Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na, most meg belekerültem egy szerelmi háromszögbe, már csak ez hiányzott. Ez rosszabb, mint egy valóságsó.

Morrigan szerelmes, Leliana csak rajong, viszont mind a kettõ utálja a másikat.

Ezt hogyan oldom meg...

ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO, Ryzen9 5900X 3.7GHz, 2*16GB DDR4 Crucial Ballistix 3600MHz, Kingston A2000 256GB M.2, Samsung 870 Evo 1TB, MSI 4080 SuprimX, Gigabyte FI27Q-PEK, Seasonic Prime 1600 Titan

Ja, és borzasztóan idegesítõ, hogy nem gyakran, de idõnként kilépeget a játék, s abban is biztos vagyok, hogy nem a konfigommal van baj!

ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO, Ryzen9 5900X 3.7GHz, 2*16GB DDR4 Crucial Ballistix 3600MHz, Kingston A2000 256GB M.2, Samsung 870 Evo 1TB, MSI 4080 SuprimX, Gigabyte FI27Q-PEK, Seasonic Prime 1600 Titan

Itt térnék rá a sok bug közül az egyikre. Visszakapta a kardját, ennek ellenére még mindig folyton azért rinyál.

Fantusz
Wade mester ebbõl a szempontból érdektelen, de véleményem szerint a játékkészítõk túlzásba viszik a szabadelvûséget, igen illúzióromboló tud lenni néhány azonosnemû karakter viselkedése (ebbõl a szempontból nem vagyok liberális).
Itt most nem is az Origins-re gondolok elsõsorban, bár kétségtelen, hogy Zevrant igazán nem tudtam megkedvelni a ferde hajlama miatt.
Általános jelenség lett a játékokban a "buzulás", s nem hiszem, hogy a játékosok többsége ezt helyesnek tartja.

Nincs abból semmi gond, hogy nem tudtad (nem tudhattad) milyen "apróságok" számítanak a játékban.
Említettem, hogy az elsõ karimmal 19-es szinten már a játék végére értem, kihagytam rengeteg melléküldetést (még Gax Kang is kimaradt), és megnyugatlak, Wade mester tõlem sem kapott aranyat :-)

Sten otromba fráter, kezdetben elég idétlen is, de ha megkedvel, és jól fejleszted egy igen hasznos tank lesz.
Kúnári mivoltából adódóan sokszor más a véleménye, de ha sokat beszélgettél vele, ezeket már tudod.
Kiszabadítani talán azért nem ment, mert nem kedvel, nem tart alkalamas vezetõnek - ezt általában gyorsan le lehet vele rendezni még a kezdetekkor, s ha a kardját visszakapja elõad egy kis monológot, aminek a lényege, hogy rendkívüli harcos vagy, vezesd, és õ követ a csatába (persze el is lehet küldeni)

Azt meg tudom, hogy ez egy liberális játék, magam is az volnék, de Wade mester és a menedzsere egészen véletlenül nem homokosok?

"(...)pikkelyébõl készíti el Wade mester a játék legerõsebb páncél szetjét (ha a kisérleti darab elkészítésére adtál neki 10 aranyat)(...)"

:S

Jó, hagyjuk...

Egyébként véleményem szerint fordítottan interaktív a játék. Akármennyire is megszerettem, itt a kritika ideje. Azt értem ez alatt, hogy engem bármikor számonkérhetnek a társaim, én viszont nem kérhetem számon õket, pl. Stent, hogy miért nem jött segíteni kiszabadítani! Legszívesebben pofánvertem volna. Persze elküldhetném, de akkor meg egy tankkal kevesebb.

Azt írja,hogy automatikusan telepitenie kéne ,de nem teszi.
Fantusz
Következõ kaszt?
Erre nehéz tanácsot adni, ugyanis szerintem fontos az, hogy a játékos szeresse azt a karaktert, amivel játszik.
A DAO egy sokkaraktere3s játék, s a fentiek miatt van az, hogy egy-egy karakter az egyik játékosnál kedvenc, a másik pedig utálja, de hát a fõkaraktert muszáj szeretni :-)

Mondanám, hogy szusszanj picit, és játszd végig az eredettörténeteket (human nemest már ismered, ami még lehetõség: mágus, pagonyelf, városi elf, törpe nemes, törpe kotorék), de ez is olyan dolog, hogy nem mindenki szereti elõre tudni az "elõéletet"

Harcos után gondolom nem szeretnél ismét harcost, kérdés mennyire tudsz a mágusokkal azonosulni.
Három mágus (fõkarakter Morrigan, Wynne) és egy tank brutális tud lenni, de lehet szórakozni különleges felállású csapatokkal (pl. három szerencsevadász, vagy három harcos mögött egy healer)

Bármelyik úton indulsz, egy elõnyöd mindenképpen lesz: a most megszerzett specializációk már aktívak lesznek, Lotheringben szabadabban tudsz speciálódni.

