Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SZEG007
Ez Guild Wars-os😊

Csináltam egy ilyen dragon age-s asztal féleséget, gondoltam megosztom veletek.

Találtam párat már pl porvárosban ahol elhagyta a lányát az apja egy gyerek miatt,volt akinek csigányt kellett vadászni,meg valaki igét akar hirdetni.Általában ha új területen járok beszélek mindenkivel.

Fantusz
Te döntheted el ki lesz a király.
Természetesen, ha azonnal valamelyik jelölt mellé álltál, a másik nem különösebben fog veled tovább tárgalni, de a három feladat teljesítése után még elvileg megváltoztathatod a döntésedet, nem feltétlenül kell annak adni a koronát, akinek a küldetéseit csináltad.
Az elsõ küldetésben van eltérés (Megmérettetés, vagy egy kis kiruccanás Mélyutakra), második, harmadik feladat közös.
Mélyutakból csak egy töredéket láttál, elég hosszú túra lesz, de csak miután Jarviával végeztetek.
Lesznek rejtett mellékküldetések, tartsd nyitva a szemed (ez vonatkozik minden területre a játékban)

Hm tényleg mindenképp Bhelen lesz a király?Úgy csináltam meg azt a részt hogy adtak 2 levelet hogy adjam oda 2 személynek de át akarták vágni õket,mert ugyanazt a földet ígérték mind a 2-nek de én elmondtam nekik az igazat és az egyik fószer lánya elküldött Mélykútra hogy keressem meg az apját mert õ egyezkedett, meg is mutattam neki a levelet bizonyítékként.De ahogy láttam a másik oldalra is állhattam volna,ha indulok a megmérettetésen.

kösz, sejtettem hogy valami ilyesmi lesz,mert valahogy túl kicsi meg túl könnyû volt az a rész mint vártam.Az ajtón meg már be tudtam menni.Vicc de tényleg 3x bejártam az egész várost csak abba az egy szobába nem mentem be, de azért mert elõtte már nem volt benne semmi.Azt a majmot meg elengedtem hadd legyen egy jó napja.

Bhelen elsõ feladata nem? Ott még nem is találhatod meg, ha majd megkapod a harmadik feladatot, akkor beljebb mész a Mélyutakon, és akkor fogod megtalálni.

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

Még csak éjfalók se voltak olyan sokan meg ezek a gyíkok voltak csak és ennyi de a térképen látszik hogy baromi nagy csak nem lehet sehol továbbmenni.Majd esetleg holnap linkelek képet de ma már nem.

Nem csak mélyúton van egy híd azon át lehet menni de a járat visszanyílik a pálya elejére.Sehol nem tudok továbbmenni, egy törpöt találtam akit kerestem egy nemest épp valami gyíkok támadták azokkal végeztem ,mármint a gyíkokkal.De ha kizoomolok akkor is van az alaphely ahonnan indulok és egy ahova el lehet menni és ennyi.

Ha arról a hídról beszélsz, ahol két híd van egymástól nem messze, ugyanazon hömpölygõ felett, akkor gyere egy kicsit vissza és ha a híd felé nézve jobb oldalt keresgélsz, akkor megleled a törpöt.Ha jól emlékszem banditák sanyargatják éppen, de ebben nem vagyok már biztos.

De a mélyutakon se tudok továbbjutni lementem egy ideig eljutottam de utána le vannak zárva barikáddal a járatok van egy híd is de annál tovább nem lehet menni csak zsákutca meg elbarikádozott folyósok vannak.

tegla
Úgy van ahogy "kisokka" irta a törpe nõ fia mélyutakon van.
Sandal aki a táborban van és a bûvöléseket csinálja nem annak a nõnek a fia.

Azt mesélik, ha Chuck Norris betesz a dvd lejátszóba egy szalámit, akkor visszatudja nézni a disznóvágást......:D

tegla
Jarviához úgy tudsz bejutni,hogy Orzammar porváros negyedében kérdezõsködsz(beszélsz akivel csak tudsz)majd az utolsó házba belépve(hátsó része porvárosnak-az ujjperces ajtóhoz közeli házba amibe ha voltál esetleg már elõtte akkor üres volt természetesen)megjelennek Jarvia emberei(ezek nem azok akik a kereskedõt fenyegették)és megpróbálnak kinyirni.Õket lekaszabolva juthatsz az ujjperchez amivel most már be tudsz lépni Jarvia búvóhelyére.

