743
Műholdfelvételek és Légifotók
-
#223 nyomás...
fürdőruha, törcsi... :D -
#222 Fú, ez nagyon állat kép! -
#221 olvad már:
-
#220 Az nincs meg, ahogy nekimegy a repülő a WTC-nek?
Bocs... -
Cat #219 akkor már a nagy változatot
-
#218 pejsze! -
#217 hétfői kép:
-
#216 engem érdekel -
#215 Miért?P3 1GHZ, 256ram, gef 2 az durva gép?Köszi a linket most szedem épp. -
zero_cool51 #214 nekem van vhol egy WTC-s műholdfelvétel, valami 9xxx*9xxx-es felbontásban, érdekel? -
#213 jónak néz ki..
köszi! -
Inquisitor #212 Nem tudom volt e már itt ez a "kis" programocska:
NASA World Wind 1.3
Picit durva gépigénye és helyigénye van, de akit tényleg érdekel, az áldoz rá picit ;)
Az eredeti letöltő oldal a Nasa-nál. -
weine #211 meg azért izralben a sivatagot öntözik...Csepegtetéssel csinálnak oázisokat a sivatagba... -
#210 "A kép délnyugati (bal alsó) sarkában igen markánsan rajzolódik ki az egyiptomi-izraeli határ. Miként lehetséges, hogy egy határvonal egy űrfelvételen is nyomon követhető? A válasz a határ két oldalán lévő eltérő gazdálkodásban rejlik: Izraelben nem engedélyezik a legeltetést, így a növényzet már fél évszázad alatt felújult, és a sivatagot félsivatag váltotta fel."
ez de durva :)
-
#209 így milyen békésnek tűnik nem?
-
#208 -
#207 UFO gyár
(Thx Cifu) -
#206 mitől olyan egyenes aza vonal? -
#205 De, már jobb kedvem is lett! :D -
weine #204 az országhatár látható fentről..ez nem elég?
:) -
#203 Tegnap nem láttam azt az üstököst, vazze! Be volt borulva az ég, mint az állat. Pedig úgy szerettem volna! Na mindegy!
Tényleg szép ez a kép! Ez kárpótol az elmulasztott látvány miatt!!! -
#202 Húúúúúúúúúú ba##3ð, hogy ez milyen k|ß@$ðß>$#£ szép!!!
Nem kéna rajta lenni valahol piramisnak? Vagy azok sokkal kisebbek? Így tök nem vagyok otthon Egyiptomban. -
#201 Egyiptom, Nílus delta, homokvihar.....
-
#200 Meg én nem. .) -
#199 Szerintem a kozmosz topicban már rég lejárt lemez ez. Már 3 hónapja fent van az égen, ők már unják is. (Csak én nem... :)) -
#198 Oké! Köszi! :) -
#197 na erre gondoltam ez full kozmosz topic téma, szal plz ott is oszd meg az infot :) -
#196 Szabad szemmel biztos nem látod majd a csóvát, mert jóval kisebb fényerejű, mint az üstökös maga. És azt is hozzá kell tenni, hogy távolodik tőlünk, ezért majdnem hátulról lehet már csak látni sajnos.Későn értesültem az érkezéséről sajnos. Az év elején lehetett látni a "farkát"! -
#195 Már csóvára gondolsz? -
#194 Aham. cassiopeiától "balra fel". Hát, talán felfedezek egy nem odaillő maszatot. :) De azért lehet látni, hogy az nem csillag, van valami "hátsója"? -
#193 Ja, az alatta lévő képen mégis ez az üstökös van, most néztem! (Machholz) -
#192 Akkor megy!
Az elsö kép a csillagtérkép (nem is gondoltad volna, ugye?). Az útvonal jelölve, mellette a dátum, hogy mikor, hol tart. A Szaturnusz bal oldalon kicsi piros betükkel jelölve, megkönnyíti a tájékozódást, mellette egy jellegzetes csillagkép (GEMINI=Ikrek, mellette jobbra LYNX=hiúz, és még jobbra ). Ez kell, ez lesz a viszonyítási alapod, ha másképp nem találod.
Remélem érthető voltam. Itt meg egy kép egy másik üstökösről:
Nem kell nagy durranásra számítani, szabad szemmel egy gombostű fejének 1/4-ét fogod látni. Nem árt, ha jó a látásod, és nem fényszennyezett helyen vizsgálódsz. (Jobb a város szélén) -
#191 igen, pls -
#190 2005. márc. 23-ig van rajt a térképen, után már nem lesz látható. -
#189 Likeljem? -
#188 Hát ha gondolod, akkor belinkelhetem a csillagtérképet. De ha nem ismered a csillagképeket, akkor nem fog sokat mondani neked.Vagy ha értesz a deklanációs számoláshoz, akkor megtalálod az égen is. -
#187 Áááá! Merre? Mikor? -
#186 Most van egy szabad szemmel látaható üstökös az égen, éjjel biztos megnézem, ha az idő engedi
-
#185 akkor frankó látásod lehet :) -
#184 én a szememet :)