18612
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS |
Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE |
| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK | |
-
#10282 Morrigant nem lehet überelni.
Körülötte forog az egész történet, s jónéhány titka megfejthetetlen marad.
-
mecsoka #10281 Nos, köszi :D Szerintem kiváló a játék, mindenféle csalás meg újraelosztás nélkül is. Akinek nem tetszik csináljon jobbat :D -
#10280 Biztos vagy benne, hogy az említett varázslatok "kéznél vannak" nála is?
Alapvető kérdés, hogy kikből áll a csapat, s azoknak milyen képessége van - hiába javasolnám, hogy Morrigannal használja a tömeges bénítás, altatás, rettenet, eleven rémálom, elmecsapás képességeket, ha a boszi nincs a csapatban, vagy nincsenek meg ezek a varázslatai. -
mecsoka #10279 Ezt csak arra írtam, hogy sokan nem is viszik magukkal, nem foglalkoznak vele. Szóval akinek új lenne, ez a karakter is jól ki van dolgozva és szerintem nem kevésbe összetett mint Morrigan :)
-
2097 #10278 A leggyengebben sebzo csapattarsadra taszitas runajat varazsolsz Wynne-vel majd bekuldod kozepre ugyhogy mindegyik csapattarsadtol jo messze legyen (a tobbivel vonulj minel szelebre). Majd a taszitas runajaval ellatott csapattarsad kozelben allo ellenre varazsolsz egy benitas runajat is Wynne-vel, aztan nagy bumm es a kozelben tuti mindenki lebenul hosszabb idore. Te meg addig vered oket mint allat.
Ennel konnyebbet nem tudok igy hirtelen. Bar en siman minden trukk nelkul vertem mondjuk csak atlagos fokozaton. -
#10277 ja meg az éjfattyakat süvöltőket akik még jönnek közbe -
#10276 jaj hát a csápjaival ne foglalkozz a falkaanyát csépeld azt kész :)
-
rosti #10275 Segitsetek mert megzavarodok hogy lehet legyakni az alagutaknál azt a csápos dagadékot .Elöbb a csápokat aztán a főellent de akkor jönnek a fattyak és már nincs kraft senkiben se.
Mikor meg végre 1 ora ütlegelés és gyogycsomag elpusztítása után megburdelt jöt két sikolto és lefagyot a gép.nem szívesen szenvedek ezzel ha nincs valami ötletetek. A 1.01b pecs fenvan de nem látom hogy a kihivás és a könnyü fokozatnban bárminemü különbség lenne. -
2097 #10274 Kaptal olyan plecsnit amire azt irta, hogy a mellekkuldetesek 75%-at megcsinaltad? Azzal a karimmal amivel csak kb 75%-at megcsinaltam az 21es es kb 60-65 ora van benne ha jol emlekszem. -
#10273 Semmit nem mond az, hogy 7 melléküldetést nem csináltál meg.
Hányat csináltál meg?
Rengeteg a rejtett küldetés a játékban, amikor az összegyűjtött adatokból áll össze valami.
Mélyutakon pl. egyetlen egy küldetésadóval sem találkozol, mégis közel tucatnyi küldetést teljesíthetsz (kéreglakó penge, elrejtett kincs, feldarabolt szörny, holtak légiója, stb.) -
#10272 A többség elsöre 70+ órát rakott bele a játékba és igy lett lv23 körül.
Ezért mondom hogy 35 órához böven korrekt neked a lv19 valamenyire csak elsieted a dolgot mégha ezt nem is látod be. -
#10271 Az eszmecsere onnan indult, hogy "Én múltkor Zevrannal az oldalamon (ágyamban) fejeztem be a játékot. Hogy mi történt a jövőben? Zevran szerelmével utazgatott a világban, egy darabig... Szerintem kapott egy jó ajánlatot és likvidálta a főkarimat"
Erre mondtam, hogy Zevranba olyan mélyen beleivódott a bérgyilkos lét, hogy benne nem igazán lehet tökéletesen megbízni.
Persze ez csak egy játék, a készítőket dicséri, hogy ilyen összetett jellemű személyiségeket raktak a játékba.
Mindenkinek megvan a kisebb-nagyobb titka, a játékos pedig eldöntheti kiket cipel magával.
