18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • sevendoor
    A hátizsákra kattintva a karaktereden a bal alsó sarokba látod, hogy ha változtatod a felszerelést, hogy változik a páncél, a védelem, a sebzés, stb. Én legalább is e szerint szoktam dönteni.
  • Sheltem
    Valaki erre ?
  • Fantusz
    Igazad van, a hollóval óvatosan szabad "üzletelni", mert könnyen cheatbe mehet át a játék, ha többször átvariálod a karaktereidet.
    Már az is cheat, ha a csapattagoktól elveszed a spacializációt is, nem csak a pontokat osztjuk újra.
    Lelianaból én rendre dualos harcost faragtam, az íjász képességei helyett, adtam neki haszálhatóbbakat, s még a bárd speckó helyett is azonnal lehet bérgyilkos, vagy párbajhős... no ez már erősen súrolja a határt, ennek ellenére volt amikor bárdmentes lett Leliana, nagy volt a kisértés.
    Később azonban nem nyúlok a karakterekhez, cspatba kerülés után kiértékelem, hogy jól ven-e így vagy alakítok rajta, de aztán "sérthetetlen".
  • Fantusz
    Taktiaki beállításokkal nekem is sikerült már hülyeségre rávenni karaktereimet, elég csak egy kis figyelmetlenség.
    Ráadásul vannak opciók, amiket a karakter értelmez rosszul támadás alatt.
    Ilyen volt, amikor beállítottam Leliananál, hogy távolsági támadásnál váltson íjra, közelharcinál tőrre...
    Csak amikor egy csapattámadásnál ijjal, s karddal is támadták az engedelmes bárdkisasszony harc helyett a fegyverét cserélgette serényen.

Alistair teljesen komolyan gondolja, hogy nem szeretne király lenni.
    Hozza a szokásos nyafogását, hogy az ő véleményére senki nem kíváncsi, akarata ellenére királyt csináltatok belőle - ezek után szinte meglepő, de Alistair jó király lesz
  • krisztajo
    Na erre kíváncsi leszek! Gondolom majd hozza a szokott bugyutácska formáját ha már ilyen szépen megkértem hogy királynő lehessek!
    De én bírom. Alistair sokak szerint nyálas meg szerencsétlen, de Eamon arl mondta jól, ha kell akkor helyén van az esze és a szíve.
  • sevendoor
    Ajánljatok nekem egy jó kis staffot, a liriumos küldi után tele vagyok pénzzel. :) Van amelyiket lehet enchantolni?
  • mecsoka
    krisztajo! Mikor már az országgyűlésen vagy és élesben kell választanod, ott lesz egy olyan lehetőség, hogy Alistair legyen a király és én mellette fogok uralkodni. Utána van egy aranyos beszélgetés Alistairrel :D
  • krisztajo
    Fantusz! Túl vagyok a szabadításon. Tényleg jó volt. Én Wynne-t és Leliana-t választottam. Az őröknél Leliana vitte a prímet. Tetszett az őrök reakciója amikor hangosan elkezdtek imádkozni amiért olyan szívtelenek: Csak hagyjátok már abba és menjetek! Bent a Tisztelendőanyát meg Wynne nyugtatta le, pontosabban elküldte vitatkozni a feletteséhez. A ballistás elterelés is tetszett. Visszamentem a sajtszeletelőért is, hihetetlen de én ezt a ládát egyszerűen nem vettem észre. Mondjuk most már nem volt túl sok jelentősége, azóta már találtam sokkal jobb tőröket. Most már csak a zárvány van vissza és végeztem minden Denerimi mellékküldivel is egyet kivéve. Viszont a hatodik fekete fiolás rémet nem találom sehol sem. Hol keressem???
    Illetve van még egy dolog amit nem értek. A királynő megmentése után mindenkivel beszélni kellett Alistar-ról. De azt sehol senkinek sem lehetett megemlíteni, hogy engem vegyen el. Csak Anorával kapcsolatban volt ilyen opció. Arról mikor lehet beszélni, hogy királynő lehessek???
    Ja és neked volt igazad Leliana-val kapcsolatban. Egyszerűen rosszul állítottam be neki a taktikát azért nem harcolt senkivel. Azóta aprít rendesen. Fullra fejlesztettem nála a Párbajhős specet így nagyon kemény harcos lett.
    Patr0n! Igen az elfeknél csak Varathorn van. Nála egy darabig tényleg nincs semmi ilyesmi. De miután feloldottam az átkot és visszamentem két könyve is lett. Egyenként 12 aranyért vettem. Persze lehet hogy tévedek a helyszint illetően de az árra biztos arra emlékszem.
    Egyébként direkt megnéztem neked az Egyetemes tudás kódexe tulajdonságpontot ad. A Porhüvely kódexe szabadon elkölthető képzettség pontot. Úgyhogy ez kell neked! Ha végigjárod a kereskedőket előbb utóbb megtalálod ezeket a könyveket. Ments mielőtt megveszed, de szerintem igazan lesz.
  • sevendoor
    Én nem nevezném csalásnak. Nem kapsz több pontot, tulajdonságot, csak a meglévőket oszthatod el a saját szájized szerint.
  • Sheltem
    Sziasztok!

