18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • sanya200
    Ez a Zevran érdekes figura először meg akar ölni utána meg hűséget fogad.xD
    Bár Alisternek nem tetszik hogy bevettem a csapatba.Mondjuk én se bírom annyira de miért ne max elzavarom ha nem tetszik a képe.De Morrigan meg Wynne hogy osztja egymást állandóan.
  • PiszkosFred
    Lelivel osszefutsz kesobb egy "utazos esemeny" alkalmaval, es ott meg felveheted a bandaba, ha kihagyod Lotheringet, vagy a kocsmaba elhajtod. Ha itt is nemet mondasz, akkor tenyleg nelkule kell menned vegig.
  • kisokka
    Alistairt Denerimben le lehet váltani, de nem ezen értetlenkedtem, hanem a táborban választható opción.Végül is rossz szemszögből néztem a dolgot, mert ha valaki rosszul alakítja a karakterét(vagy neki jó, de a társnak nem), akkor az ellene fordul.Ezt sem tudtam...Viszont erre vannak az ajándékok, Morrigant csak így tudtam barátomnak tudni(na meg rengeteget beszéltem vele), na meg a társakkal kapcsolatos mellékküldetések.
  • Fantusz
    Morrigan boszi fog még meglepetéseket okozni
    Szeretnivalóan utálatos
  • Fantusz
    Szerintem meg semmi gond nincs ezzel, mivel lenne jobb, ha birka módon követnének.

A csapatagokkal szembeni lehetőségeket kevesen szokták tesztelgetni, mert a játék lényegétől ez távol áll, pedig ebben is vannak finomságok.
    Próbáld Lothertingben Leliananak azt mondani, hogy nincs rá szükség...
    Sten nem kedveli a fajtádat, ha rajtad áll, hogy ez megváltozik-e.
    Zevran bérgyilkos, nem ajánlott neki hátat fordítani (több szempontból sem), elküldtheted, vagy maradásra bírhatod, de ha rosszul bánsz vele rádtámadhat.
    Wynne, Leliana, Pala döntésedtől függően ellened fordulhat a játék egy bizonyos pontján, ha a döntésed ellentétes az elveikkel.
    Alistairt nem tudod elküldeni, csak, ha egy másik szürke kamarás lép a helyébe.
    Morrigan a játék főkaraktere, az egész történet körülötte forog.
  • sanya200
    Megdöbbentett az amit Morrigan mondott az anyjáról miután neki adtam a fekete varázskönyvet:)Egyre jobban tetszik a játék szerintem meg is veszem majd valamikor ha lesz rá zsém:)Simán megéri sokszor lehet újrajátszani.
  • kisokka
    Ha már csapattag elvesztése...Annak az opciónak mi értelme van, ha a táborban vagyunk, akár el is kergethetem akármelyik karaktert?(Tróger kutyát kivéve)Ekkora felesleges dolgot nem tudom miért raktak a játékba, hacsak tényleg van valami szerepe ennek is.Én sosem próbáltam, mert minek...
  • Fantusz
    Az első csapat beszervezésével Lothering megsemmisül, mindegy, hogy melyik csapatot szervezed be előbb.
    Lotheringben meg kell csinálni a mellékküldetéseket, felszedni a két csapattagot ezt követően nincs dolgod a faluval.

