18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Tomy Lee
    Én Morrigan-t fel speckóztam életszívással+halálvarázzsal így halhatatlan.Van még neki 1 gyógyítás és mellette persze fagy ág maxon és mágus ág maxon tehát sebzés is van plussz a többi de ezeket a heal lopó skilleket profin használja.Halálvarázsnak elég nagy az agro-ja is.

Alastair tök béna ki is rugom csapatból most asszem:p
    Rogue-om jobban bírja mint ő lol:)Van az a Sten vagy ki,na az a tök még nem volt csapatomban de nem is lesz!
    Íjász!Nagyon fontos,nyilas kell a csapatba.Kipróbálom most warrior nélkül mert sz.tem a tank nincs jól kidolgozva ebben a játékban..

• Cat 02 #6319
    Azt hitte motort vezet vagy nem tom, de érdekes volt :D

• Dopti
    eddig nem volt rá szükség, csináltam amit mondtak
  • Cat 02 #6317
    Nem olvasol questlogot ? Úgy érdekes lehet a game
  • Sir Quno Jedi
    Pedig kéne, mert az egyik szarkofágban találtál egy leírást a rituáléról. Na ha azt sem olvastad el, sem a questlogot, akkor szarban vagy látod. :DDD
  • Dopti
    olyat én nem olvasok, hardcore tolom :D köszi
  • Cat 02 #6314
    üveg fel, oltár, imádkozás, examine jug, aztán take a slip vagy valami ilyesmi, utána meg visszaöntöd középre. De a quest leírásban le van írva, hogyan kell.
  • Dopti
    Farkasemberek barlangjában van egy zárt ajtó, előtte kis víz meg 1 üveg. Üveg feltölt, oltárra rak, imádkozok... gáz kijön néha jönnek tűz elemntálok aztán semmi. Megmondanátok mi a titok? :D
  • bitbandita
    ok, de milyen nehézségi szinten?
  • bitbandita
    Brankával én is megizzadtam rendesen :)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Én Flemethet ill. a sárkányt amivé változott még nem nyomtam le. Duncan és a Király eleste után én a mágustoronyba mentem legelőször, ott található ugye Fekete Grimoire Flemeth történetével. A mágustornyot miután letudtam, és a táborban Morrigan elmesélte mizujs Flemethel egyből oda mentem. Volt is szívás rendesen, kis csapatom nem volt még erős egy akkora sárkányhoz, szóval későbbre hagytam
  • Sir Quno Jedi
    Két helaer kell a csapatba és voilá. Plusz van a spirit healer-nek olyan képessége, amivel folyamatosan gyógyítja a körülötte lévőket (afféle jó széles aura). Ezt, meg a halottakból manaszívást szoktam bekapcsolva felejteni rajta és elvan. Plusz ha adsz neki némi offenzív varikat is, az is jó (pl. fagyasztás, petrify, stone fist -> durr bele). Morrigan meg nyomja az altatás csapatra, fagyasztás egyénre, ha alszik a mob akkor horror/walking nightmare kombót. Ezt nem nagyon szeretik. :D