Én még csak mostanában kezdtem el játszani a játékkal(nem igazán van sok időm sajnos) de azt kell mondjam, hogy ilyen rpgvel nem játszottam a baldurs gate2 óta pedig az sem rég volt. 1 félelmem van, egyszerűen olyan kidolgozott minden quest és párbeszéd, hogy fosok rövid lesz és hamar a végére érek(baldurs gate2 egyálalán nem volt rövid). Most keresem a híres werewolfot a keleti erdőkben gondolom még eléggé elején vagyok.
    1 láma kérdés: Melyik a jobb fegyver például 20-40 damage, vagy 5-10 damage +4 attack? Tehát itt is hasonló rendszer van mint ad&d ben, hogy a +3+4+5 ös fegyverek a legtápabbak vagy a damage számít inkább?
  • PAtr0n
    Most nézem, hogy ezt a hollós addont egy Kovács Péter nevű magyar srác csinálta.
    Legalábbis ezen oldal szerint igen: Dragonagenexus
  • PAtr0n
    Köszi, megszereztem ezt az Addont, és mindjárt le is nulláztam magam a hollónál. sevendoor jól mondja, már minden fontosabb helyszínen ott van, ez már frissebb verzió.
    Tulajdonképpen full lenulláz minden szétosztogatott pontot, úgyhogy teljesen újra lehet építeni a karaktert.
    Bár én azért nem "csaltam" ennyire, mindenhová úgyanúgy osztottam el a pontokat ahogy a játék során, egyedül a képzettségeknél variáltam át a dolgokat. A taktikai fiókokból vettem el 1-et meg a túlélésből 3-mat, és ezekből maxoltam ki a meggyőzést.
    De többször nincs szándékomban használni a hollót.

Más: be tudná valaki megint linkelni a Blood Dragon Armor magyarítás fix-et? Nem találom, pedig már kerestem itt az oldalon.
  • sevendoor
    Ill. nemcsak a kunyhónál van, hanem minden színhelyen, még a táborban is. Arra kell vigyázni, hogy csak olyan specializációra tudsz pontot tenni amit már megtanultál!
  • rexsimus
    A tulajdonságos lesz az, mert nem direkt képzettségre adót akartam venni :D
    De próbáld ki, és ha nem az visszatöltöd :D
  • PAtr0n
    Orzammar közrendű negyedében 2kereskedő van. Egyik jobb, másik bal oldalt. Az egyiknél olyan könyv van, ami +1 pontot ad egy tulajdonságra, amit te akarsz, de képzettséget nem ad.
    A másik kereskedőnél meg képességekre adó könyv van.

Fantusz: köszi, mindenképp ránézek, csak lennék már otthon. Munkahelyről, mobilról fórumozok most. :)
  • rexsimus
    Már nem emlékszem, és nincs is nála, de az biztos, hogy a Orzammar közrendű negyedében vettem, ez kicsit szűkíti a kört :)
  • Fantusz
    Character respect addon a hollós DLC neve, a modlistából egyértelműen kiderül, hogy fönt van-e.
  • PAtr0n
    Köszi a tippet, a DLC-k fent vannak, bár nem tudom, a hollós benne van e. De ránézek ha hazaértem.

krisztajo: a pagonyelfeknél csak Varathorn-t tudom mint kereskedő, de ő ilyen könyvet nem árul.

rexsimus: köszi neked is, bár annak örülnék a legjobban ha konkrét kereskedőt írnátok, hogy kitől lehet venni :)
  • Fantusz
    Szerintem a játék egyik legmókásabb része lehet amit a mentőakció közben levágnak a választott karaktereid.
    Valószínű a dörzsöltség határozza meg a sikert, mert Leliana, vagy Zevran dumáját rendszerint beveszik, de Morrigan vagy Alistair általában lebukik.
    A lebukás se gond, ott is lehet szórakozni, amikor a másik csapattársnak kezdi el magyarázni, hogy ő előre mondta, hogy ez hülyeség lesz így ... persze harcolni is kell, nem lehet végig hazudni az akciót.

