Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JethroHUN
Amikor életben hagytam nem tudtam h tõle lehet a sepcit megszerezni. De a párbeszédeibõl kiderül h teljesen kattant gyilkos. De az is h én lettem volna az elsõ megbízása (ellentmondás, h szeretheti az ölés ha még nem ölt) de megérdemel egy 2. esélyt annyira szánalmas volt a földön fekve >.< meg ugye neki nem volt választása, vagy én vagy õ. A hollók kibelezték volna ha vissza megy. De Loghain õ választotta a rossz utat. Õ akart király lenni ezért még a polgárháborút kockáztatta.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Sir Quno Jedi
Hujuj. Aztán Zevran gondolod nem ölt meg sok-sok ártatlan embert (gond nélkül) azelõtt?! Meglehet nõket és gyermekeket is?! Vicces õt pl. Loghain fölé helyezni. Fõleg, hogy azzal ellentétben õt kizárólag a saját boldogulása érdekli... Ne érst félre, én is megtartottam Zevit, de nincsenek róla fixa ideáim, inkább csak el akartam kapni azokat akik vadásznak rám és már rá is (el is kaptam persze õket 😄DD).

Aki egy orgyilkosnak ad MÁSODIK esélyt, az igazán lehet rugalmasabb.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Félreértesz. Én nem feltétlenül akartam megölni de azt semmiképp nem akartam, hogy beálljon közénk így a saját értékrendemhez közelebb álló döntést hoztam. Nem Alistair miatt. Így nem ugyanaz a döntésem mint a Tied, az én döntésem az volt, hogy megöljem.

Why so serious?

JethroHUN
Hát jah, sajnos eléggé korlátozva vagyunk döntések szempontjából. Csak arról dönthetsz h élljne vagy haljon. Mindenhol ez van.

JethroHUN
Flemethet biztos széttépem. Túl értékes Morrigan nekem. inkább Wyent (vagy kit ölök majd meg, a hamvakért, feltéve ha kell egyáltalán, mert úgysem viszem magammal)

Sir Quno Jedi
Node, ha ti is azt választottátok volna (immár saját bevallás szerint), hogy életben hagyjátok (akár börtönben), ha lett volna ilyen lehetõség, akkor nem akartátok valójában megölni, hanem csak nem hagyott más lehetõséget a program és ali (persze a valóságban mindig van másik lehetõséged is). Ergó ugyanaz lenne a döntésetek, mint nekem és így szerintetek sem helyes kinyírni. -> Ebbõl következik, hogy ha csupán ali miatt MÉGIS megöltétek, akkor a SAJÁT értékrendetek szerint hoztatok rossz döntést (enyémrõl itt még szó sincs). Éted?! Szal. ali olyasmire vett rá titeket, amit amúgy nem tettetek volan meg. Ez reális, de...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

JethroHUN
Még nem tartok ott. De idáig próbáltam "jó emberkét" játszani Lelianának sem engedtem h megölje a volt mesterét aki vadásztatott rá. A üllõt is szétzúztam >.< Kaptam is a -okat Morrigentõl és persze a +Alistairtõl. Ne Loghain biztos megkóstolja a késeimet. És Howe az õ feje se marad majd a nyakán. Ez nem attól függ jó vagy rossz akarsz e lenni van akinek érdemes megkegyelmezni (Zevran pl) és akiknek nem szabad.

Sir Quno Jedi
Szal. összegezve és sem Flemmeth-et, sem Loghain-t, sem Jowran-t, Sem Sir Cathrine-t, sem Loghain egyéb embereit NEM akartam és nem is öltem meg, ha nem volt muszáj (demégMorrigantsem). A 13. harcosra utalnék, mikor asszongyák: hiányozni fog este a kardja...

Arról vitázunk, hogy Te makacsul be vagy állva arra, hogy helyes döntés életben hagyni én meg azt magyarázom, hogy egyik döntés se helyes és mindenki maga dönti el, hogy melyik szimpatikus neki és ettõl se nem téved, és nem hozott rossz döntést se...

