18612
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS |
Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE |
| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK | |
-
hevesike #15732 pillangó azokat sebzi akik előtted állnak :) Akár többet is, a forgószél pedig mindenkit aki körülötted van...vagyis nálam ez eddig így volt :D A kétkezes tényleg egy elég nehézkes ág...eleinte nekem szinte minden ütés mellé ment...viszont később elég jóól lehet vele sebezni...lehet, hogy én vagyok beteg de mindig kifejlesztem Wynnet a gyorsaság nevű buffra és onnantól igazán nincs gond a gyorsasággal :D -
kisokka #15731 Én úgy emlékszem a pillangó csak egy ellent sebez, a forgószél többet.Egyébként akárhogy suhintott Sten, sosem volt olyan hatásos, mint amennyire vártam volna.Markolatgombos volt olyan, amit hasznosnak láttam még...A többit nem annyira, de lehet kipróbálom ezt főkarakterrel, hogy akkor hogyan nézne ki a dolog. -
#15730 ügyesség és erő ugyanannyit adnak támadó értékhez - ügyesség előnye annyi, h védekezést is elősegíti.
btw remekül leírtad a lényeget, én is azért csípem kétkezes stílust, mert ledönthetetlen, és csak erő kell hozzá - remekül fel lehet mellette tunkolni életerőt, és bántani a fekvő/paralizált ellenfelek úgyse nagyon fogják, viszont csapattársak sebzését ki kell valahogy bírni (na meg az sem utolsó, h a nekem szimpatikus harcos karakterek mind kétkezes fegyverrel gyaknak)
"lomhaság" kicsit ellensúlyozható Haste használatával, és amúgy is érdemes megtanulni azt a varázslatot - 30% gyorsabb mozgás nagyon hasznos tud lenni végig, nálam első dolgom mindig Wynne-nél kirakni. -
sanya200 #15729 Arra jó a kétkezes ha sokan vannak és suhint egyet akkor jó eséllyél több ellenfél is sérül.A pillangóvágást szeretem még azzal lehet 2-3 embert is sebezni de az csak a 2 egykezes fegyvernél van.Amúgy kösz a tippet Denerimben tényleg sok küldi van csak először nem mertem odamenni mert ott van elvileg az az áruló fattyú is nem tudtam hogy nem küldi rám a seregét. -
kisokka #15728 Nekem is ez a gondom, hogy a kétkezesekből akkora zsír kardokat lehet találni, de alig tudom(akarom) használni őket.De amit most Fantusz mondott, lehet kipróbálom a főkaraktert csak kétkezesre gyúrni, meglátjuk mi lesz.Bár az is igaz, hogy Stennek már az összes kétkezes speckója meg volt, mégsem tetszett ez a lassúság... -
GreyWarden #15727 Ez így teljesen igaz. Amikor olyan nagyszerű kétkezeseket találok, mint az Orzammari trónteremben mindig kicsit elkalandozok, hogy de jó lenne ilyennel végigverekedni, aztán folyton leteszek róla. :) Most már totál a DA 2- re vagyok rá állva, alig várom a fejleszthető képességeket. Nem bírok várni, kell, kell. Csak az sajnálom, hogy én az Originsben bírtam Sten-t, de most nem lesz kunári party tagunk. Pedig így, új kinézettel milyen nagy lenne. -
#15726 Valamit-valamiért...
Egy kétkezes, súlyos fegyverrel nem lehet olyan fürgén hadonászni, mint egykezesekkel.
Lassú, de nem rosszabb harcstílus az sem.
Volt végigjátszásom, ahol 2H-s karddal a főkarakter volt a tank (bajnok+pusztító).
Ennél a kasztnál elvileg elég lenne csak az erőt fejleszteni, de akkor valóban sok lesz a célt tévesztett ütése, s lomha lesz.
1-1 pontocskával az ügyességet is érdemes kb 20ig felvinni (pusz a tárgyak).
