18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • GodBadka
    Megfelelo kepzetseggel. Valamilyen kepzetseg hasznalata nelkul nem igen fogsz 100-nal nagyobbat sebezni. Ketkezes harcossal van 2-3 fentartott kepzetseg is, ami noveli a sebzest, nem art a sok stamina, 60 feletti ero es akkor a Kritikus csapassal talan, vagy Halalos csapas nem tudom most fejbol mi a neve, lehet 200 feleti sebzest okozni ketkezes fegyverrel.
  • ZZ88
    Köszi, kipróbálom.
  • xem
    Hali

lehet hülyeséget kérdezek, de hogy lehet pl 100 nál nagyobbat sebezni, 44 az erő, 2kezes kard alap sebzése 16+ a modosítók. A nehézségi beállításnál variálódik? vagy hogy? itt irtátok hogy 250 vagy még több is a sebzés, de nekem 100 nál nem volt több, bármit csináltam. help.
  • PAtr0n
    Ha Bhelen herceget választod, akkor meg Harrowmont emberei álják utadat sokszor. Nem mintha gondot jelentenének
  • PAtr0n
    Rájöttem, a meggyőzés kimaxolásáshoz rohadtul nem elég a 16 dörzsöltség. 26-osra van fejlesztve és még az sem elég. Ott van pl. Rogek a porvárosban, ő is visszautasít, meg a könyvtárban lévő törpe is, amikor arról beszélek vele hogy káptalant szeretne nyitni egyik emberük.
    A megfélemlítés már régóta működik (majdnem) mindenkinél, de a meggyőzés ritkán.
    Már látom, hogy a következő 2 szintlépés pontjait mire fogom ellőni.
  • 2097
    Megtanulhato specializacio, ha jol emlekszem az elf romoknal egy oltaron kell felszabaditani egy szellemet, ami egy fiolaban lakozik es nem hideg a fiola. Na vele kell elotte beszelni.
  • ZZ88
    Nemes és Mágus üzemmódban már végigvittem a játékot, találkoztam egy karddal, aminek a használati feltétele a bűvharcos, ezt a posztot hogyan kell elérni? THX.
  • sevendoor
    Én Harramontot választottam, soxor megtámadtak utána törpeföldön és máshol is a másik jelölt követői.
  • rexsimus
    Én már tudom kit fogok választani csak érdekel a többi kimenet, mert nem tudom mikor lesz időm másodjára végig vinni :)
  • 2097
    Nem arrol van szo sajnalom az idot, de ez mar nem idetartozo forum tema.

Azert nekem is nagy dilema am gonosznak lenni. Volt amin perceket gondolkodtam, hogy megtegyem-e vagy sem.
  • Fantusz
    Tulajdonképpen azt kellene eldöntened, hogy a játékban mely döntések szimpatikusak a karakterdenek, s úgy végigjátszani, szembesülni azzal milyen következményei lettek a döntéseidnek.
  • rexsimus
    Mi a különbség a két törpe jelölt között? Van valami kihatása, hogy melyiket választom?
    Lentebb olvastam, hogy Harrowmont nagy sz*rt kavar, ha meghagyom a Semmi üllőjét, de ha elpusztítom, akkor mit csinál? :)
  • SötétBarom
    Szerintem a Mass Effectben elég jól belőtték. Bár ott nem kifejezetten "gonosz"nak hívják.
  • Fantusz
    Leliana harcban is hasznos lehet, igaz én mindíg "átképezem", két tőrrel nagyon jól darál, igaz egy harcossal nehéz összevetni, más kategória.

