Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Amennyire tudom, ez egy fanartos dolog, de ez van.Tali egy kiscsávó<#idiota>Mndjuk annyira nem vészes a helyzet, mert jó kép 😄

Fantusz
Nem, mindegy, te voltál kíváncsi :-)

Amúgy fejezzük is be az OFF-ot, térjünk vissza a Drahon Age témához.

Már láttam, devianarton érdemes nézelõdni jó képek vannak fent.

Photoshoppal holnapra én is csinálok egy ilyet 😄D
Amúgy honnan van? 😄

Fantusz

John Okka Shepard szerencsésebb volt <#idiota>

Megmutatta, csak te nem láttad 😛
Na.Akkor mégsem mentettem meg Kellyt, én lojalizálni mentem valakivel(már gõzöm sincs kivel).Viszont Tali volt a csajom, azt hittem megmutatja hogy is néz ki, de mégsem 😞

Annyi az egész hogy valahogy valamiért a me-ben sokkal jobban megszerettem a karaktereket, de pl mirandát nem is említette meg jacket se.Nem mindegyiket kedvelem de akiket igen azokat nagyon, szeretek velük elbeszélgetni errõl arról, meghallgatom amit történetüket hogy mi történt velük a múltban..stb.Persze lehetne jobb is fõleg a románc része de ez valamiért nem jön át nekem a da-ben.Nem érzem azt hogy tényleg társak lennének, nem is a párbeszédekkel van a gond az messze jobb mint az me.Csak egyszerûen nem szerettem meg a társakat.Pl Stennel se lehet sose semmirõl beszélni mert mindig lenéz,Morrigan stilusát meg egyenesen utálom.
A mass effectben akit kedvelek az Tali és Liara meg persze Garrus de a többi annyira nem szimpi jókat lehet velük is beszélni de ez a 3 karakter a kedvencem.Persze lehet az is közrejátszik hogy nem vbeszél maga a karakter a da-ban és a me után ez eléggé zavaró tud lenni.Egyszerûen nem tudok azonosulni a karakteremmel és szerintem ez a gond.Me-ben imádtam a párbeszédeket fõleg amelyekben volt érzelmi szál is, pl liara mikor feljön a hajóra a 2. részben.Azt még a gépre is lementettem😊

Fantusz
Úgy kell kalkulálnod, hogy miután a legénységet elrabolták, azonnal indulni kell utánuk (nincs lojalitás kitérõ, se más), s akkor Kelly is megmenekül.
Ha visszatértek a hajóra, a kabinodban találsz egy panelt, amivel az aktuális románcod alanyát behívhatod magadhoz.
Sok jelentõslge nincs, Kelly annyi "pusz szolgáltatást" nyújt a többivel szemben, hogy õ táncol is, ha megkéred.

Igen ezt tudom, de valamiért nem sikerült ez idõben...Legalábbis elsõre biztosan nem, mert próbáltam párszor.Aztán lehet, hogy mégis összejött valami, de hasznom nem volt belõle, mert többet nem találkozok vele.

JethroHUN
Tudod, a szándék a fontos<#vigyor>

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Ha idõben elmégy megmenteni a legénységet, akkor nem hal meg Kelly 😊
Kár, hogy feldobja a bocskort😞
Azért érdekes, hogy a két játék között vannak összevonható hasonlóságok a karakterekben, így még nem is gondoltam erre.Igaz nem olyan nyílvánvaló, de egy cég alkotta mûvek 😄

igy van, de mind2 csudalatos gamma 😄

a vakon kovetest shepard parancsnok ellenallhatatlan charismajanak tekintem, ami amugy sztem eleg jol meg van csinalva. radasul o a parancsnok. mirandat meg utaltam, megha nagyon is sajnaltatta magat.. kelly az igazi no 😄 ;o)

anti hero

Fantusz
A játékosok többsége vizuálisan ítéli meg akaraktereket, s ezt a készítõk tudatosan kihasználják.
Mirandában mi olyan vonzó a megjelenésén túl?
Velejéig romlott nõszemély (kb Morrigan alteregoja), nincs tekintettel senkire. Jack nem túl bizalomgerjesztõ külsõje mögött egy sokkal szeretnivalóbb ember búvik, kegyetlensége a múltjából fakadóan érthetõ.