Az egyik fenttartott képessége (rettenthetetlenség) ledönthetetlenné teszi, ha van tűzellenállása nyugodtan beállhat egy tűzlabda hatókörébe, a robbanásban is talpon marad.
Képességei sem rosszak, magasabb szinten pl. ellenfelekkel körülvéve egy kétkezes söpréssel 360fokos szögben minden ellenfelet eltakarít.
Nem rosszabb egy ilyen harcos, minrt egy pajzsos, vagy dualos, de azt el kell fogadni, hogy ez lesz a leglasabb, lomhaságát ellensúlyozva nagyobbat sebez, ledönthetetlen - azt kell elérni, hogy a csapásai célt találjanak, s nincs vele gond.
-
GreyWarden #15725 "Kéthás" nekem se jön be, az igazat megvallva nem az én stílusom. Remélem a második részben faragtak rajta, mert egy kicsit elmarad a többiektől. Vagy van olyan, aki jól kijött vele? Én általában a játék felénél, ha 2H- sal vagyok, akkor feladom. Maradok most a jelenlegi kedvencemnél a Mage- nél. -
#15724 Én is most harcossal játszok. De ez a nagy kard (2H) nem vmi jó, piszkosul lassú, és így 3 rugó karakter után, látszik mennyire semmit nem számít a páncél érték. Csak a védelem, szerencsevadász karijaimnak szinte soha nem ment le a hpja még ha körbe vették is, csak az elitek, bossok, mágusok tudták sebezni, kardosok nem is x) A sok ügyesség, + van skill is, és jó pár cucc ami növeli a kitérés és védés esélyét, kicsit vicces h nem tudnak hozzád érni :D
De a harcos nem tetszik, csak nézem 5en ütnek, megy a hp lefelé, de az ellenfelek csaknem fogynak olyan gyorsan. -
GreyWarden #15723 Fantusz: fogadok, hogy több dualosom volt, mint neked. A négy harcos kariból amit indítottam, abból három két egykezessel ért a játék végére. Ez a kedvenc fegyvernemem, mert a leggyorsabb és a sz egyik leghatásosabb, főleg mikor kitanulja a kari, a két teljes értékű kard viselésének módját. Csak annyit mondtam az előbb, hogy így ki lehet ügyeskedni, hogy előbb megszerezd a páncélokat. És én a saját tapasztalatom alapján mondom ezt, mert nekem bejött. Persze mindenkinek más és más... -
#15722 Van olyan mod, amivel retalentelheted a karaktereder (statokat is, kepessegeket is), vagy a csapatodbol barkiet. Hasznlata egyszeru, viszont mindenkeppen csak a 2-3. vegigjatszasnal ajanlott, eloszor erdemes egyutt elni a hibakkal, felrerakott statokkal, mert ugy az igazi :) -
sanya200 #15721 Az volt a gond az elején hogy nem tudtam merre fejlődjek először pajzsra akartam de sokat nem ért mert nem védte ki nagyon a támadásokat, próbáltam a sima kétkezes (1db 2kezes) fegyvert de az se jött be mert egyszerűen túl sok idő telt el 2 csapás között és még az se mindig használt.De amióta kipróbáltam a két egykezes fegyvert rájöttem hogy az a nekem való,kikerüli a találatokat is úgy hogy elhajol és a pillangóvágás meg a többi elég hatékony, úgyhogy ebbe az irányba fogok fejlődni.Sten-t meg a 2 kezes fegyverre tanítom meg elég nagy darab szóval alapból nagyobbat is üt gondolom.Leliana-t meg szintén 2 egykezes-re,bár lehet hogy íjászkodnia kéne neki nem tudom.
A karakterek nem igazán jönnek be egyedül Leliana-t kedveltem meg eddig meg talán Alistert,Morrigen jól nyomja de utálom a stílusát.Zavrent meg ki nem állhatom legközelebb fel se veszem a csapatba. -
#15720 Ezek szerint még nem volt pajzos, vagy dualos harcosod...
