Műholdfelvételek és Légifotók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nightrun
Ja, az alatta lévõ képen mégis ez az üstökös van, most néztem! (Machholz)

Nightrun
Akkor megy!

Az elsö kép a csillagtérkép (nem is gondoltad volna, ugye?). Az útvonal jelölve, mellette a dátum, hogy mikor, hol tart. A Szaturnusz bal oldalon kicsi piros betükkel jelölve, megkönnyíti a tájékozódást, mellette egy jellegzetes csillagkép (GEMINI=Ikrek, mellette jobbra LYNX=hiúz, és még jobbra ). Ez kell, ez lesz a viszonyítási alapod, ha másképp nem találod.

Remélem érthetõ voltam. Itt meg egy kép egy másik üstökösrõl:

Nem kell nagy durranásra számítani, szabad szemmel egy gombostû fejének 1/4-ét fogod látni. Nem árt, ha jó a látásod, és nem fényszennyezett helyen vizsgálódsz. (Jobb a város szélén)

CattiBrie
igen, pls

[/spam]™

Nightrun
2005. márc. 23-ig van rajt a térképen, után már nem lesz látható.

Nightrun
Likeljem?

Nightrun
Hát ha gondolod, akkor belinkelhetem a csillagtérképet. De ha nem ismered a csillagképeket, akkor nem fog sokat mondani neked.Vagy ha értesz a deklanációs számoláshoz, akkor megtalálod az égen is.

CattiBrie
Áááá! Merre? Mikor?

[/spam]™

Nightrun
Most van egy szabad szemmel látaható üstökös az égen, éjjel biztos megnézem, ha az idõ engedi

Punkerwork
akkor frankó látásod lehet 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

CattiBrie
én a szememet 😊

[/spam]™

Punkerwork
gondolom, én max fater vadásztávcsöveit tudom használni 😊

Nightrun
Értem. Remélem pár hónap múlva már tudok magamnak is képeket csinálni bolygókról, mert egy csillagászati távcsõre gyújtök. Már utánaérdeklõdtem, hol lehet rendelni, meg mindent, úgyhogy hamarosan meglesz. Csak nem egy olcsó mulatság...

Punkerwork
az a léyneg hogy az érdekes/szép képeket összegyüjtjük ott, így ha találunk valamit megosztjuk a többiekkel 😊

Nightrun
Én sem értek hozzá, de nem is szólok közbe a kozmosz topikban. Ha érdekel valami, akkor utána olvasok, ahogy te is.

Punkerwork
én tuti nem értek hozzá, csak érdekel és olvasgatom a cikkeket 😊

Punkerwork
nem untatsz csak ez már itt OFF 😊

Nightrun
A kozmosz topic túlságosan "tudományos jellegû nekem. Ott mindenki azt hiszi, hogy ért hozzás, meg õ a legokosabb. Nekem nem kell ilyen.

Nightrun
Egy kis magyarázat a 3. képhez (Global Cluster NGC 6093):

A Földtõl 28 ezer fényévnyire fekvõ halmaz csillagok százezreit tartalmazza, amelyeket közös gravitációs erejük tart össze.
Különösen feltûnõek a fényes vörös óriások, amelyek a Naphoz hasonló tömegûek, viszont már életük vége felé járnak.
Na jó, nem untatlak tovább titeket.

Punkerwork
kozmosz topic-ban nézz körül ott is akad pár hasonló, otthoni háttérképem is onnan vadásztam 😊

CattiBrie
kira!!! 😊)

[/spam]™

Nightrun
Sikerült! Ugye milyen szépek? (Legalábbis nekem...)

😄D

😊))

Nightrun
Találtam egy-két számomra gyönyörû képet. Én inkább a titokzatos világûrért vagyok oda, ezért ilyen jellegûek a képek. (Ha nem jelennének meg, akkor elnézést.) Space Hubble Telesciope készítette a fotókat:

CattiBrie
😊)))

Kit mi mire? 😄

[/spam]™

Nightrun
A 166-os kép engem egy Playboy-nyuszira emlékeztet. 😊
Nagyon jó!

