18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Jimmyke
    Párosítod a színeket a falon. Két klikkel cserélgeted a rúnákat.
  • Hu.man limbi
    Segítséget kérek.
    Awakening Kal'Hirol sírkamrában a rúnákat milyen sorrendben kell megérinteni?
    Köszi
  • Blondy
    MerlinW köszi a linket.

Elszórakoztam vele egy darabig még egy excel táblát is összeütöttem h. lássam sajna igazam volt. Az egész páncélátütés képesség egy parasztvakítás a képlet alapján. Simán össze kell adni a sebzést és a páncéltörést és ha a két fegyvernek szummára stimmel akkor ugyanannyit is sebeznek egy páncélozott céponton. Az egyetlen különbség az ha egy farkas ellen mész mert ott a páncéltörés paraméter nem játszik a képletben szal kisebb a sebzésed. Amúgy totál bonyi a képlet más szempontból ,de ezt a paramétert simán csak levonja a pajzsból amivel pont azt éri el mintha hozzáadná a sebzésemhez. ergo felesleges csicsa nincs különösebb hatása. Kiszámoltam a saját példámra is.

A vicc az hogy az első esetben 24 lesz a sebzés a 2. esetben 25. Szinte tök ugyanaz, azonban a mérleg még igy sem a páncéltörő fegyver felé billent :D
  • Murmur
    Itthon ennyi. Kulfoldrol olcsobban is megrendelheted (5k alatt).
  • Bucsek
    A kiegészítő mindenhol 8k HUF? 576, cdgalaxis itt annyiért látom. De mi a helyzet az ilyen müszaki boltokkal, pl saturn, electro world??

A másik, ha előjegyeztetem az 576-ban, akkor 8000, vagy a boltban is annyi? Mert volt olyan, hogy a neten azt írták egy játékra, hogy 5000ft és közben drágább volt.
  • kreknorbert
    Amaranthine-ban az őrházba(így írja a térkép), hogyan lehet feljutni ott van a város közepén
  • Jimmyke
    Legelső alkalom amikor lehívnak a pincébe darkspawnt nyirbálni.

@Beast -
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    100 approval bug, főkari cuccai eltűnhetnek a Silverite Mine pályán és ha nem Justice-t szerzed meg utolsónak akkor valakiből nem tudsz Grey Wardent csinálni és a személyes küldijét befejezni, ha rogue a főkarid nem látja a csapdákat hiába van statod és képességed rá stb.
  • BEAST #11395
    O_o
  • kreknorbert
    hol az a 4 kulcsos rejtett kripta, mert én nem emlékszem olyanra?
  • Jimmyke
    Csinálni kell. Recept a Vigil Keep alatti 4 kulcsos rejtett kriptába.
  • kreknorbert
    valaki írja már le legyen szíves, hogy mesteri líriumfőzetet a gólempáncélhoz hol lehet kapni az Awakeningben!
  • Jimmyke
    Wow, a kiegészítő egy rakás bughalmaz, pihenőpályára is küldtem az uccsó harc elkezdése előtt amíg kijavítják...
    Addig vissza az alapjátékhoz.
  • MerlinW
    Itt leírják a matekot:)
  • fnorbi89
    ok kösz!!
  • wedge31
    A negyedik a romokban lesz nem az erdöben.
  • fnorbi89
    Sziasztok lenne megint kérdésem alapjátékban brecília rengetegben ugyebár vannak ilyen sírkövek. Azt hiszem összesen 4 ebből hármat megtaláltam. Fogalmam sincs hol van a negyedik.

Továbbá van egy hely ahol valami nyilat kell kilőjek de nincs nyilam se. Ha tudtok segítsetek. köszi..

A szinkronnak én is nagyon örülnék de szerintem mindenki.

Most játszok a kieggel hát nagyon bejön olyan mint egy film, tényleg van benne nwn2-ből egy parányi de semmi baj, ráadásul olyan szép, egzotikus helyeken játszódik. Oghren-t mindig is bírtam hát nem egy hétköznapi srác mint ahogy egyik szereplő sem, most is alapember nálam... Amit hiányoltam az alapjátékból pont azt kaptam meg. Szép helyek, bázis... Egy percig nem unatkozik az ember...
  • Fantusz
    A képzelet lehet határtalan, de miért Sinkovits hangját álmodtad Duncannak?