Az ügyességet nem lehet velük megkerülni, mert a képességek felvételéhez csak a TANULT pontok számítanak.
Pajzshasználathoz 26, dualosnak 36 ügyesség kell, több nem, ezt pedig lazán össze lehet hozni.
-
GreyWarden #15719 Én úgy csinálnám, hogy csak az egyikre gyúrnék egy ideig. Pl.: Csak az erőre gyúrsz és az ügyességet meg összeszeded valamilyen szettből. Erre elég sok lehetőség van, ajánlani tudom a Wade's Superior Drakeskin Armor Set- et, amit három (úgy emlékszem) fióksárkány megnyúzása után tudsz Wade- től vásárolni. Ez 4 ügyességet ad és regenerációt a harcban. Ráadásul még 25 állóképességgel is megajándékoz. Van még a Dalish Leather, ami szintén kettőt ad, de én inkább az ennél sokkal erősebb Ancient Armor Set- et ajánlanám. Ennél erősebbeket még nem nagyon tudsz viselni, de egy kis ügyeskedéssel ez is megoldható. A lényeg, hogyha valami képességed(pl. erő) hiányzik, ahhoz, hogy felvedd a páncélt, akkor vegyél fel egy olyan sisakot, ami ad az erőre két pontot. Aztán vegyél fel még valami cuccot( pl. saru) és ezekből összeadódik. A lényeg, hogy így fel tudod venni előbb is. Nekem sikerült úgy felvennem egy sisakot, ezzel a módszerrel, hogy még öt pont hiányzott. Remélem tudtam valamit segíteni. -
#15718 Dualos harcosnak 36 ügyesség mindenképpen kötelező a képességek megtanulásához.
14es szintre ki lehet maxolni a képességcsoportot, bár nála ez csúszni fog, mert van néhány fölösleges képessége. -
GreyWarden #15717 Fantusznak adok igazat, gyúrj az erőre és az ügyességre. Illetve nem akarlak utasítgatni :D. Ilyenkor, én azt szoktam, hogy egy dologra gyúrok, de arra nagyon. Ha fejlődsz, a legjobb választás az erő, úgy 6 szintel. Eztán jöhet az ügyesség. Az ilyen kis könyvecskéket, amiket minden árus tart és képességeket lehet rajta venni, na azokat pont neked találták ki. Vegyél egy- kettő ilyet is. Nem olcsó, de megéri, ha nem tudsz fejlődni. És nevedd le a nehézséget, hanem szenvedj. Mindig olyan nehézségi szintbe kezdj, amit meg tudsz csinálni és, ha elkezdted, az azt jelenti, hogy biztos vagy benne, hogy menni fog. Tehát ne vedd le a nehézségi szintet. Sokkal jobban vérrel és verejtékkel kiharcolni mindent, mint úgymond "csalással". -
#15716 Egészségre nem érdemes sok pontot herdálni, nem lesz rá szükséged.
Orzammarban vehetsz egy gyűrűt (Életadó gyűrű), drága, de inkább ezzel növeld az egészségpontjaidat.
10es szinten rendben van a karaktered, ügyességre és erőre kell gyúrni.
Az ügyességre pontosan 36 pont kell egy dualos harcosnak, az erő mehet a csillagos égig.
