18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • himpike
    Attől függ milyen a csapat. A mass heal befér, könnyebbé teszi.. ha van akkor alig használok gyógyitalt. Kettőször kinyomtam nélküle is, sokkal kevesebb volt a pénzem a lőtyölés miatt, aztán megtaláltam a bevételnövelő övet. Nem mondom hogy nem kell caster.. hm.. öö, milyen jó ötlet, megpróbálom caster nélkül hogy úgy milyen hehehee... Majd beszámolok. Biztos hogy kell egy templárius mert az mágiaellenálló a lovag-parancsnoki vértben. Végre kihívás, köszi a tippet :P Ha nincs castr nem kell drága gúnyára meg botra költeni :PPP
  • zyndar
    Ez azért kicsit sok szerintem :) Mondjuk biztos én vagyok a béna, hogy olykor normalon is megizzaszt. Nekem ne mondd, hogy nem kell pl. egy gyógyító, mert mindig tele vagy potikkal és nightmare unalmas... mert most kiugrok az ablakon
  • himpike
    A nehézséggel nem értek egyet, túl könnyű mindenhogy. Most tolom ötödször, csak kétkezes fegyókat fogok vinni mindenkivel hátha nehezebb lesz, de pillanatnyilag ott tartok hogy akkor ki a rákos here fog ládát nyitni...
  • TopGun
    Nem tudom, te mirol beszelsz? Megneztem tegnap is, meg ma reggel is Hekkr oldalat pontrol pontra, de osszesen ebben a menuben: Dragon Age - Hungarian Fórum > Játék > Leírások -Kézikönyv - ezt talaltam! ez meg nem az! Talan neked kellene elolvasnod mit kerdeztem!
  • Fantusz
    Alistairt én se különösebben bírtam, ezért hozzáadtam Anorahoz, akit szintén nem kedveltem, de valahogy úgy tűnk királynőként jó szolgálatot tehet a népnek.
    Loghain méltán volt a nép hőse, hisz legyőzte az orléz megszállókat.
    Jutalma sem volt hétköznapi, hisz a lánya királynő lett, de a dicső múlt nem jogosít fel senkit arra, hogy gátlástalanul használja a hatalmát.

(Ebben a játékban Logahin pálfordulása nem annyira meglepő, mint a Jade Empire-ben, ott az öreg mester megdöbbentett)
  • balee4
    Én nem bírtam Alistair-t és Loghain nélkül Cailan sem lett volna, ő mentette meg Maric-ot, amikor menekült az orléz orvgyilkosok elől.
  • Fantusz
    Loghain: meglehet a könyvben sok olyan részlet le van írva, ami a játékból egyébként nem derül ki, de mivel én csak a játékban történetekre hagyatkozva döntöttem, Loghaint egyetlen karakteremmel sem sikerült megszeretnem.

Human nemesnél (Cousland)a család kiirtásáért is felelősség terheli, a többieknek "csak szimplán" az életére tör, miután cserbenhagyta a királyt Ostagarnál, teljesen elképedt, amikor meglátta a jelzőtüzet, s azonnal elkotródott a csatából.
    Jowant sokkal inkább sajnáltam, mint Loghaint, az öreg Earl megmérgezése is egy szeretetre méltó cselekedet volt Loghaintól.
    Mellesleg a lánya is egy hataloméhes hárpia, olyan emberi, ahogy senkit, így egymást sem kímélve küzdenek a hatalomért.
  • Prince23
  • balee4
    Majd megtudod, kis csicskának meg nem mondanám. :) Neki köszönhető, hogy Ferelden felszabadult az orlézoktól.
  • Prince23
    Loghain ugye csak egy kis mellék csicska... ő egyáltalán főboss? vagy csak "elveivel" fogunk harcolni? Fizikailag nem?
  • balee4
    Na végre végére értem, egy szóval: elképesztő. Minimum év játéka, de sztem az eddigi legjobb Bioware játék. Tényleg csak röviden:

Pro:
    - összetett, jól kidolgozott világ
    - jó történet (mégha sok mindenben néha klisés, nagyon jól kitalálták a világot)
    - rengeteg felé ágazik el a történet, (csak a végén vagy 6 féleképpen dönthetünk)
    - gyönyörű grafika
    - változatos társak, mindenki egyedi saját célokkal
    - hosszú játékidő (85 óra alatt értem a végére)
    - kiváló, taktikus harcrendszer
    - kifejezetten nehéz a játék még normálon is
    - a társak egymás közötti interakciója, ami gyakran vicces szituációkat teremt
    - rengetegféle befejezés

- és még lehetne sorolni napestig

Nem igazán tudok negatívumot említeni, talán annyi, hogy:
    - a fordításra kicsit több gondot fordíthattak volna, néha nagy tré.
    - egy-két helyszín (pl amikor véletlenszerűen támadnak ránk) túlságosan hasonlítanak egymásra, nem túl szépen kidolgozottak
    - néha túl sok volt a mászkálás (Mélyutakon pl.)