Azt mesélik, ha Chuck Norris betesz a dvd lejátszóba egy szalámit, akkor visszatudja nézni a disznóvágást......:D

Annak a nõnek a fia Mélyutakon van egyedül a romos város mellett.

bejártam egész porváros kikérdeztem az összes koldust.A boltban ott volt 3 ember aki meg akarta vesztegetni a tulajt azokat kinyírtam de nem találtam náluk semmit😞
A másik hogy van egy törpe nõ aki a fiát nem találja eltûnt egy õrjárat alatt Mélykúton de a kereskedõ aki a táborba követett annak van egy "fia" de õt úgy találta szintén Mélykúton.Most akkor az a nõ fia vagy nem, visszamentem hozzá miután megkérdeztem a kereskedõt hogy a fiú az övé-e, de a nõnél még mindig ugyanaz a válaszlehetõség.Lehet én értettem félre de szerintem az a nõ fia, nem lehet hogy bugos?Azt az újpercet se találom pedig megöltem Javitas vagy kinek 3 emberét.

JethroHUN
Ez Guild Wars.
Ha a Jarvias küldést csinálod, porvárosban kell szétnézned. Nyomortanya vagy mi az a hely, a másik hely a bolt ahova belehet menni, nem fogod eltéveszteni.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Egyébként hol lehet újjpercet szerezni orzammarba már átkutattam az egész várost.Egy boltba belefutottam pár emberbe akiknél elvileg lenni kellett volna de nem volt.😞

Akkor jó a hugod😊

Ez inkább olyan, mint a húgom. 😄
Sanya200: Az elf zárvány( Denerim piac negyedében) bejárati kapujához közel találod, közvetlenül szemben a falon a felhívást( egy papírlap, ami a Szürke Kamarásoknak szól, de kamu, mert a Gyöngybe ugye kelepce vár. Ott van a jelszó a lapon. Amúgy a képregény nagyon nagy.
Rémmel Denerimben a szokásos módon találkozol. Kinyitsz egy olyan fiolát( vagy széttöröd, nem emlékszem), az egyik sikátorban. Ha egyszer elszalasztod, többet nem jön a lehetõség. Tudjátok ez, akkor van, ha utazás közben egy véletlenszerû esemény megállít.
Találtam egy képet ez akár leliana is lehet hasonlít rá csak a haja színe nem vörös.

Semmi gond a kétkezes fegyók "lassúságával" ha több ember használja a csapatban. Fõleg ha bajnok is van közöttük. Az ellenfelek esnek-kelnek egész harc alatt.

A legerõsebb fegyveres "stílus" a lõfegyveres. Volt 3 íjászos 1 visszalökõ rúnás partim, kb semmit nem tud kezdeni velük az ellenség. A varázslókat leszedik távolról, a harcosokat meg menet közben. Az erõsebbekre egyszerre több gyilkos nyíl és jónapot... A sárkányok is bagatellé válnak, nem kell rohangálni utánuk hogy elérd, sõt általában senki után se kell rohangálni. Pala is megfér az ilyen csapatban varázsló helyett. Azzal a csapattal értem leghamarabb a végére.. és szarrá nyilaztam a fõdémont is, repkedhetett ahova akart.
a teljeset nem is tudom van 2 királyi rész ahova nem tudok menni.meg a kastély azok le vannak tiltva eddig 3 sikátorba kellett menni lezúzni a férgesét, a gyöngybe meg egy elhagyott házba ami tele volt vérmágussal.Viszont gyöngybe vagy hol van egy szoba ahova jelszót kérnek egyszer be is mentem és zsoldosok voltak bent 4-en akik meg akartak ölni.Meg is öltem õket csak késõbb meghaltam és nem volt mentésem most meg már nem tudok bemenni az ajtón mert nem tudom a jelszót.És nem tudom hol tudtam meg miaz.Most a törpéknél vagyok a mélyutakba a törpöknél de tényleg csak pár járat az egész mert kiirtottam mindenkit de nem tudok már másfele menni csak visszafele, vagy el van barikádozva az út ott nem tudok átmenni, máshol meg alapból nem tudok elmenni mert sziklák vannak.2x-3x bejártam már de nem tudok más merre menni csak visszafele pedig egy csomó küldim lenne arra meg kell találni egy csomó mindent.