Kb. 14es szint lesz az a határ, amikor már hatékonynak mondhatod a karaktered. -
sanya200 #15715 Végigolvastam persze mikor osztottam a pontokat és erre a 3-ra szoktam költeni.Egészség,Erő,Ügyesség.Az ügyesség ahhoz kell hogy ki tudja kerülni a találatokat meg jobban tudjon kardozni meg úgye a ha 2 egykezes fegyvereket használ az ember.3 pont ment el pocsékba fejlesztésnél, egy a nyilazásra 2 meg a pajzsra. -
#15714 ami szinte semmi, mivel kismágusoknál kapsz +4 dörzsöltséget :)
de amúgy valamennyi ügyesség is kell, ha nem kétkezes fegyverrel zúz be koponyákat. -
Evoluti0N #15713 Harcossal az Erőt kell főleg nyomni, másodlagos az Egészség, harmadlagos pedig a Dörzsöltség, amit annyira kell csak felvinni, h ki tudd fejleszteni 4-es szintre a Meggyőzést. -
sanya200 #15712 Jó hát most hova vegyem le a nehézséget pl átlagoson van így is.Meg úgy kezdtem el hogy semmit nem tudtam a játékról de tényleg még az irányítás is új volt mert nem játszottam még hasonlóval.Az elején még kardozni se tudtam mert nem tudtam hogy kell.Most 10-es szinten vagyok.De az elején valószínű elkúrtam a fejlesztéseknél.Most így áll a karakterem, megszereztem azt a halálosztó ruhát is csak épp felvenni nem tudom mert 38-as erő kell hozzá nekem meg közel sincs annyi.
karakter -
GreyWarden #15711 Ja és az is gond, hogy nem voltál elég alapos(persze az első nekifutásra velem is ez volt), majd megismered a dolgokat és ilyenkor már 15. szinten leszel, ha nem magasabban. Én elsőre pont 20. szinten álltam meg. A Vezérdémon legyőzése után sikerült elérnem. Másodikra szintén 20. Harmadikra már 21. Most pedig még el se értem a Vezérdémont, de már 22- es a karim. És, csak a Palás DLC- t csináltam meg. Tapasztalatom szerint négy végigjátszás kell a helyszínek, küldetések és magának Ferelden teljes megismeréséhez. És ebbe még nem számoltam bele az előtörténeteket és a faj megválasztását. Azok még rádobnak jó néhánnyal. -
GreyWarden #15710 Te most melyik küldiről beszélsz, mert én Alistares misszióból csak egyre emlékszem. Amikor meg kell keresni Goldana-t. Amúgy második végigjátszásra ilyenkorra már, rég 12- 14 körül leszel. Én már Ostagarból úgy megyek ki, hogy elég bátor lehetek, mert minden részét ismerem és meg is csináltam. Ott is érdemes úgy játszani, hogy a többieket kicsit mellőzöd, te pedig írtasz, így már egy igen fejlett karival jutsz ki a világba. Én, ha harcossal vagyok ugyanazt szoktam használni, mint te. Szerintem, ha tényleg ennyire nem tudsz mit kezdeni magaddal, akkor menj Denerimbe a sikátorokba meg a Gyöngybe és vállalj fel mellék küldiket. Vegyél Morrigannak majd egy Kaszásgúnyát, azzal nagyot arat. Beszélgess a többiekkel. Beszélj Stennel, a kardról. Orzammar is szóba jöhet még, az elején az se nagy kunszt, sokat kell dumálni. Igazából amúgy olyan helyzetbe vagy, hogy semmi se jó. Kűzd, próbálkozz, ez erről szól, szerintem túl könnyen idejössz és mondod azt, hogy nem megy. Megy az, csak próbáld másképp, vagy gyorsabban, ügyesebben. -
sanya200 #15709 Hát fejlődnék én de hol fejlődjek?Nincs küldetés,vannak az elfek ugyebár ott nem jutok át, a a kőtornyot már megcsináltam.Alister küldijéhez lehet még gyenge vagyok.Más merre meg merre menjek, nem sok lehetőség van.9-es Harcosom van és 2 egykezes fegyverre specializálodtam.20-as erősség kb életerő is van annyi talán, az ügyességre gyúrtam rá.A tornyos cucc nem volt nehéz még a legvége se ahol meg csak egyedül kellett menni ott is simán elbántam 2 ellennel is egyszerre még azelőtt is hogy tudtam volna alakot váltani. -
GreyWarden #15708 Ha még szükséged van rá, itt az elf rituálé leírása( a kút a terem közepén amiről beszéltél). Ha még nem sikerült bemenned, de már eljutottál oda, akkor mindenképp próbáld meg, mert nagyon megéri. Ott van a Halálosztó szett egyik darabja. A sisak, ha jól emlékszem és egy, a típushoz tartozó fegyver is. A dolgod sem lesz nehéz, a kis szellemfiú ide futott be előled. Szóval a sorrend:
-Töltsd tele a kancsót
-Hagyd ott a kutat vagy forrást, ahogy tetszik
-Tedd a kancsót az oltárra
-Térdelj le és imádkozz(itt lehet, hogy jön valami, nem emlékszem mi volt)
- Vizsgáld meg a kancsót
- Igyál a kancsóból egy kortyot
- Vedd fel a kancsót az oltárról
- Menj a kúthoz és öntsd bele a maradék vizet
Elvileg ez a helyes sorrend, de itt egy link is, sajnos csak angol nyelvű videót találtam, de láthatod, hogy mit kell. -
#15707 milyen karakterrel tolod btw?
