Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rage47
nekem is tetszik a magyar változat, nem úgy, mint ME2 esetében
Én 11 éve tanulok angolt. Nagyon jól tudok angolul (olvasni, írni, beszélni, stb.), mégis: Nekem nagyon tetszett a magyar fordítás. Véleményem szerint a magyar sokkal, sokkal, sokkal mûvészibb nyelv, mint az angol. Az angol csúnyán fogalmazva eléggé "gépies", egyszerû nyelv. Angolul és magyarul is kijátszottam a játékot, és nekem a magyar megfogalmazások sokkal jobban tetszettek. Olyan volt, mintha valami fantasy regényt olvastam volna (pl.: nagyon emlékeztettek a lefordított kifejezések a Gyûrûk Urára).

ShaiHulud: Ne fikázd a fordítást, mert remekül sikerült. Az ilyet meg kell becsülni. A magyar fordítás minimum olyan, ha nem jobb élményt nyújt, mint az angol.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Valóban nagyon nagy kincs az anyanyelvünk, abban is majdnem egyetértek, hogy legdrágább. Legdrágább kincsünk talán a gondolkodóink.
És ha már szóba kerültek, azt hiszem, egyetlen gondolkodónk sem köpködött össze senki azért, mert beszélt egy másik nyelvet is.

Nem kötelezõ angolul megtanulni, de angol nyelvû szórakozást sem keresni. Az utóbbi esetében az elõbbi is csak elõny, hiányában viszont semmi jogalapunk nincs a saját nyelvükön fejlesztõket piszkálni, tekintve, hogy õk is az anyanyelvüket tartották legdrágább kincsüknek, ezért azon a nyelven alkották meg mûvüket.
jaj ez meg a masik, a tudatlan allaspont 😄 attol hogy tudsz angolul vagy barmi mas idegenyelven, meg nem jelenti azt, hogy elfelejtesz magyarul, csupan tobbet ersz. dehat ignorance is bliss, ahogy latom.

"Nekem pl általános suliba nem volt választási lehetõség, német volt, ha tetszik ha nem. Ezért középsuliba is azt kellett továbbvinnem..."

mondjuk ez hulyeseg am, en altalanosban oroszul nemetul es angolul is tanultam (nem igen maradt altalanosbol meg semmi), aztan tanultam kemenyen nemetul, kesobb pedig gimiben spanyol es angol, gimi vegere tettem le az angol nyelvvizsgat, igazabol itt tanultam meg angolul rendesen, erteni addig is kb ertette az ember, meg aztan orszagh fele szotar mar ronyosra volt forgatva. de tudom a szotarazas a mai fiataloknal mar eleg nagy luxus 😄

emlekszem meg commodore 64en az alatlanos suliban szotaraztam ki a jatekokat, mert zavart, hogy nem ertem mi van odairva. 😊

szoval olyan nyelvet tudsz amit TE akarsz, btw az intenziv nyelvtanfolyamok nagyon is jok, alapokat eleg hamar meglehet tanulni, utana mar csak a szokincsedet kell fejleszteni, pl szamigotepes jateok angol nyelven jatszasaval es kozbe szotarazassal. de persze egyszerubb varni amig magyarositanak nektek masok 😊

amugy van nemetnyelven is jatek😊 DLC-k is biztos hogy tudjak a nemet nyelvet.

Könnyen szidja a magyarításokat az, aki tud teljesen angolul.
Nekem pl általános suliba nem volt választási lehetõség, német volt, ha tetszik ha nem. Ezért középsuliba is azt kellett továbbvinnem...
Így nagy mennyiségû angol szöveggel nem tudok mit kezdeni, igaz értek sok szót és kifejezést, de normálisan játszani esélyem se lenne.

Ezért örülök hogy van magyarítás, és szerintem nagyon is jó lett a DA-hez.
Bele tudtam élni magam teljesen, igaz volt egy-két csúnya félrefordítás vagy értelmetlenség, de nem zavaró mértékben. Pl a verselõ tölgynél és a kódexeknél le a kalappal az elõtt aki ezeket fordította. És teljesen élvezhetõ minõségben.
Aki WOW-on, meg hasonló angol nyelvû játékokon nevelkedett fel, annak lehet hogy természetes az angol...játssza úgy ha akarja. De nem kell másokat fikázni a magyar miatt.

