18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Evoluti0N
    Nem tudom, h pontosan mennyi százalék a maximum, amit egy végigjátszással el lehet érni, de mindenesetre nem 100. A játék 100%-os végigjátszásához többször végig kell játszanod és minden választási lehetőséget meg kell csinálnod.
    A másik kérdésedre válaszolva: Igen, női karakter is összejöhet Leliana-val, ahogy férfi karakter is Zevran-nal (habár gondolom, h az utóbbi lehetőséget jóval kevesebben választották )
  • sanya200
    Most öltem meg azt az árúlót aki otthagyta ostagart.Érdekes egy rész 3x töltöttem vissza ha nem ölöm meg Alisteir otthagy a francba, ha alisteir öli meg nem lesz király de elnora még ki is akarja végeztetni.Úgyhogy az lett hogy én öltem meg alisteir meg elnora együtt uralkodnak.Néztem a statisztikákat még csak 37%-nál járok de a sereget már összegyűjtöttem.Akkor már nincs sok vissza?Vagy csak nagyon kevés mellékküldit csináltam meg?Beszerveztem már mindenkit az elfeket, a törpöket, meg ugye most alisteir seregét is.Remélem még hosszú lesz, vagy a főtörténetből már nincs sok vissza?Mert akkor visszatöltöm és megcsinálok minden mellékküldetést.
    Mondjuk tényleg baromi sok lehetőség van benne pl az árúlót is akármelyik társammal szembeállíthatom akár egy mágussal is bár morrigannek szerintem nem sok esélye lenne de ki tudja.A saját hősömmel is alig tudtam legyőzni előtte betápoltam egy csomó elsősegély csomagot.
    Még annyit kérdeznék hogy női karakterrel el lehet csábítani Leliana-t?Csak mert láttam youtube-on hogy igen de erről nem volt még párbeszéd a játékban.
  • Fantusz
    Tegnap már érintettük ezt a témát: a Dragon Age karakterei élnek, s van véleményük a főhősről, s a világ eseményeiről.
    Természetesen ez sem tökéletes, de ezen a téren messze felülmúlja a játék a ME2-t.
    Itt a romatikázással is lehet bonyodalmakat kihozni a csapat tagjaiból, a ME2-ben csak a végső csata előtt volt lehetőség "romantikázni", de akkor minden érzelem, indulat nélkül szinte bárkivel - legfeljebb annyit mondott az illető, hogy mondd meg a másiknak, hogy vele vége (vagy lijális volt a csapattag, vagy sem - nem voltak fokozatok)
  • Fantusz
    Másik lehetőség sokkal szórakoztatóbb.
    Attól függően, hogy kik vannak a szabadító csapatban némileg még az alaphelyzet is változik, bár a lényeg: cselekkel, harcokkal el kell jutniuk a celládig.

Nem próbáltam végig minden lehetőséget, de amin jól szórakoztam: a Leliana, Morrigan páros.
    A boszit már a kártalan csuhától is kirázza a hideg, a blöffölés sem az erőssége, alig várja, hogy lebukjanak :-)
    Leliana (magas dörzsöltség) ezzel szemben még a legzordabb őrszemből is képes könnyeket kicsalni a dumájával.
  • sanya200
    Gyerekek ennek tényleg jó a története tényleg van benne minden árulás szerelem....stb pl mikor elárult a királynő elnora vagy ki.Valahogy sejtettem hogy csapda lesz de mégse az lett a végeredmény amire számítottam csak azért árult el mert megjelent az a hadnagy vagy ki és így fedezte magát hogy el akarom rabolni, így nem jönnek rá hogy az apja ellen van.De nem tudom mi csinált volna akkor ha mondjuk meghalok vagy megkínoznak és nem csak bezárnak egy erődbe.Érdekes, érdekes.
  • morphologu
    köszönöm a segítséget.
  • PiszkosFred
    Kapcsold ki a hangot teljsen arra a harcra. Nalam is csinalja ezt neha win7 alatt, mindenhol mashol tokeletes, de ott 10bol 8szor bemondja a game az unalmasat. Szinten eredeti, peccselt verzioval.
