18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Tomy Lee
    Tehát ha Morrigan megy be az enyészetbe akkor az nem jó?
    Jowan nem megy be nincs ilyen választás,én nem vagyok mágus tehát enyészetbe nem tudok menni viszont választhatom azt,hogy nem lesz szertartás hanem felmegyünk a második szintre és végzünk a demon-al de itt Isolda kiakad nagyon,vagy még olyat tudok választani,hogy elmegyek körmágusokhoz.
  • robotnyk
    nem. mármint nem lehet. :p
  • SkyLand
    Valaki tudja hogy ha a ország gyűlésen logiant életbe hagyuk és alistar elmegy később ugye fellehet venni:?
  • Különc
    What do you wish, kadan?
  • Sir Quno Jedi
    Sten is ezért idegesítő, mert folyton ugat, hogy miért álltunk meg, mirt nem harcolunk, miért emetszema dolgomat, miylen vezető vayok, meg ő nem így képzelet a Grey Warden-eket, folyamtsoan kétségbe vonja az authoritymet és még sorolhatnám. Mindez azért van, mert NEKEM 1-nél magsabb az IQ-m, de ezt nem érti az istenbarma, ezért vagyok ÉN a vezető és ő a marokharcos.

Lenne egy oylan opció, hogy el lehet kenni a száját egy kis 1-1 elleni fájtban, egyből tisztelne utána a dilinyós (mivel csak az erőből/elszántságból ért), de ezt nem engedi a gamma. Értem én Sten álláspontját is, csak egy idő után uncsiak. A feldataink viszont szerteágazóak és néha kell hozzá némi gógyi, meg türelem (amiben ő nem jeleskedik).

Puszta erővel és genyasággal nem lehet legőzni az Archdemont, így Sten és Morrigan nyünnyögése nem hiányzik szvsz. senkinek sem.
  • Különc
    Érzelmei egész emberiek, ám a kérdés az hogy őszinték-e.
  • Sir Quno Jedi
    Meglátttyúk%

Ha tudok Morriganből valami emberit kihozni idővel, akkor talán.
  • Különc
    Holnap írok egy FAQ-ot, hátha kevesebb lesz ugyanaz a kérdés egy oldalon.
  • Különc
    Sírni tudnék az ilyen írásokon mint Morrigan fan 8)

steewee: szerintem nem a technológia szab elsősorban határt a fejlesztőknek/programozóknak hanem a tulajdonos, kiadó aki korbácsolja a népet, hogy minél kevesebb pénzből minél többet hozzanak ki és már akkor is késő lenne ha tegnap adták volna le az anyagot. Figyelembe kell venni hogy átlagban milyen hardverrel rendelkeznek a PC-sek és be kell lőni olyan szintre a motort, hogy a gyengébb gépesek is megtudják venni a játékaikat. Lehet érvelni avval, hogy régóta készül a játék, de biztos vagyok benne hogy szükség van ha nem is ennyire, de legalább 3 évre, ha nem dolgozik rajta 500 ember. Szvsz
  • böröczk
    Majd teszek róla..
    Amúgy kezdetben csak Morrigan módosítása volt tervben, mivel elloptam a skintjét, átalakítottam persze, de teljesen nyilván nem lehetett, ennél jobban összepréselt fejjel már durva lett volna.
    Aztán elkapott valami. XD
  • MrAndree
    Azért nem rossz, hogy a csapatodból csak Alistair néz ki úgy, ahogy azt a Bioware-ék elképzelték... :)
  • böröczk
    Úgy tudom, ha Jowant küldöd be, miután legyőzte a nénit, megtanítja Neked a vérmágiát.
    Másik opció, ha Te mész be, és nem ölöd meg a démont, cserébe tesz Neked három ajánlatot, köztük lesz a vérmágia is (én ezt az opciót választottam elsőre, most ki fogom nyírni persze, már úgyis unlockolva van a vérmágia).
  • böröczk