Elcseszni legfeljebb úgy lehet, ha Lelianat, és Stent ott hagyod a faluban - akkor nekik is végük lesz.
  • kisokka
    Hát ezt sajnos elrontottad, kezdheted elölről...
    Á nem, ez a sztori :D
  • sanya200
    Annyi kérdésem lenne hogy most végeztem a kőmágus toronyban de mikor elmennék a térképen lothering már nincs ott az éjfattyak győztek.Most én basztam el valamit nagyon vagy ennek így kellett történnie.
  • Calver
    meg arra is, h bűvharcos speccel nehézpáncélt viseljen, ami lépten-nyomon kismágusnak nagyon hasznos dolgokat ad - lásd +50 stamina-s cipő, vagy Wade féle sárkánypikkelyvért.
  • Fantusz
    Mágusnál az alakváltó és a bűvharcos specializáció kb arra jó, hogy a varázsló tankká alakuljon, de ennek nagy ára van: nem tud varázsolni.
    Alakváltó állati formában ráadásul még gyógyitalt sem tud inni, legfeljebb egy másik mágus tudja gyógyítani a sebeit.
  • sanya200
    Hát igazad van most az alakváltás az egy érdekes dolog mert annyira azért nem tápos pl ha pókká változik, meg úgye akkor alapból csak 2-3 képessége van alaktól függően.Az viszont tetszett hogy Golem-mé vagy tűz emberré lehetett válni egy küldetés alatt.Tömegoszlatásra nagyon jók a golemnél a föld ütése vagy a bazi nagy kőgolyó dobálása,lángoló embernél meg a tűzlabda.Jókat lehet taktikázni vele.Egyébként ha valaki mágussal megy(saját karaktere)akkor az milyen alakokat vehet fel?
  • Fantusz
    Kimondva-kimondatlanul, de a Körtorony lett úgy tervezve, hogy oda érdemes menni a játék elején.
    Nem túl nehezek az ellenfelek (mellesleg démonokat nem érdemes szabadon engedni, mert általában egy-egy jobb páncéldarabról is lemondasz, ha elkerülöd a harcot), s az Enyészetben összeszedhető stat pontok sem jönnek rosszul a további harcoknál.

Elf sírok: a Bosszúállókhoz kb. 12es szintű csapattal érdemes menni, ekkor már képes is viselni valamelyik harcosod a páncélt.
  • Fantusz
    Redcliffe-ben a lakosság megvédése eléggé megnehezíti a feladatot, kezdő csapattal képességek nélkül nem sok túlélő marad a csata végére.
    Nem küldetés ugyan, de ha a faluban életben marad a három nevesített NPC, egy sisakkal jutalmazzák, ha meghalnak, betudják hősi veszteségnek.
    Életben tartani csak mágusok tudják (erőtér, gyógyítás) a falubélieket.