Hát az egész várost még nem jártad be, ha még csak azzal a bakával találkoztál 😊

Leliana benézte pöppet<#eplus2>

Hát rémmel még nem futottam össze pedig bejártam a várost.Egyedül egy katonával találkoztam aki ki akart hívni mert azt hitte elárultam a királyt,megölni meg nem akartam úgy hogy leráztam azzal hogy nem én vagyok a szürke kamarás.

Calver
<#idiota>

"The trees move. Do you not see it?"

JethroHUN
Denerimben? (azt nem vertem le még 1x sem)Azok amúgy nem vmi küldetés részei? mert mindenhol vannak.

Sanya Denerimben az egyik sikátorban, amit nem jelez a térkép lesz egy Rém, vele mindenképp kûzdj meg, mert utána már nem találkozol vele.
lvl27+ szinten egy 2h-s mar egesz komoly pusztitast vegez.

de akkor is a rogue a fav!

anti hero

pillangó azokat sebzi akik elõtted állnak 😊 Akár többet is, a forgószél pedig mindenkit aki körülötted van...vagyis nálam ez eddig így volt 😄 A kétkezes tényleg egy elég nehézkes ág...eleinte nekem szinte minden ütés mellé ment...viszont késõbb elég jóól lehet vele sebezni...lehet, hogy én vagyok beteg de mindig kifejlesztem Wynnet a gyorsaság nevû buffra és onnantól igazán nincs gond a gyorsasággal 😄
Én úgy emlékszem a pillangó csak egy ellent sebez, a forgószél többet.Egyébként akárhogy suhintott Sten, sosem volt olyan hatásos, mint amennyire vártam volna.Markolatgombos volt olyan, amit hasznosnak láttam még...A többit nem annyira, de lehet kipróbálom ezt fõkarakterrel, hogy akkor hogyan nézne ki a dolog.

Calver
ügyesség és erõ ugyanannyit adnak támadó értékhez - ügyesség elõnye annyi, h védekezést is elõsegíti.
btw remekül leírtad a lényeget, én is azért csípem kétkezes stílust, mert ledönthetetlen, és csak erõ kell hozzá - remekül fel lehet mellette tunkolni életerõt, és bántani a fekvõ/paralizált ellenfelek úgyse nagyon fogják, viszont csapattársak sebzését ki kell valahogy bírni <#nevetes1> (na meg az sem utolsó, h a nekem szimpatikus harcos karakterek mind kétkezes fegyverrel gyaknak)
"lomhaság" kicsit ellensúlyozható Haste használatával, és amúgy is érdemes megtanulni azt a varázslatot - 30% gyorsabb mozgás nagyon hasznos tud lenni végig, nálam elsõ dolgom mindig Wynne-nél kirakni.

Arra jó a kétkezes ha sokan vannak és suhint egyet akkor jó eséllyél több ellenfél is sérül.A pillangóvágást szeretem még azzal lehet 2-3 embert is sebezni de az csak a 2 egykezes fegyvernél van.Amúgy kösz a tippet Denerimben tényleg sok küldi van csak elõször nem mertem odamenni mert ott van elvileg az az áruló fattyú is nem tudtam hogy nem küldi rám a seregét.

Nekem is ez a gondom, hogy a kétkezesekbõl akkora zsír kardokat lehet találni, de alig tudom(akarom) használni õket.De amit most Fantusz mondott, lehet kipróbálom a fõkaraktert csak kétkezesre gyúrni, meglátjuk mi lesz.Bár az is igaz, hogy Stennek már az összes kétkezes speckója meg volt, mégsem tetszett ez a lassúság...