A csúcs természetesen Morrigan volt nálam, amikor Lelianaval egy ütt jöttek kiszabadítani, szerzetesnek öltözve.
    A banya csendesen végig szidta Lelianat, amiért képes volt rábeszélni, hogy csuhába bújva jöjjenek.
  • krisztajo
    Köszi! Szerintem ez nekem kimarad. Már akkor gyanús volt, hogy nem tudtam a kulccsal mit kezdeni. Vissza is megyek, kíváncsi vagyok milyen a sajtszeletelő!
  • SaGa
    Beérsz a faluba, elrohan melletted két falusi. Leversz pár éjfattyat, majd lehet választani, hogy előre mész, fel a dombon pár csorlákot lepofozni, vagy balra fel a "lépcsőn". Előre, pont szemben van egy ház a dombtetőn, annak az ajtaja mellett, balra van a láda...
  • rexsimus
    A Falu elején van. Amikor megérkezel van fent két ház azt hiszem jobbra, az egyik előtt van a láda.
  • krisztajo
    Fantusz! Nekem ez a sajtszeletelő új. Biztos, hogy nem találtam meg. Egy összeéget holtestet találtam Palától nem messze és el is vettem tőle a kulcsot. De hol van a láda amibe beleillik? Visszamennék megszerezni, ha segítesz.
    Igen a Penge nálam nincs fent. Akkor engem Gaxkang bosszúból mégiscsak jól megszívatott mert háromból egyszer se dobta! A szerelmesleveles küldiben szerintem a legtöbben az utolsót nem találják meg. És mi van az Arl ládájában valami jó ki cucc?
    Oké akkor hagyom magam elfogni. Milyen poénok? És mennyit kell várni? Vagy mutatják, hogy mit kavarnak a szabadításra érkező csapattagok? És az megválaszthatom, hogy kik mentenek meg vagy azt kapom aki épp jön?
    Most már egyre közelebb vagyok az Országgyűléshez és kicsit kezdek aggódni. Vajon sikerül-e rávennem Alistair-t hogy mellette királynő legyek? Vagy ha szeret nem kell aggódnom?
    Patr0n! Van ilyen én a Pagony elfeknél vettem egyet 12 aranyért és Túlélés képességre költöttem el. De a nevét és hogy hány van még és merre azt nem tudom.
  • rexsimus
    Van ilyen. Én is meglepődtem, mert nem ilyen könyvet akartam venni. :)
  • Fantusz
    Végső megoldásként szóba jöhet egy respect mod is, amivel újra tudod osztani a stat pontjaidat.

Talán van is ilyened, ha DLC csomagot telepítettél, sétálj vissza Flemeth kunyhójához, s az ösvény mellett lévő szobor tövében keress egy hollót...
  • PAtr0n
    Szerintem még mindig keveritek a könyvet, ami nekem kéne. :)
    Nem olyan könyv kell ami a képességekre ad bónusz elkölthető pontot, hanem ami a képzettségekre (zárnyitás, méregkeverés, gyógynövénytan, rábeszélés stb...)! Ilyet pedig eddig nem találtam semelyik kereskedőnél. Most akkor van ilyen, avagy nincs?

SaGA: jó kis kombó az is amit leírtál, igazi tank. Allistairt próbálom ilyen tanknak fejleszteni, de még nem elég erős, hogy egy durvább páncélt elbírjon.
  • Fantusz

A ládát ne Olaf holttestével próbáld kinyitni, hanem a kulccsal, amit elvehetsz Olaftól, neki úgy tűnik már nem lesz rá szüksége.
  • Fantusz
    A sajtszeletelőt Olaf ládájában találod, amikor Palát keresed a faluban.
    Olaf holtteste nem messze fekszik a gólemtől, azzal lehet a ládát kinyitni.
    Penge egy önálló kis DLC, a Return to Ostagarban sok páncélt fegyvert be lehet gyűjteni, ahogy azt SaGa is említette, de ezek nálad tudtommal nincsenek fönt.

Gaxkang pajzsát azt hiszem Enyészetfal névre keresztelték, a játékban fellelhető liegjobb pajzsok közé tartozik, de sajnos random, nem dobja mindíg.

A szerelmesleveles küldetést ezért sem csináltam meg még soha: hamarabb vége lesz a küldetésnek, minthogy az összes levelet megtaláltam volna.

