18612
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS |
Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE |
| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK | |
-
#6680 Eleg erdekesen latod a dolgokat az biztos :d ... de most hogy mondod, lehet be kellene sorozni Ferelden osszes bunozojet. Duncan olyan embereket szedett ossze utjai soran akikben latott lehetoseget, es sorolhatod azokat akiket ismerunk, egyikuk sem arulo, es messze nem olyan szinten bunozo mint Loghain. Nem tudom, de te ugy beszelsz errol a wardensegrol mintha valami jutalom lenne olyan bunozoknek akik eleg erosek vagy ugyesek. :D
Loghain meg akkor is ha valami beteges logika szerint jot akart tenni, akkor is egyike azon harom karakternek (Bhelen es Howe a masik ketto) akik nem is erdemelnek mast mint halal. -
MrAndree #6679 Tekintve, hogy mit művelt Loghain, igen érthető választás és tökéletesen passzol Alistair személyiségéhez. Éppen az nem passzolt volna hozzá, ha belemegy a dologba. Nem érzelmi zsarolás, nem egopárbaj. Az, hogy Te hajlandó vagy megbocsátani Loghainnek mindent amit tett mert a "cél szentesíti az eszközt" nem jelenti, hogy neki is ezt kéne tennie. Én se tenném. -
#6678 "helyette"?! Na ez aztán a civilizált gondolkodás. Ergó Alistair annyi választást hagy nekem, hogy vagy megölöm Loghaint, vagy ő elmegy. MENJEN VAZE! Nem állhatom a zsarolást és ÉN vagyok a főnök, nem ő. Itt szó sincs Loghain-ről már. Ez egy egopárbaj.
Nem ölök meg foglyokat, sem készre hatására, sem sehogy. Akkor sem ha egy templar hisztizik érte.
A nők is általában ezt csinálják: "HA szeretsz akkor megteszed/nem teszed meg ezt, avagy azt!", "HA megetszed, elmegyek!". Ez érzelmi zsarolás és hiszti. Aki el akar menni, ott az ajtó. Életben sem állhatom az ilyesmit.
Alistair konkrétan úgy vislekedik, mint egy fürdőskurva. Pedig addigelé egész nyugodt és összeszedett, flegma, vicces, laza fickó volt, de itt kiborult nála a bili. Ezzel nem lehet mit kezdeni. Hogyan teheti a karakterem számára választássá (akibe állítólag szetrelmes), hogy vagy ölünk, vagy ő lelép?!?! Egyáltalán ilyesmi hogy a faszba merül fel a butus kis buksijában?!?!
Érdekes Sten-nél nem tiltakozott... -
#6677 Férfi karaktereket Morrigan hagyja ott csapot-papot, a női karaktereknél meg Alistair. Ha úgy játszol, mindkettő nagy veszteség lehet. Szerintem ez egy ugyanolyan "bele ne kössenek" dolog, minthogy van buzi és leszbikus is a játékban.
Rajta van a full DLCs set, egy 80 gs gyűrű, 3 nagymester rúna, flash gameből DLCzett sisak, Duncan pajzsa ésatöbbi. Nem szeretném ha elvinné xD -
raepa #6676 Jesszus... Loghain nem hos, meg jo gw, meg fogoly meg nemtommi, hanem a fogonosz. Arrol szol az egesz jatek, hogy ot felszecskazhasd.
Komolyan, a pofa elarulta a kiralyat, a hazajat, csalt, hazudott es olt, eladta rabszolganak a sajat allamanak hmm... polgarait, a sajat lanyat is felreallitotta az utbol, csak hogy megszerezhesse maganak (egen, maganak, nem a szomszed Lajosnak, nem a nagyobb jo erdekeben, maganak) a tront. Ezek nem "bunok", hanem bunok; nem mellesleg kapitalis hibak. Loghain egy utolso feregge zullott mire a jatek elkezdodik, es ezt vegig meglehetosen explicit vagjak a pofankba.