• Tomy Lee
    Nem akarok már tolakodó lenni de légyszi írja le valaki,hogy szerzem meg a vérmágust kastélyban.Továbbra is ott a mentésem mikor választanom kell miképp kellene kiűzni demon-t a fiúból,thx
  • Sir Quno Jedi
    Majd ha "rosszfúval" (is) viszem végig (van egy erre a célra kreált hatalommániás mágusom, aki előrehaladott állapotban van), akkor bevágódok Morrigan-nél és csípni fogja a stílusom, de az még odébb van.
  • Sir Quno Jedi
    És végigpróbáltam vele is, kiváló barátja lettem, odavan a karakteremért, próbáltam neki példát mutatni, de bizony Morrigan csak Morrigan maradt. Az anyja nevelését nem lehet belőle kiírtani.
  • Sir Quno Jedi
    IIgen a trailerek alapján én is azt gondoltam, hogy húha, miylen jó csapttag lesz és majd jól össze fogjuk szűrni a levet, meg összefekszik majd a főkarimmal és öröm és bódottá. Csakhogy annyira értelmetlenül és öncélú módon genya, cinikus, önző (szinte már a butaságot súrolóan), nomeg rosszmájú és ünneprontó kedvlohasztó egy idióta (ráadásul tapasztalatlan) kis luvnya, hogy az már fáj. Folyton égeti az egész csapatot, bárhová viszem. De nagyon. Néha azért már vicces, néha viszont NEM.

TALÁN meg lehet változtatni, de ezt én erősen kétlem. Ergó viszem, mert jó mágus, de leszarom, ha nem tetszik neki amit csinálok, sőt abból is tudom, hogy jó úton járok. :DDD Ajándékokkal meg őt is meg lehet venni ugyanúgy...
  • böröczk
    Az pszichopata, aki szerint szerethető XD
    Kézigránátot a szemei közé!
  • Sir Quno Jedi
    Őőőő és mégis hány házi/amatőr modhoz voltak profi cut-scene-ek, mocap karik és profi voice acting?!?! Nem kéne fantáziálni, ez nem a zenterprájzűrhajó! :DDD
  • steweee
    sztme nincs igazad. én arra gondolok a szabadságfoknál, hogy a tervezés szakaszában nem köti már a programozók/játékfejlezstők kezét a technikai határ. és ennek az ideje közeleg, 10, de inkább 5 éven belül meg is fog valósulni. modként hihetetlenül izgalmas és jól kidolgozott questek készülnek/tek minden játékoz eddig is, koránt sem a fejlezstők, hanem a játékos közösség által. így teljesedik ki a modolásos játék néhány éven belül megjelenése után...

amikor a látványvilág már ennyire kidolgozott TUD lenni, és a hardwerkövetelmény későbbiekben már nem lesz feljelsztésbeli irány, mert bírni fogja, akkor lehet olyan questeket is megírni az akkor készülő játékokban amiket írtam, hogy pl: kalandozzál, találja barátokat, csinálj küldetéseket, szerezz hírnevet, erre felfigyelnek rád, megbíznak ezzel azzal, ha azokat telejsíted akkor a király bíz meg kisebb harci cselekményekkel, ha azokat is megcsináltad nagyobb hadjáratokban vehetsz részt, ha megvan akkor vezetheted a király seregét stb.
    aztán kinevez földesúrnak, később lázadnak a többiek azokat kell leverni (modcsomagban)

tehát szó nincs róla, és tulajdonképpen lehetetlen is hogy TELJESEN szabaddá váljon egy mesterséges világ. ilyen nincs, viszont ami MOST van az az, hgoy vagy te mint HŐS, esetleg pár csapattag, és ehhez mértem vannak kitalálva a feladatok is. egy mount and blade féle csata azért egészen más...viszont ott ugye a megjelenítés a kritikus, de még én azt is jónak mondanám
  • sorthair
    Es ami meg fontos lenne, ami lehet megoldas is, hogy hogy jutok el Ortan Thaig-ba? ez is elvileg a melyutaknal van
  • Sir Quno Jedi
    Minél szabadabb egy játék, annál kevesbb profi sztori és beszélgetés fér bele. Gonoldj bele, hogy mennyi animáció/mocap és felvett voice acting kellett ehhez a kis DA-jhoz is. Ha növeled a szabdásgfokokat, egyre érdektelenebbé és sivárrá is válik automatiksuan a dolog, mivel nincs végtelen dejük és pénzük rá. Végül eljutunk az autogenerált dungeonokig (lásd. Elder Scrolls Arena) és ott a vége kb. mert az már nyomokbans em foge gy szerep/kalandjátékra emlékeztetni.

Inkább legyek kicsit megkötve és a sztori legyen vonalas, minthogy érdektelen, jellegtelen grindfesztbe torkoljon az egész.

Szal. az interaktív film felé kell vinni a vonalat, mintahogy a BioWare próbálja is (Jade Empire, Mass Effect, DA stb.).

