Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hááát... a Shattering (a.k.a. zúzás) leírásában az szerepel hogy az 1.03-as patch óta Lieutenant rangú (ez asszem a sárga) és afeletti ellenfeleket nem lehet lezúzni. Tehát pont a bossokat, amiket érdemes lenne hosszú harc helyett 1 ütéssel kivégezni. Pórnépre meg minek, az megfekszik már az 1. Fireballtól is. Ráadásul eléggé esetleges a kivitelezése, a Stonefist csak esélyt ad a Shatteringre, de nem 100%. Crushing Prison meg túl drága (4 skillpont, emellé 60 sec cooldown, tehát nem fogod nagyon szórni), van annak a 4 pontnak jobb helye is. Mondjuk egy Mass Paralysis épp kijön belõle.
Én inkább harcolok, nálam ez a szerep. ^^ A mágusok különbenis legtöbbször önzõek, mondjuk én egy tevinteri mágust alakítok. 😊
Elõször is: varázslatok, varázslat kombók. Itt megtalálsz mindent ami a varázslatok mûködési mechanizmusának ismeretéhez kell.

Nálam így megy az alapozás:
1. szint (2 ponttal indulsz): Flame Blast, Flaming Weapon
2. szint: Heal (Fireballhoz kell 34 Magic, ennyi idõ alatt nem jön össze, így addig elindítjuk a többi alapozást)
3. szint: Glyph of Paralysis (Paralysis Explosionhoz kell)
4. szint: Fireball
5. szint: Glyph of Warding
6. szint: Glyph of Repulsion
7. szint: Inferno
És ha minden igaz, eddigre egy bónusz skillpontot is kapsz a történet folyamán, az meg mehet Mind Blastra.

Tulajdonságoknál KIZÁRÓLAG Magicre tegyél pontot! Csábító ugyan a Willpower a több mana miatt, viszont a varázslatok erõsségét kizárólag a Magic határozza meg, ezen múlik hogy hat-e a spelled az ellenfélre vagy se, valamint ezzel arányosan növekszik minden spelled ereje, azaz az általa okozott sebzés, ezért mindennél fontosabb. Kb. 4-5 tulajdonság pontot összeszedsz majd Redcliffe kastélyban, a Fade-ben minden tulajdonságodra, így a maxos meggyõzéshez se kell külön pontot áldoznod (már ha akarsz ilyet), pont kijössz az extrákból.

Cuccot olyat használj, ami Magicra vagy Willpowerre ad bónuszt, esetleg növeli a sebzést néhány %-kal, de ha kell választani +5 Magic és +10% sebzés közt, akkor az elõbbit válaszd! Azzal is kb. ugyanott vagy, viszont biztosabban hat a varázslatod. Gyártsál mini mana potionokat, azzal old meg a manautántöltés problémáját, nagyon olcsó módja. A nagyobb piák aránytalanul drágábbak, így nem érik meg mindennapi felhasználásra. A legnagyobb mana potion is csak arra jó hogy legyártsál belõle sokat, és a megfelelõ helyen eladd, így generálva magadnak megfelelõ mennyiségû pénzt, elfogyasztani pazarlás.

Képzettségek közül a Combat Training a legfontosabb (sztem mindenféle karinak). Egyrészt több pofont viselsz el anélkül hogy megzavarnának varázslás közben, másrészt némi mana regenerációt is ad, de elég jelentéktelen méretût. A második legfontosabb sztem a Herbalism, amivel nagy mana potionokat lehet gyártani (4. szintû Hrebalism kell hozzá), az alapanyagokat megfelelõ helyen véve és a végterméket szintén jó helyen eladva ez gyakorlatilag végtelen pénzt hoz a kasszára. Lehet még a meggyõzést is választani, de a lentebb párszor leírtak miatt én az új játékomban már hanyagolom. A maradék pontokat inkább félrerakom, a kiegben ugyanis van olyan képzettség amivel növelhetõ a HP és a mana (szokásos 4 szint, +25 HP vagy mana minden alkalommal), inkább ott érdemes azonnal kezdésnél bevásárolni 2-3 mana növelést.