Persze egy opportunista eletben hagyhatja, es hat a grey warden motto siman lehetne "a cel szentesiti az eszkozt" is. -
MrAndree #6675 Pedig ebben a szituban Alistairnek van igaza, árulóval én se közösködnék. Mert áruló. Lehet fogja magát és a végső csatában árul el, mert miért ne. És igaza van, hogy otthagyott, éppen most választottad a legaljasabb áruló férget helyette... -
#6674 Magával viszi. ÉS?! Vettem egy jó kardot Loghain-nek (ugyanis egy sima iron long sword-dal állít be), bele 3 rúnát is és voilá, még ügyesebb is mint Alistair. Eleve pajzs+kard kombós champion, de még egy speckót választhatsz is neki. -
SaGa #6673 Azt, hogy elhitted az igéreteit. Le ekll nyomni, jó páncél a zsákmány... -
#6672 - Varázslóként a templarok bedarálnának, hogy blood mage-et segítettél -> Duncan kiment
- Törpe hercegként meghalnál a deep road-on, mivel halába küldtek, hogy megölted a tesődat (pedig nem is) -> Duncan kiment
- Elfként megfertőz a taint, meg kéne halnod -> Duncan kiment
- Alistairt is besorozta
- a tolvajt az elején Ostagarba, na azt is "ki"sorozta a büntetés alól
A Grey Warden-ek ezt teszik. Szövetségeseket toboroznak, legyenek azok bűnözők, vagy szentek, őket nem érdekli sem faja, sem származása, sem előzetes "bűn"/rémtettei.
Akit bevatatak és nem hal bele, azis belehal idővel, rangját, hivatalát és családját veszti. Rosszabb mint az életfogytigosoknak. DE legalább mielőtt meghalnak, tehetnek valamit a jó ügyért.
Erre Loghain éppúgy alkalmas, mint Alistair, csak templar barátunk kissé szenzitív. Lehetett volna 3 Grey Warden helyett 4 akik valszeg. úgyis meghalnak a véső csatában rá pár napra, de Alistari bedurcizott. Ennyi. Feladta az ügyet az "elveiért". Noprob. Seki nem kérte, hogy testvéreként szeress Loghaint (valszeg. a többi GW-t sem isemri odakint és azokat sem szereti) és ha már aaaannyira gyankszik rá, jöjjön velünk és figyelje, ellenőrizze őt, ha gyanús lesz, vagy megszegi a szavát, még mindig megölheti AKKOR!
DE neeeem, ő elmegy és magunkra hagy minket a végső csata alatt az árulóval. OKÉ! Nagylány a karakterem, el tudja viselni ezt is. -
#6671 Érdekes, de most mindkettő oldal érvelésével egyet tudok érteni. Lehet ezért is szép ez a játék, mert megosztja az embereket és más nézőpontból élik meg a történetet.
Csak azért nem választottam eddig Loghaint, me mindig annyira feltápoltam cuccal Alistairt (több száz goldom bánta) hogy féltem, magával viszi -
mike01010101 #6670 Azert lehet olyat tenni amitol a multbeli erdemek egybol es joggal semmise valnak. Ezer peldat tudnek mondani a valo eletbol is.
Es Loghain ilyet tett. Megbocsathatatlan. -
MrAndree #6669 Loghain megölette a példaképét, azt az embert akit Alistair mindenkinél többre tartott, elárulta a királyát, megpróbálta megöletni őt, engem és mindenkit aki az útjában állt. Aki egyszer áruló az örökre áruló marad, én inkább Riordan javaslatát tartottam röhejesenek. Örömmel fejeztettem le a rohadékot. Őszintén szólva nem érdekel mi célja volt Loghainnek mindennel, lehet jót akart csakhogy a a cél marhára nem szentesíti az eszközt, így megérdemelte a halált. -
#6668 Miért? AZ apja hős volt, miatta létezett egyáltalán Ferelden mint szabad ország, meg neki akkor is az apja, ha mások gyűlölik. AZ emberek gyorsan felejtenek és hősből egyből sötét gonosztevő leszel...HmmmHmmm... -
MrAndree #6667 Jaja, nálam egyedül lett királynő. Sajnos nem nagyon maradt más lehetőség, pedig nekem se volt szimpatikus a csaj. Aztán ilyeneket írt róla a végén a játék, hogy szobrot állíttatott a faternak amit rajta kívül mindenki utált de ő meg azért minden évben vitt rá virágot... :) -
#6666 A vicces, hogy Riordan, aki köztünk a rangidős Fereldenben, ajánlja fel Loghain csatlakozását és szerinte ez a helyes megoldás (a Warden-ek gyakran halálraítélteket, bűnözőket, bukottak soroznak, egy Loghain kaliberű hőst veszni hagyni illogikus), de Alistair-t ez sem győzi meg. Akkor mégis mi?! Duncan-nak is voltak anno megkérdőjelezhető döntései, de Alistair örömmel asszisztált hozzá és egy ellenszava sem volt, bezzeg Riordan-nek és nekem beugat. NA EZ a kettős mérce. Megértem, de húzon el a repedtpékbe, ha kisfiúként viselkedik egy véres háborúban.
