18612
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS |
Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE |
| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK | |
-
rexsimus #10522 Egy törpe árustól , Orzammar közrendű negyedében, ha nem csal az emlékezetem :)
Bár nincs is ott más árus, csak törpe :D -
#10521 Legdurvább tőr a Penge (DLC).
A +5 sebzés már szinte irreális, két teljesértékű fegyvernek (kard) nincs olyan sebzése, mint a Csillagagyar + Penge párosnak. -
#10520 Olaf becses sajtszeletelőkésére gondolsz? :)
Jó kis tőr volt az, bár én már odaadtam Leilanának, mert szereztem jobbat, ráadásul a másik kezembe már csináltattam Levi tesójával meteorból egy fain kardot.
Azt a 4 idióta szektást elsőre levágtam mint a csirkét, bár ebben nagy szerepe volt Morrigannak is. -
himpike #10519 Attól függetlenül a lány ugyanúgy odautazik. -
#10518 A játék az első lemezen van, el sem tudnád indítani, ha nem lenne komplex.
Könyvből nehéz megítélni a hátra lévő játékidőt.
A három főküldetésed lehet még a törpék beszervezése, a Szent hamvak urnájának megtalálása, és a végső csata is - ebben még nagyon sok órányi játék van mellékküldetések nélkül is.
A mellékküldetések nem kevésbé fontosak a játékidő szempontjából sem.
Bár ezek többségébe itt-ott bele botlik a játékos, de a teljesítésükre időt kell szánni, sok melléküldetésnek utána kell olvasni a jegyzetekben.
Csak a főküldetésre koncentrálva a játékidő talán harmada-negyede lehet a lehetőségek adta játékidőnek. -
himpike #10517 A jó/gonosz kérdésétől herótom volt már Hammervale-on is. Öncélú? Lehet, de ez szerepjáték. Ha magadat "játszod" akkor az nem szerepjáték. Van akinek nem megy a gonosz fele, van akinek igen, és van aki idealizál. Pl a Witcherben nem igazán tudsz se jó se rossz lenni, mert a főhős javarészt magával foglalkozik. Sokszor a jónak tűnő megoldás sül el szarul benne. Az Arcanumban némileg egyszerűbb a képlet, ott lehetsz egyértelműen gonosz, de olyan játék 20 évente 1x jön ki. A Star Wars szarok evil fele többnyire nevetséges és unalmas.
A Dragon Age is árnyalt, egyértelműen gonosz tett igen kevés van benne, inkább csak a megoldások véresebbek. -
2097 #10516 A második dvd-én van a lengyel, a francia és a német nyelv ha jól emlékszem. -
krisztajo #10515 SaGa! Teljesen egyetértek. Öncélú és értelmetlen.
Temes69! Az hogy kivel kell beszélned attól függ kinek a pártjára álltál a végén. Ha a mágusoknak segítettél akkor Irving főmágust kell keresned (persze ha a végén megmentetted).
Ha a templomosok mellett voksoltál és bezártad vagy megölted a mágusokat akkor a templomosok főnökével kell akitől az elején az engedélyt kérted hogy bemehess.
Egyébként csak a főmágus fogja befogadni a törp lányzót a templomosok parancsnoka nem. -
temes69 #10514 néztem már a dvdt de ugyanúgy autorunozik, meg adatok vannak rajta. szal passz.. -
temes69 #10513 még egy kérdés: a törpe kovács lányával kapcsolatban aki varázsló szeretne lenni, illetve mágialméletet tanulni, na szal mondja hogy beszéljek a körmágusokkal. nos én miután befejeztem a törpés főküldit, visszamentem a törönyba de senkivel nem találkoztam akivel a kiscsajról tudtam volna beszélni... valaki hlp? -
SaGa #10512 Ott talán a további nyelvek vannak nem? -
temes69 #10511 sziasztok!
lenne egy kérdésem azokhoz akiknek megvan eredetiben a játék. amikor installáltam fel a gépre akkor megcsinálta 1dvdről az egészet. A másikat még semmire nem használtam. kb25órát toltam eddig bele(tudom hogy nem sok, de meló mellett nincs annyi időm játszani), nem emlékszem pontosan de a hozzákapott könyv szerint már asszem csak 3fő küldi maradt. kérdésem a következő: én k*rtam el valamit amikor installáltam és nem a full installt választottam, és ezért nem kéri a második dvdt, vagy majd fogja kérni a történet előrehaladtával? amennyiben igen akkor dvdről fog tölteni? -
SaGa #10510 Nem kell a pagyonyok feladataival végezni. Ott lesznek, ahol két ogár sétálgatott, a dilis remete közelében, ahol az egyik sír is van.