A közrendű törpémhez illik Zevran sötét lelkülete, de eddig sem a mágusokkal, sem a harcosaimmal, de még a nemesből lett szerencsevadásszal sem foglalkoztattam, mert úgy gondoltam abból a társaságból kilóg. -
himpike #10270 35 óra alatt én nem játszom ki hatodikra ha mindent összevadászok.. kurva Ostagar jöjjön már... Ha eszük lett volna beletettek volna egy új companiont is. -
Hugh Hefner #10269 Most kezdem tenyleg nem erteni, itt lapozgatom a guidet, azon kivul, hogy par karakternek nem jartam a tortenete vegere, azonkivul azert a mellekkuldetesek nagy reszet megcsinaltam... A legdurvabb pancelokat kardokat is brgyujtottem, craftolast sdm hagytam ki, egyszeruen nem tudom mi maradt ki. Egy ket kuldetest hagytam ki amire emlekszem pl.a magusoknal nem tudtam mit kell csinalni az iddzo helyekkel. Na mindegy, biztos majd kov vgigjatszasra frl fog tunni mi maradt ki
-
himpike #10268 Szimpatikus a hozzáállásod. Valaki nem jut túl a matekon CRPGket játszva sem. Olvasom a hivatalos fórumot is, ilyen threadok hogy egyes npcknek rossz a statleosztása, azért kell a holló hát b+ eldurran az agyam.... -
2097 #10267 En azert erzem azt, hogy jo DSC lenne, mert most en vagyok szerencse vadasz ket kardal es iszonyat jol sebzo karaktert tudtam csinalni es Zevranbol is ki lehet ezt hozni. Legrosszabb esetben nem en tanulom meg a konyveket hanem o, na bumm, a csapatban van az ero. Egyebkent is ha szeretnel csinalni egy szemetlada karaktert akkor muszaly a csapatba, mert beleillik. :) -
mecsoka #10266 Nem tudom ki mennyire maxolta ki Zevrant, én eléggé, és szerintem ő is rendkívül összetett személyiség.
Egy félreértés (/vezetés) miatt megöli szerelmét, ezért eljön meghalni Fereldenbe egy Szürke kamarás keze által. Ha párhuzamosan keversz Alistairrel, akkor választás elé állít mert szerinte sok mindent elmondhatok róla (gyilkos...stb) de hűség számára fontos, és nem akarja sem magát sem Alistairt kellemetlen helyzetbe hozni. És miután szerelmes semmi mást nem akar, mint vigyázni rád.
És harcosnak sem utolsó. Nekem nagyon bejött. Nem egyszer ő maradt egyedül talpon főellenségeknél.
Mondjuk nekem ez életem első számítógépes játéka, szóval berögzött szabályok nélkül játszom :) Nincs klasszikus tank, dsc, gyógyító felállásom. Viszem aki szimpi :D -
#10265 Én is úgy vagyok vele, hogy lehetőleg nem viszem Zevrant.
Nem a természete miatt, hanem mert egy elcseszett karakternek tartom.
Amiben jó az a lopakodás, és a mégekeverés.
A lopakodással minden rendben is lenne, ha képes volna csapdákat hatástalanítani, zárakat nyitni, de nem tud.
Méregkeveréshez meg elég ha csak a táborból kiviszem, nem kell végig kisérjen Mélyutakon.
A halál jele képessége valóban hasznos, ezzel csak annyi a bibi, hogy ha Lelianaval is felveszem a bérgyilkos spacializációt, ő is tudja, a mágusomnál ott a halál átok varázslat - Zevran ismét fölösleges.
Egyetlen karakterrel viszem Zevrant, de nem azért mert nélkülözhetetlen, hanem, mert a törpe tolvajomhoz illik a sötétlelkű elf.
Mindehhez gyorsan hozzá teszem, hogy Zevrant ki lehet kupálni, néhány szintlépés után lekörözheti Lelianát, csak valahogy a kis Vukot szimpatikusabbnak tartottam. -
2097 #10264 Ha te vagy a tank karakter akkor láttok a Zevran-ban fantáziát, hogy magaddal vidd (pl.: Te tank, Zevran DSC, Leliana távolsági DSC vagy Morrigan, gyógyító Wynne), de egyébként én sem. -
krisztajo #10263 2097! Igen tudom, hogy csak pasikkal kavar. Csak az elv miatt mondtam. Amilyen meglepő fordulatok itt vannak az lett volna igazán érdekes! Lányos apuka? Van egy a rokonságomban. Most lett 18 éves a lánya. Ha valahol megjelennek, dagad a melle, mint a csuda. De a fiúkat legszívesebben keresztben lenyelné a lánya körül 50 méteres sugárban!
