18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • BiciHUN
    Üdv Fórumozók!

Reinstall volt a gépemmel, s a Dragon Age Origins-t is felraktam újból. Kimentettem az előző mentésemet, s most visszarakom az egész mappát, de semmi, a játék nem ismeri fel, nincs olyan opció, hogy Játék betöltése, csak újat lehet kezdeni. vagy én csinálok valamit rosszul?

• Risu Führer
    100%on vagyok vele és már vártam hogy énekeljen,de most már tudom hogy miért nem csinálja.
  • genndy
    De ehhez kell azért az is, hogy jóban legyél vele, nem?
  • Fantusz
    Egy elf balladát énekel - mindíg a pagonyelf küldetéssor lezárása után.
  • Risu Führer
    köszi :) az maradt utoljára :)
  • Fantusz
    A pagonyelf küldetéssort befejezve térjetek vissza a táborba...
  • genndy
    Sokat kell vele beszélgetni, és akkor hízelegni neki.
  • Risu Führer
    leilana-t hogyan lehet rávenni hogy énekeljen?
  • Fantusz
    Be lehet kapcsolni, hogy harc közben mutassa a sebzéseket, s különböző szinekkel kijelzi neked, de szerintem fölösleges.
    Balzsamokat is legfeljebb elit ellenfelekkel szemben lesz értelme használni, a gyengébbeket gond nélkül leveritek.
    Elit ellen meg vagy rájösz mivel támad, ha nem akkor mindent bevet, amit csak tud :-)
    Sárkányok tűzzel bombáznak, kivéve a Vezérdémont (szellemsebzés), Gaxkangot ha sikerül megtalálni tud meglepetéseket okozni (kb mindennel képes támadni)
    Olyan helyzetek is vannak, amikor kis rafinéria kell a harc nehézségének megváltoztatásához (pl. az elfeknél), izomból nehéz győzni
  • wedge31
    Az üres pergamen semmire se jó csak eladni.
  • genndy
    Ja, 1 farkasbőrt megtarthatsz, az elf táborban jól jöhet. De meg lehet anélkül is oldani a dolgot amihez kell(het).
  • Although
    Legegyszerűbb ha egy wiki-be megnézed. Nem tudom fejből mindegyiket. De általában azzal töltöttem az első pár wipet hogy kitapasztaljam. :) Pont olyan élmény volt mint amikor anno pár éve egy spanyol hox gyenge pontját kerestem a conanba:) Hátha megnyerhetek egy-két meccset :)
  • genndy
    Eladni. Másra nem kellenek.
  • Risu Führer
    a farkasbőrökkel és az üres pergamenekkel mit lehet csinálni?
  • Madi92
    Köszönöm a válaszokat!