Jah és az a sárkány, amit most nyírtál ki, egy kulcsfigura: a pikkelyébõl készíti el Wade mester a játék legerõsebb páncél szetjét (ha a kisérleti darab elkészítésére adtál neki 10 aranyat).
Ha jól csináltad a páncélod jelentõs tûzellenállással, kimerültség elleni védelemmel készül (ha sóher voltál Wade mesterrel, csak egy "mezei" páncélt csinál)

gerey
Hülye kérdés, de le töltötted éd telepítetted õket? Ha igen, akkor Ostagar és Soldier's Peak elérhetõ lesz a térképrõl. A törpös meg gondolom a The Golems of Amgarrak, az külön érhetõ el a fõmenübõl betöltve.

Hali
Tegnap vásároltam pontokbol 3 DLC-t (Ostagart,kamarás erõdöt,és vmi. törpöset).De azon kivül,hogy a pontjaim lementek még semmi nem történt.Lehet,hogy az új területek,csak bizonyos lvl. elérése után jelennek meg?De a fõmenüben se az elérhetõ/telepitett tartalomban nem változott semmi se a letöltési állapotban.Akkor most mi van?Ezeket a DLC-ket nem kel letõlteni,hanem szimplán megjelennek a játékban (amit kötve hinnék)?
Sikerült kinyírnom az egyik süsüt hajnalban, még pedig a fennsíkon lévõt. Fogtam, és lenyilaztam. A többiek már rég csontvázak voltak, de nekem sikerült beállnom valami olyan helyre, ahol le tudott köpni, de nem tudott megmarni. Így viszonylag hamar sündisznót csináltam belõle. Szerintem így fogom megpróbálni Flemethet is, csak elõtte elmegyek sörért (mármint én, Hegyirablo, hát ha van az ósánban Eszmélés is).

Egyébként Fereldenben is olyan kormány van, mint nálunk? Kettõ kivételével az összes nemes engem támogatott, még is azt hírdette ki Loghain, hogy fogassanak le, és végezzenek ki, valamint küldjék rám a TEK-et és a NAV-ot.

Szerinted második végigjátszásra melyik kasztot válasszam?

gerey
Ha elfroot-t adsz a Dalish szövetséges ládába xp-t kapsz. Máshogy nem lehet elérni a 25. szintet.

Ez az "erõsebbek lesznek" dolog nem tudom honnét jött. A magyarítással játszom...lehet, hogy félrefordításról, vagy részemrõl félreértelmezésrõl volt szó.
Az xp jó dolog, mert kihagytam pár mellékküldetést.

Én jelenleg lv16 vagyok, és most tartok a Deep Roads elején. Hátravan még az elf vidék, no meg a fõváros fele (ahová még nincs bejárásom). Biztos nem lesz meg az lv25, de nem is igen tudom, hogy miképp lehet azt elérni. Úgy értem, a monszták nemigen termelõdnek újra, tehát az utazás közbeni random encounter kivételével alapvetõen fix a játékban összegyûjthetõ xp mennyiség. 1-2 side quest maradt csak ki nekem, ergo lv24-ig el kéne jutnom, de szerintem nem lesz meg csak valahol 22-23 környékén.

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

Fantusz
A "szétszedésnek" sok oka lehet.
A küldetéseket érdemes megcsinálni, de végülis nem kötelezõ minden mellékküldetéssel vacakolni, ha nincs hozzá kedved.
Az alapjátékban a max. szint 25, de nem tudom van-e olyan, aki ezt elérte, az országgyûlés elõtti 19-es szint elfogadható, 22-23-as szintet elérheted a játék végére.
Az országgyúlésen még lesz egy-két esemény, utána lehet szabadon mozogni, de itt már nagyon "sûrû a lekvár", ha eddig nem csináltad meg a melléküldetéseket, valószínûleg nem is fogod.
Redcliffe-be visszatérve szûnik meg a szabad mozgás lehetõsége, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a játékosok többsége az országgyûlés után már a végsõ harcba veti bele magát, nem kezd el sokadrangú melléküldetésekkel húzni az idõt (nincs hangulata úgy a játéknak - tombol az éjfattyú horda, te meg valami jelentéktelen jegyzetbõl kiindulva bóklászol a térkép másik felén)