Fantusz! Vettem, erre Morrigan-nál odafogok figyelni.
Teljesen igazad van. Valahogy Zevran kilóg a sorból. Vele nem lehet úgy azonosulni, mint a többiekkel. Talán amit említettél amiatt. Érezni rajta, hogy még most is csak a helyzet adta lehetőséget akarja kihasználni.
Miután sosem vittem magammal lehet, hogy küldijét nem is tudom megcsinálni. De nem is nagyon töröm magam. Nincs meg hozzá a motivációm. Én Leliana-t mindig a zárnyitás miatt vittem és azt Zevran nem tudja. Akkor meg már inkább harcost vagy mágust viszek. Meglátjuk, így hogy fog alakulni. -
#10262 No erről a variációról még nem hallottam, de meg se lepődöm rajta.
Zevran nem az a karakter, akinek nyugodtan hátat lehet fordítani.
A csapatba vételkor, ha kikérdezed a hűségről már ott homályosan fogalmaz.
Őt valójában nem is tudom, hogy meg lehet-e változtatni.
Hasznos tagja lehet a csapatnak (attól függetlenül, hogy sokan nem szeretjük, nem visszük magunkkal), de mélyen beleivódott a bérgyilkos lét, igazából csak magát szereti, másokat csak kihasznál.
Volt olyan végigjátszásom, ahol úgy tűnt Zevran valóban jó útra tért.
Hónapokon keresztül békésen éldegélt Denerimben, aztán eltünt...
Néhány hét elteltével Antíviában relytéjes körülmények között meghalt a négy legmagasabb rangó Holló vezér, Zevran egyedül állt a szervezet élére... -
#10261 "kb a felvett mellékküldetések közül olyan 7 db-ot nem csináltam meg."
és 50-et nem vettél fel:)
Én sem vettem fel minden questet, mégis 65 óra volt az első végigjátszásom:) Második végigjátszásban fele annyit csináltam, úgy is ~50 óra volt. Ha 35 óra alatt végigjátszottad, rengeteg dologról lemaradtál, mint élmény, mind történeti szinten. -
mecsoka #10260 Én múltkor Zevrannal az oldalamon (ágyamban) fejeztem be a játékot. Hogy mi történt a jövőben? Zevran szerelmével utazgatott a világban, egy darabig... Szerintem kapott egy jó ajánlatot és likvidálta a főkarimat :D
-
csemete #10259 Sziasztok.most járok a játéknak a végénél, eszméletlen h mit hoztak össze a bioware-es fiuk!Egy szerencsevadászt inditottam,mellékküldiket majd mindet megcsináltam!A játékban ami nekem a legjobban segitett a végigjátszásban, a lopakodás mód volt!Persze melette a rengeteg speckok meg fegyok meg társak stb.... de az árnyékban valo közlekedés nagyban segitett szinte mindenhol,minden környezetben.Megprobáltam ,minden társammal jóban lenni,férfi karim révén a nöknél jol teljesitettem, Zevran-al elmentem addig , mig verset mondott nekem /tuti szerelmes /.Nem is tudom mikor ragadott el ennyire egy játék a Wizardy 8 óta! -
2097 #10258 Nem, azt azért nem. :) -
#10257 Nem - öntsd vissza a maradék vizet -
zool1981 #10256 Sziasztok!A vérfarkasoknál vagyok,és van az oltáros rész,amikor rá kell tenni az oltárra a vizet,aztán imádkozni,majd meginni.Azt a részt csak úgy tudom megoldani,ha elf az indító karakterem? -
Hugh Hefner #10255 hát igen, most hogy olvasgatom ezt a könyvet amit adtak mellé valóban van pár ilyen, csak első végigjátszással úgy voltam, hogy nem akarom olvasni, hogy mit hogy kéne... na majd legközelebb -
#10254 Lvl 27-en sehogy, mert jelenleg 25 a max szint, de a 21-22-es szintet lazán el lehet érni, ha a végső csatának 19-esen indulsz neki.