Sinkovits Imre (1928 - 2001)
  • Blondy
    ja és Morigan szinkronnak én Pamela (Dallas) szinkronját tudnám elképzelni :DDD Talán valamilyen Emese vagy Éva nem emléxem most.
  • Blondy
    Valakinek van kb fogalma róla hogyan számolja a játék a sebzést amit "floating number" formájában találat esetén kiír nekünk?

Gondolo itt arra hogy például:

kardom sebzése: 10
    Erőm: 20
    Páncél átütés: 6
    Ellen pajzsa: 7

Vajon milyen számot kéne látnom találat esetén? Illetve hogyan módosul ez ha a páncél átütés csak 2.

Végezetül amiért az egész fontos lenne van-e vajon különbség az első esethez képest az alábbi paraméterekkel:

kardom sebzése: 14
    Erőm: 20
    Páncél átütés: 2
    Ellen pajzsa: 7

Bocs h. ilyenekkel zaklatok ,de baromira idegesít h. nem vágom pontosan hogyan számol az erő módosítóval illetve szeretném hinni, hogy a páncélátütés nem csak hozzáadódik a sebzéshez (azáltal hogy levonódik az ellen pajzsából, ami az én sebzésemet csökkenteni hivatott, ergo olyan mintha ennyivel nagyobbat sebezne a fegyverem) hanem ennél komolyabb hatása is van.

remélem azért érthető a dilemmám léynege ;)

• St0RmTr00pEr
    Elmerengtem valamin, vajon milyen lenne a Dragon Age szinkronizálva? Úgyértem rendes szinkronszinészekkel. Elképzelve a következő szinkronhangokkal:

Alistair: Széles Tamás
    Duncan: Sinkovits Imre
    Morrigan: Menszátor Magdolna
    Howe Arl: Laklóth Aladár
    Zevran: Csík Csaba Krisztián (vagy Stohl András)
    Leliana: Major Melinda

Egyelőre ennyi jutott eszembe, kár hogy max csak a képzeletembe létezhet. :-)
  • Fantusz
    Főkarakternek legfontosabb képessége a befolyásolás - sok küldetés megoldható lesz meggyőzéssel, vagy megfélelmlítéssel.
    A felsorolt csábítási lehetőségek legfeljebb poénok, amit igazán nem rontanak el a csapattagok, legfeljebb megakadályozzák a randit, vagy kiosztják a törpédet.

Videobejátszás egyedül a Gyöngyben, Isabellahoz kapcsolódik, ha Zavrannal együtt mentek, illetve ha Morrigan is jelen van "szelíden" szóvá teszi, hogy többé nem fog ágyba bújni veled, ha ilyen lotyókkal osztod meg az ágyat - jópofa

Remélem nem kellemetlen, hogy lelőttem néhány poént, az alapjátéknál lesznek helyzetek, amikor számít az, hogy kik vannak veled a csapatban.
    Kialakul majd egy kedvelt négyes, de a többieket is érdemes időnként kivinni a táborból, beszélgetni velük, ajándékozni, szinte minden csapattagnak érdekes a háttértörténete, még akkor is, ha az illető nem szimpatikus.
    Egyéni küldetéseknél pedig evidens, hogy az érintett csapattagot vinned kell magaddal.
  • Calver
    akkor párszor nagyon meg leszel lepve
    mondjuk ez még mindig kevésbé komikus, mint amikor Alistair nyáladzik a Notre-Dame-i toronyőr női verziójának h jajj milyen gyönyörű
  • Forrest Tomee
    Köszönöm a válaszokat. Az alapjáték van meg egyelőre, ha végigvittem megveszem a kieget is.
    Egyébként egy kopasz dwarf rogue-al megyek, nem gondolom, hogy bárkit eltudna csábítani
  • Fantusz
    Nem egyértelmű, hogy a kérdésed az apjátékra, vagy a kiegre vonatkozik-e.

A kiegészítőben nyugodtan viheted bárhová a csapatodat, a cselekedeteid után járó "minősítéseket" úgyis jegyzi a játék, azoknál a csapattagoknál is, akik nincsenek veled.

Alapjátékban van néhány lehetőség, amikor érdemes egyedül menni, de legalábbis jól megválasztani kit viszel magaddal.
    Ugyanakkor óvatosan bolyongj még a biztonságosnak tartott területeken is kialakulhatnak harcok, kizárólag előre megfontolt csábító szándékkal küldd el a csapatodat.