Újabb kérdés! :P

Vannak az ilyen balzsamok, pl tűz, jég stb... Honnan tudom, hogy egy ellenfél, milyen támadásokat használ? Tudom, hogy a sebzések mind más-más színűek, de az olyan gyorsan eltűnik, hogy esélyem sincs... valahol ezt meg lehet nézni?
  • Fantusz
    Lotherinbe érve Alistair javasolja, hogy Redcliffe-be induljatok tovább...
    Nincs kötelező sorrend, de Redliff totál kezdő karakterrel nem könnyű, főleg, ha a falubélieket is életben szeretnéd tartani.
    Lotheringből egy rövid elf kitérőt közbeiktatva érdemes a Körtoronyban kezdeni a toborzást, a kikötőben ha figyel a játékos akaratlanul is belebotlik a Szent hamvak küldetés egyik epizódjába, s a toronyból kiszabadulva akár Redcliffe is lehet a következő helyszín - jó esetben egy spirit healer társaságában, aki az élőholtak elleni hosszú csatában képes a falubélieket is gyógyítani.
    A Szent hamvakhoz vezető út Redcliffeből indul, de előtte meg kell oldani Connor problémáját, amihez szükséged lesz a mágusok segítségére, ha pozitívan szeretnéd rendezni a dolgokat (másik esetben valaki meghal)
    A Szent hamvak küldetés nehézségileg legalább akkora kihívás, mint Branka felkutatása Mélyutakon, de ebben a küldetésben lesznek különböző sárkánypikkelyek is a lootban, amiből a játék legjobb páncélzata készíthető (ne sajnáld az aranyat a mestertől).
    A sárkánypáncélon túl, a legjobb loot a DLC-kben van (Visszatérés Ostagarba, Kőbe zárva, Kamarás erőd).
    A loot miatti rangsorolásnak nem hiszem, hogy lenne igazán jelentősége, érdemes inkább ott kezdeni, ahol társak csatlakoznak hozzánk.
    Lothering kikerülhetetlen, Körtorony, Pala (dlc), Orzammar (itt nem egyszerű Oghrent összeszedni, sokat kell lótifutizni)
  • gerey
    A circle javasolt elsőre, de előtte az elfeknél nem árt potion alapanyagból bevásárolni. Utána igazából szabad a vásár merre mész.
    Én így szoktam: Circle->Redcliff->Dalish->Orzammar, meg közben Denerim és az egyéb mellék küldik, plusz ezt variálom, ha előbb kellene Oghren stb.
  • Madi92
    Mi lenne az értelmes sorrend loot szempontból?
    Mivel most nemes törpicsekkel vagyok, ezért nekem orzamar volt a második hely, a kör után. Aztán pedig mentem Redcliffbe, de addigra olyan táposcsibe voltam, meg olyan vérszegény volt a loot, hogy semmi "poén" nem volt benne! :P

Tehát kérdésem, ha azt nézzük, hogy hol milyen szintű a loot ill az ellenfelek erőssége, akkor mi lenne a sorrend?
    Én valahogy így képzelném el! Redcliff(ha itt jót akarsz akkor utána)->Kör->Elfek->Orzamar!
    És Hamvakért mikor érdemes elindulni?

Én úgy képezeltem el a következő végigjátszásomat, hogy folyamatos fejlődés legyen a karaktereknek, pl orzamarban elég tápos cuccokat lehet lelni, míg Redcliffben inkább kezdő kariknak vannak fincsi dolgok!
  • genndy
    SG-s hiba, próbálj AdBlockot föltenni (ha Firefoxod van. Ha más böngésző, akkor nem tudok megoldást).
    Nálam jó (Firefox+Adblock), de sokan panaszkodnak most erre.
  • Liliomleany
    Köszönöm skacok a válaszokat, szerintem a végén elfogadom Moribanya ajánlatát, de a szívem szakad belé hogy "kicsi szerelmem" azzal a bunkó nőcével csinál gyereket :D Mert Loghaint utálom, megy az aprítóba, ugyebár Alistair keze által... bár a mágusnőm elég tápos már most is, lehet vele fogom. Aztán Anorát teszem királynőnek, elfogadom Morri ajánlatát és meglátom mi lesz :D De az országgyűlés előtt mindenképp mentek egyet, hogy legyen honnan visszatölteni ha valami félremenne :) A Jade Empire -jó vonalon- vége teljes békével töltött el, szeretném ha a DA is ilyen lenne ^^ Menthetetlen romantikus vagyok :D

Jajj, még annyit, hogy ha rákattintok, hogy "Spoiler! A szöveg elolvasásához kattint ide", akkor az oldal a legtetejére ugrik és nem jeleníti meg a szöveget :S Miért nem?
  • ferenc001
    De akár össze lehet hozni azt is, hogy Alistair és Anora összeházasodik, és Logain is Grey Warden lesz. Ha ezt sikerül összehozni, akkor elméletileg(!) megoldható, hogy Morrigan ajánlatának elfogadása nélkül is élhessen Alistair és a Warden is. Hogy ennek milyen hatásai vannak (tehát lehet-e consort a Warden vagy sem, magyarul hogy együtt maradhat Alistairrel vagy sem a házasodása után), azt nem tudom, mert ezt a féle megoldást csak egyszer próbáltam ki, akkor is férfi karakterrel.
  • genndy
    4. lehetőség: pont amit én írtam :) Így lehet királyné.
    5. Anora nem megy hozzá apagyilkoshoz.
  • Fantusz
    Király, királynő, királyné csak human nemes lehet.