Elsõ játékomban én is nagyon sok küldetést kihagytam (rengeteg a rejtett küldetés, fel kell szedni, meg kell nézni minden apróságot, és elolvasni a jegyzeteket), s bizony 19-es szinten már a jéték végére értem, a többi karakteremmel már kihúztam 22-23-as szintig.
Wynne sokszor volt már téma nálunk, valószínûleg õ (spirit healer) hiányzik a csapatodvól, azért is szenvedtek, de ez van, nélküle kell gyõzelemre vezetni a csapatot.
A végjátékban különben is vannak mentõövek, be lehet hívni szövetségeseket is a harcba, a Vezérdémon ellen pedig hívás nélkül is jönnek (jah persze te az egyik távolsági osztagot kiirtottad).
A Vezérdémon a játék leggyengébb sárkánya - nevetségesen gyenge.
Legyõzése inkább azért kihívás, mert repked ide-oda, köpködi a "szellembombákat", s a közelharcosok nem mindíg tudnak a közelébe férkõzni, igaz nem maradnak ellenfél híján jönnek az alacsonyabb rendû pokolfajzatok is.
Itt is lesz egy komoly segítséged, ha a csapatban lesz olyan, aki folyamatos mûködésre tudja bírni, de ennélkül is legyõzhetõ.

Kedves Fantusz!

19-es szinten vagyok, és az országgyûlés elõtt állok. Érdemes végigcsinálni, vagy tudom még tápolni valahol a karakteremet? Országgyûlés után továbbra is szabadon mozgok a térképen? Csak mert a jelenlegi szintemen a sárkányok szétszednek, mint foxi a lábtörlõt.

Nem nagyon van ötletem már, hogy hova menjek és mit csináljak még, egy-két olyan küldetés maradt, amihez vagy szintlépés kellene, vagy megtalálni valamit/valakit.

Fantusz
Nem hiszem, hogy erõsebbek lesznek, bár elképzelhetõ.
A bizonytalanság oka, hogy gond nélkül meg lehet csinálni a végsõ csatát a szövetségesek behívása nélkül is, ebbõl a szempontból lényegtelen, hogy erõsebbek-e vagy sem.
Ugyancsak nincs jelentõsége, hogyan harcolnak a háttérben, nektek a Vezérdémont kell legyõzni, miközben a szövetséges csapatok az éjfattyú hordákkal harcolnak.

Aminek lehet jeletõsége: a beadott adományokért XP-t kapsz, ami esetleg hozzásegít szintlépéshez, s így erõsödtök.
Hozzásegíthetnek az adományok a szintlépéshez, de azt ne várd, hogy adományozásból több szintet megléphettek.

Fantusz
Human nemesbõl lehet uralkodó, és nem törvényszerû, hogy ezért berágjon rád bárki is a csapatodból.

Nem tudom mi van a másik lemezen (nézd meg)

Urak!

A szövetségesek ládáiba van értelme pakolni? A lovagoknak arany kell a felszerelésükre, a mágusoknak meg rúnák.
Valahonnét az rémlik, hogy ha támogatom õket, akkor a végsõ összecsapásban erõsebbek lesznek. Node ez miben minõsül meg, és mennyit kell nekik adnom?

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

Mindegy, mert vissza kellett töltenem. Mindenki berágott rám, hogy azt ígértem a csajnak, elveszem feleségül.

2-es lemez mire való?

Fantusz
Amint látod, olykor van véleménye a csapat tagjainak a cselekedeteidrõl (mégha nem is tökéletes a rendszer)
Több végigjátszás lehetõsége is benne van a játékban, az ominózus esetnél, ha valakit feláldoztál, Alistair (érthetõen) kiakad, ha véráldozat nélkül oldod meg a feladatot, jelentõsen növekszik a barátság indexed a kamarás-társadnál.
A királyválasztásban viszont nem ez a történet játszik szerepet, poént nem szeretnék lelõni, egy jövõbeni döntésed függvénye, hogy Alistair lehet-e király.

Hát bmeg, beszarok!

Ez a gyökér Alistair letámad a táborban, hogy miért áldoztam be a spinét, miért nem mentünk a Körmágusokhoz.

