Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
Bármikor vissza lehet térni a játék folyamán, a játék utolsó harmadában is csak annyi a hátrány, hogy az összegyûjtött páncélokat, fegyvereket már nem nagyon lesz alkalmad használni.
Én írtam, hogy a játékba épülõ DLC-s kalandokat már Lotheringbõl kiindulva ajánlott megcsinálni, ehhez azonban hozzáteszem, hogy a lootolt cuccokat nem biztos, hogy azonnal tudják is használni a karakterek - egyedi, jó bónuszokat adó itemek, használatuknak azonban feltétele is van (erõ, ügyesség, akaraterõ)

Egy kérdés az Ostagarros DLC-vel kapcsolatban.Ha akkor töltöm fel és telepitem a játékba mikor már el van foglalva Lothering,akkor is el tudok rá menni,v. már nem?
Fantusz
Egyedi cuccok nincsenek nála, annyi az elõnye, hogy ott áll a láda mellett, és könnyen ki lehet lomolni.
A testvére kovács-kereskedõ, õ csinálja meg a Csillagagyart, ha elviszed neki a meteorit darabot.

Fantusz
A biosban le lehet tiltani a gépben lévõ meghajtókat, de a hol felismeri-hol meg nem, nem bios hibára utal, inkább a kábel a gyanús (érintkezési hiba)

Legközelebb, mikor odalátogatsz már lehet vásárolni, sõt lesz ládád is, meg lakók is lesznek.
Lacoka12
és mi van akkor ha nem ismerifel de máskor meg igen egy barátom azt mondta hogy a biosba kéne kutakoddnom

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Végigvittem tegnap a kamarás erõd DLC-t,de találkoztam egy buggal,amivel nemtudom mit kezdjek.Annak a fickónak akinek segitettünk (vmi kereskedõ),a végén maradt az erõdben és lehetne tõle vásárolni,de a kereskedés ablak nem ugrik elõ.Van valami amivel ez korigálható,v. ha nem, ugye nem túl értékes tárgyakat ad el 😄?
Egy másik kérdés.Ugyebár vannak varázslat kombinációk,de sehogyse találom meg az összeset.Ezeket találtam meg véletlenül: a nyálka-tûzrõl,sebezhetõség-életszívásrol,a lefagyás-zuzásról,és a taszitó-bénitó rúnárol amire tegnap jöttem rá😄 (személy szerint elég tápos is).De a többit nem ismeri vki?Mert itéletnapig is kisérlezhetek,de úgyis csak szerencse segithet ebben.
Kössz a választ elõre is.
Elvileg mûködik de semmi se biztos nekem régebben volt hogy nem ismerte fel a a meglévõ letölthetõ tartalmat. Bár lehet azóta megoldották 😊 De mintha az EA-nak problémát jelentene egy ilyen szerver mûködtetése is.

Szóval!

Újra kell telepítenem, már megint, a játékot. Eredeti, és van hozzá BioWare fiókom is. Simán csak uninstallálom, és újratelepítem, és mûködni fog, vagy a product key-t el kell távolítani a fiókból?

ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO, Ryzen9 5900X 3.7GHz, 2*16GB DDR4 Crucial Ballistix 3600MHz, Kingston A2000 256GB M.2, Samsung 870 Evo 1TB, MSI 4080 SuprimX, Gigabyte FI27Q-PEK, Seasonic Prime 1600 Titan

Szerintem azért nem annyira szar az alakváltó képesség.Felvéve max.-ra a képességet,medve és pók fórmában már megkapják a lerohanást is,amivel nem kevés hp.-t lehet levinni az ellennek.Én személyszerint,ha egy csatára kerül sor,bekapcsolom a medve/pók formát (addig a közelembe is érnek) és mást nem nyomok csak a lerohanás ikont a legerõsebb ellenfélre.Majd ha végetér a marcangolás,visszaváltozom😊).
Köszi!

Tulképpen minden kompanionnak van olyan abije, amit feleslegesnek tartok.

S kinézet változtatás meg akkor jön jól, amikor asztali rpg-t játszunk, ugyanis a DA2-ben szoktam megcsinálni a karakterem, és kinyomtatom a KM-nek. Itt pluszban vannak más fajok is.