  • Lacoka12
    én a legnehezebb fokozaton is simán kijátszom amikor elöször játszotam akor is simán végig toltam csak sok ital kell meg jó csapat
  • morphologu
    Sziasztok most nem olyan régen vettem meg ezt a gyöngyszemet és olyan gondom van mikor a lustaság démont mikor megölöm mindig crashel van erre megoldás. Patch fent van.
  • sanya200
    Ja ott láttam csak jó lett volna az Ultimate de nem ennyiért.Meg akarom venni majd a ME2-t is már ha lesz GOTY vagy hasonló kiadás,amiben az összes dlc benne van.Igaz már megvan a CE változat de a dlc-ket nem vettem meg.
    xD Most bebörtönöztek, erre fogtam magam és kisétáltam egy embert kellett csak megölni.Még jó hogy női karakterrel tolom elcsábítottam a börtönőrt majd leütöttük a francba:)Még jó hogy maxon volt a meggyőzés.Amúgy nem kapok bónuszt vagy valamit ha a saját csapattársam ment meg?Mert az is volt lehetőségként.Megszöktem úgy hogy kisétáltam de mikor a táborba mentem fel se tűnt nekik hogy szabad vagyok:(
  • Fantusz
    CD Galaxisnál a Dragon Age Origins 3590 Ft, 1600 Bioware pont szintén 3590 Ft.
    3590 Ft az Eszmélés is, de az egy külön történet, szükséges hozzá az alapjáték, de a két kaland között nagyn laza, jelentéktelen a kapcsolat.
  • sanya200
    Érdekes Zevran nem árult el:)
    Legalábbis találkoztam a hollókkal és mellém állt, nem szerette volna hogy meghalljak.
  • sanya200
    Jó hát nem tudtam de nem tudom felrakjam-e a dlc-t most vagy vigyem végig így és majd másodszorra.Még eldöntöm.Láttam az Ultimate editiont meg is venném de sokallom érte a 20.000ft-ot.12-13-at adnék még érte de 20.000 ft nagy pénz főleg most.Ennyim lenne már majdnem le tudnám cserélni a mostani cpu-mat az az egy gyenge láncszem a gépbe.
  • kisokka
    Ha egy kicsit vissza olvasol, ott írják is talán, hogy Pala egy DLC formájában vehető be a csapatba.Ha nincs meg az a DLC, ha fejre is állsz sem fogod megtalálni őt :D
  • sanya200
    Nem akartam megölni csak nem tudtam már vele beszélni, mindig elzavart:(
    Én is me2 fan vagyok nem kicsit de az se tökéletes sajnos de bőven jobb játék mint egy cod vagy crysis nekem legalábbis.A 18x végigjátszás szerintem magáért beszél, most csak azért nem tolom mert itt a da:))
    Pala-t még nem találtam meg.Asszem más mindenki megvan a törpe,zewran,sten,alistair,wynne,morrigan,leliana asszem ennyi.A 2mágust mindig magammal viszem a többi meg helyzettől függ ha kemény a helyzet akkor sten vagy Ogree ha annyira nem akkor leliana a 4.Zevrant nem szoktam nagyon elvinni de egyenlőre úgy tűnik tud viselkedni.Odaadtam neki az ajándékokat azt jóvan.Meg beszélek azért vele néha meg mindenki mással is.A sírhelyeket már megtudtam csinálni 1 van még vissza, de az egyiknél egyedül maradtam a főkarakteremmel és úgy nyomtam le a főellenfelet meg a mágust.
  • Fantusz
    Nem ő volt (bár fölöslegesen ölted meg).
    Ha beszéltél az elfekkel, kiderült, hogy ismerik, s ott találod az öreg remete táborhelye, és a sírhely között (ahol az első Bosszúállót megidézted)
  • Fantusz
    Mass Effect 2-nek sokkal több rajongója van, mint a Dragon Age-nek.
    Ennek talán az az oka, hogy az űrfantasy lényegeen kevesebb, mint a klasszikus angol mesevilágra épülő játék.