ME2 nagyon lazán kezeki a csapattársakhoz fûzõdõ viszonyt: átmenet nélkül lesz lojális a csapattag, ha a személyes küldetését megpróbálod megcsinálni. A hangsúly azon van, hogy elég csak megpróbálni, s ha elbukod a csapattagod akkor is azonnal lojális lesz. Egy üres humbuk tehát a lojalitás küldetés lényege, akár szándékosan is elcseszheted a társad azonnal rajiongani fog érted.

Nem rossz játék a ME2, sokkal több a rajongója, mint a DAO-nek.
Többször végigjátazottam én is, s a legnagyobb hiányosságának azt vélem, emi neked tetszik.
ME2-ben a társak bábként követnek, bármit megtehetsz, nem reagálnak rá különösebben. DA-ben van véleményük, s bizony ellened is fordulhatnak, ha súlyosan megsérted az értékrendjüket - mi ebben a rossz?

Úgy konkrétan nem nincs bajom a társakkal mert tényleg sok lehetõség-párbeszéd merül fel mint a mass effectben.De ott sokkal közelebb állnak a szívemhez mint itt, a me2-ben szívesen elbeszélgetek bármelyikkel , aggódom értük ha olyan a szitu.De ez az érzés nekem nincs meg a DA-ben.Ettõl függetlenül jó csak a me sokkal közelebb áll, sokkal jobban szeretem az egészet hiába gagyibb.

sztem tok felesleges hasonlitani a 2-t, mint a legnagyobb fanjuk nekem mind2 nagyon tetszett es elnezem a hibaikat mert nagyon jo szorakozast nyujtottak <#eljen>

anti hero

A Mass Effect univerzuma nekem is közelebb áll a szívemhez, mint a Dragon Age, de sajnos a társak tekintetében nem tudok egyetérteni veled. Az való igaz, h az Awakeningben eléggé leredukálták a kommunikációt a társakkal, de számomra az alapjátékban sokkal érdekesebb és emlékezetesebb karakterek voltak, mint a Mass Effect-ben.
Fantusz
Nem bocsátkozom vitába, mert egyéni megitélés, kinek melyik játék tetszik jobban, melyik kevésbé, s hibát mindegyikben lehet találni.

Az Awakening egy külön történet (kár érte, többet is ki lehetett volna hozni belõle, ha integrálják az alaphoz a story-t), s volt olyan érzésem, hogy sokkal inkább a ME2-höz kezd hasonlatos lenni, azzal, hogy a társakhoz nem nagyon lehet szólni.
Azt pl. én a ME2 hátrányának róttam fel, hogy a társak birka módra követtek, s pozitívumnak, hogy a DA-ben van véleményük, adott esetben akár a fõhõsre is rátámadhatnak, ha az elveikkel ellentmondóan cselekszik.
Az, hogy a zombi harcos rád támadt a döntésed következménye volt - ezen nincs miért háborogni.

Úgy hogy megegyeztem apával és ez nem tetszett neki.

eltunt a Grey Warden, parszor meg lattak, aztan egy ido utana soha tobbe..
tokeletes fantasy befejezes 😄 hangulatos volt

Justice hgoy tamadt rad ? oO nekem maximalisra nott a baratsaga es a tortenet prologusaban ... na nem is irom le, de sztem az is szomoru

ezek a kis aprosagok miatt epic az egesz

anti hero

Végigtoltam azt az eszmélést is hát elég érdekes, a történet jó de maga a játék a karakterek annyira semmit mondóak.Egyszerûen nem jön át az egész.Pl társakkal se lehet beszélni rendesen,néha van 1-1 jó beszóéásuk de ennyi.A mass effect is jobb.Hát nem tudom végigviszem a többit is de valahogy ez az egész dragon age nem tetszik annyira mint a mass effect széria, ott teljesen bele tudom élni magam a társakat is kedvelem de itt annyira nem jön át az egész.Jónak jó a történet meg a párbeszédek is jobbak a társak is de csak abból a szempontból hogy akár ellenünk is fordulhatnak, de engem teljesen hidegen hagynak szinte.Egyedül eddig leliana-t kedveltem meg meg talán alisteirt a többi az nekem nem sokat jelent.Meg pl eléggé eltúlózták ezt a toborzást is bárkibõl lehet már szürke kamarást csinálni.Ez egy kicsit sok volt eddig ki kellett érdemelni a jogot hogy az lehessen valaki de most kóbor mágus meg tolvaj meg gyilkos meg ki tudja még kik nem jelentkeznek.Ráadásul el is árult az Igazság rám támadt a köcsög.Azt a némbert meg nem volt egyszerû elintézni, azt csináltam hogy visszamentem a barlang szájába ott annyira nem értek el a csápok elõl volt a 2 harcos mögöttük meg a 2 mágus,a csápok után már könnyû volt.
Egyébként ha jól értettem akkor mi vagyis a kamarások parancsnoka eltûnt egy idõ után?

