18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • zyndar
    Ha egyszerre van a fegyveren(ben) tűzsebzés,méreg és fagy, akkor mind a 3 pluszsebzés számít?
  • wedge31
    Az se semmi hogy öt új társat kapunk.
  • blau24
    Vagy egy kis útbaigazítás... köszöntem
  • himpike
    Fogalmam sincs hogy lehet elakadni ott. Szerezd meg a szellem alakot és keresd meg az addig félig látszó ajtókat hogy megtaláld az őrződémonokat. Mind a három alak legyen meg, gólem, tűzember, szellem, és az egér. Menj el minden kieső szigetre ha már megvan az 5 démon, megtalálod majd a társakat a végső harchoz a lusta démon ellen.
  • blau24
    Sziasztok! Ha valaki tudna dobni egy végigjátszást azt megköszönném mert az álom rész nagyon nem akar összejönni:S vagy esetleg annak a résznek a leírását..
  • himpike
    AWAKENING

(Worthplaying) 30+ lesz a szintplafon a pár hónappal az eredeti sztori után játszódó Dragon Age: Origins Awakeningben. Bolti és digitális verzió is készül belőle. Először jön az Ostagar DLC február eleje körül. Aztán márciusban az Awakening, amely kövér méretű, gazdag karaktertartalommal, új földrajzi hellyel és klímával jön, mert megfogadták a fórumvisszajelzéseket.
  • offkorzreg
    ja jó
  • Fantusz
    Meteordabot utazás során talász, random.
    Lyriumporból líriumfőzetet lehet kotyvaszani, azt isszák a mágusok, ha kifogynak a manából.
    Lírium a Körtoronyban, elf gyökér a pagonyelfek táborában, falska, és a többi adalék a tábori törpénél, vagy Denerimben a Csámcsogóban korlátlanul megvehető, feltéve, ha van elegendő aranyad (Csámcsogóban olcsóbb picivel).
    Sűrítő, tisztító adalék nagyon drága, ha boldogulsz a legkisebb kiszerelésű potikkal sok aranyat megsprórolhatsz.

Az őssárkány egy hegy tetején lesz, de nem támad, ha nem bosszantod fel (kifinomult hallása van, utálja a kürt hangját).
    A bendőjében egy kisebb sereg páncélzata, fegyverzete rozsdásodik, a dicsőságen, XP-n túl ezeket viheted a piacra, plusz ad egy sárkánypikkelyt, ha megküzdesz vele.

• Fantusz
    Gond? - semmi... 14-es szinten specializálódhat.
  • krisztajo
    Köszönöm szépen skacok! Még kicsit bizonytalan vagyok hogyan is kell majd csinálnom, de már kezd derengeni. Ezek szerint, ha rákattintok a gyógynövénytanra, akkor mindent megmutat amit készíthetek? Mármint amihez van alapanyagom? Líriumból mit lehet csinálni?
    Harcosbércen nem lehet hozzávalókat és flaskát venni esetleg olcsóban, mint a táborban a törpéknél? Elfgyökerem még csak van de flaskával már rosszul állok.
    Az urnánál mitől függ hogy van sárkány vagy nincs?
    A Körtoronyban nekem megmarad két küldi is. Gondolom nem találtam meg hozzájuk mindent ami kell. Valószínű az időzős az egyik. Nem igazán tudtam mit kezdjek velük.
    Sajnos még nem találtam meg a meteordarabot így csak szeretném vinni a kovácsnak.
    Van valami ötlet hogy hol keresem vagy teljesen random lehet megtalálni?
  • offkorzreg
    jó,mondjuk hülyeség is lenne ha nem.viszont akkor nem értem mi lehet a gond :o
  • wedge31
    De tud.
  • offkorzreg
    Sten nem tud Specializálódni?13 már és nincs elosztható pont,pedig neki akartam a tombolót :|
  • zyndar
    Gaxkang
    A küldi hozzá