Denerimben a Gyöngy (kupleráj) az egyik ilyen helyszín, a párbajhős leányzó nem ellenzi az ismerkedést, de ha férfi főkaraktered van, s Morrigan veled van leugat benneteket rendesen, nem lesz randi (ide viszont érdemes Zevrant vinni)
    Az elf táborban a szerelmespár valamelyik tagját elcsábíthatod, amiért kapsz is a fejedre a többiektől, ha veled vannak (Morrigantól helyeslést, ha nő a főkarakter)
    Redcliffe-ben 10 arany kiadás ellenében két leányzónak segíthetsz, fizetésként egy-egy csók is lehet, ha Morrigan, vagy az aktuális szerelmed nincs veled.

Ezek csak aprócska finomságok, nincs igazán jelentőségük, sokkal kellemetlenebb meglepetés érhet, ha egydül kell szembe nézned egy Bosszúállóval, vagy egy csapat zsoldossal.

• Calver
    mindenképpen teljes csapattal érdemes mindenhova menni, semmi olyan küldetés nem lesz amit csak egyedül kapsz meg.
  • Forrest Tomee
    Sziasztok!

Nemrég vettem meg a játékot, most ismerkedem vele. Az lenne a kérdésem, hogy kalandozni érdemes mindig 4-es csoportban vagy van olyan eset, mikor egyedül jobb(esetleg városokban valam küldetés amit csak egyedül kapok meg stb..)
  • Bucsek
    Köszi, megtaláltam :)
  • Murmur
    Csinal olyankor egy mentest, amit vissza lehet tolteni. Egy ures teruleten talalod majd magadat, aztan mehetsz a taborba, vagy csinalhatod a dlc-ket.
  • ewuk
    szerintem a 2. részben lesz szerepe a fattyának, legalább is jó lenne :D
  • Bucsek
    A játék azt irja nekem mikor kilépek a kapun (a legvégén ugye úgy van vége, hogy kimegyek h ünnepeljenek, aztán jön be a lezáró szöveg h ki mit csinál), hogy aszondja valami ilyesmi: a játék véget ért, de kalandozhatok tovább. Ezt hogy tom megoldani? :D
  • MerlinW
    Hmm akkor visszanézek oda... pedig azt hittem végigkutattam mindent:)
  • MerlinW
    A képen sorrendben: Én, Justice, Sigrun és Velanna vagyunk.
  • Calver
    ok, az előző hozzászólást azelőtt írtam mielőtt frissítettem volna ha az Őrző szett a Sentinel akar lenni, akkor annak is ott kéne lennie egy ládában Blackmarsh-ban.
  • Calver
    hmmm... te pontosan milyen csapattal tolod? nehéz belőni a sisakoktól

btw csak én érzem úgy, h Awakening-ben az elképesztő mértékű rúnázás miatt csöppet leértékelődött a mágus robe-ok szerepe? míg azokba semmit nem lehet pakolni, egy páncélba simán beleraksz egy rakás rúnát, és statügyileg sokkal jobban jössz ki.
  • MerlinW
    Jut eszembe, az Örző szettet megtalálta valaki? (3. képen a fekete) Én csak a páncélt és a csizmát találtam, a kesztyű hiányzik..:(

A lenti szellemsárkény csúnyán megizzasztott. 2 harcos egy szerencsevadász és a varázslány küzdött vele, a csata közepén a 100% szellemsebzős varázsló meghalta magát... nem hittem hogy sikerül, masszív dög volt:)
  • SaGa Jr
    Ez az elhagyott település lenne ahol romok vannak mindenfelé (nem ismerem a magyarított elnevezéseket)?
    Akkor nézd meg újra. Az egyik kisebb kő ha megérinted, egy fénylő vonalat indít magából a középső rész felé. Ezután a vele szemben lévőt érintsed meg. Ekkor már két vonal lesz. Ezután szépen kipróbálod melyik kő jön a sorban. Nem olyan nehéz dolog.

Ennél nehezebb lesz majd az a kirakósdi, amit a dalish elf nőci területén lehet majd kirakni (nem vészes az sem, gyorsan megoldható és jó a jutalom is érte).
  • BEAST #11366
    Az wending woodban van, szerintem amire o gondol, az a fadeben levo puzzle. Kis probalkozassal az sem lehet gond. O_o
  • MerlinW

• MerlinW
    Külső körtől belső körig. Kis próbálgatás, kis logika:)
  • Scharnhorst
    Üdv!
    A Feketelápon van egy rúnakövekkel körbevett kis kör és itt a köveket lehet aktiválni azonban bármilyen sorrendben próbálom semmi nem történik. Hogyan is kell azt működésre bírni? Előre is köszi a választ.