Én nem is szoktam beleszólni mit csinálnak, mert ezzel autóba is lezúznak sokmindenkit, pláne, ha közben a rugóm és Alistair keménykedik egy kicsit elől. BOSS-oknál kell csak másik taktikára tenni, mivel azok nem szoktak aludni/kővéválni, viszont duplán fagyasztva ők is fagynak, nem beszélve arról, hogy vulnerability hex megy rájuk éjjel-nappal.
  • Cat 02 #6309
    1 ütés ? Nekem Alastairt üti 3 csontváz és 10-20 mp-ként potizik max.
    + ott van még health reg spell, sima heal, group heal, meg ugye akár vihetsz 2 healert is, max az egyik néha dps-el.
  • Me0w
    Tolem tavol ell ez az orokos poti-ivas, en gyogyitani probalom az embereket sajnos, de olyan cooldownja van a sima healnek, hogy behal a tank mira a masodik odaer =/ Mindegy, akkor keresek mas jatekot, mert biztos nem fogok ugy jatszani, hogy 1 utes, 1 poti. Pedig a tortenet megfogott.
  • SaGa
    Pedig ott úgy kapod a 3. és 4. tagot, hogy semmi gond ne legyen vele.
    Mindenképp lesz a csapatban 3 olyan karakter, aki távolsági harcos, meg egy tank. Igaz, amikor törpe harcossal mentem, akkor Alistair kezébe kellett nyomni átmenetileg egy út közben talált íjat, de enny elég volt.
    Letámasztod a három távolsági harcost/mágust a kör szélén lévő romok mellé körben, te meg a közelharci taggal futkorászol és idegeled az ogárt. Kb 30 másodperc és fekszik...
  • Paxton
    Végre sikerült levernem a High Dragon-t és Flemeth-et! :) Nem is volt olyan nehéz, mint vártam, level 16 csapattal elsőre sikerült (Én/Tank+Morrigan+Wynne+Leliana). A Broodmother és Branka sokkal nehezebb volt. Egyébként elképedéssel olvasom, hogy egyesek Hard és Nightmare beállítással játszák.. igen gyakorlott RPG játékos vagyok, de Normal beállítással is vért izzadok a Boss harcoknál, van amikor csak második/harmadik újratöltésre sikerül leverni őket. Eddigi legerősebb Boss-ok: Fade Demon (3 újratöltés), Broodmother (x2), Branka (x2), Uldred (x2), Tower Ogre (x2). Többi általában sikerült elsőre, bár 10-20 HP-nál több nem maradt.. :) Arról nem is beszélve, amikor egy jól összerakott "mob" csapatba futok bele (2x Hurlock Emissary + 5 íjász + 5 Darkspawn). Nyomnak messziről egy-egy Crushing Prison-t az ütősebb karakterekre és utána simán szétkapják a maradék embereimet.. Mire kijön a Tankom a Crushing Prison-ból fele HP-val, már egyedül kell szembenéznie a hordával.. :( És ez csak a szimpla "mob"-harc.. Egyszóval nagyon király a játék, csak a harcok nehézségét vették nagyon keményre. A Kotor 1 és Mass Effect ilyen szempontból játszhatóbb volt.
  • b-type
    hát mivel 3 harcos 1 varázsló a felállás, így nem nagyon tojok be hogy a varázslatok kevéssé hatnak :))
    Eleve hard-n kezdtem, és term. tervezem a következő játékra felvinni...de azért zizegni nem kell, amennyiben nehezebb annyival könnyebb a térkép és a taktikák ismeretének fényében :)
    Az IWD2 HoF is megvolt, és nem ultratáp csapattal.
  • Cat 02 #6304
    Nekem sincs healer. Mmint én az vagyok, de igazából felesleges volt kihúzni, nagyon ritkán használom. Maximum akkor, ha Alastirra ráugrik vmi/fagyott és nem tud potizni. Morrigannal berakom 'cage'-be az erősebb ellent és amíg ott van leölöm a kisebbeket.
    Ám Alastairnak nem tudok valami jó pajzsot/kardot ? (most vmi balta van, meg alap pajzsa :D). A táborban volt vmi pajzs, de nem vettem meg, most meg azt írta, h nem biztonságos többé és a törp sincs ott. Később visszajönnek ?
  • Cashx
    Szóval nálad Morrigan healel? Ha nem, kiváncsi vagyok mégis hogy oldod meg healer nélkül? Bármilyen ügyes vagy healer nélkül ellehetetlenül a játék szerintem.

Btw én (rugó) + Ali + Wynne + Morrigan kombóval darálok hardon, néha-néha becsúszik egy-egy reload, de nem jellemző.
  • torma1
    Szia!
    Tegyél fel egy egy Hardcore vagy Nightmare modot! Ott majd észreveszed hogy a csapat Rémálom szinten kb 20 mp-ig él! Amikor a mass heal varázslás 40 hp gyógyit meg a kis gyógypoti 33-at! A varázslatok alig hatnak az ellenfelekre! A készítő is írta hogy a nehéz fokozat az ajánlott! :) Na itt van értelme a legerősebb gyógyitalnak meg a legerősebb manaitalnak! :)
  • Nagydög
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Harom van az erdoben: Egy osi sir ott, ahol le kell menni a rapper tolgyhoz. Egy masik valahol latvanyos romokkal, meg ket ogreval, azt konnyen megtalalod. A harmadik a farkasok buvohelye elott kozvetlen, es egy lent a farkastanya also szintjen, valami edenyben.
  • GodBadka
    Ez első általam ismert sityak "eltávolító" mod: http://social.bioware.com/project/791/#details

Még nem próbáltam, de erősen gondolkodom rajta, még ha csak egy "felemás" megoldásnak tűnik is.
  • Tovi
    Én tanknak a gólemet viszem mindenhová, állandó csapattagom Leilana (ijászkodik), és morrigan (vagy Wynne). Én magam DPS mágus vagyok.