A további fejlõdési útvonalnak a következõket ajánlom (nem egyesével részletezve az egyes spelleket):
1. Mass Paralysis (és értelemszerûen az alatta levõ 3 másik). Mivel ez tartalmaz egy (2.szintû) mezei Paralysist is, így +2 hold spellt kapsz, ami a már meglévõ 2-vel (Mind Blast, Para Explo) együtt gyakorlatilag folyamatos stunlockot ad számodra, vagyis az ellenfeleid mindig stunolva lesznek, megvárják hogy végigmenjen rajtuk az Inferno, meg pár Fireball, és közben megütni se fognak. Ha a MAss Para is megvan, akkor gyakorlatilag kész van a karid, a többi csak bónusz.
2. Mana Clash. Varázslók ellen az ultimate fegyver, legtöbbször instant kill, de ha nem, akkor se marad sok élete. Van hogy 3-4 is kifingik egyszerre, ha mind belelóg a hatósugarába. Fontos spell, de a Mass Para fontosabb!
3. Dispel Magic. Leszed mindenféle szopató spellt rólad, nagyon hasznos! Igaz, nem válogat, a jó spelleket (pl. Spell Might) is leszedi, de így is jobban megéri, mint megvárni hogy pl. a Curse of Mortality leszedje az össze HP-dat (amíg rajtad van, nem tudsz gyógyulni).
4. Storm of the Century. A legnagyobbat, és legnagyobb területre sebzõ spell kombó. Gyakorlatilag másfél Inferno, 4x akkora területen. Vigyázz hova rakod le, mert igaz hogy a fél térképet kiirtja, de téged is pikpak kicsinál ha alá állsz. Legjobb olyankor használni, ha szétszórva vannak az ellenfelek. Kicsit eléjük pakolod, elfutsz, és mire átérnek rajta már mind hulla. A Broodmothernél is jól jön, mert az egyetlen helyre ahova biztonságosan be tudsz állni (mögötte a párkányon), direktben nem tudod sebezni, csak Infernoval meg ezzel. Éshát eltart egy ideig mire lemegy a HP-ja. A kombó tartalmazza a már megszerzett Mana Clasht, valamint a Blizzard és Thunderstorm spelleket. Valamint az ezek alatt lévõ Cone of Cold és Shock spelleket, Ez utóbbi kettõt a Flame Blasttal együtt sokat fogod használni szelektív támadásra (amikor berohan közéd az ellenség, és nem akarod lefireballozni a saját csapatodat). Azért érdemes mind a 3-at megszerezni, hogy ne csak ácsorogjál amíg utántölt a Flame Blast. Persze a már meglévõ stun spellek birtokában erre se lesz szükség, egyszerûen lestunolsz mindenkit, arrébbrakod a csapatot, majd mehet a maradékra az Inferno / Fireball. Én is csak addig használtam amíg a Mass Parát össze nem szedtem (sajnos akkor még alulértékeltem ennek fontosságát, így sokszor kellett egyesével irtani az ellent).
5. Én raktam még a Vulnerability Hex - Affliction Hex párosra is pontot, bár nemigazán kellett sose használni. Nem olyan fontos mint amilyennek látszik, persze szép kis bónuszt ad a sebzéshez. A kettõ együtt -50% resist az ellenfélen. Ebbõl az utóbbi 30%, és területre hat, tehát több csókára is jut belõle, de az elsõ csak 1-re hat, tehát -50% resist csak 1 ellenfélen lesz. FONTOS: Elõtte kell rárakni az ellenfélre mielõtt sebzed. Ez akkor lesz lényeges, ha folyamatosan sebzõ spellt használsz (Inferno/SOTC), ha menet közben rakod az ellenfélre, akkor már nem fogja növelni a sebzést rajta. Persze ha még rányomsz 1 Fireballt is, azt már növeli. Mivel a resist mínuszba is mehet, 0 resistes ellenfelekre is hat. A sok pepecselés (elõre ráaggatni) miatt max kemény bossokra éri meg, pl. Revenant, sárkány, Ser Cauthrien, egyáb piros ellenfelek. Azonban mire ide eljutsz túl sok szükséged nem lesz rá, a magas Magic miatt így is sokat sebzel, viszont idõt spórolhatsz meg vele, az ilyen ellenfelek nem 1-2 Fireballtól halnak. Hasznos, de csak opcionális spellek ezek, ezért is hagytam a végére.
6. Maradék pontok: amire akarod. Asszem még 3 pontot tudsz összeszedni a játékban (2-t ha nem veszed meg Bodhantól elsõ találkozáskor is a Tome of Magicet, 2. alkalommal ugyanis újratölt a készlete, megint meg tudod venni, de többször már nem játszható el a móka). Én Blood Magicre pakoltam, a Blood Wound gyakorlatilag egy Mass Paralysis, persze ehhez vacakolni kell a blood magiccel, mindig át kell váltani vérmágia üzemmódba, figyelni az életedet ki ne fingjál. Nem fogod nagyon használni, inkább csak egy elit fílinget ad, de egyáltalán nem fontos. Ennyi erõvel választhatod a Spirit Healer specializációt is, ott is vannak hasznos spellek. Rögtön a legelsõ, a Geoup Heal, vagy a 2., a Revival, ami újraéleszt 1 kifingott társadat, ez jól jöhet olyan kemény csatákban mint Ser Cauthrien 1. találkozása. Véleményem szerint ez hasznosabb mint a vérmágia, az csak olyan "a tiltott gyümölcs mindig édesebb" alapon lett nálam beválasztva. Az Arcane Warrior totál felesleges spec mágusnak, az alapvetõen harcos kaszt, oda teljesen más spelleket kell válogatni, és nem Fireballal fogsz lövöldözni, hanem karddal csápolni, ezért mágusként ez kilõve. A Shapeshifter pedig úgy szar ahogy van, felesleges pontkidobás. Tehát a választás a Blood Magic és a Spirit Healer közt van, amelyik neked jobban tetszik, itt már olyan mindegy, akár el se kell költeni a maradék pontjaidat.
Fantusz
"harc elõl meg minek kitérni, azért tápolod a karidat hogy jó harcos legyen, nem pedig jó megfutamodó"