Szerepjátékban gonosz karakter valóban életszerűtlen annyira, hogy már nem is gonosz, hanem sokszor pszichopata.
    Egy teljesen más történet kellene ahhoz, hogy logikusan lehessen gonoszkodni, s a Dragon Age még az a játék, ahol próbálkoztak ezzel, de itt is elég faramuci a helyzet.
    Gonoszként legfeljebb azért érdekelne a Vezérdémon legyőzése, hogy én legyek a világ ura.
  • Fantusz
    Avernusnak nincs jelentősége, nem látod többet.
    Az a történet úgy lenne teljes, hogy a vérmágus is meghal (egyedi köntöse a vérmágiát erősíti), ha életben hagyod Levi szóvá is teszi, hogy talán jobb lett volna, ha nem borzolná a kedélyeket tovább a vén mágus. - ennek sincs jelentősége, nem látod többet.

Sophiat egyszer elengedtem, megígérte, hogy elhagyja Harcosbércet, nem látom többé.
    Egyik utazásom során egy csapat árny, démon támadott meg - csak gyanítom, hogy köze lehetett Sophiához, mert semmi addig ilyenekkel nem találkoztam.
  • krisztajo
    Fantusz! Igazad van ha nem lennék maximalista én sem vinném Lelianna-t mert megfigyeltem, hogy a harcok során sokszor nem csinált semmit (ügyes IA) pedig a taktikában minden bevan neki állítva. Ha nem akarnék mindent kinyitni így hogy harcos a főkarim biztos, hogy még egy harcost tanknak és Morrigan-t meg Wynne-t vinném magammal. Már kipróbáltam a nagy csatákban ez a felállás a legütősebb. Lecsapunk mindenkit sec perc alatt! Az őssárkányt is ebben a felállásban nyírtam ki.
    2097! Én sosem sajnáltam az időt egy játékra sem. Ha az embernek ilyen a hozzáállása ne rpg-vel játsszon. Csak hogy a két leghosszabbat említsem az Obliviont 210 és a Fallout 3-at 160 óra alatt végeztem ki. És biztos így kimaradt valami.
    Gonosz nem szerettek lenni valahogy nem vesz rá a lélek. Sosem szoktam rossz lenni egyik játékban sem. Itt a meggyőzés nagyon fontos képesség a főkarinak. Talán a legfontosabb nem kaszt specifikus dolog. Nem mondom, hogy nem tudsz nélküle boldogulni, de ha rágyúrsz nagyon megkönnyíti a dolgod és sok olyan megoldásokhoz is hozzásegít amit máshogy nem tudsz elérni!
  • Fantusz
    Elkeserítelek, Oghren nem kell Brankának.

A párbeszédeben van egy opció, hogy Oghrenből csináljon gólemet, de Branka visszautasítja - valami olyasmit mondott, hogy ne telhetetlenkedjünk, kezdésnek legyen elég a korona.

