Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rage47
😄DDDDD
Üdv, egy elég érdekes kérdéssel fordulok hozzátok.

Gondolom többen is végig vittétek már a játékot, és a a stáblista alatt (vagyis már már a végén) megszólal pár nagyon is jó zene, sajna eme zenét beazonosítani nem tudom, de érdekelne ki is lehet az elõadó. A soundtrack be nem lelhetõek eme zenék fel.
Elõre is köszönöm a segítséget.

Bayarder voltam
Anno régen én is bele futottam egy hasonló problémába...
én azthiszem itt találtam meg a megoldást:
Szóval itt

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Lacoka12
nem fogja elinditani nekem a leliana dlc ezt csinálja felrakrja de hibásan és nem is indul pedig a dokumentumokba van

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

dave10000
Végül is lehetséges, hogy felrakta mivel a dokumentumoknal megvannak a felrakott file-ok, majd most kiderül...

dave10000
Adminisztrátorként futtatva elment kb 99%-ig de már vagy fél órája nem csinál semmit...

Sziasztok!Az a problémám,hogy amikor fel akarom rakni a Dragon age Toolset-et felrakja,de utána amikor el akarom indítani akkor azt írja ki,hogy:"Unabled to connect to the database.Run the toolset configuration program and verify your settings or search the toolset wiki:http://http://social.bioware.com/wiki/datoolset to help with this issue.This toolset now exit. És hiába kerestem ezen a honlapon bármit nem találtam megoldást.Aki tud azt kérem segítsen.A válaszokat elõre köszönöm.
dave10000
Üdv.

Lenne 1 probléma, hogy amikor fel akarok rakni 1 DLC-t akkor elkezdi rakni de kb. a negyedénél kiírja, hogy hibát észlel és kilép. Van erre valami megoldás?

dave10000
Akkor megnyugodtam, köszönöm a tanácsokat 😊

64 bites van de szgép szervizes vagyok hehe.. 32 bites esetén a maradékból csináltam volna RAM disket, nem veszett volna kárba. Egyszerûen nem errõl volt szó ebben az esetben. Ultimatet használok, minden amit eddig telepítettem mûködött elsõre. A játéjkaim 95%ban eredetiek szóval ha valami nem menne az is azért van mert a törtekhez macerásabb peccset találni(gamecopyworld.com). Amelyiket fel tudja az ember peccselni az megy rendesen, de ha nem akkor ott az xp módban futtatás lehetõsége.

dave10000, mindegy mire rakod a pontokat, ki fogod tudni játszani gyenge builddal is, a DAO nem a power buildrõl szól - nincs rá szükség. Van pár totál reménytelen kaszt, mint az alakváltó vagy a harcos varázsló, azokat felesleges erõltetni mert nem csak hogy gyengék, még a játék sem élvezetes velük(pl én is szeretem ha nehéz egy játék és jókat lehet anyázni alatta.
Talán a Championt választanám elsõ végigjátszáskor a fõkarinak, az olyan heroikus beütésû 😛
Varázslóként mindenképpen a "gonosz" utat javaslom egy ilyen "heroikus" végigjátszás után, hatalmas lesz a kontraszt az egészben.
dave10000
Helyesbítek a Champion...

dave10000
Vagy esetleg még a Templar is szóba jöhet, igazából még nem tudom melyik lenne a leg ideálisabb.

Lacoka12
én a bajnokot meg a templart ajánlóm

dave10000
Leginkább Berserker vagy Templar kasztra illetõen.

dave10000
Üdv.

Most kezdtem a játékot és lenne egy kérdésem azzal kapcsolatban, hogy harcos kasztnál mire érdemes leginkább odafigyelni, pontok rakása és képességek/varázslatok használatát illetõen?

SgtMathias
Üdv!
A minap megérkezett a Dragon Age Ultimate Edition-om amit nemrég rendeltem angliából. Szeretném kérdezni, esetleg tud-e valaki ajánlani hozzá valamiféle magyarítást ?