amúgy vagy vidd lejjebb kicsit nehézséget, vagy triplamágusozz, az mindenen átdara... öööö, fagyasztja/süti/paralizálja magát
meg érdemes területre ható cuccokra gyúrni, pl tűzgolyózás 2-3 mágussal, amíg tankod lefoglalja az unszimpatikusok csapatát, nos... finoman szólva NAGYON hatékony
(hátránya, h megfelelő tűzellenállás nélkül a közelharcosból is jól átsült qunari lesz) -
kisokka #15706 Nincs ezzel semmi, fejlődni kell.Egy ideig én is úgy éreztem, hogy valamit nagyon elcsesztek, de ez nem igaz.Karakterben és saját tapasztalatban is fejlődni kell, akkor nem lesz gond. -
sanya200 #15705 hát nem tudom mivan ezzel a játékkal tök mindegy merre megyek mindenhol kevés vagyok elmegyek arra északra a körtorony mögé ott is kinyírnak, a farkasokkal szintén nem bírok most menjek el Alistir küldetésére vagy mi.Annyira frusztráló hogy bármerre megyek kampec. -
kisokka #15704 Ki lehet szabadítani a Fehéragyart csata közben?Ez is új... -
#15703 Jaj, de buta voltam, hát persze h mindenképpen harc lesz, emlékszem most már. A farkasok tényleg nehezek, de Zatharin majd megadja magát, el is felejtettem h a Alistiar templárius, és van skillje ami semlegesíti a spelleket, elég csak Fehéragyart felengedni, és megvan nyerve. -
sanya200 #15702 Marhára idegesítő mikor jönnek 10-en, érdekes mert mikor ilyen hullaszerű szarok jönnek azokat el tudom intézni.Zevran, én Morrigan meg Wynne-n van velem egy csapatban,2-wn zavrennel bőven elegek voltunk a hulláknak a 2 mágus meg támogatott minket kicsit messzebbről.De azok a tetves dögök mindig Wynne-re mennek meg egyszerűen ráugranak a karakterre és nem lehet leszedni, a földrengés szart se ér amit Wynne tud.Lehet elmegyek másmerre már megint mert egyszerűen nem lehet ott átmenni.Nincs szinte semmi tömegoszlató cucc, megtanítom Morrigannek a tűzlabdát hátha az segít de ahhoz 2 szintet kell lépjen.Más ötletem nincs az a képesség legalább ledönti az összes dögöt a lábáról. -
#15701 Én is ott akadtam el, bebugolt ez a szar... vmiért nem adja be a középutat, nem tudom mért nem működik, de nem tudom azt kihozni h Zatharian feloldja az átkot... Maxos a meggyőzés még sincs olyan válasz opció sehol. Se Zatharint, se a farkasokat nem tudom megölni, egyedül, mert ugye csapatársak azonnal meghalnak, lv15 dlc-s felszerelésben is kb negyed perc. Fehéragyar is, 30 armorban 4x hozzám ér meghalok. 107es támadás és nem tudom sebezni. átlagos szint, biztos h vmi hiba lesz.