Kedvencem, ahogy a gólem kötözködik Wynne-al, az teljesen kész, érdemes hallgatni/olvasni.
  • Fantusz
    Játékstílustól is függ, kinek milyen összeállításban tetszik a csapata.
    Egy gyógyítómágus kifejezetten hasznos tud lenni.
  • Fantusz
    Alastair alapbeálítottsága pajzs+egykezes fegyver, ezen nem nagyon éri meg változtatni.
    Sten feltápolva brutálisakat sebez a kétkezes fegyverrel, igaz néhány szintet fejleszteni kell, az elején még könnyen hullik.
    A melákot a nehéz természete is hátráltatja abban, hogy "jó szivvel" a csapatban tudjuk.
    A kutya sem gyenge harcos.
  • BEAST #6296
    Nalam 2 karakter marad orokos tabororzo, Zevran es Wynne anyo :D Meg Sten is erdekesebb karakter mint ok ketten -.-
  • Cat 02 #6295
    Nálunk én vagyok a mage, szal nem volt.
    Én Zevrant viszem magammal mert szimpi xd
  • BEAST #6294
    Az npc magenek van paralyzalasa, annyi ido alatt kis mazlival meg is lehet olni :) Alistair tudja sokaig tankolni mert ahhoz utnie kellene, viszont 2h warrior mar az elejen is immunis a knockbackre, eleg ha az addig osszeszedet potionoket ott isszuk meg :D

En most 3 2h warriorral Sten, Oghren, en es Morrigannel hadakozom... Meglepoen hatekonyak :D
  • b-type
    Az elején lehet küszködni kicsit,..alacsony szinten az a pár pont nem mindegy hova kerül.
    Később mikor már kialakult a csapat, teljes vagy majdnem teljes szinten akkor már minden karakter megtalálja a helyét...nem is hiszem hogy létezik olyan négyes összeállítás amivel ellehetetlenülne a játék az adott nehézségi szinten.

Az természetesen előfordulhat hogy egy karakter pontjai pocsékul szét vannak dobva, de sztem kis olvasással, és megfelelő hozzáállással nem lehet gond összerakni egy jól használható karaktert.
    A saját tapasztalataimból kiindulva, mivel én nem viszem Wynne-t, mert túl erős támogató, nem viszem Sten-t mert túl erős tank.
    pagonyelf kétkezes harcos főkarakter, az összes sebzés 47%-t ő intézi még mindig..ami azt jelenti hogy a mágusom nincs kihasználva rendesen, de ez a hátránya hogy támogatnia is kell a három harcost.
    Ezzel a felállással kellemesen nehéz a játék nehéz fokozaton. :)

..azért Durlag tornya csak megmaradt a BG-ben :))
  • Cat 02 #6292
    Alastair tankol, mage, war (cb-vel) lövi. Fél hp-tól azt játszottam vele, h Alastair körbe-körbe futkosott, többi meg lőtte :D
    Később lesz nehezebb is, mikor mondjuk 10+ csonti + 1 miniboss féleség támad ^^ Meg pl nekem most olyan volt h 2 ogre támadt, de röhögve öltem őket, igaz egyiket le cc-ztem Morigannal.
  • sorthair
    Sziasztok

Tudna nekem segiteni valaki abban, hogy hol talalom a negyedik elrejtett kincset a pagonyelfeknel?
  • Me0w
    Sajnos mar nem emlekszem a BG-re pontosan, azttudom csak, hogy vegigjatszottam ;)

Itt viszont mar az elejen belefutottam olyan dolgokba, hogy eh. Pl. az Ogre a toronyban, na, az jo pelda. 2h warrior (me), Alistair, meg 1 war + 1 mage akit kaptam. Ha ott nem toltottem vissza harmincszor, akkor egyszer sem.
  • Fantusz
    A kuplerájban kaptam két óriásnyulat a meglepetés partyhoz

Nagyon jók lettek a videók a játékban, a romantikus jelenetek viszont némileg illúziórombolók.
    Morrigan szexi harciöltözékét öreganyja fehérneműjére cserélték a grafikusok - félreértés ne essék, nem az aktus látványát hiányolom, de szebben is megrajzolhatták volna a nászviseletet.
  • Sir Quno Jedi
    Nekem dalish elf rugóm van. Először íjásznak képeztem+zárnyitónak/csapdaeltávolítónak+alkudozónak, majd két egykezes fegyóra, jelenleg duelist és ranger spec. Most meg a juggernaut nehézpáncélban flangál két 3-3 slotos dragonbone tőrrel. Nemigazán van olyan akit nem tud bedarálni. Az igaz viszont, hogy HP-ban nem áll fényesen. Egy ideig jó még az ősi elf fémvért is, pláne ha több darabja is megvan.