Az utolsó csata tényleg szánalmasan gyengére sikerült, de ott szerintem direkt arra mentek hogy meglegyen az az élmény, hogy "te vagy az hõs, egy csapásodtól 5 éjfattyú hal meg azonnal, és hiába jönnek rád 80-an egyszerre, te simán leaprítod mindet"

Most vagyok az Eszmélés közepén, de kicsit idegesítõ hogy már "rémálom" fokozaton vagyok, és a fõkarakterem olyan erõs hogy egyszerûen nem tudják kidönteni...pedig nem is csaltam..csak végigvittem vele az alapot már, és hát elég kemény kis amazon lett. 😛

Angol nyelvû játékokkal se kötelezõ játszani.
Szerencsére nagyon sok helyre elégséges az anyanyelvünk, ami a mi legdrágább kincsünk, nem kell mindig az angol nyelv seggét nyalni. Más országok, más kultúrák, rohadjanak meg nyugodtan.
Angol nélkül már wc-s néninek se alkalmaznak.
Nem tervezem hogy másik országba dolgozzak, meg úgyse lenne olyan munkahelyem ahova kéne az angol nyelv. Szóval én nem sokra tudnám használni. Persze azért nem volna rossz.

Az Omg nem tudom hogy mi, a sulineten meg ránentem az angol nyelvre, de nem jött be semmi.

Angol csak játékhoz kell?? OMG, sulinet?
Könnyû azt mondani. Azért nem fogok beiratkozni tanfolyamra, és évekig tanulni, csak azért hogy tudjak azzal a pár játékkal amihez ninc s magyarítás, vagy nem jelent meg magyarul.

Richardix, Mecsoka: Hogy halad a maqyarítás? Ha végeztetek lemagyarítjátok a Witch Huntot is?

,

Nem ártana megtanulni. Ma már a meg se jelent játékokhoz is az 1. kérdés: vammá magyarosítás?
Nem kell oda semmi.
acsi, nem a forditast fikaztam, hanem leirtam a velemenyemet, miszerint idegennek hat magyar nyelven a jatek. forditast akkor fikaztam volna, ha en maskepp forditottam volna xy dolgot, illetve ha szerintme felreforditas lenne. nem, a jelentesek jok, csak SZERINTEM NEM PASSZOL.

azt ugye tudod, hogy legtobb jatek fantasy illetve scifi vagy egyeb kitalaciora alapul? olyan uj szavakra, amiket nem feltetlen kell magyarositani, ahogy pl regrol ma is vannak torok stb szavak. nem hiszem felni kene attol, hogy csak ugy eltunik majd a magyar nyelv egyhamar, foleg ilyen foku idegennyelv analfabetizmus melett, ami uralkodik hazankban. 😊 persze azzal egyetertek, hogy az utcara nem kene kivinni az ilyet, eleg sok tablat, hirdetest, parbeszedet hallani ahol siman lehetne magyar kifejezeseket hasznalni, de szerintem internetes/szamitogepes kornyezetben nem gaz.
pl hanyszor talalkoztal irl (tessek ezis kulfoldi😄 = valo vilagban) olyan kifejezesekkel hogy "Ne flameljel mar""ne trollkodjal !", stb ?😊

szoval szerintem a legtobb ilyen angol kifejezes olyan, hogy valos kornyezetben egyszeruen elo sem tud fordulni. pl spirit damage, darkspawn, xp, fireball, arrow of slaying stb 😄

nem art kulon kezelni a ket "vilagot" szerintem.

wedge31
Mindig azok fikázák a forditásokat akik állitolag beszélnek angolul pedig ezek a honositások nem nekik készülnek hanem azoknak akik nem tudnak és nekik tökéletes.

Mindig meglehet oldani hogy angol nyelven játsz egy játékot, ha nem birod a magyar forditást.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Fantusz
Helyes, hogy lefordítanak mindent, amit csak lehetséges.
Nem nagyon akarom ide keverni a nyelvészetet, de a magyar nyelvnek nem érdeke gyorsítani az utóbbi idõben egyre erõteljesebben rátörõ idegen szavak meghonosodását.
Ez a folyamat már évszázadokkal, sõt évezredekkel ezelõtt is zajlott, de az még egészséges körülmények között ment végbe (nagyon hosszú ideig tartott egy-egy szó átvétele), de az utóbbi évtizedekben rohamosan ránktörtek az idegen kifejezések, nem utolsósorban az interneten kersztül (de másfelõl is).