Az ogárokat kell lenyomni, kimenni a területről, majd vissza és ott hadonászik a 4 dilis. Ha nem tudod őket helyből lefagyasztani (de legalább kettőt), akkor elég szivatós hirig lesz... -
SaGa #10509 Az RPG "gonosz" szerintem az öncélú. Mindig és minden körülmények között az motiválja a döntését, hogy neki akkor (vagy hosszabb távon) mi hoz többet. A számítógépes RPG-kben nem lehet teljesen "gonosz" (chaotic evil, bár szerintem a Lawful evil "gonoszabb", a chaotic szimplán bomlott...) karaktert kijátszani, mert igen hamar véget érne a játék, vagy játszhatatlanul nehézzé válna.. Asztalnál is csak akkor lehetséges, ha a DM is benne van, hajlandó az előre megtervezett modult a megfelelő időben és helyen menet közben módosítani egy "gonosz" karakter vagy parti döntései nyomán...
Nem könnyű, igen kevesen képesek rá... -
SaGa #10508 Duncan tőre, meg a nemtomki sajtszeletelője, 2-2 rúnával elég hatékony fegyver tud lenni.
Őgy vettem észre, hogy Leliana akkor "lazsál" harc közben, ha nincs egyértelműen eldöntve, hogy lövész, vagy kétkezes szúrkálógép. Nálam az íjászatból annyi van nála most beállítva, hogy a sorban a legutolsó taktikai utasítás (mindenkinél, Pala-t kivéve), hogy ha távoli vagy közepes lőtávon van valami ellen, akkor váltson távolsági fegyverre.
Így nem lazsál, igen bőszen rohangászik az ellenséges egyedek után... -
krisztajo #10507 Fantusz! Köszi, ennyi infóval már csak megfogom őket találni! Akkor majd viszem mind a két mágust úgy majd nem fognak rajtunk ki.
Paxton! Jó tudni, eddig nem ismertem őt sem a másik közreműködőt. Tényleg nagyon kellemes a játék zenéje és a dalok. Látszik, hogy profi munka.
Valóban becsapós egy kicsit, de miután nem a küldi tárgyakhoz teszi hanem a magadra rakható cuccokhoz talán ebből lehet sejteni valamit. Egyébként messze a legjobb ingyenes gyűrű!
Nem tudom, hogy tartasz Leliana az elf főküldi befejezés után énekel amikor először visszatérsz a táborba. De előtte meg kell szólítani és akkor hozza szóba ezt a dal amit régen egy elftől tanult. Nála nagyon könnyű szerintem a 100-at elérni én is ugyanígy vagyok. Nekem is marad egy rakás ajándékom amit csak Ö fogad el. Már rég fullon volt amikor a neki való virágot megtaláltam. Nincs semmi baj minden ajándékot el lehet adni.
Pedig elég sok könyv van. Csak körül kell nézni. Többféle is, van ami tulajdonságokhoz van ami általános képességekhez ad pontot. És van a harci technikás és csak mágusok számára jó könyv is. A teljeség igénye nélkül van Bodagnál, Denerinbem, Orzamarban, az elfeknél és az utazó törp kereskedőnél is. Azt viszont nem tudom, hogy melyik mit ad azt próbálgatni kell. Járd végig a felfedezett helyszíneket és kutakodj megfogod találni. Itt egy link a könyvekről hátha segít: -
2097 #10506 Ha megcsináltad a pagonyelfes küldiket azután énekel majd. -
#10505 Ez a város kulcsa küldi érdekes volt számomra.