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

Fantusz
Nem érzékeli, akkor nincs... kérdés miért, s erre itt nehéz lesz válaszolni.
Kilazult, netalán elromlott csatlakozó, meghibásodott kábel, vagy a meghajtó halt meg, és még lehet más ok is.

Amikor a gépet újraindítod a meghajtó kap áramot?
(világít a led, esetleg felpörög)
Ha ez oké, akkor adatátviteli hiba lehet.

Fantusz
Respecialization addon.
Egy hollótól lehet kérni itókát, amit bármelyik hõssel megitatva újra eloszthatóvá válnak a tulajdonság és képességpontok is.
Ennek is van egy cheat "mellékíze", de ugyanakkor igen hasznos.
Cheat, ha gyakran használod, de szerintem karakterenként egyszer elfodadható, bár kétségtelenül visszás helyzetek adódnak abból, ha Morrigantól elveszed az alakváltó, Lelianatól a bárd specializációt.
Alistairt szerintem érdemes meghagyni temlárusnak, Leliana nálam volt dualos párbajhõs-bérgyilkos, Morrigan szellemgyógyító (az alakváltó spec elég haszontalan) - használtam én is a modot, azzal a kitétellel, hogy egy karaktert, csak egyszer formáltam át (miután a csapatba lépett), illetve a fõhõstõl is elvettem a fölösleges képességeket, s kapott hasznosabbat.
Itt is meg lehet azonban jegyezni, hogy igazán erre sincs szükség a végigjátszáshoz, talán csak Leliana íjász képzése zavaró, ha közelharcost szeretnél belõle nevelni.

Pedig én is arra gondoltam, hogy kétszer lehetne életerõ szopálni. Jó is az, fõleg gyengeség után. 😊

Egyébként van itt mód arra, hogy újraosszam a pontokat, esetleg átvariáljam a kinézetet? A DA2-ben egy DLC-vel meg lehetett csinálni.

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

Lacoka12
tudok segíteni valamiért nem érzékeli a cd meghajtot a gépem újra inditotam de az se oldota meg

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Fantusz
Dualos harcosnak legjobb választás a városi elf, alap befolyásolással, pillangóvágással kezd, mindkét képesség hasznos.
Harcosok között a leggyorsabb, igen hatékony (36 ügyesség), látványosan harcol, de nem tank, nincs védelme sem fellökés, sem kábítás ellen.

Pajzsos-kardos indíttatású a többi harcos, ennek ellenére én is inkább kétkezes martalócokat neveltem belõlük, szimpatikusabb képességeket kaphatnak.
Az ügyességet náluk is föl kell húzni 20 körüli értlékre, annak ellenére, hogy a képességek felvételéhez nem szükséges (csakhogy alacsony ügyességgel sokszor tévesztenek célt a csapásaik).
A rettenthetetlen mód ledönthetetlenné teszi, Wynne mama fönntartott képessége (sietség), pedig +25% támadási sebességet ad az egész csapatnak, s a kétkezes fegyvert lóbálók is látványosan begyorsulnak.

Vérmágus, lélekfaló nekem nem volt szimpatikus, vámpírként lógni a többi csapattagon nem az én stílusom - nem azt mondom, hogy nem használható specializációk, csak nekem nem tetszett.

A csonka sor bug miatt jelenik meg, ha jól emlékszem Avernus kotyvalékának elszürcséles után nálam is megduplázódott az életszívás ikon (ami egy aktv gomb, de a lehûlési idõt ki kell várni, nem lehet kétszer piócáskodni az ikonokkal)

Igen, erre én is rájöttem. Normál fokozaton nemigen van már így ellenfelem.
Egy csomó játékidõt beleöltem a kimaxolásra, de teljesen felesleges. Pl a kutyánál nem is lehet már az utolsó képzettségpontot elkölteni, mert csak 2x4 abija van.

Most egy ideig pihentetem a játékot, de a második nekifutásnál, hardon már nem leszek ilyen kényszeres xp hajhász. 😊
Eddig mindig (DAO, DA2) rouge-gal kezdtem. Nem tudom mi lenne jó második nekifutásra fõkarinak. Tán valami kétkezes fegyverrel mászkáló tank. Nagyon sok jó vért van a játékban, amit egyedül Alister tudott csak viselni, így kb mind ment a levesbe.
Gondolkozom egy elf vérmáguson is. 😊

Btw vérmágia...a varázslatoknál az Entrophy/Draining-be tartozik az életerõ szívás ugyebár. De van alatta utolsóként egy csonka sor, ami egyetlen varázslatot tartalmaz 4 helyett, és ez szintén az életerõ szívás. Feltételezem ez bug.