Az országgyűlésnél eléggé összekuszálódnak a szálak elsősorban a Loghain sorsát illető döntések függvényében.
    - ha Loghaint életben hagyod, Alistair elhagyja a csapatot,
    - ha Alistair öli meg Loghaint, Anora nem hajlandó hozzámenni feleségül,
    - ha a főhős végez Lohainnel, az Alistaior-Anora házasság létre jöhet, de a főhős hoppon marad
    - ha a főhős nő, és célja a trón, Anorát el kell távolítani (uralkodhat egyedül, vagy Alistairral)
    - ha a főhős férfi uralkodhat egyedül, vagy Anoraval (ha nem ölte meg az apját?)

Morrigan "segítsége" nélkül az egyik kamarás meghal.

Jónéhány végigjátszás után sem tudom, hogy mi lett volna a jövőkép, ha uralkodóként, nem elfogadva Morrigan ajánlatát, király nélkül marad Ferelden
  • gerey
    Ha jóban akarsz maradni Alistair-el, és azt szeretnéd, hogy mindenki életben maradjon ahhoz el kell fogadnod Morrigan ajánlatát.
  • genndy
    Szia! Jó látni hogy azért lányokat is érdekel a játék :)
    Válasz röviden: igen, létezik ilyen befejezés, de feltételekhez kötött.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ne vegye Anorát, hanem te házasodj össze vele. Ekkor ő király lesz, te pedig királyné. Azt azt hiszem megválaszthatod, hogy a két Loghain éljen vagy haljon-e.
    Sőt, olyan lehetőség is van, hogy együtt maradtok, de Alistair azért elveszi Anorát, de csak a cím miatt. Ehhez nem szabad megöl(et)ni Anora apját.
    Az Archdemont csak egyikőtök tudja megölni, vagy ő vagy te. Aki megöli az Archdemont, vele együtt hal, KIVÉVE, ha elfogadod Morrigan ajánlatát. Tehát ha a végső csata után is élni akartok Alistairrel, el kell fogadnod M ajánlatát. Szerencsére ehhez nem kell jóban lenni M-el, mindenképpen ajánlatot tesz.
  • Liliomleany
    Hali!

Tudom, nyálas kérdés lesz, de lány vagyok, na :D
    Létezik olyan végkifejlet a DA:O-ban, hogy a mágus nőcim Alistair-rel maradjon? Ergo ne haljon meg senki, legalább is, ne ők ketten :D Gondolom ha trónra juttatom, annyira nem igyekszik majd feláldozni magát az Archdemonnál.. Csak így második menetre jobban alakul a történetszálam, mint elsőre ^^' Jah és Morrigan ajánlatát nem szívesen fogadnám el, főleg, hogy Ali végre közel 100-as a karakterem irányában ^^
  • Madi92
    Hopp!:D
    kép1
    kép2
  • Madi92
    Töltöttem fel képeket! Egyiken sem úgy néz ki, ahogy kéne neki szerintem!
    Jobb oldali monsztát kell nézni!

• Madi92
    Hali!

Olyan érdekes gondom lenne, hogy némely textúrát, főleg karaktereken nem tölt be... driver legfrissebb szóval nem ilyen gond! Valami fix van rá esetleg vagy más tapasztalt már ilyesmit?
  • Fantusz
    Amit lentebb írtam, kb ugyenez, de ha gyógyitalok, mana italok nélkül totál kezdőként ugrik ba a játékos a Körtorony küldetésébe, nagy eséllyel beragad.
    Wynne a bazárult ajtó mögött van, vele nem lehet cselezni, mint Oghrennel.
    A törpét sem egyszerű gyorsan a csapatban tudni, 10-es szint alatt talán nem is lehet, de miután csatlakozott Orzammart el lehet hagyni, Baranka megvárja a csapatot, igaz Oghrennel nem is lehet érdemben beszélni, amíg az ügyét valahogy le nem rendezzük.
    Wynne-vel csak a küldetés végigcsinálva van kiút a toronyból. (kezdőként meg akaratlanul is el lehet szúrni, pláne, ha Morrigan ott van, és neki akar jópofizni a hősünk)