Steam: SgtMathias Origin: SgtMathias89

MerlinW
Véletlenül nem 32bites rendszered van? Mert csak a 64bites látja a 4GB feletti memóriát. 32bit csak 3-3,5-öt lát videó/hangkártya/egyéb memória levonása után (ez a matematikai határ 32bit esetén).

[merlinw.org]

Lacoka12
vagy egyszerübb ha xp rakja rá az nem csinál ilyeneket meg több játék kompatibilis

Csak pár sort vesztegetnék a témára.. a win7 valóban tesz fel drivereket, efféle "általánosokat" de ami sose mûködik rendesen az a video driver, és az audio driver ha realtec hd audio. Elsõre úgy néz ki hogy jó, aztán kiderül hogy mégsem.
Codecekkel is szépen ki lehet nyírni a windowst, a nimo, meg ace mega codec pack dolgokat kerüljétek. Én a K-lite packot se használom, de úgy hallottam az többnyire mûködik anélkül hogy szétbaszna mindent(nálam csak ffdshow van). Van még egy furcsaság win 7 alatt, az élményindex nevû csoda. A minap kitoltam a memóriát 8 gigára mivel idegesített hogy a 4 gigánál azt közölte 3,3 elérhetõ. Nos a 8 gigánál is ezt írta. Fél napos szenvedés után valaki elárulta hogy futtatni kell az élményindexet, addig nem használ semmit rendesen. Gtx460 VGAm van, azt is furcsállottam hogy sokszor lasssabb mint a 260gtx volt. Csóváltam a fejem erõsen hogy miféle hülyeség ez, miszerint indexet kell futtatni de mivel nem volt jobb ötletem -minden mást kipróbáltam- így megtettem. Érdekes módon megjavult a frame ratem mindenben és onnantól kezeli a 8 giga ramot is... Fûcsomó legyek ha értem, de azóta semmi baj a gépemmel. Régebbi core 2 duo, régebbi lappal(abit in9 sli).

Ez a téma végülis kapcsolódik a DAOhoz, mivel a DAO nem megy valakinek Win7en. Elsõre azt mondanám hogy ha húzva van a processzor akkor tedd alapórajelre. Futtatsd le az élményindexet. Kapcsold ki a vírusírtót/tûzfalat egy próba erejéig. Minden driver legyen a legújabb, hogy a win7 mit mond errõl az erõsen felejtõs, keresd a gyártói oldalakat.
Ha sehogy se akar menni akkor reinstall win7, driverek fel és azonnal próbáld ki a DAOt mielõtt bármi egyebet telepítenél.
JethroHUN
Megint beigazolódott.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Lacoka12
úgy értete másik forumon kérdezd mert itt a Draogon age a éma nem a windows 7

Nem igazán értem mi bajod a stílusommal, azt hiszem normálisan írtam mindent.Választ meg nem én akarok kapni, hanem lejjebb egy ember, aki kérdezett valamit.Valamiért ez a kérdés elfajult ide.Most nem igazán értem melyik része fáj neked a mondandómnak, de tulajdonképpen le is szarom 😄

MerlinW
Huhh.. fáradj át a Windows 7 topikba... És változtass a stílusodon, ha a jövõben választ szeretnél kapni.

[merlinw.org]

Ezt te hol álmodtad, hogy nem szed le drivert?Nekem minden forma után leszedi(alapból!), alaplaplemezt el se fogadja.A videokártya illesztõjérõl meg csak a Physixet tudom felrakni, mert azt se fogadja el.Igaz, azt jogosan.Használathoz persze, hogy elég lenne az is, de nekem egy sapka fos, amit leszed.Másnak ezzel nem volt gondja, felrakja a 7-est és nem szed le hozzá semmit, hereverézik, mert megvan az egész.