A rend érdekei mindenek előtt, csak a Blight számít. Elfogadta, mégis telibeszarta. -
#6665 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Köhhh, hát eléggé elfogultak vagyunk Morrigan-nel nemigaz (csecshatás)?! Elejétől azért van velünk (és ezt ő is tudta, de végig kamuzott, úgy tett, mintha nem is akarna jönni), mert Flemmeth kitervelte ELŐRE, hogy majd mi Grey Warden-ek jól lecsapjuk az Arcdemont nekik, ők meg kapnak egy gyereket, amiből kihozhatják az Old GOD-ot (gondolom valami ősi sárkány "istenség", avagy rosszabb). Semmi önzetlen nincs a cselekedeteiben a legvégéig term. Azon se lepődnék meg, ha ez az erőtlen/váratlan blight eleve!!! az ő művük lett volna, mert másképp nem jutottak volna hozzé az archdemon esszenciájához. Be is baszna. Morrigan meg az uccsó pillanatban, a legjobb (100%, quest, összes ajándék, jó beszélgetések) barátodként sem hajlandó változtatni a tervein egy fikarcnyit sem, még csak meg sem fordul a fejében, hogy nem teljesen kóser amit tesz.
Loghain viszont hős volt, letett valamit az asztalra, mégha be is golyózott később és nem magáért, vagy a személyes hatalmáért tette amit tett. Megérdemli, hogy hőshöz méltóan az Archdemon elleni harcban essen el. Az emberek hősnek tartják, inspirálja őket, nem vehetjük el tőlük ezt az illúziót, hogy egy alacsony származású közülük való fiú a királynő apjává avanzsált. Egy öreg veteránnak, de méginkább az egyszerű népnek jár ennyi. Nem fáj senkinek, ez csak ahalábüntetés egy extended verziója.
Viszont Alistair meg nem bír magával és a kötelesség helyett a saját személyes érzelmei alapján dönt. Ennyi. Megérteni megértem, de nem fogadhatom el az ő döntését. Már Flemmeth megölésekor is ragaszkodott hozzá, hogy ne alkudozzunk, ne hagyjuk futni, hanem öljük meg, csakhogy akkor még nem volt bizonyítékunk rá ki ő valójában és tippünk sem lehetett róla, ergó az ott kegyetlenség és hálátlanság volt részéről.
-
Probatbicol #6664 Nekem Pala bugos, ha beszélni akarok vele, akkor bejön az a párbeszéd ami a felélesztésénél volt a jelszóval és minden elfeketedik, a karakterek pályán kívülre kerülnek. Ha akkor mentek, kilépek és újraindítom a játékot akkor is ugyanilyen rosszul tölti be. Eredeti a játék mielőtt...