Why so serious?

Ez így mind szép, egyetlen piciny gond van vele.
Bármely "gonosz" a saját szempontjai szerint helyesen és logikusan cselekszik. A valóságban is. A High Fantasy regények hibája, hogy ezt nem mutatja meg. Ott van az, hogy a gonosz az öncélúan gonosz, a jó meg önzetlenül jó. A valóság más.

Tessék elolvasni a Sword of Thruth szériát (az Igazság kardja, Terry Goodkind). Sok körülmény, karakter, történés visszaköszön más könyvekbõl, de a világlátása - sajnálatosan - egyedülállóan tiszta. Az összes szereplõnek kiválóan körülírt, megérthetõ oka van arra, amit tesz, legyen az a pestis rászabadítása a világra, gyermekek különösen kegyetlen módszerû feláldozása, bármi. Mindenki pontosan meg tudja magyarázni és ha oda is figyelsz rá, akár meg is étheted az õ igazságát. Csak épp nem szereted, nem akarod életben hagyni, akkor sem, ha az õ igazsága is egy fajta igazság. Ráadás: a történéseknek, az egyes cselekedeteknek mindig vannak következményei a regényfolyamban. Néha csak piciny nüanszok, máskor meg óriási katasztrófák, vagy segítségek...

Sir Quno Jedi

Sir Quno Jedi
Szal. te is csak azért ölted meg, mert a butAlistair (és a hülye készítõk) nem adtak más lehetõséget, különben megkímélted volna (még jobban mint én). Akkor most mirõl is vitázunk-e?! 😄

SZEG007
Azért loghain szálájára elég sokmindent fölirhatunk. Vérmágusokkal paktált le, Rabszolgakereskedökkel paktált le, lapaktált Howe-al aki talán a legnagyobb féreg a játékba, és cserbenhagyta a királyt, tulajdonképpen egy tömeggyilkossal van dolgunk, természetesen ettöl még az Archdemon marad a fögonosz, de megkegyelmezni ennek az embernek nemigazán erkölcsös dolog szerintem

Ja, azt én is szívesen a képébe vágtam volna... 😊

Why so serious?

b-type
Igen, ez érdekes...a játékosnak nem feltétlen van oka legyakni Loghain-t, Alistair-nek már talán,
..talán érdemes lett volna itt belesodródni a történésbe.
Sajnos én nem tudok rá fõgonoszként tekinteni, és ezért nehéz a döntés.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Loghainnel is elbeszélgettem. Aztán megölettem mert nem tetszett a lehetõség, hogy szemét áruló közénk álljon. Ha lett volna olyan lehetõség, hogy börtönbe menjen akkor azt választom de nem volt így kivégeztük. Mert ez volt a helyes döntés. Ha Te dobálózhatsz ilyenekkel akkor én is.

Why so serious?

Sir Quno Jedi
Én már mondjuk azt sem értettem, hogy miért kéne nekem HAZUDNOM?! Miért nem lehet visszállítani Morrigan-hez és elmesélni neki fapofával, hogy:

"N.E.M. Ö.L.T.Ü.K. M.E.G. A. M.U.T.E.R.O.D.A.T. T.E. C.A.F.K.A.!!! Világos voltam-e?!"

NA ez olyan bonyolult lett volna?!

Kielégítõ a kulcsszó. Az meg, hogy mi a kielégítõ teljes mértékben egyéni nézõpont kérdése és innentõl fogva teljesen értelmetlen azt hinned, hogy Neked van igazad mert van akinek meg marhára nem kielégítõ egy árulót életben hagyni azért mert. Ettõl õk nem hülyék, nem tévednek, csak másképp látják a dolgokat. Szentkönyvbõl meg idézhetsz, nem érdekelt soha különösebben, most se fog... 😊

Why so serious?

böröczk
Azért azt ne mondd, hogy azért hozott VOLNA helyes döntéseket (miféle helyes döntések, mimimii??), mert politikus, azt ne mondd már, hogy a politikusok helyesen cselekszenek, mert mindjárt eldõlök és elkezdek fetrengeni a röhögéstõl kínomban.
Mondjuk, ha lett volna olyan opció, hogy rohadjon börtönben élete végéig, azt választottam volna.