ME2 fórumon veszekedésbe torkolló kommentelések voltak, mert néhány elvalult rajongó személyes sértésként kezelta, hogy másoknak nem tetszett maradéktalanul a játék.
    A DA sem hibátlan (olyan nem létezik), de itt a döntéseid kihatással van a csapattagok viselkedésére, amit szóvá is tesznek, nem úgy, mint a ME2-ben.

Mindegy, hogy a gyereket ölted meg, vagy az anyját Alistairtól akkor is megkapod a magadét, ha nem volt veled, mert lett volna harmadik megoldás: a körmágusok.
    Andraste hamvainál jófiúként legfejlebb nemtetszését nyílvánítja néhány csapattagod, de ha a beszennyezés mellett döntesz, s Leliana, Wynne veled van, súlyosabb következényekkel szembe nézned.
    Párbeszédet első végigjátszásban olvasatlanul elnyomni nem tanácsos, mert esetleg azt sem tudod mi zajlik körülötted...
    Tudod, hogyan lettek a gólemek, s Caradin miért ugrott a tűzbe?
    Itt is van egy komoly, döntésedből adódó különbség, ha a gólem (Pala) is a csapatod tagja.
    Sten, Zevran esetében elképzelhető, hogy megtámadnak, ha nem tetszik nekik ahogy a csapatot vezeted.
    Sten beéri azzal, hogy kiderül, jó harcos vagy, Zavran már nem - mindez könnyen elkerülhető, ha megkedvelteted magadat velük.

Hanonló lehetőségek a ME2-ben nem voltak.
  • sanya200
    Wynne küldetésében nem találom az erdőben a tanítványát, az elfekkel már beszéltem de nem találtam meg.Ugye nem az az öreg bolond faszi volt akit eltettem láb alól?
  • tegla
    A körmágusoktól is lehetett segitséget kérni(ha előtte már megcsináltad ott a küldit)és akkor mindenki öröm bódottá :)
  • Calver
    Stone Prisoner DLC-ben találod meg a gólem csapattársat.
    hasznossága megkérdőjelezhető, de jópofa karakter, főleg Sten társaságában.
  • sanya200
    Annyit kérdeznék hogy gólemet lehet társnak szerezni nem?Legalábbis láttam valahol a neten egy képet ahol a társak között volt.Úgye nem az amelyik a Mélyutakon volt a kovács?Mert ha igen akkor annak kampec beleugrott a lávába, gondolom nem voltam elég meggyőző.Az a rész viszont tetszett amikor Leliana elkezdett énekelni a táborban, a me-ből hiányzanak nekem az ilyen érzelemdús részek.Meg így hogy a da-val is játszottam látszik hogy az me egy kicsit gagyibb.Mármint abban a tekintetben hogy nincs benne ennyi dráma vagy nehéz döntés csak olyan ami hatással van mindenre de pl a dragon age-ben mikor el kell dönteni hogy vagy megölöd a kisgyereket akit megszállt egy démon vagy feláldozod az anyját.Mondjuk sok mínuszt kaptam érte amiért megmentettem a kölköt:(
  • sanya200
    Sajnos kicsit akad a game de most nálam lehet gond vagy kevés a gép.Megnéztem a gépigényét elvileg mennie kéne rendesen.
    AthlonX2 7750BE,4GB Corsair Dominator,HD 5770/1GB.Nem mindig akad csak párbeszédeknél néha megáll egy kicsit.Meg ott vettem észre mikor a falusiakat kellett menteni.Bár ott 2 fele voltam 2 embert fennhagytam a katonákkal 2 meg lement a faluba.De mikor váltogattam a helyszínt ott azért beakadt rendesen,
  • gerey
    Mire gondolsz? Hogy leírom, hogy haladok, vagy, hogy hol mit kell csinálni? Csak akartam írni, hogy végigjátszom az egész játékot még egyszer, hogy legyen majd mit importálni a 2-be. Amúgy az Originsel végzek is ma elvileg.