Lotheringbe 6-os szinten érkezik a csapat, 7-es szinten a leírtakkal együtt már a mágusoknál kopogtathatnak, de fontosabb a túlélő csomag beszerzése, mint az esetleg egy fölösmelges plust képesség a mágusmaminak (respecialization addon megoldja)

Megérkezés után nem sokkal szintet lépnek, de az itteni küldetéseket érdemes befejezni a Toronyba indulás előtt, mert miközben a kis csapatunk az Enyészetben bolyong, a falu megsemmisül, ide már később nincs lehetőség visza térni. Leliana sokkal inkább elcseszett, mint Wyne, a bárd kezdetben se nem íjász, se nem harcos. Sten is csak jónéhány szintlépés után kupálódik ki (ráadásul nincs specializációja sem)
  • Calver
    tbh én Ostagar után kapásból, még lvl 6 (vagy 7?) előtt elugranék mágustoronyba Lothering-ből, sokkal jobban jár a kétlábú ha egy friss, gyors, táp, és használható Wynne-t beszerez kis szinten. sajnos a személyiségén nem sokat fog segíteni...

még annyi, h taktikai beállításoknál én minden elé beraknám a gyógyítást kismágusoknál. gyógyital/manapia határozottan jó ötlet.
  • Fpocok
    Köszi ezt a sok ötletet. Hasznát fogom venni...
    Male human warrior lettem.
  • Calver
    legyél mágus, gyűjtsd be a többi mágust, fogj eléjük egy jó tankot, robbants fel mindent.
    kb ennyi.
  • Fantusz
    Talán annyi, hogy van néhány kezdeti lépés, ami jelentősen megkönnyíti a játékot.
    Nézd meg melyik gomb mutatja a közeli objektumokat, és használd, különben nagyon sok küldetést, tárgyat hagysz ott
    (régen játszottam már, de valamelyik bal oldal igomb, a Ctrl, vagy Alt lesz)

Attól függően, hogy milyen hősöd lesz, eltérő eredettörténetekkel indul a játék, majd Ostagarba érve egységesül a történet.
    Itt lesz először lehetőséged picit ügyeskedni: ha idáig szorgalmasan gyűjtögettél, lesz jónéhány eladható kacatod - minden nélkülözhetőt adj el.
    Amit feltétlenül érdemes megvenni: a hátizsák.
    Az inventory-t csak ezekkel tudod bővíteni, és korlátozott számban lehet megvásárolni.
    Amire még érdemes ekkor költeni, a gyógyitalok, mana italok (főleg, ha mágus lettél), lírium por, elf gyökér, üres flaskák.
    Kezdetben kevés a pénz, és a gyógyitalokból, mana italokból sem bővelkedik a kis csapatod.
    Fontos, hogy járd be a tábort, és vállald el a küldetéseket, szedj össze minden hasznos motyót, még mielőtt a vadonba indultok, mert ha ezeket elmulasztod, később már nem tudod mindet pótolni.
    A tábor felderítése után Duncan kiküld benneteket a vadonba.
    Próbálj takarékoskodni az itókákkal, akár úgy is, hogy a társaidat nem itatod.
    Használd az említett lehetőséget a rejtett objektumok megtalálásához, járd be az egész területet, s ez az egész játékra vonatkozik.
    Ha minden igaz lesz egy kutyagyógyító virágod - s majd később a meggyógyított mabarid (he nem a kastélyból vitted magaddal a kutyust, így lehet az eb csapattag, bár elég hamar kiszorul általában az akciócsoportból)
    A táborba visszatérve ismét lesz lehetőséged kereskedni, s a strázsamesternél kb ugyanazok a cuccok vannak, mint korábban, függetlenül attól, hogy mit vásároltál tőle - ismét a hátizsák, itókák, líriumpor, elfgyökér, flaska kell neked.
    Gyógynövénytan képessége alapvetően mágusoknak van, ők tudnak gyógyitalokat, manaitalokat készíteni - lesz ilyen csapattagod, ne aggódj, ha netalán harcos a karaktered.