Calver
meg igazából már 20-as szinten is bõven fuldokolsz a képzettségekben (mágusnál végképp), és nincs is igazán hova fejlõdni <#hawaii>
Awakening annyi elõnyt ad, h kapsz egy rakás passzív cuccot amikre pakolhatsz, de utána... maxra kihúzott quickbar sem lesz elég. (és ráadásul nem lehet belõni gyorsbillentyûre 10-nél több dolgot - erre nem született esetleg már valami mod?)

"The trees move. Do you not see it?"

Fantusz
Szükségtelen hajszolni az XP-t, a játékot gond nélkül be lehet fejezni 20-as szinten is, a vezírdemon komolytalan ellenfél.
A küldetéseket persze nem árt megcsinálni, de azzal órákat eltölteni, hogy lyriumot gyártsunk, elfgyökér kötegekkkel, aranyrudakkal tömködjük a szövetségesek ládáit, teljesen fölösleges.
Lehet ilyenekkel tölteni az idõt, de a végigjátszáshoz szükségtelen, sõt az Awakeninghez sem kell.

Uh. Az is kemény. Pedig minden xp-re szükség van, ha a végére el akarod érni az lv 23-24-et. Nekem csak úgy jött össze a 25, hogy a szövetségesek ládáját dagadtra tömtem. A 30 aranyas támogatás adja a legtöbb xp-t, így eladtam mindenem, meg pár órát kraftoltam a lyrium potit, így 1 teljes szintet magamra tudtam húzni pluszba.

avsk:
Most megnyugodtam. 😊

Tényleg erõs az a monszta. Állítólag a sárkiknál is kraftosabb. Én már elég magas szinten jutottam hozzá, így karakterhalál nélkül megvolt.

Nyugi a legelsõ végigjátszásomat én is Tab nélkül vittem végig,azt ezzen a fórumon jöttem rá,hogy ilyen is létezik😄D.Jóval leegyszerüsiti a dolgokat.
Fantusz
Hát jah... ott van pl. a játék legerõsebb ellenfele, Gax Kang.
Ez a küldetés is szinte a semmibõl jöhet elõ, kezdõdik azzal, hogy Orzammarban beszélsz egy zakkant törpével, aki rettegve hablatyol valami értelmetlenséget.
Aztán a kalandjaid során találsz majd néhány feljegyzést, s ha mind megvan, mehetsz Gax Kang rejtekhelyére...
Elég egyetlen feljegyzést kihagyni, s Gax Kang szóba sem kerül, nem is létezik :-)

Ez kábé olyan, hogy én a játék végén jöttem rá, hogy a szerencsevadász képes hatástalanítani a csapdákat, sõt, még TP-t is kap érte! Alacsony szinten jól jött volna ez! :S

ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO, Ryzen9 5900X 3.7GHz, 2*16GB DDR4 Crucial Ballistix 3600MHz, Kingston A2000 256GB M.2, Samsung 870 Evo 1TB, MSI 4080 SuprimX, Gigabyte FI27Q-PEK, Seasonic Prime 1600 Titan

Ááá!
Kipróbáltam a TAB-ot. Teljesen új dimenziók nyíltak meg elõttem. 😊
Hogy én mennyi szopástól kíméltem volna meg magam, ha ezt nem a legvégén tudom meg. 😊

Egyébként tudom, hogy vannak rejtett küldetések. Olvasgattam rendesen a kodex bejegyzéseket, levelezgetéseket. Valamint pixelenként mindig, mindenen végighúztam az egérpointert. 😄

Köszi!

Akkor azt a hármat, amit említettél, díjmentesen le tudom tölteni, és updaterrel telepíteni, majd hozzáadni a magyarítást?

