18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Mike
    azért az a plusz pár pont jól jön

egyébként csak orzamarban 3 szintet fejlődött a karim, pedig csak most keresem brankát, és elfgyökér nélkül lenne most 19 körül
  • Mike
    mi az hogy csalás nélkül? azért mert adtam pár elfgyökeret a szövetséges elfeknek, abban mi a csalás?
  • Fantusz
    Igen, de csalás nélkül az is elérhetetlen.
    Mellékküldetésekkel együtt 22-23 szint fölé nehéz menni, hacsak nem "ügyeskedik" a játékos.

Awakeningben 18-as szintű a nem importált karakter, ehhez képest egy 22-es importált már bivaly, s ott küldetésekkel lehet fejlődni, totál fölösleges időpocsékolás az Originsben bűvészkedni a 25-ös szintért.
  • Timi983
    Köszi a leírást!Még átgondolom.:)
  • berczy #15168
    Sziasztok!

Lenne egy olyan problémám, hogy állandóan lefagy a DA. De nem teljesen, hanem ctrl+alt+del után visszajön, játszhatóvá, de addig ott áll lefagyva.
    Tud valaki erre mondani valamit, mert rohadt idegesítő, van, hogy 10 mp-enként csinálja, van, hogy fél óráig semmi.
  • Mike
    originben 25-ös szint a maximum?
  • gerey
    A Golems of Amgarrak-hoz készült már magyarítás? Mert elkezdtem magamnak lefordítani, de ha már van megnézem azt.
  • Fantusz
    Pótolhatatlan veszteség nem ért, nincsenek különösebb értékek a ládában.
    A vadonban a kaszindok elrejtett kincse, illetve a sírnál megjelenő Bosszúállónál lévő máguscsizma, ami talán hasznos.
    Mágusok ládájában egy flaska néhány elfgyökér líriumpor, egy-két ital, s 1,5 arany van, ennél többet veszít az a karakter, aki a táborban lévő ládákat képtelen kinyitni (nem szerencsevadász), pedig azokban sincs értékes cucc
  • böröczk
    hát én mindig gyorsan lerendeztem, kaja odaad, és pá
  • gerey
    Ha megölöd, ha beszélgetsz mindegy, mindkét módszerrel meg lehet szerezni a kulcsot, ha a megfelelő párbeszéd opciót választod.
  • Fantusz
    Nem kell megölni, csak elébeszélgetni vele, rákérdezni, miért is segítenél neki, s felajánlja a kulcsot az élelemért cserébe.
    Kissé feledékeny, ezért a kaja átadását követően rá kell kérdezni a kulcsra, s odadja (neki már úgysem kell)
  • ferenc001
    Meg kell kérdezni valami olyasmit, hogy "miért segítenék neked?", és akkor elmondja hogy megtartotta a láda kulcsát.
  • böröczk
    hm, pedig én minden alkalommal adtam neki kaját, és vadon után, előtt, között próbálkoztam a láda kinyitásával, de egyszer nem sikerült. Lehet, meg kellett volna ölni, és akkor tuti.
  • gerey
    A ketrecben őrzött rabnál van a kulcs, ha megölöd vagy adsz neki ételt oda adja, és a vadon után kinyithatod vele a ládát.
  • ferenc001
    Ki lehet nyitni. Ha a táborban a fogolynak segítesz, akkor odaadja a kulcsot, és az egyesülés után kinyithatod és kiveheted a cuccokat a ládából, addigra a lecsendesített is arrébb megy.
  • böröczk
    Return to Ostagarnál ki lehet nyitni azt a ládát, amit alapjátékban egy Lecsendesített őriz, és hozzáférhetetlen.
    Vagy tévedek, és még a játék elején is ki lehet nyitni azt a ládikót? Csak mert én kerestem, de megoldást még nem találtam rá. :D
  • Calver
    Warden's Keep és The Stone Prisoner: határozottan jópofák, főleg az utóbbi
    Return to Ostagar: egynek jó, de nem várnék tőle csodát
    Darkspawn Chronicles: rövid és legjobb esetben is közepes, bár Wynne levágása mindig mosolyt csal az arcomra
    Leliana's Song: mivel Leliana... nos, mondjuk úgy h nem a kedvenc karakterem - más szóval első végigjátszás és megismerése után következőnél elküldtem a picsába és hagytam Lothering-ben megdögleni - ezt én köszönöm szépen, inkább kihagytam
    Golems of Amgarrak: fogd a játék messze legrosszabb részét - Deep Roads, avagy mélykútak - és építs rá egy viszonylag hosszú DLC-t, unalmas és érdektelen történettel és karakterekkel. pocsék, a DLC-k legalja. még kritizálhatnám egy darabig, de egyrészt nem koptatom rá a billentyűzetet, másrészt örülök hogy lónyugtatók és kloroform szabadelvű felhasználásával komoly munka árán sikerült valamennyire eltörölnöm az emlékeimet erről a förtelemről...
    Witch Hunt: nem rossz, bár... befejezést és "lezárást" ígér, de ha nem Origins végéről importált, Morrigan-el románcoló férfi Warden-nel tolod, akkor ebből nem sokat fogsz látni. ettől függetlenül legalább kellően hosszú, és viszonylag élvezetes DLC.
  • Timi983
    Szia!Próbálok nem belebonyolódni csak tippeket kértem:kinek melyik DLC jött be és miért.Azért kérdeztem,mert Palán,a Páncélon,és az Eszmélésen kívül egy sincs meg,és mivel karácsonyra meg szeretném lepni magam pár Bioware ponttal ,kíváncsi voltam mások véleményére is,akik már játszottak vele.Mind a 2 típus érdekel:(a játékba épülő,és az önálló is):játékidő,megszerezhető tárgyak,történetszálhoz való kapcsolat....
    Egyszóval kinek melyik a kedvence és miért?A végső döntés úgyis az enyém csak kíváncsi voltam,mert 1 leírás nem olyan mintha valaki "személyesen mondja el a tapasztalatait".
  • Fantusz
    Bele bonyolódtatok ezekbe a DLC-kbe, de azt nem tisztáztátok, hogy miféle DLC-ket szeretnél.
    Vannak az alapjátékba épülő kiegészítők, s önálló kalandok, ezek között pedig elég nagy eltérés lehet, pl az Éjfattyú krónikák (Darkspawn chronicles) a sötét oldalon ad lehetőséget a harcra, s elég nagy véleménykülönbségek vannak a megítélését illetően.