Az idegen nyelv ismeretének megvan a maga haszna, helye, de már ma is ott tartunk, hogy egy fórumon több száz angol szó röpköd feleslegesen, holott magyarul is le lehetne írni.

biztos a megszokas miatt van nalam. ha mar tudsz angolul egy szinten es ugy szoktad meg a dolgokat, akkor mar nem gondolkozol azon, hogy ez most mit is jelent magyarul, hanem egyszeruen TUDOD mi az. hiaba jelenti tenyleg azt, hogy fo vagy vezerdemon, ha egyszeruen nekem mar idegennek hat egy archdemon, berserker, rogue leforditasa. mivel regen amikor gamelni kezdtem, nem votl divat, meg lehetoseg magyarra forditani. es igazabol ha masra nem is, de legalabb nyelvet gyakorolni nagyon is jo, ha eredeti nyelven jatszod a jatekokat. az meg szerintem kulon szegyen, hogy magyarorszagon nagyon kevesen tudnak idegennyelvet erteni, nemhogy beszelni.

igazabol parbeszed resze nem is zavarna, de a kepessegek, nevek, stb leforditasa hat igazan hulyen, nekem legalabbis. legjobb akkor, ha ugy forditjak, hogy kozbe a forditas targyat nem is ismerik 😄 pl "hit point"= utespont 😄

Fantusz
Tolkien nyelvész volt, s hosszú évek alatt nem csak fantasy történeteket írt, hanem kidolgozta a megálmodott fajok, népek nyevtanját.

No, szerintem meg ezt a nyelvezetet kellene kizárólag fantasy játékokban hsználni, mert az angol elnevezések is ugyanolyan hülyén hangzanak, mint a magyar - csak ez sokaknak nem tûnik fel.

Archdemon = fõdémon, s mivel õ vezeti a hordát, magyarul Vezérdémon lett, nem tudom mi a probléma (tünde, vagy törp nyelven biztos szebb, találóbb elnevezés)

Fantasyben pedig nagy divat a helységneveket lefordítani (könyvekben is). Szerencsére többnyire sikerül is eltalálni õket. A vezérdémon tényleg hülyén hangzik (na persze nekem sem jut eszembe semmi értelmes arra, hogy "archdemon") de ettõl függetlenül a DA egyike azon ritka játékfordításoknak ami jól sikerült.

Why so serious?

de azert a te nicked sem EvolucIO 😊

Miért hangzana hülyén? Neked azért tûnik hülyének, mert angolul szoktad meg. Miért ne passzolna magyar nyelv számítógépes játékhoz? Nem értem.
mi a baj? nem a magyar nyelvvel van bajom, hanem annak hasznalataval ilyen kornyezetben. de nehogy sertve erezd magad, a nemet, francia stb nyelvek sem passzolnak szerintem. lehet azert erzem igy mert idestova 20 eve angol nyelven jatszom szamitogepes jatekokkal.
de rem gagyinak tunik hogy "szellemsebzes" meg "vezerdemon" a spirit damage es archdemon helyett. ahogy pl azis gagyi amikor a helyseg neveket is leforditjak.

MerlinW
Köszönjük a véleményed, költözz el😊

[merlinw.org]

de rohadt hulyen hangzik magyarul 😄 hogy tudtok igy jatszani? magyar nyelv egyszeruen nem passzol szamitogepes jatekokhoz...

Fantusz
A vezérdémon szellemsebzése rettenetesen gyenge.
Elõtte az éjfattyú horda sem jelenthet nagy kihívást - ez lehet véletlen, vagy szándékos, de a végsõ csatában látványosan gyengék az ellenfelek (ezt kiegyensúlyozandó: rengetegen lesznek)

legkonnyebb az utolso csata 😄 spoiler - use the ballist!

Az utolsó csatára milyen felszerelést vigyek ( tüzruna villámruna ??
Szellembalzsam , tüzbalzsam stb ? Mi ellen védekezzek ( villámsebzés , tüzsebzés , szellemsebzés stb ) ?
cikasz

http://www.akciofigura.hu

Ha jól értem, sajnálsz a játékért kiadni 2-3 ezer forintot, és hetek óta itt fikázod minden apróságért, de azért neked tetszik a játék meg játszol vele...

"lopott az EA annyit h szarjak rájuk." Amilyen warez Matyinak tûnsz, kétlem, hogy az EA egy centtel is meglopott volna téged, már megbocsáss 😄

Ami még tetszik:

"Másik így is van jogom kritizálni ami nem tetszik ez van."
"tök ugyan az, persze aki szarik a környezetre azt jó hogy nem érdeklik az ilyenek."
"hát igen nem lehet mindenki olyan igénytelen szar vagy hardcore platformkocka h a rendszeren kívül más se érdekelje."

Ezek után, hogy igazából teljesen kifikázod a játékot meg odabiggyeszted, hogy "nem állítom h szar egészébe, sõt ha ezt állítanám nem játszanék vele." a helyzet, hogy de igenis ÁLLÍTOD hogy szar az egész, mindenbe belekötsz, a játékmenetbe, a történetvezetésbe, a pályatervezésbe, a kasztrendszerbe, mindenbe! Ezek után meg ellentmondasz saját magadnak! vagy a pofád nagy, vagy az eszed kicsi, de szerintem inkább mind2!
Kicsit OFF, de ami az új ME2 DLC-t illeti tuti nem fogsz csalódni. Összetett, nagyon jó a sztorija, újra találkozol Liarával (újra össze is lehet jönni vele - számomra nagyon zavaró volt az alapjátékban, h úgy rendezték le a Liarás ügyet, h a Shadow Brokerrel van elfoglalva és minket magasról leszar kb.) és beleillik abszolút a játékba. Messzemenõen ez a legjobb DLC az összes közül.