CattiBrie
Úúúúúúú bakker!!! Némeliyk nagyon ütõs!

Agárd (thermálfürdõ)

[/spam]™

akyyy
Légifotók<#hehe><#hehe><#hehe>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

CattiBrie

[/spam]&#8482;

Punkerwork

CattiBrie
én láttam és nagyon szép volt 😊)
de most már én sem

[/spam]&#8482;

Nightrun
Ezt a képet nem látom...

Nightrun
Ezzel meg lehet figyelni az élõlényeket is?

Dzsini
a radart például nem érdekli, van az elektromágneses hullámok között jónéhány ami mondjuk csak bizonyos sûrûség felett verõdik vissza, ezzel alkotnak képet pl. a Földön a tengerfenékrõl is, magasabb frekvenciával dolgoznak a kõzetekben rejtõzõ víz és olajtartalékok megkeresésére... csak jól be kell állítani hogy mit akarnak látni, és a többi máris "áttetszõ" lesz.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Nightrun
Ok, értem. De a felhõkön keresztül mivel, vagy hogyan? Ezt nem értem. Valaki tudja ezt? Hm?

Gabesz amd64
Hát jah vannak csudagépek! 😄

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Dzsini
azért jónéhányfajta sugárzás átjut a felhõkön, így fotózgatják a Titán felszínét is mostanság - bár az nem a látható tartomány, de képalkotáshoz megfelelõ.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Nightrun
Tényleg egy kicsit kamu a film, de egy része lehetséges. Mert hát azért valljuk be, hogy nem mindent hoznak napvilágra az USA kutatói sem. Ki tudja, ki, és mit figyel odafent? Az tény, hogy onnan fentrõl még azt is le tudják olvasnik, hogy itt a földön mennyit mutat a karórád... Az igaz, hogy a légkör valóban sokban befolyásolja ezeket a dolgokat, mert pl ha felhõs az ég, akkor azon nem lát át semmi! És ezen nem is tudnak változtatni.

Gabesz amd64
mindegy kamu volt az kész! <#nyes>

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Dzsini
rossz helyen keresed a problémát a filmben - az igazi gond a légkörrel van (turbulencia, stb) - ez teszi a "lefele" nézõ távcsövek képét problémássá (ugyanez van a felszíni távcsövekkel is). egyéb szempontokból megoldható ami ott történik.

Gabesz amd64
Oké de továbbhalad és nem lehet követni egy faszit (mint a filmben) 20 perc rohangálás után!

CattiBrie
szép

[/spam]&#8482;

Dzsini
kivéve persze ha geostacionárius mûhold, és van rajta egy rendes képalkotó berendezés.
a Keyhole egy nem-katonai szervezet, és nekik is vannak inches hasonló felbontású térképdarabjai (bárki megnézegetheti) - már 10-15 éve nem volt probléma újságot olvasni ezekkel a technológiákkal.

a többi stimmel 😊

Gabesz amd64
Amúgy nézte valaki szombaton a közellenséget?
Az kamu egy film!

Egy múhold max 5 percig tudja azt a helyet figyelni azt továbbhalad!
meg ennyire éles képet életbe tud csinálni!!

Gabesz amd64
Jah errõl bölögök én is! 😊

Punkerwork
ezt a nick-et meló helyen használom, a másikat meg otthon.

Gabesz amd64
akkor már értem mért van két reged! 😄D
PunkerWork-el akkor írsz amikor dolgozol!
Vagy tévedek?
De szerintem nem! 😄D

Punkerwork
aha

Gabesz amd64
Azt már nemfigyeltem 😛 😄D

Meló van különben? :-))

Punkerwork
látod a dátumot 😊

Gabesz amd64
Ez kéthéttel ezelötti havazás után volt igaz?