Kumiho #2179

Sir Quno Jedi
Akkormeg?!

Nem öltem meg hanem leálltam vele megbeszélni a dolgokat. Ez a vicces.

Why so serious?

Sir Quno Jedi
Mert ölni sosem HELYES, amennyiben van más kielégítõ megoldás. Idézzek a szentkönyvbõl?!

Sir Quno Jedi
Á értem. Ha téged és bajtársaidat megment a biztos haláltól egy állítólagosan õsi boszorkány, akirõl fingod sincs ki valójában és mit tud, ahhoz te szépen visszamész és MEGÖLÖD szemrebbenés nélkül, mert a lánya gyanaxik, hogy majd eljön érte és veszi a testét 1x. Ez vicces.

Hagyjuk már ezt a helyes döntés szöveget. Életben hagyni legalább annyira nem helyes döntés mint megöletni. Miért hiszi mindenki folyton azt, hogy az õ véleménye a "helyes"?

Why so serious?

Sir Quno Jedi
Igen. Érzelmileg ERÕSEN befolyásolt, ergó NEM képes logikus, tiszta, helyes döntést hozni. Képzeld, ha a bíróságokon az erõszakosan elhunytak hozzátartozó ülnének. Nem lennének túl hosszú tárgyalások. Ilyen ügyben nem dönthet egy túlméretezett gyerek, aki elvesztette a lelki apját. Le kell lépnie és a döntést azokra bíznia, akik KICSIT objektívebben tudnak hozzáállni. Ha erre nem kéeps, ne várja, hogy hisztérikus rohamában maj dmelléállok és az õ kedvéért ontok TOVÁBBI vért. Nem volt még elég vaze?!?! MÉG az Arl, akit megmérgeztek és majdnem ráment a fia és a felelsége is, még õ sem kívánta Loghain halálát, mert politikus volt és értette a mozgatórugókat...

Az életben hagyása ilyen olyan okokból meg a Tied... 😊

Why so serious?

Sir Quno Jedi
Ez maximum az õ fixa ideája. Nem senkiházi, nem én találtam ki és szó sem volt arról, hogy a GW-k nem vesznek be Loghain féléket (sõt ellenkezõleg). Alistair tipikus álomvilágban él. Kíváncsi vagyok, hogy jobban aludt-e volna, ha jól lemészérolhatja a védtelen Loghaint?! A bosszú nem old meg semmit és nem is teszi könnyebbé a dolgokat. Alap. Na azzal hogy számolt volna el a Maker elõtt.

Flemmeth-et is egyedül Leillana vette védelmébe, hogy a helyes döntés NEM megölni. Kedves Lawful Good csapat mi...

JethroHUN
Oks köszi

SZEG007
Qunarik még ott vannak szoval van nélkülük is élet, illetve halál😛

böröczk
Nem erre céloztam, hanem, hogy Alistairnek mennyit jelentett Duncan (fõleg).

Kumiho #2179

Pedig ellene fordultál, mindaz ellen amiben õ hitt, azáltal, hogy hajlandó voltál egy senkiházi árulót bevenni a csapatba csak azért mert "minden segítség jól jön"...

Why so serious?

Sir Quno Jedi
Amikor elmész Heaven-be és ott találsz egy szektát, akkor ha lepaktálsz velük és megszentségteleníted a hamvakat, akkor beavatnak a reaver-ség rejtelmeibe. Nagyon a végén van az már.

Sir Quno Jedi
Pontosan azért. Felnézett Duncan-re, mégis nem volt képes az õ fejével gondolkodni.

