18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • 3P
    A #9720-ban már kérdeztem, hogy a A Return to Ostagar-t ha feltelepítem magyar Dragon Age-re akkor ez is magyar lesz?
  • mecsoka
    Először én se, csak aztán idegesített hogy miért nem kapok mindig oda is pontokat és utánanéztem :) Most már nyugodt vagyok, hogy tudom nem én rontottem el valamit :D
    Zev kesztyű: a makkját kereső öreg tölgy mögé kell menni egy elhagyott táborhelyre. A poént nem lövöm le ha még nem voltál ott :P :)
    Csizma: Heaven faluban az egyik ház ládájában. Asszem zárt láda.
    Csámcsogónál csak az egyiket tudtam megcsinálni elsőre, azóta csak azt veszem fel. De már nem emlékszem melyik az, most meg még nem tartok ott.
  • Jockey
    most vagyok lvl8, van 2 pontok amit elkölthetnék de nem merem, mert nemtudom nem kell-e a tomboló specializációrA? Tartogassam tovább míg végre találkozok azzal a törpvel vagy mi a szösz?
    És ha találkozok vele egyből megtanítja vagy le kell köteleznem magam irányában?
    ez így kicsit hülyén jön ki, hogy ha nem a törpék fele indultam el lothering után, akkor nemtudok specializálódni míg arra nem járok szvsz:-)
  • krisztajo
    mecsoka! Az az igazság hogy ezt sosem követtem nyomon.
    Ha jött a szintlépés csak megcsináltam, de arra hogy ez hogy megy nem figyeltem.
    Hát ööööö keresgélek, de azért némi támpont azért jöhet!
    Ezek szerint senki sem csinálta meg a Csámcsogó csaposától kapható küldetéséket???
    Ezek lennének a betűsek(R,K,B)? Ez küldisorozat kimaradt mindenkinek? Nem hiszem el!
  • hegege
    Hm én az 3. dlc-t lenyomtam nem volt benne bug ,bár 1 ora alatt lenyomható vigan...
  • mecsoka
    Akkor jó. Nem mintha az orgyilkos küldetés nélkül megtámadtak volna az előző végigjátszásokban... de akkor mit nyertem (a kevéske fizetségen kívül)? Na mindegy
  • Shirani
    Üdv

Bocsi hogy ide írom de fontos mivel Bioware által csinált és van tart hozzá

A MASS EFFECT 2 Collectors Edition HAZÁNKBA MAGYAR FELIRATTAL ÉRKEZIK!!!

Csak enyi lenne.

Egyébként Moriganből csináltam 1 über mágus-t. Utcsó ellent meg 1 sárkányt ő vele tudtam kicsináltatni.
  • Calver
    szimplán azért, mert akikkel találkoztál, azokat már elindították hogy megöljenek. az arc csak azt ígérte meg, hogy később nem fognak több Hollót utánad küldeni.
  • mecsoka
    Igen, városi elffel sikerült is. De most pagony elf vagyok és inkább a harci gyakorlatra adtam pontot így most még nem vagyok elég meggyőző.
    Szóval pagony elffel sem lehetek királynő, igaz? :S
  • mecsoka
    Harcossal azt hiszem 3fejlődésenként kapsz egy képzettséget, és minden fejlődésnél kapsz egy képességet.
    Akarod tudni hol vannak Zevran ajándékai vagy majd keresgélsz kicsit? :)
    Apropó én megcsináltam az orgyilkos küldetést és a végén azt mondja, hogy akkor a Hollók többet nem vadásznak rám, mégis megtámadott Zev haverja. Csak azt nem tudom, azért e mert rossz választ adtam a küldetés végén vagy azért mert nem is engem kerestek hanem Zevrant.
  • Calver
    erről

bár én nem használom, így már végképp túl könnyű lenne DAO
    mondjuk így második végigjátszásra lehet át kéne rendezni kicsit Morrigan spelljeit, hmmm...
  • ProGabe #9789
    "le kell szedni a hollo dlc-t amiben atvarialhatod"