Szóval rettentően jól sikerült a játék, egy 97%-ot adnék rá.
    Ui: a könyvet érdemes előtte vagy talán még jobb közben elolvasni, nem egy kiemelkedő regény, de Loghain-t teljesen máshogy fogjuk után látni.
  • xianon
    Nem a végigjátszást számolja, hanem, hogy mennyi vívmányt értél már el.: D Amikbe alapból megvannak az előtörténetek különböző fajtáji is, szóval elég sokadjára fog sikerülni a 100% :D Am kinek mennyi van?:O:D
  • PAtr0n
    Ahamm értem most már. Köszönöm a postokat!
    Megnéztem hol tartok. 9%, és már 32 órát játszottam. El sem tudom képzelni, mennyi lesz ez a végére. Azt hiszem egy darabig le fog kötni.
  • xianon
    Basszus de most komolyan én erre miért nem jöttem rá eddig? xD azt a mindenit neki xD
  • xianon
    Hát nem tudom, hogy Eredeti játéknál hogy működik de én nekem sikerült a dlcket Hekkr leírása szerint nézd meg a honlapján ha már nagyon nem tudsz mit csinálni #9063-ban ott a linkje
  • Terminátor14
    Ez elég egyszerű, ha így túl könnyű, akkor ne használd :D Akár el is adhatod őket..
  • xianon
    Egyébként h lehet ki kapcoslni a dlc-ket?
    Ugyanis nekem ez így túl könnyű, ne értsétek félre hogy arcoskodásból mondom, de ezeket a tárgyakat megkapod már az elején, és szinte majdhogynem végiglehet tolni a játékot velük, a Rouge-om a pengével amit kaptam nagyobbat ütött, mint Alistar, Lotheringbe már simán kiütötte a 20-25-t egy ütéssel, amikor alapból ütött vagy 10-15-t még akkor. Ezeknek szerintem túlontúl nagy jelentőségük nincs csak már túlzottan is könnyítik a játékot. Még az Erőd meg a Palának látom értelmét ezek közül csak, mert a többivel alapból megkapod a tárgyat. Véleményem szerint dobhattak volna egy kis küldit mindegyik megszerzéséhez, máris jobb lenne. De ez csak az én véleményem.
  • Fantusz
    Enyészetbe kerültök, ahonnan kijutni csak úgy lehet, ha szert teszel néhány alakváltó képességre.
    Ez csak ideiglenes, az enyészetből kilépve megszűnik (egér, szellem, lángoló csontváz és gólem forma).
    A körtoronyból kijutni csak a küldetés teljesítésével lehet, gyógyital, mana ital legyen elegendő.

Idézőkörhöz van egy jegyzet, nem mindegy milyen sorrenben érinted meg a tárgyakat, ha villámot kaptál rossz a sorrend.
    Nem három idézőkör van, hanem négy, a nagyediket úgy lehet aktiválni, ha mégegyszer végigjátszod az első hármas sorozat feladványait.
  • Terminátor14
    Nem, ha majd tovább mész ezen a részen, akkor lesz egy kis kalandod az enyészetben, ahol több helyszínt kell meglátogatnod és ott fogsz majd 4 alakváltást tanulni, amik persze csak ott működnek. Ezekre lesz szükséged a továbbjutáshoz. (csak az Enyészetben)

Az az idézés pedig egy elég bonyolult dolog, ha érdekel ,akkor olvass utána végigjátszásban :DD
  • PAtr0n
    Szóval majd Harcosbércben lesz a láda. Köszi.
    Hogy érted, hogy mind a 4 alakváltsáom megvan? Amit Morrigan is tud? (Pók, Medve stb...?)
    Ez a Wynne nagyon szimpi karakter, tetszik, hogy rögtön tudja az összes gyógyítást, és feltámaszt. Be is állítottam a taktikába a csapat buffolását és gyógyítását. Morrigannal együtt hátvédnek/támogatónak tökéletesek.
    A mágikus kapu után rögtön van egy idézőkút, amit megérintve létrejön 3 idézőkör(?), illetve ezzel kapcsolatban találtam egy tanítást is egy könyvben. De ha megérintem ezek valamelyikét, csak megráz. Pontosan mire lesznek ezek jók?

• wedge31
    Nincs bent a elérhetö tartalmak között semmi ? ez érdekes ,mert ott kéne lennie a golemesnek és a harcosbércnek ,ebböl a golemes ingyenes tehát azt azonnal tölthetnéd le.