Arra nem adnék tanácsot, melyik karakternek mit érdemes tanítani, ugyanis ez játékosfüggő és függ a party-tól is.
    Morrigan alakváltó képességeinek én pl. semmi hasznát nen vettem, a bűvharcos inkább olyanoknak való, akik nem szeretnek varázsolgatni, s tankot csinálhatnak valamelyik mágusból. Vérmágia sem olyan jó, mint azt néhány ellenfél képességei sejttetnék.
    A spirit healer specializáció a leghasznosabb, Morrigannal is inkább ezt tanítottam a vérmágia helyett.
  • kisokka
    Hogyne lett volna :DD A legmocskabbak egyike :D
  • sanya200
    Érdekes én most nem fejeztem be az elf küldit elmentem inkább a körmágusokhoz elég könnyű volt Uldred-t legyőzni azt hozzáteszem hogy átlagos szinten tolom egyenlőre szóval lehet azért.De úgy tényleg nem nehéz ha közbe ott van Morrigen meg Wynne, velük gyógyíttattam a karakteremet meg stent is.Igaz a végére stan kidőlt és nem élesztettem fel de csak azért mert nem volt elég manna mindig elment arra hogy gyógyítsam a saját karakterem.Tudom hogy főzetekkel lehet mannát adni neki de valahogy sose volt elérhető meg csak kis adagokat adtam Wynne-nek mert csak olyan volt.Így az egyszál főkarakteremmel nyomtam le Uldred-et.Morrigan néha fagyasztgatta meg elszívta az életerejét tulajdonképpen nem is használtam életerő főzeteket mert nem kellett.Tetszett az a küldetés ahol egy álom démon vagy mi mindenkit kifektetett és egyedül kellett szaladgálni,az átalakulások meg nagyon tetszettek meg tényleg váltogatni kellett ellentől függetlenül.A legvége se volt valami hű-de nehéz, mármint annak a küldinek nem a pályának, párszor átalakult a démon más alakba és ennyi.Meg átváltottam 2 egykezes fegyverre azokkal lehet kaszálni rendesen.
  • josi
    És Gaxkang? Az neked nem volt ellenfél?:)
  • kisokka
    Orzammarnál a vége az elég kutya volt, ez kimaradt...
  • kisokka
    Akkor mostmár elmondhatnád, hogy milyen szinten szoktad ezt űzni, mert saját tapasztalatból tudom, hogy milyen nehéz az Elf környék Lothering után.A vége meg maga a pokol volt.Az Ősi sírokat bolygatni szóba sem jöhet még, nagyon kevés a karakter hozzá...Én mire Orzammarba jutottam, sokkal könnyebben áthaladtam rajta, mint előtte az Elfes részen.Az igaz, hogy oda legutoljára mentem.
    Kőtoronyban szintén zenész, Uldred mocsok egy dög volt.Mondjuk a könyvtárszobai rituálé utáni szörny sem volt semmi...
    Morriganes résszel meg egyetértek, én általában viharokat, meg Fagykúpot nyomattam vele, elég hatásos volt.
    A végére meg már nem igazán volt ellenfelem a főgóré, nehezebbre számítottam, de így is csak ketten maradtunk meg.
  • JethroHUN
    Van rá valamilyen mód h változtassak a karakterem fején? már 20 óranal vagyok, de vhogy kicsit fura lett a feje xd
  • GreyWarden
    Te most melyik démonra gondolsz? Ott elég sok alakot elbűvölnek. Amúgy én mindig így megyek végig a játékon: Lothering után rögtön
    - Redcliffe, szerintem nagyon könnyű rész, egyedül a (vágy)démonnal lehet kicsit elleni.
    - Pagonyelfek jönnek ezután, ez szerintem a legkönnyebb rész a játékban, a főellenfél itt a legkönnyebben eliminálható. (bármelyik végletet választod 3 véglet, az egyik igazából csak egy kis plussz) Itt a Bosszúállókat még nem lehet kinyírni, csak a sima Rémeket, ezért elutazok valahova fejlődni
    - Szent Hamvak urnája, szintén nagyon könnyű, de számomra a sárkány a végén egy nagyon komoly kihívást jelent, érdekes, hogy azt vettem észre, hogy másnak ez megy könnyebben, legalábbis mindenki ezt mondja. :D
    - Denerim, ez jöhet előbb is, de, ha azt nézzük, itt elég sok érdekes csavar van, ezért jobb, ha máshol informálódunk, hogy itt aztán jól cselekedjünk, mert itt nincsenek látványosan nagy tónusú döntések, itt mindenki pletykál, keresztbe tesz, taktikázik, szóval itt jobb, ha leülepszik a DA világa.
    - Mágusok tornya, itt a főellenfél Uldred nehezebb ellenfél, mint az elfeknél. De amúgy minden könnyű és termékeny.
    - Végül Orzammar, itt vannak keményebb ellenfelek, de ezek után már egyik se komoly kihívás. Ha harcos vagy a Revenantokat minél előbb gyűrd le. Morrigannal NEM SZABAD gyógyító képességeket tanultatni, csak, ha a főkarid is mágus és nincs szükséged Wynnre. Morrigan az offenzív varázslatok mestere, alakváltó, jobb, ha szellem varázslatokat tanítasz neki. Olyanokat, mint emberzúzó ketrec, manaelszívás stb. Az entrópikusak is jók neki és a természeti csapások( tűzgolyók, viharok stb.) is nagyon hasznosak. Morrigannal könnyűszerrel leszedheted a pagonyelfeknél lévő Bosszúállókat. Csak sok ilyen mágikus képességet használj, mint a manacsapás, ilyesmi, attól hamar kidől. Ne tegyél rá páncét, az nem éri meg.
  • kisokka
    Ez egy fan art, de szerintem a Sárkánypikkelyest viseli itt.
  • SewerRat
    Sziasztok!