dude, wait, what? :D szóval miről van szó?
  • himpike
    Minimálist írtak, szerinted nem 1 a minimális?
  • krisztajo
    mecsoka! Jó akkor ezt a tükröt észben tartom. Már beszélt róla, csak nem gondoltam volna, hogy jelentősége is lesz. Remélem Zevran dolgait majd meg találom én is. A dörzsöltségem már elegendő a meggyőzés kimaxolásához csak még nem jutottam rá. Előbb a kétfegyveres harcmodort szeretném felhúzni. Ebből lehet hogy lesz még hátrányom. De a legközelebbi pontot már odateszem. Csak nem tudom mikor kapok újra képesség pontot (most lev. 12 vagyok).
    Fantusz! Valahogy sejtettem, hogy így lesz. Hát ha tudtam volna előre. Így egy rakás külditől és gondolom xp-től meg loot-tól elestem. Hát így jártam a fene egye meg!
    Valóban érdekes mi lesz az orgyilkos küldetés sorozat következménye a későbbiekre nézve. Ha Zevran-nal ki lehetne őket készíteni azt bírnám!
    A szegénység tényleg szívás. A kereskedők árai mellett kb. a hússzorosát tudnám elkölteni a pénzemnek és akkor már tényleg mindenki über lenne. Két ezirányú tippedet jól megjegyzem. Ha nincs nagyobb jelentősége a döntésemnek Leliana kapcsán akkor már így marad.
    Én úgy tudtam négy küldit ad a strázsamester, de lehet hogy azokkal együtt négy amiket a Tisztelendő táblájáról felvettem és rá hivatkoztak a küldikben?
    És mi a helyzet a betűs küldikkel (R, K, B)? Ebben még tudsz segíteni nekem?
    Kinek az oldalára érdemes állni? Mi a különbség a felek között a küldetéssorozat végénél?
    Ja és még egy. Ha még később adok egy pontot a lopásra akkor még megjelenik Cingár és elvégezhetem-e a küldiket? Vagy ezt még Denerimbe való érkezés előtt kellett volna megtennem? (Egyéként most utána néztem a zárnyitás nem jó. Cingár csak a lopás és/vagy osonás képességek meglétekor jelenik meg.)
  • himpike
    Ogrentől Orzammarban mikor leküldenek megkeresni Brankát.
  • Murmur
    Az eddigi DLC-k: link

A Return to Ostagar meg gondolom nem véletlenül nem jött még ki. Én személy szerint megvárom a véglegest, ami biztosan bugmentesebb, balance-oltabb lesz.
  • Jockey
    sziasztok!

Kérdésem az lenne, ha 2h warriort csináltam, hol tudom kitanulni a tomboló specializációt?
  • Fantusz
    Nem értem hol látod az ellentmondást.
    Sikerült már olyan főkarakterrel felvenned ezt a küldetést, amelyik sem lopás, sem zárnyitás képességgel nem rendelkezett?
  • fixpont
    Mindegy, hogy ki mivel indul le kell szedni a hollo dlc-t amiben atvarialhatod. Azt olvastam a kiegeszitoben alapbol benne lesz a testreszabhatosag mert sokan kertek. En amikor felveszek valakit a csapatba egybol atszabom, egyetlen egyszer majd tobbet nem nyulok hozza. Elkepesztoen szar kepessegekkel tudnak jonni a csapattagok.

• fixpont
    "Főkarakternek minimálisan képzettnek kell lenni zárnyitásban (és, vagy) tolvajlásban, hogy Denerimben a szerencsevadász küldetéseket esélye legyen megkepni, különben meg sem jelenik a küldetésadó."