Vannak nagyon jó magic fegyók, volt hogy buzogánnyal és baltával mászkáltam 1xrre, de a két tőr bazigyors és a 6 slotnyi grandmaster rúna hatásait NEM kell ecsetelnem ugye... :D Eleve mindkét fegyóba teszek paralízis követ, így csupán ezzel+dirty fight-tal szinte 100% hogy bebénítom az ellent, onnan meg a skilljeim miatt miden támadásom critical+backstab atutomatikusan. Szóval geronimo és over. Ha meg főellen van és túl erős közelről, elő az íjat, jó kis elemi nyílvesszőket bele és bummbeledurr. Két máguis+rugóm szépen gyengíti messziről, Alistair meg massive armorban+pajzsban hentereg a földön, mint kiváló célpont. A high dragon is így feküdt meg.
  • Sir Quno Jedi
    Ne aggódj, én átbasztam őket, ezért Leilana ellenem fordult az oltárnál és le kellett vernünk a guardian spirittel egyetemben. Így egyből 3 főre redukálódott a partim, ami utána elég egészségtelen volt. De csak próba volt, később visszatölt és másik opció (csak kíváncsi voltam mi lesz, a reaver spec kellett, de nem elég jó).

Az is jó, ahogy Morrigan tahó a spirittel. :DDD
  • b-type
    A hogyan-on mindenképpen.

Mindenkinek ajánlom a Dragon Age könyvet:

Jóval különlegesebb élmény egyszerre játszani és olvasni, bár persze a könyv simán kivégezhető 1 nap.
    Önmagában is jó könyv, ...eleinte kicsit zavart hogy ennyire aláfest a játéknak, de később már inkább örültem neki. A vége meg elég jellemző, nekem elf karakterem van a játékban, és már játékban fellelhető infó alapján tudtam könnyen döntéseket hozni, de a könyvvel kiegészítve ez csak megerősödött.
    jó könyv volt.
  • faber
    Szerintem ez attól függ, mivel játszol...ill. hogyan.

Kezdéskor nekem, mikor még sok mindennel nem voltam tisztában, normálon is erősnek tűnt (nem voltak dlc-cuccok a kezdésnél, meg buta mód 2x1h warit kezdtem és rogyásig raktam páncéllal, mobok engem vertek le és nem a tankot, nekem meg a nagy páncél miatt két-három skill után elfogyott a staminán...). Most, hogy feltetem a dlc-ket (patchet nem), meg utánnanéztem, mi hogy merre, és magel játszok...hardon is könnyűnek tűnik, gondolkozom azon, hogy átrakom nightmarre így a közepe táján.
  • b-type
    Nem vagyunk egyformák :)
    Én fel sem tettem egy patch-t sem, mert sztem a játék -nehéz- fokozaton van olyan mint a Baldur's Gate volt -normal- fokozaton.
  • Me0w
    Azert a jatek normal es boss nehezseget kicsit csiszolgathattak volna, mert a normal trash nem ellenfel, a bossnal meg minden rohadt akciot egyesevel nekem kell vezenyelgetni, es igyis 10/5 esetben 2-shotoljak a tankot. Hulyen van megirva sajnos a jatek, ha nem optimalis csapatkombinacioval jatszol, akkor vert pisalsz nehany csatanal. Erre kiadnak egy peccset, ami annyit er, mint halottnak a csok :/
  • Prof William
    Magyarul jobban verselt a fa mint angolul. Jó arc volt...

Másik kedvencem...

Összehozunk egy párt csókjelenet romantikus zene...

Morrigan: Hát én mindjárt elhányom magam. :)
  • Különc
    Mikor Wynne magyarázza Alistairnek hogyan lesz a gyerek (ha nő karakterrel vagy és szexeltél is Alistaiirel akkor jön elő) az is zseniális!