Elvileg egy szerepjátékról lenne szó, meggyõzéssel, netalán megfélemlítéssel megfutamodásról semmiképpen sem beszélhetünk, sokkal inkább van szó arról, hogy normális harcos nem akar mindenkit ok nélkül agyonverni, ha nem muszáj.

A néhány elkerült harccal elvesztett XP meg visszajöhet máshol, vannak esetek, ahol elegendõ befolyásolás nélkül bukod az XP-t.

böröczk
stun, azt még szerencsevadász is tud, a lényeg, hogy olyan képesség, ami harc-mozgásképtelenné teszi az ellenséget.

Kumiho #2179

lightjack
én értem, de keysesoze írtál vmit, még az elõzõ kommentben vhol pár oldallal hátrébb, h vmi rúnafejlesztés meg stb. leírnád azt még1szer összegezve? mert írtad h 8 as szinten már megvan egy elég jó alapozás meg vmi stunt is mondtál. na azokat hogyan????

böröczk
Nem kapsz.

Kumiho #2179

böröczk
Najó de én Wynnenek nyomatom a gyógynövénytant. Azokat is ugyanúgy el tudod adni, érted. Én csak azt mondom, hogy a fökarinak nem kell a gyógynövénytan. Ott van Morrigan meg Wynne, persze akkor már inkább Wynne, Morrigan az a "kisujjamsemozditom" féle. Ez kb olyan, mintha healerré akarnám átspecializálni Morgeszt.

Kumiho #2179

Ha nem akarod újrakezdeni, akkor van egy respec nevû félhivatalos mod, ami bespawnol 1 potiont amivel elfelejtesz mindent és újra pakolhatod a skillpontjaidat, viszont azt olvastam hogy ilyenkor kapsz +1 skillpontot is mellé, ami már nálam cheatnek számít, így nem próbáltam ki.
Lehet másból is, csak nagyon keveset, örülhetsz ha 1-2 jobb cuccra futja majd, én meg meveszek minden nyalánkságot a karaktereimnek. Az 1. játékomban én is maxoltam a rádumálást, mert nagyon ajánlgatta mindenki, aztán rájöttem hogy semmi értelme, mert a zsebmetszéshez hasonlóan alig ad lóvét (igen, a líriumbizniszben a +50-60 arany az aprópénz, pedig az a potionozáson kívül elérhetõ legnagyobb összeg), és harc elõl se akartam kitérni, kell az XP a fejlõdéshez. Még így se lehet kimaxolni a karaktert 1 végigjátszásra.

// Illetve elfroottal el lehetne érni a max XP-t, de az már cheat.
Nálam nem indul semmi, csak a program, lehet hogy rossz cracket raktál fel. Szokásos helyekrõl beszerezhetõ egy mûködõ is. Én is azt használok, pedig eredeti a játék, csak nem fogok minden indításnál cd-t ki-be rakosgatni.
böröczk
Aha, meg a fösztoriban talán baromi nagy haszna van még? Én legalábbis rengetegszer szívtam elsö karakteremmel, akinek nem volt maxon a meggyözése, rengeteg konfliktus elkerülhetö vele. Pénzt meg másból is lehet szerezni..