Itt egy videó róla, másnak is van ilyen problémája:
Pala bug -
torma1 #6663 Nem tudom mi történt! :) Semmilyen modot nem töltöttem le ami bekavarhatott neki! :) Na mindjárt felteszem újra! -
#6662 Mintha egy kis identitás zavarban szenvednének a karaktereid . :)
Mit csináltál szerencsétlenekkel ? :D -
torma1 #6661 Na most tényleg meghülyült a játék! Indítottam egy új karit férfi nemesként és az elején apám azt mondja hogy itt a lányom had mutassam be! :) Ha meg nöi karaktert indítok akkor itt a fiam! :) :9 Aszem ebből reinstall lesz! -
#6660 Én nem azt a végkifejletet választottam, de úgy hallottam, állíttatott egy szobrot Loghainnek, amit rajta kívül mindenki rühellt. : D Na én már csak ezért sem hagynám a trónon. : D -
#6659 Pedig jo kiralyno, tokeletes parja az uralkodasban Alistairnek. Elosszor nem akartam megolni az apjat a szeme lattara, de kiderult annyira nem hatotta meg a dolog, hogy ne kivanja a hatalmat. :D -
mike01010101 #6658 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nalam mikor Alistair kiraly lett, a toronyba zaratta a ribancot
-
#6657 Én örömmel csaptam szét Loghain arcát, aztán visszatöltve átadva Alistairnek is örömmel néztem végig az elvérzését. : D -
#6656 Na ugye? Azt a kis tetű királynőcskét miért nem lehetett megfingatni?
Annyit tudtam tenni, hogy elküldtem a fenébe, többel nem nagyon érhettem be. -
#6655 Wynne biztos jól érzi magát a csapatodban : DDD -
mike01010101 #6654 En orommel oltem meg Howe-ot es Loghaint is. Szerintem megerdemeltek.
A kiralynot is megoltem volna szivesen pedig megprobaltam ot tamogatni de 2x is elarult. Morrigan kibaszottul ellenszenves volt de mivel meg akartam "csinalni" jopofiztam vele, de valojaban tenyleg egy megkeseredett gonosz cinikus boszorkany.
Aki nekem egyaltalan nem jott be az Sten. En az eletben sem szeretem az ilyen maganakvalo, folenyes, onmagat kurvabolcsnek tarto sszukszavu szemelyeket akik ha megszolalnak azt hiszik mindig igazuk van. De persze ez csak jatek, de mivel szerepjatek az is belefer hogy a valos eletbol kepezzunk le dolgokat.
-
#6653 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azert kicsit furcsanak tartom ezt a kettos mercet :p Morrigant igy neveltek, de ha megkedvel latszik rajta hogy veled kapcsolatban probal valtoztatni, vegul nem sikerul neki de ez nem szami. Viszonto a gonosz boszorka akinek lognia kell! fuj fuj
Loghain viszont akarmilyen hos, elarulta a kiralyat. Elarulta a wardeneket majd mindent a mi nyakunkba vart, az elfeket rabszolganak adta el, pedig annak idejen volt sajat elf szakasza akik a vezetese alatt az egyik legsikeresebbek lettek az elnyomok elleni gerilla harcokban. Howe oldalara allt, pedig tudta mit tett a csaladommal (human noble vagyk leginkabb) es ami a leg rohejesebb az egeszben, Howe csaladja anno osszeallt az elnyomokkal csak azert, hogy megtarthassak a foldjeiket.
Igazabol mar csak azert az arcert amit a visszavonulaskor vagott, bevertem volna a kepet. Alistairnek igaza van abban, hogy nem valhat belole Gray Warden, mert oket a veruk es a sorsuk koti ossze egy uj csaladkent. Tul sok van a rovasan, hogy elintezzuk egy ejnye bejnyevel. -
josi #6652 Ortan thaigbe vidd -
#6651 Mondjuk később Loghain és Maric már nem lettek barátok...de ez mindkét részről érthető.
Loghain egy első blikkre kifogásolható dolgot tett akkor, de végül is volt logika a tettében, igaz boldogtalanná tett 3 embert (önmagát is), de kétségtelen hogy rátette a dolgokat a gyors és egyszerű útra.