Mindezt feltehetőleg nem vajszívűségből mondja, az üllőt még nem képes használni, kell neki némi idő, mire rájön a gólemkészítés titkaira.
  • sevendoor
    Tényleg Arvenussal lehet még később beszélni, talál még vmi hasznosat? Most még hiába megyek vissza Harcosbércre, inaktiv a kapu.
  • sevendoor
    Denerim piacán van egy egy csaj aki szereti a kelméket, ruhákat, lehet vele beszélgetni. Van vmi küldi hozzá? ue. szintén a piacon egy nő aki a szolgáit fikázza folyamatosan, sárga a neve és elzavar ha beszélni akarok vele. küldi?
  • rexsimus
    Leliana helyett Zevrant képeztem át erre, csak hogy ne legyen már 3 nő és egy törpe a csapatba :D
  • 2097
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Csak már kezdek félni, hogy a végén a kutyával kell egyedül tartanom a kaput. :D Ha esetleg el lehet bukni azt a részt ahelyett, hogy game over legyen kérlek ne mondjátok el.
  • 2097
    Sajnos 1 pontot se raktam a meggyőzésre. Connort nem öltem meg most csak anyut áldoztam be, Redcliffe-en gondolkodtam csak azért az XP erősebb volt. A gólemek mindenféleképpen kellenek, mert a végső csatában a vezérdémon ellen kell valami távolsági is, ne mindenkinek a ballisztáknál keljen állnia. Lelianat sajnálom egyedül, mert most nem fog nekem olyan szépen énekelni.
  • himpike
    Akkor még add Brankának Ogrent heheh, nekem az kimaradt, öld meg Connort, Arvenust. Az elfek leölése alap, de ott Fehéragyar kinyúvasztása is kb hasonlóan negatív cselekmény. Palát bukod majd Brankánál. A hamvaknál rontottál, mert egyszerűbb kimagyarázni Lelianat mint bebukni.Wynnet mindenképpen be kell bukni az tény. Megteheted még hogy leszarod redcliffet. Más evilesdi nem nagyon van azt hiszem.
  • 2097
    Irigyelek ezért a kitartásodért.
    Hát én most csomó küldit bukni fogok most azt tuti, mert kellő képpen sikerült megnehezíteni a dolgom. Wynne meghalt mikor lenyomtam a kört, Leliana lelépet mikor megszentségtelenitettem a hamvakat és a meggyőzés helyet a csapdát próbáltam ki, mert az mekkora buli (nem jött be). Még lenyomon a pagonyelfeket és hasonló gonosz dolgokat, mert ha már ennyire rossz vagyok tényleg legyek is az. Ja és én akarok lenni a király már lehetséges. :D
  • GodBadka
    Én mindig megtaláltam mind a 12 levelet, pedig soha nem kerestem különösebben őket, csak mindig mindent megnézek és kinyitok :)
  • Fantusz
    Banastor tekercsei mégcsak nem is ládákban vannak (legalábbis nem mindegyik).
    A szerelmes leveleket zárnyitás nélkül valóban nem lehet összeszedni, itt csak az a kérdés, hogy zárnyitással sikerül-e.
    Úgy tűnik összesen létezik 12 darab, tehát mindet meg kell találni, s az országgyűlés után már nagyon húz a főszál előre, nálam már érdektelenek lettek a levelek, igaz nem is találtam meg mindet.

Nálam van helye a szerencsevadásznak a csapatban, a kérdés az volt, hogy szükséges-e: valójában nem, el lehet boldogulni nélküle.
    Legfeljebb indít majd egy szerencsevadász karaktert is, s rácsodálkozik mi-mindent szalasztott el
  • Fantusz
    Olyan erős csapdák nincsenek, hogy az egész csapatot letarolják, de van néhány helyszín, ahol a csapdák veszélyesebbek, mint az ellenfelek.
    Ilyen pl az elf romban lévő becsapdázott terem, ahol a nyomólapos tűzcsapdákat aktiválva az egész terem lángba borul.
    Nem fontos ide a szerencsevadász, megoldható másképpen is, én is az XP gyűjtögetés miatt viszem magammal (vagy a főkarakter képzett), a csapat elbírja, s nem szeretek a már kitakarított területre néhány láda miatt visszatérni, főleg, hogy tudom, hogy értéket úgysem találok benne.