Ezt mindig dobja.
    Ezt csak néha
  • Fantusz
    Kicsi gyógyitalt alapból tud minden mágus - Morrigant vidd ki a táborból és a gyógynövénytan ikonra karrintva tudsz potikat készíteni vel, ha van hozzávalód (látod majd, hogy mi az alapanyag szükséglete a potinak, s mennyi van nálad)

A Szent hamvak utnáját keresve találkozol néhány csapat süldő sárkánnyal - ezek sokan vannak, repülni sem tudnak - a pálya végen pedig a mamával is megküzdhetsz (ő elvileg erősebb Flemethnél, de mivel te is erősebb leszel, lehet könnyebben levered)
    A sárkánykölyköktől, és az őssárkánytól kapott pikkelyekből Denerimben jó páncélokat kovácsolnak.
    Az elfeknél is van egy sárkány, de szegény inkább vicces, mint veszélyes.
    Talán meglepő, de játékban nem a sárkányok a legveszélyesebb ellenfelek, a Vezérdémon pl. elég nyámnyila lett.
    Ha végigcsináltad a Körtoronyban az idézőkörös szertartást, valamelyik káptalannál lesz egy küldetés - utazókat támad meg egy titokzatos lény.
    A megidézett lényed nem sárkány, ember, de a kis csapatával elég kellemetlen tud lenni, de az elf síroknál megjelenő Bosszúálló is idegesítő a 6-8 csontváz segédjével.
    Gaxkang a legerősebb ellenfél - őszintén szólva nekem még nem volt hozzá szerencsém, nem egyszerű előcsalni.

Találj meteordarabot, s mutasd meg a kovácsnak, rácsodálkozik, s megkérdezi, hogy készítsen-e belőle neked egy csodás kardot - egyébként nincs opció a párbeszédben, ha nincsen meteorod.
  • mecsoka
    Amikor mész megkeresni a Szent hamvank urnáját, ott még lesz egy szép nagy sárkány.
    Kis gyógyhoz ne kell recept, csak simán rámész Morrigan gyógynövénytanára és ott már csak rá kell kattintani hogy csinálja meg.
  • SaGa
    Recept mindenhez kell, de a kis létyóhoz elegendő egy üres flaska meg egy elfgyökér, a komolyabbakhoz már mindenféle sűrítő meg erősítő kivonatok is kellenek, amik meglehetősen megdrágítják a dolgot. Elfgyökérből is töb kell egy adaghoz...
    Az urna megszerzésénél is lesz sárkány, ha akarod. Ha nem akarod, akkor nem.
    Meteoritkard készítéshez előbb kell a meteorit...
  • krisztajo
    Köszike! Akkor a kis gyógyitalhoz nem kell recept?
    És azt hogyan készítettem el?
    És hány sárkány lesz még a játékban?
    A Vezérdémonon kívül lesz még Flemeth-hez hasonlóan erős főellenfél?
    És a meteorkard készítését nekem miért nem hozta szóba a kovács?
  • mecsoka
    Pff :D Na, azt a beszélgetést megnéztem volna :D