Sztem sem egyszerű Loghain esete, ..csak nem a részleteken keresztül látja a megoldást. -
sorthair #6650 Ha megtalaltam a kereglako kardjanak az osszes darabjat, azt hova kell vinni? -
josi #6649 le is lehet verni a lovagcsajt, én azt tettem. Így nem kerültem börtönbe.Rémálom szinten. -
#6648 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Én több variációt is megpróbáltam, de Alistair-nek nincs igaza. A helyzet az, hogy Duncan halála túl erősen érinti, így nem tud tisztán dönteni Loghain ügyében. Azóta amúgy összehaverkodtam Loghain-nel is, már nagyon jó cimbik vagyuk (%-osan is) és alaposan kifaggattam, kikérdeztem (másokat is). Nem eszik olyan forrón a kását. Loghain tetteiben is van reason és valóban nemzeti hős, aki szemrebbenés nélkül hal meg az ügyért, nem afféle hitvány, gyáva áruló (ő szemszögéből eleve mi voltunk az árulók). Maric király nem véletlenül csak benne bízott, mert anno kisfiúként, mikor elárulták a királyi családot és lemészárolták őket, Loghain "talált rá" a véres kis trónörökösre és nagyon jó barátok lettek (mivel nem tudta senki, hogy ő a kircsi). Loghaint az egykori elnyomók iránt érzett enyhíthetetlen gyűlölete téríti el a helyes úttól, de a archdemon elleni leendő halálával méltó pontot tehet majd egy hős életének végére (és rá fognak amúgy is emlékezni, nem ránk).
Morrigant próbaként összefektettem Loghain-nel, hogy Loghain gyermekébe költözzön az Archdemon (mer rendes :D), meglátjuk így mi lesz a vége, most a városban ölöm a demon generálisait bűnös Loghain, genya Morrigan, Wynne zombi partival!
-
#6647 Megfenyegeted először (mivel észérvek nem hatnak rá, lehet alacsony volt a cunningom egy 12-14-el, mint az erőm) és onnantól ügyesen ki lehet magad dumálni, igaz a végén kell egy kis meggyőzés is. Lényeg, hogy Loghan "bűneit" (tevinteri rabszolgahajcsárok, az Arl megmérgezése, nemesk halálra kínzása Howe börtöneiben stb.-stb) hangsúlyozzuk ki és a parancsnok mindet elismeri, de lesz kifogása, viszont idővel ez meggyőzi, hogy nem mi vagyunk a rosszfiúk. Nemkülönben ő is elmond egy-két érdekes dolgot Loghain-ről és hogy mit miért tett (így mindjárt más).
Biztos hogy kell hozzá lev4 meggyőzés és magas cunning a persuade-hez, de strength is az intimidation-höz. Az is lehet, elég egyik is, ha az nagyon magas. -
hegege #6646 Hogy is kerülhetö ki?:) -
#6645 Ez majd meg fog változni, amikor végleg lezárul a történetnek ez a része.
Ezt én is néztem, nem elég hamar frissül, de ez nem bug.
A bug az ilyesmi :))) :
duma/youtube -
#6644 Hat ha valaki akkor Loghain igazan megerdemli a halalt, nekem sem tetszett, hogy ott helyben dontenem kell, de meg annak is jobban orultem volna ha elbukja a Warden vizsgat. -
#6643 A terem előtti csata, amit Loghain parancsnoknőjével kell vívni az szépen kikerülhető, meg bent a Loghain embereivel vívott is. Viszont Loghain-nel mindenképpen meg kell küzdeni 1vs1-ben szvsz. Utána életben lehet hagyni, ha Riordan átállítja Grey Warden-nek, de akkor Alistair elmegy, vagy kivégzik (rajtunk múlik, meg a királynőn). Az a hülye Alistair akkor sem veszi el a királynőt, ha már előre lezsíroztuk vele is a dolgot, kizárólag akkor, ha ott előtte kinyírjuk a csaj apját. Teljesen begőzölt a fiú. Én meg nem szívesen ölöm le Loghain-t, mert jó GW lesz belőle, meg nem ölök foglyokat. Aztán lehet, hogy a cunningom nem volt elég. -
#6642 :D
én még csak ott tartok, hogy a démont kellett seggbe rúgnom amelyik megszállta a kölköt. a 3-ik, halálmentes megoldást választottam, tehát elmentem a mágusokhoz, erre a küldetés végén azt írja a kódex, hogy a gyerek anyja feláldozta magát a fiáért :S kisebb bugocska... -
#6641 gyors kérdés: Soliders Peek, segítek a démon gray wardennek, igér fűt fát, aztán csak simán lelép :S Mit rontottam el?