Ez speciel nem igaz. Eleg egyetlen pontot tenni a lopasra es megjelenik, ezutan a csapat tolvaj karijaival vegig lehet csinalni. En igy csinaltam mikozben magus voltam. Csak az az 1 pont kell, hogy megjelenjen a csavo.
  • Aradebil2
    nekem nem volt ott a csóka,pedig én voltam a zárnyitó a csapatban, III-ra még nem adta be :S
  • Fantusz
    Városi elf indul alap befolyásolás képességgel.
    Ennél a karakternél, ha kétfegyveres harcost csinálsz belőle nincs fölösleges képessége (pajzscsapás), a pillangóvágást kapja.
    Királyt, vagy királynőt nem csinálhatsz belőle, de dualos harcosnak kiváló.
  • Fantusz
    Főkarakternek minimálisan képzettnek kell lenni zárnyitásban (és, vagy) tolvajlásban, hogy Denerimben a szerencsevadász küldetéseket esélye legyen megkepni, különben meg sem jelenik a küldetésadó.
    Az orgyilkos küldetések nem tudom pontosan hová vezetnek történetileg, de, ha veled van Zevran az első beszélgetésen, leginkább neki nem tetszenek a Hollók, csapdát sejt.
    Küldetések végrehajtásáért nem különösebben lázongnak a csapattagok, de meglehet, hogy az epilógusban lesz valami bejegyzés arra vinatkozólag, hogy a királynő a Hollók bérgyilkosaként ügyködött (bár van egy sejtésem, hogy ez a küldetéssorozat ida vezet, hogy előbb-utóbb le kell számolnod a Hollókkal, márcsak Zevran miatt is.)

Befolyásolás maxolásához 16 dörzsöltség elegendő, ennyi elég is, hogy bárkit meg tudj győzni-fenyegetni - szerintem főkarakternél alap, nem Izabella miatt, hanem mert sokkal több lehetőséged van a veszédet irányítani, információt megszerezni.
    A Gyöngyben, he veled van Zevran kapsz egy videobejátszást, kiderül, hogy Izabella régi "ismerőse" - így talán megyőzés nélkül is nyitottabb az ismerkedésre, de video nincs.

Morrigan három ajándéktól "ájul be": fekete varázskönyv (a toronyból), Flemeth varázskönyve (a kunyhóból), aranykeretes tükör (Ozammarból)
    Ajándékot érdemes megvenni kereskedőktől, pici pénzekért adják, kivéve Pala ékszereit, nem tudom azokat mért árazták olyan magasra (1-3 arany)
    A játékban végig kisér a "szegénység", legnagyobb üzlet Pzammarban a líriumcsempészetet elvállalni (egyszeri alkalom, ha elutasítod a törpét eltűnik).
    Az elf romban lévő sárkány kincsei között, is van közel 20 arany, drágakövek...

Liliana feldúlt lesz bárhogy is döntesz, majd a táborban beszélgettek.
    Megölheted nyugodtan a mentorát, nem veszi zokon, sőt, bevallja, hogy még élvezte is, amitől viszont kétségbe esik - megnyugtatod, szépeket mondasz neki, ad cserébe néhány jópontot.
    Küldetésnek mindkét variációnál vége, ha elengedted a nőt, marad egy bejegyzés, miszerint nem nyugszik bele a kudarcba, de a játék során már nem került elő nálam többé.