A tárgyak ,páncélok automatikusan bekerülnek az inventorydba
  • krisztajo
    Szia! Ez nekem még mindig magas!
    Feltelepítettem a játékot, aktiváltam a saját fiókomat.
    Bementem a letölthető tartalmakba és azt mondtam kód megadás.
    Átdobott a Bioware Social Network-re egy olyan oldalra amin azt írta Kiváltás Promo Code. Oda mindent be is írtam, közben látszott az e-mail címem és hogy bevagyok lépve.
    De a játékon belül nem történt semmi. Nem kerültek be semmi a letölthető tartalmak közé. Most akkor miből látom, hogy sikerül-e? Egyáltalán hogy kellene megkapnom a tárgyak?
    A páncélt, a Dalish gyűrűt és a többi tárgyat? És Palát?
    Mivel tudom leellenőrizni hogy jól csináltam?
  • xianon
    A stratégiai útmutató már fel van téve Hekkr oldalára olvass vissza, link is van. (#9063)
  • himpike
    Link a puzzlehoz video formátumban.
  • TopGun
    Hi! a 400 oldalas strategiai utmutatot nem tudnad feltenni az oldaladra?
  • Risu Führer
    köööszi
  • wedge31
    Most komolyan ez olyan nehéz ? én fogtam egy ceruzát meg egy papirt és 10perc alatt megvolt a hid és a sikerélmény.
  • Fantusz
    Főkarakter áll a hídon a márom segéd ficánkol a köveken - logikai játék, van róla a neten keírás, s kép is.
    A google többet segít.
  • Terminátor14
    1. Move characters to R1, R2, L3.
    2. Move one character to S1.
    3. Move character on R1 to L6.
    4. Move character on S1 to S2.
    5. Move character on L3 to R4, then R2 to L1.
    6. Move character on S2 to S3.
    7. Move character on L6 to R5, then R4 to L5.
    8. Cross the bridge.
  • Risu Führer
    Andrasre urnáját keresem és a Mércében vagyok. ott az egyik szobában átjárót kell csinálni. mire kell ráállni hogy át tudjak menni rajta?
  • Fantusz
    Szia Kriszta!
    Miután feltelepítetted a játékot, lesz egy "saját profil" menü, amit egy email cím megadásával akativálhatsz.
    Néha jólesok átböngészni az elért vívmányokat, a többi lehetőséggel ezidáig nem foglalkoztam.

Dlc-ket elvileg bármikor fel lehet rakni, a patchelés sem létfontosságú ennél a játéknál, nem jellemzőek a hibák, s a javítások is könnyítenek a játékmeneten és a dlc-k is.
  • krisztajo
    Értem, köszi szépen!
  • wedge31
    Én mivel már a karakter generálot is használtam itt csináltam a fiokomat.
    Utána ahogy irtam letöltötem a dlc-ket illetve beirtam a kodokat a páncélhoz.
    A patchet a legvégén tedd fel szerintem.
  • krisztajo
    Igen eredeti, ahogy mondtam, a cd galaxisból rendeltem.
    De CE és ahhoz bizony full angol kézikönyvet adtak!
    És az mindegy hogy mikor aktíválom a letölthető tartalmakat?
    Foltozás előtt vagy után? Vagy ennek nincs jelentősége?
    Csak azért kérdezem, mert a foltozás miatt nem szeretném esetleg, hogy kétszer kelljen megcsinálni.
  • wedge31
    Ha eredeti ahogy mondod ahhoz magyar nyelvü füzet jár.
    Profilt meg a szokásos modon e-mail cim ,jelszó megadásával tudsz csinálni mindegy hogy a telepités elött vagy után.

A letölthetö tartalmakat pedig értelemszerüen a letölthetö tartalmak menüpont alatt tudod majd letölteni ha bejelentkeztél.
  • krisztajo
    Egyáltalán hogyan kell a letölthető tartalmakat előhozni?
    Tudom, hogy levan írva minden angolul, de nekem eléggé kínai.
    Mikor kell létrehozni a fiókomat? A telepítés előtt vagy után?
    És most akkor milyen fiók kell EA vagy Bioware?
  • krisztajo
    Nagyon szépen köszi!
    És a letölthető tartalmakat, mint Pala vagy a ME 2 páncél mikor kell feltenni? Foltozás utána vagy előtte?
    Őszintén szólva még sosem telepítettem olyan játékot amihez felhasználói fiók kell. Még azt sem tudom a játékot, hogy kell feltenni!
    Eredeti CE-m van. Segítenél?
  • Pares
    A "nem indul"-ós bug csak az 1.01a patch után jelentkezett, utánna már nem, kijavították...
  • Pares
    Ilyen sorrednben kell feltenni a javításokat:

1.01a
    1.01b
    1.02

És menni fog. Nem fog kelleni a vcredistet frissíteni vagy letölteni.
  • Pares
    Nem egyedüli eset! Asszem van több is ilyen a játékban. De ezen speciel behaltam... Nemtudom, hogy hogyan van eredetileg angolul, de nem is érdekel. Ismét el kell hogy mondjam, a fordítók szakítottak a hagyománnyal, és ezúttal kitűnő fordítást csináltak. Hiába beszélem 100% az angolt, mégse tudnám ezek után angolul élvezni a játékot...