http://dragonofbitterlies.deviantart.com/art/Leliana-Dragon-Age-158413531?q=boost%3Apopular%20Leliana&qo=6

Lelianának ezt a páncélt hogy tudom beszerezni? Vagy csak az első trailereken viselte?
  • sanya200
    Na nagy nehezen eljutottam addig amikor megkapom azt az új társat a toronyban.Durva főleg úgy hogy már 2 kezes fegyvert használok sebzi az ellent rendesen, gyógyitani meg tudom a csapatot mert még Morrigan-t is.
    De Leliant otthagytam most meg nem tudok ládákat feltörni de majd visszamegyek.Amúgy ki ölte meg azt a demont amelyik egy fószert bűvölt el?Futni hagytam de csak azért mert sokan vannak és elég necces lenne legyőzni, a faszit meg se így se úgy nem lehet megmenteni, most meg álmodok mert egy démon elaltatta az egész csapatot most szereztem meg a 3. gólem alakot.
  • kisokka
    Amikor én vittem végig, akkor én utoljára hagytam Orzammart és ugyebár akkor csatlakozott hozzám Oghren is(keressük meg asszonyt címszóval).
    Egyébként utólag nézve elég rossz sorrendben mentem végig a játékon, legközelebb már nem így tenném.Elfek voltak az elsők, aztán Redcliffe, aztán onnan a Körmágusok.A sztori így is adná magát, kivéve az Elfeket.
  • Fantusz
    Ha a törpékhez mész utoljára, úgy, hogy előtte már a Szent Hamvak Urnáját is megkerestétek, Oghren csak a játék utolsó harmadában-negyedében lesz csapattag.
    Történetileg megvan az a pont, ahol a törpe beáll a csapatba, de nem elég csak Orzammarba menni, ott elég sokat kell ügyködni a mélyúti túra előtt.
  • Calver
    ha a végére hagyod törpilláékat, akkor alig lesz lehetőséged Oghren-t használni - ezért is rakták bele Awakening-be, többek között.

btw, szerintem ajánlott sorrend: kismágusék, törpék amíg Oghren nem csatlakozik, aztán... nos, attól függ mit akar az ember.
    ha Arcane Warrior specializációt és egyik táp páncélt, akkor elfek
    ha másik übertáp páncélt, akkor Sacred Ashes (bár ehhez nem árt ismerni h hogyan kell "beindítani" Redcliffe nélkül)
    utána jöhet Redcliffe meg kicseszett mélykutak pár gramm "élénkítő" társaságában h ne aludjon be közben az ember

legalábbis én így toltam eddig minden karakterrel (igaz, elsővel előbb volt Redcliffe mint Sacred Ashes) és eléggé bejött
  • kisokka
    Az alatt mit értesz, hogy esetenként nagyon későn csatlakozik?
  • Fantusz
    Pedig a gondolat jó volt, az inventory-ból lehet ajándékozni.
    Egyszerűen rá kell dobni az ajándékot a csapattárs képére.
  • kisokka
    Ha magaddal vitted valahová, vagy a táborban vagy éppen, akkor úgy adod neki oda, hogy a fenti nyilakkal rámész a karakterre(jelen esetben Alistairre) és a jobb oldalon kikeresed az ajándékot, amit jobb kattal adsz neki oda.Ha elég fontos a cucc, általában automatikusan párbeszéd követi, ha annyira nem, akkor egy "thank you" féle szöveget kapsz, és a pontszámot, hogy mennyire kedvelt meg.Ha azt látod, hogy csak egyet ad, akkor inkább töltds vissza a játékot és ne ad neki oda, mert az nem neki való, hanem egy másik társadnak.
  • sanya200
    Hát ja ahogy mondod ez eddig csak tapasztalatszerzés mit hogy kell csinálni...stb Úgyis többször végig fogom vinni nyilván más karakterrel és/vagy osztállyal.A dlc-ket még nem raktam fel csak az alapot de szerintem végigtolom az alapgame-t és majd másodszorra majd a dlc-kel együtt.Még arra se jöttem rá hogy az ajándékokat amiket találtam hogy lehet odaadni a társaknak, nyilván azért vannak, írja is.Meg megnéztem itt a topicot is mit írnak.Asszem az onyx demonfigura megvan de hogy adom oda alistirnek?Az invectoryba próbáltam belehúzni azt nem engedi párbeszédek alatt meg nem került szóba, pedig szoktam velük beszélgetni.
  • Fantusz
    Ebben a játékban benne van a többszöri végigjátszás, s a második már lényegesen könnyebb lesz, az első játék a tapasztalatszerzés.