Strázsamester két küldetést ad (Gyöngy, Csámcsogó), utána csak annyit mond, hagy békén, mert dolga van.
  • mecsoka
    Van hogy érdemes ajándékot venni. Morrigan beszélt vagy beszél majd neked (meg nem mondom, melyik kérdésnél de ide lyukad ki a végére) pl egy tükörről gyerekkorából. Ezt nem lehet megtalálni, hanem meglehet venni majd a törpöknél. Nekem volt hogy +23at adott érte mikor megkapta.
    Meg Zevrannak van kesztyűje, meg csizmája. Alistair egy ónix démonfiguráról beszélt Denerimben. De ezeket útközben meg lehet találni.
    Most én is későbbre hagytam a meggyőzés fejlesztését, de basszus 2es szinten semmire sem megyek vele. Legalább 3as kell, de addig meg tiszta csíra a karakterem, mert másra nem jut :D
  • krisztajo
    Szia! Én is örülök, eleve nem sok lánnyal szoktam találkozni az rpg fórumokon!
    Ezt jó tudni, akkor nem ábrándulok ki Wynne-ből. Bár amúgy sem, nekem az egyik legszimpatikusabb karakter. Még csak most értem Denerimbe még nem voltam a törpöknél.
    Wynne nálam Wilhelm söréért 3 pontot adott volna, de ezzel még várok. Sima piákkal még nem próbálkoztam nála. Ajándékot pedig a pénztelesség miatt sosem vettem csak azzal kavartam, amit találtam. Én életben hagytam Marjoline-t úgyhogy ezek után tényleg kíváncsi leszek mit lép rá Leliana!
    Én nem vigasztaltam meg Alit, miután szeretném majd király uramnak így megkeményítettem a szívét. De meg nem haragudott érte, hogy így reagáltam.
    Hát lehet, hogy igazad van. Velem csak Alistair volt, bár valahol azt hallottam vele is lehet.
    Viszont miután harcos vagyok még nem valami nagy a meggyőzésem. De ha nincs videó nem is sajnálom annyira. Csak azért próbálkoztam vele.
    Hát én nem találom sehol Cingárt. A főkaridnak voltak ilyen képességei? Akkor gondolom ez lesz a bibi. Mert az én főkarimnak egyik sincs. Akkor rámozdulok az orgyilkos küldikre is. Köszi szépen! A többiben majd Fantusz úgy is kiokosít engem!
  • mecsoka
    Szia!
    Wynne nekem is osztotta az észt, aztán egyszercsak lett egy olyan válaszlehetőség következő beszélgetésnél, hogy "na, meggondoltad magad velünk kapcsolatban?" és igen, olyan jó titeket látni így szerelmesen... stb :)
    Morrigannél (meg a többieknél is) az elején még a nem neki szánt ajándékokért is ad 3-4et aztán fokozatosan csökken, végül csak 1et ad. Megvetted már neki a tükrét (Orzammar)? Na az tuti cucc.
    Én is próbálkoztam piát adni Wynnek, mert valaki írta hogy szereti. De inkább csak beszélni róla, mert az ajándék piáért csak 1et ad.
    Marjolient (vagy hogy írják) én kinyírtam. Szomorkodott egy sort miatta Leliana, aztán beszéltünk róla és mivel okosakat mondtam neki kapott egy adag pluszot. Ha csak elküldted nem tudom mi lesz vele.
    Megjegyzés: jó végre egy csajjal beszélni a játékról :)
    Goldanat én is úgy képenvágtam volna... csak nem tudtam mit reagálna Alistair szóval hagytam a fenébe, eljöttünk aztán megvigasztaltam a kis hősszerelmest :D
    Nekem összejött a hármas a Gyöngyben, de nincs videó, csak elindulnak -feketeség- visszaérnek. Zevran ezt a lépést helyesli +7 (jah mert ő a harmadik :P). Én arra tippelek, hogy nem volt elég magas a meggyőzésed, vagy nem volt veled Zevran vagy nem tom...
    Zárványba csak a végén mehetsz be, amikor külön küldetést kapsz rá Anorától.
