743
Műholdfelvételek és Légifotók
-
#183 gondolom, én max fater vadásztávcsöveit tudom használni :) -
#182 Értem. Remélem pár hónap múlva már tudok magamnak is képeket csinálni bolygókról, mert egy csillagászati távcsőre gyújtök. Már utánaérdeklődtem, hol lehet rendelni, meg mindent, úgyhogy hamarosan meglesz. Csak nem egy olcsó mulatság... -
#181 az a léyneg hogy az érdekes/szép képeket összegyüjtjük ott, így ha találunk valamit megosztjuk a többiekkel :) -
#180 Én sem értek hozzá, de nem is szólok közbe a kozmosz topikban. Ha érdekel valami, akkor utána olvasok, ahogy te is. -
#179 én tuti nem értek hozzá, csak érdekel és olvasgatom a cikkeket :) -
#178 nem untatsz csak ez már itt OFF :) -
#177 A kozmosz topic túlságosan "tudományos jellegű nekem. Ott mindenki azt hiszi, hogy ért hozzás, meg ő a legokosabb. Nekem nem kell ilyen. -
#176 Egy kis magyarázat a 3. képhez (Global Cluster NGC 6093):
A Földtől 28 ezer fényévnyire fekvő halmaz csillagok százezreit tartalmazza, amelyeket közös gravitációs erejük tart össze.
Különösen feltűnőek a fényes vörös óriások, amelyek a Naphoz hasonló tömegűek, viszont már életük vége felé járnak.
Na jó, nem untatlak tovább titeket. -
#175 kozmosz topic-ban nézz körül ott is akad pár hasonló, otthoni háttérképem is onnan vadásztam :) -
#174 kira!!! :)) -
#173 Sikerült! Ugye milyen szépek? (Legalábbis nekem...)
:DD
:))) -
#172 Találtam egy-két számomra gyönyörű képet. Én inkább a titokzatos világűrért vagyok oda, ezért ilyen jellegűek a képek. (Ha nem jelennének meg, akkor elnézést.) Space Hubble Telesciope készítette a fotókat:
-
#171 :))))
Kit mi mire? :D -
#170 A 166-os kép engem egy Playboy-nyuszira emlékeztet. :)
Nagyon jó! -
#169 Úúúúúúú bakker!!! Némeliyk nagyon ütős!
Agárd (thermálfürdő)
-
#168 Légifotók -
-
#166 -
#165 én láttam és nagyon szép volt :))
de most már én sem -
#164 Ezt a képet nem látom... -
Cat #163 -
#162 Ezzel meg lehet figyelni az élőlényeket is? -
#161 a radart például nem érdekli, van az elektromágneses hullámok között jónéhány ami mondjuk csak bizonyos sűrűség felett verődik vissza, ezzel alkotnak képet pl. a Földön a tengerfenékről is, magasabb frekvenciával dolgoznak a kőzetekben rejtőző víz és olajtartalékok megkeresésére... csak jól be kell állítani hogy mit akarnak látni, és a többi máris "áttetsző" lesz. -
#160 Ok, értem. De a felhőkön keresztül mivel, vagy hogyan? Ezt nem értem. Valaki tudja ezt? Hm? -
#159 Hát jah vannak csudagépek! :D -
#158 azért jónéhányfajta sugárzás átjut a felhőkön, így fotózgatják a Titán felszínét is mostanság - bár az nem a látható tartomány, de képalkotáshoz megfelelő. -
#157 Tényleg egy kicsit kamu a film, de egy része lehetséges. Mert hát azért valljuk be, hogy nem mindent hoznak napvilágra az USA kutatói sem. Ki tudja, ki, és mit figyel odafent? Az tény, hogy onnan fentről még azt is le tudják olvasnik, hogy itt a földön mennyit mutat a karórád... Az igaz, hogy a légkör valóban sokban befolyásolja ezeket a dolgokat, mert pl ha felhős az ég, akkor azon nem lát át semmi! És ezen nem is tudnak változtatni. -
#156 mindegy kamu volt az kész! -
#155 rossz helyen keresed a problémát a filmben - az igazi gond a légkörrel van (turbulencia, stb) - ez teszi a "lefele" néző távcsövek képét problémássá (ugyanez van a felszíni távcsövekkel is). egyéb szempontokból megoldható ami ott történik. -
#154 Oké de továbbhalad és nem lehet követni egy faszit (mint a filmben) 20 perc rohangálás után! -
#153 szép -
#152 kivéve persze ha geostacionárius műhold, és van rajta egy rendes képalkotó berendezés.
a Keyhole egy nem-katonai szervezet, és nekik is vannak inches hasonló felbontású térképdarabjai (bárki megnézegetheti) - már 10-15 éve nem volt probléma újságot olvasni ezekkel a technológiákkal.
a többi stimmel :) -
#151 Amúgy nézte valaki szombaton a közellenséget?
Az kamu egy film!
Egy múhold max 5 percig tudja azt a helyet figyelni azt továbbhalad!
meg ennyire éles képet életbe tud csinálni!! -
#150 Jah erről bölögök én is! :) -
#149 ezt a nick-et meló helyen használom, a másikat meg otthon. -
#148 akkor már értem mért van két reged! :DD
PunkerWork-el akkor írsz amikor dolgozol!
Vagy tévedek?
De szerintem nem! :DD -
#147 aha -
#146 Azt már nemfigyeltem :P :DD
Meló van különben? :-)) -
#145 látod a dátumot :) -
#144 Ez kéthéttel ezelötti havazás után volt igaz?