Meg tudja valaki mondani, hogy Denerimben hol van a Hatalom színhelye? Köszi!
  • SötétBarom
    :DAS?_
  • offkorzreg
    köszönöm:)
  • offkorzreg
    ok,köszi:)
  • Sir Quno Jedi
    Assemmi, nálam Wynn kifejtette Alistair-nek, aki összeszűrte a levet a karimmal, hogy reméli tudja honnan jönnek a gyerekek... Az meg kikészült.
  • SötétBarom
    Első végigjátszásnál Morrigan Alistair Wynn trióval mentem, na a két szentfazék megállás nélkül azzal buzerált, hogy miért nyomom egy "apostate"-el, meg hogy bízhatok a boszival, sőt Wynn egy párbeszéd során kifejtette, hogy Morrigan tuti nincs jó hatással rám. LOL tiszta élethű :DDDDD
  • mecsoka
    Először partyba vágtam Isabellet, meg Zevrant egyszerre. Aztán összejöttem Lelianával, utána megkaptam Alistairtől a rózsát, végül Zevran felajánlott egy masszázst... Lilivel szakítottam, de barátságos maradt, aztán Zevrannal is szakítottam de fél óra játék múlva már megint tepert mint állat (úgy vettem észre nála két esélyem van) aztán másodszor is kidobtam, de még mindig közeledő. Szóval lehet szórakozni velük és nem fognak otthagyni, csak nem fognak többet jópofizni veled.
    Harmadszorra játszom vele és célom volt, hogy mindig más lesz a befejezés, de Zev miatt ez most nem jön össze... csak ezért csüngök ennyire a témán, bocsi :)
  • Sir Quno Jedi
    Azé érdkes lehet férfival a Zevran-Leilana-Morrigan, vagy nővel a Zevran-Leilana-Alistair bagázst vinni, ha mindhármat már jól befűzted, de még nem "döntöttél", akkor mit vágnak le csapatban! :DDD Végülis a legbiztosabb kötelék, ha a bajtársaid a szeretőid is... Khmmm... Ebben a szamurájok voltak pengék!

A karimat AListair-rel minidg Wynn basztatta, de nagyon! :DDD
  • Fantusz
    Mivel nem mágus a főkaraktered a győgyital készítés Morrigan szakterülete (Wynne is alkalmas, de Morrigan képzettebb).
    Elfeknél nagyon olcsőn lehet elf gyökeret venni, a kis gyúgyitalhoz már csak flaska kell (Denerimben a Csámcsogőban és a táborban a törpéknél is van), nagyobb kiszerelésű gyógyitalok már költségesebb mulatságok.
    Győgyital, nagy győgyital receptjét először meg kell venni, de ez kerül a legkevesebbe.
    Tisztító adalék, illetve a nagy gyógyitalhoz sűrítő adalék is szükséges - ezek a drágaságok (Morrigan képességei sem elegendőek mindenre, fejleszteni kell nála a gygynövénytant, ha komolyan alchemyazni szeretnél vele, a méregkeverésre pedig Zevran van legjobban felkészülve).
    Nagy gyógyital talán nem is kell, de gyógyitalok jól jöhetnek, ha mégis innod kell csata közben, bár Flemethez hasonló elit ellenfelek nem várnak minden sarkon.

A gyógyitalok hatékonyságát a mágia befolyásolja.
    Mágusaidnak elegendő egy kis gyógylötyi, s néhény százaléknyi életerőről maxra gyógyulnak, de a harcosaid az alacsony mágia érték, és nagyobb HP miatt erősebb potival hatékonyabban gyógyíthatók.