    Nekem Cingár automatikusan ott volt a piacon, világított ezerrel a térképen. Volt zártörésem meg lopásom, de csak legkisebb szinten. A küldetéseinek egy részét Lelianával csináltam meg, nem voltam hajlandó erre pontot áldozni a sajátoméból.
    Bérgyilkos küldinél nekem nem történt semmi. Se nem ellenezte se nem helyeselte senki (legalábbis akik a csapatban voltak, Morrigan-Zev-Leliana)
    Öööö hiretelen ennyi :)
  • krisztajo
    Mecsoka! Nem nincs oda írva, csak simán Acél karvédő. Alistar-nek meg már úgy sem adnám. Miután odaadtam neki az Anyja medálját odaadta rózsát és megcsókolt. Aztán nem kellett sokat győzködni a többire sem! Szóval dúl a szerelem. Szegényt azóta Wynne egyfolytában ezzel cseszegeti. Elég rosszul viseli. Persze nekem is előadta a szent beszédet arról, hogy milyen nagy a felelősségem.
    Fantusz! Hát velem volt Wynne de nekem így sem jött össze.
    Nekem nagy gondom nem volt vele az enyészetben. Amire beküldtem addigra már megvolt mind a négy varázslatom a föld vonalról. Volt sziklaöklöm és földrengésem. Ezekkel azért lehet sebezni, szóval nem kellett végig a nevetséges szikrával operálni. Nem is vágydémon volt a végén a legnehezebb, hanem az amikor hárman támadtak nekem egyszerre.
    Morrigan lassan már bármit adok neki csak egy pontot ad érte, pedig még csak barátkozunk. Igaz ajándékok amikkel most próbálkoztam egyik sem konkrétan az övé volt.
    Wilhelm söréért eddig még Pala adta volna a legtöbbet Wynnek annyira nem tetszett.
    De még várok a törpre. Talán jobban értékeli, mint a többiek.
    Most értem Denerimbe. A bőség zavarával küzdők, de persze van jó néhány kérdésem!
    Először is a líriumot én az itteni kapitánynak adtam és tőle is kaptam két aranyat a köszönet mellett. Megkerestem Lelianna volt mentorát és kipróbáltam mindkét lehetőséget. Nem is gondoltam ilyen komoly ellenfélnek. De a megöléses verzió a csajszinak nem igazán tetszett így végül is inkább elküldtem a fenébe. Ennek van bármi jelentősége?
    Utána mentünk Goldana-hoz. Mekkora egy pénzéhes ribi! Kedvem lett volna a száját kicsit elkenni!
    Felvettem az összes mellék küldit. Elmentem a Gyöngybe. Úgy hallottam, hogy Isabelle-el lehet etyepetyézni. Valahol azt olvastam, hogy még édeshármasra is rá lehet venni. Gondoltam kipróbálom, kíváncsi lettem volna milyen a videó hozzá. Hát velem csak kártyázni volt hajlandó. Amikor rákérdeztem azt mondta, most nincs hozzá kedve. A kártyázás után meg már nem lehet beszélni vele. Nem tudom mit csináltam rosszul.
    Felvettem a strázsamestertől is két küldetést. De nem akar adni többet. Ez miért lehet?
    Az elf zárványba mikor mehetek be? Úgy tudom, van tolvaj céh is a városban, valami Cingárt kéne keresnem, hogy a küldiket felvehessem. Elvileg a piactéren kellene lennie, de én nem találom sehol sem. Vagy Ö csak akkor jelenik meg ha szerencsevadász a főkari tolvaj képességekkel?
    Felvettem a Csámcsogóban a betűkkel jelőlt küldiket, R meg K meg B azt hiszem. Ezekről mit lehet tudni? Pláne, hogy úgy látom ütik egymást a küldik. Ki mellé érdemes állni vagy ez mindegy? Én alapvetően próbálok jó lenni amennyire ez itt lehetséges. Így is meglehet csinálni az orgyilkos küldiket? Azt tudom, hogy Wynne nem nézi jó szemmel. De mi a helyzet Zevran-al és a többiekkel?
    Na ennyi egyszerre elég is lesz. Várom a válaszokat és köszike!
  • VLove
    Üdv!

