Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike at home
ok, majd a következõ karinál majd figyelek erre, most még tanulgatom csak a játékot 😊
Morrigan-nak egyébként is már szét vannak osztva a pontjai, eddig talán ha 2-t adtam neki én

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

lightjack
az lenne a kérdésem, h ha Wade-nek odaadom a 6db drake pikkelyt, akkor abból milyen páncélt tud csinálni? mert van abból csak simán Wade's Drakeskin Armor Set és van Wade's Superior Drakeskin Armor Set... mi dönti el hogy melyiket csinálja?

Igen, az az. 😄

Why so serious?

SOT = Storm of the Century
AOE = Area of Effect
böröczk
Az a sör hasú muki, aki a tolvaj-betörös küldiekt adja? Mert ahhoz lopás kell, igen. : )

Kumiho #2179

lightjack
mi az a SOTC? meg az AOE? annyit mondogatod, de nemtom miaz<#confused><#confused>

Tudtommal minden kombónál variálható a sorrend. Para explonál is mindegy melyik rúnát rakod le elõbb. Egyedül SOTC-nál van kis megkötés: a spell mightnak legkésõbb a 2. AOE spell elõtt fenn kell lennie, de a Blizzard/Tempest akármilyen sorrendben lerakható.
Nálam Alistairen végig a halálosztó páncél volt, jobbak voltak a resistjei. Wade csak firet ad, az meg sokmindenbõl összejöhet, nem árt más is, fõleg lightning, hogyha belelóg a SOTC-ba.
Cone / fireball spelleket csak ott használtam, ahol nincs hely SOTC-ra. Bár az inferno még mindig adott, ha beszalad közénk az ellenfél, a saját csapatot már nem stunolja/infernózza le az ember, inkább szelektív spellek.
Hm, akkor lehet a lopással kevertem. De valamelyik emlékeim szerint mindenképp kell a csávónak hogy adjon küldetéseket.

Why so serious?

Fantusz
Szerencsevadászoddal nem is fogod felvenni a halálosztó páncélt, leginkább Sten, akihez passzol (õt erõre kell fejleszteni), de nem különösebben jók a páncél bonuszai.
DLC-k nélkül ráadhatod valamelyik harcosodra, de ha fönt vannak a harcosbérci és az ostagari kiegészítõ, lényegesen jobb cuccokat szerezhetsz.
(Harcosbércen a ládában pedig elrakhatod azokat a cuccokat, amit nem akarsz eladni - bár páncélokat, fegyvereket nem különösebben érdemes tartogatni, ha nem használod)

Én meg szinte csak SOTC / Infernot nyomattam, mert egyszerûbb 1 folyamatos sebzésû spellt lerakni, mint 10-et castolgatni. Úgyis mindenki stunolva van, nem szaladnak el. 1 fireballtól nem fekszik meg szinte senki, az csak arra kell hogy amíg felkászálódnak a knockdonból, tutira rajta legyen a para explo, mert a gyors ellenfelek átszaladnak az 1. rúnán mire rácastolom a 2.-at. Egy SOTC után már csak futni kell, és számolni a hullákat. 😊
Szerintem nem. De miért akarnád ugyanarra az ellenfélre nyomni? Force field az elején nagyon hasznos, fõleg erõsebb vagy mágiahasználó ellenfelekre érdemes rakni és szépen elvannak benne amíg levered a csatlósaikat. Crushing prison meg fõleg jó, bár magasabb szintû ellenfeleket csak sebzi de tudnak közben támadni. Ettõl függetlenül hasznos. Vagy sima ellenfelet lefagyasztod és rányomod, elég nagy százalékban instant kinyírja õket.

Why so serious?

lightjack
akk most a halálosztó páncélt érdemesebb eladni??? mert még nincs rá elég erõm h felvegyem...

am a crushing prison hat akkor ha elõször rányomo azt, és utána rányomom a force fieldet??

Fantusz
Halálosztó páncél szerintem némi elemi ellenálláson kívül semmi bonuszt nem ad, s elég magas kimerültség a hozadéka - kezdetben megteszi, de le fogod cserélni jobbra.

Ha fönt vannak a dlc-k azokat érdemes minél hamarabb megcsinálni, ott kapsz igazán jó cuccokat, no meg késõbb a loot is javul, s Wade mester sem ügyetlen.

