743
Műholdfelvételek és Légifotók
  • menyus77
    Törökország, Ciprus
  • Cicero
    Nájsz! Mór fotó!
  • menyus77
    Ez bizony Waikiki.
  • Cicero
    Nyá' szép a tengerpart! De laknék ott :))) Ez hol van?
  • menyus77
    Szerintem szép..
  • CSOCSO
    jeee en ott lakom :)
  • menyus77
    Valaki tud pöpci műhold képet Budapestről? Vagy akár légifotó is király lenne, de látni szeretném már egyszer minden zugát fentről is!
  • Cicero
  • Punkerwork
  • Cicero
    Szerintem nem éri meg b@sz@kodni a Keyhole-al, egyszerűbb leszedni valahonnan az Encarta World Atlas 2003-at
  • Punkerwork
  • Punkerwork
  • tbundy
    uninstall + regcleaner, de még mindig fent marad valahol a reg fileja...
    nem tudja valaki, merre tárolja a gépen a progi?
  • Kaszi46
    e-donkey on találtam különböző serialokat, crackeket ezeket bele raktam egy rar-ba akinek van kedve, probálkozhatna hátha vmelyikkel sikerül megoldani a progi átverését.
    a file-t INNEN szedhetitek le!

ha valakinek sikerül az természetesen jelezze itt:D én már három fajtát kiproszáltam, ezek sajna nem működtek, ugyhogy nem is raktam bele a kis csomagba.
  • Kaszi46
    talán registry tisztrítás után megint fel lehet rakni. bár ahogy néztem át kell esni egy regisztrálási procedurán, szal kell akkor biztos egy uj mail is + a registry buher:\\
  • CattiBrie
    én nem tok

csak ezt az egy heteset :(

utána nem lehet újra felrakni?
  • Kaszi46
    ehez a keyhole programhoz létetzik bárminemü törés? a legjobb lenne persze a 600 dolcsis verzióhoz, de azert megelégednék azthiszem az lt verzió törésével is:)
  • Aquir
    csimma :)
  • Aquir
    hm? (:
  • CattiBrie
    hmmm
  • Punkerwork
  • Cicero
    Rendben!
  • CattiBrie
    hát nem

és ne mutass be nekem - köszi

:))
  • Cicero
    Nemtök mind1 hogyan kell leírni? Érted azt kész.
  • Aquir
    nyelvünk édes kincsei
  • CattiBrie
    egyenlőre vs. egyelőre
  • Cicero
    Ezt nem értem...
  • Lacee
    mi az hogy egyenlőre megmozdulni? :D

1:0 nem lenne jobb?
  • Cicero
    Hmm.. Akkor végülis még egyenlőre meglehet mozdulni a Vatikánban nem?
  • CattiBrie
    ááááááúú

az igen!
  • weine
    Műholddal kukkol a Google
    Index
    2005. április 7., csütörtök 10:45
    Amatőr kémek is nyugodtan gyakorolhatnak azzal az online műholdas térképpel, amelyen láthatók a nagyvárosok utcái, az utcákban álló házak és a parkoló autók. A szoftver fejlettebb, letöltős változata egyes helyszíneket nagy részletességgel is képes megjeleníteni. A rosszban sántikálók és a magánszférájukat féltők nyugodjanak meg: a rendszámok és az arcok nem látszanak.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
    Nyomtatható változat
    hirdetés

Ha csak képletesen is, de kulcslyukakon kukucskál be a Google - a webkereső a héten elérhetővé tette a nagyközönségnek azt a műholdas felülnézeti térképet, amelynek eredeti változata egyes esetekben tízcentis részletességgel jeleníti meg az Egyesült Államok területének felét, beleértve az összes amerikai nagyvárost.

Az online nézegethető, jócskán lebutított - vagyis a részletességet tekintve korlátozott - felvételeket a Google a néhány hónapja elérhetővé tett hagyományos, utcaneveket tartalmazó digitális térképpel együtt adja. Az új szolgáltatás célja többek között, hogy például költözés előtt a műholdas térképen bárki megnézhesse, van-e park vagy parkoló a kiszemelt ház közelében, felmérhesse, milyen távol van a valóságban az egyik épület a másiktól, esetleg ellenőrizze, megfelelő mennyiségű füves teniszpálya és úszómedence áll-e készenlétben a közelben.

Dönthető domborzat

San Diegó-i parkoló felülről...A térkép teljesen együttműködik a Google adatbázisával, így ha valaki a New York-i Lincoln Centerre keres, a Google társítja már létező címadatbázisát a műholdas felvételekkel, ha pedig több találatot tart relevánsnak, azokat külön buborékok formájában jeleníti meg a térképen. Ugyanezzel a módszerrel kideríthető, milyen környéken lakik a kiszemelt fogorvos, és hogy kiülős-e a célkocsma, vagy inkább befordulós. A térkép nagyítható, kicsinyíthető, forgatható, sőt meg is lehet dönteni - igaz, ez csak áldöntés, hiszen a műhold nem látja szemből az épületeket, de a domborzati viszonyok jól láthatók, így könnyen kiderül, merre lejt a fogorvos.

A Google térképe persze profi kémkedésre nem alkalmas, főként mivel nem valós idejű felvételeket szolgáltat: a műholdas képek egy része viszonylag friss, de többségük évekkel ezelőtt készült. Másrészt a Google valamiért úgy döntött, hogy nem teszi lehetővé az igazán nagy felbontást: "autószintre" nagyítani az utcarészleteket még akkor sem lehet, ha tudjuk, hogy az eredeti képek néha tízcentis részletességgel készültek.

Bagdad, Havanna, Peking, Kabul

... és oldalrólA rendszer alapjául szolgáló műholdas térképszoftvert nem a Google találta fel. A kaliforniai cég fél éve egyszerűen felvásárolta az eredeti változatot kidolgozó Keyhole-t, azt a vállalatot, amely 2001 óta foglalkozik a műholdas rendszerrel. A Keyhole éveken át anyagi nehézségekkel küzdött, míg 2003-ban tőkeinjekciót kapott attól a Q-Tel-től, ami egyébként az amerikai hírszerzés, a CIA támogatását élvezi.

A Keyhole szájtja most is üzemel: a szoftver letölthető könnyített verzióban - a Keyhole 2 LT-ért a hétnapos próbaidő után 30 dollárt kell fizetni - és profi változatban is, ami viszont már 600 dollárba kerül. A Keyhole 2 Pro-val megnyílik a világ: London, Mexikóváros és Amszterdam mellett csodák csodájára megtalálható benne Moszkva, Bagdadon kívül még kilenc iraki város, illetve Havanna, Peking, Kabul és Phenjan is. A legtöbb város 70 centiméteres részletességgel szerepel, a felvételek pedig 1999-től 2004-ig készültek, és jórészt a NASA műholdas Blue Marble projektjéből származnak. Igen, Budapest is szerepel a városok között: sajnos a felvételek kevésbé részletgazdagok, mint a San Diegói utcák képei, de a Margitsziget csücskét és az Index szerkesztőségét azért sikerült megtalálnunk rajtuk.
  • Punkerwork
    sorban állók a pápánál
  • Punkerwork
  • Punkerwork
    egy kis válogatás :)
  • Punkerwork
  • Punkerwork
    lila hó :)

• CattiBrie
    vanegy link lejjebb.. valahol :))
  • Cicero
    Ez milyen program?
  • Aquir
    hát nagyon lassan változik ;)
  • Aquir
    ok, és igy van a napszakváltás a másik felén :)