Az Earl palotájában nem lesz harc, az ott található zárt ládákat csak főkarakter tudná kinyitni.

A királynő megmentés közben Ser Katika túlméretezett harci képességekkel állja utatokat.
    Harcolhatsz ellene, de nagy valószínűséggel legyőz, s börtönbe kerülsz.
    Ha megadod magad harc nélkül Alistair is melléd kerül a cellába.
    Rafinériával le lehet győzni Katit, de nem éri meg.
    Ha poénokat akarsz, akkor várd a kiszabadítást két csapattagtól.
    Katika egyszer még utadat állja, akkor már normál képességekkel, legyőzheted (szép nagy kardot dob), de meg is győzheted, hogy ne álljon utadba.
    Ez esetben nem kapod meg a kardját, de a párbeszédből kiderül, hogy ő is vívódik: Loghain parancsait teljesíti, amikkel sokszor nem is ért egyet, s bűntudata van az árulás miatt, de szerinte is meg kell állítani Loghaint.

• SaGa
    Ne kezdjük el elölről ezt a "meg sem jelent" vitát...
    A topikban van rá valahol link, ahonnan le lehet szedni.
    Valószínűleg nincs teljesen kész, mert a két legkomolyabb ellenfelet ("pályavégi főgonosz") könnyebb leverni, mint közben egyik másik csoportot, de attól még egyben van, megvannak a megfelelő jutalmak, végigtolható, illeszkedik a történetbe.
    Valószínű azért nem adták még ki, mert optimalizálják...
  • 2097
    Azt elárulnád neked, hogy sikerült a Visszatérés Ostagarba DLC letöltened, mert érdekes módon nekem nem jelenik és tudomásom szerint meg sem jelent hivatalosan.
  • SaGa
    A sajtszeletelő a Kőbe Zárva DLC mellékes jutalma, a faluban van egy bezárt ládában. A kulcsot is össze kell hozzá szedni, talán egy elhunyt falusi zsebéből.
    Duncan tőre, kardja, és Callian teljes páncélzata, meg a királyi ház kardja az Visszatérés Ostagarba DLC jutalma.
    A királyi kard szintén egy kulccsal nyitható ládában van, a kulcs helyét elárulja a küldetés elején az, aki eldugta, a páncéldarabokat meg össze kell szedegetni az azokt bitorló éjfattyaktól...
    Duncan tőre és kardja meg ott van, ahol hagyta: az ogárban, akit egy jótét lélek csorlák nekromanta feltámaszt, hogy lehessen vele verekedni egy jót...
  • 2097
    Ha az arl birtokán is van szerelmes levél akkor már értem miért csak 11-et találtam, mert ott mindig maradtak zárt ládák.
    A sajtszeletelő ott van ahol Pala, ott találsz egy kulcsot és azon a területen az első udvar részen ahogy beérsz a ház mellett van a láda fönt a dombon, abban van benne. A többivel én sem találkoztam vagy csak simán eladtam figyelmetlenségből.
  • krisztajo
    himpike! Egy percig sem mondtam, hogy magammal játszanék, miután nem vagyok egy két karddal rohangászó harcos sem világmegmentő. De ez tényleg egy összetett kérdés, amihez mindenkinek más a hozzáállása. A legtöbb játékban egyszerűen kidolgozatlan a gonosz oldal vagy ahogy írtad nevetséges és unalmas. A Witcher-t említetted, imádtam azt a játékot. Kevés játék volt, amiben ennyire tökéletesen sikerült megoldani a balanszot jó és rossz között. Hiszen a Geralt inkább szürke volt. De ettől függetlenül ott is voltak egyértelműen gonoszabb és jobb döntések, amik nagyban befolyásolták a később történteket (pl. az átváltozott hercegnő megölése vagy megmentése). De tényleg ne ragozzuk tovább.
    Igen a törpe csaj odautazik, ha azt mondod neki. De úgy tudom, van egy olyan opció is amivel ebben a helyzetben, ha már úgy sem fogadják be le lehet az egészről beszélni.

ZDemon! Igen, jól megfogalmaztad. Ez itt már tényleg eléggé gonosznak számít.