Fantusz
Legfeljebb írjuk :-)

Nagyon sok rejtett küldetést lehet összeszedni, ha minden vicik-vacakot átvizsgálsz, megnézel, felveszel, s ehhez nagy segítség a TAB.
Ugyancsak sok küldetés csalható elõ a jegyzetek olvasgatásából (pl. Körtotony: idézés)

BalMat, avsk:
Jaj ne! Nehogy azt mondjátok, hogy a TAB-nak van valami item vagy objective kiemelõ funkciója?

Fantusz
A játékba épülõ DLC-k a fõküldetés vége felé már érdektelenek.
Ezek a kiegészítõk történetileg is kapcsolódnak a játékhoz, és sok extra felszerelést adnak, amelyek a játék végéig használhatóak.

Ostagarba visszatérve össze lehet szedni Cailan király páncéldarabjait, fegyvereit, Duncan fegyvereit, plusz találhatsz néhány extra fegyvert (Csigányzúzó).
A "kõbe zárt" kiegészítõ egy (gólem)társat ad a csapatodhoz, és ott is vannak extra cuccok.
A Kamarás erõd megtalálása-kitakarítása szintén extra felszerelés bónusszal jár, ehhez kapcsolódik a legerõsebb kard elkészítésének lehetõsége (Csillagagyar), és egy tároló láda is helyet kap az udvaron.
Ezeket a küldetéseket még Lotheringbõl indulva, a fõküldetések elõtt érdemes megcsinálni.

A különálló életutas DLC-k függetlenek az Originstõl, bár a With hunt, és a Golems of Amgarrak talán kapcsolatban állnak a fõjátékkal (ezekkel már-még nem játszottam)
Ezek a mini történetek lehetnek érdekesek (játékosfüggõ), de csak úgy lógnak a semmiben.

köszi,akkor már nem is kell az az iromány,így már menni fog😊.Egyébként Tab billentyüzettel halál egyszerû megcsinálni.
Tab nem segített?
Azt már nem tudom, hogy hol leeht azt a tekercset megtalálni, de itt van, hogy mit kell csinálni. 😊

Touch the Summoning Font.
Touch the Tome of Spirit Personages First Section.
Touch Rodercoms Uncommon Calling Third Section.
Touch the statue of Magus Gorvish. First Section.
Touch Elvorn's Grande Bestiary Third Section.
Touch the Common Table Carving Spot First Section.
Touch the Spiritorum Etherialis Third Section.
Touch the statue of Magus Gorvish First Section.
Touch the Novice Phylactery First Section.

Egyébként ez a játék alatti legidegesítõbb küldetés. Majd megõrültem, amikor a különbözõ komponensekre kellett pixelenként vadászni a könyvtárban.

Egy kérdés.A kõrmágusok tornyába,a legalsó szinten vannak azok a megidézõ rúnák (piros szinû kõr alakuak).Egy küldi is kapcsolodik hozzájuk,ami által egyre erõsebb lényeket lehet megidézni.A megtalált fóliánsok által 3-at végigvittem,de a 4. megidézõ rúnához (ami egy szobával arréb van egy szekrény mögött) kapcsolodó irományt nem találom.Nem tudja valaki,hol lehet?
Köszi! 😊 😉

De ha már végigvittem a játékot, érdemes felrakni a DLC-ket?

Ha már szóba kerültek a DLC-k. Csak az Awakening emeli meg a level cap-et, vagy a külön kampányként lefolytathatóak (The Darkspawn Chronicles, Witch Hunt, stb) is?

😊))
Én papírforma szerinti true good lettem. Egyedül az bánt, hogy
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Alister és a királynõ között választani kell, és nem jött össze a házasság

Egyébként itt megtalálod az összes DLC-t.

Fantusz
DLC-k közül szerintem azok az érdemlegesek, amelyek beépülnek a fõjátékba.
1 - Kõbe zárt lélek
2 - Visszatérés Ostagarba
3 - Kamarás erõd

Ezek a DLC-k magyar nyelvûek (persze angol néven keresd), egy-egy küldetés, de elég sok extrát adnak, sõt a gólemnek lesz személyes küldetése is.

A "külön életutas" DLC-k már kétesebbek, van bennük 1-1,5 óra játékidõ, egy-egy minitörténet, többségük nincs is magyarítva.