Első nekifutásból Alistair tanácsát követve Lotheringből Redcliffe-be mentünk, s bizony felkészületlen volt oda a csapat.
    Van néhány olyan feladat a játékban, amihez több tudás (magasabb szintű karakterek), de legalábbis némi előkészület szükséges, bár az utóbbi mindenhol igaz...

A két legfontosabb alkímiai alapanyag közül az elfgyökeret a pagonyelfeknél, a líriumport a mágusoknál lehet korlatlan mennyiségben megvásárolni, flaskát Lotheringben, vagy Denerimben némileg olcsóbban meg lehet venni, mint a törpe "kedvezményes" kerekedőtöl.
    Az említett két településen melléküldetésekkel lehet elegendő arany az indulókészlet beszerzésére (hátizsák bővítés, italok).
    Ha ez megvan, elvileg bármelyik küldetésbe bele lehet vágni, de érdemes a Körmágusoknál kezdeni a toborzást, az Enyészetben elég sok bonusz stat pontot össze lehet gyűjteni, s Wynne gyógyító képessége jól fog jönni később is.
    A további útvonalon már lehet variálni, ha fent van a "Kőbe zárva" DLC, akkor természetesen a gólemet érdemes minél hamarabb csapatban tudni.
    Zevran megjelenése ingame videoval indul, ezt követően érdemes utazgatni, s dönteni az elf sorsáról.
    Volt olyan végigjátszásom, ahol Oghren beszervezésével indítottam a kalandot, jópofa a törpe, meg kell dolgozni érte rendesen.
    Sajnos őt eléggé eldugták, esetenként nagyon későn csatlakozik.
  • sanya200
    Ja az első volt az elfek otthona, illetve nem is hanem a 2. mert először oda mentem ahol stent is meg lehet szerezni,utána mentem volna a bal irányba a térképen de útközbe kinyírtak utána mentem jobbra az elfek fele oda elértem úgy ahogy.De ti persze jobban tudjátok merre érdemes kezdeni nekem ötletem nem volt csak elindultam valamerre.Köszi a segítséget akkor megpróbálom arra,most visszamentem a táborba majd onnan megyek akkor arra amerre javasoltátok.
    Egyébként ha tudtok valami jó kis módot ami a grafikát javítja és nem csak az arcokat hanem a tájat a páncéokat,szörnyeket...stb megköszönném.Persze én is keresgélek meg le is szedtem amit lentebb belinkeltetek.Ez a Lelilan nagyon dögös kis csaj csak a játékba nem tünt fek a graf miatt de a cinematic trailerbe nagyon jól néz ki.Majd megpróbálok valami hátteret összeütni róla ps-el, remélem sikerül.
  • Evoluti0N
    Ez alapján ha jól sejtem, akkor a Brecíliai erdő az első helyszín, amit választottál. Ahogy Fantusz is ajánlotta, sztem menj el a Körmágusok tornyába (Calenhad-tó). Ott eléggé felbírod tápolni a karidat, illetve a csapattársaidat. Ráadásul kapsz egy új varázslót Wynne személyében.
  • Fantusz
    Csak ismételni tudom, amit az előbb tanácsoltam: menj a Körtoronyba, s ott csináld meg a küldetést.