Minden nehézség nélkül megtaláltam az összes tekercset, bár az utolsót (ami az aréna várótermében volt) már előbb is megtalálhattam volna, ha nem vagyok vak. Ugyanis én nem figyeltem, hogy az aréna előteréből 2 váróterem nyílik :) Utána mentem Vartag-hoz, hogy beszéljek Bhelen herceggel, akkor vettem észre, hogy ott van a kulcs. Na ez volt még a jó: Felvettem és ajtót kerestem hozzá.
Aztán pár óra rájöttem, hogy gyűrű, amikor a cuccaim közt megtaláltam, és láttam milyen bónuszokat ad. :)
Nekem még nem énekelt Leilana, pedig már elvárnám tőle, mert 100 a szimpátiapontjaim nála :) Amúgy teljesen kivagyok ettől, hogy már 100 a csajszi, oszt még van nálam egy rakat ajándék amit csak ő fogad el normális pontszámot adva.
A képzettségadó (nem képesség) könyv hollétében tud valaki segíteni? Sehol nem kapni ilyet sztem, ha meg mégis, akkor meg nagyon béna vagyok. -
zool1981 #10504 Tényleg?Köszi a kioktatást.Amúgy eddig 40 órát feccöltem a játékba,és elég sok info van benne.Sajnos mindent én sem tudok megjegyezni és előfordul,hogy valami elkerüli a figyelmemet.Örülök,hogy Te ilyen tökéletes vagy... -
Paxton #10503 Hali Krisztajo! Tudtommal Leliana énekhangja Aubrey Ashburn. Egyébként zeneszerzőként is közreműködött a játékban, Inon Zur-ral együtt. Ő énekli az "I am the One" dalt is, ami a játék fő zenéje. Inon Zur honlapján több infót is találhatsz, sőt videót is a zeneszámok felvételéről. -
2097 #10502 Nekem a plecsnik egy fajta kihivást jelentenek és arra szükségem, hogy élvezzem a játékot. Ettől fügetlenül bele tudom magam élni az adott helyzetbe csak néha szivem szerint másként döntének, de a való életben is sokszor kell olyan döntést hozni ami nem feltétlenül tetszik. -
#10501 A vérmágusok annál a sírkőnél hókuszpókuszoznak, ahol az első páncéldarabot felszedted.
4-5 mágus lesz ott elég kellemetlen varázslatokkal támadnak (fagykúp, emberzúzó ketrec), ha van a csapatban mágus könnyen leverhetők, harcosokat picit szivatják azzal,hogy szétszóródnak a csata eljén.
A Bioware igényesn válogatta meg a szinkronszínészeket a játékhoz, Leliana éneke sem amatőr munka.
2097: plecsnigyűjtögetés nem szerepjátszás, azzal éppen a szerepből lehet kiesni.
joered80: DLC-ket később is fel lehet rakni, legfeljebb az előnyeit nem tudod kihasználni. -
krisztajo #10500 Köszi nem gondoltam, hogy csak ennyi. Azt hittem talán kihagytam valamit. Akkor visszamegyek befejezni.
Ja és majd elfelejtettem nekem is énekelt Leliana! Nagyon szép az a dal! Jól lenne tudni valójában ki énekli, gyönyörű kiművelt hangja van. -
2097 #10499 Ha végeztél a pagony elfes témával később látogas vissza a beső erdő részhez (nem tudom most mi a neve) akkora már ott szoktak lenni a kitaszitottak. -
krisztajo #10498 Patr0n! Igen, szerintem is így van. Szerepjátéknál ez a megfelelő hozzáállás. Több játékidő több élvezet! Nekem csak egy beszólásom volt Morrigan-nak még a Kör tornyánál volt egy eléggé bunkó megjegyzése, azt már nem nézhettem tétlenül. Rábeszélés nélkül itt tényleg nehéz pacifistának maradni.
2097! A plecsnigyűjtögetést megértem, de ha te is kényszerpályának érzed a gonoszkodást akkor talán még sem az igazi?! A kari felfejlesztése pedig nem az irányultságától függ. Ha már tudod hogy jutottál eddig olyan über tank karit csinálhatsz magadnak amilyet szeretnél és ami maradéktalanul tetszik! Morrigan pedig csak látszólag gonosz, én ha van itt egyáltalán ilyen teljesen jó vagyok még is remekül elvagyunk egymással. Én vagyon a kedvenc nővérkéje max. elfogadással.