Anno jó példa volt erre a Gabriel Knight 3 pl.
  • sorthair
    Sziasztok

Szeretnek egy kis segitseget kerni!
    Van egy olyan kuldetesem a melyutaknal, hogy keressem meg Feledhetetlen Brankat! Meg tudna valaki mondani hol talalom, mert mar atjartam mindent, es egyszeruen nincs meg !

Elore is koszonom!
  • Sir Quno Jedi
    Senki nem mondta, hogy nem. Cut-scene-ek kúva jók,meg a akrik is többnyire. De a többi szánalmas. AZAZ nem lenne az, ha felülnézetből tolnánk. Nem is értem minek bele a fos TPS nézet.

De a fák borzalamasak (pár polyból összebaszva ruppótlan szinten), statikus árnyékuk van, HA VAN egyáltalán,a terep és rajta a textúra egy vicc, shaderek alig-alig, növényzet szinte nuku. Sziklák textúrája terepen üti a PS1 szintet... Szal. vanmit.
  • b-type

technikailag:
    -a játék összetettsége/kigondoltsága vs. látványvilág
    Ez már jó ideje így van, valamelyik mindig oltja a másikat. Pláne szerepjátékban ahol szabályrendszer van, felépített működő világ annak történelmével.

A részemről ez már remek beleélhetőséget biztosít, és a gépem sem kell lecserélnem hogy fusson..amiért külön hálás vagyok.

Még több játszható karakter, még több helyszín, még több történet..és talán egy minimális craft lehetőség.
  • steweee
    bazz, én azt mondom hogy amikor EZ megvalósítható válik kalandjátékoknál is, mert lesz elég vas hozzá, akkor nyílik meg a végső határ a sztori kidolgozottsága felé. nem azt hogy agyatlan hent legyen a játék lényege. (samurai warriorst stb.)

mert akkor ugye csak a fejlezstők/történetírók képzelete szab majd határt. ha úgy van elszegődhetünk a király zsoldosseregébe is, részesei lehetünk hadjáratoknak, vagy akár egymagunk vagy bár bérenccel kalandozhatunk a világban szanaszét.

am olvasgatva a korábbi hozzászólásokat, nem igazán vágom hogy egyesek miért utálják és fikázzák le az nwn-t. hibái ellenére nagyszerű játék volt, a második részt még csak alapsztorik elejéig vittem mert annak idején gyenge volt a vasam, most meg kevés a szabadidőm. de a gothic3 után végigtolom mindet. sztem nagoyn jó a sztorija is, csak mivel egy játék nem szabad túl komolyan venni.

amúgy ha meglesz a dragon age akkor szivesen kipróbálom majd ezt is, ha jobb lesz mint a neverwinterek annak csak örülni fogok, de már úgy vagyok vele, hogy tök jó ha van újdonság a játékpiacon, majd megjelenés után úgy 1-2 évvel ki is próbálom, akkorra lesz elég erős gépem hozzá, meg addigra kijönnek a peccsek is :):):):) tes.4-el bűn volt az alapjátékkal jáccani mostani felmoddolt csilizett-vilizett lehetőségekhez képest.
  • Kandurex
    Mondjuk vannak részek, ahol valóban kissé elmaradott, viszont, és ezek vannak többen, teljesen jó a grafika, bizonyos helyeken pedig igenis szép!
  • Sir Quno Jedi
    Mert valljuk be, talán a konzolportnak köszönhetően ebben a DA-ban 1xűen röhejes pl. a textúrák felbontása, vagy a tárgyak/épületek/terep polygonszáma. A karaterek aránylag pofásak (leszámítva a lebegő kard+pajzs kombót :D). Felülnézetből így is piszokjól néz ki (arra is lett tervezve szvsz.), de TPS nézetből néha az instanthányás kategóriát üti. Nemhogy 2009-es, de az öt évvel ezelőtti szintet sem hozza. Kár.
  • Sir Quno Jedi
    Én inkább egy Obli szerű grafóval és nézettel megáldott gammát várnék a BioWare-től (2010-es szintűt), de hasonlóképpen élő, lélegző, egyedi, egymást szivató PC-kkel/NPC-kkel, mint ez a DA.