Fantusz! Ezeket a fegyvereket hol szerzitek meg? Sajtszeletelő, Penge, Duncan tőre? Én még egyikkel sem találkoztam.
    Elbántam a vérmágusokkal és kinyírtam Gaxkangolt is. Tényleg jó kis csata volt, de nekem sajnos a pajzsot egyszer sem dobta. Pedig háromszor is visszatöltöttem, a végére már egész simán ment. Azért az ö kardja se kutya én azóta azt használom meg a meteorkardot.
    Érdekeség, hogy a Szívesség érdekelt feleknek küldi sorozatot csak egy féle képen tudtam befejezni. D küldetéssorozatát az utolsó mindent eldöntőig sokkal hamarabb belehetett fejezni miután az utolsó szerelmeslevél az Arl Denerimi birtokán volt ahova csak az Országgyűlés előtt lehetett bemenni. Így viszont hiába teljesítettem már azt is, csak az öljem meg K-t befejező küldi jelent meg. Úgy látszik, akinek előbb elvégezzük a többit csak az mellé állhatunk a végén.
    Egyébként az Arl birtokának földszintjén csak egyedül mászkálhatunk? Minden csapattag ott van, de ha bemegyek, mindig egyedül vagyok. Ami azért rossz mert van egy zárt láda amit csak Leliana-val tudnék kinyittatni. Vagy ezt csak a főkarival lehet?
    A Királynő megmentése küldiben mit érdemes választani a harcot vagy hogy elfognak? És a foglyos küldiben érdemes megvárni amíg a többiek megmentenek vagy inkább egyedül kell kijutni?
  • Fantusz
    A mágus torony felső szintjén egy zárt ládában van a Vadember bökője (+10% kritikus, hátba döfő sebzés) vörösacél tőr, két rúna foglalattal.
    Talán ez az egyetlen érték, ami zárt ládából kerül elő (Olaf becses sajtszeletelő kése is, de az a láda kulccsal nyitható).
  • SaGa
    Én is Lilinek adtam, nálam most ő a kétfegyveres. Duncan tőre, meg ez a sajtszeletelő. Egyelőre nem találtam jobbat, csak eszement áron. Annyival nem jobbak.

Ellenben a saját ember nemes harcosom statjait valamiképp sikerült nagyon eltalálnom. Bekapcsolja a pajzsfalat, rá a berserker üzemmódot és egy revenantot (bosszúálló) egymaga lever úgy, hogy közben maximum két kis gyógylétyót kell betermelnie.
    Igaz. Calian (vagy mi a szegény elhunyt király neve) páncélját viseli, meg Duncan kardját, 3 rúnával.
  • PAtr0n
    Igen, pont ebben a kombóban vannak a fegyvereim:
    Az ügyesebbik kezemben a Csillagagyar +4 villámsebzés, +15fizikai ellenálás, és +8varázs védelemmel, a bénábbik kezemben meg "A penge" van +4es fagysebzéssel és +10es fizikai ellenállással. Tényleg brutál tőr, valószínű nem is lesz lecserélve másra.
    Majd szerzek még jobb rúnaköveket, hogy még ütősebb legyen a kombó.
  • Fantusz
    El tudod képzelni, hogy Anora hozzámegy egy tetovált képű törpéhez?
    Kizárólag emberrel hajlandó házasságot kötni, ami teljesen logikus, az eddigi mese-történelemben meg nem volt példa rá hogy elf, vagy törpe király uralkodjon az emberek fölött. - de arra sem, hogy törpe megtartója legyen az elfeknek, vagy a törpék elf királyra szavaztak volna
  • ZDemon
    Lenne egy kérdésem, ha kaszton kívüli törpeként kezdem a játékot, akkor lehetek a végén király?

Mert az előző karakteremmel (ember szerencsevadász) a jó oldalon küzdöttem végig, Alistair lett a király, Loghain meghalt, a lánya pedig be lett zárva egy toronyba. Viszont előtte, mikor beszéltem a csajjal, akkor volt egy olyan lehetőség, hogy feleségül kérem, de mivel jó fiú voltam, ezért elhajtottam, hogy Alistair lesz a király.

Jó rossz témához annyit, hogy szerintem itt is meg van ez, csak nincs külön mérhető értéke, mint a Kotorban. Nyilván ha kiírtom a mágusokat, az elfeket, kinyírom a kissrácot, megtartom az üllőt, sárkányvért öntök az urnába, és a végén Loghain mellé állok, az azért elég evil nem? :)
  • himpike
    Menj ki a toronyból és menj vissza.. addigra ott lesz a főmágus.
  • temes69
    megmentettem a főmágust, szal akkor keresem majd tovább, biztosan elbénáztam valamit.
    mellékküldikkel én is szívesen elszöszmötölök, szal ahogy így elnézem hogy ki mennyi órát tolt bele van még nekem is bőven hátra, ami persze nem baj sőt