Kumiho #2179

Úgy is meg lehet csinálni a játékot hogy nem raksz semmire pontot, majd a csicskák megoldanak mindent, de nem errõl volt szó, hanem arról melyik skill hasznosabb. A herbalism biztosítja a pénzt a legjobb cuccok megvásárlására, a meggyõzés pedig csak 1-2 bónusz aranyat, meg harc elõli kitérést jelent. Pénzben nyilván jobb a sok mint a kevés, tehát ebben a herbal a nyerõ, harc elõl meg minek kitérni, azért tápolod a karidat hogy jó harcos legyen, nem pedig jó megfutamodó.
böröczk
Ja egyébként a vérmágus specializáció szerintem hanyagolható. Én nem vettem hasznát kicsit se, elsö végigjátszáskor eladtam szegény Erzsike lelkét a démonnak, és megkaptam a specializációt. : P De haszontalan, egyedüli értelmes specializáció fökarakternek szerintem a bûvharcos/arcane warrior, na meg healer, de arra ott van Wynne. Persze sajátodból is csinálhatsz gyógyítót, node..

Kumiho #2179

böröczk
Azzal viszont számolj, hogy mágusoddal nem igazán kerülsz majd közelharcba, én emiatt már le is tettem a mágus fökarakterröl, elég volt kettö belöle, valahogy jobban tetszik a közelharcos karakter, és a mágusom arcane warrior specializációig nem lett véres soha : D kvázi mindig a távolból kell ugyebár szemlélni az eseményeket, legalábbis, ha életben kívánod tartani a mágust. Arcane warriornál se rontasz persze a tömeg közepébe, de egy kicsit színesíti a mágus kasztot szerintem.

Kumiho #2179

böröczk
Hát gondolom nem támogató mágust kívánsz indítani, hanem inkább támadót. Viszont nem rossz, ha van egy második mágus a csapatban, én elöször leírom, hogy a Morrigannek és Wynnenek mikre tettem, egyik mágus képesség sem árt, ha van a karaktered mellett, legyen az harcos vagy szerencsevadász, vagy mágus, ami nem rendelkezik, vagy nem akarod, hogy rendelkezzen a következöekkel: Morrigannek az átkokra tettem, elsö két sort huztam ki teljesen az átkok közül, azok a leghasznosabb hexek szerintem (köztük a csoportos bénítás és a halál átok, ha rájuk mész egyébként, kiírja, miket tudnak), de az alattuk lévö, harmadik sor is igen hasznos, ráadásul még a kombókat is leírja a rémálom és társainál,hogyan lehetnek egyetlen varázslattal véglegesek. Az utolsó sort én a vérmágusra hagynám, ott is vannak jók, de nélkülözhetöbbek szerintem, mint a fölötte lévö három sor.
Ezen kívül Morrigannek a jeges cuccoknál a 3.-ig raktam pontot a skillekre, kizárólag a vagykúpig. Nem rossz a jégvihar (vagy hogy van magyarul, most angolul játszom) sem, de nekem területre ható varázslatok közül jobban bejött pl a tömeges bénítás, de ha látványos varázslatot akarsz, akkor a tûz-villám-jég skilljeinél kimaxolhatod valamelyik utolsóját. Viszont a kombók nem ezekkel érhetöek el, én kettöt használtam saját karakteremmel (két mágusom voldt, mindkettönél másikat, ezeket egyébként simán kipontozhatod a társaidnál is, Wynne vagy Morrigan), egyik a fagykúp/fagyasztás + emberzúzó ketrec, másik a csúszós anyag + tûzgolyó, és az elsöt viszonylag hamar el is tudod érni, már a körmágusoknál lévö álomban is bátran alkalmazhatod a bosszoknál. Én mindet úgy öltem meg mágussal, nem egy kihívás, de gyorsan megvolt legalább : D
Wynnenél meg egyértelmûen az összes healer skill, plusz ahogy jól esik, támogató skillek, amik a társakat erösitik. Én mondjuk most kipróbáltam vele a rúnarajzolást, és nem rossz.
Egyébként minden mágus karakternél érdemes a mágus skillek oszlopát is kihúzni.