Ezek szép számok mindkettőtöknél. Látom nem csak én szeretem a maratoni végigjátszásokat. Már-már aggódom most fejeztem be a Pagony elfes küldit és 80 óránál vagyok. Lehet, hogy túl hamar fogom befejezni???
Viszont jó hírem van mindenkinek a Város kulcsa küldivel kapcsolatban. Azt hiszem megvan a megoldás! Godbadka hathatós segítségének hála rájöttem mi a trükk. Valóban az Aréna egyik pihenő helységében van az utolsó kódex ami megoldáshoz kell. Csakhogy én ezt is teljesen átnéztem és nem volt sehol. Vagyis ez a tekercs csak később jelenik meg. Ennek gyorsan utána is néztem és a királyválasztó küldi befejezése után válik elérhetővé. Vagyis aki még nem szerezte meg nyugodtan menjen vissza és markolja fel azt a jó kis gyűrűt!
Egy kis segítséget is kérnék! Megint van egy küldi amivel nem boldogulok. Már teljesen ki pucoltam a Pagony elfek erdejét még is maradt egy küldi aminek itt kellett volna lennie. Jó rég kaptam a Mágustársaságtól a Testvérem gyilkosa küldit. Ezt hogyan lehet megoldani? Elvileg vérmágusokat kellene megölni, de én eggyel sem találkoztam. -
joered80 #10497 Sziasztok!
Új vagyok a játékban, lenne egy kérdésem. Nemrég kezdtem el a játékot, a dlc-k még egyenlőre nincsenek meg. Ha később a játék folyamán meglesznek és telepítem őket, akkor az adott, már elkezdett játékban is játszhatóak lesznek, vagy újat kell kezdenem? Bocsi, ha nagyon amatőr kérdést tettem fel.
-
2097 #10496 Ez amolyan plecsni gyűjtőgetös karakter lesz amivle az olyan dolgokat csinálom meg amit egyébként nem volt szivem az elöző két végigjátszásnál. Bár már kezdem kicsit sajnálni, hogy gonosz, mert bitang egy Tank lett belöle és tetszik is.
A gonoszkodásba egyébként egy időután belelendülsz, mert már mindenki útál és nekem meggyőzés nélkül csak a rombolás marad. Szóval valamely szinten már kényszerpálya. Na meg persze Morrigan is jobban szeret. :D
A első végigjátszásom vagy 130 órát vett igénybe a második 100 körül, de ez rövidebb lesz, mert rutinból megyek már sok helyen.
-
#10495 És megtudhatom, hogy kitől vetted? :)
krisztajo:
Valahogy én sem tudtam soha igazán gonosz lenni ezekben a játékokban. Persze néha elnyomok egy flegma vagy utálatos dumát a válaszlehetőségek közül, de összességében mindenkivel kedves vagyok, a harcokat is (már ahol lehet) mindig próbálom diplomáciai úton rendezni. Bár most hogy kiderült, hogy a rábeszélés képzettséget nem fejlesztettem, így már érthető miért nem jutottam sikerre a dimplomáciával :)
Anno a Fable-ben és Mass Effectben sem voltam gonosz, csak épp annyira amennyire az életben is vagyok :)
A játékidővel kapcsolatban: Én most tartok 109 óránál, de még elég sok dolog hátra van úgy érzem. Sem redcliffe, sem Denerim várában (a zárványban sem) nem voltam, és a mélyutak + az elf sírok is hátra van még. Na meg Ostagar, és a szent hamvas téma is. Úgy lehet még a 200 órát is megütöm így a végére. Én így élvezem, egy területet akár 100X bejárok, nézelődök, vásárolok, hallgatom a csapattársak dumáit egymás között stb...
Sztem így lehet egy ilyen játékot maximálisan kiélvezni. Bár különbözőek vagyunk. Ki így, ki úgy érzi jól magát... -
#10494 Nem egy szimpla akciójátékról van szó, illene oda figyelni mi is történik körülötted, mert sok gondod lehet még abból, ha beszélgetéseket, jegyzeteket figyelmen kívűl hagysz, vagy meg sem nézed.