MerlinW
Win7 sosem "szed le" driver-t. A driver-ek mind az opcionális szekcióban vannak a update-ben, alapból nincsenek telepítésre jelölve.

Minden hardverelemhez van egy általános WHQL meghajtó - ezek többnyire elegek a használathoz, azok kerülnek fel alapból a Windows telepítésekor. Innentõl mindenkinek magának kell telepítenie a meghajtókat/frissítéseket. Ez eddig is így volt minden Windowsban.

Alaplap lemezérõl telepíted az integrált cuccok meghajtóját, VGA driver-t letöltöd/telepíted, a játék telepíti a DirectX-et és kb ennyi. Nem kell ide semmilyen szerencse, sem orvostudomány😊

[merlinw.org]

Úgy látszik rosszul fogalmaztam.Nekem a Win7-es állandóan olyan drivereket szed le, ami a lehetõ legszarabb.Nem tudom miért csinálja, de mindig nekem kell utánaszedni a cuccokat.Na én errõl a fajta szerencsérõl beszélek, márpedig máshonnan még nem hallottam ilyeneket, hogy rossz drivert szedett volna le.
JetroHun-ra válaszolva azt akartam ecsetelni, ha valaki nem ismer egy problémát, az nem egybõl azt jelenti, hogy egy béna fasz.Nem tudom honnan szedte a 7-est, de hogy semmi baja nem volt még játékkal 7-es alatt, azon igencsak csodálkozom.Ismétlem, nekem Dragon Age-el semmi gondom nem volt, mással viszont akadt.Megoldottam, de volt, hogy fórumokhoz fordultam segítségért.Senki nem bénázott le még ilyesmiért.

MerlinW
Jah, az informatikának igen sok köze van a szerencséhez😊 Persze szakértelem hiánya mellett annak tûnhet minden😊

[merlinw.org]

Az sem bénaság kérdése, hanem a szerencséé, ha még semmi gondod nem volt W7-el.

JethroHUN
Ez nem OS kérdése... bénaság kérdése. Amióta megjelent a win7 azóta az van fent, és már jó pár játékkal játszottam alatt és soha nem volt még semmilyen baj.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Az tény és való, hogy win7-en némelyikkel kell vacakolni pár másodpercet, ha nem akar megfelelõen mûködni és esetleg tudja is az illetõ, hogy mit kell csinálni.Nekem pl. Dragon Age egyszer sem akadt be, semmi problémám nem volt vele, míg kitekertem.Pedig win7-esen zúztam végig...
Fallout 3-al volt egyszer egy kis gubanc, pedig azelõtt ment rendesen, átállítottam a kompatibilitást és megszûnt a probléma.

Lacoka12
az xp en minden több játék megy mint a win 7 en

És mi lenne, ha nyomna egy jobb gombot a parancsikonon és a "Kompatibilitási problémák megoldása" címû fejezetre kattintana?Nem kell egybõl új oprendszert húzni, vannak megoldások is.Be lehet állítani azt is, hogy milyen kompatibilitásban fusson.Nekem is nemrég volt egy hasonló problémám(igaz, teljesen más játékkal) és ez megoldotta.Egy próbát megér.

Lacoka12
váltsál xp re vissza

Hello mindenkinek.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Folyamatosan akadozik a játék. Nem lehet valahogy ezt ki javítani? Eredeti a játék. Eredeti Win 7 oprendszerem van, 32 bites, egy Radeon HD 3870 vidi kártya, 3 giga ram, egy 2 magos 2,66 gigás proci. Az a furcsa hogy eddig XP SP 2 volt a gépen, és azon akadásmentes volt a DA, viszont amióta Win 7 van fent a gépen, folyamatosan akadozik. Frissítettem vidi kártya drivert, Direct-X-t, de semmi. A legalacsonyabb grafikus felbontást is ki próbáltam a játékban, de ugyanaz. Folyamatosan akadozik az egész, csak néhány helyen lehet látni folyamatos futást. Ja, és természetesen fent van a játékon az 1.3-as és 1.4-es javítás is.
Ha bárkinek van valami ötlete, vagy van olyan ember, akinek hasonló problémája van/volt, és megtudta oldani, az kérem segítsen nekem.
Elõre is köszi szépen.