Morrigan egy szerethetõ, kaotikusan gonosz karakter, körülötte forog az egész történet, de ez ugye csak azon a bizonyos éjszakán válik nyilvánvalóvá.

Hát nem én lettem Ferelden legnagyobb hõse.

Morrigan elhagyott, amiért nem akartam résztvenni a perverz, szektikus eljárásában, pedig õszintén szerettem azt a nõt. Leliana nem sunázott velem. A törpe királyság széthullott, a Üllõt újra megtalálták.

DLC-khez hogyan lehet hozzájutni? Magyar nyelvûek? Érdemes egyáltalán valamelyiket?

Köszi!

Én sem szeretem, ha elveszik a felfedezés varázsa, csak féltem a bugtól, és gondoltam jobb ezt elõre tisztázni. Miután visszamentem a Cingárhoz közölni, hogy átverés volt, el is tûnt a térképrõl, mint elérhetõ terület.

Akkor ezek szerint ez így okés, ne is mond többet. 😊

Az majd késõbb fog kelleni, de túl sokat nem akarok lelõni belõle.

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

Köszi a válaszokat!

Már csak egy dolgot nem tudok.
A Crime wave The Private Collector részénél (amikor csapdába csalnak), tovább lehet valahogy menni a pincerendszerben? Van egy folyosó, ami ládákkal van eltorlaszolva. Meg látok egy titkos ajtót, ami egy szekrény mögött van, de nem tudom kinyitni. Van egy kar is az egyik szobában, amit ha meghúzok, valami mechanizmus mûködésbe lépésének a hangját lehet hallani, de látszólag nem történik semmi.

Fantusz
Mágusnak, törpének, városi elfnek az eredettörténete olyan helyszínen játszódik, ahová a játék során visszatér a hõs, pagonyelf és a human nemes a játék során már nem tér vissza a "szülõi házba".

Vannak persze. Általában a párbeszédekben. Fõnemes karakterrel itt-ott felismernek pl., vagy dalish elfek máshogy viszonyulnak hozzád, ha te is az vagy. Nem feltétlenül nagy dolgok, de azért hangulatos, és növeli az újrajátszási faktort is.

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

Ó, köszi! Akkor a rugó fõkarim itt tehetetlen. 😊

Vannak még ilyen származásfüggõ apróságok a játékban? Azt hallottam, hogy Orzammarban törpeként jobb árakat lehet elérni.

Oda tudtommal csak a mage eredettörténetében lehet bejutni.

Régebben már kérdeztem, hogy miképp lehet bemenni a Körtorony egy zárt ajtaján, de téves választ kaptam rá. Szóval nem arról a kapuról van szó, ami a Apprentice Quarters-ben van, ahonnét a Watchguard of the Reaching küldetésben megidézhetõ shah wyrd jön ki; hanem a feljebb lévõ zárt kapura, ami ezen a térképen 18-as számmal van jelölve.

Ez:

Látom nemigen sikerült megértened, amit írtam. 😊

A grafika minõsége (textúrák kidolgozottsága, élsimítás, stb) nem egyenlõ azt art designer által megtervezett látványvilággal. Ez utóbbi elég szubjektív dolog, ezért van az, hogy valakinek nem tetszik a kunari v2.0 vagy épp nyálasnak tart ezt-azt.

Én az elsõre szavazok a grafikára is. A kettõ az "nyálas" nagyon 😊

Teljesen igazad van, csak nem ezt írtad az elõbb. 😊
Te a grafikát kifogásoltad, ami szvsz egyértelmûen jobb a 2 esetén. Az eddigi kommentek alapján úgy vélem másoknak is ez a véleményük.

Neked az art design-nal van bajod. Amit szintén írtak mások. Emlékszem anno a kunárik felszarvazása sokakban kicsapta a biztosítékot.

Én a 2-vwl kezdtem, és tetszett a látványos játékmenet, viszont már összehasonlítási alap nélkül is unalmas volt a pályák ismétlõdése. Az 1 tényleg jobb. Nem értem, hogy a BW miért cseszte el a 2-öt a monoton pályákkal, és miért nem szánta rá azt a kis idõt, amíg az 1-nél szinkronizálta a fõhõst.
Remélem a 3-ban majd kijavítják ezeket az elsõ kettõ tapasztalatai alapján!