Ráadásul lehet, hogy elkövettem egy hibát. Meg akartam sunázni Anorát, ezért beígértem neki mindent, még azt is hogy támogatom az országgyûlésben. Persze én inkább Alistairt akarom, még ha ekkora barom, akkor is. Nem lehet ebbõl kihátrálni?

Tényleg!

Ha már sikerült végre mûködésre bírnom az eredeti DAO-mat (igaz, elsõ indításnál hiányolt valami buzi dll-t, amit sikerült netrõl letöltenem), akkor elárulná valaki, hogy a második lemez az mire jó?

Fantusz
Kívülállóként (elf, ember) Orzammarban picit el van veszve a kamarásunk, de személyes érintettség hiányában bármelyik királyjelöltet támogathatja meghasonlás nélkül.
Törpe kamarások személyesen érintettek a trónviszályban, azzal a kitétellel, hogy õk nem lehetnek királyok.
A két eredettörténetet én sem részletezném, de a törpe kamarásoknak személyes érintettségük miatt is lényegesen nehezebb "átállni a másik oldalra", kiesik egy logikai láncszem.

Amúgy a törpevárosbeli trónviszály egy érdekes dolog. Ha nem törpe karakterrel vagy, akkor gyakorlatilag nehéz megítélni ki kapná törvényesen a koronát, míg ha törpe nemessel, akkor már egyszerûsödik a dolog. De csak elsõ látásra, mert szvsz nem igazságot kell tenni (vagy legalábbis nem ez a fõ szempont), hanem olyan királyt választani, aki támogatja az ügyet, és elég erõs, hogy végigvigye az akaratát. Én már elsõre is Bhelent választottam, mert bár mint személyt már akkor se kedveltem (pedig akkor még nem is játszottam törpe nemessel), de úgy gondoltam, ilyen vészterhes idõkben nem egy régi ideákhoz végsõkig ragaszkodó törpe, hanem egy reformer kell, még akkor is, ha az említett kissé érdekesen került a trónt öröklõ pozícióba. Sõt, ha jobban belegondolunk, ez is inkább csak azt mutatja, hogy ha el akar érni valamit, azt el is fogja, mindegy mi az ára. Ez pedig egy háborúban nem egy megvetendõ dolog.
De most már befejezem, mert már nekem is veszélyesen élet közelinek tûnik, ahogy leírtam egy játékbeli momentumot 😄

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

Köszönöm a tippet, hát ha a templomosok segítenek kiûzni a gonoszt a büdös kölyökbõl.

Fantusz
Minden lehetséges szövetséges beszervezésénél vannak alternatívák, bár a játék végkimenetelében nem sokat változik a történet, de majd elmesélik, hogy a jövõre nézve hogyan befolyásolták a döntéseid a történelmet.

Mágusok vagy templárusok, elfek, vagy vérfarkasok lehetnek szövetségesek, illetve a törpéknél még az is a kamarás döntésétõl függ, hogy gólemek lesznek-e a csatában.
Ítt ugye több eredettörténet lehetõség is van, s bizony kisebb-nagyobb jelentõsége lehet annak is, hogy a választott hõs honnan indult.
Legjobb példa erre a törpe, a nemes, és a kotorék is személyesen érintett a trónviszályban, náluk szinte ki van jelölve az út, hogy melyik trónkövetelõt támogassák (egyébként a saját történetükkel kerülnek ellentmondásba)
Kisebb múltba nyúló szálat a többi nép fia-lánya is megtalál a játékban, olyan esetek, amelyek a többiekenk semmitmondóak.
Human nemes Howe Arl-al tud röviden elcsevegni a múltról, városi elf Howe börtönében találkozik ismerõssel (szerencsétlennek tûnõ figura, de egy városi elfnek nem kedves).
Pagonyelf másik klánból indul, de vele mégis szivélyesebbek a játékbéli pagonyok, a törpéknek jónéhány személyes ismerõsük lesz.

A "jövendõmondásokban" lényegtelen apróságok is jelentõséget kaphatnak, pl. adtál-e aranyat Redcliffe-ben a lánynak, hogy eljusson Denerimbe (a játékban nincs jelentõsége)

Hoppá, hát ennyire amatõr volnék!?!

Azt sem tudtam, hogy ott két bagázzsal lehet szövetséget kötni. Valószínû, hogy valamikor hajnalban játszottam azzal a résszel, nem tudtam már nagyon koncentrálni.