Ez így teljesen igaz. Amikor olyan nagyszerû kétkezeseket találok, mint az Orzammari trónteremben mindig kicsit elkalandozok, hogy de jó lenne ilyennel végigverekedni, aztán folyton leteszek róla. 😊 Most már totál a DA 2- re vagyok rá állva, alig várom a fejleszthetõ képességeket. Nem bírok várni, kell, kell. Csak az sajnálom, hogy én az Originsben bírtam Sten-t, de most nem lesz kunári party tagunk. Pedig így, új kinézettel milyen nagy lenne.
Fantusz
Valamit-valamiért...
Egy kétkezes, súlyos fegyverrel nem lehet olyan fürgén hadonászni, mint egykezesekkel.
Lassú, de nem rosszabb harcstílus az sem.
Volt végigjátszásom, ahol 2H-s karddal a fõkarakter volt a tank (bajnok+pusztító).
Ennél a kasztnál elvileg elég lenne csak az erõt fejleszteni, de akkor valóban sok lesz a célt tévesztett ütése, s lomha lesz.
1-1 pontocskával az ügyességet is érdemes kb 20ig felvinni (pusz a tárgyak).
Az egyik fenttartott képessége (rettenthetetlenség) ledönthetetlenné teszi, ha van tûzellenállása nyugodtan beállhat egy tûzlabda hatókörébe, a robbanásban is talpon marad.
Képességei sem rosszak, magasabb szinten pl. ellenfelekkel körülvéve egy kétkezes söpréssel 360fokos szögben minden ellenfelet eltakarít.

Nem rosszabb egy ilyen harcos, minrt egy pajzsos, vagy dualos, de azt el kell fogadni, hogy ez lesz a leglasabb, lomhaságát ellensúlyozva nagyobbat sebez, ledönthetetlen - azt kell elérni, hogy a csapásai célt találjanak, s nincs vele gond.

"Kéthás" nekem se jön be, az igazat megvallva nem az én stílusom. Remélem a második részben faragtak rajta, mert egy kicsit elmarad a többiektõl. Vagy van olyan, aki jól kijött vele? Én általában a játék felénél, ha 2H- sal vagyok, akkor feladom. Maradok most a jelenlegi kedvencemnél a Mage- nél.
JethroHUN
Én is most harcossal játszok. De ez a nagy kard (2H) nem vmi jó, piszkosul lassú, és így 3 rugó karakter után, látszik mennyire semmit nem számít a páncél érték. Csak a védelem, szerencsevadász karijaimnak szinte soha nem ment le a hpja még ha körbe vették is, csak az elitek, bossok, mágusok tudták sebezni, kardosok nem is x) A sok ügyesség, + van skill is, és jó pár cucc ami növeli a kitérés és védés esélyét, kicsit vicces h nem tudnak hozzád érni 😄
De a harcos nem tetszik, csak nézem 5en ütnek, megy a hp lefelé, de az ellenfelek csaknem fogynak olyan gyorsan.

Fantusz: fogadok, hogy több dualosom volt, mint neked. A négy harcos kariból amit indítottam, abból három két egykezessel ért a játék végére. Ez a kedvenc fegyvernemem, mert a leggyorsabb és a sz egyik leghatásosabb, fõleg mikor kitanulja a kari, a két teljes értékû kard viselésének módját. Csak annyit mondtam az elõbb, hogy így ki lehet ügyeskedni, hogy elõbb megszerezd a páncélokat. És én a saját tapasztalatom alapján mondom ezt, mert nekem bejött. Persze mindenkinek más és más...
PiszkosFred
Van olyan mod, amivel retalentelheted a karaktereder (statokat is, kepessegeket is), vagy a csapatodbol barkiet. Hasznlata egyszeru, viszont mindenkeppen csak a 2-3. vegigjatszasnal ajanlott, eloszor erdemes egyutt elni a hibakkal, felrerakott statokkal, mert ugy az igazi 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Az volt a gond az elején hogy nem tudtam merre fejlõdjek elõször pajzsra akartam de sokat nem ért mert nem védte ki nagyon a támadásokat, próbáltam a sima kétkezes (1db 2kezes) fegyvert de az se jött be mert egyszerûen túl sok idõ telt el 2 csapás között és még az se mindig használt.De amióta kipróbáltam a két egykezes fegyvert rájöttem hogy az a nekem való,kikerüli a találatokat is úgy hogy elhajol és a pillangóvágás meg a többi elég hatékony, úgyhogy ebbe az irányba fogok fejlõdni.Sten-t meg a 2 kezes fegyverre tanítom meg elég nagy darab szóval alapból nagyobbat is üt gondolom.Leliana-t meg szintén 2 egykezes-re,bár lehet hogy íjászkodnia kéne neki nem tudom.
A karakterek nem igazán jönnek be egyedül Leliana-t kedveltem meg eddig meg talán Alistert,Morrigen jól nyomja de utálom a stílusát.Zavrent meg ki nem állhatom legközelebb fel se veszem a csapatba.