Kumiho #2179

lightjack
ahham értem...nemtom mit tegyek. am ha most indítanék egy mágus karit vki tudna segíteni abban h mit érdemes fejleszteni? keysersoze írt vmit a különbözõ mágiuaegyvelegekrõl, amiket a 7es szinten jó alapozást adnak. ezt le tudnád írni? megköszönném. azt kb h mit érdemes kifejleszteni a 7 es szintig feltétlenül, és hogy mit érdemes utána tenni? meg gondoltam spec nek nem lenne rossz a vérmágus de a másik mi lenne? nah vki ezt meg tudná mondani hálám üldözné😊

böröczk
Meggyözés/befolyásolás fontos, azt és a harci gyakorlatot kell kimaxolni (négy-négy pont), utána már, amit akarsz.. Én túlélésre majd lopásra tettem még pontot. Mármint ezeket a fökarakternél, a többinél azt választod, amit jól esik. Mágus csapattársnak gyógynövénytan, szerencsevadásznak méregkeverés/lopás, azonkívül túlélésre és harci taktikákra bármelyik csapattársnál lehet pontot tenni.
Egyébként meg, ha úgy érzed, hogy elszúrtad (bár szerintem nem), akkor még mindig ott a respecialization italka végsö esetben, nem kell emiatt az elejéröl kezdened.
A passzív képesség meg igenis fontos, mivel az határozza meg, hogy a választott harci nemben (kétkezes, pajzsos, duplatörös, íjas, stb) mennyire képzett a karakter.

Kumiho #2179

MerlinW
Befolyásolásra elég egy, max kettõ és csak a fõ karakternek kell
Taktika logikusan a csapattársaknak kell elsõsorban, az határozza meg mennyi taktikai slotjuk van.
Harci gyakorlat a legfontosabb, a többi pedig opcionális. Fõkarakternek méregkeverés és növénytan felesleges.

Képzettségekkel nem lehet elrontani semmit, max az elején nehezebben boldogulsz. Késõbb pedig már nem fogod tudni hova rakni a pontokat.
Sajnos kihívás a játékban ~lvl16-ig van, utána gyerekjáték a dolog. Persze a lényeg, hogy milyen hamar éred el. Ha szorgalmasan csinálod a mellékküldetéseket, pillanatok alatt eléred és gyakorlatilag megállíthatatlan leszel. Ha nem csinálod, akkor pedig sokszor vért fogsz izzadni😊

[merlinw.org]

lightjack
visszaolvasva a karakterfejlesztésrõl szóló vitátokat, arra jutottam, hogy hiába de sztem most is el*aszarintottam a szerencsevadász karimat. tettem neki a lopásra, meggyõzésre, harci gyakorlatra de a harci taktikákra nem. akkor most megint elszartam? meg nem tettem a passzív képességekre a szerencsevadásznál az elején. ahj lehet h megint újra kéne kezdenem... szerintetek? ott tartok h végeztem a pagonyelfes és a kör küldetéseivel, meg még pár mellékküldivel. 22%on vok. érdemes újra kezdeni? és ha igen, mágust indítanék, de nem tom h milyen lenne a jó fejlesztés sorozata, ha vki leírni részltesen h 7-8as szintig miket érdemes fejleszteni és utána is mire érdemes rágyúrni azt megköszönném. az is jó ha privi üzenetbe írja le...

Hali lenne egy kérdésem!
Nem tudom behozni a konzolt tudtok ebben nekem segíteni.
Amit eddig megtettem hogy a parancsikon tulajdonságaiba helyesen átírtam : "C:\Program Files\Dragon Age\bin_ship\daorigins.exe" -enabledeveloperconsole igy néz ki!

majd köv lépés dokumentumok\bioware\.....\settings-be a keyBiddings.ini-ben átírtam az open consolerészt a következõre:
OpenConsole_0=Keyboard::Button_0
OpenConsole_1=(UNASSIGNED)
mentettem.

belépek a játékba nem jön be a 0-ra a konzol.
Olvastam hogy át kell váltani valami alt+balshfit cuccal angol billentyûre játékon belül de én ezt hiába nyomkodom a konzol akkor se jön be a 0-ra. Valaki részletesen leírná mit rontok el vagy hogy mit hagyok ki elõre is kösz.
ha az a problema, hogy amikor elinditod jatekot nem engedi betolteni a mentest, mert irja hogy kellenek az adott DLC-k hozza, akkor csak siman varj par masodpercet, illetve menj be a downloadable content reszhez es vard meg amire frissiti, hogy hany bioware pontod van. onnantol jo.