Pala mellé "járulékosan" dobtak néhány extra cuccot, Harcosbércen fõleg mágusoknak lesznek extrák (többek között egy bot, ami extra jégsebzést ad), Ostagarba visszatérve harcosok, szerencsevadászok olyan cuccot szedhetnek fel, ami a játék végéig a csapattagokon maradhat (csigányzúzó, Calain és Duncan felszerelése)

Fantusz
Négyes szintû, hosszú betöltsési idejû varázslatok nélkül is nyugodtan végig lehet játszani.
Nem mondom, hogy kezdetben nem gyúrtam és is arra, hogy mágusnak minél hamarabb legyen inferno-ja, de a késõbbi karaktereknél rájöttem, hogy totál fölösleges, sokkal jobb olyan spellekre áldozni, aminek nincs hosszú castolási ideje.

Mindezzel nem azt mondom, hogy az inferno rossz, de ha valakinek nincs, megoldható nélküle is a csata.

Az hiba. Inferno 4 pont, para explosion 3, mind blast 1, ez összesen 8 pont, 2-vel indulsz, azaz lvl7-re megvan az alapozás, amivel már jó vagy.
Ezért kell a Mana Clash, kifingat minden mágust a hatókörön belül. Van egy mellékküldetés az egyik revenant sírnál, az elf erdõben, egy csapat renegát mágus hajlong egy oltár körül, na az 1 Mana Clashhal megoldható.
böröczk
Hm, én anélkül csináltam. Illetve mesteri meggyözéssel, meg kammantásokkal : D

Kumiho #2179

Lopakodásra én egyedül a denerimi küldetések miatt adtam (amihez ugye kell), azon kívül tényleg elég haszontalan. De ezzel a rogue builddel amit használok simán marad rá pont.

Why so serious?

Saját karakternek én is a duplatõrös párbajhõs bérgyilkost preferálom, sok sok passzív skillel. Nagyobb területen tudj hátbadöfni, stunolt ellenfelet szembõl is lehessen. Hasznos skill még az evasion, ezzel igen nagy eséllyel tudod elkerülni hogy megüssenek. Szerintem ezek a skillek sokkal többet érnek mint a stealth. Ja és emellé dual wielding elsõ ágát mindenképp maxold, dexterityt úgyis magas lesz rogue-al. A késõbbiekben elég masszív sebzéseket lehet így osztani, persze nem annyit mint egy maxolt tank, de roguenál nem is ez a cél. Ha meg nem akarod Lelianat vagy Zevrant cipelni akkor ládanyitást is minél hamarabb maxold. Meg a specialázicókat.
Leliana már más tészta. Õt én íjásznak szoktam használni, szûk helyeken nem ér sokat (hamar leütik ha rámennek) de például a sárkány elintézésnél felraktam egy dombtetõre és kb. dolgom nem volt vele, ellövöldözött magában. Bárd képességére nem nagyon szoktam pontot adni, elég az ami alapból rajta van. Második speckónak meg rangert szokott kapni, az idézett medvéje (fõleg maxolva) egy plusz tank a csapatnak.

Why so serious?

böröczk
tulajdonképp ennyivel is simán végig lehetne vinni a játékot

Kumiho #2179

böröczk
csak itt haszontalan képesség, de ha már nincs mire adni, akkor pontpazarlásra jó.

Kumiho #2179

böröczk
párbajhös, bérgyilkos kombó, én mindig ezeket választom. most ilyen "csak harcos" csapattal megyek, leliana is velem van, ö bárd-felderítö, ezek gyengébb, de támogatóbb specializációk. szerencsevadásznál mindenképp a passzív képességek a legnélkülözhetetlenebbek és leghasznosabbak, én még mellette ládanyitogatást maxolok. az elsö három sor csutkára kihuzva (kivéve a tetszhalott képesség, az nem fontos), valamint a kétkezes harci-gyakorlat sora, de az alatta lévö két kék sor már felejtös. plusz ugyebár a specializációk két sora.
egyébként ha adtál pontot az íjász képességekre, van respecialization mod, amivel helyre tudod tenni a bibit.:
respecialization mod

Kumiho #2179

Mike at home
most miért, nincs is annál szebb, mint lopakodva (mondjuk grafikailag nem túl szép - és inkább lenne láthatatlanság szvsz) odamész valaki mögé, és jó nagyot rásózol 😊
Oblivionban is egy idõ múlva már csak ezt hazsnáltam

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
aha, akkor nem jó helyre jöttem
ilyen alakom ugyanis még nicns, csak egérke

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
8 szinten ilyenek nekem nincsenek

lightjack
hát nemtom én ott semmi bombát meg ilyesmiket nem használtam. heal potin kívûl. am meg sztem a lopakodás elég gyatra képesség. de ha neked tetszik😊 ízlések és pofonok.