Fantusz
Ezek szerint még nem volt pajzos, vagy dualos harcosod...
Az ügyességet nem lehet velük megkerülni, mert a képességek felvételéhez csak a TANULT pontok számítanak.
Pajzshasználathoz 26, dualosnak 36 ügyesség kell, több nem, ezt pedig lazán össze lehet hozni.

Én úgy csinálnám, hogy csak az egyikre gyúrnék egy ideig. Pl.: Csak az erõre gyúrsz és az ügyességet meg összeszeded valamilyen szettbõl. Erre elég sok lehetõség van, ajánlani tudom a Wade's Superior Drakeskin Armor Set- et, amit három (úgy emlékszem) fióksárkány megnyúzása után tudsz Wade- tõl vásárolni. Ez 4 ügyességet ad és regenerációt a harcban. Ráadásul még 25 állóképességgel is megajándékoz. Van még a Dalish Leather, ami szintén kettõt ad, de én inkább az ennél sokkal erõsebb Ancient Armor Set- et ajánlanám. Ennél erõsebbeket még nem nagyon tudsz viselni, de egy kis ügyeskedéssel ez is megoldható. A lényeg, hogyha valami képességed(pl. erõ) hiányzik, ahhoz, hogy felvedd a páncélt, akkor vegyél fel egy olyan sisakot, ami ad az erõre két pontot. Aztán vegyél fel még valami cuccot( pl. saru) és ezekbõl összeadódik. A lényeg, hogy így fel tudod venni elõbb is. Nekem sikerült úgy felvennem egy sisakot, ezzel a módszerrel, hogy még öt pont hiányzott. Remélem tudtam valamit segíteni.
Fantusz
Dualos harcosnak 36 ügyesség mindenképpen kötelezõ a képességek megtanulásához.
14es szintre ki lehet maxolni a képességcsoportot, bár nála ez csúszni fog, mert van néhány fölösleges képessége.

Fantusznak adok igazat, gyúrj az erõre és az ügyességre. Illetve nem akarlak utasítgatni 😄. Ilyenkor, én azt szoktam, hogy egy dologra gyúrok, de arra nagyon. Ha fejlõdsz, a legjobb választás az erõ, úgy 6 szintel. Eztán jöhet az ügyesség. Az ilyen kis könyvecskéket, amiket minden árus tart és képességeket lehet rajta venni, na azokat pont neked találták ki. Vegyél egy- kettõ ilyet is. Nem olcsó, de megéri, ha nem tudsz fejlõdni. És nevedd le a nehézséget, hanem szenvedj. Mindig olyan nehézségi szintbe kezdj, amit meg tudsz csinálni és, ha elkezdted, az azt jelenti, hogy biztos vagy benne, hogy menni fog. Tehát ne vedd le a nehézségi szintet. Sokkal jobban vérrel és verejtékkel kiharcolni mindent, mint úgymond "csalással".
Fantusz
Egészségre nem érdemes sok pontot herdálni, nem lesz rá szükséged.
Orzammarban vehetsz egy gyûrût (Életadó gyûrû), drága, de inkább ezzel növeld az egészségpontjaidat.
10es szinten rendben van a karaktered, ügyességre és erõre kell gyúrni.
Az ügyességre pontosan 36 pont kell egy dualos harcosnak, az erõ mehet a csillagos égig.
Kb. 14es szint lesz az a határ, amikor már hatékonynak mondhatod a karaktered.

Végigolvastam persze mikor osztottam a pontokat és erre a 3-ra szoktam költeni.Egészség,Erõ,Ügyesség.Az ügyesség ahhoz kell hogy ki tudja kerülni a találatokat meg jobban tudjon kardozni meg úgye a ha 2 egykezes fegyvereket használ az ember.3 pont ment el pocsékba fejlesztésnél, egy a nyilazásra 2 meg a pajzsra.

Calver
ami szinte semmi, mivel kismágusoknál kapsz +4 dörzsöltséget 😊
de amúgy valamennyi ügyesség is kell, ha nem kétkezes fegyverrel zúz be koponyákat.

Harcossal az Erõt kell fõleg nyomni, másodlagos az Egészség, harmadlagos pedig a Dörzsöltség, amit annyira kell csak felvinni, h ki tudd fejleszteni 4-es szintre a Meggyõzést.