DA 2 topicban is errõl van szó, nézd meg ott 😊 Állítólag 6 után lehet csak.De én várok vele, úgyis fullon lesz a szeró...

Üdv! Nem tudjátok, hogy lehet letölteni a DA II demóját, mert felmentem a honlapjára, de onnan nem tudom, semmi ikon nincs ott. Lécci segítsetek.
Ez az eszmélés dlc érdekes meg jó storyja van de annyira nem tetszik mint az alap, a társakkal pl nem is lehet nagyon beszélni csak ha valami kínjuk van, így meg a tököm tudja melyik ajándék kinek jó.Max kikövetkeztetem.Azt mondjuk nem értem hogy miért nem lehetett volna úgy hogy beleilleszkedne az alapjátékba, hogy belehessen akár járni denerimet is vagy hasonló.És néha ott is csinálni küldetést meg itt is.Hogy ne kelljen külön játszani, így olyan mintha 2 játékkal játszanék.
Egyébként teszem azt ha úgy játszok hogy elkezdem az alapot de áttérek erre, ezt megcsinálom akkor importálhatom az itteni karaktert vissza az alapjátékba?Úgy hogy pl megmaradjanak a képességek, esetleg társak rúnák...stb

Lacoka12
kilépsz a játékból és vissza

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Nem nyírtam ki elengedtem magához vette a család cuccait és elment.
Nincs patch erre a lassulásra pár óra után mindig belassul, meg egy csomószor kidob exe hibával.

Fantusz
Ezek szerint kinyírtad az ifjú Howe-t?<#eplus2>
Szerencsevadász, íjra képezve, aki sokkal hatásosabban lövöldöz, mint Leliana az Originsben (ez mondjuk nem a karakter miatt van).
A másik szerencsevadász (Sigrun) inkább dualos harcos, képes nehézpáncélt felvenni, de nincs képessége a zárnyitásokhoz.

Fantusz
Az Awakening nincs az alapjátékhoz integrálva, csupán egy-két dolgot vettek érintólegesen figyelembe, de azoknak sincs jelentõsége.
Az Originsban történtekrõl esélyed sincs beszélni, megjelenik ugyan Alistair, vagy Lenora, de totál fölöslegesen, ezzel csak rontottak a helyzeten a készítõk.
Wynne is fölösleges szerepet kapott, s ha Oghrent nézzük, õs is egy ugyanolyan "ismeretlen", mint a többi csapattag.
Oké, hogy a múltjáról tudunk valami keveset (Felsi), de nem igazán érezhetõ, hogy vele már végigharcolt a fõhõs egy hadjáratot.

A csapattagokkal nehézkesen lehet kommunikálni, csak bizonyos helyeken szólalnak meg, s õk mennek oda a vezetõhöz,, ha mondanivalójuk, kérésük van.
Anders egy ilyen alkalommal elmeséli, hogy mennyire magányos volt a Körtoronyban, egyetlen barátja egy macska volt - ha viszel neki egy macsekot, igen hálás lesz.

Romantikázás nincs a kiegben, ilyen céllal egyik karakternél se strapáld magad.

Ja most az eszmélésnél tartok de sok missiot csak 3 emberrel tudtam vinni.Most az enyészetbõl ahogy kijöttem az igazság lovagja vagy ki csatlakozott így megvan a 4 ember.Gondolom Hawk fia vagy ki aki lopni jött meg hogy megöljön az lehet társ egyébként?Csak mert ajándékok vannak neki, hawk levelei meg hasonlóak.

lvl30 folott egesz durvulens ;op

anti hero

Szerintem Anders rohadt jó fej, az elsõ videó amiben meglátjuk nagyot alakít. Az egyik legjobb bejátszás( mármint, ami a mozgását és a reakcióját illeti). Ez a kétkezes harcos kari nagyon odaba**. 1 hét alatt kivittem vele az alapjátékot(tegnap elõtt fejeztem be) és már az Awakening közepén tartok. Itt már tényleg elég durván sebez, de az tény, hogy az elején még megizzaszt.
Svenhassel
Az lehet én nem nõi karakterrel toltam 😊 Meg itt arról volt szó, hogy összehozta Queen Anora-val.