Amiga
Sziasztok!
Nekem az a gondom, hogy a tartalomfrissítõt minden alkalommal el kell indítanom Win7 alatt (winkey+r, services.msc, Dragon Age: Vérvonalak - Tartalomfrissítõ elindítása). Próbáltam automatikusra tenni, próbáltam automatikus késleltetett indításra, de amint kilépek a játékból, letiltja a tartalomfrissítõt és újra manuálisan kell elindítani. :/ Van erre valami módszer, hogy ez a szolgáltatás mindig elinduljon magától?

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Fantusz
Mondjuk úgy, nem szórakoztat, ha fölöslegesen agyon kell verni néhány NPC-t.

Ezzel együtt nem próbállak meggyõzni arról, hogy úgy nem jó, ahogy te csinálod, de te sem fogsz arról meggyõzni, hogy fõkarakternél gyógynövénytan, méregkeverés képességnek igazán haszna van, bármelyik csapattagot be lehet fogni ezekre a tevékenységekre.

Harci gyakorlat és a harci taktikák - ennyi, amire valóban szükség van (utóbbi is a karakterek önállósíthatósága miatt hasznos), ikább áldoztam a túlélés képességre, mint a koktélkeverésre.

És mitõl lenne meggyõzõbb a tukmálás? Hogy kapsz +1-2 aranyat néha? Herbalismmal meg amennyit akarsz.
Fantusz
Awakeningben rögtön a játék elején kapsz egy mágust, úgyhogy nem meggyõzõ érv.

A lényeg, hogy nem egyetlen lehetõség van jól csinálni a karakterfejlesztést, nálad lazán belefér fõkaraternél a gyógynövénytan, én sokkal fontosabbnak tartom a meggyõzést.

Másnak csak ajánlatot teszek a karakterfejlesztésre, nyugodtan választhat más utat, nem feltétlenül rontás egy kevésbé megszokott úton haladni a végigjátszással.

Talán még harcot lehetne elkerülni a dumálással, de azt meg pont nem akarok, XP és cucc veszteség.
Mire csatlakozik, már nekem is 2-es szintû mint neki.

És a legfontosabb: A potiongyártás a kiegben is mûködik, Morrigan viszont nem lesz ott.
Mert a fõkarim is mágus, hozzá illik. A csapattagok meg nem mindig jönnek. Meg amúgyis, minek kéne nekem a tukmálás? Pénz van szinte végtelen mennyiségben, másra meg nem jó.
Fantusz
Ez tiszta, de Morrigan megoldja, miért herdálnál a fõkaraterrel erre még külön, ha már a boszi elve képzettebben csatalkozik hozzád?
(méregkeverésre Zevran van ráálítva)
Meg lehet oldani a fõkarakterrel is, de sokkal inkább fölösleges képesség, mint a meggyõzés (amit kizárólag csak fõkarakter tanulhat)

jo, de meirt nem morigannal vagy wynnevel maxolod ki?

Fantusz
A kérdés annyi volt, hogy mi lett volna, ha Sophia mellé áll, kapott-e vona a vérágus megölésért valami extrát.

Ezek után az következik, hogy hol lehet megszerezni a vérgyûrût <#vigyor2>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Orzammarban, az arénában kell néhány viadallal elszórakoztatni a nagyérdemût

Herbalismmal tudsz potionokat gyártani, ami azonkívül hogy magadnak is jó, 1. számú pénzforrás. Ahhoz képest a 100 aranyas líriumbiznisz aprópénznek is kevés.
Fantusz
Sokféleképpen lehet játszani, a többszöri végigjátszásnakm is ez adja többek között az értlemét, hogy más képességeket kapnak a karakterek.

Elsõ végigjátszásnál a befolyásolás tökéletes képesség, nem kell ügyeskedni a pénzszerzéssel.
Fõkarakternek soha nem adtam gyógynövénytanra, méregkeverésre egyetlen plusz pontot sem - minek, ha ezeket csapattagok is megtanulhatják.