  • GreyWarden
    Gerrey, fórumra írod majd ki a végigjátszást? Én is gondolkoztam rajta, ha esetleg kell segítség, én szívesen "beállok".
  • gerey
    Most, hogy közeledik a 2. rész gondoltam csinálok még egy végigjátszást az Origins-től egészen a Witch hunt-ig. Ember warrior duálos. Történet szempontjából most kipróbáltam az olyan dolgokat amiket eddig nem nagyon pedig van már jó pár végigjátszásom. Haladni nigthmare-n is elég könnyen haladok, köszönhetően a két kardnak, meg Leliana-t is erre képezte ki láda nyitogatás mellett, meg itt van Morrigan meg Oghren, haladunk mint forrókés a vajban.
  • sanya200
    Hát eljutni nem volt nehéz oda már a kicsit fejlettebb karakterrel, a farkasok ellen kis tűzgolyó , tűzőrvény néha csapda is.Wynne meg szoborrá is tudja változtatni az ellenfelet ha kell vagy egy sziklával hátrébb löki.Ő szellemgyógyítás terén már maxon van.Érdemes mert Lelianat úgy fejlestettem fel hogy elkerülje a találatokat de nem nagyon sikerül neki, legalábbis a 2 tűzdémon vagy mi ellen nem, azok ellen jó a fagyasztás csak kevés a harcosomnak a páncélja 10-es kimerültség meg 16.Már csak nyamvadt 3 pont hiányzik hogy megkapjam a halálosztó páncél ami enyhén szólva jobb.De már csak 1 csík van vissza hogy elérjem, lehet visszamegyek és keresek valami banditákat vagy valakit.
  • Fantusz
    Pagonyelfeknél kifejezetten könnyű a csata, csupán egy varázslat semlegesítő képesség kell valamelyik karakternek - nehezebb eljutni odáig, mint a harc.
    Mélyutakon Brankát, vagy Caradint le kell győzni a gólemjeivel együtt - nem véletlenül javasoljuk, hogy első játékban ne ezzel a küldetéssel kezdjenek, már képzettlen csapatnak már Jarvia és csapata is erős lehet.

A Dragon Age-re nem mondhatják, hogy nehéz játék, legfeljebb első végigjátszásban lehetnek problémák, később már rémálom fokozaton is könnyű. A döntéseiddel, képességekkel viszont rengeteget lehet variálni, ezért is van benne a többszöri végigjátszás lehetősége.

Lentebb vehetsz a nehézségből, ha soknak találod, de kihívás nélkül mi szórakoztat a történeten kívül?
    Második játéknál már lesz annyi tapasztalatod, hogy lazán veszed az akadályokat, addigra kiismered magad a képességeken, melyik mire is való, melyek az igazán hasznosak.
  • Calver
    ő a haverod
    kb a legtáposabb varázslat(kombó) az egész játékban, viszont sikeres használatához nem árt egy kis gyakorlás és két mágus - úgy tudod "instant" nyomni. ellenfelek nem igazán tudnak neki ellenállni, és hajlamos csöppet... khmm... egyoldalúvá tenni a harcot. Dispel-t nem árt ha tudja mellette valaki, mivel a tank is hajlamos áldozatul esni.
  • sanya200
    Ott én is levettem könnyűre de még is is csak épphogy sikerült.Az egész játékkal nincs gond de ezek annyira frusztrálnak hogy tele vannak tápolva,mikor éjfattyak vagy banditák ellen megyek ott azért elvagyok ott ki lehet taktikázni az ellenfelet de ezek a bossok k*rva idegesítőek.most megint töltsem vissza és fejezzem be akkor amikor már tápos vagyok?