Mike at home
jut eszembe szerencsevadásznak mit érdemes választania?
bérgyilkos, bárd, felderító, párbajhõs
teljesen ráálltam a kétkezes harcra, a ij felejtõs, max kiegészítõ lesz
már bánom, hogy ijat kértem páncél helyett az elfeknél

még egy
amikor azt írja sebzés mondjuk 8
és akármik ellen +4 akkor az gondolom 12, logikusan

Használd az alakváltásokat ha a normál formában nem megy. Mágusok is max Fireball-al tudnak szivatni, de arra meg ott a tüzes csonti alak amire nemigen hat.

Why so serious?

Mike at home
most az Eszényesztben szopok, még jó hogy volt zsém, és vettem 100 elfgyökereet, meg annyi tisztító folyadékot, amennyit össze tudtam szedni, meg 100 üveget
mondjuk a démonokkal nincs baj meg a vérfattyak?kal sem, amíg nincs velük mágus, mert ha van, esélyem nincs

Mike at home
én a sárkányt kinyírtam 7-es szinten, ja és sikerült megcsinálni a 10 csontvázat is, savbombákkal, de aztán megint jött egy halom, úgyhgy visszafordultam, és elmentem a mágustoronyhoz, és végig kommandóztam ajtóróé, ajtóra
Én ajtót kinyit, Wynne földrengés, Alister gránát be (tûzbomba leginkább) utána meg fagy meg midnen áldás, ami csak létezik
volt már olyan hogy a csajok kifeküdtek, de a srácok már veteránok, már megszokták a piálást csata közben
ja és aeddig ne hazsnáltam a lopakodást, tök jó, érdemes rá pontot teni, fõleg amikor lopakodásból sózol oda

Hali!

Figyuzzatok nem tudtok egy jo kis magyaritast a Dragon Age Originshoz?Ha tudtok lecci jelezzetek az oldalon!
lightjack
már leöltem az elfeket...de nem baj, vhogy nem sajnálom õket, fõleg mert renegade karim van. ha majd egy olyan karival tolom aki szent, akkor azt választom amit te az elõbb leírtál. de csak a tündék mellé állni és megölni az összes vérfarkast sosem fogom...na mind1, pár mellékküldit megyek megcsinálok Alistairral felfejlesztem 38as erõre, azt felteszem rá a jó kis páncélt. mondjuk épp most lett meg a kõvéváltoztatás, és egy keményebb ellenre rányomom, meg rá az emberzúzó ketrec azt csók neki.

Legjobb ha senki mellé se állsz, így az elf fõmágus + a fehér farkas kinyírja magát és eltûnik az átok. Mindenki heppi, senki nem lesz morcos, cserébe annyi hogy a végsõ csatánál nem kolbászol be a harcmezõre az elf fõmágus. Nem mintha sok vizet zavarna ott akármelyik "segítség" is, önerõbõl is elég könnyen lenyomható.
Szinte az összes spell használható valamire (leszámítva az ilyen death syphon, rejuvenate féle papíron jól hangzik dolgokat), de ezekbõl csak pár olyan van ami a legjobb. Ezekt szedtem össze. Stun + direkt sebzés mindent visz.

DLC-s dolgokat nem használtam, így Shale is kimaradt, nálam Alistair + Lilana volt állandó tag a mágus fõkari mellett, a 4. helyen pedig Wynne / a kunári barbár osztozott (meg eleinte 1-2-szer Morrigan). Meg a játék végefelé Oghtren is versenyzett a 4. helyért, inkább csak amiatt mert sokan el vannak ájulva tõle és gondoltam kipróbálom, de õ volt a legtöbbször lehalva harc közben. A végsõ csatára Wynne jött helyette.
koppim
Már megoldódott.
A Leliana's song -ot nem tettem fel az újratelepítés után, és így már Force load-al betöltötte.

lightjack
jah és a másik kérdésem, h amikor a vérfarkasok mellé állok, mert inkább mint az elfek mellé(renegade karim se tudja megtenni azt h az elfek mellé álljon), akkor Pala az elején helyesli, utána meg kapok rá -15-öt...ez miért van?