Ha felnégyeli Loghaint, vagy a csata elõtt szól, hogy õ akar megküzdeni vele és õ viszont nem fogadja el Loghain megadását, az még elment volna, bár annak sem örültem volna, de hirtelen felindulásból elkövetett igazságszolgálattásnak vettem vón. NODEÍGY??!? Azt állítja, hogy ellenefordultam, pedig Õ fordult ellenem, de csúnyán és fõleg mások elõtt.

JethroHUN
<-erre vki válaszoljon lécci.

Kandurex
A csorda, a sárkánnyal együtt...semennyire nincs kidolgozva, túlzottan ráestek a Loghain szálra,...jó lenne egy méretes kieg. + 40 óra játékidõvel és tényleg azzal foglalkozna amivel kellene: darkspawn -okkal

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

JethroHUN
Nehogy már, akkor nem lenne következõ rész. Mit csinálnák 400 év múlva ha nem lennének éjfattyak? 😄

Sir Quno Jedi
Jól látod, ez a lényeg! Nincsenek fõgonoszok, csak emberek vannak, akik mind-mind másképp látják a csávából a kiutat, a megoldást és más érdekek vezérlik õket. Ha Orlais-be játszódna a történet, akkor mi a Fereldeni-eket utálnánk, mint genya kis szakadárokat... 😄DD

Még a darkspawn sem gonosz, inkább afféle fetõzés, ami megõrjít és irányíthatóvá tesz. Valaha õk is "emberek" voltak (vagy mint Tamlen elfek, esetleg törpök). Ha megtalálnánk a taint ellenszerét, talán véget lehetne vetni ennek a súlyos mágikus fertõzésnek.

Tekintve, hogy mit mûvelt Loghain, én azon csodálkozom, hogy Alistair legalább felajánlotta a választási lehetõséget ahelyett, hogy azonnal kettészelte volna egy karddal. Ha beszélgettél Alistair-el akkor pontosan tudod milyen típusú karakter és azt is tudod, hogy mit jelentett neki Duncan. Ezek után elvártad volna tõle, hogy a "nagyobb jó" érdekében fogja magát és vállvetve küzdjön Loghainnel...

Why so serious?

Najo, Loghain nem fogonosz, de ha nem o a foellenfel, akkor ez a jatek valami rettenetesen el lett baszva. 😊 Az ejfattyak a sarkannyal az elukon kicsit olyan... semmilyenek. A sztori csucspontja is az orszaggyules, a vita Loghainnel, ami utana van az csak levezeto hack n slash, hogy azert a fogonosz is megmurdeljen.

Sir Quno Jedi
Senki sem küldi el Alistairt. 1xûen nekünkszegezi, hogy vagy moströgtönvégleg elmegy, vagy meg kell ölnünk itt és most rögvest Loghaint. Még ha addig esetleg ez is lett volna a tervem (mintahogy nem), akkor is elmegy a jó édes anyukájába a ruppótlan zsarolásával! Kapíse?! Ha hiszed ha nem, a saját szeretteimmel sem fújok egy követ, ha NEM vagyok meggyõzõdve arról, hogy helyes amire rá akarnak venni.

SZEG007
Nem tudom de Loghain nem avattta bele a tarvekbe egészen a visszavonulás elrendeléséig annak ellenére hogy elvileg a leghüségesebb embere volt, (közbe How már tudott rola különben nem támadja meg Highevert) nos ezért kellett volna már joval a Landsmeet elött rendet teremtenie az elit gárdájával eskü ide vagy oda az ország érdeke elöbre valo, és olyan tisztségbe volt hogy tudhatta közbe mi szervezödik Redcliff-be.

böröczk
Elképesztõ ez a sok ostoba hozzászólás. Ebbõl is milyen könnyen kideríthetõ a másik erkölcsi rendsorolása. Loghain egy féreg, egész játék során a beleivel akarjuk feltörölni a padlót, az egy balfék, aki Alistairt elküldi azért, mert elõjön a kulcspillanatban "rinyagép" éne.
Feltehetõen hasonló szituációban, ha az életben valakivel hasonló történne, mondjuk egy hozzá közel álló személyt veszítene el valaki más hibájából, akkor oly könnyen képes lenne annak megbocsátani, sõt még le is pacsizna vele talán, mert hát az úgy helyes.
Buták.