Na de hogy a Dragon Age DLC témához is hozzászóljak. Van egy olyan érzésem, h a DA2-ben fény derül a dolgokra és ezzel a DLC-vel akarják elérni, h az emberek minél jobban várják a DA2-t 😊:
wedge31
Nem, igy kussolni van jogod mert loptad a játékot, véleményed ezek után szart se ér...

Tudtommal nem személyeskedtem veled, szóval te se tedd.
Ajánlom hogy vegyél vissza az arcodból, 15évesen nem hiszem h bármit letettél volna az asztalra ami feljogosítana az ilyen hangnemre, ha már az alapvetõ illemszabályokkal nem vagy tisztában.
Részemrõl befejeztem az offolást, a továbbiakban nem reagálok a hozzászólásaidra.

Nem zavar ha valakinek van véleménye és esetleg nem értek egyet vele. De hetek óta fikázza a játékot, aminek nem látom értelmét. Hogy ezek után miért játszik még, nem tudom és nem is érdekel, de kicsit zavaró a kákán is csomót keresés és ha visszaolvasol nem én vagyok az egyetlen aki feladta a vele való társalgást mert nincs értelme az egésznek. És Paresnek írtam, hogy hagyja õ is , mert nincs értelme. A személyeskedésrõl nem is beszélve.

Jah, értem. Tényleg hiba akkor (bár ettõl függetlenül lehetséges h elutasítás ellenére éljen a karakter)

Murder3
nem állítom h szar egészébe, sõt ha ezt állítanám nem játszanék vele.

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

Murder3
pl haveni romok->bracíliai romok....
tök ugyan az, persze aki szarik a környezetre azt jó hogy nem érdeklik az ilyenek.

Murder3
hát igen nem lehet mindenki olyan igénytelen szar vagy hardcore platformkocka h a rendszeren kívül más se érdekelje.

Murder3
lopott az EA annyit h szarjak rájuk.
sõt fizetek én más termékért és szoptam is már be velük.
Másik így is van jogom kritizálni ami nem tetszik ez van.

Murder3
lol az igénytelenség itt kezdõdik...

Calver
ismert bug, itt van kifejtve.

"The trees move. Do you not see it?"

MerlinW
Nem lesz.

[merlinw.org]

wedge31
Ez nem igy van, ha megvette joga van kritizálni mégha nem is értesz egyet vele, ha viszont lewarezolta akkor inkább kussoljon és lapitson mint szar a füben, mert csak egy idiota megy vissza reklamálni oda ahonnan lopott mert gondja van az ellopott cuccal.

JethroHUN
de az az, hogy nem utasítottam el. Meg is van a vívmány, arról h elfogadtam... szóval a dlc a hibás. Csalódni fogsz ha voltak báriféle elvárásaid. Mert ez tényleg nem nagy szám, a ME2 dlc leszek kíváncsi... de ez alapján az is 0 közeli lehet 😞

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Ha elutasítod nem biztos, hogy meghalsz mert lehet Alistair vagy Loghain feláldozza magát helyetted.
Amúgy még nem játszottam vele, de ezek után nem biztos hogy akarok, nem akarok csalódni 😛

Felesleges ennél tovább foglalkozni vele és a véleményével, mert egyszerûen nem lehet komolyan venni a srácot, olyan dolgokba köt bele hogy el se hiszem.
Mint már korábban is mondtam (neki is), nem muszáj ezzel játszani ha ennyi baja van vele. Nem kötelezõ.

JethroHUN
"Ez ugye csak egy vicc?" Ez mondtam elõször amikor, most végig vittem a Witch Huntot. Én azt hittem, hogy majd mehetünk Morrigan után és akkor mondjuk ketten átkerülünk vmi teljesen más világba. Vagy valami hasonló.
Hát nem, 4 nem is új terület...Rövid és értelmetlen... Még ha magyarul lett volna se derült volna ki semmi, arról hogy Morrigan most hova megy mit csinál... hát ezt kiadni utolsó dclnek, egy ilyen király játékhoz... Mint bmw után trabantot venni. +még hibás is, mert a párbeszéd szertint nem fogadtam el a rituáléját.. ami lehetetlen mert akkor most nem tudtam volna végig vinni ezt(ha meghal a kari ugye, tekintsünk kel a korábbi mentésektõl) Eszmélésbõl importáltam a mentés.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

csá! magyarul nemlesz a witch hunt??