lightjack
különben a kõvéváltoztatást már Wynne-nél fejlesztem. Általában mindig 2 mágust viszek magammal, Pala és én(szerencsevadász). ez sztem elég jó kombó, csak egy bajom van, h most felszedtem a tök jó tök drága halálosztó páncélszettet, de nem tom kire rárakni, mert 38 as erõ kell, Alistair-nek majdnem megvan, de ahhoz meg vinni kéne õt küldikre, de nem fér már be a csapatba...nem tom kit kéne kihagynom a csapatból. mindenki az alappilére. és Pala sokkal erõsebb tankként mint Alistair. három csontit Rengéssel 2mp alatt intézett el egyszerre...szal ti kit hagynátok ki?

koppim
Feltettem a http://social.bioware.com/project/1205/ címen talált redesign modot, majd le is vettem, de azóta nem tudom betölteni a régi auto és gyors mentéseimet, normál mentést má r régen csináltam.

Mikor beakarom tölteni egy ablakban ezt írja

Battledress of the Provocateur ( for Origins)
Battledress of the Provocateur ( for Avekoning)

Leokézom és semmi nem történik.

Újratelepítettem a játékot, de nem oldotta meg a gondot.

Mit lehetne tenni?

Stun az ami kiüt. Hold/paralyse/petrify.

ha már majdnem meghalsz a boss miatt
Ott már a ketrec se segít. ^^ Ser Cauthrien az egyetlen akinél esélyes, a revenantok stunnal gyerekjáték. Tömegpusztításra SOTC/Inferno/Fireball, szelektívre cone spellek. Addig volt kihívás a játékban amíg hanyagoltam a stunt. Legfontosabb.

az a spellsorozat ami az erõtérrel kezdõdik nagyon hasznos
Gondolom a Shockwavere gondolsz. Bár állítólag nem nagyon resistelik, nem sebez sokat, és stunolni se tud, csak knockdown, mint a fireball. A fireball viszont olcsóbb, sokkal gyorsabb a cooldownja, erre nem éri meg ennyi skillpontot elkölteni. Para explosion + SOTC (vagy Inferno) jóval többet sebez, és mivel a para explo stunol, téged se sebez addig senki. Ha kifogy a para explo, még mindig van (mass) paralysis, mind blast, cone of cold.

A másik ketreces kombó a Shatter, csak épp a lényegre, a bossokra nem hat. Úgy meg minek?
lightjack
mi az a stun spell??

azzal meg nem értek 1et h az emberzúzó ketrec nem jó bossok ellen. revenantok életét gyorsan lekapkodta, 2 szer használtam az elleni harcban az összéletének majdnem a felét az vitte le. a másik 2 tank meg lekapta a másik felét. na meg az erõtér képesség is nagyon hasznos, ha már majdnem meghalsz a boss miatt, akk gyorsan erõteret rá és kapsz kb 15 s-et h feltölsd képességeid, kicsit megpihenj, beállíts h minden oldalról attackolják a bossokat. szal az a spellsorozat ami az erõtérrel kezdõdik nagyon hasznos. legalábbis a számomra.

Érdemes menteni elõtte, egyszer beállni a szektásokhoz, mert csak ott tanulható meg a berserkes spec, majd reload, és leverni a sárkányt. A berserker spec megmarad, mert account függõ (minden spec az), nem a mentésben tárolódik.
Minimálisan töltõdik, combat traininggel is. Az csak bónusznak jó. Van ugyan spell, amivel növelhetõ a mana regen (rejuvenation / mass rejuvenation - utóbbi kevesebbet tölt, de az egész csapatra), de ezeket magadra nem tudod pakolni, csak másra, így szóló mágussal felesleges. 2 mágussal már lehet egymásra dobálni. Csak épp nem sok értelme van, mert annyit tölt vissza mint a legkisebb mana poti, és elpazarolsz rá 1-3 értékes skillpontot, amibõl sokkal fontosabb spelleket is vehetnél. Potionozni kell, annál nincs jobb. Érdemes többféle méretben is tartani magadnál potit, mert ezeknek is van cooldownja mint a spelleknek, viszont csak az adott fajtára vontakozik, vagyis ha kis potit ittál, akkor abból egy ideig már nem ihatsz, de nagyobb potiból már igen. 4 féle méret van, ha mind a 4-bõl tartasz magadnál, 4x többet piálhatsz. 😊
Pedig ez még semmi, majd amikor jönnek a kb. mindenre immunis revenantok, meg a tápos csonti csicskái, na azok már kemény harcok. ^^