Múltkor símán sikerült happy endre kihozni. -
sanya200 #15700 Van valami tippetek a farkasok ellen rühellem hogy jönnek legalább 10-en mikor fehér farkashoz mennék de állandóan körbevesznek meg mindig az van hogy rám ugranak és elkezd pofozni leszedni meg nem lehet csak egy másik társ tudja valami képességgel pl fagyasztás. -
kisokka #15699 A végén másképpen volt a gondom a fák ellen...
Az oltárhoz meg oda kell rakni a vízzel töltött agyagedényt és vagy megérinteni rajta a szöveget, vagy elmormolni, már nem emlékszem és végül inni az oltárra helyezett vízből.Ha még így sem nyílt volna ki, akkor vissza kell önteni a vizet ahonnan hoztad.Akkor kinyílik az ajtó és van bent pár finomság, néhány lekaszálandó ellen kísértében :) -
Evoluti0N #15698 Az oltár közelében van valahol leírás, h miként kell végrehajtani a szertartást. Ha megfelelően csinálod, akkor kinyílik a közelben egy ajtó. -
sanya200 #15697 A fák ellen én azt használtam hogy mindenkinek nyíl morrigannek meg a varázsbot.Egy emberrel futkoztam körbe körebe a többi meg leszedte nyíllal.Ha a nyilas csapat felé indult akkor szétküldtem őket minden irányba és amelyik után ment akkor az lett a csali:)Gondoltam megölöm Morrigen anyját, hát nem volt jó döntés el is haláloztam sec-pec alatt:(Még jó hogy mentettem előtte.Apropó a fehér farkas felé vezető uton mikor már csak ilye hullák jönnek, találtam egy oltárt és egy vízzel teli gödröt.Ott mit kell csinálni szórakoztam vele egy darabig egyszer történt valami 2 démon tört rám azokat könnyen elintéztem, de a nagy ajtón szerettem volna bemenni ahhoz meg kulcs kell, ahhoz hogy bejussak ezt kell megcsinálni?
Amúgy Morrigant se bírom annyira semmi nem tetszik neki, összehoztam 2 szerelmes elfet erre megint csökkent a loyalitása, az a csaj nem 100-as annak semmi se tetszik, elvittem Alister küldijére mikor a várból jönnek azok a szarok de ott se tetszik neki hogy segítek a parasztoknak.De inkább nem vittem végig azt a küldit visszatöltöttem inkább írtátok hogy nehéz úgyhogy majd kicsit később.De oda már lehet nem viszem Morrigant.Monjuk elég magas a loyalítása de utálom hogy állandóan beszól, meg az anyjával se tudom mi legyen kinyírjam vagy ne nyírjam.De elég tápos karakter kell oda nem kis sárkánnyá változik meg közelről sztem nem is lehet sebezni inkább nyilazni kéne. -
kisokka #15696 Tudom mire valók az ajándékok és általában jó embereknek is adtam azokat, ezzel nem is volt gond.A spoilerhez csak annyit, hogy azt a törpöt Redcliffeben nem kellett megölnöm, a pontos menetére már nem emlékszem, de a törp túlélte, ez biztos.
Amikor én küzdöttem Zathriannal(ennek mindig feledem a nevét) az nagyon brutál volt, egyáltalán nem volt könnyű.Nem tudom hányas szintű volt a karakterem, de szívás volt mindenképpen.Gyökeret verő fák és egyéb nyalánkságok...Ekkor még Wynniem se volt, egyedül Morrigant tudtam használni arra, hogy fagykúpoljon.Ha egyből Zathrianra mentem, szinte azonnal lekaszáltak a fák(ketrecbe zártak a gyökerek :D), ha meg a fákat daráltam, akkor az a mocsok küldte rám a viharokat, meg a többi finomságot.Biztos nem szívnék vele annyit, ha újrakezdeném, de hogy a legegyszerűbb ellenfél lenne, azt egyáltalán nem állítanám.