Több csapattaggal is lehet romantikázni, bár erre rámehet a békesség, féltékenységi rohamok, veszekedés közepette evickélhetsz, amíg találsz egy nyugvópontot, ami kb. azt jelenti, hogy valaki mellett döntened kell, s ez a másiknak nem fog jólesni.
    Ha az érintett csapattagokat viszed magaddal, időnként elég szépen beszólogatnak egymásnak, szinte már veszekednek rajtad.
  • krisztajo
    Köszi szépen megtaláltam, csak figyelmetlen voltam. Azóta már vissza is tértem a bércre is minden oké. Levi kovács tesójánál milyen cuccok vannak! Csak csorgattam a nyálacskámat.
    Egész addig gazdagnak gondoltam magam, amíg meg nem láttam az árait! Ebben a játékban minden olyan rohadt drága! Még a főkarim felöltöztetésére és felfegyverezésére sem lenne elég pénzem nem hogy az egész csapatéra. Pedig eddig semmi másra nem költöttem csak hátizsákra. És még a ME-s sárkányvért többi darabját sem vettem meg, ugyancsak emiatt. Egyébként nekem a kovács nem hozta szóba a meteoros kardot.
    Vagy ezt csak akkor teszi, ha már nálam van a meteor darab?
    Ez után visszamentem az erdő mélyére és megöltem a boszit.
    Biztos én vagyok a béna vagy csak elhamarkodtam és túl alacsony szintű csapattam mentem, de nekem iszonyú nehéz volt Flemeth-et legyőzni!
    Csak negyedszerre sikerül és ráment a gyógypotim nagy része.
    Ezt azért nem értem, mert eddig úgy haladtam, mint kés a vajban.
    Sem az enyészet főszörnyével sem a főmágusszörnnyel nem volt ilyen gondom.
    Eddig egy darab gyógyitalt sem kellett innom, itt meg szlapálnom kellet egyfolytában.
    Minden sárkány ilyen nehéz lesz???
    Tényleg még hány sárkány van a vezérdémonon kívül?
    Én is gyűjtöm egyfolytában a hozzávalókat.
    Megtudnátok mondani hogyan lehet gyógyitalt készíteni???
    Mik kellenek hozzá és hogyan kell csinálni?
    Ez után a csata után nagyon jól jönnének!
    Morrigan-nál egyébként számomra érdekes volt ez a fordulat. Tény hogy eddig eléggé kiállhatatlan volt, de most megmutatta az emberibb arcát is. Kiderült, hogy neki is vannak érzései és nem gonoszságból kívánta Flemeth halálát. Egyébként én már nem tudom őt úgy elítélni, mint eddig a viselkedése miatt. Nem egy földöntúli jóság, de egy ilyen Anya mellett csak ilyen acélkeményen lehetett szerintem felnőni és túlélni.
    Nem rég vettem be én is csapatba Zevran-t. Vele aztán igazán kell vigyázni, hogy mit beszél az ember. Ha nem figyelek oda elég két mondat és már a szex felé tereli a témát. Hihetetlen, hogy mindenből kitud oda lyukadni! Én ugye nem szeretnék vele összejönni, de ha ilyenkor nem neki tetsző választ adok, eléggé megtud bántódni. Azt viszont nem szeretném, hogy lelépjen.
    Egyébként lehet, hogy tévedek, de nem csak egy csapattaggal lehet összejönni? Valaki írta, hogy szakított az Leliana-val érte. Ilyet is lehet, nem csak egy csapattaggal kavarhatunk? Lehet többel is, ha szakítunk az előzővel? Akit kiszemeltünk másodiknak az nem fog az előtte történtekért megharagudni?
  • steweee
    valaki fel tudná sorolni az eddig megjelent kiegészítőket, dlc-ket ?
    persze csak ha kihagytam vmit :

- the awakening (jön)
    - the rift (jön)
    - return to ostagar (talán már kijött)
    - az a gyűrűket meg páncél adó kisebb mod amiről annyi szó esett már, neve nem ugrik be....
  • SaGa
    A ládákba kell belepakolni, ami mellett álldigálnak a szövetségeseid...
  • himpike
    Zevran adott egy gyűrűt de eszembe nem jutott hogy az lánykérés :D
    Mondjuk szerintem nem is volt az. Alistair rózsája egyértelműbb volt.
    Az aranyat egyenesen be lehet dobni a lovagoknak is, felesleges vásárolgatni. Semmi kézzelfogható hatással nem jár, szóval nyugodtan ki is lehet hagyni, inkább veszek könyveket meg cuccot, azzal többre megyek. Általában a játék legvégén hagyok 15 aranyat Szanálnak a többit meg bedobom a lovagoknak ha nem jön ki belőle semmi értelmes. Most tutu nem lesz egy vasam se, 3 harcost necces 100-160 aranyas fegyókkal felcicomázni meg felpotionozni.
  • Fantusz
    Akkor máshogy fogalmazok: logikátlannak tartom azt, hogy az elfeknél megveszek egy köteg elf gyökeret nagyon pici pénzért, és oda adom az elfeknel sok XP-ért.