Kumiho #2179

Sir Quno Jedi
Na az már istengyerek! 😄DD

Ja vagy jönne a második rész, mert kiderült, hogy menekülés közben összefutott Morrigannel és most együtt nevelik a hülye démongyereküket. 😊

Why so serious?

dartonita
Szinte tokeletesen egyetertek ezzel a hsz-el.En sem nagyon vivodtam a tronteremben amikor Alistair atment picsogo libaba es minden addigi torekvest sutba vagva megfenyegetett hogy elhuz ha eletben hagyom az arulot.Az arulot,aki ne feledjuk leginkabb politikus.Az volt Ostegarnal is amikor atlatta (szerintem) a csatat es tudta hogy itt max a hosi halottak szamat fogja gyarapitani,de elvesziti a birodalom az utolso katonait is.Az o szintjen nem szamit 1,vagy 10ember(elf,stb)elete,ha a birodalom megszilarditasa a cel egy kulso agresszor ellen.Loghaint a jatek valoban az egyik fogonosz szerepeben tunteti fel,de szamomra a hideg es szamito politikus csupan,aki nagy leptekben gondolkodik.A nep es hadsereg idola,ez vitathatatlan.Egy donto utkozet elott egy ilyen szinten mindenkit befolyasolo karaktert kivegezni pedig oncelu es szuklatokoru cselekedet.Mi pedig GW-ek vagyunk,a birodalom elit katonai.
A kiralylany ervei hogy apucit ne hagyjuk elverezni a padlon teljes mertekben hidegen hagytak,de ha Feralden erdekeit tartom szem elott,azt mondom hogy kapjon egy eselyt es lassa utkozetben mire kepesek a Grey Wardenek,segitsen legyozni az Archdemont.Szamomra Loghain sokkal inkabb viselkedett katonakent mint az a bargyu optimista(es valszeg a posztra teljesen alkalmatlan) kiraly aki Duncannel egyutt szallt a valhallara az elejen.

Sir Quno Jedi
Nana! Ha lelép, akkor a hajtóvadászat újabb side-quest és mehet az XP esõ!!! OJVÉ! Bárcsak lelépne!!!!!

böröczk
Elmondom Neked, hogy eddig amennyi eredetet próbáltam, ott annyi segítõt vetkõztettem le a cuccai miatt, mielõtt tudtam, hogy elmegyek Duncan-nel. : D
Sõt, a két grey warden jelöltrõl is lerángattam a cuccot, miután visszaérkeztünk Ostagarba a vadonból, és elkezdõdött a szertartás. : DD
Aztán persze kezdõ tõkének eladtam õket. : D

Kumiho #2179

Részben egyetértünk de van akinél a halál (hiába könnyû és gyors) egy tökéletesen megérdemelt büntetés és nálam Loghain beleesett ebbe a kategóriába. És mivel úgy álltam én is a játékhoz, hogy nem tudom mi fog történni a jövõben így könnyen elõfordulhatott volna, hogy Loghain elárul, esetleg meglép és ezt a kockézatot az én karakterem nem vállalta.

Why so serious?

Sir Quno Jedi
Végülis jogos. Ha a bûnözõket nálunk is kivinnék követ törni, meg utat építeni, mint amcsiban, mindjárt nem tartanák ingyenes üdülõparadicsomnak a börtöneinket. AZ már tényleg büntetés. De akár halálraítélteket is lehet melóztatni, mivel a halál túl könnyû és gyors büntetés.

Sir Quno Jedi
Hûségesküt tett és nem volt más választási lehetõsége. Mikor adunk lehetõséget neki a választásra és behozzuk a képbe Alistairt, akkor már meg lehet gyõzni õt is és átenged minket.