Nem kell szerencsevadász a csapatba, nyugodtan lehet menni négy harcossal, vagy három mágussal, főleg ha Leliana nem szimpatikus.
  • krisztajo
    2097! Nekem ez nem veszi el a kedvemet, mindig maximalista voltam. Szeretek mindent felfedezni és megoldani ha lehet. Pedig ha megtaláltad mind a hatot, akkor kapnod kellett volna jutalmat. Azt hiszem egy pajzsot.
    SaGa! Lehet akkor erre rosszul emlékeztem. De a szerelmeslevelek biztos, hogy zárt ládákban vannak. Abból mindet csak nyitogatással lehet összeszedni.
  • SaGa
    Ha Banastor tekercseire gondolsz, azok mind ládában voltak, de egy se volt bezárva...
  • rexsimus
    Csapdákkal eddig nem volt bajom, tankom kibír mindent :D
  • 2097
    Szerintem ne próbálj 1x mindent megcsinálni, mert később annyival kisebb kedvel kezded újra.
    A fekete fiolákból én hatot találtam ha jól emlékszem, de nem tudom kaptam-e érte valamit is.
  • krisztajo
    Fantusz! Hát nem tudom, végül is mire jutok, de első végigjátszásnál a maximumra törekszem. Mindent kinyitok és próbálom minél több melléküldit megcsinálni. Mindenhová többször visszamegyek ezért lassan haladok, de ezt nem is bánom. Van több mellékküldi is amit csak ládanyitogatással lehet megcsinálni nem csak a szerelmesleveles. Van valami tekercses is amit a Mágus társaságnak kell összeszedni. És a szerencsevadásznál a csapdahatástalanítás tényleg nagyon fontos némelyik helyszínen.
    Még egy kérdés viszont eszembe jutott. Mi a helyzet a fekete fiolákkal? Amik után jön egy Bosszúálló rém. Én eddig négyet találtam meg. Ha jól sejtem hat van belőlük csak nem tudom hol keresem az utolsó kettőt! És mi a küldi vége és jutalma?
    2097! Ne csüggedj nekem is csak annyi van jelenleg. Úgy tudom a legutolsót csak a játék legvége előtt lehet megtalálni.
  • GodBadka
    Meg sem jelennek.
  • SaGa
    Ez egyébként érdekes.
    A NWN mindkét részében sokkal jobban bírták a mágusok a rájuk robbant csapdákat, mint a szerencsevadászok, hiába jobbak ezutóbbiak reflexben meg egyebekben. A mágusok ellenálló képessége fölényesen jobb volt ilyesmire...
  • 2097
    Én mindig csak 11 levelet találtam. :(

Most én is zárnyító nélkül tolom, majd visszamegyek később uyanis Leliana lelépett :D Majd Zevran-ból csinálok egyet ha muszály.
  • obe
    értem, így már világos..tehát megvehetem ha akarom, akinek nem CE annak ezek a tárgyak meg sem jelennek, vagy ha igen jóval drágábban?...több kérdésem nincs, köszi

• Fantusz
    Szerencsevadásszal ládanyitogatásból csapdák hatástalanításából XP-t lehet össze csipegetni, nagyon ritka, hogy a ládában használható cucc legyen (elvétve azért akad).
    A szerelmeslevelekkel nem tudom érdemes-e foglalkozni, még egyetlen karakteremmel sem csináltam végig azt a küldetést (gondolom adnának érte három aranyat).

Nálam általában van a csapatban szerencsevadász, de igazából nem létkérdés.
    Nem is a zárnyitogatásnál hasznos, hanem a becsapdázott területeken, de ilyen helyeken is át lehet menni, csak nem a mágusokat kell a kelepcébe zavarni.
  • krisztajo
    Pedig a szerelmeslevelekből mindet csak így tudod megtalálni. Több darab is zárt ládában van világszerte.
  • SaGa
    Melyik mellékküldetéshez kell ládát feltörni? Komolyan kérdem, mert egy olyat sem találtam, ahova ez kellett volna. Zárt ajtó volt, meg láda, de mindegyikhez kulcs kellett, azaz nélküle senki, vele meg mindenki ki tudta nyitni...
  • krisztajo
    Godbadka! Na akkor azt még egyszer meglesem, bár ott is mindent bejártam. De talán ott van a kutya elásva!
    rexsimus! Ezt neked kell eldönteni. Van néhány melléküldi amit így nem tudsz bejezni és a loot-olt cuccokból elég sok pénzt lehet összeszedni ami főleg a játék elején sokat számít. És később a keményebb helyeken lehet néhány egyedi tárgyat is a lezárt ládákban találni!
    De a harcok után szinte mindenhová vissza lehet menni ládákat nyitogatni. Persze ez alól van néhány kivétel, amire érdemes odafigyelni (Ostagar, Kocári vadon, Lothering)!