Küldetésben megkaptad, hogy beszélj a törpékkel a bűvölésről, ki sem tudtad kerülni a beszélgetést - más kérdés, hogy nem érdekelt, hogy mit mondanak. -
#10493 A táborodban a dilis törpénél. -
zool1981 #10492 Sziasztok!Van néhány rúna a birtokomban,amivel a fegyvereimet tudom fejleszteni.De mégis hogyan vagy hol?A kovácsnál sem találtam megoldást.Sehogyan sem tudok rájönni... -
krisztajo #10491 Fantusz! Teljesen igazad van legtöbbször csak az egyik oldalt dolgozzák ki rendesen és a másiknál nagyon kilóg a lóláb! Vagy nincs a legvégéig semmi jelentősége hogy gonosz voltál vagy nincs rá semmi értelmes motiváció. Vagy átmegy a már szinte elfogadhatatlan és öncélú és teljesen értelmetlen gonoszkodásba (mert én akarok a leggonoszabb lenni a világon).
Lelianna nem rossz, de tényleg nem mérhető egy harcoshoz. Egyébként én is átképeztem két tőrre és párbajhős specre.
2097! Félreértettél, nem rád gondoltam amikor azt mondtam. Csak itt is volt néhány emberke aki baromi lelkesen mondta, hogy végigért kevesebb mint 30 óra alatt. Na ennek egy rpg-nél szerintem nincs semmi értelme, pláne nem büszkélkedni vele. Nincs azzal semmi baj ha valaki szeretnéd próbálni milyen gonosznak lenni, csak én nekem nem megy. Én inkább azoknál aggódok akik betegesen csak gonoszak akarnak lenni, bárhol és bármikor ahol csak lehet (pl. a legnagyobb, legembertelenebb Sith). Na ott már inkább gondok vannak! -
rexsimus #10490 Van olyan könyv is, én az előbb vettem egyet :) -
himpike #10489 1 ballista meg 1 ijász elég hehe. A szerencsevadászok megjavítják/betöltik. -
#10488 Így van. Jól elszúrtam. A könyvekkel az a baj, hogy b*sznak képzettség pontokat adni, csak a képességekre adnak. Vagy létezik olyan könyv amivel azokat lehet fejleszteni? Eddig csak a Harci teknikák kódexeit vettem a törpéktől. Mondjuk a nevükben is benne van mire adnak, evidens.
De akkor melyik ami képzettséget ad? -
#10487 Ráadásul meg a dörzsöltségre is fölöslegesen raktál pontokat, ha nem szerencsevadász a karid.
-
#10486 Basszus erről teljesen elfelejtkeztem, nem is fejlesztettem ezt a részét a karinak. Csak a túlélést, és a harci gyakorlatot maxoltam eddig ki vele. Hát ezért nem működött szinte senkinél a meggyőzés. Bele sem merek gondolni, mennyi dolgot csinálhattam volna másképp. Bahh!
Most vehetek könyveket, hogy minél előbb meglegyen a max. -
#10485 Végülis ez így logikus.
Egy marcona, kigyúrt izompacsirta sokkal félelmetesebb, mint egy cingár, vézna alak.
Viszont egy rafináltan kérdezőnek nem szükséges fenyegetőzni, ha valamit meg szeretne tudni.
Nálad szerintem a befolyásolás szintje kevés.
Nem mindegy, hogy alap befolyásolással, vagy mesteri befolyásolással próbálod győzködni a másik felet - utóbbi esetben nem jellemző a visszautasítás. -
#10484 Na ezt nem tudtam, hogy a meggyőzéshez és megfélemlítéshez 2 külön képesség a módosítója. De nem baj, nemsokára meglesz ez is. Köszi. -
#10483 16 dörzsöltség szükséges a mesteri befolyásolás elsajátításához.
Még a mágusaimnak sem volt soha gondja, bárkit, bármiről képesek voltak meggyőzni.
Talán, ha a befolyásolás nincs mester szinten, akkor kevés a 16 dörzsöltség, ami a meggyőzés módosítója, megfélemlítés módosítója az erő.