Amit linkeltél oldalt, bevallom néhányszor anno belenéztem, mert nem ártott tudni kinek milyen ajándékai hol lehetnek :D -
#15695 egy szimpla Heal-t gyakorlatilag kötelező minden mágusnak megtanítani, max akkor hagyható ki, ha az ember picsafüst nehézségi szinten játszik... nálam nem egyszer mentette meg a tank életét, amikor 10%-ról 3 mp alatt maxra ugrott 3 egyszerre befutó healnek hála.
bár azon kívül nem is kell sok cucc - regeneration és group heal összesen, amiket Wynne alapból tud.
mágusok gyógyítására mondjuk én is kicsi potikat használtam, de Sten/rinyagép/Oghren esetén ez nem lehetőség. -
GreyWarden #15694 Sanya200: Nem akarom lelőni a póént, de vigyázz Zevrannal. Én is bevettem először. Csak annyit mondok, hogyha azt akarod, hogy hűséges maradjon, akkor gyorsan vidd fel a lojalitását, mert elég gerinctelen alak. Ha nem szereted, akkor hagyd a csudába, majd megkapja. És mégegyszer, Morrigannek nem érdemes heare képességeket adni. Ha nincs gyógyítód, akkor sem, mert az nem tanácsos, hogy megoszd a képességeit. Adj neki erős, offenzív spelleket. Én amúgy legtöbbször a mage- et és a duplakezes harcost nyomatom, ez a kettő számomra a joker. A duplakezes nagyon nagyokat tud osztani, főleg amikor már két teljes értékű kardot tarthatsz a kezedben. Egy tipp: Ha kétkezes vagy és megvan a Pala DLC, akkor onnan Honnleathból szerezd be Olaf becses sajtszeletelő kését. Ennél egy fokkal jobb, a Pala küldetéséhez kapcsolódó másik ilyen tőr. Ezek a játék közepéig biztosan jó szolgálatot tesznek. -
GreyWarden #15693 Kisokka: Az elfek történetét(mármint a pagonyokét, mert uyge kettő elf réteg van) én is saját tapasztalat alapján mondom, hogy igencsak könnyű, mind kint és a romokban. A főellenfél, akár Zathrian, akár Fehéragyar és társai, vagy a végén az egész tábor, mindenhogy igencsak egyszerű, mert egyiküknél sincs szükség magasabb szintű speciális varázslatokra. A Revenantok, na az tényleg nehéz, de azt olyankor mindig kihagyom. Az őrült az erdőben, szintén egy könnyű préda, leszeded a kísérőit és már bumm. Szerintem Redcliffeben a teljes lakosság megdvédése sokkal nehezebb, mint az egész elfes hóbelevanc. Persze kinek mi ugye, mert én meg a sárkányokkal szarakszom folyton. A karakterek képességeinek fejlesztésére mindenképp nagy figyelmet kell fordítani. A varázslók csak csuklyákat és varázsló ruhákat vegyenek fel. Morrigannek, ha van healered, mindenképp erős offenzív spelleket taníts be. Ha nincs healer és te se vagy mágus, akkor készíts potot, nem éri meg Morrigan képességeit eloszlatni.
A csapattársak lojalitását két módon lehet "fejleszteni", beszélgetéssel és ajándékokkal. Itt találsz egy oldalt, arról, hogy kinek mi az ideális tárgy. Van ami különösen nagy szívügye a partytagnak. Ilyen pl. a játék elején Alistar anyjának amulettje vagy Morrigan anyjának könyve. De Sten kardja is nagyon fontos. Spoiler: Sten kardját csak, akkor tudod megszerezni, ha a törpét(nevére nem emlékszem), Redcliffe- ben nem ölöd meg.