Fantusz
A karakterted habitusának megfelelõ döntéseket hozva lesz szerepjáték a DAO, nem hiszem, hogy azon kell agyalni a játékosnak, hogy melyik döntés az elõnyösebb - amelyik a karakterhez illõ cselekedet.

Persze vannak következmények, a pagonyelfek kiirtásával nem lesz "nagybani" gyógynövény vásárlásra lehetõség, a mágusok legyilkolásával ugrik az orzammari lírium üzlet lehetõsége, de nem ezeket szem elõtt tartva kell játszani.
Az embereket meghagyni vérfarkas formában, kiirtani az elfeket duplán gonosz döntés, erre csak egy elf és embergyûlölõ törpe vetemedhet szimplán gonoszságtól vezéreltetve, embertõl elftõl ez egy elmebajos döntés

Lassan elérek ahhoz a döntésig,hogy kit mellet állok ki.A vérfarkasok v. az elfek mellett.Ha a megszerezhetõ tárgyak értékét nézem melyik éri meg jobban?Mert az 1. végigjátszásnál kiirtottam a pagonyok falvát,de többi variációról nem tudom,hogy milyen elönyös.Mert gondolom TP-k ua.-ok,csak a dobot értékek mások.
kössz a figyelmeztetést,ezt nem tudtam <#worship>.Majd odafigyelek rá
Amikor felveszed a q-et, akkor már legyen meg mind a lopás, mind a lopakodás, mert ha valamelyiket menet közben szerzed meg, akkor bugos lesz az a q-sor. (Nekem nem adott újat, sem egyikbõl, sem másikból.)
Fantusz
Kaszt mindegy, csak a fõkarakternek legalább alap szintû lopás, lopakodás képességnek kell lenni, hogy az NPC megjelenjen.

(mondjuk ezt nem igazán értem miért gondolták, hogy így jó lesz, harcosnak, mágusnak totál fölösleges képességek, ráadásul a küldetésekhez lényegében nem is szükségesek)

Fantusz
Azon nem csodálkozom, hogy a mágusok bekattantak, miután lekaszaboltad jónéhányukat :-)
Azt viszont nem tudom követni, hogy végülis mi a csodát csináltál a toronyban, mert most úgy tûnik a templárusokkal kötöttél szövetséget, nem a mágusokkal.
Azt sajnos nem tudom, hogy körmágusok nélkül ki lehet-e zavarni véráldozat nélkül a démont Connorból.
Beszélj a parancsnokkal, hogy tudnak-e segíteni a templárusok.

Egy kérdés.A Piacnegyed bejárata közelében van egy q. adó (lopakodással és zsebmetszéssel kapcsolatos).A kérdés,hogy mindegy milyen kasztal vettük meg a PL.zsebmetszést,akkor is megjelenik,vagy csak rogue fõkarinál?
Akkor még csodálkoztok, hogy levágtam az egyiknek a fejét, hát itt is írja, hogy "gyanúsan viselkednek"!

19-es a dörzsöltségem és éppen szintlépés elõtt állok. Azt hiszem ez lehet a gond:

[/url][/img]

Fantusz
Összesen talán 16 dörzsöltség kell a befolyásolás maxolásához.
Ez a képesség csak fõkarakterrel vehetõ fel, és sokan haszontalannak tartják, holott jónéhány küldetéshez komoly segítséget jelenthet.
Az "üsd-vágd, elõbb levágok pár fejet" stílusú harcos nulla diplomáciai érzékkel esetleg olyankor is erõszakhoz kell folyamodni, amikor békés megoldást keresne (lásd Connor)

Meggyõzés?

Gyenge. Még Alistairt sem tudom rávenni, hogy tanítson. Harcos volnék, vagy mi, üsd-vágd, elõbb levágok pár fejet, csak utána kérdezek.

Fantusz
Wynne-vel az elsõ párbeszéd elég szerencsétlenül lett összerakva (de az is lehet, szándékosan csinálták így)
Befolyásolással hogy állsz?
A mágusok neheztelnek rád, legfeljebb a meggyõzés sikerében bízhatsz.

Két szék között a padlóra lehet esni, Lelianat én kedveltem (nincs ezzel mindenki így), ha ezt a kezdetektõl tudtára adjuk, beszélgetünk vele, megcsináljuk a küldetését, néhány egyedi ajándékot adunk neki, nincs gond a románccal.
Ellenben, ha a játék elején kizárólag Morriganra hajtunk, nem könnyû Lelianaval eljutni a szerelemig.
(ez a kulcs: Lelianaval a szerelemig kell eljutni a románchoz)

De hát tudtam én, hogy nem szabad kinyírni???