  • sanya200
    Ebből kb semmit nem értettem de mindegy.Amúgy tényleg utálom az olyan játékokat amiben ilyen olyan főboss van akinek 600x több élete van mint nekem és iszonyat sok csapkodás,káromkodás hangzik el ilyenkor.És nem csak da-ról van szó hanem minden olyan játékról ahol van Főboss.Doom3-ba is utáltam az ilyet.Ez a pagonyelv vezető is marhajó ám hogy ennyire tápos de akkor mi a f*sznak kellettünk ahhoz hogy átvágjunk az erdőn mikor az egész hóbelevancot egyedül is eltudná intézni.Annyira irreális hogy annyi életereje van mint egy fél városnak.És semmi nem hatja meg de azért még hoz magával pár ellenfelet is persze a lehető legszopatósabbakat.Akkor legyenek többen vagy mittudomén de ne legyen már ennyire tápos. Jó persze aki már végigtolta annak könnyen megy,tudja mi ellen mi jó de én csak szívok vele még átlagoson is.Van néha hogy monitorostól együtt kib*sznám az egészet az ablakon.Meg hányszor megcsinálta Wynn is hogy mondom élessze újra de nem éleszti újra ellövi a varázslatot azt jóvan a karakter meg marad a földön.Én meg várjak vele megint 3-4 percet mire visszatöltődik:(
  • vato loco
    Para explo, mass para, paralisys, mind blast, blood wound.
  • kisokka
    Nekem az össze mocsok közül(pedig jó pár volt) azt a büdös törpe dögöt volt a legnehezebb lenyomni.Próbáltam már ezer féle módszerrel kicsinálni, amikor már az utolsó próbálkozásom volt és valahogy kinyírtam.Idegesítő, hogy maga a banya nem lenne olyan nehéz, de a többiek(ellen) nem engednek rendesen szóhoz jutni.Az egész játékot végig vittem nehéz fokozaton, de ha jól emlékszem egyedül itt vettem le átlagosra.Utána vissza nehézre és sehol nem szoptam ennyit mint itt(Elfes rész végén még nem is tudtam, hogy lehet ilyet).Komolyan mondom, szerintem a szükséges rossz a játékban, le kell nomni és kész.Le lehet, de iszonyat cumi :DDDDD
  • sanya200
    Csak baromi idegesítő pedig már felfejlesztettem Morrigant is van tűzgolyó, tűzörvény is...stb de azt a nyamvadt kis törpét nem lehet lenyomni rendesen.Ha nem lenne még 4 golem mellette lenyomnám.Mondjuk most sikerült de elnyomtam a párbeszédet és a kovács(gólem)Beleugrott a lávába.ááááááá
  • vato loco
    Para Explo azt is megfogja a gólemekkel együtt, aztán mehet rá Inferno + SOTC, nem nehezebb mint bármelyik komolyan vehető ellenfél.
  • vato loco
    Már hogyne számítana az AC. Annyival kevesebbet sebez rajtad minden ütés. Nem véletlen hogy mindig Alistair marad talpon legtovább, Oghren meg Sten pedig állandóan fekszenek.
  • gerey
    Ha más nem akkor a demo alapján eltudod majd dönteni. Jövő hét kedden jelenik meg.
  • sanya200
    Hihetetlen módon fel tud idegesíteni a játék.Azt a blankát baromi nehéz lenyomni főleg úgy hogy még 4 gólem is van vele.De azt utálom a legjobban hogy elkezd utánam jönni és hiába vagyok tőle 15-20 méterre eltalál a baltával csak tudnám hogy hogy mikor a közelébe nem vagyok.A másik meg megállítom hogy elkanyarodjak egy irányba erre mikor folytatnám visszarántja a karaktert 20 méterről maga mellé és kinyírja.Meg annyi életereje van mint az összes csapattagnak összesen, vagy még több is.Utálom az ilyen boss harcokat ahol nem azon múlik hogy milyen ügyes vagy hanem azon hogy milyen páncélod van mert 2 ütéssel lecsap a gecibe hiába gyógyítom 2 varázslóval is:(
  • GreyWarden
    Nekem is a barbik jutottak eszembe. Szeretnék kérdezni valamit: GeForce 220- as vidikáryán elmegy a DA 2? Az egy tökéletesen elment és remélem a kettővel se lesz gond.
  • sanya200
    Ha más nem lesz max csinálok egyet.
  • sanya200
    Beírtam én is a googlibe párszor de nincs 1920-as felbontású, legalábbis ami van nem a legjobb.