Azt szeretném kérdezni,hogy leszedtem a return to ostagar dlc-t,és hogy hova kell bemásolni a játék könyvtárán belül h menjen?

Elöre is köszönöm!

Üdv.VLove
  • SaGa
    Wardens Keep (Kamarás erőd, egy láda, meteorkő, stb...)
    Stone Prisoner (Kőbe zárva: ez adja Pala-t)

A gyűrűket és egyebeket adó meg nem egy, hanem sok kis dlc...
  • Dzsabba
    Én is így tudom hogy ennyi kiegészítő van.
    Azt nem tudja valaki hogy elf mágussal hogy lehet specializálódni mert már 18as vagyok és még nem leltem rá hogy,hogy lehet.
  • steweee
    vki felsorolná az eddigi kiegészítőket, dlc-ket?

persze csak ha kihagytam vmit :

- the awakening (jön)
    - the rift (jön)
    - return to ostagar (talán már kijött)
    - az a gyűrűket meg páncél adó kisebb mod amiről annyi szó esett már, neve nem ugrik be....

• Dzsabba
    Ez az új dlc tényleg elég gyengére sikeredet nemhogy az eddigi ellenfelek elég gyengék de eddig két bugot is találtam mindkettő a királyi sátor mögött van ahol fel kell menni egy kis lejtőn balra fordulni a balliszták fele és az oda vezető úton nem tudtam felül nézetből harcolni ,mert nem tűnt el előlem a háztető és így egyáltalán nem láttam semmit mondjuk ez még nem is akkor hiba ez simán előfordulhat a másik már sokkal érdekesebb volt, miután itt a balliszta bástyán megöltem mindet elkezdtem átnézni a helyet Leilanával miközben észrevettem a panorámát és gondoltam ki állok a bástya szélére ott ahol le van szakadva az egyik balliszta hogy jobban szét tudjak nézni, ez olyan jól sikerült hogy lezuhantam vagyis inkább egy rövid töltés után a hegy lábánál találtam magam ahol jó pár hulla feküdt mint ahogy a várban is vegyesen éjfattyak és emberek,szerettem volna szétnézni de sajnos beszorultam egy kb 2*2 méteres területre, így kénytelen voltam újra tölteni az utolsó mentést. Nem tartom elképzelhetetlennek hogy ez egy új dlc vagy kiegészítő része lesz és ezért nem adták még ki hivatalosan.
  • mecsoka
    Egyetértek. Elsőre az easy is meglehetős problémákat okozott :)
    Nekem mint lánynak tetszik Alistair. Kicsit tényleg looser, de amúgy cuki és romantikus és ha kell odeteszi magát :P :D (mellesleg nagyon élethű az arca, néha komolyan megsajnálom :))
  • xem
    Lehet hülye kérdés, de felteszem: valahol láttam, hogy 2 meteor kardal rohangált valaki, ez lehet? Vagy csak 1* dobja fel hogy talált a karakterem meteor fémet?
  • GodBadka
    Legegyszerubben ugy, hogy felraokd a legfrissebb patchet, amiben mar kijavitottak ezt a "bug"-ot.
  • fixpont
    Nem tudok rola, hogy konnyitettek volna, inkabb az, hogy ha kiismered a jatekot nagyon, akkor konnyuve valik. Kezdok kozul sokaknak az easy is nehez. :D
  • Prof William
    Oghren tulajdonképpen minden nőnemű személyt meghágna ha tehetné. :) Hatalmas arc, kár hogy nem, lehet azonnal bevenni a csapatba.
  • Fantusz
    Törpe nemes eredettörténet jó lett, bár a karakter nem a kedvencem.
    Azt viszont nem tudom, hogy lehet a felszerelésemet visszaszerezni, pizsamában kiraktak Mélyutakra, kaptam egy kardot, a többi cókmókot nem dobták utánam.
    Így többet tudunk Gorimról, a Denerim főterén kiabáló kereskedő előéletéről
  • Fantusz
    Barátságis csapattagok közötti párbeszédek se rosszak.
    Oghren és Wynne pl. imádnak sörfőzésről társalogni, Wynne dicséri a törpe saját főzésű sörét, amitől az annyira elérzékenyül, hogy kovagiasan azonnal meg is hágná a mágust, ha nem volna páncélba csomagolva...

Alistair tényleg gáz, szerencsétlenkedik a párbeszédekben, csorgatja a nyálát Morrigan után, miközben utálja is.
    A táborban, amikor odajön érdeklődni, hogy mi a véleményem a csapat többi tagjáról, Morriganról valami olyasmit hablatyol, hogy jó nagy kurva, sajnálja, hogy nem lehet az övé, tartsam távol magam a boszitól, mert veszélyes.
    Féltékenyen utálkozik.
  • gregtom6
    A játék nehézségét Nightmare fokozaton ugye nem könnyítették a patchek? Mert anno úgy gondoltam, h ha a versenyen olyan kemény volt a normal, akkor azon fogom majd vinni, csak hát azt azóta könnyítették...

Amúgy tudja valaki, honnan szedhető az Elorzott Trón(Stolen Throne)című könyv?