  • Timi983
    Akkor jó,csak erre voltam kíváncsi,mert szótár van,de nem tudtam eldönteni,hogy megérné-e.Csak azért kérdeztem,mert a játékon belül is angolul dobja be ezeket a küldiket (a letölthető tartalomnál) és szótár alapján nehéz eldönteni megéri-e a pénzét.
  • GreyWarden
    A The Golems of Amgarrakhoz tudtommal nincs még magyarosítás, de valószínűleg elkészül. Azért ezt a hiányt kompenzálja az, hogy rengeteg tápos cuccot lootolhatunk, ráadásul vannak új lények is. A Leliana's Song-hoz van magyarosítás, de, ha minden igaz külön kell leszedni. Én legalábbis úgy csináltam. Itt a történet igen fontos, így jó, ha érted a sok szöveget. A történeet egy régi ügyet vet fel, és bár van sok új helyszín meg néhány tárgy, a lényeg a hangulaton, a szereplőkön, és a történeten van. Nagyon jól eltalálták, ha nem tudsz szerzni magyarosítást, megéri szótárazni egy óra erejéig!
  • Timi983
    Köszi a tippet!
    Csak azt szeretném még megkérdezni,hogy az első 2-höz van-e magyarosítás,mert valamennyit gagyogok angolul,de nem túl sokat:(
    Bár van már neten is fordító program azért percenként kiszállni,mert nem értem mit akarnak elég gáz:(
    Na mind1 itt majd csak kérdés nélkül szétverek mindenkit:)A felszerelés a lényeg és ha azt viszem tovább ezen az apróságon is túl jutok majd:)
  • GreyWarden
    Még annyit hozzátennék, hogy számolgattam egy kicsit. Ha veszel Bioware pontokat, ami 1600 pontot jelent és legkevesebb 3500- 4000 ft-ért beszerezhető, akkor kis ügyeskedéssel Négy! DLC-t is szerezhetsz. Amiket ajánlok ár/érték arányban:
    - The Gomlems of Amgarrak (400 pont)
    - Leliana's Song (560 pont)
    - Darkspawn Chronicles (400 pont) vagy Return to Ostagar (400 pont)
    Ez eddig 1360 pontba fáj és így emellé vehetsz egy napi lakoma kombó csomagot, ami nem olyan értékű, mint a fentebb soroltak, de kijön és ez a lényeg. Ez + 260 potot jelent és így akkor teljesen elköltöd a pontjaidat, remek DLC-kre. A harmadik DLC-nél, mindegy mi mellet döntesz, mindkettő nagyon jó!
  • Timi983
    Köszönöm a tippeket.Majd rávezetem a "Mikulást",vagy a "Jézuskát":)A The Stone Prisoner nagyon tetszett,ha ez is olyan kategóriás,biztos sikere lesz nálam:)
  • GreyWarden
    A lényeg, hogy akkor kell megszerezni, ha Orzammarba érsz. Úgy emlékszem, ha valaki mellé állsz, akkor a platformelemek nem fognak reagállni, ha rájuk lépsz. Nem igazán emlékszem, de te most megteheted, persze lehet, hohy hiába. :)
    Nekem az volt amúgy az egyetlen gondom, hogy túl kevés az efajta platformosdi a játékban. Szívesen nyitottam volna meg még ilyen titkos ajtókat és szeretztem volna cucokat. A másik, hogy ez egy 2h-s sword és duplakezes harcosommal igazából semmi hasznát nem tudtam venni.
  • kisokka
    Miért nem próbálod ki?:D Egyébként én is így tudom, hogy még nem szabad semmibe bonyolódni Orzammarban és úgy megszerezni a cuccot.Aztán lehet, hogy csak egy mendemonda...
  • lightjack
    pff azt mondja h mielőtt elkezdeném a király kegyeiért küldit azelőtt szerezzem meg. már Bhelen mellé álltam szal... ez most elveszett?
  • GreyWarden
    Azt kérdezted, melyik DLC-t a legérdemesebb megszerezni, ami relatív, mert ugye kinek mi. Én speciel a The Golems of Amgarrak-ot ajánlanám, már, ha tényleg egy vérbeli kalandra vágysz. Ez, egy a maga nemében hosszúnak mondható alkotás, ami ráadásul nehéz is. Ezt a DLC-t kifejezetten magas osztályú karakterekre szabták, de megéri a fáradságot, mert rengeteg új tárgyat kapsz.
    A másik DLC, amit nyugodt szívvel ajánlok az a Leliana's Song. Ez szintén egy profin összerakott alkotás. A játékidő 1 órára tehető(ez hosszúnak számít ugye) és végig izgalmas. Érdekesség, hogy itt nem a saját karidat vezeted, de Leliana beszél, ha vmelyik válaszlehetőségre kattintunk. A történet és helyszínek királyak. A DLC-t a főmenü, további életutak opciójából választhatod ki.
    Van még jó, de ezt a kettőt ajánlom szívesen. A The Stone Prisonert-t megkaptad a játékhoz, szóval ezek triumvirátusával nagy valószínűséggel elégedett leszel.
  • GreyWarden
    Az Orzammari palotában található, elnyomódó platformelemek egyidejű aktiválásával a játék titkos feygverét szerzed meg. Egy kétkezes pallost, meg pár extrém cuccot. Van egy videó arról, hogyan kell megszerezni:
    http://videosmart.hu/video/dragon-age-titkos-fegyver-megszerzese
  • Timi983
    Köszi:)
    Majd megpróbálom,de előbb még páromat kell rábeszélni egy kis "befektetésre".
    Egyébként akinek már megvannak a DLC-k:melyiket éri meg legjobban leszedni:játékidők,megszerezhető tárgyak...stb?Esetleg egy net cím jól jönne lehetőleg magyar,mert nem igen beszélek angolul.
  • ShaiHulud
    kell krealni bioware oldalon accountot es hozzarendelni a jatek cdkeyet, utana feltudsz ott tolteni egyik menupontban bioware pontot a kod alapjan, ezt azutan feltudod hasznalni ingame a download contentnel.
  • lightjack
    hát ember mágus vok szal nem:D:D de már megvan, kösz a segítséget!
  • Fantusz
    Amikor rálápsz a megfelelő padlórészre, jól hallhatóan kattan.
    Kint a nagyterem közelpén van az első, a trónterem fala mellett, közel egymáshoz lesz a többi, s ha a karakterk rajta állnak, anegyedik karaternek a trónt kell megérinteni.