Kell 1 (-2) mágus, az a lényeg. Ezeknek alap hogy minél több stun spelljük legyen. Mind blast, paralysis explosion (glyph of paralysis + repulsion kombó), mass paralysis. Egyesek szerint felesleges ennyi féle, de hidd el nem az. Mindig van aki leamrad a stunról, pl. mert késõbb ér oda, vagy letelik a stun ideje, de a spell még nem töltõdött újra. Majd a revenantnál látszik meg igazán hogy milyen hasznos ha van egy rakás féle stunod, és folyamatosan tudod stunolni, ideje sincs 2 ütéssel leverni az egész csapatodat.

Ami kell még egy mágusnak: mana clash (varázslók ellen 1 hit kill), inferno (értelemszerûen ami alatta van a skill treeben, azok is, nem írom le mindet külön), blizzard, tempest, dispel magic, heal, affliction hex. Spell might+inferno+blizzard+tempest = storm of the century, a legnagyobb pusztító (ne állj alá), de még erre is jól jön idõnként egy inferno, pl. a Broodmothernél. A leggyakrabban használt spellek a fireball és a cone típusúak (fire/cold/lightning) lesznek.

Ezzel kb el is használod az összes elkölthetõ pontodat a játékban, többre nemigazán marad. De nem is kell, mert nincs értelme. Sokan esküsznek pl. a crushing prisonra, de pont a bossok ellen használhatatlan, olcsó tucatellenfelekre meg minek. Felesleges pontkidobás. Ugyanígy nem jött be a forcefield se, inkább lestunolom az ellenfelet, akkor pullozni se lesz ideje, probléma kilõve. Stonefist/Petrify jó lenne fagyasztott ellenfeleket összetörni (shatter spell kombó), csak sajnos eléggé esetlegesen mûködnek, így ezeket is hagytam a 'csába.

Ja igen, még marad 3 skillpontod, én ezeket bloodmage specializációra költöttem el. De ha nem akarsz ilyesmit, akkor ajánlom az affliction hex vonal továbbfejlesztését, a misdirection hex és death hex kiváló bossok elleni spell. Elõbbivel gyakorlatilag esélytelen hogy eltaláljon, utóbbival meg minden ütés amit beszív critical lesz. Ha van pár harcosod, értékelni fogják.

Egy ilyen mágussal nem lesznek gondjaid, még csapat se nagyon kell. 😊
Beállsz egy ajtóba, glyph of repulsion, glyph of paralysis, majd mehet minden: fireball, cone of cold, ami van.
Fantusz
Bosszúállok ellen a harcosok vannak elõnyben, a mágiák jelentõs része ellen immunis (mágus inkább a csapatot healelje)

Sokféleképpen lehet fejleszteni a karaktereket, csapaton változtatni - ebben van a többszöri végigjátszás egyik titka.

Fantusz
Páncélok megeterhelik a karaktereket, meg kell nézni az adott páncéldarab tulajdonságait, de jellemzõen a nehézpáncél tankokra való cucc.
Wade mester remekmûve verhetetlen (ha adtál neki aranyat), kimerültség ellen is ad bónusz.
Nehézpáncélok általában a magasabb kimerültségi érték miatt többet vonnak le az állóképességbõl, amit az erõ növelésével lehet bizonyos mértékig ellensúlyozni.
Mágust, szerencsevadászt "agyonnyomna" a nehézpáncél - nincs is rá szükségük.

Közepes vagy könnyû páncélzatot érdemes-e használni ? Mert néztem a páncélzat adatokat némely bõrpáncélzatnak jobbak az adatai mint egy közepes acél páncélzatnak ! Van-e jelentõsége az álloképességen kivül hogy közepes vagy könnyû páncélzatot viselek ?
lightjack
nah beszerveztem Palát, és elég kemény az arc. a bosszúállókat sokkal könnyebben szétszedem vele, pik pak megvan mind1ik. a legersõebb tank, csapatból kihagyhatatlan. am nekem Morrigan nem healer hanem szellemcuccos. és az emberzúzó ketrec minden ellenfél ellen nagyon sokat segít, szal ez a szellemcucc elég jól bejön...