A 19-es szintet pedig úgy lehet elérni, hogy nem csak az azonnal aktivált mellékküldetéseket csinálod meg, hanem a jegyzetekből kibogarászhatókat is.
Nagyon sok olyan küldetés van, ami csak akkor jelenik meg, mint quest, ha valamilyen előfeltételeket teljesítettél. (pl, ha a mágustoronyban megtalálod mind az öt jegyzetdarabot, kapsz egy küldetést a hamisítóhoz, vagy pl Gaxkangot sem lehet előzmények nélkül megtalálni, stb.) -
Hugh Hefner #10253 kb a felvett mellékküldetések közül olyan 7 db-ot nem csináltam meg. itt van nálam a guide, olyan küldetések maradtak ki, amiket nem tudok megcsinálni (és emiatt továbbmenni sem a láncban), mert nem tudok zárat nyitni, és ott a főkarakter kéne, hogy tudja.
egyébként lehet hogy azért van mert casualon toltam? a játék felénél levettem, mert meguntam, hogy ps3-on nem tudom irányítani az embereimet rendesen, és összevissza csinálnak mindent. de megnéztem, és nem kapok kevesebb xp-t így egy mobért. lehet hogy kevesebb spawnol? -
#10252 Látod pedig ebben a játékban minden veszly nélkül hangolhatnád magadat a jövőbéli természetes dolgokhoz.
Remélem nem azt véled helyénvalónak, ha egyszer lányaid lesznek leszbikusak legyenek -
Hugh Hefner #10251 de én ezt nem értem... nem szaladtam végig... mindig amikor csináltam a főquestet, akkor megcsináltam a mellékeket is, el is olvastam a sztorit, nem csak átnyomtam. sőt, nem egy felesleges kört nyomtam le, mikor ide-oda utazgattam... egyedül azt tudom hibának felróni, hogy nem volt nálam zárnyitogató, mert tök felesleges karakter szerintem. ( ez a játék legeslegnagyobb hibája szerintem, hogy gyakorlatilag teljesen meg van kötve a kezed, én pl két kezes kardos harcost indítottam, emellé kellett egy tank, Alistair, egy healer, Wynne, meg valami dps, akkor már Morrigan). Sőt, még vissza is mentem questeket csinálni, meg lett mind a két nővel a viszony, az ő questjüket is megcsináltam. kb Sten és Zevran személyes küldetése maradt ki, mert érdektelen karakternek tartottam őket. Mindenhol mindent megcsináltam, egyszerűen lövésem sincs, hogy hogy tudta valaki lvl 27-en befejezni... -
#10250 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Morrigannal az utplsó éjszaka előtt érdemes elbeszélgetni, részletesen kikérdezni. Sok homályos dolog érthetőbbé válik, persze azért nem mindenről rántja le a leplet.
Zevrant és se cipelem magammal, bár néha egy-egy rövidebb sétára elviszem.
Lehet kezelni a szexmániás hajlamait, őt különben nehéz elképzelni hűséges társnak úgy hogy szinte minden csapattagnak ajánlatokat tesz.
Ugyanakkor lehet jóban lenni vele szex nélkül is.
Személyes küldetése érdekesen is alakulhat, az országgyűlés összehívása után Denerim sikátoraiban bolyongva hozza egy Holló-csapat a fönökök üdvözletét... ha Zavran nincs a csapatban utánad megy (csapattag csere).
Itt volt olyan is, amikor a leszámolás után elköszönt - no ekkor 40-50 es disposition volt mindössze.
Valószínűleg rá tudtam volna beszélni a maradásra, de rábíztam a döntést, s azt választotta, hogy békésen távozik.
(olyan szinten eltünt, hogy még az epilógusban sem említették) -
2097 #10249 Morrigan csak pasival kavar.
Persze Alistar aranyos csak nem szeretem ha pasi udvaról a tündérkémnek. Szóval ha egyszer apa leszek és lesz lányom biztos meg fogok zavarodni. -
krisztajo #10248 Oké, vettem. Amúgy sincs benne minden, vagy nem részletesen. Nagyon jó az a könyv, de csak egy útmutató. Sok hasznos tanácsot csak itt a fórumban kaptam meg.