Az ostagari csata után egy kis faluba mentek, Alistair tesz egy javaslatot, merre kellene tovább indulni - ne oda menjetek.
    Először menjetek be a kocsmába, aztán a falu szélén lévő ketrecben szemléljétek meg a bezárt kúnárit, beszélgess el vele, s ha úgy gondolod irány a papnő (érdemes magaddal vinni a kocsmában megismert leányzót)
    Kb. ezt követően érdemes tenni egy fontos kitérőt: pagonyelfek tábora.
    Ez egy főküldetés helyszín is, de még ahhoz gyengék vagytok, másért jöttetek.
    Pagonyelfeknél lehet venni elf gyökeret 99-es kötegekben, az kell nektek.
    Flaskát ugyanígy a faluban (kocsma) megveheted, amiből érdemes tartalékolni majd a mana itókákhoz, aranyat a faluban megcsinált küldetésekből szerezhetsz hozzá.
    Minden lehetséges küldetést csinálj meg, mielőtt tovább indulnál, illetve, ha kevés az aranyad, Denerimben szerezhetsz még némi tőkét.
    Amikor van néhány elkölthető aranyad, irány a Körtorony.
    Itt líriumport vehetsz 99-es csomagokban, s ezzel megvan a manaital készletetek is.
    Innen nem is érdemes tovább vonulni, csak a főküldetés ide vonatkozó részének teljesítése után (döntéseid életről-halálról szólnak)
    A főküldetést elvállalva, az ajtón belépve kiút csak a füldetés teljesítése után lesz, de innen jelentősen megerősöve mehettek tovább - bármerre, innentől már egyéni szimpátia kérdése, ki melyik irányba indul.

Taktikai beállítás: van, aki szereti, s van aki nem, inkább kézzel irányít mindent.
    Nem egy rossz dolog, de kell hozzá némi DAO gyakorlat.
    A lényege, hogy föntről lefelé a gép végigfut a beállításokon, s az első végrehajtható feladatot teljesíti.
    Ezért az első sorba érdemes a gyógyital ivást tenni: egészség - kevesebb 25% - tárgy használata - gyógyital.
    Mágusoknál következő sor a manaital ivás, s aztán jönetnek a harci akciók.
    Fontos a jól értelmezhető beállítás, illetve van néhány képesség, amit nem érdemes taktikába betenni, mert alkalmanként többet árt vele a figura, mint használ (pl. fagykúp) - ezek a képességek manuálisan használatosak.

• genndy
    Na még egy: automatikus pontelosztást kapcsold ki magadnál meg a csapattársaknál is.
  • Fpocok
    Még én sem tudom :D Majd ha eldöntöttem, akkor újra megkérdem.
  • genndy
    Hmm... nehéz javasolni bármit, anélkül hogy tudnánk milyen stílusban is szeretnél játszani...
    Na mondjuk ezt: Wynne
    Őt érdemes hamar felvenni a mágustoronyból, mert jó gyógyító, úgyhogy a csatákban könnyebb dolgod lesz.
  • totya4
    Elméletileg nem kéne baja legyen ha a hűtés megfelelő, és nincs túlhajtva a gép. A 100%-os processzor terhelés ugyanis normál működésnek tekinthető. Tekintve hogy ez egy hordozható gép, arra ügyelj hogy ne zárd el a levegőcserélő nyílást, ami általában alul (is) van, tehát ne tedd paplanra/asztalterítőre stb...
  • Fpocok
    Lehetséges, hogy héten belekezdek ebbe... még sosem játszottam vele. Valami pro tip egy kezdőnek?
  • pjboy091
    akkor ne aggódjak ez miatt? Nem lesz baja a gépemnek?