Peg: Fáradt vagyok, pihenni akarok. Al: Szállj be, elviszlek a Hullaházba!

Calver
ó photobucket de szeretlek...
akkor újra:

"The trees move. Do you not see it?"

Calver

...és tényleg...

"The trees move. Do you not see it?"

Fantusz
Az importálás elég félszeg dolog lett, ugyanis bármelyik mentést át lehet importálni, s a legtöbben a végsõ csata elõtti mentésbõl csinálnak import karaktert, felkészülnek az Awakeningre.
Fegyverekbõl a rúnákat kiveszik (különben eltûnik), leszerelik a csapattagokról a fontosabb kellékeket, eladják a fölösleges cuccokat, stb.
Az importálással szinte csak a fõkarakter képességeit viszed át az Awakeningbe, nagyon laza a kapcsolat az alapjáték és a kieg között - egy villámjelenetben megjelenik Alistair( vagy Lenora), Wynne, Oghren végig ott lesz melletted, de a múltról egy-két homályos utalás kivéve nem lesz szó.

Ezzel együtt érdemes import karakterrel végig játszani, különben egy ismeretlen elõéletû, 18as szintû human fõhõst kapsz, akinek komoly 15 arany csörög az erszényében.

Ha importálsz, akkor igen, ha új Warden-t kezdesz, akkor nem valószínû. Csak most jutott eszembe hogy lehet új karaktert is csinálni, tessék elnézni, éjjel van már 😊

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

Igen.

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

Nekem sikerült....

És a másik kérdés a witch hunt arra az alaptételre épít, hogy Morrigan ajánlata el lett fogadva?
Tudtommal olyan mentést nem lehet importálni, ahol meghalt fõhõs, az olyan mentések asszem meg sem jelennek, csak az sárkányölés elõttiek, de mivel nem próbáltam még halott karaktert importálni, ezért nem tudom biztosra.

Tiszteletem mindenkinek!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha én imporlátok egy olyan karaktert awakening-be amivel a sima játék végén *spoiler kibeleztem a vezérdémont és meghalt, azt az awakening valahogy megoldja-e, úgy értem valami jó szöveggel, hogy oppá mégse halt meg vagy csak simán túlteszi magát azon a "kis" gondon, hogy halott karaktert importálok? ^^
Mike
ja és ne pénzt adj, hanem elfgyökeret
mondjuk úgy 1000-et 😊

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
van
xp

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Én ezt még nem figyeltem...érdekes, eddig csak azt tudtam h ha pénzt v egyéb cuccokat adsz nekik azt vmenyi XP-t jelent...állítólag csak így lehet elérni a 25. szintet.
Hali! A táborba ugye lehet pénzt adni a különbözõ frakcióknak. Van ennek valami szemmel látható következménye is? Bár a végsõ harcnál észrevettem hogy a lovagok szívósabbak mint a legutóbbi karimnál de van valami beosztás pl Hogy mennyit kell adni hogy valamit fejlõdjenek? Én a lovagoknak szerintem több mint száz aranyat is adtam.

gerey
Ez valóban nem igaz, a DA2 továbbra a saját engine-t használja, amit az originshez csináltak házon belül, tehát nem az ME2-ben is használt unreal 3 engine-t.

wedge31
" Mivel a DA2 a ME2 motorjára épül " - ez nem igaz, valszeg kevered a dialog rendszerel.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Hát gondolkodtam az elõrendelésen de ha a Mass Effect 2-re hasonlít akkor lehet inkább kihagyom.. kivárom míg forint-ötvenért adjak majd.
Lacoka12
remélem összefutok a karimal cool lenne