Csontkulcsot a porváros elhagyott házában lévő támadóktól lehet szerezni (törpe kotorék főkaraternek ismerős a ház)
  • lightjack
    jah már megvan, és azt írja h vmi ujjperccsont kell. azt hol találom meg? nem kellett vna megölnöm az emporiumos csávót??? v lehet máshol is kapni?
  • lightjack
    és hova kell a karaktereket állítani h megidéződjön a sárkányka??

ja és a porvárosban a nemtom milyen nevű bűnszövetkezet vezetőjét kéne felkutatni (Bhelen mellé álltam) csak nemtom hogyan...kikérdeztem az emporiumos csávókát, azt meg is öltem nehogy beszéljen:D:D:D de utána hogy?? mert azt írta hogy a porvárosban kutakodjak de más infoforrást nem igazán találtam. merre keressem?
  • Fantusz
    A trónteremben egy sárkányt lehet megidézni 4 karakterrel, ha azok megfelelő helyen állnak.

Branch Two, Branch Three képességek csak az Awakeningben elérhetőek (azért jelzi *), a kiegészítőben minden kaszt kap új képességválasztási, specializálódási lehetőségeket.
  • lightjack
    2 kérdés:
    1. Orzammarban az ülésteremben van a padlón egy négyzet amire ha rálépek az lemegy. azzal mit lehet csinálni??

2.hogy lehet ezeket a spelleket kifejleszteni? úgy értem ami az Arcane menüpont alatt van. az első sort azt tom hogy mi, fejleszteni is tudom de a Branch Two és Three sorban azokat hogy?? mik azok???
  • Timi983
    Még azt szeretném megkérdezni,hogy nem tudná valaki megmondani,hogy működnek a Bioware pontok?Az oké,hogy megrendelem,de ez hogy néz ki (kapok egy kódot,vagy cd-t)és hogy tudom a játékra tölteni ezeket a pontokat,hogy megvegyem rajta a kiegészítőket?Válaszotok előre is köszönöm!
  • Timi983
    Köszönöm a válaszodat!A 3.befejezésem hiányzott még,és a ? vívmányt is pont erre fogom megkapni:)
  • ShaiHulud
    btw http://dragonage.wikia.com/wiki/Achievements itt levan irva minden achi