, mérgezõ (a lerakódott növényvédõszerektól) és maró, sós puszta van körben a tó körül. Benne pedig a halállomány legnagyobb része kipusztult: a megnövekedett sótartalmat sem bírták ki.

a kikötõ

még egy kép

menyus77
lehet, hogy ott van a google által bezoomolt Budapest/és környéke terület középpontja.

CattiBrie
hát ha az a kis kereszt Budapest... :)

így értettem :))

[/spam]&#8482;

Cicero
Ezt most nem értem :D

&#9679;újreg&#174;&#9679; &#9679;Nem tetszik valami elvtárs? :C&#9679;

CattiBrie
hümm..

lehet, hogy én még nem volt PONT Budapesten

[/spam]&#8482;

Cicero

Cicero
Szerintem ez semmiképpen nem satellite. A googlesek, ahonnan nemtudnak szerezni satellite képet, oda vagy azt írják, hogy "We're sorry..." vagy egy térképet szúrnak be.

Esrohnoil

BöszönManus
Itt lakom.
Kicsit nagy a zoom, de kicsi a település.

CattiBrie
o.O

[/spam]&#8482;

Dzsini
A Kis Hableány - Koppenhága, Dánia
az a pici pötty a vízben az, mögötte a parton egy egészen látványos valami (egy régi erõd maradványvonalai talán?), kicsit délebbre pedig a parton egy nagy tér, ahol rengeteg hangya áll sorban valamiért :)

modellmaker
:P ;)

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

CattiBrie
:DDD

[/spam]&#8482;

Dzsini
az enyim épp víz felett megy :D (és nem olyan koszos a lökhárítója ;) )

modellmaker
És ez miben különbözik az enyémtõl?? :P

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Dzsini
Hungaroring
és ha már témánál vagyunk
Ferrari HQ, Maranello. balra a tesztpálya, jobbra az üzemi épületek, szélcsatornástul mindenestül. (pár piros kamion látszik is)

CattiBrie
medence :)

[/spam]&#8482;

Dzsini
hopp, nem ugyanazt a térképállományt használja a Google Earth meg az online térkép... :D
mindenesetre a 458-on talált "sínt" követve találtam egy szerelvényt:
itt van - talán...

CattiBrie
ide megyünk: link

[/spam]&#8482;

modellmaker
Talán ez már mágnesvasút.

CattiBrie
én is kerestem tegnapelõtt a kinaji nagy falat, de annyira nem vagyok otthon a földrajzban (csak így kb.. de nem volt idõm keresgélni..)

[/spam]&#8482;

Punkerwork
keresem :)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

modellmaker
CSak gyorsvasút van. (egyenlõre.) itt

Dzsini
a Japán Császári Palota és a kertek.
érdemes Tokióban körbenézelõdni, ilyen lesz a jövõ... vízre telepített repülõtér, föld alatt húzodó és néha az épületek közt kibukkanó autópálya, meg ilyesmi finomságok... (aki talál egy mágnesvasút-szerelvényt szóljon)

Dzsini
a Google Earth fóruma szerint "Caracol de Texcoco" a neve, és egy gyár része volt, egy párologtató/sólepárló. Azért spirál alakú, mert csak így fért el :) Marószódát készítettek a kinyert sóból, késõbb mivel a helyi élõvilág mindig eltömítette a csöveket algafarmként használták (ugyanazokat az algákat termesztették, amiket az aztékok is ettek - jó nevû export volt pár évig), de az óriási szennyezettség miatt bezárták.
( sosa texcoco és spirulina mexicana néven guglizható további info róla)

itt még mûködik.

tõle délnyugatra van a föld legnagyobb (talán egyetlen) kör alakú piramisa - és egy oldal felszíni képekkel

CattiBrie
<#wow2> <#wow1>

[/spam]&#8482;

Dzsini

Esrohnoil
Jól néz ki...
Jobb alsó sarokban kék a hegyoldal. :)

Esrohnoil
A piramisok azok picik...
Nézzétek mit találtam Mexikóváros mellet...
Mi lehet ez?

Esrohnoil

Dzsini
és zárásul mára két szép hegy:
A Fuji Japánban
és a Kilimandzsáró Tanzániában

Dzsini
Angkor, Kambodzsa
a Világörökség oldal információja róla

Dzsini
Nokia Központ, Helsinki, Finnország

Dzsini
Kínai Nagy Fal
a Google Earth szerint errefele van, de nem igazán látszik...