Oblihoz töméntlen mod van, amia csillagos egekbe emeli a minőséget, azokból ki is lehet indulni, csak komolyabb karakterdesign és több poly+textúra a PC-kre.
  • Sir Quno Jedi
    Már régóta vannak ilyen tömeghent féltaktikai/stratégia hack&slash és feljődős gammák. Csak kurva uncsiak.
  • steweee
    sztem az igazán nagy durranás az lesz az rpg-g és úgy általában véve a pc játékok világában, amikor felturbózott oblivion szintű grafikával lehet majd ilyen kidolgozott játékokat készíteni. már az nwn.1 kiegészítőében (hou) is voltak tömegharcok, de mondjuk azért az nem egy elder scrolls. ott ugye az alapjáték nagyjából 1-1 elleni küzdelemre lett kihegyezve, vagy max pár lénnyel csapott össze a játékos egyszerre, a hardwer igény miatt. de eljöhet annak az ideje is, amikor egy total war szintű harcban vehetünk részt ilyen kidolgozottság mellett, és amikor véres kardunkkal vágunk utat magunk előtt a gonosz ellenséges vezérig, akkor látjuk hogy a tömegből kimagasodnak a hatalmas óriás testőrei, és nagy ökölcsapásokkal tisztítva az utat felénk indulnak.....

na akkor az már könyvszintű megvalósíthatóság lesz, hihetetlen vizuális tartalommal mellé.
  • Sir Quno Jedi
    "nem dobogos"?! Ha ez nem, AKKOR MI?!?!? :D
  • mike01010101
    Vegignyomtam nemesemberkent. Nagyon jo a sztori, epikus meg minden, de ha technikailag is fel tudott volna noni a feladathoz akkor mindenidok legjobb jateka lehetett volna igy "csak" az egyik legjobb (sajat velemeny)
    de osszessegeben nem dobogos.
    Kene egy topic azoknak akik mar vegigjatszottak hogy lehessen beszelgetni rola spoiler nelkul.
    A vege egyebkent zsenialis, az utolso nagy resz igazi katarzis.
  • Sir Quno Jedi
    Egyrészt Branka a neve, másrészt totál őrült, leszbikus és veszélyes is (nem mellesleg feláldozta még a szerelmét is és az egész klánját szemrebbenés nélkül). Akit nem zavar, hogy akaratuk ellenére ölnek meg értelmes lényeket, hogy a lelküket belekovácsolják egy fém/kőtestbe és utána engedelmes, személyiség nélküli rabszolgaként irányítsák őket halhatatlan katonaként (max. szétkaphatóak), az finom szólva sem lehet jófiú/lány.

Kb. mintha zombikat készítenél belőlük. Erősek lesznek, de zombik!

Volt idő, amikor a törpe hősök önként vállalták ezt a sorsot, hogy megvédhessék a fajukat, de azok az idők gyorsan letüntek.

Persze mondhatnók azt, hogy aki vállalja a gólem szerepet és ezzel legyőzhetjük a darkspawn-okat 1xsmindekorra, akkor uccu neki, de MINDIG rossz kezekbe kerülne az üllő, mintahogy eddig is így történt. A hatalom korrumpál. A törpe birodalom már a múltté és az újraélesztése túl sok áldozattal járna (kb. mint az ősi Imperium, ami miatt ez az egész darkspawn/archdemon/bligth dolog van). Az ár túl magas. Ennyi erővel démonokkal is alkudozhatnánk...
  • lipovics
    AZ üres pergamenről nincs infó? Valami alapanyag?
  • Tomy Lee
    Ez minden szép és jó de nekem az a gondom,hogy nem tudom unlock-olta e a vérmágust.Am fél lvl és tudnám is használni..

Nem ajánl fel a demon ilyet.Csak megölöm és annyi
  • MrAndree
    Maximum ha létezik önző ribanc kategória...
  • MrAndree
    Semmi köze a vérmágiához annak, hogy kit küldesz be. Nekem mágusom volt és annak is felajánlotta, hogy megtanítja. Én nem fogadtam el. Ha Te igen akkor Te majd tudod tanulni. De nem úgy működik, hogy hipp-hopp, rögtön vérmágus leszel. Csak kioldottad a specialziációt, majd 14es szinten csinálhatsz is vérmágust Morriganből.
  • Tomy Lee
    Nem tudom megnézni se,hogy megkaptam e?Elvileg ha Morrigan-al kinyírom a demon-t akkor megkapom?
    help ps
  • Kindred Blades
    Az én kedvencem Sten. Szeretném is a kedves és kevésbé kedves játékostársak figyelmébe ajánlani, tekintve, hogy ő csak akkor bontakozik ki, hogy ha cipeljük magunkkal mindenhová. De akkor viszont nagyon.
    Morrigan egyébként simán semleges gonosz, már kiszedtem belőle mindent, többféle karakterrel, de a tiszta semlegestől vagy a jótól messze áll. Bár talán nem is igazán lehet beilleszteni a D'n'D sémába.