Szerintem Ali aranyos a maga kis nyálas módján.
De mit vársz egy szűz lovagtól, akit apácák neveltek fel? Öt vagy rögtön megkedveli az ember vagy nem. Egyébként, ha nem csöpög épp akkor egész értelmes.
Meglátjuk milyen király lesz belőle (már ha sikerül úgy befejeznem)!
Én a két lányos felállást már "kipróbáltam" a ME-ben Liana-val úgyhogy itt most nem ugyanazt szerettem volna.
Nem mondom, ha lehetett volna Morrigan-al női karival is kavarni az már érdekelt volna! Mi lehetett volna abból?!
Igen azt tudtam, hogy Pala megtámad csak Oghren-t nem.
Nem baj, majd adok neki piát és megbékül! -
2097 #10247 Oghren csak nem fogja helyeselni talán -7 pont, de ha Pala veled van és Brankát választod ő megtámad. -
2097 #10246 Kinek nem inge ne vegye magára.
Egyébként olvastam egy csomó kérdésed és tényleg sok szól a harcos bércről is ami tudom, hogy nincs bent a könyvben.
Alistar-ral próbáltam kavarni, de nem bírtam elviselni a bájgunár szövegét és inkább maradt Leliana, mert két lány mégis csak izgalmasabb kihivás volt. :D -
GodBadka #10245 Nincs mit. Mint Fantusz is írta nem kell, hogy szerelmes legyen beléd, vagy nagyon magas legyen az elfogadottsága. Az mondjuk lehet, hogy valamennyinek kell lennie, de szerintem ha van is ilyen korlát, akkor az valami alacsony érték. -
krisztajo #10244 Ezt jó tudni, akkor remélem nekem is énekelni fog!
Úgy látom itt sokkal nehezebb férfi főrakival mindenkivel jóban lenni, vagy csak komplikáltabb. Én a női karimmal mindenkivel egész jól elvagyok.
Igaz csak Alistair-al kavarok, tehát nincsen féltékenykedés.
Egyszer Morrigan fejezte ki nem tetszését ezzel kapcsolatban. De amikor tettem neki egy homályos utalást arra, hogy Ali nem is rossz az ágyban azt már díjazta! A kis huncut!
Amióta megkapta a tükröt amúgy is a kedvenc nővére lettem.
Elején Sten-el voltak gondjaim, mert nem szereti a nőket, kiváltképp ha harcosok. De amióta megvan a kardja a tenyeremből eszik. Egyedül Zervran-al nem tudok mint kezdeni. Vele csak akkor lehet jóban lenni ha belemegyek az enyhén sexista játékába. De miután ezt nem akarom és még ajándékokat sem találtam így stagnál a helyzet. Igaz magammal sem vittem egyszer sem. Nekem a képességei sem tetszenek annyira. Így viszont lehet a személyes küldijéről is lemaradok.
Oké akkor majd megkérdezem Leliana-t a csigányról.
És Oghren? Megtámad, ha nem Brankát választom???
Vagy ha nem mennyire haragszik meg rám, esetleg ott is hagy?
Lehet, hogy a Tomboló csak elsőre tűnik gyengusnak, de a Bajnok tényleg mindent visz.
Még Sten-t képzem Tombolónak, öt nem tudtam másnak elképzelni.
Abban viszont igazad van, hogy Temlomosból elég Alistair. Már én is kimaxoltam nála a manás dolgot, de ki még nem próbáltam mennyire jó. Ez még később biztos hasznos lesz miután Wynne-él csak most kezdtem fejleszteni ezt a vonalat. -
#10243 Tomboló specializációt nem kell még egyszer megvenned, mert most már elérhető lesz minden jövendőbeli karakterednek (ugyanígy a bajnok is)
Nem gondolom, hogy fölösleges specializáció, a bajnokot én is jobbnak vélem, de a tomboló meg a templárustól jobb.
Templomos specializációnak is megvan a maga erőssége, nálam azért szorül egyértelműen a harmadik helyre, mert a csapatban általában vannak mágusok, akik képesek némileg hasonló mutatványra mint Alistair.
Alistair képes varázslatokat semlegesíteni (Vérfakas tanyán alap), a negyedik módosítóval az ellenfél összes manáját elszívhatja - ez egy célzottan mágiahasznlók elleni specializáció.