A hõsöm úgy is olyan elfuserált fejû lett, valahogy elbénáztam, hogy el se lehet képzelni róla, hogy rossz gyerek, a kalács képével!

Lehet, hogy ezért nem tudom megsunázni Lelianat?

talán anyukám nem szeret eléggé😊
félreértetted ezzel vicces akartam lenni, hogy nehogymár jófiú legyél, miután Wynnet kinyírtad! na😊

"Jobb szeretni és veszteni, mint minden este otthon lenni és egyre szégyenteljesebb pornográfiát tölteni a netről."

Mi bajod van?

<#banplz>

"Jobb szeretni és veszteni, mint minden este otthon lenni és egyre szégyenteljesebb pornográfiát tölteni a netről."

De én nem akarok gonosz lenni!!! :'(

Anyukám mit szólna...

Fantusz
Nem tudom, hogy pontosan milyen döntéseket hoztál eddig, de említetted, hogy Wynne-t "baleset érte".
Ezek szerint a mágusokat megkímélted, csak most kiderült, hogy nem igazán segítõkészek.

Fõkarakternek az egyik fontos képessége a befolyásolás, sokszor átsegíthet nehéz párbeszédeken.
Ebbõl a küldetésbõl csak a körmágusok, vagy ha jól emlékszem a templárusok segítségével tudsz pozitívan kijönni.
A kölyköt megölni nem egy dicsõ cselekedet, s ha a vérmágustól kérsz segítséget, akkor az anyja hal meg.
Sõt a körmágusok segítségével is lehet sötét ösvényre vinni a történetet, ha a fõkaraktered mágus, és õ megy az enyészetbe.

Ebben a játékban lehetnek, s lesznek következményei a döntéseidnek.
Wynne megölése miatt neheztelhetnek rád a mágusok, ha nincs maxolva a befolyásolás, talán el lehet érni, hogy segítsenek.
(ebben a történetben általában Wynne az, aki felhívja a figyelmet, hogy a körmágusoktól kellene segítséget kérni, ha õ veled van gond nélkül segítenek a varázslók)

Ilyen helyzetben nem voltam a játékkal, amikor Wynne-t likvidáltam, kiirtottam a mágusokat, és az elfeket, feláldoztam Connor anyját, alkut kötöttem Kolgrimmal, a sógoromat támogattam az orzammari trónviszályban - totális gonosz karaktertõl elvárható döntések.

Elmentem a Körmágusok tornyába, de nem nagyon akarnak segíteni, hogy kiûzzem a démont Connorból.

Mit tegyek most? Nyírjam ki õt vagy a muterját?

Fantusz
Erõ kb. 20, az is a páncélviselés miatt.
Rouge-nak lesz egy módosítója, ami a dörzsöltséget veszi alapul a sebzésmódosítónak az erõ helyett.
A képességek felvételének is vagy a dörzsöltség, vagy az ügyesség lesz a feltétele.
Ha jól emlékszem ügyesség minimum 36 szükséges, ahhoz, hogy a kétkezes csoportot maxolni tudja, dörzsöltség mehet a csillagos égig.

És a kétkezes rouge-nál milyen arányban érdemes növelni az erõ/ügyességet?
Fantusz
Az íjász elég szárnyaszegetten mozog ebben a játékban.
Vannak nagyon jó képességei, a gond inkább játéktechnikai: nagyon sokszor kell szük helyen harcolni, s néhány lépésrõl lövöldözni nekem nem volt szórakoztató, ami nem azt jeleti, hogy játszhatatlan a kaszt, de nekem itt nem tetszett.
Az Awakeningben már sokkal hangulatosabb volt az íjászkodás.

Fenntartott képességeket lehet variálni: sok, de alacsony szintû ellenfelek ellen a gyorsaság, elit ellen a pontosság

Fantusz
Morrigan boszi egy utálatos dög, akit ennek ellenére szeretünk :-)
Persze a többi karakterrõl is el lehet mondani, hogy érdekes jellemû figurák, lehet õket utálni, és kedvelni.

Nem a játékosok által teremtett karakter a játék fõszereplõje, kár, hogy ezt a vonalat rövid úton elsorvasztották.

Az örvény nem a boszi valamelyik fenttartott képessége? (pl. varázshatalom)