Spoiler: a Körtoronyból nem lehet kijönni, miután a lezárt ajtón átléptek (oda lehet menni nyugodtan, az előcsarnokban kell döntened, hogy merre tovább: vissza, vagy előre).
    Fel kell készülni a harcrokra, hátizsákot kiüríteni (a tábori törpénél és a toronyban is vehetsz bővítést, ehhez jön jól a denerimben szerzett arany), Lotheringben flaskákta véásárolni, az elfeknél elfgyökeret, a toronyban líriumport, s Morrigannel italokat gyártani belőlük.

Az ajtó mögött lesz egy mágus, aki csatlakozik hozzád, stílusa nem mindenkinek tetszik, de ő az igazi gyógyító (spirit healer), gyógyít, állóképességet visszatölt, regenerál, mellesleg néhány harci mágiával is rendelkezik.
    Az egyik leghasznosabb csapattag lehet, bár nem kötelező, de érdemes minél hamarabb beszervezni, hogy a gép ne hülye képességgekkel fejlessze tovább.
    Ha életben hagyod, ő mindenképpen veled lesz a toronyban a másik két csapattagra csak ajánlás, hogy Alistair és Morrigan legyenek (később Lelianaval visszatérhetsz ládákat nyitogatni).
    Lotheringben minden küldetést fejezz be, mielőtt a toronhoz indultok.
  • sanya200
    Aham most ott vagyok hogy ilyen szellemkölköt találtam de ott túl sokan jönnek ilyen csontvázkatonák velük már nem nagyon bírok úgyhogy visszafordultam volt pár útonálló de azokat is alíg bírtam legyűrni,a vezérüket 2 tank alig bírta kinyírni.
    Egyébként ilyen 7-es szint körül vannak a karaktereim.Morrigan 8,leliana és shpeard(én karakterem) 7-7,sten 6.Morrigannel most tanultam meg a közepes gyógyítást.
  • kisokka
    Hát lehet nem ártana neki visszafordulni, mert én iszonyatosan szívtam azzal a résszel.Utólag belegondolva jobban jártam volna, ha visszafordulok én is, mert akkor már csak a főkarakterem volt meg és egy nyílpuskával lőttem az "ellent" egy félreeső sarokból.Nagy nehezen sikerült kinyírnom, mert valami bugot használhattam ki, de szenvedés volt ez így végig.Ketten maradtunk már csak azzal, akit ki kellett végeznem(ugyebár lehet választani, hogy a vérfarkasvezért, vagy az mágust támadom), de így is erősebb volt nálam.
  • PiszkosFred
    http://www.dragonagenexus.com/downloads/file.php?id=435
  • Fantusz
    Ha a sárkányka gondot okoz, akkor vissza kellene fordulni, s fejlődni, mielőtt mélyebben a romba nyomul a kis csapatod.
    Fejlődésre tudnám ajánlani Denerimet, ahol a mellékküldetésekkel némi aranyra tehetsz szert (ha eddig még nem csináltad meg azokat)

Főküldetész egy kis elf kitérő után (efgyökér bevásárlás) legtöbbször a Körtoronyban kezdtem. Sokan utálják az Enyészetben kóborlást, de ott sokat lehet fejlődni, s a pálya alacsony szintű csapattal is teljesíthető.
    A Körtoronyból nincs visszaút, végig kell csinálni a küldetést, ha belevágtok (itt csatalkozik hozzátok egy gyógyító mágus), de a véleményem az, hogy az elf romhoz még kevés a csapatod.

Az elfeknél a pálya végén a döntő csatában jól jön valami varázslattörés (pl. Alistair: terület megtisztítása), különben irdatlan nehéz feladat elé állítanak benneteket, ami alacsony szinten szinte ellehetetleníti a küldetést (magasabb szinten erőből is megoldható).