Sokmindenre nem. Néha 1-2 ezüst, vagy vmi gagyibb cucc befigyel, de inkább csak feleslegesen elpazarolt skillpont.
Ugyanazt a bónuszt (25%) megadja a bloodmage ring is, ami része az alapjátéknak, a 2 meg nem adódik össze, tehát felesleges mindkettõt begyûjteni. Max eladásra, de arra meg ott a potion.
Fantusz
Értem én, csak szerintem te nem értetted <#nevetes1>

Enyészetben(Fade) kóborolt a szerencsevadász fõkarakterével, ahol ugye nincs mellette más csapattag, annyi varázslatot használhat, amennyit az alakváltásban enged a játék.

A feltûnõ helyek a mabari kutyának adnak 1-2 pontos bónuszt vmire, a többi meg csak eladni van.
Most kezdtem újra és bizony a rádumálást én is hanyagoltam, sokkal fontosabb a combat training meg a herbalism kimaxolása. Pénz szinte végtelenül jön potiongyártásból, és nem tudok olyat mondani amit tukmálás nélkül ne lehetne megcsinálni, max nem 5 Ft-ot fizetsz érte hanem 10-et (ami olyan mindegy, max gyártasz még 1-2 potiont). Elsõ játéknál én is kimaxoltam a tukmálást, de mostmár hanyagolom.

Persze 3.-nak elmegy, nagyon másr úgysincs mire pakolni. Bár inkább 3.-nak se, inkább tartalékolom a pontokat a kiegre, ott van life / mana növelés skillbõl, inkább ott vásárolok be belõle.
A CD kulccsal le lehet tölteni a EA Downloader-en keresztül, és nem kell warezzal játszani, hogy crack, mûködik-e vagy sem, meg mittudomén.

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

eszméletlen jó a dolog. nem tudok felállni a gép mellõl. igaz, így 1.04-el már szuper az irányítás meg minden, bár nem tudom elõtte milyen lehetett, de nem tapasztaltam hibát így

Most elvi hülye kérdés következik

Egyes DVD-mel történt egy nem kis baleset ami egy 4cm-es karc formájában manifesztálódott...
szóval szerintetek menyire mûködõképes a warez és eredeti mixelése? gondolok itt arra hogy warez Disc 1 viszont ugye eredeti CD key és persze bioware store hozzá férés

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Lvl7-re megvan az Inferno + Para Explosion + Mind Blast + Heal. Innen még 4 szint a Mana Clash, tehát lvl11-re az is megvan. Nem kell ehhez magas szintûnek lenni, csak okosan kell fejleszteni, csak a lényegre koncentrálva. Ha "ide is 1 pontot, oda is 1-et" módszerrel szétdobálod mindenre, akkor persze hogy nem jut a fontosra. SOTC elég a végére, ezért kell elõször a Fireball / Inferno vonalat kimaxolni (Para Exploval az is jó). Már a toronyban, az Ogre bosst is Inferno + Para Explo kombóval nyírtam ki az Ostagari csatában, és az még nagyon a legeleje a játéknak.
Köszönöm!
itemeket es goldot lopsz pedig ha sikeres a lopasod.

http://dragonage.wikia.com/wiki/Stealing:_Profitable_Targets

itt a lista hogy kiktol mit lophatsz es mi kell hozza.

lightjack
miért jó a lopás??? mert már egy rakás embert kiraboltam, de semmim nem változott... a pénzem se és cuccokat se szereztem...szal mire jó??

3 lehetõség van:
1.gyógycsomaggal (nem keverendõ a gyógyitallal)
2.visszatérsz a táborba
3.a mágus karakterek képesek megtanulni egy képességet 14-es szinten. Nem tudom mi a neve most így hirtelen, de abban a sorban az utolsó, ahol a gyógyító képességek is vannak. Ha aktiválod, akkor folyamatosan gyógyítja a karaktereket (kivéve a képesség használóját), valamint a negatív hatást is megszünteti.
lesser injury kit leszed 1 negativ modositot, a sima injury kit pedig kapasbol 3-t. illetve ha visszamesz a camp-be akkor ott is leesik. tovabba spirit healer utolso kepessege a cleansing aura, az is leszedi a partyrol az injuryket, de csak a castolas pillanataban es a casterrol magarol nem.

Sziasztok!
Nemrég kezdtem el játszani a gaméval és nagyon bejön..😊
Viszont elég kezdõ vagyok benne...ha meghal a karaktere(i)m,akkor a negativ modosítókat hol lehet megszüntetni?
Most épp Denerimben vagyok ha jol sejtem...
Fantusz
érthetõbben: nem áll ellen, elfogadja a döntésedet (Avernus)