Törpéknek drágaköveket, mágusoknak rúnákat lehet adni, ezekkel szemben nincs is semmi fenntartásom, nem 99-es kötegekben, korlátlanul beszerezhető adományok.
  • wedge31
    Ez butaság igy lett kitalálava miért lenne csalás...
  • Terminátor14
    Mért lenne cheat? A te pénzed, te döntöd el, hogy mit veszel rajta...
  • Fantusz
    Tomboló: Denerimben a piacon kiabáló törpe kereskedőnél van könyv.

Szövetségesek támogatásának nem sok jelentőséget kellene tulajdonítani van azon túl, hogy így néhány fölösleges cuccért cserébe XP-t adnak - célzottan azért bevásárolni, hogy a szövetségeseknek add cheat.
  • Fantusz
    A szerelem téma talán Morrigannél a legkacifántosabb.
    Szegény boszorka kétségbeesetten könyörög, hogy legyen vége a románcnak, különben mindketten nagyon megkeserülik a gyengeséget.
    Az adott válaszoktól függően elég sok variáció lehet a hogyan továbbra.
  • offkorzreg
    valaki? #9475
  • mecsoka
    Youtube-on láttam olyan videót ahol egyértelműen szerelmet vall Zevran (igaz pasinak), sőt olyat is írtak hogy ha ad egy gyűrűt, akkor kvázi megkérte a kezed...
    Nem volt kedvem kockáztatni, Alistair-t választottam (meg persze majd a trónt a végén). Nem mintha ő nem lenne ferde... pasi karakternél féltékenykedik. Néha úgy érzem homokozóban játszom :D
    Amúgy meglett az elf tanítvány, köszönöm.
  • himpike
    Zevrannál van egy kérdés nagyon a végén, amikor felveti hogy zavarja az egész dolog, érzelmek stb, na ott én is szart választottam szerintem mert barátságféleség jött ki nem szerelem a női karimmal. A végső harcban ott volt velem de a legvégén nem úgy beszélt mintha összetartoznánk mint a bárdszuka. Szerintem ki lehet hozni a szerelmet Zevrannal is.

Haladok a harcospartival... nehézség nélkül, elfek már beálltak, Eamon is ép, mégusok is, s ppen a mélyutakon toporgok. Kb L13ig volt nehéz, amikor bejött Ogren onnantól már nem Sten kb egyenértékű Ogrennel csak jobb a fegyvere. MEglepődtem, a kétkezes fegyók is jók, de igazán csak akkor ha a csapatban van legalább még1 ilyen fegyveres. Kaszálok hol az egyikkel hol a másikkal, az ellenfél javarészt fetreng. Nem kell ide varázsló kérem.. 120kicsi is normál italt gyártottam, ebből még megvan 40-40 darab, a csatákat villámgyorsan nyerem ha van caster ha nincs. A caster az ellenségnél csak akkor veszélyes ha kiüti pont a mi harcosunkat. Viszont ha van 3 harcosunk akkor nyasgem... Ogréket gyakorlatilag úgy tudok ölni hogy nem sebzik a partit. Megvettem a bazinagy kétkezes kalapácsot is kíváncsiságból, de nem ajánlom senkinek mert ritka nagyon a kritikus vele. Vértombolás, berserker, meg a vén tatter képessége a kamaráserődből hogy gyorsan ütök és nincs ellenfeél sehol. Sárkányok is mind bedőltek elsőre. Leliana képessége hogy "halálra jelöli" az ellent szintén hasznos majdnem pótolja a varázslót. A reaverek ijesztése szintén hasznos. MEgdőlt az az elmélet is hogy nem jó a nagyon nehéz vért, jó az, nincs vele semmi baj. Ha kifogyok staminából akkor valamit nagyon elbasztam a harc végéig...
  • Dzsabba
    Szuper, akkor holnap el szöszmötölök vele.
    Köszönöm a segítségeteket.