Intel i7 920, Asrock X58 Extreme, 6 GB DDR3 RAM, HD4890 Vapor-X, stb.

Lacoka12
de ha a karink a királynõ a párbeszéd végén van egy csók a végén

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Svenhassel
Meg ha jól emlékszem király se nagyon akart lenni... 😄

Intel i7 920, Asrock X58 Extreme, 6 GB DDR3 RAM, HD4890 Vapor-X, stb.

JethroHUN
A Morriganes dolog miatt jó h haragszik rád 😛

Boo szinten mukodik 😄

anti hero

Nem Aliesteire-re a királyra aki a legelsõ szürkekamarás társunk lesz az is tök bunkó lett.Pedig tök örültem mikor megláttam de tiszta bunkó hozzáállása volt.Attól hogy király még nem kéne elfelejtenie hogy lett az.
Bár lehet megsértõdött mert összehozta Elnora-val vagy kivel, utána meg rábeszéltem hogy csinálja fel Morrigant de az utolsó küldetésen még én is kavarhattam volna vele, az lett volna ám a bonyodalom.😊

Nem Aliesteire-re a királyra aki a legelsõ szürkekamarás társunk lesz az is tök bunkó lett.Pedig tök örültem mikor megláttam de tiszta bunkó hozzáállása volt.Attól hogy király még nem kéne elfelejtenie hogy lett az.

JethroHUN
Mert az a macska jó vmire? Próbáltam de semmi nem történt, harcban mûködik? <#conf>

JethroHUN
Igen én is így éreztem elég bunkók lettek. De Anders a DA2ben is benne lesz.

Más: A Witch Hunt végén az a tükör hova vezet? tud vki vmit, esetleg képregényben, vagy könyvben (ha vannak) és olvasta vki. Mert semmi nincs a végén, se videó, se a szokásos diavetítés. Mivel az egész Dragon Age történetnek az a vége, Awakening végén van egy ilyen kép szerintem ekkor van a Witch Hunt dlc (rövidke) cselekménye. A párbeszédben semmi nem derül ki Morrigan tervérõl, de úgy általánosságban semmirõl, csak h lesz vmi változás a világban és Flemethnek volt köze hozzá. Aztán át megyünk a portálon és annyi.

Andersre gondolsz? hat igen elejen nekem se volt rokonszenves, de megkedveltem (nomeg eleg durva battlemaget faragtam belole.

amugy van a Vigil Keepben egy kobor macska, azt fogd be (kattints ra es azt add oda a magusnak mitn ajandekot : )) unlockolsz egy unique powert ; ))))

anti hero

Jó persze de inkább õt tartottam volna meg mint a mágust akit találtam az annyira nem rokonszenves.Találkoztam pár régi társsal is mint Alisteir,Wynne de az az érzésem volt hogy mintha utálnának vagy nem is tudom.Alisteir is semmi normális köszönés úgy beszélt hozzám mintha valami idegen lennék.Pedig nekem köszönheti a feleségét a trónt...stb
Wynne is köszönésképp annyit mondott hogy mi a fenét keresek itt.Na szép mondhatom.

en is kicsit szomoru voltam, mert idealis tankjeloltnek tunt, de aztan felvettem Justice-t es minden megoldodott ;o)
(fokarim zsivany😊

anti hero

Fantusz
A háború veszteségekkel jár.
Képzeld el, ha random lenne a beavatási szertartáson átesõknél a túlélés, beleértve a fõkaraktert is.
Ostagar: beavatás - Game Ower... Kezdj új játékot, mert a hõsöd elbukott a próbán!<#eplus2>

😞
pedig egész megkedveltem.Ogreen kemény volt böffentett egyet aztán szevasz😊

Nem, mindenképp meghal.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Az elején nem lehet megmenteni azt a csajszit?Akivel együtt érkeztünk a kastélyhoz de mikor szürke kamarás akar lenni belehal, lehet azért mert az elején rosszul szóltam el magam és -5 helyeslést kaptam tõle?

Van egy kapcsoló fent, ahogy a kapuval szemben állsz, balra. 😊 (nyomd a TAB-ot, és látni fogod)

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?